Ο θάνατος του δικάναλου σετάπ, και γιατί

Reaction score
22.554
με 2-3 χιλιάρικα ακούς μια χαρά μουσικούλα με δικάναλο

εύχομαι!!!! :p

Καλά είναι γνωστό ότι οι μεταλάδες μένετε σε ένα επίπεδο Λυκειακής ωριμότητας , μη σοφιστικέ ....όλα αυτά προτερήματα και για αυτό σας αγαπάμε. Λίγο βαρετοί βέβαια είστε (όχι η μουσική σας). Αλλά και αυτό καλό, σταθερό και προβλέψιμο του χαρακτήρα σας εδω που φτάσαμε και σε τέτοιο κόσμο που ζούμε γεμάτο εξυπνακηδες και ξεροόλες. Σπάνια εχω δεί πάντως μεταλά να "εξελίσσεται" σε κάτι διαφορετικό. Εχω αρκετους φίλους απο το Γυμνασιο και έχουν πολυ πλάκα να τους μελετάω και να τους πειράζω. Τσατίζονται και όσο γελάω τόσο τσατίζονται περισσότερο. Τους συμαπθώ γιατί είναι ήρεμοι (όταν δεν πίνουν μέχρι τύφλας) και με ισορροπούν γιατί εγώ είμαι νευρόσπαστο. :D

Last edited:

Reaction score
22.554

Μουσικέ δημιουργέ τέλειων μουσικών ψευδαισθήσεων Wnet με την χρήση των ψηφιακών εργαλείων στη διάθεση σου , άκου κάτι ενδιαφέρον που δεν θα ήξερες : Στο Big Love των Fleetwood Mac ο Lindsey Buckingham έκανε και τις δύο φωνές με τα ερωτικά βογγητά. Απλώς την μια του μετά απο επεξεργασία την έκαναν να ακούγεται γυναικεία. Δεν είναι της Stevie Nicks ούτε άλλης γυναίκας. Το είχες καταλάβει ποτέ τόσες φορές που το έχεις ακούσει ή ψάχνεις και εσυ όπως οι οντιοφίλ απο που έρχεται εστιασμένη η κιθάρα των Dire Straits στο Borthers in arms και πως γίνεται να είναι ιμμέρσιβ η εμπειρία ακούγοντας το ; :D

Reaction score
4.876
Καλά είναι γνωστό ότι οι μεταλάδες μένετε σε ένα επίπεδο Λυκειακής ωριμότητας , μη σοφιστικέ ....όλα αυτά προτερήματα και για αυτό σας αγαπάμε. Λίγο βαρετοί βέβαια είστε (όχι η μουσική σας). Αλλά και αυτό καλό, σταθερό και προβλέψιμο του χαρακτήρα σας εδω που φτάσαμε και σε τέτοιο κόσμο που ζούμε γεμάτο εξυπνακηδες και ξεροόλες. Σπάνια εχω δεί πάντως μεταλά να "εξελίσσεται" σε κάτι διαφορετικό. Εχω αρκετους φίλους απο το Γυμνασιο και έχουν πολυ πλάκα να τους μελετάω και να τους πειράζω. Τσατίζονται και όσο γελάω τόσο τσατίζονται περισσότερο. Τους συμαπθώ γιατί είναι ήρεμοι (όταν δεν πίνουν μέχρι τύφλας) και με ισορροπούν γιατί εγώ είμαι νευρόσπαστο. :D
Το μέλος Γουνέτος Σκέτος ακούει (και) καλή μουσική.

Reaction score
4.876
Με πορδές δεν στήνεις δικάναλο hi end σύστημα. Για entry level με τις σημερινές τιμές χρειάζονται τουλάχιστον 10Κ. 1000 περίπου θα χρειαστούν για στήριξη, καλώδια κλπ. Για hi fi μπορείς με λιγότερα.

Reaction score
22.554

Με πορδές δεν στήνεις δικάναλο hi end σύστημα. Για entry level με τις σημερινές τιμές χρειάζονται τουλάχιστον 10Κ. 1000 περίπου θα χρειαστούν για στήριξη, καλώδια κλπ. Για hi fi μπορείς με λιγότερα.
10Κ κάνει τo cd μου μόνο (που τον ήχο του λατρεύει ο Wnet). Και είμαι και βινυλιάς , φαντάσου.

