Ποδήλατο

symos

You're not worthy!
Μηνύματα
4.196
Reaction score
9.186
Το κάνω με τα Thundero... και μετά από καμιά 100στη μέτρα καταλαβαίνω ότι κάτι 'ψαρεύει' στον πίσω τροχό! Σταματώ λίγο μετά και βλέπω ότι έχει snake bite από το χτύπημα στο βραχάκι όπως φαίνεται! Ευτυχώς βέβαια που δεν είχα σαμπρέλα αλλά tubeless έτσι ακόμα και με χαμηλή πίεση (που πρόσθεσα αλλά δεν κρατούσε, θα δω τώρα τι έχει γίνει) έφτασα πίσω σπίτι χωρίς πρόβλημα!
Άρα μάλλον καλά έκανα που πλήρωσα κάτι παραπάνω για τα HD. :)

(ειδικά εγώ που είμαι και με τις σαμπρέλες ακόμα!)
 

Μηνύματα
26.600
Reaction score
20.934
Ναι, μπορεί, δε νομίζω ότι φταίνε βέβαια τα λάστιχα... γιατί αυτό που εκανα εκεί δεν είναι και το ενδεδειγμένο γι αυτά! Επιπλέον είχα βάλει αρκετή πίεση (κάπου 50-55psi) ίσως έπαιξε κι αυτό ρόλο. Με τις σαμπρέλες πάντως δεν το πάλευα στο ΜΤΒ (γενικώς, με όλα τα λάστιχα), tubeless πρώτη φορά είχα αυτό το θέμα, σχεδόν 2 χρόνια που έχω καταργήσει τις σαμπρέλες.

Από την άλλη όλη αυτή η διαδρομή (και άλλη τόση επιστροφή και περισσότερο, στο χώμα) ήταν με τα Thundero και σαμπρέλες... αλλά μου την έκαναν στην άσφαλτο στην επιστροφή, πέφτοντας σε λακούβα! :lolsign: :roflmao:


 



bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
18.408
Reaction score
54.414
@bretsos αλήθεια τώρα; Πιο μικρή διαφορά δεν μπορούσατε να έχετε 😆

View attachment 376763
Τον είδες όλο τον αγώνα?

Ο καριόλης με έφαγε στο κατήφορο, χοροπηδούσα από το στροφάρισμα και χτυπούσα πάνω στη σέλα σαν το χταπόδι αλλά με έφτασε και με πέρασε για μια ανάσα...
Είναι μεγάλο τούμπανο και αυτός, Ισπανός και φίλος στο στράβα, έχει μέχρι στιγμής 35.000χλμ για φέτο, έχουμε ρίξει επικές μάχες στο παρελθόν.
Έφυγα τέρμα γκάζι στη αρχή μήπως καταφέρω και του κάνω διάφορα στα πρώτα δυνατά υψομετρικά με το καλημέρα (μόνο έτσι τον έχω δαγκώσει στο παρελθόν) όταν όμως είδα να μαζεύει τη διαφορά κατάλαβα ότι θα έχουμε δυνατή μάχη στη πορεία, όπως και έγινε!!

1000013535.jpg
 
Last edited:

Μηνύματα
120
Reaction score
101
Μπα όχι, έτυχε να το δω από τον HRDY που βγήκε τρίτος και το ανέβασε σε ένα server.
Και τώρα σκέφτομαι, να μπω rouvy να κάνω κάτι νορμάλ ή να βγω παραλία που έχει και ελάχιστη δροσιά ακόμη; Και στις 2 περιπτώσεις, θα φύγει λίμνη ιδρώτα, απλώς στην δεύτερη δεν θα χρειάζεται να σφουγγαρίσω!
 

Μηνύματα
26.600
Reaction score
20.934
Βρήκα τι έγινε, από το χτύπημα έκοψε το λάστιχο! Αυτό τώρα επισκευάζεται με κάποιου είδους μπάλωμα εκεί που είναι, ή πάει για πέταμα; Μάλλον το δεύτερο...

IMG_20250906_115423.jpg
 

bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
18.408
Reaction score
54.414
Μπα όχι, έτυχε να το δω από τον HRDY που βγήκε τρίτος και το ανέβασε σε ένα server.
Και τώρα σκέφτομαι, να μπω rouvy να κάνω κάτι νορμάλ ή να βγω παραλία που έχει και ελάχιστη δροσιά ακόμη; Και στις 2 περιπτώσεις, θα φύγει λίμνη ιδρώτα, απλώς στην δεύτερη δεν θα χρειάζεται να σφουγγαρίσω!
Όξω να πας, για μέσα πάρε έναν καλό ανεμιστήρα, πάρε σαν τον θκόμ της wahoo και δεν θα το μετανιώσεις.
Για κάνε με φόλοου στο rouvy να σε χαζέψω
Βρήκα τι έγινε, από το χτύπημα έκοψε το λάστιχο! Αυτό τώρα επισκευάζεται με κάποιου είδους μπάλωμα εκεί που είναι, ή πάει για πέταμα; Μάλλον το δεύτερο...

View attachment 376772
Το δεύτερο, δυστυχώς...
 

Μηνύματα
120
Reaction score
101
Όξω να πας, για μέσα πάρε έναν καλό ανεμιστήρα, πάρε σαν τον θκόμ της wahoo και δεν θα το μετανιώσεις.
Για κάνε με φόλοου στο rouvy να σε χαζέψω
Είμαι έξω ήδη. Βολταρω στην παραλία. Ευτυχώς δεν έχει και πολύ κόσμο ούτε πολλή ζέστη.
Τον έχω κατά νου τον ανεμιστήρα και το τι διαφορά μπορεί να κάνει. Είναι κι αυτός στην ολοένα αυξανόμενη λίστα 😆
Θα σε κάνω και στο rouvy κι όπου θες, το τι θα χαζέψεις δεν ξέρω αλλά δεν με πειράζει κιόλας. 2 διαδρομές έχω κάνει όλες κι όλες με τα συνταρακτικά μου ~105-110w! Αλλά "δεσμεύομαι" να μην το αφήσω και να κάνω ό,τι μπορώ.
 

bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
18.408
Reaction score
54.414
Πάντα μπαίνει στο μενού και το τι μπορεί να πάρει κάποιος. Λόγω θεμάτων οικογενειακών κλπ, το allroad είναι καλή φάση για μένα, γιατί θα μπορέσω πιο εύκολα να το πάρω σε λίγο καιρό και δεν θα έχει πάνω του εξοπλισμό της πλάκας. Να υπάρχει μια νορμάλ βάση.
Για εσάς λέω πως δεν είναι και τόσο καλή, γιατί όταν το πίσω ντεραγιέ σου έχει όσο το ποδήλατό μου ολόκληρο (να μη πω για τους τροχούς κλπ), δεν θα το κοιτάξεις αυτό. Θα δεις το bianchi sprint που μου είχες προτείνει με την διπλή τιμή, θα δεις αυτό που πρότεινες στον Sotos.
Μπορεί στα διάφορα χόμπι μου να είχα πολλές φορές top of the line πράγματα, αλλά τώρα προτιμώ να χρησιμοποιώ αυτό που μπορώ να πάρω και μου προσφέρει περισσότερη διασκέδαση.
Αυτό θα ήθελα να το σχολιάσω και θα δεις ότι δεν είναι ακριβώς έτσι.
Για αρχή θα ήθελα να ξεκινήσω με ένα παράδειγμα, αν σε δώσω το θκόμ ακριβό ποδήλατο και με δώσεις το θκός για μια ανάβαση παρέα, πχιός νομίζεις θα φτάσει πρώτος στη κορφή απο τους δυό μας?
Τη διαφορά δεν τη κάνει το ποδήλατο, τη βασική διαφορά τη κάνει ο αναβάτης.
Πέραν αυτού τα διάφορα τζιβιτζιλόνια λειτουργούν επικουρικά ως προς τον αναβάτη.
Δλδ οι τροχοί, στους ακριβούς τροχούς η διαφορά ξεκινά να φαίνεται συνήθως πάνω από τα 35-40km/h, σε αυτό το εύρος λειτουργεί η όποια αέρο τεχνολογία, τα ακριβά ρουλεμάν, οι ακτίνες τύπου λεπίδας κλπ. Αν μπορείς βάζοντας τη ανάλογη δύναμη να κρατηθείς σε αυτές τις ταχύτητες, ναι ένα ακριβό σετ τροχών θα κάνει τη διαφορά, το ίδιο ισχύει και στις αναβάσεις, έχοντας λιγότερες τριβές μπορείς να διατηρήσεις για περισσότερη τα αποδοτικά βάτ, αν δεν διαθέτεις στο οπλοστάσιο βάτ, ένα ακριβό σετ τροχών δεν θα κάνει απολύτως καμία διαφορά σε σχέση με ένα φθηνό σετ τροχών.
Για ολα λοιπόν τα περιφερειακά που ανεβάζουν σημαντικά το κόστος αγοράς ενός ποδηλάτου, ισχύει το ίδιο.
Ύστερα πάλι, όλα αυτά τα ακριβά περιφερειακά χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας και συντήρησης που επίσης ανεβάζουν το κόστος σε βάθος χρόνου.
Ένας αρχάριος λοιπόν δεν τα χρειάζεται όλα αυτά τα ακριβά τζιβιτζιλόνια, δεν θα μπορέσει να τα εκμεταλλευτεί, και μέχρι να αρχίσει να δυναμώνει και να γίνονται ανταποδοτικά τα ακριβά τζιβιτζιλόνια θα έχουν παλιώσει και θα χρήζουν αντικατάστασης.
Οπότε που καταλήγουμε, "κατά το γομάρι και το σαμάρι"
Αν το γομάρι είναι γέρικο, τι να το κάνει το φανταχτερό σαμάρι, αν το γομάρι είναι νέο και δυνατό να του βάλουμε ένα γυαλιστερό και φανταχτερό σαμάρι ;)
 

Μηνύματα
120
Reaction score
101
Ένας αρχάριος λοιπόν δεν τα χρειάζεται όλα αυτά τα ακριβά τζιβιτζιλόνια, δεν θα μπορέσει να τα εκμεταλλευτεί,
Νομίζω αυτό το κομμάτι βολεύει για να εξηγήσω λίγο καλύτερα τι εννοώ.

Σχετικά φθηνό budget ποδήλατο, με καλά πραγματάκια επάνω, που μπορώ να το πάρω εγώ και οικονομικά αλλά και να το αξιοποιήσω. Καλή φάση για μένα.
Εσύ μετά από καιρό, ενασχόληση, δύναμη, εμπειρία, μπλαμπλαμπλα έχεις καταλήξει σε άλλου τύπου ποδήλατο, με καλύτερα περιφερειακά, ματζαφλέρια κλπ που σου δίνουν κάποια πράγματα παραπάνω που μπορείς να τα αξιοποιήσεις. Αν είναι να πάρεις ποδήλατο για σένα (κι όχι να το αγοράσεις για την γυναίκα, την γκόμενα, το παιδί), θα κοιτάξεις το allroad; Όχι τόσο καλή φάση για σένα, γιατί προσανατολίζεσαι σε άλλα πράγματα, δεν σε πολυαπασχολεί αυτό. Εκτός αν το θες για 2ο να το έχεις μόνιμα πάνω στο trainer πχ.

Αυτό εννοώ.
Το ότι τα μεταξωτά βρακιά θέλουν κι επιδέξειους πωπούς, το ξέρουμε, λογικό αυτό! Έτσι δούλευα ένα φίλο μου σε παρόμοια φάση, που έφτιαξε ένα μέτριο υπολογιστή, αγόρασε μια 49άρα οθόνη σχεδόν στα 2Κ όταν πρωτοβγήκε και τώρα ούτε μπορεί να τρέξει τα παιχνίδια που θέλει σε καλή ανάλυση, αλλά επίσης κλαίγεται γιατί πρέπει να την προσέχει να μην του κάτσει κάποιο burn-in στο πάνελ.
 

bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
18.408
Reaction score
54.414
Το θέμα είναι τι θες να κάνς, ας πούμε έχω και ένα τρεκινκ, είναι ένα πολύ καλό ποδήλατο, στημένο για αποστάσεις, με ωραία κύλιση, με σχάρα και φτερά, με διπλή τσάντα πίσω για αποσκευές κλπ.
Δεν έχει ακριβά περιφερειακά, δεν είναι ποδήλατο επιδόσεων ώστε να ξεκινήσω να το κάνω κουμπαρά, είναι στο γκαράζ και κάνω τις δουλειές με αυτό, πάω για ψώνια, λαϊκή και τέτοια.
Δεν είναι λοιπόν ένα προπονητικό ποδήλατο, κυρίως λόγο γεωμετρίας, μπορείς να κάνεις μεγάλες αποστάσεις αλλά με προσανατολισμό τη άνεση.
Οπότε αν επιλέξεις ένα all road ποδήλατο, μη περιμένεις να τα κάνει όλα σωστά, συνήθως δεν κάνουν τίποτα καλά, είναι λίγο απ'όλα.
Τα κουρσάκια είναι προπονητικά ποδήλατα, εκεί μπορείς να κάνεις σοβαρή δουλειά και να δουλέψεις τη όποια φυσιολογία διαθέτεις, εκεί μπορείς να εξελιχθείς και να δυναμώσεις, όχι όμως με άνεση, όχι με συμβιβασμούς, ξαπλώνεις πάνω στο τιμόνι και ξεκινάς με πόνους σε χέρια, πλάτη, μέση, τριβές από σέλα και ότι ακουμπάς, πονάς. :roflmao:

Ξεπερνώντας αυτή τη φάση και όσο προσαρμόζεται κανείς, ξεκινάνε οι προβληματισμοί για πιθανές αναβαθμίσεις, για μένα προσωπικά πρέπει όλες οι τυχόν αναβαθμίσεις να έχουν ως προσανατολισμό τη άνεση και όχι τη απόδοση.
Το σώμα χρειάζεται πολύ ζόρι και μαστίγιο μέχρι να συνηθίσει τη επιθετική οδήγηση.
Ένα σώμα ρονταρισμένο πάνω σε κούρσα, μπορεί να οδηγήσει και να απολαύσει για ώρες όποιο ποδήλατο, ένα σώμα που έρχεται από όρθια θέση ενός ποδηλάτου, δεν θα αντέξει ούτε μισή ώρα πάνω σε μια επιθετική κούρσα.
Γιατί στα λέω όλα αυτά, επειδή σε βλέπω ότι θες να ασχοληθείς και πρέπει να τα γνωρίζεις, ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα σε κανένα άθλημα.
Εμένα δεν με τα είχε πει κανείς όσα σου γράφω, επειδή έκανα αρκετό καιρό ποδήλατο, νόμιζα ότι θα καβαλήσω κούρσα και θα κατακτήσω το κόζμο όλο, πήγα να τον κατακτήσω και στις πρώτες απόπειρες έρχονταν να με μαζέψουν από το δρόμο.
Όπως όταν ξεκίνησα να κάνω για πρώτη φορά 100km απόσταση, ήρθαν και με μάζεψαν από ένα χαντάκι που είχα πέσει για ύπνο, μετά μου πήρε μια ολόκληρη βδομάδα να συνέλθω, πονούσα παντού, το σώμα ήταν τελείως άχρηστο και αγκυλωμένο, πονούσε ακόμα και το μυαλό μου. :biggrin:
Τέσπα, συνέχισε αυτό που κάνεις, ο χρόνος θα δείξει για όλα τα παραπάνω, επειδή είδα στο στράβα λίγο τι κάνεις, πάνε πάρε ένα στροφόμετρο, θα σε βοηθήσει αρκετά, θα μάθεις να κοντρολάρεις τους παλμούς ανάλογα με τις στροφές και τη δύναμη που βάζεις στο δισκοβραχίονα, φρόντισε οι στροφές σε μια βόλτα να είναι περίπου στις 80rpm.
 

Μηνύματα
120
Reaction score
101
Μου θύμησες την πρώτη φορά που μας πέταξαν έτσι απλά ένα "σήμερα η προπόνηση έχει βόλτα μέχρι Βέροια και πίσω". Πονέσαμε λιγάκι, έως πολύ. Αλλά όταν είσαι ~18, δεν σε πολυνοιάζουν αυτά. Την επόμενη μέρα ήμουν κομπλέ.
Τώρα, ξεκινάω από το να κάνω τις βόλτες μου. Θα πρέπει να βάλω στο πρόγραμμα να πηγαίνω πέρα δώθε την παραλία, γιατί αλλιώς με το σταμάτα-ξεκίνα στους δρόμους με αυτοκίνητα, μηχανάκια, διπλοπαρκαρισμένα, πεζούς που πετάγονται δεν γίνεται δουλειά....
Εν τω μεταξύ, έχω speed/cadence αλλά με την αλλαγή του δισκοβραχίονα δεν ξαναμπήκε το μαγνητάκι. Την επόμενη φορά...
 

bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
18.408
Reaction score
54.414
γκούχου γκούχου, 18 χρονό ειχα της ψ@λης το χαβά και τη πρώτη σοβαρή μοτοσυκλέτα!! :biggrin:
Η πρώτη επαφή με κούρσα ηταν λίγα χρόνια πρίν...
 

Μηνύματα
1.119
Reaction score
1.266
Μου θύμησες την πρώτη φορά που μας πέταξαν έτσι απλά ένα "σήμερα η προπόνηση έχει βόλτα μέχρι Βέροια και πίσω". Πονέσαμε λιγάκι, έως πολύ. Αλλά όταν είσαι ~18, δεν σε πολυνοιάζουν αυτά. Την επόμενη μέρα ήμουν κομπλέ.
...
Όσο μεγαλώνουμε το σώμα μας θέλει περισσότερο χρόνο για να επανέλθει, θέλει περισσότερο χρόνο ξεκούραση. Αυτό δεν μπορούμε να το αποφύγουμε δυστυχώς.
 

bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
18.408
Reaction score
54.414
Όσο μεγαλώνουμε το σώμα μας θέλει περισσότερο χρόνο για να επανέλθει, θέλει περισσότερο χρόνο ξεκούραση. Αυτό δεν μπορούμε να το αποφύγουμε δυστυχώς.
Αλήθεια είναι αυτό, εξαρτάτε όμως και αυτό από τη κράση του κάθε οργανισμού.
 


bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
18.408
Reaction score
54.414
Λέω να τσιμπήσω αυτό... μιας και έχω και αρκετά εξαρτήματα για να το "στήσω"! Τι λες; Αλουμίνιο μεν, αλλά τα είπαμε και πιο πάνω...

Πολύ καλό φαίνεται Σώτο.
Πώς θα το στήσεις, με τι σειρά, τροχούς κλπ?
 

Μηνύματα
26.600
Reaction score
20.934
Την σειρά την έχω πάρει ήδη, την προόριζα αρχικά για το Cube, GRX 600 11αρα με 11-40 κασέτα, μαζί με μπροστινό και πίσω ντεραγιέ και δισκοβραχίονα 46-30. Μανέτες δεν έχω πάρει, γιατί δουλεύει κανονικά με τις σειρές road, αλλά αν το φτιάξω βέβαια θα χρειαστώ νέες. Τροχούς δεν ξέρω ακόμα, είμαι σε σκέψεις προσωρινά να βάλω του Cube (ώστε να το βάλω και αυτό σχεδόν μόνιμα στο trainer) και βλέπουμε μετά.

Η τιμή του όντως είναι πολύ καλή, νομίζω είναι πλήρες σετ (με όλα τα απαραίτητα), πλην BB και clamp για το μπροστινό ντεραγιέ.
 

bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
18.408
Reaction score
54.414
Μια χαρά είσαι, προχώρα, σύμφωνα με τη γεωμετρία είσαι στο 52 λέω γω, εσύ τι λες?
 


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.050
Μηνύματα
3.039.271
Members
38.526
Νεότερο μέλος
Vaslamp
Top