EverSolo Audio - Ελλάς

Reaction score
47
Παιδια μια ερωτηση , το Eversolo dmp A8 για χρηση μονο σαν streamer ...δεν χρειαζομαι τον προενισχυτη του ...ειναι ανωτερο σε θεμα ηχου απ το Eversolo dmp A6 M.E Gen2 ;
Η το επιπλεον κοστος ειναι για τον + προενισχυτη; Ευχαριστω

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.143
Παιδια μια ερωτηση , το Eversolo dmp A8 για χρηση μονο σαν streamer ...δεν χρειαζομαι τον προενισχυτη του ...ειναι ανωτερο σε θεμα ηχου απ το Eversolo dmp A6 M.E Gen2 ;
Εκτός από τον "προενισχυτή" είναι και το DAC στη μέση.

Όταν λες το θες για χρήση "μόνο σαν streamer" και δεν χρειάζεσαι τον προενισχυτή, δεν είναι σαφές αν θα χρησιμοποιήσεις το ενσωματωμένο DAC ή κάποιο εξωτερικό.

Reaction score
47
Εκτός από τον "προενισχυτή" είναι και το DAC στη μέση.

Όταν λες το θες για χρήση "μόνο σαν streamer" και δεν χρειάζεσαι τον προενισχυτή, δεν είναι σαφές αν θα χρησιμοποιήσεις το ενσωματωμένο DAC ή κάποιο εξωτερικό.
Ναι Dac εχω "καλο" οποτε μενδιαφερει μονο ο ηχος απ το streamer συγκριτικα .
Βεβαια και μια δοκιμη αναμεσα στα 2 dac ...το δικο μου κ του Α8,Α6 ...θα γινει ετσι απο περιεργεια

Reaction score
2.625
Άμα έχεις dac καλό κρίμα δεν ειναι να δώσεις 2κ για ένα streamer χωρις να κάνεις χρήση του pre και του dac του?
πάρε κάτι φτηνότερο.

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.143
Ναι Dac εχω "καλο" οποτε μενδιαφερει μονο ο ηχος απ το streamer συγκριτικα .
Σε αυτή την περίπτωση (στην οποία δηλαδή χρησιμοποιείς μόνο το ψηφιακό κομμάτι του streamer) δεν έχεις να κερδίσεις κάτι από το ακριβότερο Α8.

Υ.Γ.1 Πέρα από θέματα χρηστικότητας, ευκολιών κλπ., αν μιλήσουμε καθαρά για θέμα ήχου, ούτε από το Α6 έχεις να κερδίσεις κάτι σε σχέση με κάτι φθηνότερο, ένα WiiM για παράδειγμα.

Υ.Γ.2 Φυσικά θα ακούσεις και την αντίθετη άποψη, που λέει πως το ακριβότερο δεν μπορεί παρά να είναι καλύτερο.

Reaction score
27
Σε αυτή την περίπτωση (στην οποία δηλαδή χρησιμοποιείς μόνο το ψηφιακό κομμάτι του streamer) δεν έχεις να κερδίσεις κάτι από το ακριβότερο Α8.

Υ.Γ.1 Πέρα από θέματα χρηστικότητας, ευκολιών κλπ., αν μιλήσουμε καθαρά για θέμα ήχου, ούτε από το Α6 έχεις να κερδίσεις κάτι σε σχέση με κάτι φθηνότερο, ένα WiiM για παράδειγμα.

Υ.Γ.2 Φυσικά θα ακούσεις και την αντίθετη άποψη, που λέει πως το ακριβότερο δεν μπορεί παρά να είναι καλύτερο.
Το wiim ή το eversolo δουλεύει καλά-σωστά και σαν προενιχυτής σε τελικό;

Reaction score
2.259
To A8 ως transport αν συνδεσεις με usb ειναι ελαφρως καλυτερο ,αναλογως της υλοποιησης του dac σου , με i2s σημαντικα καλυτερο (απουσια i2s στο a6me gen2), με spdif αισθητα καλυτερο.

Ως dac ειναι πολυ καλυτερο απο το dac του a6me gen2.

Last edited:

kazdem

"Επαγγελματίας"
Reaction score
359

Δεν είναι μόνο θέμα τιμής αλλά ότι αυτό που έχω τώρα μου δίνει τη δυνατότητα να έχω και ddc converter, ενώ το wiim pro plus όχι γιατί δεν έχει είσοδο usb.

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.796
Περιμένεις λίγο και πας για το ολοκαίνουργιο Τ8 μόνον τρανσπορτ (streamer) χωρίς DAC, preamp κλπ.....

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.143
Δεν είναι μόνο θέμα τιμής αλλά ότι αυτό που έχω τώρα μου δίνει τη δυνατότητα να έχω και ddc converter, ενώ το wiim pro plus όχι γιατί δεν έχει είσοδο usb.
Ναι, απλά αυτό ανήκει στην κατηγορία χρηστικότητας, ευκολιών κλπ. που έγραψα και όχι στην ποιότητα ήχου. Προφανώς ο καθένας πρέπει να επιλέξει το μηχάνημα που έχει τα features που του χρειάζονται. Αν δεν τα έχει, δεν παίζει ρόλο ούτε η ποιότητα ήχου, ούτε η τιμή.

Από εκεί και πέρα βέβαια, μια ψηφιακή είσοδος σε ένα streamer καταργεί και λίγο την έννοια του streamer, αλλά καταλαβαίνω γιατί για πρακτικούς λόγους μπορεί να τη θέλει κάποιος. Προσωπικά δεν θα την "εμπιστευόμουν" (γιατί να περάσει το σήμα από άλλο ένα μηχάνημα και ποιος ξέρει τι μετατροπες; ) αλλά αν δεν υπάρχει άλλη λύση ή μιλάμε για πιο "light" περιπτώσεις, οκ.

Να πούμε όμως ότι και το Wiim έχει ψηφιακή είσοδο. Οπτική τα "μικρά" και HDMI το Ultra. Τώρα αν εσύ θες συγκεκριμένα USB, ναι, δεν έχει.

Το wiim ή το eversolo δουλεύει καλά-σωστά και σαν προενιχυτής σε τελικό;
Εγώ το wiim το χρησιμοποιώ απλά ως streamer οπότε δεν μπορώ να στο απαντήσω από προσωπική εμπειρία.

kazdem

"Επαγγελματίας"
Reaction score
359
Ναι, απλά αυτό ανήκει στην κατηγορία χρηστικότητας, ευκολιών κλπ. που έγραψα και όχι στην ποιότητα ήχου.
Η διαφορά με και χωρίς ddc στην ποιότητα ήχου είναι μεγάλη. Δεν είναι ευκολία ή χρηστικότητα να προσθέσεις κι άλλη συσκευή.

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.143
Η διαφορά με και χωρίς ddc στην ποιότητα ήχου είναι μεγάλη. Δεν είναι ευκολία ή χρηστικότητα να προσθέσεις κι άλλη συσκευή.
Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς "με και χωρίς ddc". Εννοείς πως παίζει καλύτερα αν συνδέσεις π.χ. το PC σου με το Eversolo με USB και παίζεις π.χ. Tidal από το PC, σε σχέση με το να παίζεις Tidal από το Eversolo (που δεν έχει νόημα, αλλά λέμε); Ή κάτι άλλο;

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.975
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas