Αγορά καινούργιας oled 65 ιντσών!

Reaction score
333
Πολύ χρήσιμες πληροφορίες... Πολύ θα ήθελα να μάθω αν όλα αυτά τα αρνητικά που ανέφερες για την c3 υσχιουν κσι για τις επόμενες σειρές... Τώρα με την απόσταση δεν υπάρχει πρόβλημα τα 4m πιστεύω είναι OK.. Σε αυτή την απόσταση ανοίγω και προβολέα στις 110''
Εγω ειμαι ψειρας. Προσεχω λεπτομερειες. Θα σου πω το εξης. Στη c3 θα ηθελα καλυτερη αποδοση σε κινηση ειδικα σε γρηγορα panning shots (εχω βγαλει την επεξεργασια κινησης γιατι δε μου αρεσει το soap opera effect - ναι ακομα και το cinematic movement μου φαινεται τεχνητο και παρακολουθω σε filmaker mode τοσο σε standard περιοχομενο οσο και σε dolby vision), θα ηθελα εναν κλικ λιγοτερο grain απο μη ιδανικες πηγες εικονας και καποιες μικρες here and there λεπτομερειες, οπως καλυτερη αποδοση highlights και πιο μεγαλο contrast σε hdr. A... και ο ηχος ειναι κακος στην c3.

Αλλοι θα σου πουν θελω πιο μεγαλη οθονη. Κατα το thx προτυπο τα 2.34μ ειναι η ιδανικη αποσταση για 77αρα και 2μ για την 65αρα για 4Κ. Τωρα σε κανονικες συνθηκες να βλεπεις 2μ τις 65 ιντσες ειναι κουραστικο για τα ματια. Και ποσο μαλλον τοτε θα θελεις τα λιγοτερα artifacts στην εικονα.
Πολύ χρήσιμες πληροφορίες... Πολύ θα ήθελα να μάθω αν όλα αυτά τα αρνητικά που ανέφερες για την c3 υσχιουν κσι για τις επόμενες σειρές... Τώρα με την απόσταση δεν υπάρχει πρόβλημα τα 4m πιστεύω είναι OK.. Σε αυτή την απόσταση ανοίγω και προβολέα στις 110'

Reaction score
2.256
Πολύ χρήσιμες πληροφορίες... Πολύ θα ήθελα να μάθω αν όλα αυτά τα αρνητικά που ανέφερες για την c3 υσχιουν κσι για τις επόμενες σειρές... Τώρα με την απόσταση δεν υπάρχει πρόβλημα τα 4m πιστεύω είναι OK.. Σε αυτή την απόσταση ανοίγω και προβολέα στις 110''

Πολύ χρήσιμες πληροφορίες... Πολύ θα ήθελα να μάθω αν όλα αυτά τα αρνητικά που ανέφερες για την c3 υσχιουν κσι για τις επόμενες σειρές... Τώρα με την απόσταση δεν υπάρχει πρόβλημα τα 4m πιστεύω είναι OK.. Σε αυτή την απόσταση ανοίγω και προβολέα στις 110'
C5 Vs C3.
1756219608611.png

C5 Vs G4

1756219696281.png

Αλλα η C5 ειναι χειροτερη χωρις calibration στην ακριβεια χρωματων απο την C3.

Καλυτερα να μπεις στο rtings να διαβασεις αναλυτικα.

Last edited:

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.605
Καλησπέρα σε όλους!
Σκέφτομαι να αντικαταστήσω την πραγματικά εξαιρετικη LG 55EG910V με μια καινούργια oled στις 65 ιντσεςκαι μέχρι 1700 - 2000 ευρώ!
Θα με βοηθούσαν πολύ οι προτάσεις σας! Ευχαριστώ πολύ!
65G5 στα 2000 ευρω και με φωτεινότητα στα 2200 nits.

Reaction score
1.173
την κοιταξες την tcl ?
και εδω η πιο ακριβη της c8k

Reaction score
333

Reaction score
1.173
Ναι την κοίταξα.. Αλλά έχω κόλλημα με της oled
ε ναι εσυ αποφασιζεις τι σου κανει. ειπα να πω τη γνωμη μου γιατι και εγω την πηρα με επιφυλαξη (πρωτη φορα tcl ) αλλα εχω μεινει αναυδος. Τετοια ποιοτητα δεν την περιμενα να σου πω την αληθεια,

Reaction score
333
C5 Vs C3.
View attachment 375921

C5 Vs G4

View attachment 375922

Αλλα η C5 ειναι χειροτερη χωρις calibration στην ακριβεια χρωματων απο την C3.

Καλυτερα να μπεις στο rtings να διαβασεις αναλυτικα.
[/QUOTE
Ναι αυτό θα κάνω ευχαριστώ!
ε ναι εσυ αποφασιζεις τι σου κανει. ειπα να πω τη γνωμη μου γιατι και εγω την πηρα με επιφυλαξη (πρωτη φορα tcl ) αλλα εχω μεινει αναυδος. Τετοια ποιοτητα δεν την περιμενα να σου πω την αληθεια,
Πολύ καλά έκανες και είπες τη γνώμη σου!!

Reaction score
27
Κουραστική στα μάτια ειναι μιά αρρύθμιστη τιβί, όχι μιά μεγάλη. ;)
Μία τηλεόραση δεν (θα έπρεπε να) πωλείται εργοστασιακά ρυθμισμένη;

Reaction score
2.612
Κάθομαι στα 3,5 μέτρα και έχω 65άρα. Αν ξαναέπαιρνα θα έπερνα λίγο μεγαλύτερη. (όχι οτι η 65 είναι μικρή, κάθε άλλο μια χαρα βλέπω τα πάντα).
Είναι κομματάκι τέρατα βέβαια σε μικρό τοίχο και οι 2
Μία τηλεόραση δεν (θα έπρεπε να) πωλείται εργοστασιακά ρυθμισμένη;
Το calibration γίνεται στο χώρο ανάλογα με την φωτεινότητα του.

Reaction score
2.256
Το thx λέει 2μ με 40 μοίρες οριζόντια γωνία πεδίου για τις 65 ίντσες . Δηλαδή σα να κάθεσαι στη μεσαία σειρά του κινηματογράφου . Αρα τα μάτια θα παίζουν λίγο δεξιά αριστερά . Εμένα αυτό με πειράζει αν και έχω χαμηλά φωτεινότητα και filmmaker mode και σωστα gamma και όλα όπως πρέπει . Θα προτιμούσα λιγότερο από 30 μοίρες για λογους ανεσης. Ιδανικά θα ήταν τα 3 μ που ανάλογα τη θέση παίζω εκεί 3-4μ

Reaction score
9
Ναι την κοίταξα.. Αλλά έχω κόλλημα με της oled
Ως κάτοχος 2 oled, μιας Sony 65" στο σαλόνι και μιας LG 48 στο υπνοδωμάτιο, η γνώμη μου είναι ότι δεν υπάρχει σύγκριση, υπάρχουν όμως διαφορετικές χρήσεις.
Αν θες να κάτσεις κοντά, (max 2.5μ για την 65) και να δεις μια ταινία όπως την έφτιαξε ο δημιουργός της, δεν υπάρχουν "σχεδον ίδια μαύρα" και 5000 nits, υπάρχει μόνο oled.
Αν όμως θες να δεις αθλητικά, σειρές, αν θες να νιώσεις όπως στο σινεμά, οι 98' θα χορτάσουν το μάτι σου χωρίς να αδειάσουν την τσέπη σου. Δεν ειναι μεγάλη οθόνη μια 65, ούτε μια 77. Η αλήθεια είναι ότι μια 98" mini led κοστίζει όσο η φθηνότερη 77" oled και προσφέρει 62% μεγαλύτερη επιφάνεια θέασης.
Πρέπει να είσαι πολύ κατασταλαγμένος στην χρήση της τηλεόρασης για να το αγνοήσεις. Δεν θα πάρεις παρά μερικά καρέ ανά ταινία όπου η oled θα κάνει την διαφορά.

Reaction score
2.256
Από AI

1) Γεωμετρία FOV και γωνιακής ταχύτητας
• HFOV (θ): η οριζόντια γωνία που “πιάνει” η οθόνη στο βλέμμα σου.
θ=2arctan(W/2D)
όπου W το πλάτος της οθόνης και D η απόσταση θέασης.
• Γωνιακή ταχύτητα εικόνας (ω) στο μάτι: πόσες μοίρες/δευτ. μετακινείται το είδωλο πάνω στον αμφιβληστροειδή.
Αν μια σκηνή «πανάρει» με ρυθμό p πλάτη-οθόνης/δευτ. (screen widths per second), τότε
ω ≈ p · θ (deg/s).
Άρα, ίδιο πλάνο σε στενότερο FOV ⇒ μικρότερη ω.

2) Τι κάνουν τα μάτια (κινησιολογία)
• Ομαλή παρακολούθηση (smooth pursuit): άνετη μέχρι ~20–30°/s (κατά προσέγγιση).
Πάνω από εκεί αρχίζει να «σπάει» σε μικρές σακκαδικές.
• Σακκάδες (saccades): γρήγορα «άλματα» για να πηδήξεις από σημείο σε σημείο.
Όσο μεγαλύτερη η γωνία που πρέπει να διανύσεις, τόσο μεγαλύτερη/συχνότερη η σακκάδα.
• Οπτικοκινητικός νησταγμός (OKN): όταν κουνιέται όλη η εικόνα (π.χ. γρήγορο pan), το σύστημα κάνει ρυθμικά pursuit + μικροσάκκαδες. Σε μεγάλο FOV αυτό διεγείρεται πιο εύκολα.

3) Γιατί μικρότερο FOV είναι πιο «ήρεμο»
• Μικρότερη άκρη-προς-άκρη γωνία: από το κέντρο μέχρι το άκρο χρειάζεσαι θ/2 μοίρες.
Στα 40° → 20° σάκκαδα άκρη-κέντρο· στα 25° → 12.5° ( ~−37% ).
• Μικρότερη γωνιακή ταχύτητα ω για το ίδιο πλάνο:
Αν το πλάνο κινείται με p = 1 πλάτος/δευτ., τότε
στα 40° ⇒ ω ≈ 40°/s (οριακά «βαρύ»),
στα 25° ⇒ ω ≈ 25°/s (πιο άνετο, μένει σε smooth pursuit).
• Λιγότερη περιφερειακή διέγερση: όλο το οπτικό πεδίο κινείται λιγότερο σε μοίρες ⇒ μικρότερη τάση για OKN/ζάλη.

Σε γενικές γραμμές (για FOV ~20–40°) όσο μικραίνει η οριζόντια γωνία θέασης τόσο τείνει να αυξάνεται η άνεση, γιατί:
• Μικρότερες σακκαδικές κινήσεις: Τα μάτια χρειάζονται μικρότερα “πηδηματάκια” για να πάνε από τη μία άκρη στην άλλη. Λιγότερη μυϊκή προσπάθεια → λιγότερη κόπωση.
• Λιγότερη περιφερειακή διέγερση/κίνησις: Με στενότερο FOV έχεις λιγότερη κίνηση στην περιφέρεια του πεδίου, άρα λιγότερα αντανακλαστικά κυλίσεως (OKN) και μικρότερη πιθανότητα οπτικο-αιθουσαίας ενόχλησης (π.χ. «ζαλάδα» σε γρήγορα pans).
• Κεφάλι και αυχένας μένουν ήρεμα: Σε πολύ φαρδύ FOV αρκετοί αρχίζουν μικροκινήσεις κεφαλιού για να “χωρέσουν” τη σκηνή. Σε πιο στενό, όλα γίνονται με εύκολες κινήσεις ματιών μόνο.
• Καλύτερη “εργονομία” βλέμματος: Όσο το βλέμμα μένει πιο κοντά στη “πρωτογενή” ευθεία (μπροστά), οι οφθαλμοκινητικοί μύες δουλεύουν σε πιο ξεκούραστο εύρος.
• Λιγότερη γνωστική/οπτική φόρτιση: Έχεις λιγότερα στοιχεία να παρακολουθήσεις ταυτόχρονα, άρα λιγότερες γρήγορες εναλλαγές προσοχής από άκρη σε άκρη (χρήσιμο με υπότιτλους, μενού κ.λπ.).
• Περισσότερα pixels ανά μοίρα (PPD): Σε μικρότερο FOV τα ίδια 4K pixels «στριμώχνονται» σε λιγότερες μοίρες όρασης — εικόνα πιο «συμπαγής», λιγότερα ορατά artifacts, άρα λιγότερη προσπάθεια για να «γεμίσει» ο εγκέφαλος λεπτομέρεια.

Όχι όμως άπειρα μικρό FOV. Κάτω από ~20–22° η εικόνα παύει να είναι «ζωντανή», μικραίνουν υπότιτλοι/λεπτομέρειες και μπορεί να σε βάλει να σκύβεις ή να «ζορίζεις» την οξυδέρκεια. Συνήθως το πιο «ξεκούραστο αλλά και κινηματογραφικό» εύρος για σαλόνι είναι ~25–35°.

25 μοίρες —> 3.25μ πολύ ξεκούραστο για μεγάλες συνεδρίες

30 μοίρες —> 2.7μ ισορροπία άνεσης/immersion

20.4 μοίρες είσαι στα 4μ κοντά στο κάτω όριο αλλά άνετος.

Last edited:

Reaction score
1.002
Προσφατα ειχα αναβαθμισει απο oled 65 σε oled 77. Η διαφορα στην αισθηση μεγαλη, πρακτικα κρατας τα καλα της oled σε χορταστικο μεγεθος. Το μεγεθος το συνηθιζεις απο την πρωτη μερα και στα ματια και στο χωρο. Αποσταση περιπου 3 μετρα.

Επισυναπτω και φωτο 77 και 65.

Ενδεικτικο παραδειγμα 77αρας σε αρκετα καλη τιμη ειναι η παρακατω.

IMG_7185.jpeg
8903.jpeg

Reaction score
1.173
Ως κάτοχος 2 oled, μιας Sony 65" στο σαλόνι και μιας LG 48 στο υπνοδωμάτιο, η γνώμη μου είναι ότι δεν υπάρχει σύγκριση, υπάρχουν όμως διαφορετικές χρήσεις.
Αν θες να κάτσεις κοντά, (max 2.5μ για την 65) και να δεις μια ταινία όπως την έφτιαξε ο δημιουργός της, δεν υπάρχουν "σχεδον ίδια μαύρα" και 5000 nits, υπάρχει μόνο oled.
Αν όμως θες να δεις αθλητικά, σειρές, αν θες να νιώσεις όπως στο σινεμά, οι 98' θα χορτάσουν το μάτι σου χωρίς να αδειάσουν την τσέπη σου. Δεν ειναι μεγάλη οθόνη μια 65, ούτε μια 77. Η αλήθεια είναι ότι μια 98" mini led κοστίζει όσο η φθηνότερη 77" oled και προσφέρει 62% μεγαλύτερη επιφάνεια θέασης.
Πρέπει να είσαι πολύ κατασταλαγμένος στην χρήση της τηλεόρασης για να το αγνοήσεις. Δεν θα πάρεις παρά μερικά καρέ ανά ταινία όπου η oled θα κάνει την διαφορά.
egv sto καινουργιο σπιτι απο 65 πηγα σε 75 .Η διαφορα επιφανειας μεγαλη αλλα μετα απο 3 μηνες τελικα καταλαβα οτι καλυτερα θα ηταν μια 85 :dance2: πολυ κενο βλεπω:p:p
IMG_4630-2.jpg

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.963
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Klipschlascala_pro1988