Ποδήλατο

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
52.922
Δεν χρειάζομαι τέτοια τερτίπια, με δεδομένο ότι ο βλάχος μας διατείνεται πως ο ίδιος είναι 1,74 μ, συμπεραίνω ότι η απεικόνιζόμενη, εάν υποτεθεί ότι ο εν λόγω βλάχος απεικονίζεται δεξιά, είναι κάπου στο 1,60, που δεν κολλάει με την αναφορά στα 70 κιλά βάρους ως συνεπιβάτιδα της μηχανής του καράβλαχού μας και του σωματότυπου της ανωτέρω
Μπλέξαμε με δικηγόρο... :roflmao:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
52.922
Μη κοιτάτε που δεν μιλάω, έχω καταλήξει ότι τα δισκόφρενα στη κούρσα είναι τελείως για τον πwτσο...
Έβαλα μεταλλικά, δεν λέω, πολύ καλύτερο φρενάρισμα από τα risen, αλλά ρε φίλε πως κάνουν έτσι, μιλάμε για πολύ φασαρία, τραβάω φρένα και γυρίζουν όλοι το κεφάλι.
Μπαίνω να διαβάσω λύση στο πρόβλημα και όλοι προτείνουν καθαρισμό, σωστή ευθυγράμμιση, απολίπανση και άλλες τέτοιες π@παριές...
Δεν ξέρω τι φταίει, ίσως το πάχος του δίσκου, είναι πολύ λεπτό και συντονίζει στη τριβή, μπορεί να φταίει και ο τζόγος που έχουν τα τακάκια μέσα στη δαγκάνα, πιθανόν να ξεκινά όλο αυτό από το center lock των δίσκων.
Λύση πάντως δεν υπάρχει, ή βάζεις risen τακάκια και δεν φρενάρεις ή για να έχεις σωστά φρένα βάζεις μεταλλικά και το ποδήλατο κατά το φρενάρισμα κάνει σαν λατέρνα.

Reaction score
25.082
RESIN RESIN RESIN RESIN RESIN

μπορεί να φταίει και ο δίσκος να ξες, έχεις κάναν εκεί να σε δανείσει ένα τροχό μπροστινό με shimano;

Reaction score
20.426
Η Μέδουσα είναι η εξαδέλφη; :roflmao: :party:
Μη κοιτάτε που δεν μιλάω, έχω καταλήξει ότι τα δισκόφρενα στη κούρσα είναι τελείως για τον πwτσο...
Έβαλα μεταλλικά, δεν λέω, πολύ καλύτερο φρενάρισμα από τα risen, αλλά ρε φίλε πως κάνουν έτσι, μιλάμε για πολύ φασαρία, τραβάω φρένα και γυρίζουν όλοι το κεφάλι.
Μπαίνω να διαβάσω λύση στο πρόβλημα και όλοι προτείνουν καθαρισμό, σωστή ευθυγράμμιση, απολίπανση και άλλες τέτοιες π@παριές...
Δεν ξέρω τι φταίει, ίσως το πάχος του δίσκου, είναι πολύ λεπτό και συντονίζει στη τριβή, μπορεί να φταίει και ο τζόγος που έχουν τα τακάκια μέσα στη δαγκάνα, πιθανόν να ξεκινά όλο αυτό από το center lock των δίσκων.
Λύση πάντως δεν υπάρχει, ή βάζεις risen τακάκια και δεν φρενάρεις ή για να έχεις σωστά φρένα βάζεις μεταλλικά και το ποδήλατο κατά το φρενάρισμα κάνει σαν λατέρνα.
Πώς τα καταφέρνεις... να διαφέρεις πάντα, δεν το καταλαβαίνω! Τα δικά μου μόνο αν βραχούν ακούγονται... :roflmao::lolsign:

Παρεμπιπτόντως, σε κάποια φάση που είχα βάλει δίσκους Magura (την περίοδο της πανδημίας που υπήρχε έλλειψη) στο road, οι οποίοι είναι λίγο πιο παχείς από τους τυπικούς της Shimano και άλλων συμβατών με αυτά τα δισκόφρενα, εκεί όντως είχα πρόβλημα, και πιο εύκολα ακουμπούσαν συνέχεια τα τακάκια, και φυσικά πιο πολύ θόρυβο έκαναν. Αλλά αυτό ήταν επειδή δεν ήταν συμβατά μεταξύ τους, οι δίσκοι ήταν για δισκόφρενα Magura, όχι Shimano. Επίσης θυμάσαι παλιότερα που είχα τεχνολογίας ICE που έκαναν θόρυβο (αυτό τα τακ, τακ, τακ) μετά από έντονο φρενάρισμα. Αυτές είναι οι δυο περιπτώσεις που είχα θόρυβο, χωρίς να έχουν βραχεί οι δίσκοι.

