Ethernet cables - Chord Epic

kazdem

"Επαγγελματίας"
Reaction score
345
Εγώ απο την άλλη, χρησιμοποιώ καλώδιο χύμα που του περνάω passthrough rj45, να μη κουράζομαι κιόλας. Σημειωτέον ότι παρ'όλο που δεν ακούω διαφορές μεταξύ καλωδίων, το σύστημα μια χαρά αναδεικνύει άλλες πολύ πιο δύσκολες λεπτομέρειες, οι οποίες έχουν μετρηθεί κιόλας, ενώ έχει αναδείξει και την υπεροχή του real time kernel στο Daphile ( αλλά ως προς αυτό δεν έχω μετρήσεις, λυπάμαι ).
Καλά κάνεις, για διαφορές μεταξύ καλωδίων ethernet δεν είμαι σίγουρος αν υπάρχουν γιατί έχω κουραστεί από τις πολλές δοκιμές τον τελευταίο χρόνο και δεν μπήκα στη διαδικασία. Δεν το ξέρω το daphile, παίζω από streamer και cd player. Εγώ, ευτυχώς ή δυστυχώς, ακούω διαφορές μεταξύ των καλωδίων ρεύματος και ιντερκονεκτ και usb , coaxial.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.020
σε μυνημα οτι θες ακριβως ενα ενα τα βηματα γαιτι εαν μπω στονκοπο να τα γραψω εδω θα σικωθει θυελα αντιδρασεων και μπορει να παθει και κανας θερμοαιμος κανα εγκεφαλικό
Οκ, όταν έχεις χρόνο, γράψε μου δυό λόγια για τον τρόπο. Θενκς!

wnet

Nearfield
Reaction score
18.408
Θα βάλω αγγελία (ή μάλλον θα τη βάλω σε παραγωγή) την ειδική μούφα, αποκλειστικής παθητικής σχεδίασης που κόβει EMF, μειώνει το jitter και "ισιώνει" τους παλμούς ώστε να είναι ξεκάθαρα τετράγωνοι χωρίς ασάφειες...
1755506476591.png

τη βάζετε πριν το streamer και τα καλώδια παύουν να έχουν σημασία γιατί καθαρίζει το σύμπαν.

Reaction score
47
Θα βάλω αγγελία (ή μάλλον θα τη βάλω σε παραγωγή) την ειδική μούφα, αποκλειστικής παθητικής σχεδίασης που κόβει EMF, μειώνει το jitter και "ισιώνει" τους παλμούς ώστε να είναι ξεκάθαρα τετράγωνοι χωρίς ασάφειες...
View attachment 375135
τη βάζετε πριν το streamer και τα καλώδια παύουν να έχουν σημασία γιατί καθαρίζει το σύμπαν.
το δείνεις για δοκιμή ? κρατα μου μια πριν ξεπουλησεις :p καλημέρα

Reaction score
47
Όπως σου είπε ο @kalitsouni , προφανώς και δεν γνωρίζεις, δεν κατέχεις ΓΡΙ σχετικά με τη τεχνολογία μετάδοσης δεδομένων, διαφορετικά δεν θα τα πίστευες όλα αυτά και δεν θα είχες επενδύσει τόσα πολλά χρήματα σε ένα καλώδιο δικτύου. Να μου πεις ότι ακούς διαφορές απο ένα DAC που έχει custom chip και τρέχει custom κώδικα, να το δεχτώ υπό προϋποθέσεις. Αλλά να λες ότι ακούς διαφορές απο ένα καλώδιο δικτύου, δείχνει απλά πόσο ευκολόπιστος και αδαής είσαι.

Λέανδρος και μαρλίμπορος, το δυναμικό χαχανούλικο δίδυμο που απαντάται σε θέματα ευκολόπιστων. Εντάξει, εμένα πλέον δεν με ενοχλούν. Ίσα ίσα που όταν τους βλέπω να κοτσάρουν γελάκια, νιώθω ακόμα πιο σίγουρος για τα γραφόμενά μου.

Εγώ απο την άλλη, χρησιμοποιώ καλώδιο χύμα που του περνάω passthrough rj45, να μη κουράζομαι κιόλας. Σημειωτέον ότι παρ'όλο που δεν ακούω διαφορές μεταξύ καλωδίων, το σύστημα μια χαρά αναδεικνύει άλλες πολύ πιο δύσκολες λεπτομέρειες, οι οποίες έχουν μετρηθεί κιόλας, ενώ έχει αναδείξει και την υπεροχή του real time kernel στο Daphile ( αλλά ως προς αυτό δεν έχω μετρήσεις, λυπάμαι ).

