Ethernet cables - Chord Epic

Reaction score
57
Εγώ έχω αναφέρει τί καλώδια χρησιμοποιώ, καθώς και τί βύσματα. Cat6 για το εσωτερικό δίκτυο, cat5e για τη wan μου προς το firewall. Έλα μου όμως που - όπως σου έδειξα - έχω ΜΗΔΕΝ σφάλματα μετάδοσης... Παρεμπιπτόντως, πάνε ίσα με 10 χρόνια απο τη τελευταία φορά που χρησιμοποίησα έτοιμο καλώδιο ethernet. Τα τερματίζω μόνος μου ακριβώς στις διαστάσεις που θέλω, αλλά κυρίως επειδή τα περνάω απο τρύπες στους τοίχους, κανάλια κλπ.

Κάποτε νόμιζα ότι άκουγα διαφορές. Μέχρι που έκανα όσο το δυνατόν πιο ανεπηρέαστη δοκιμή ( για να είμαι ειλικρινής, όχι και τόσο ανεπηρέαστη, ΗΛΠΙΖΑ ότι θα άκουγα διαφορές ) με τα καλώδια που είχα απορρίψει. Μετά, δοκίμασα και τα νέα καλώδιά μου, interconnects, ηχείων κλπ. Με την ευκαιρία να αναφέρω ότι έχω Furutech GT2 usb καλώδιο και παίζω με ένα απο το e-shop των 20 εκατοστών και αξίας αγοράς μικρότερης του ενός ευρώ. Τώρα, μπορεί να νομίζεις ότι για κάποιο λόγο το σύστημα ή τα αυτιά μου είναι αναίσθητα σε τέτοιες...μικρολεπτομέρειες. Σε διαφοροποιήσεις που επιβεβαιώνονται απο το μικρόφωνο και το rew, μια χαρά ανταποκρίνονται τόσο το σύστημα, όσο και τα αυτιά μου, ενώ θα επιμείνω στο ότι το Daphile είναι ένα φανταστικό σύστημα αναπαραγωγής και η διαφορά μεταξύ normal και real time kernel είναι ακουστή.

Daphile και καθάρισες. Έρχεται προρυθμισμένο, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να απενεργοποιήσεις την onboard κάρτα ήχου. Κάνεις και buffer ολόκληρο το album ( ή τη playlist ) στη ram και καθάρισες. Τραβάς και το καλώδιο δικτύου άμα λάχει και αυτό συνεχίζει να παίζει για ώρες.

οπα ενδιαφερον!!

Reaction score
57
Εν το μεταξύ τα καλώδια ethernet του πλαισίου είναι γτπ.... Χαχχαχαχαχχχ
και εσυ που το ξερεις αφου ολα ιδια ειναι;
φπ
Για κάνε quote ΜΙΑ έστω...
φοβαμαι…
επι
επισης εχω πει οτι εχω βρει καλωδιο με το μετρο που εχω παθει πλακαρα , αυτό ομως δεν αναιρει το θεμα με τις διαφορές στον ηχο (οχι παντα) και οτι καααπου υπάρχει κατι καλύτερο …. και πολυ ακριβότερο ….

Reaction score
12.581
οπα ενδιαφερον!!
Αν αναφέρεσαι στο Daphile, μπορείς να το κατεβάσεις και να το εγκαταστήσεις σε ένα παλιό υπολογιστη που τυχόν έχεις ( θα ήταν σοφό να μη προσπαθούσες να το εγκαταστήσεις σε mac ). Παλιότερα είχα ανεβάσει και έναν οδηγό εγκατάστασης εδώ πέρα.

επισης εχω πει οτι εχω βρει καλωδιο με το μετρο που εχω παθει πλακαρα , αυτό ομως δεν αναιρει το θεμα με τις διαφορές στον ηχο (οχι παντα) και οτι καααπου υπάρχει κατι καλύτερο …. και πολυ ακριβότερο ….
Ναι, αλλά δεν απαντάς σε αυτό που σε ρώτησα. Ψυχοβγάλτης είσαι!

