Αυτόνομα αυτοκίνητα

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
32.974
Αν είσαι εντελώς άσχετος με το αντικείμενο, δεν σε φταίω εγώ. 😁😂🤣

Ξέρω ΠΟΛΥ καλύτερα από σένα ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ τι περιμένω να συμβεί εντός του 2026 (προφανώς). 😎

Και σε αυτό διαφωνούσες (γνωστός αρνητήθ).🤣

Αν δε καταλαβαίνεις τι λέω και μπερδεύεις (όπως εδώ) την αυτόνομη οδήγηση με την αδειοδότηση του FSD στην Ευρώπη, είναι δικό σου πρόβλημα (προσπάθησα να το λύσω σε αυτό το θρεντ). 👋

ΥΓ. Όσο για την πιλοτική λειτουργία του robotaxi, αυτή ξεκίνησε. Και ήδη είναι επιπέδου waymo και βάλε, στις ΗΠΑ (Ευρώπη δεν παίζει ούτε η waymo, κάτσε να φτιάξουν νομοθεσία πρώτα, η Τέσλα έδειξε ότι ήδη είναι έτοιμη). Δικαιώθηκα και σε αυτό. 😎
Να γίνεις ξεκάθαρος. Κάνε τα τάληρα γιατί το 2027 θα ζητάει 10 χρόνια rebound. 😆

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.832
Δεν με ενδιαφέρει τι ξέρεις. Οταν μπαίνουν στοιχήματα είναι συγκεκριμένα, όχι τι νομίζει ο καθένας. Δεν επιδέχονται ερμηνείας.
Εβαλα screenshot. Πάρτο πάλι:
IMG_9426.jpeg

Αυτό είναι το στοίχημα. ΤΕΡΜΑ.
Οχι το τι εννοούσες αόριστα.

Οταν θα έρθει η ώρα και λήξει το 2026, όποιος χάσει ή θα πληρώσει ή θα αρχίσει τα «εγώ άλλο εννοούσα αλλά εσύ επειδή δεν ξέρεις δεν κατάλαβες» και θα γίνει τόσο μεγάλη ρόμπα, που θα τον κοροϊδεύουν όλοι. Εκτός από τον Αλέξη. 😛

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
32.974
Τον Αλέξη να τον αφήσετε ήσυχο. Για να τον ξαναενοχλήσετε να φέρεται χειρόγραφο 1000 φορές το

"Το Autopilot είναι Level 2, δεν είναι FSD".

:tongue:

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.832
Τον Αλέξη να τον αφήσετε ήσυχο. Για να τον ξαναενοχλήσετε να φέρεται χειρόγραφο 1000 φορές το

"Το Autopilot είναι Level 2, δεν είναι FSD".

Ο @costas EAR διαφωνεί. Λέει πως και το FSD είναι Level 2.
Κάντε ένα Συνέδριο και αποφασίστε, και μετά πείτε μας και μας ποια είναι η γραμμή του κόμματος, να ξέρουμε

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.832
Δεν μας νοιάζει τι είναι το Autopilot.
Για το FSD να συνεδριάσετε να μην λέτε άλλα ο καθένας, δεν είναι ωραίο. Εκθέτετε τον Προφήτη.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.252
Για τα ρομποτάξι, έχει μερικώς δίκιο ο καράφλας, καθώς υποστήριξα το εξής:

1000016804.png

Και σε επεξήγηση:

1000016803.png

Η "άδεια χρήσης ρομποτάξι", όπως έγινε στο Τέξας, σημαίνει ότι μπορούν να βγάλουν (έστω με επίβλεψη από τεχνικούς της Τέσλα, όπως φαίνεται παραπάνω ότι έγραψα) τα ρομποτάξι στους δρόμους, σε όποιες περιοχές θέλουν (σιγά σιγά τις επεκτείνουν).

Υποστήριξα δηλαδή, πως έστω στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ, θα ξεκινήσουν τα ρομποτάξι εντός του 2026.