Μόνο που οι διαφορές που ακούς στα transport και τα dacs, οφείλονται στη σχεδίαση των μηχανημάτων και όχι στα καλώδια. Αν το ψηφιακό καλώδιο πληροί τις προδιαγραφές του και το σήμα κλειδώσει, το θέμα έχει λήξει. Είτε μεταφέρει σωστά τα δεδομένα και κλειδώνει, είτε προκύπτουν σφάλματα. Μέση οδός δεν υπάρχει. Τα υπόλοιπα έχουν τόση επαφή με τη πραγματικότητα, όσο τα άρλεκιν με τον Σέξπηρ.

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να λέει ό, τι θέλει, φτάνει να μη λέει μπούρδες. Και το να υποστηρίζουν κάποιοι ότι ακούνε διαφορές απο ethernet, είναι μπούρδα. Ακόμα και η διαδικασία επαναποστολής πακέτων, είναι υπόθεση μικροδευτερολέπτων, κάτι που δεν μπορεί να επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα, ενώ αν ίσχυε κάτι τέτοιο, τότε θα είχε καταρρεύσει το δημόσιο, το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα, καθώς και οτιδήποτε λειτουργεί στον ψηφιακό κόσμο.

Δηλαδή, προσπαθείτε να υποβιβάσετε την απόδοση του ψηφιακού. Ενδιαφέρον.

Έχει και παραέχει. Γιατί μιλάς για κάτι που έχει να κάνει με τη πληροφορική και ΟΧΙ με τη μουσική και τον ήχο. Μιλάς για τεχνολογία μετάδοσης δεδομένων. Τόσο απλά. Αν δεν μπορείς να το καταλάβεις, πρόβλημά σου και καλό είναι να κάνεις χρήση των παροχών διά βίου μάθησης και να σπουδάσεις αυτή τη τεχνολογία ( μετάδοσης δεδομένων ). Τότε ΙΣΩΣ καταλάβεις ότι ο @kalitsouni μιλάει στο κατάλληλο νήμα και λέει αυτό ακριβώς που ισχύει.
βεβαι μονο λασπη τιποτα αλλο ουσίας σας ρωτησα τι δοκιμές έχετε κάνει μαρκεσ τυπους συστήματα κατι που δεν εχετε δοκιμασει δεν εχετε δικαιωμα να εκφερετε γνωμη ειναι απλο...ειναι εικασιες και ξεροολα ελληνικησ καταγωγης της οκας. Εγω μπηκα στο κόπο να σας μηλίσω για κοιματομορφη, ευρως, κτλ και πωσ μεταφράζομαται από τα clocks, error correction, dac chips και ολα αυτα που δεν υπάρχουν.

Δεν ακουσα καμία εξυγηση τεχνικη από εσας τουσ ειδικους γιατι υπάρχουν τα shielded και αλλαγες στη διατομή και στο πλέξημο twisted etc, strands, shileded pairs, κτλ στα απλα φτηνά utp από κατηγορία σε κατηγορία περιμένω ακόμα... εγω που δεν εχω γνωση αφού δεν υπάρχουν παραγωντες που επιρεάζουν ειναι data only...

Δεν ειναι τεχνολογία μετάδωσης δεδομένων φιλε μου είναι τεχνολογία μετάφρασης και απόδοσης τους ουτε αυτο δεν το καταλαβαινετε γιατι η γνωση σας φτανει μεχρι.. ε δεν φτανει εκει... δηλαδη στο αποτέλεσμα και τα ενδιαμεσα για να γίνει αυτο και πως επειρεάζονται. Παραυτα η διαφορα στο αποτέλεσμα υπαρχει και ας μην θελετε να το παραδεχτειτε και ναι τα καλωδια τα ακούω και με άλλα streamerσ & dacs με αθρώπους που είναι ανοιχτοι στην κουβέντα και ανοιχτά αυτια και όχι μόνος, δεν εχω αμφιβολίες για αυτα που ακούω ή δεν ακουω γιατί συμβαίνει και αυτο πολές φορές σε δοκίμες.

wnet

Nearfield
Reaction score
18.408
Δεν ακουσα καμία εξυγηση τεχνικη από εσας τουσ ειδικους γιατι υπάρχουν τα shielded και αλλαγες στη διατομή και στο πλέξημο twisted etc, strands, shileded pairs, κτλ στα απλα φτηνά utp από κατηγορία σε κατηγορία περιμένω ακόμα... εγω που δεν εχω γνωση αφού δεν υπάρχουν παραγωντες που επιρεάζουν ειναι data only...
shielded: για καλύτερη προστασία από εξωτερικές παρεμβολές
μεγαλύτερη διατομή: για λιγότερες απώλειες σήματος σε μεγάλες αποστάσεις
αυστηρότερο πλέξιμο: για μείωση παρεμβολών ανάμεσα στα ίδια τα ζευγάρια

όλα τα παραπάνω αποσκοπούν στη δυνατότητα χρήσης των καλωδίων σε μεγάλες αποστάσεις, και σε βιομηχανικά περιβάλλοντα γεμάτα EMI/RFI, σε μεγάλες ταχύτητες και με μεγαλύτερη αξιοπιστία.

Στο περιβάλλον του σπιτιού μας με ένα router με θύρες δικτύου 1 Gbps και αποστάσεις μερικών μέτρων χωρίς ιδιαίτερες παρεμβολές, δεν έχουν και πολύ σημασία... ένα καλό καλωδιάκι δικτύου (με μερικά ευρώ) με την προδιαγραφή cat που χρειάζεται είναι υπεραρκετό.

Δεν ειναι τεχνολογία μετάδωσης δεδομένων φιλε μου...
μόνο αυτό είναι βασικά....

Τέλος πάντων, στα περί ήχου, δεν έχω ακούσει ποτέ από τους φίλους των καλωδίων έστω μια κάπως επιστημονική εξήγηση που μεταφράζεται σε διαφορά στον ήχο... απλά "ακούμε διαφορές"...
Βασικά... όχι, έχω ακούσει μια κάπως καλή εξήγηση.... που τέλος πάντων είτε στέκει είτε όχι, κάπως προσπαθεί να ερμηνεύσει τα πράγματα...
πως, "ο θόρυβος που μαζεύει το καλώδιο, ναι μεν δεν επηρεάζει τα 0 & 1 αλλά μεταφέρεται στο dac και πιθανότατα και στα αναλογικά του τμήματα και κάνει εκεί τη ζημιά..."
Αυτό μάλλον είναι το ας πούμε πιο σοβαρό που έχω ακούσει...
Βέβαια τα καλώδια δικτύου είναι γαλβανικά απομονωμένα στους προσαρμογείς και πως μεταφέρεται αυτός ο θόρυβος στο dac δεν έχει εξηγηθεί από τους καλωδιάδες αλλά τέλος πάντων...

Αυτά.... δεν υπάρχει λόγος για παρεξηγήσεις... εγώ δεν πιστεύω στα καλώδια δικτύου όπως είναι προφανές... όποιος πιστεύει και θεωρεί πως δεν είναι θύμα placebo, με γεια του με χαρά του, ας κάνει τις έρευνες του στα καλώδια και ας ξοδέψει όσα γουστάρει... εγώ θα τα φάω σε ...κιθάρες :p

είναι και ακριβές αυτές οι ρημάδες οι
1755510745873.jpeg

Last edited:

Reaction score
1.048

όλα τα παραπάνω αποσκοπούν στη δυνατότητα χρήσης των καλωδίων σε μεγάλες αποστάσεις, και σε βιομηχανικά περιβάλλοντα γεμάτα EMI/RFI, σε μεγάλες ταχύτητες και με μεγαλύτερη αξιοπιστία.

Στο περιβάλλον του σπιτιού μας με ένα router με θύρες δικτύου 1 Gbps και αποστάσεις μερικών μέτρων χωρίς ιδιαίτερες παρεμβολές, δεν έχουν και πολύ σημασία... ένα καλό καλωδιάκι δικτύου (με μερικά ευρώ) με την προδιαγραφή cat που χρειάζεται είναι υπεραρκετό.

Τέλος πάντων, στα περί ήχου, δεν έχω ακούσει ποτέ από τους φίλους των καλωδίων έστω μια κάπως επιστημονική εξήγηση που μεταφράζεται σε διαφορά στον ήχο... απλά "ακούμε διαφορές"...
Βασικά... όχι, έχω ακούσει μια κάπως καλή εξήγηση.... που τέλος πάντων είτε στέκει είτε όχι, κάπως προσπαθεί να ερμηνεύσει τα πράγματα...
πως, "ο θόρυβος που μαζεύει το καλώδιο, ναι μεν δεν επηρεάζει τα 0 & 1 αλλά μεταφέρεται στο dac και πιθανότατα και στα αναλογικά του τμήματα και κάνει εκεί τη ζημιά..."
Βέβαια τα καλώδια δικτύου είναι γαλβανικά απομονωμένα στους προσαρμογείς και πως μεταφέρεται αυτός ο θόρυβος στο dac δεν έχει εξηγηθεί από τους καλωδιάδες αλλά τέλος πάντων...