"Άρα, όλο αυτό δεν σημαίνει ότι θα υπάρχουν σφάλματα στη μετάδοση των δεδομένων που θα οδηγούσαν σε επαναποστολή των πακέτων; "

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.389
το λάθος που διαπιστώνω απο τα λίγα που διάβασα στα πεταχτά....είναι ότι μπερδεύετε τις αρχές λειτουργίας των ψηφιακών με αυτές των αναλογικών
τα ψηφιακά δημιουργήθηκαν για να μην έχουν κανενα από τα προβλήματα των αναλογικών
ΚΑΝΕΝΑ....όπου ακούτε τη λέξη ντιτζιταλ....να κάνετε κατευθείαν αντιστροφή στο μυαλό σας ότι γνωρίζετε στα αναλογικά...ΑΚΡΙΒΩΣ όμως το ανάποδο στα πάντα

πέτυχα μέχρι και την λέξη jitter ...που είχα χρόνια να την ακούσω....κ που θυμήθηκα επικές μάχες στα πρώτα χρόνια που διάβαζα το αβουσάιτ...από ιστορικά μέλη :biggrin:

για όλους εσάς που ασχολείστε με τα προβληματα αυτά να γνωρίζετε ΕΝΑ και μόνο πράγμα
το έθερνετ φέρνει στις συσκευές μας το απόλυτο σήμα...δεν αλλοιώνεται και δεν βελτιώνεται, ούτε καθαρίζεται κλπ από κανένα καλώδιο
αυτό που κάνει τα λάθη....και που ακούγεται...είναι τα μειονεκτήματα των συσκευών μας να μετατρέψουν αυτό το σήμα σε αναλογικό...αυτό το ''jitter'' ακούγεται...όχι το ψηφιακό της μετάδοσης...και σε αυτό ευθύνεται το DAC...όχι το έθερνετ...ούτε το ρούτερ...ούτε η οπτική...ούτε τίποτα από την είσοδο της συσκευής μας και πίσω

το jitter στην μετάδοση δεδομένων ΔΕΝ επηρεάζει τον ήχο
όσα μπιτς φεύγουν...τόσα έρχονται και είναι ΠΑΝΤΑ σωστά..γιατί υπάρχουν μηχανισμοί διόρθωσης που τα τακτοποιούν ΟΛΑ.... αν δεν υπήρχαν.... δεν θα ακούγαμε την πληροφορία

Reaction score
3.506
Γιατί πιστεύεις ότι συμβαίνει αυτό ενώ μετρητικά υπάρχουν χαοτικές διαφορές ;
Μετρητικά υπάρχουν πολύ μικρές διαφορές που δύσκολα γίνονται αντιληπτές από την πλειοψηφία των ακροατών.
Εδώ οι περισσότεροι δεν ακούνε διαφορές μεταξύ mo3 και CD .

Reaction score
2.171
Εδώ είναι όλη η ουσία. :wink:
Επηρεάζει και το ακουστό φάσμα το rf interference

Μετρητικά υπάρχουν πολύ μικρές διαφορές που δύσκολα γίνονται αντιληπτές από την πλειοψηφία των ακροατών.
Εδώ οι περισσότεροι δεν ακούνε διαφορές μεταξύ mo3 και CD .
Ξαναδιάβασε τι έγραψες … Είπες όλες οι ψηφιακές συσκευές …

Reaction score
3.506
Ξαναδιάβασε τι έγραψες … Είπες όλες οι ψηφιακές συσκευές …
Να πάρεις ένα dvd player των 30 ευρώ και να συγκρίνεις την ψηφιακή του εξοδο με την έξοδο ενός streamer, για το ίδιο μουσικό δείγμα.
Αφαίρεσε το σήμα του δεύτερου από το πρώτο και άκουσε το αποτέλεσμα που θα προκύψει.
Θα διαπιστώσεις ότι πλέον όλα τα ψηφιακά είναι ίδια ή σχεδον ίδια εφόσον κανένας δεν τα ξεχωρίζει μεταξύ τους.
Αν βρω χρόνο θα ανεβάσω παραδείγματα και μετά το συζητάμε το θέμα των ψηφιακών όσο θέλετε

Reaction score
2.493
και εσυ που το ξερεις αφου ολα ιδια ειναι;

φπ

φοβαμαι…
επι

αναφέρομαι στην ποιοήτηα κατασκευής του (περίβλημα, ποιότητα ακροδεκτων κτλ). Την δουλεια του την κάνει μια χαρα.
Και εγώ όπως ο φίλτατος τα καλώδια eth τα φτιάχνω μόνος μου αν θέλω συγκεκριμένο μηκος. Στο σπιτι παιρνω ετοιματζήδικα της ugreen ή delock.