Last edited by a moderator:

Reaction score
9.657
Ναι γνωστά αυτά και γαι αυτό ανέφερα να μου πείς (πείτε) - περιγράψετε τι σημαίνει για εσάς αυτό το φάσμα ακόμη καλύτερα σε μια αίθουσα κλασικής ή άλλον χώρο που εχει τύχει να το βιώσετε. Το ενδιαφέρον και το ζητούμενο μου έχει νομίζω αποτυπωθεί ξεκάθαρα στα προηγούμενα πόστ μου. Έγραψα κιόλας "ακόμη καλύτερα". Δεν με ενδιαφέρει τι κάνει στα όργανα ανωτερα συχνοτικά. Αυτό είναι τεχνικό θέμα και πρόβλημα κυρίως της audio αναπαραγωγής.

Για σκεφτείτε σας παρακαλώ πέρα απο όλα αυτά και γράψτε κάτι πιο ουσιαστικό για το θέμα. Εσείς εάν έχετε πετύχει και όλα αυτά που λέτε θα το έχετε πιθανόν και στο σπίτι ακόμη και σε πολύ πιο συχνή εμπειρικά εμφανιση του και άρα πολύ πιο εύκολο να βρείτε λόγια ή μεταφορές για να μου το περιγράψετε χωρίς τεχνικούς όρους αλλά τι κάνει μουσικά. Δεν είναι μόνο αυτό που λες πάντως.
Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πόσο χαμηλά παίζουν τα ακουστικά και γιατί?

Reaction score
22.554
Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πόσο χαμηλά παίζουν τα ακουστικά και γιατί?
Τα ακουστικά είναι άλλη ιστορία στο θέμα που έχω θέσει και ζητάω περιγραφή. Δεν προσφέρονται για αυτό που ρωτάω. Μην τα ανακατεύεις.

Ξέρω γιατί ...ναι.

'Εχω ακουστικά που στο χαμηλό είναι σούπερ φλάτ μέχρι το μηδέν , Audeze LCD - 2 fazor συνοδευόμενα απο καλό ενισχυτή ακουστικών που επίσης βγάζει τα δέοντα και συχνοτικά και σε θέμα οδήγησης τους.. Ψάξε τα χαρακτηριστικά τους εάν δεν με πιστεύεις.

Άσε το deflection και το gaslighting και προσπάθησε να απαντήσεις σε αυτό που ρωτάω ..... εάν έχεις κάτι να πείς.

Reaction score
9.657
Τα ακουστικά είναι άλλη ιστορία στο θέμα που έχω θέσει και ζητάω περιγραφή. Δεν προσφέρονται για αυτό που ρωτάω. Μην τα ανακατεύεις.

Ξέρω γιατί ...ναι.

'Εχω ακουστικά που στο χαμηλό είναι σούπερ φλάτ μέχρι το μηδέν , Audeze LCD - 2 fazor συνοδευόμενα απο καλό ενισχυτή ακουστικών που επίσης βγάζει τα δέοντα και συχνοτικά και σε θέμα οδήγησης τους.. Ψάξε τα χαρακτηριστικά τους εάν δεν με πιστεύεις.

Άσε το deflection και το gaslighting και προσπάθησε να απαντήσεις σε αυτό που ρωτάω ..... εάν έχεις κάτι να πείς.
Ποιά είναι ακριβώς η ερώτηση?
Γιατί το ηχοσύστημα μας δεν χρειάζεται να κατεβαίνει τόσο χαμηλά οσό τα ακουστικά μας? :biggrin:

Reaction score
690
....................
Ναι φλάτ και λάιφλες ήθελε να το ακούς ο ηχολήπτης ... εσυ το αλλάζεις. Δεν με ενδιαφερει η υποκειμενική σου απόψη το τι σου ακούγεται πιο καλά. Καντο να ακούγεται και απο το δίαστημα.
Μαστρο-thva γέρασες και ακόμα ΔΕΝ έμαθες ότι κανείς δε νοιάζεται για τα "θέλω" του ηχολήπτη!!!
Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, βεβαίως βεβαίως. :D :drinks:

Reaction score
22.554
Μαστρο-thva γέρασες και ακόμα ΔΕΝ έμαθες ότι κανείς δε νοιάζεται για τα "θέλω" του ηχολήπτη!!!
Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, βεβαίως βεβαίως. :D :drinks:
Σεβασμός στους συνδημιουργούς του μουσικού εγχειρήματος.

