Featured Καλωδια ηχειων ..... ( μακρυτατο )

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.510
Ναι. Ακόμα δεν έχεις απαντήσει. Ποια η γνώμη σου για τον null tester του Ethan και το αποτέλεσμα των δοκιμών του.

Ο Null tester του Ethan τυχαινει να μην γνωριζω ποιος ειναι η τι κανει ακριβως . Null test ξερω παρα πολυ καλα τι ειναι αλλα αν θελεις μου δινεις ενα αρθρο να διαβασω, η μου εξηγεις πως σχετιζεται ο συγκεριμενος με την εφαρμογη μας .

Εδώ είσαι φάουλ. Μπας και δεν γνωρίζεις απο ακουστική; Φυσικά και η παρουσία ατόμων σε διαφορετικές θέσεις στο χώρο θα επηρεάσουν τις μετρήσεις. Εκτώς αν πιστεύεις ότι ένα ανθρώπινο σώμα δεν απορροφά ακουστική ενέργεια, ειδικά όταν μιλάμε για τις κατευθυντικές υψηλές συχνότητες στις οποίες εντόπισες διαφορές.

Πρεπει να το εχω αναφερει στο αρθρο τυπου 50 φορες Επειδη το τεστ αυτο δεν ειναι ακριβειας προφανως δεν αγγιζεις το κινητο, δεν μετακινεις κατι στον χωρο ( περιλαμβανει και το ατομο ) και επαναλαμβανεις 10 φορες με την μεθοδο αυτη και περιμενεις και τις 10 το ιδιο αποτελεσμα Αν οχι τοτε κανεις κατι λαθος . Η αν το οποιο αποτελεσμα ειναι μεταβαλλομενο παλι κατι κανεις λαθος.
Υποτιθεται οτι εδω που γραφουμε οι ανθρωποι καταλαβαινουν 5 πραγματα Οποτε η εχεις διαβασει προχειρα η απλα δεν καταλαβαινεις η δεν θελεις να καταλαβεις τι λεω.
Απλα εχει καταντησει αηδια πλεον να γραφω 50 φορες το ιδιο πραγμα ....Εγω το τεστ το εκανα οταν βρισκομουν εξω απο τον χωρο ακριβως για αυτο τον λογο και εβλεπα απο τζαμαρια .

Κοίτα, δεν θα πω ότι είναι μαλάκες ή πρεζόνια. Σίγουρα μιλάμε για placebo καθώς και για ανάγκη να ξεχωρίσουν στο πλήθος. Όπως να το δεις, είναι αλλιώς να πλασάρεται κάποιος σαν γκουρού παντογνώστης, να τον ρωτάνε οι ( πιο ) άσχετοι τη γνώμη του για ματσαρίσματα και πάει λέγοντας. Αν μη τί άλλο, νιώθει ξεχωριστός, αντλεί κύρος. Βέβαια, στα μάτια κάποιων που είτε έχουν γνώσεις, είτε χρησιμοποιούν ( χρησιμοποιούμε ) το νιονιό τους, είτε και τα δύο, αυτός ο γκουρού αυτομάτως αναγνωρίζεται ως τσαρλατάνος και κλόουν.

Προσεξε λιγο...... αν περιμενεις να ακουσω τι λες φυσικα και θα το ακουσω ,
Ομως εδω υπαρχει ενα προβλημα μιλας με εναν ανθρωπο που ειναι 59 ετων, διατηρει το καταστημα του απ τα 18 και απο το πρωι ως το βραδυ δεν κανει τιποτα αλλο παρα να μιλαει με τους πελατες , και να καταγραφει την αποψη τους για αυτα τα πραγματα .....Οποτε θελωντας και μη μια αποψη υπαρχει η οποια ειναι βασισμενη στην στατιστικη .
Επισης σου θυμιζω οτι τα τελευταια 10 χρονια ειμαστε στα 2000 μηχανηματα πριν 10 χρονια και τωρα κυμαινομαστε μεταξυ 2900 και 3400 την χρονια ....Σημαινει οτι μιλαω με πααααααααρα πολυ κοσμο .
Αντιστοιχα μην ξεχναμε το διαδυκτιο τον τυπο κλπ κλπ κλπ
Σημαινει οτι αν σεβαστω την αποψη σου εχεις παρει μπαλα παρα μα παρα πολυ κοσμο και φυσικα δεν ξερω ποσες εταιριες ....Νομιζω οτι παραειναι χοντρο .

Πανω σε αυτο θα προσθεσω και κατι ακομα αποψεις ειναι τοσες οσες και οι κωλοτρυπιδες οπως ειπε ο Κλιντ Εαστγουντ και επειδη σαν τεχνικος δεν μπορω να βασιζομαι στην κωλοτρυπιδα τυπων οπως ο g.kar για παραδειγμα ξεκινησα απο μικρος, εκτος της μελετης και του σχολειου , να αγοραζω οργανα, να μαθω να τα χρησιμοποιω ωστε οταν δεν μπορω να καταλαβω κατι με τα αυτια μου να μπορω να το μετρησω .
Εδω καπου ειναι η ωρα που δηλωνεις απο ποια θεση μπορεις και με τι επιχειρηματα να απορριψεις ολα τα παραπανω γιατι ας πουμε ο λογος σου και μονο δεν ειναι αρκετος .
Εγω ας πουμε οταν ακουσα την διαφορα με τα αυτια μου , μπηκα στην διαδικασια να την μετρησω για να ειμαι σιγουρος τι ακουσα .Το επομενα βημα ηταν να μετρησω και το ενα καλωδιο και το αλλο και να καταγραψω οσες περισσοτερες διαφορες μπορουσα .
Αυτα που συζηταω ειναι αποτελεσμα αυτης της δουλειας .

Και μη ξεχνιόμαστε. Περιμένω απάντηση ως προς τον null tester.

Last edited:

Reaction score
12.722
@east electronics

"Ο Null tester του Ethan τυχαινει να μην γνωριζω ποιος ειναι η τι κανει ακριβως . Null test ξερω παρα πολυ καλα τι ειναι αλλα αν θελεις μου δινεις ενα αρθρο να διαβασω, η μου εξηγεις πως σχετιζεται ο συγκεριμενος με την εφαρμογη μας ."

Ορίστε:

Περιμένω το σχόλιό σου.

"
Πρεπει να το εχω αναφερει στο αρθρο τυπου 50 φορες Επειδη το τεστ αυτο δεν ειναι ακριβειας προφανως δεν αγγιζεις το κινητο, δεν μετακινεις κατι στον χωρο ( περιλαμβανει και το ατομο ) και επαναλαμβανεις 10 φορες με την μεθοδο αυτη και περιμενεις και τις 10 το ιδιο αποτελεσμα Αν οχι τοτε κανεις κατι λαθος . Η αν το οποιο αποτελεσμα ειναι μεταβαλλομενο παλι κατι κανεις λαθος.
Υποτιθεται οτι εδω που γραφουμε οι ανθρωποι καταλαβαινουν 5 πραγματα Οποτε η εχεις διαβασει προχειρα η απλα δεν καταλαβαινεις η δεν θελεις να καταλαβεις τι λεω.
Απλα εχει καταντησει αηδια πλεον να γραφω 50 φορες το ιδιο πραγμα ....Εγω το τεστ το εκανα οταν βρισκομουν εξω απο τον χωρο ακριβως για αυτο τον λογο και εβλεπα απο τζαμαρια .
"
Όχι, απλά έχω κάνει κι εγώ μετρήσεις ( με ενδεδειγμένο εξοπλισμό, σωστά τοποθετημένο και με τη βοήθεια του rew ) και γνωρίζω πολύ καλά πόσο εύκολο είναι να μεταβληθούν έστω και κατ'ελάχιστο τα αποτελέσματα σε συνέχεια μεταβολών των παραμέτρων της μέτρησης, όπου μια παράμετρος είναι και η παρουσία ανθρώπων στο χώρο.

"
Ομως εδω υπαρχει ενα προβλημα μιλας με εναν ανθρωπο που ειναι 59 ετων, διατηρει το καταστημα του απ τα 18 και απο το πρωι ως το βραδυ δεν κανει τιποτα αλλο παρα να μιλαει με τους πελατες , και να καταγραφει την αποψη τους για αυτα τα πραγματα .....Οποτε θελωντας και μη μια αποψη υπαρχει η οποια ειναι βασισμενη στην στατιστικη .
Επισης σου θυμιζω οτι τα τελευταια 10 χρονια ειμαστε στα 2000 μηχανηματα πριν 10 χρονια και τωρα κυμαινομαστε μεταξυ 2900 και 3400 την χρονια ....Σημαινει οτι μιλαω με πααααααααρα πολυ κοσμο .
Σημαινει οτι αν σεβαστω την αποψη σου εχεις παρει μπαλα παρα μα παρα πολυ κοσμο και φυσικα δεν ξερω ποσες εταιριες ....Νομιζω οτι παραειναι χοντρο ."