Ο βασικός ισχυρισμός μου είναι (επαναλαμβάνω) ο εξής:

1000016804.png

Αυτό που τώρα γίνεται στο Τέξας δηλαδή.
Όπου πήραν άδεια να βγουν στους δρόμους τα ρομποτάξι.

Ακόμα το υποστηρίζω, πιστεύω μέσα στο 2026 θα το δούμε στην Ευρώπη. 😎

Η μπριζόλα ισχύει φυσικά. ✋

Όσον αφορά τα ΙΧ, όπου επιμένει ο φαλάκρας, και όχι την υπηρεσία αυτόνομης οδήγησης (robotaxi):

Mέσα στο 2026 πιστεύω πως θα έρθει η στιγμή να πληρώσω το FSD πακέτο (τα 7 χιλιάρικα) στο δικό μου αυτοκίνητο, δηλαδή εκτιμώ ότι θα είναι αδειοδοτημένο για φουλ λειτουργία (όπως συμβαίνει εδώ και καιρό στις ΗΠΑ).

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.832
Ετσι.
Το ισχύων στοίχημα είναι αυτό που λέει το screenshot.
Αυτό που έγραψες μετά, δηλαδή FSD στην Ευρώπη το 2026 όπως είναι σήμερα στις ΗΠΑ, είναι τελείως άλλο στοίχημα, το οποίο δεν θα το έβαζα. Δεν το θεωρώ καθόλου απίθανο. Μπορεί να συμβεί.
Ασε που είσαι τόσο κουφάλα που μπορεί να έπαιρνες καμία beta άδεια και να το κέρδιζες έτσι πως το έγραψες.
Για θύματα ψάχνεις; :tongue:

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.832
Μαμουνιες του Έλον.
Μιλώντας για μαμουνιές….
Έχει πάρει τόσα 7χίλιαρα από τους ευρωπαίους, για μια υπόσχεση που μέχρι σήμερα υπολειτουργεί.
Και αρκετές προκαταβολές για Roadster.
Άτοκα δάνεια 😉

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.252
Μιλώντας για μαμουνιές….
Έχει πάρει τόσα 7χίλιαρα από τους ευρωπαίους, για μια υπόσχεση που μέχρι σήμερα υπολειτουργεί.
Και αρκετές προκαταβολές για Roadster.
Άτοκα δάνεια 😉
Όχι, μαμουνιες δεν είναι. Εξηγώ στο τέλος.

Ωστόσο ναι, το έχω επισημάνει έτσι ακριβώς, το έχω αποδοκιμάσει κατ'επαναληψιν, και είπα πολλάκις πως δάνειο δε δίνω και δε πρόκειται να δώσω στον Έλον, έχει περισσότερα λεφτά από μένα.

Το πρόβλημα είναι πως και οι Γερμανοί (αλλά και άλλοι) πουλάνε πράγματα σε early beta κατάσταση, κι ακόμα δε τα έχουν φτιάξει (στο σοφτγουερ του iD 3 αναφέρομαι).

To lane assist του iD.3 που έχω, δεν δουλεύει σωστά. Ακόμα. Και το πλήρωσα.

Ακόμα και οι υαλοκαθαριστήρες δε δουλεύουν πάντα σωστά. Λέγαμε για την Τέσλα, αλλά πλέον του Τέσλα λειτουργεί άψογα, του γερμανικού κάνει νερά! 😁🤣😂

Από την άλλη, ο Έλον χαρίζει απλόχερα ένα σωρό σοβαρές αναβαθμίσεις που δεν υπήρχαν όταν πήραμε το αυτοκίνητο (πχ adaptive matrix φώτα), κι αυτό πρέπει να του το χρεώσουμε στα θετικά του (είναι σα τον τρινοβ ένα πράγμα, που το πήραμε με 16 κανάλια και χωρίς waveforming).

Συνολικά στη ζυγαριά, σε σχέση με τον ανταγωνισμό, βρίσκω θετική την Τέσλα.

Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα του δώσω δάνειο για το FSD που δεν έχει αδειοδότηση στα μέρη μας (και για να είμαστε ειλικρινείς, στην πράξη δε φταίει ο Έλον ή η Τέσλα, αλλά το αργόσυρτο νομοθετικό πλαίσιο στην ΕΕ, εξ ου και δεν είναι μαμουνιες του Έλον).

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.832
To lane assist του iD.3 που έχω, δεν δουλεύει σωστά.
Διαφωνώ. Δουλεύει σωστά, αλλά έχει τελείως διαφορετική λειτουργία από το αντίστοιχο της Τέσλα. Αυτό που κάνει είναι να προσπαθεί να σε κρατήσει εντός λωρίδας αν δεν έχεις βγάλει φλας. Μόνο αυτό. Δεν υπόσχεται πως θα μείνεις στο κέντρο.
Και είναι πολλά συστήματα σε άλλες εταιρίες που λειτουργούν έτσι.
Είναι πιο πρωτόγονο.
εξ ου και δεν είναι μαμουνιες του Έλον
Οκ, εντάξει. Αλλά το roadster είναι.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.252
Είναι πιο πρωτόγονο.
Δε δουλεύει.

Δε σε κρατάει εντός της λωρίδας.

Ποιο κέντρο της λωρίδας ωεο; Δε δουλεύει.

Τα υπόλοιπα είναι πίπες.

Οκ, εντάξει. Αλλά το roadster είναι.
Εντάξει, δεν είναι μαμουνιες του Έλον το FSD, χαίρομαι που το κατάλαβες. 👋

Το roadster τώρα, είναι απάτη, όχι μαμουνιά.

Πήρε προκαταβολές και δεν έδωσε αυτοκίνητο ποτέ.

Απλή απάτη. Τα υπόλοιπα είναι χαϊδολογήματα.

Άμα παίρνεις προκαταβολή, πρέπει να δώσεις προϊόν. Πουντο; Χαχαχαχαχαχαχαχαχα, απάτη κανονική.

Απορώ όμως με τον κόσμο που πληρώνει προκαταβολές για προϊόν που δεν υπάρχει. Όχι για beta, αλλά για ανύπαρκτο.

Βέβαια τέτοιες απάτες έχουν κάνει κι άλλες φίρμες, αλλά αυτό δεν αλλάζει τον χαρακτηρισμό.

Last edited:

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.832
Δε δουλεύει.
Δουλεύει ρε. Οταν πας να βγεις χωρίς φλας σε εμποδίζει. Αυτό κάνει. Μέχρι εκεί.
Να ξέρεις και άλλα αυτοκίνητα που έχω οδηγήσει αυτό κάνουν.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.252
Δουλεύει ρε. Οταν πας να βγεις χωρίς φλας σε εμποδίζει. Αυτό κάνει. Μέχρι εκεί.
Να ξέρεις και άλλα αυτοκίνητα που έχω οδηγήσει αυτό κάνουν.
Δε δουλεύουν.

Άμα μάθεις σε Τέσλα, μετά λες με βεβαιότητα ότι τα άλλα δε δουλεύουν. Όσο δεν έχεις μάθει σε Τέσλα, χαίρεσαι με ότι προσφέρουν τα υπόλοιπα. Όντισι ένα πράγμα, σε σχέση με τρινοβ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.252
Θες να πεις ότι δουλεύει το οντισι; 🤣😂😁

Δηλαδή θα έστηνες πολλαπλά σαμπ σε ιμερσιβ σεταπ με οντισι;

Δε δουλεύει. Άστο ως έχει. Πέτα το μικρόφωνο, ότι κάνει θα είναι λάθος.

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.832
Δεν είναι τόσο χάλια ρε. Μπας και το έχεις απενεργοποιήσει από το μενού;

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.934
Members
38.520
Νεότερο μέλος