Reaction score
2.171
Να πάρεις ένα dvd player των 30 ευρώ και να συγκρίνεις την ψηφιακή του εξοδο με την έξοδο ενός streamer, για το ίδιο μουσικό δείγμα.
Αφαίρεσε το σήμα του δεύτερου από το πρώτο και άκουσε το αποτέλεσμα που θα προκύψει.
Θα διαπιστώσεις ότι πλέον όλα τα ψηφιακά είναι ίδια ή σχεδον ίδια εφόσον κανένας δεν τα ξεχωρίζει μεταξύ τους.
Αν βρω χρόνο θα ανεβάσω παραδείγματα και μετά το συζητάμε το θέμα των ψηφιακών όσο θέλετε
Το jitter/phase noise δεν αποτυπώνεται πάνω στα ίδια τα δείγματα και το null πάνω στα δείγματα μπορεί να δείχνει ότι τα bits είναι ίδια ( αν είναι ) αλλά οχι ότι ο χρονισμός και το περιβάλλον rf είναι ίδια

Reaction score
57
Μόνο που εσύ δεν μιλάς για μια Ferrari, αλλά για ένα ανεμιστηράκι στην εισαγωγή αέρα ( ούτε καν κομπρέσορα ) που ο πωλητής διατείνεται ότι κάνει μεγάλη διαφορά στη ροπή και στην ιπποδύναμη.

Φυσικά και απορρίπτω, μιας που έχω προβεί σε όσο το δυνατόν πιο ανεπηρέαστες δοκιμές στο σύστημά μου. Εκτώς αν τα Bryston μου δεν καταδέχονται να επηρεαστούν απο καλώδια ( ρεύματος ή οτιδήποτε άλλο ).

Αγαπητέ, δεν έχω πρόβλημα να διαθέσω ένα ποσό εκεί που πρέπει και εκεί που αποδεδειγμένα θα πιάσουν τόπο. Στο παρελθόν έχω αγοράσει καλώδια ( ένα φεγγάρι είχα το σύστημά μου γεμάτο με Kimber, αρκετά ακριβούτσικη σειρά ), ενώ δεν κόλωσα να αγοράσω δεύτερο τελικό για να κάνω ενεργή πολυενίσχυση στα ηχεία μου. Και φυσικά και θα κάνω στρώσιμο στον κινητήρα του αυτοκινήτου μου γιατί γνωρίζω τη σημασία του. Μόνο που μιλάμε για καλώδια και για ακουστική μνήμη ( αν και θεωρώ ότι είναι καλύτερο να μην επεκταθούμε στα περί ακουστικής μνήμης ).
Δεν μου απάντησες όμως σε αυτό:
δεκτο αλλα εσυ δεν το δοκιμασες οποτε πως ξερεις? Υπάρχουν στο χωρο πολά ματζούνια που πραγματικα ειναι αερας συμφωνουμε σε αυτο.
το λάθος που διαπιστώνω απο τα λίγα που διάβασα στα πεταχτά....είναι ότι μπερδεύετε τις αρχές λειτουργίας των ψηφιακών με αυτές των αναλογικών
τα ψηφιακά δημιουργήθηκαν για να μην έχουν κανενα από τα προβλήματα των αναλογικών
ΚΑΝΕΝΑ....όπου ακούτε τη λέξη ντιτζιταλ....να κάνετε κατευθείαν αντιστροφή στο μυαλό σας ότι γνωρίζετε στα αναλογικά...ΑΚΡΙΒΩΣ όμως το ανάποδο στα πάντα

πέτυχα μέχρι και την λέξη jitter ...που είχα χρόνια να την ακούσω....κ που θυμήθηκα επικές μάχες στα πρώτα χρόνια που διάβαζα το αβουσάιτ...από ιστορικά μέλη :biggrin:

για όλους εσάς που ασχολείστε με τα προβληματα αυτά να γνωρίζετε ΕΝΑ και μόνο πράγμα
το έθερνετ φέρνει στις συσκευές μας το απόλυτο σήμα...δεν αλλοιώνεται και δεν βελτιώνεται, ούτε καθαρίζεται κλπ από κανένα καλώδιο
αυτό που κάνει τα λάθη....και που ακούγεται...είναι τα μειονεκτήματα των συσκευών μας να μετατρέψουν αυτό το σήμα σε αναλογικό...αυτό το ''jitter'' ακούγεται...όχι το ψηφιακό της μετάδοσης...και σε αυτό ευθύνεται το DAC...όχι το έθερνετ...ούτε το ρούτερ...ούτε η οπτική...ούτε τίποτα από την είσοδο της συσκευής μας και πίσω