Η άποψη των πελατών που θέλουν να καυχιούνται ότι έχουν το super duper σύστημα και που έχουν στήσει με τα (χρυσά) αυτιά τους και μόνο, με αφήνει παγερά αδιάφορο. Να σου δώσω το umik1 μου να πας να μετρήσεις τί σκατά ακούνε στο χώρο τους, να μας φέρεις τις μετρήσεις για να γελάσουμε λίγο. Όταν με το καλό δεις το video με τον null tester, θα καταλάβεις γιατί είμαι τόσο επίμονος και αφοριστικός. Και αφού θέτεις ως επιχείρημα τη στατιστική, καλό θα είναι να μας αναφέρεις τα ηλικιακά γκρουπ των πελατών σου που πιστεύουν ότι ακούνε διαφορές. Είμαι 101% σίγουρος ότι όλοι τους διάβαζαν Ήχο στη δεκαετία του '70. Όσο για τις εταιρείες, απο τη στιγμή που πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες, καλά να πάθουν.

"
Πανω σε αυτο θα προσθεσω και κατι ακομα αποψεις ειναι τοσες οσες και οι κωλοτρυπιδες οπως ειπε ο Κλιντ Εαστγουντ και επειδη σαν τεχνικος δεν μπορω να βασιζομαι στην κωλοτρυπιδα τυπων οπως ο g.kar για παραδειγμα ξεκινησα απο μικρος, εκτος της μελετης και του σχολειου , να αγοραζω οργανα, να μαθω να τα χρησιμοποιω ωστε οταν δεν μπορω να καταλαβω κατι με τα αυτια μου να μπορω να το μετρησω .
Εδω καπου ειναι η ωρα που δηλωνεις απο ποια θεση μπορεις και με τι επιχειρηματα να απορριψεις ολα τα παραπανω γιατι ας πουμε ο λογος σου και μονο δεν ειναι αρκετος .
Εγω ας πουμε οταν ακουσα την διαφορα με τα αυτια μου , μπηκα στην διαδικασια να την μετρησω για να ειμαι σιγουρος τι ακουσα .Το επομενα βημα ηταν να μετρησω και το ενα καλωδιο και το αλλο και να καταγραψω οσες περισσοτερες διαφορες μπορουσα .
Αυτα που συζηταω ειναι αποτελεσμα αυτης της δουλειας ."

Ναι, μόνο που κι εγώ μπήκα στη διαδικασία να δοκιμάσω ακουστικά τα καλώδια ( και θεωρητικά, ανώτερα αυτών που δοκίμασες, μιλάμε για 8TC και όχι 8VS ) και δεν άκουσα καμία διαφορά που δεν ήθελα να ακούσω. Μάλιστα, εν αντιθέσει μ'εσένα, επαναλαμβάνω ότι χρησιμοποίησα καλιμπραρισμένο μετρητικό μικρόφωνο ( MiniDSP UMIK-1 ) τοποθετημένο σε σταντ να κοιτάζει το ηχείο, όχι ένα κινητό με "όπως λάχει" τοποθέτηση. Και δεν εντόπισα καμία απολύτως διαφορά στα αποτελέσματα των μετρήσεών μου με μοναδικό μεταβαλόμενο συντελεστή αυτόν του καλωδίου, όλα τα άλλα ήταν ακριβώς τα ίδια. Και όπως προανέφερα, δοκίμασα καλώδια εντελώς διαφορετικής κατασκευής και γεωμετρίας.

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.510
Πrιν απο αρκετα χρονια μια ομαδα 40 αα στο πολυτεχνειο ανελαβε ενα απογευματινο project
@east electronics

"Ο Null tester του Ethan τυχαινει να μην γνωριζω ποιος ειναι η τι κανει ακριβως . Null test ξερω παρα πολυ καλα τι ειναι αλλα αν θελεις μου δινεις ενα αρθρο να διαβασω, η μου εξηγεις πως σχετιζεται ο συγκεριμενος με την εφαρμογη μας ."

Ορίστε:

Περιμένω το σχόλιό σου.