Reaction score
690
Δεν υπάρχει κανένα ηχείο σε κανένα από τα σπίτια σας, που να παίζει με χαλαρότητα και άνεση την πρώτη οκτάβα, ακόμα και την άνω μισή πρώτη οκτάβα, χωρίς να ανεβάζει τις ολικές αρμονικές παραμορφώσεις στο φάσμα των χαμηλομεσαίων.
Δεν υπάρχει κανένα ηχείο σε κανέναν από εσάς, που να παίζει στο εύρος των σαμπ (έως τα 80) χωρίς κανένα πρόβλημα από το χώρο, χωρίς τονισμούς και ακυρώσεις, με βελούδινο σπέκτρο.
Δεν υπάρχει σε κανέναν από όλους σας κανενός είδους "ηχοαπορρόφηση χαμηλών" που να κάνει σοβαρή δουλειά στο φάσμα των σαμπ, ώστε να κατεβάζει το decay, να τιθασεύσει τα τερτίπια του χώρου, και να εμφανίζεται ομαλό μετρήσιμο σπέκτρο.
........κανένα από τα ηχεία που έχετε δεν έχει την δυνατότητα να παίζει με άνεση ακόμα κι ένα σκέτο απλό τόνο στους 30 κύκλους σε στάθμη 105 dB στη θέση ακρόασης.
Λίγο έλεος δείξτε παρακαλώ, στους αγαπητούς (λέμε τώρα...) δικάναλους.

Γνωρίζουμε ότι είμαστε κακοί μαθητές, σαν το 35% των εφετινών εξεταζομένων στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης (Πανελλαδικές 2025), όπου βαθμολογήθηκαν με <5 (στα 20).

Reaction score
587
Μπα σε καλο σας με κανατε και γελασα παλι.
Καιρο ειχα να μπω και μουρθε πολυ πλεροφορια.
Κραταω
Με upmixing mono/stereo σε πολυκαναλο βελτιωνονται τα παντα ακομα και οι χροιες. 🤪
Με 2-3 χιλιαρικα στηνεις μια χαρα δικαναλο (και 2 τρομαρες εκτος αν το συγκρινεις με το κινητο σου).
Ακουγοντας 5καναλη ηχογραφηση δεν καταλαβαμε οτι δεν επαιζαν τα L/R ,τοσο καλο κανει το κεντρικο:o

Συνεχιστε εχει πλακα.....μεχρι να πεθανει θα γελαμε πολυ

wnet

Nearfield
Reaction score
18.146
Sorry κιολας @VlassisK αλλα εμενα το συστημα μου ακουγεται καλυτερα απο το κινητο μου και ας κοστιζει γυρω στα 3χιλ :beach: :laugh:
τι 3 χιλιάρικα.... ;

ή θα στήσεις πολυκάναλο με >20Κ
ή θα πάρεις bluetooth ηχειάκι με 50-200 ευρά...

Αυτό είναι το δόγμα σ' αυτό το νήμα!

τα ενδιάμεσα δε δίνουν χαρά... έτσι λένε αυτοί που ξέρουν!

Reaction score
1.938
Εγώ λέω να κάνουμε ένα θρεντ που να λέμε πόσα λεφτά έχουν φύγει συνολικά για το σεταπ, είτε μονοκάναλο είτε 60-κάναλο.

Αλλά να λέτε αλήθεια μερικοί μερικοί. 😂

Reaction score
1.938
τι 3 χιλιάρικα.... ;

ή θα στήσεις πολυκάναλο με >20Κ
ή θα πάρεις bluetooth ηχειάκι με 50-200 ευρά...

Αυτό είναι το δόγμα σ' αυτό το νήμα!

τα ενδιάμεσα δε δίνουν χαρά... έτσι λένε αυτοί που ξέρουν!
Γιατι ρε συ. Δυο neumann kh310 κανουν 3700 ετσι δεν ειναι;

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.610
Members