το jitter στην μετάδοση δεδομένων ΔΕΝ επηρεάζει τον ήχο
όσα μπιτς φεύγουν...τόσα έρχονται και είναι ΠΑΝΤΑ σωστά..γιατί υπάρχουν μηχανισμοί διόρθωσης που τα τακτοποιούν ΟΛΑ.... αν δεν υπήρχαν.... δεν θα ακούγαμε την πληροφορία
Χαιρομαι που βρήσκουμε κοινο εδαφος. Συμφωνο στο 92,333% αλλα κάποια καλώδια ethernet έχουν τεχνολογια για να φιλτραρουν και αυτό ακούγετε σε μερικά συστήματα που δεν υπάρχει εσωτερική πρόβλεψη. Να προχωράει το ντιμπειτ δημιουργηκα και ευχάριστα. :) καλημέρα
Αν βάλεις καλό καλώδιο η άλλη θα βγει με 3 vizgia
το εχω δοκιμάσει βγηκε απο την οθώνη και μου χαμογέλασε αλλά με 2 .... θα δοκιμασω ξανα με ποιο ακριβο καλώδιο ποτέ δεν ξέρεις μια δοκίμή θα μας πισει

Last edited:

Reaction score
12.581
δεκτο αλλα εσυ δεν το δοκιμασες οποτε πως ξερεις? Υπάρχουν στο χωρο πολά ματζούνια που πραγματικα ειναι αερας συμφωνουμε σε αυτο.
α) ξέρω πως λειτουργεί η μετάδοση δεδομένων σε ένα δίκτυο, άρα γνωρίζω ( έστω και επιγραμματικά ) τί εξυπηρετούν τα μέσα προστασίας, όπως για παράδειγμα η θωράκιση η οποία δεν έχει σαν σκοπό να μειώσει τον θόρυβο όπως τον αντιλαμβάνεσαι με κριτήρια audio, αλλά να επιτρέψει στο καλώδιο να μεταφέρει δεδομένα σε υψηλές ταχύτητες και σε μεγάλες αποστάσεις. Αυτό σημαίνει ότι για μικρές αποστάσεις και gigabit ταχύτητα ( όπως έχουμε οι περισσότεροι ), ακόμα και το cat5e είναι αρκετό.
β) σου παρέθεσα τα logs του firewall μου που δείχνουν τί ακριβώς συμβαίνει στο δίκτυό μου και πιο συγκεκριμένα ότι σε χρονικό διάστημα 60+ ημερών, δεν έχει παρατηρηθεί ούτε ένα λάθος μεταφοράς. Και αυτό ισχύει με το απλό καλώδιο ( cablel cat6 ) που χρησιμοποιώ και σε μήκος καλωδίου 10~15 μέτρων.

Δεν χρειάζεται δηλαδή να δοκιμάσω κάτι για το οποίο ήδη γνωρίζω ότι δεν κάνει αυτά που υπόσχεται αφού δεν έχει σχέση με αυτά που υπόσχεται. Ούτε καν υψηλότερης κατηγορίας καλώδιο δεν χρειάζομαι μιας που το δίκτυο τρέχει σε gigabit ταχύτητα.

Το jitter/phase noise δεν αποτυπώνεται πάνω στα ίδια τα δείγματα και το null πάνω στα δείγματα μπορεί να δείχνει ότι τα bits είναι ίδια ( αν είναι ) αλλά οχι ότι ο χρονισμός και το περιβάλλον rf είναι ίδια
Αν ο χρονισμός είναι λάθος, μιλάμε για σφάλματα μετάδοσης για τα οποία, αναπόφευκτα γίνεται απόπειρα επαναποστολής πακέτων. Όχι;

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.389
Χαιρομαι που βρήσκουμε κοινο εδαφος. Συμφωνο στο 92,333% αλλα κάποια καλώδια ethernet έχουν τεχνολογια για να φιλτραρουν και αυτό ακούγετε σε μερικά συστήματα που δεν υπάρχει εσωτερική πρόβλεψη. Να προχωράει το ντιμπειτ δημιουργηκα και ευχάριστα. :) καλημέρα
πάλι χρησιμοποιείς όρο αναλογικής νοοτροπίας
δεν υπάρχει σε καλώδιο έθερνετ τεχνολογία παθητικού ''φιλτραρίσματος'' όπως και αν εννοείς το φιλτράρισμα
μιλάμε για ψηφιακά
φαντάσου να σου στείλει ένας κώδικα Μορς με μήνυμα ''πόσο καυλιάρης είσαι''

όπως και να τον ακούσεις τον τόνο αυτόν...από κινητό...από πολυκάναλο...από μπομπινόφωνο...με κόκκο με ομίχλη...κλπ το μήνυμα παραμένει το ''πόσο καυλιάρης είσαι'' ...δεν θα αλλάξει ούτε θα προστεθεί κάτι ούτε θα αφαιρεθεί κάτι...αυτό διαβάζουν οι συσκευές μας....και μετά το αποδίδουν στα αφτιά μας

Reaction score
3.506
Στο ψηφιακό donain , οποιοδηπιτε jitter στα ρολόγια των ψηφιακών πηγών ή των cd transports εκμηδενίζεται απο το επόμενο στάδιο ενός σύγχρονου AD converter που διαθέτει το δικό του clock υψηλής ακριβείας.
Χρησιμοποιώ το RME ADI-2 PRO FS R Black Edition για όλες τις δοκιμές και τις μετρήσεις

Last edited:

Reaction score
3.506
Όποιος θέλει να βγάλει εύκολο χρήμα ας ασχοληθεί με τις κατασκευές εξωτικών κσλωδιων Υπάρχουν πολλοί βλαμμένοι στο χώρο του audio και κυρίως του high end , prospect πελάτες. Απλώς χρειάζεσαι γνωριμίες και καλό marketing

Last edited:

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.466
Εχω αρκετα χρόνια να γράψω αλλά η απόλυτη αδιαλλαξία πολλών μελών σε αυτο το post μου έδωσε το κίνητρο.
Ας συμφωνήσουμε σε κάτι.

1. Όλοι είμαστε μουσικοφιλοι αλλά δεν έχουμε όλοι τα ίδια συστήματα
2. Το έμπειρο μάτι το ξεγελάει η κινούμενη εικόνα το έμπειρο αυτί δεν το ξεγελάει τίποτα.
3. Όταν ένας έμπειρος ακροατής με JM LAB GRANDE UTOPIA (70.000) και αλλά τόσα σε ενισχυτικά και πηγές σου λέει ότι το τάδε το άκουσε και κάνει διαφορα, αλλά εσύ στα desktop ηχεια σου δεν ακούς διαφορά, καλό είναι να ακούσεις την συμβουλή του.
4. Είναι πάρα πολλές οι περιπτώσεις που αλλά λένε οι μετρήσεις και άλλα τα αυτιά μας.
5. Τα καλώδια έχουν διαφορές μεταξύ τους που μπορούν να μας βοηθήσουν να κάνουμε fine tuning στο συστήμα μας.
Για να μην γίνω κουραστικός ήμουν κι εγώ πολύ δύσπιστος ως προς τα ακριβά καλωδια ethernet άκουσα όμως διαφορά με τα αυτιά μου, συμφωνώ με το Βασίλη.
Εντάξει δεν αναφέρομαι σε αυτή την κατηγορία (για ηχεία των 70000 πχ), διότι δεν έχω εμπειρία. Όμως και το PMC twenty 24 δεν το λες και φτηνιάρικο. (Κάπου εκεί βρίσκονται και τα υπόλοιπα μηχανήματα). Όπως ανέφερα, δεν βλέπω διαφορές... Επίσης το...... μηδέν και το ένα δεν νομίζω να μπορεί να το βελτιώσει ή να το υποβαθμίσει κανένα καλώδιο.

Ναι διαβάζοντας εδώ, αλλά και παρασυρόμενος από το πάθος μου στο χόμπι μας, είπα ας δοκιμάσω και εγώ ένα καλύτερο usb. Έχει εμφάνιση μεν, αλλά διαφορά στην απόδοση δεν μπόρεσα να εντοπίσω.

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.907
Members
38.518