"
"
Όχι, απλά έχω κάνει κι εγώ μετρήσεις ( με ενδεδειγμένο εξοπλισμό, σωστά τοποθετημένο και με τη βοήθεια του rew ) και γνωρίζω πολύ καλά πόσο εύκολο είναι να μεταβληθούν έστω και κατ'ελάχιστο τα αποτελέσματα σε συνέχεια μεταβολών των παραμέτρων της μέτρησης, όπου μια παράμετρος είναι και η παρουσία ανθρώπων στο χώρο.

"
Σημαινει οτι αν σεβαστω την αποψη σου εχεις παρει μπαλα παρα μα παρα πολυ κοσμο και φυσικα δεν ξερω ποσες εταιριες ....Νομιζω οτι παραειναι χοντρο ."

Η άποψη των πελατών που θέλουν να καυχιούνται ότι έχουν το super duper σύστημα και που έχουν στήσει με τα (χρυσά) αυτιά τους και μόνο, με αφήνει παγερά αδιάφορο. Να σου δώσω το umik1 μου να πας να μετρήσεις τί σκατά ακούνε στο χώρο τους, να μας φέρεις τις μετρήσεις για να γελάσουμε λίγο. Όταν με το καλό δεις το video με τον null tester, θα καταλάβεις γιατί είμαι τόσο επίμονος και αφοριστικός. Και αφού θέτεις ως επιχείρημα τη στατιστική, καλό θα είναι να μας αναφέρεις τα ηλικιακά γκρουπ των πελατών σου που πιστεύουν ότι ακούνε διαφορές. Είμαι 101% σίγουρος ότι όλοι τους διάβαζαν Ήχο στη δεκαετία του '70. Όσο για τις εταιρείες, απο τη στιγμή που πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες, καλά να πάθουν.

"
Αυτα που συζηταω ειναι αποτελεσμα αυτης της δουλειας ."

Ναι, μόνο που κι εγώ μπήκα στη διαδικασία να δοκιμάσω ακουστικά τα καλώδια ( και θεωρητικά, ανώτερα αυτών που δοκίμασες, μιλάμε για 8TC και όχι 8VS ) και δεν άκουσα καμία διαφορά που δεν ήθελα να ακούσω. Μάλιστα, εν αντιθέσει μ'εσένα, επαναλαμβάνω ότι χρησιμοποίησα καλιμπραρισμένο μετρητικό μικρόφωνο ( MiniDSP UMIK-1 ) τοποθετημένο σε σταντ να κοιτάζει το ηχείο, όχι ένα κινητό με "όπως λάχει" τοποθέτηση. Και δεν εντόπισα καμία απολύτως διαφορά στα αποτελέσματα των μετρήσεών μου με μοναδικό μεταβαλόμενο συντελεστή αυτόν του καλωδίου, όλα τα άλλα ήταν ακριβώς τα ίδια. Και όπως προανέφερα, δοκίμασα καλώδια εντελώς διαφορετικής κατασκευής και γεωμετρίας.
Τα ηλικιακα γκρουπ που εχουμε ξεκινανε απο 18 και πανε μεχρι τα 75
δεν λεει τιποτα αυτο
το κατωφλι των οργανων που χρειαζεσαι για τετοιες μετρησεις ειναι πολυ χαμηλο
Πολυ δυσκολα μπορει καποιος να καταλαβει σωστα
το καπασιτομετρο που εχω κοστιζει πανω απο 4,000
μετρω και με ενα των 40Ευρω αλλα με 4000 ειμαι σιγουρος ......

θα αναρτησω κατι αμεσως μετα και ισως καταλαβεις

Reaction score
12.722
Πrιν απο αρκετα χρονια μια ομαδα 40 αα στο πολυτεχνειο ανελαβε ενα απογευματινο project

Τα ηλικιακα γκρουπ που εχουμε ξεκινανε απο 18 και πανε μεχρι τα 75
δεν λεει τιποτα αυτο
το κατωφλι των οργανων που χρειαζεσαι για τετοιες μετρησεις ειναι πολυ χαμηλο
Πολυ δυσκολα μπορει καποιος να καταλαβει σωστα
το καπασιτομετρο που εχω κοστιζει πανω απο 4,000
μετρω και με ενα των 40Ευρω αλλα με 4000 ειμαι σιγουρος ......

θα αναρτησω κατι αμεσως μετα και ισως καταλαβεις
Υποθέτω ότι ως επαγγελματίας διαθέτεις αξιόλογο εξοπλισμό, αλλά δεν είναι αυτό που σε ρώτησα. Εγώ ενδιαφέρομαι για τη γνώμη σου σχετικά με τον null tester και το αποτέλεσμα των δοκιμών που έγιναν με αυτόν. Αναμένω την απάντησή σου.

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.510
Πριν απο αρκετα χρονια μια ομαδα φοιτητων του Πολυτεχνειου 40 ατομων ανελαβε ενα "απογευματινο " Project .Τους εδωσα ενα καλωδιο ηχου 2+μπλενταζ της Belden
Εδωσα το specsheet της Belden
Ανελαβα να κανω την επικοινωνια να ζητησω οσες παραπανω προδιαγραφες θα ζητησουν με τον κατασκευαστη

Το ζητουμενο ηταν να μπορεσει να αποδειχτει αν το καλωδιο επαιζε καλυτερα οταν το σημα επαιζε με κατευθηνση απο το σημειο Α προς το σημειο Β η εντοπιζοταν καποια διαφορα οταν επαιζε αναποδα απο το σημειο Β προς το σημειο Α

Το ζητουμενο ηταν Audio απο πλευρας συχνοτητων και απο πλευρας τερματισμου αντιστοιχα και συμφωνα με τον κατασκευαστη .
Η ομαδα χωριστηκε σε 3 μερη
Η μια εξεταζε τα συχνοτικα και ηλεκτρικα θεματα
Η δευτερη εξεταζε την χημεια των υλικων
Η τριτη εξετασε την μηχανικη κατασκευη το καλωδιου

Αναπτυξαν την ερευνα στα 100 μετρα για να ειναι το δειγμα ισχυροτερο εξεταστηκαν ολες οι παραμετροι και το αποτελεσμα εφερε διαφορες τυπου 3% μεταξυ της περιπτωσης Α η της περιπτωσης Β αρα στον ακροατη αν υπαρχει διαφορα αυτη μετρηθηκε σε ενα επιπεδο 0,003% με την λογικη οτι το καλωδιο συνηθως ειναι ενα μετρο .

Η διαφορα οφειλεται στην εξελαση του καλωδιου δλδ πως το ξετυλιγει η μηχανη κατα την διαρκεια της παραγωγης , δεν οφειλεται σε καποιον αλλον λογο τουλαχιστον συμφωνα με αυτη την ομαδα .

Ομως αν το ιδιο καλωδιο χρησιμοποιηθει με διαφορετικο τροπο οντως μεσα στις προδιαγραφες του κατασκευαστη οι διαφορες ανεβαινουν σε επιπεδο μεταξυ 30-45% και αποκτανε και μια μεγαλη ποικιλια φαινομενων.
Για παραδειγμα αν μεσα στο καλωδιο κινηθει το θετικο και αρνητικο σημα αλλα το μπλεντα ειναι τερματισμενο μονο απο την μια πλευρα στο σημειο της χαμηλοτερης εμπεδησηςς τοτε η συμπεριφορα αλλαζει μερα με νυχτα
και πισω απο αυτο δνε ειναι ενας λογος ειναι δεκαδες .

Reaction score
12.722
Πριν απο αρκετα χρονια μια ομαδα φοιτητων του Πολυτεχνειου 40 ατομων ανελαβε ενα "απογευματινο " Project .Τους εδωσα ενα καλωδιο ηχου 2+μπλενταζ της Belden
Εδωσα το specsheet της Belden
Ανελαβα να κανω την επικοινωνια να ζητησω οσες παραπανω προδιαγραφες θα ζητησουν με τον κατασκευαστη

Το ζητουμενο ηταν να μπορεσει να αποδειχτει αν το καλωδιο επαιζε καλυτερα οταν το σημα επαιζε με κατευθηνση απο το σημειο Α προς το σημειο Β η εντοπιζοταν καποια διαφορα οταν επαιζε αναποδα απο το σημειο Β προς το σημειο Α

Το ζητουμενο ηταν Audio απο πλευρας συχνοτητων και απο πλευρας τερματισμου αντιστοιχα και συμφωνα με τον κατασκευαστη .
Η ομαδα χωριστηκε σε 3 μερη
Η μια εξεταζε τα συχνοτικα και ηλεκτρικα θεματα
Η δευτερη εξεταζε την χημεια των υλικων
Η τριτη εξετασε την μηχανικη κατασκευη το καλωδιου

Αναπτυξαν την ερευνα στα 100 μετρα για να ειναι το δειγμα ισχυροτερο εξεταστηκαν ολες οι παραμετροι και το αποτελεσμα εφερε διαφορες τυπου 3% μεταξυ της περιπτωσης Α η της περιπτωσης Β αρα στον ακροατη αν υπαρχει διαφορα αυτη μετρηθηκε σε ενα επιπεδο 0,003% με την λογικη οτι το καλωδιο συνηθως ειναι ενα μετρο .

Η διαφορα οφειλεται στην εξελαση του καλωδιου δλδ πως το ξετυλιγει η μηχανη κατα την διαρκεια της παραγωγης , δεν οφειλεται σε καποιον αλλον λογο τουλαχιστον συμφωνα με αυτη την ομαδα .

Ομως αν το ιδιο καλωδιο χρησιμοποιηθει με διαφορετικο τροπο οντως μεσα στις προδιαγραφες του κατασκευαστη οι διαφορες ανεβαινουν σε επιπεδο μεταξυ 30-45% και αποκτανε και μια μεγαλη ποικιλια φαινομενων.
Για παραδειγμα αν μεσα στο καλωδιο κινηθει το θετικο και αρνητικο σημα αλλα το μπλεντα ειναι τερματισμενο μονο απο την μια πλευρα στο σημειο της χαμηλοτερης εμπεδησηςς τοτε η συμπεριφορα αλλαζει μερα με νυχτα
και πισω απο αυτο δνε ειναι ενας λογος ειναι δεκαδες .
Ενδιαφέρον. Είδες το video?

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
84.295
δηλ μια ομάδα ελλήνων φοιτητών.....με ανεξάρτητη ιδιωτική πρωτοβουλία ....σε ένα απόγευμα......ανέλυσε και απέδειξε αυτό που καμία εταιρία καλωδίων μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει στο κοινό του όντιο να κάνει όοοοοοοοοολα αυτά τα χρόνια...

την μελέτη αυτή την κοινοποίησαν πουθενά....ή την έκρυψαν οι εβραίοι ? :biggrin:

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.510
Μου ετυχε να ασχοληθω με μεγαλα MCintosh και Dan di agostino
H Πολιτικη της MCintosh ειναι αν γινεται ειδικα απο τα μεγαλα να μην επισκευαζει τιποτα τοπικα πολυ χειροτερα για μηχανηματα τα οποια ειναι καινουργια η εντος εγγυησης. Πληρωνουν αυτοι την μεταφορα και το μηχανημα παει στο εργοστασιο ..... Οχι τοσο γιατι πιστευουν οτι δεν μπορει να γινει σωστη επισκευη τοπικα (για την Mcintosh ειδικα που εχω συζητησει με τον αρμοδιο) το εξοδο ειναι αδιαφορο και ο κυριοτερος σκοπος ειναι για τους ιδιους να μαθουν τι ηταν αυτο που προκαλεσε προβλημα στο μηχανημα τους και αν φταινε οι διαδικασιες τους η φταιει η παραγωγη τους .

θα υποθεσω οτι καπως ετσι ειναι για ολες αυτες τις μεγαλες μαρκες που οι πελατες τους συχνα πληρωνουν 5ενταψηφια νουμερα προφανως η διαδικασιες θα ειναι αντιστοιχες .Η θα διαθετουν μηχανηματα αντικαταστασης αμεσα .

Εδω ομως απο αυτη την διαδικασια ενω η εταιρια βγαινει service minded και τρεχει πισω απο τον πελατη της ασχετως αν φταιει το μηχανημα η ο πελατης , τελικα ο τοπικος αντιπροσωπος δειχνει απλα ενας ανικανος εμπορακος.

Ετσι σε καποιες ευαισθητες περιπτωσεις και κυριως για να προφυλαχθει η σχεση του πελατη λιανικης με τον τοπικο διανομεα χρειαστηκε να παω εκτος ελλαδας για τετοιες επισκευες με σκοπο να κανω την επισκευη και να εκπαιδευσω τους εκει τεχνικους να εξοικοιωθουν με αυτα τα μηχανηματα και τις διαδικασιες επισκευης .
Κληθηκα εκει απο τον τοπικο διανομεα οχι απο την ιδιο τον κατασκευαστη .

Καταλαβαινει καποιος οτι οταν επιασα τον πρωτο μου dan d agostino πριν απο δυο χρονια σχεδον εκανα σαν μωρο παιδι και περιμενα πως και πως να τελειωσει η επισκευη για να παρω μετρησεις ....
σαφως οι επισκευες σε αυτα τα πραγματα γινονται παντα σε συνεργασια με τον κατασκευαστη και υπαρχουν ρητες οδηγιες και διαδικασιες .....Φυσικα τα αποτελεσματα των μετρησεων πρωτα πανε στον κατασκευαστη και μετα φευγει το μηχανημα .

Οταν τελειωσα τον πρωτο μου Di Agostino η πρωτη μου δουλεια μετα την ρυθμιση και την σιγουρια οτι το μηχανημα δουλευει και μετραει οπως θελει ο κατασκευαστης να βαλω γεννητρια και παλμογραφο να δω αρχικα το ευρος ....
καταλαβαινει καποιος οτι περιμενα να δω αστρονομικα νουμερα .

Οταν ειδα οτι το μηχανημα κρεμαει πανω απο τους 10,000 μου επεσαν τα σαγονια και ψαχτηκα να δω να εχω κανει κατι λαθος ενω παραλληλα οι μετρησεις μου ειχαν ηδη παρει εγκριση απο τον κατασκευαστη.
Σκεφτομουν επι πολυ ωρα για να καταληξω οτι σωστα και λογικα ενα μηχανημα το οποιο ειναι 400W δεν μπορεις να το αφησεις τελειως ελευθερο και προς τα πανω και προς τα κατω γιατι με το παραμικρο οποιο ηχειο βαλεις μπροστα του θα το θερισει η απο woofer η απο tweeter .

Που θελω να καταληξω ...Οταν εμενα οι ακροασεις μου ειναι απο εναν ενισχυτη ο οποιος ειναι 65W σε συγκριτικα near field application και εχει ενα ενεργο πραγματικο bandwidth 40KHZ , με εναν προενισχυτη που εχει ενεργο bandwidth 200Khz και ενα ηχειο που ξεκιναει απο τα 29Hz -3db και φτανει μεχρι τα 31ΚΗΖ καταλαβα πολυ απλα οτι ενα απο τα δυο το συστηματα που εχω στο σπιτι τελικα εχει μακραν περισσοτερη αναλυση απο ενα dan di agostino .

Οποτε μικρες διαφορες που μπορει να κανει ενα καλωδιο σε ενα συστημα ειναι μακραν πολυ πιο εμφανεις σε ενα συστημα υψηλης αναλυσης ....Αυτο απο μονο του ειναι ενα πολυ σημαντιο κομματι της συζητησης γιατι εδω πολλοι ακροατες "Πιστευουν" οτι εχουν ενα καλο συστημα αλλα αυτο τελικα απεχει παρα πολυ απο την πραγματικοτητα .
οι προδιαφγραφες που γραφουν οι κατασκευαστες πολλες φορες ειναι κατω απο ιδανικες συνθηκες και στην πραξη δεν φτανουν εκει που λενε τα specs ακριβως .
δηλ μια ομάδα ελλήνων φοιτητών.....με ανεξάρτητη ιδιωτική πρωτοβουλία ....σε ένα απόγευμα......ανέλυσε και απέδειξε αυτό που καμία εταιρία καλωδίων μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει στο κοινό του όντιο να κάνει όοοοοοοοοολα αυτά τα χρόνια...

την μελέτη αυτή την κοινοποίησαν πουθενά....ή την έκρυψαν οι εβραίοι ? :biggrin:
ενα μηνα τους πηρε
ενα μηνα
απογευματινο ονομαστηκε το project γιατι εγινε εξω απο τις εκαπιδευτικες διαδικασιες
το καθε τιο εδω μεσα θελει μεταφραση
Ελεος ρε πουστη μου πια
και εσυ που εμπορευσαι καλωδια απο οτι ειδα αφιερωσε ενα απογευμα κανε ενα τεστ και γραψε αυτο που μετρησες εδω. αν θελεις βοηθεια εδω ειμαστε

Reaction score
12.722
Μου ετυχε να ασχοληθω με μεγαλα MCintosh και Dan di agostino
H Πολιτικη της MCintosh ειναι αν γινεται ειδικα απο τα μεγαλα να μην επισκευαζει τιποτα τοπικα πολυ χειροτερα για μηχανηματα τα οποια ειναι καινουργια η εντος εγγυησης. Πληρωνουν αυτοι την μεταφορα και το μηχανημα παει στο εργοστασιο ..... Οχι τοσο γιατι πιστευουν οτι δεν μπορει να γινει σωστη επισκευη τοπικα (για την Mcintosh ειδικα που εχω συζητησει με τον αρμοδιο) το εξοδο ειναι αδιαφορο και ο κυριοτερος σκοπος ειναι για τους ιδιους να μαθουν τι ηταν αυτο που προκαλεσε προβλημα στο μηχανημα τους και αν φταινε οι διαδικασιες τους η φταιει η παραγωγη τους .