ΥΓ. Και τώρα που το έφερε η κουβέντα, κάτσε να δω αν πρέπει να αλλάξω τακάκια, τα έχω πολύ καιρό και δεν ξέρω πόσο έχουν φαγωθεί! :cautious: :geek:

Last edited:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
52.922
RESIN RESIN RESIN RESIN RESIN

μπορεί να φταίει και ο δίσκος να ξες, έχεις κάναν εκεί να σε δανείσει ένα τροχό μπροστινό με shimano;
Μπορεί να φταίνε όντως και οι δίσκοι, έχουν αυτά τα πριτσίνια για τη σύνδεση με τη αράχνη και δίνουν πλεύση στο δίσκο , μάλλον η πλεύση κάνει τη ζημιά.
1000012875.jpg

Reaction score
20.426
Μπορεί να φταίνε όντως και οι δίσκοι, έχουν αυτά τα πριτσίνια για τη σύνδεση με τη αράχνη και δίνουν πλεύση στο δίσκο , μάλλον η πλεύση κάνει τη ζημιά. View attachment 369844
Και οι εγκοπές μπορεί να συντονίζουν...

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
52.922
Και οι εγκοπές μπορεί να συντονίζουν...
Μη φανταστείς ότι κάνουν λίγο θόρυβο και για αυτό το κάνω θέμα, μιλάμε τρομάζουν όλοι, και γω που τα πατάω τρομάζω.
Και τι θα κάνουμε τώρα, θα πάρω σβάρνα τη αγορά θα αγοράζω και θα δοκιμάζω δίσκους που να παντρεύονται με μεταλλικά τακάκια?
Τι κατάσταση είναι αυτή?
Όποια και να μας δείξει τώρα, έτσι που έχει αφήσει να χτίζουμε προσδοκίες, Μέδουσα, Σκύλλα και Χάρυβδη θα μας φανεί
Αμα δώσεις λύση στο πρόβλημα που έχω με τα φρένα, θα στη στείλω συστημένη να της τον αμπώξεις να σε φύγει ο καημός :biggrin:

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
39.575
Αμα δώσεις λύση στο πρόβλημα που έχω με τα φρένα, θα στη στείλω συστημένη να της τον αμπώξεις να σε φύγει ο καημός :biggrin:
δλδ να σου βρω κατάλληλα τακάκια κι εμένα να μου φύγει ο τάκος;

Reaction score
20.426
Μη φανταστείς ότι κάνουν λίγο θόρυβο και για αυτό το κάνω θέμα, μιλάμε τρομάζουν όλοι, και γω που τα πατάω τρομάζω.
Και τι θα κάνουμε τώρα, θα πάρω σβάρνα τη αγορά θα αγοράζω και θα δοκιμάζω δίσκους που να παντρεύονται με μεταλλικά τακάκια?
Τι κατάσταση είναι αυτή?

Καταλαβαίνω τι λες, αυτό το "τρομάζουν" το βλέπω κι εγώ αλλά μόνο όταν είναι βρεγμένοι οι δίσκοι. Στις κανονικές καθημερινές συνθήκες χωρίς νερά... απλά δεν ακούγονται! Εγώ πάντως δυο απλούς φτηνούς δίσκους της Shimano έβαλα όταν έβγαλα τους Magura, αυτούς έχω ακόμα. Δεν θυμάμαι ακριβώς τύπο, ίσως μπορώ να τον βρω γιατί κρατώ συνήθως τα email από τις παραγγελίες.

Όντως το βρήκα, αυτοί οι δίσκοι είναι, φτηνοί και χωρίς πρόβλημα θορύβων (τουλάχιστον σε μένα), 3,5-4 χρόνια τώρα.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
52.922
Καταλαβαίνω τι λες, αυτό το "τρομάζουν" το βλέπω κι εγώ αλλά μόνο όταν είναι βρεγμένοι οι δίσκοι. Στις κανονικές καθημερινές συνθήκες χωρίς νερά... απλά δεν ακούγονται! Εγώ πάντως δυο απλούς φτηνούς δίσκους της Shimano έβαλα όταν έβγαλα τους Magura, αυτούς έχω ακόμα. Δεν θυμάμαι ακριβώς τύπο, ίσως μπορώ να τον βρω γιατί κρατώ συνήθως τα email από τις παραγγελίες.
Όταν επιστρέψω Αθήνα θα παραγγείλω τους νέους δίσκους της shimano, εδώ δεν έχω εργαλεία για τέτοιες δλειές, έβγαλε καινούρια σειρά για το 2025, σχεδόν 100€ στοιχίζουν.
Άμα συνεχίσει το πρόβλημα, μά τη παναγία θα πάρω μια βαριοπούλα και θα δώσω με τον θκόμ τρόπο μόνιμη λύση... Τόσο τα έχω πάρει στο κρανίο...

Reaction score
20.426
Σόρι, αλλά πας γυρεύοντας. 100 ευρώ ο ένας; Κάνε δοκιμή τουλάχιστον με κάτι απλό, και φτηνό πρώτα, μην πετάς τσάμπα λεφτά. Τι είναι αυτοί οι δίσκοι, από χρυσάφι; :party: :roflmao:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
52.922
Αυτούς εδώ

Edit, το διόρθωσα, η καινούρια σειρά όντως κάνει 100€ ο ένας, είναι όμως μεγάλη διάμετρο για χωμάτινα ποδήλατα, η σειρά για κούρσα έχουν πχιο φθηνή τιμή.
Τέσπα, θέλω να δω πως θα είναι το αποτέλεσμα, αν και με όλο το σύστημα με εξαρτήματα shimano συνεχίσουν να ουρλιάζουν τα φρένα... δεν υπάρχει σωτηρία, Σωτήρη!

Reaction score
20.426
Ναι, 100 ευρώ και οι δύο όμως, όχι ο ένας (άσε την τιμή MSRP, δεν πληρώνεις αυτήν, αλλά του καταστήματος)! έχει μια διαφορά... :lolsign: :roflmao:

Δεν ξέρω τι διαφορά θα έχουν, εμένα δεν με εμπνέει και πολύ το ICE, αλλά μπορεί να έχουν βελτιωθεί τουλάχιστον.

Ακόμα κι εδώ στην Ελλάδα, γύρω στα 65 ευρώ τους έχουν (τον ένα), όχι κοντά 100.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
52.922
Ναι, 100 ευρώ και οι δύο όμως, όχι ο ένας! έχει μια διαφορά... :lolsign: :roflmao:

Δεν ξέρω τι διαφορά θα έχουν, εμένα δεν με εμπνέει και πολύ το ICE, αλλά μπορεί να έχουν βελτιωθεί τουλάχιστον.
Στο mtb έχω risen τακάκια με Ice δίσκους XTR και δεν έχω κανένα παράπονο από τη απόδοση, πολύ δυνατά φρένα χωρίς τρίξιμο και θόρυβο, μόνο άμα πέσουν νερά, όπως λες, στο στεγνό είναι μούγκα στη στρούγκα.
Μόνο στα δυνατά φρένα στραβωνουν από τις θερμοκρασίες και ακουμπάνε στα τακάκια, κρυώνουν όμως σχεδόν άμεσα και ισιώνουν και πάλι

Reaction score
20.426
Ναι, αυτό ήταν το μόνο πρόβλημα που είχα με τους ICE, αλλά ακόμα κι αυτό αρκεί για να με... εκνευρίζει (να ακούω αυτό το τακ τακ, μετά από δυνατό φρενάρισμα). Προτιμώ να μην... ακούω τίποτα :lolsign: :roflmao:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
52.922
Ναι, 100 ευρώ και οι δύο όμως, όχι ο ένας (άσε την τιμή MSRP, δεν πληρώνεις αυτήν, αλλά του καταστήματος)! έχει μια διαφορά... :lolsign: :roflmao:

Ακόμα κι εδώ στην Ελλάδα, γύρω στα 65 ευρώ τους έχουν (τον ένα), όχι κοντά 100.
Μπερδέυκα με αυτούς ρε συ, μη φέρνεις τη καταστροφή. :tongue:
Ναι, αυτό ήταν το μόνο πρόβλημα που είχα με τους ICE, αλλά ακόμα κι αυτό αρκεί για να με... εκνευρίζει (να ακούω αυτό το τακ τακ, μετά από δυνατό φρενάρισμα). Προτιμώ να μην... ακούω τίποτα :lolsign: :roflmao:
Και τι να κάνουμε τώρα, ως φαίνεται δυνατά φρένα χωρίς να κάνουν κιχ, δεν γίνεται μάλλον.
Το να ακουμπούν ελάχιστα στα τακάκια δεν με νοιάζει, να μην ουρλιάζουν και με ακούν όλοι με νοιάζει

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.561
Members
38.461
Νεότερο μέλος
georgekriti