Αυτά.... δεν υπάρχει λόγος για παρεξηγήσεις... εγώ δεν πιστεύω στα καλώδια δικτύου όπως είναι προφανές... όποιος πιστεύει και θεωρεί πως δεν είναι θύμα placebo, με γεια του με χαρά του, ας κάνει τις έρευνες του στα καλώδια και ας ξοδέψει όσα γουστάρει... εγώ θα τα φάω σε ...κιθάρες :p

Ωπα , οι μαγνήτες ,το καλώδιο του ρεύματος,ο ενισχυτής? όλα χύμα? Καμμία πρόβλεψη?Μιλούσα με τον Δημήτρη Σελίδα και τον Πέτρο τον Φράμπτομ και λέγανε κάτι μαλακίες για φτηνιάρικα καλώδια...Δεν είναι σοβαρά πράματα αυτά..

Reaction score
47

τα ίδια λεμε με αλλα λόγια συμφωνουμε οτι τα data είναι data αλλα συμφωνούμε οτι αυτα που τα μεταφραζουν σε η΄χο τρωνε φρικες. Που εισαι Αθνήνα? να τα παρω αγγαλια να ερθω να τα ακουσουμε στο δικο σου συστημα κανενα προβλημα. με χαρα και φιλικα και πολυ γελιο.

wnet

Nearfield
Reaction score
18.408
τα ίδια λεμε με αλλα λόγια συμφωνουμε οτι τα data είναι data αλλα συμφωνούμε οτι αυτα που τα μεταφραζουν σε η΄χο τρωνε φρικες.
Δεν ξέρω αν τρώνε φρίκες, είπα πως είναι το μόνο κάπως επιστημοφανές!
και πάλι αν έχεις τέτοιες ανησυχίες, ανέβα κατηγορία cat, δε χρειάζεται να πας στο ...χιλιάρικο!

Που εισαι Αθνήνα? να τα παρω αγγαλια να ερθω να τα ακουσουμε στο δικο σου συστημα κανενα προβλημα. με χαρα και φιλικα και πολυ γελιο.
Δε θα είχα καμιά αντίρρηση για οποιαδήποτε ακρόαση είτε πιστεύω είτε όχι στα καλώδια.... δυστυχώς όμως είμαι σε χωριό των Τρικάλων...

Reaction score
29.584
Εάν μεταφερόταν εκεί ο θόρυβος , θα επηρέαζε τα 0 και 1 , και άρα θα χαλούσε τα πακέτα δεδομένων 0 και 1 , και η συνέπεια θα ήταν να μην μπορεί το dac να αντιστοιχίσει τα 0 και 1 σε αναλογικά σήματα , δεδομένου ότι ξέρει τι να περιμένει στην είσοδό του . Αν έβλεπε άλλα πράγματα δεν θα έκανε την μετατροπή ουδόλως.

kalitsouni

Ακουστικά
Reaction score
12.418
Ωχ... Κατα λάθος το ανέβασα εδώ. Παρακαλώ τους διαχειριστάς να το μετακινήσουν στο νήμα με τα χρυσαφικά...

Screenshot 2025-08-18 141553.png

εισαι μωρός στη καλυτερη
Α, γι'αυτό όλες οι γκόμενες της γειτονιάς "μωρό μου" με ανεβάζουνε, "μωρό μου" με κατεβάζουνε...
Και νόμιζα το ψώνιο ότι με γουστάρανε...

Γιατί τόσα νευράκια ρε αλάνι.... Δικό σου είναι το εργοστάσιο που βγάζει τα καλώδια ethernet των 730ευρώ;

Last edited:

Reaction score
47
Ωχ... Κατα λάθος το ανέβασα εδώ. Παρακαλώ τους διαχειριστάς να το μετακινήσουν στο νήμα με τα χρυσαφικά...

View attachment 375157

Α, γι'αυτό όλες οι γκόμενες της γειτονιάς "μωρό μου" με ανεβάζουνε, "μωρό μου" με κατεβάζουνε...
Και νόμιζα το ψώνιο ότι με γουστάρανε...

Γιατί τόσα νευράκια ρε αλάνι.... Δικό σου είναι το εργοστάσιο που βγάζει τα καλώδια ethernet των 730ευρώ;
μακαρι ρε φιλε αλλα που τετοια τυχη .... δεν εχει να κανει με το συγγεκριμενο καλωδιο τζερτζελεσ να γινεται ;P

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.901
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo