- Reaction score
- 4
Καλησπέρα σε όλους σας! Είμαι χρόνια στο forum, διαβάζω πολλά, αλλά κατέχω λίγα! Όπως λέει και ο τίτλος, θέλω να φτιάξω ένα σύστημα στο σαλόνι του σπιτιού μου με 2 ενεργά ηχεία και 1 sub, αργότερα μπορεί να προσθέσω άλλο ένα sub, όχι όμως τώρα λόγω χρημάτων. Ίσως να σκεφτόμουν και μια επιλογή 2 ακριβότερων ηχείων τώρα και μετάθεση αγοράς του sub για αργότερα, αν και θα προτιμούσα να τελειώνω από την αρχή, γιατί δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει το "αργότερα"! Η απόσταση ακρόασης είναι στα 2,6 μέτρα, ενώ ο συνολικός χώρος είναι 10μ x 5μ (εγώ κάθομαι στην στενή πλευρά του χώρου και δεν έχω απαιτήσεις για κάλυψη όλου του χώρου). Η πηγή μου είναι ΗΥ, μέσω usb στέλνω στο dac, που είναι το Topping E30 και το οποίο δεν προτίθομαι να αλλάξω. Τώρα έχω τα Edifier S350DB 2.1 τα οποία θέλω να αντικαταστήσω. Η μουσική που ακούω περιλαμβάνει όλα τα είδη, από ροκ και όπερα μέχρι δημοτικά και τζαζ. Θα ήθελα προτάσεις μέχρι τα 2.000€ αυστηρά, διότι έστω και 150€ να υπερβούν τον προϋπολογισμό δεν θα μπορέσω να αγοράσω τις βάσεις. Βλέπω διάφορα ηχεία Adam, Kali, Focal, κτλ. αλλά πως να διαλέξω; Το μόνο που έχω ακούσει ζωντανά είναι το Focal Shape 65, σε γνωστό μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο μου άρεσε και εκεί μου πρότειναν και το sub της ίδιας εταιρείας Focal Sub One το οποίο όμως δεν άκουσα. Παρακαλώ θα ήθελα τις προτάσεις σας!