θα υποθεσω οτι καπως ετσι ειναι για ολες αυτες τις μεγαλες μαρκες που οι πελατες τους συχνα πληρωνουν 5ενταψηφια νουμερα προφανως η διαδικασιες θα ειναι αντιστοιχες .Η θα διαθετουν μηχανηματα αντικαταστασης αμεσα .

Εδω ομως απο αυτη την διαδικασια ενω η εταιρια βγαινει service minded και τρεχει πισω απο τον πελατη της ασχετως αν φταιει το μηχανημα η ο πελατης , τελικα ο τοπικος αντιπροσωπος δειχνει απλα ενας ανικανος εμπορακος.

Ετσι σε καποιες ευαισθητες περιπτωσεις και κυριως για να προφυλαχθει η σχεση του πελατη λιανικης με τον τοπικο διανομεα χρειαστηκε να παω εκτος ελλαδας για τετοιες επισκευες με σκοπο να κανω την επισκευη και να εκπαιδευσω τους εκει τεχνικους να εξοικοιωθουν με αυτα τα μηχανηματα και τις διαδικασιες επισκευης .
Κληθηκα εκει απο τον τοπικο διανομεα οχι απο την ιδιο τον κατασκευαστη .

Καταλαβαινει καποιος οτι οταν επιασα τον πρωτο μου dan d agostino πριν απο δυο χρονια σχεδον εκανα σαν μωρο παιδι και περιμενα πως και πως να τελειωσει η επισκευη για να παρω μετρησεις ....
σαφως οι επισκευες σε αυτα τα πραγματα γινονται παντα σε συνεργασια με τον κατασκευαστη και υπαρχουν ρητες οδηγιες και διαδικασιες .....Φυσικα τα αποτελεσματα των μετρησεων πρωτα πανε στον κατασκευαστη και μετα φευγει το μηχανημα .

Οταν τελειωσα τον πρωτο μου Di Agostino η πρωτη μου δουλεια μετα την ρυθμιση και την σιγουρια οτι το μηχανημα δουλευει και μετραει οπως θελει ο κατασκευαστης να βαλω γεννητρια και παλμογραφο να δω αρχικα το ευρος ....
καταλαβαινει καποιος οτι περιμενα να δω αστρονομικα νουμερα .

Οταν ειδα οτι το μηχανημα κρεμαει πανω απο τους 10,000 μου επεσαν τα σαγονια και ψαχτηκα να δω να εχω κανει κατι λαθος ενω παραλληλα οι μετρησεις μου ειχαν ηδη παρει εγκριση απο τον κατασκευαστη.
Σκεφτομουν επι πολυ ωρα για να καταληξω οτι σωστα και λογικα ενα μηχανημα το οποιο ειναι 400W δεν μπορεις να το αφησεις τελειως ελευθερο και προς τα πανω και προς τα κατω γιατι με το παραμικρο οποιο ηχειο βαλεις μπροστα του θα το θερισει η απο woofer η απο tweeter .

Που θελω να καταληξω ...Οταν εμενα οι ακροασεις μου ειναι απο εναν ενισχυτη ο οποιος ειναι 65W σε συγκριτικα near field application και εχει ενα ενεργο πραγματικο bandwidth 40KHZ , με εναν προενισχυτη που εχει ενεργο bandwidth 200Khz και ενα ηχειο που ξεκιναει απο τα 29Hz -3db και φτανει μεχρι τα 31ΚΗΖ καταλαβα πολυ απλα οτι ενα απο τα δυο το συστηματα που εχω στο σπιτι τελικα εχει μακραν περισσοτερη αναλυση απο ενα dan di agostino .

Οποτε μικρες διαφορες που μπορει να κανει ενα καλωδιο σε ενα συστημα ειναι μακραν πολυ πιο εμφανεις σε ενα συστημα υψηλης αναλυσης ....Αυτο απο μονο του ειναι ενα πολυ σημαντιο κομματι της συζητησης γιατι εδω πολλοι ακροατες "Πιστευουν" οτι εχουν ενα καλο συστημα αλλα αυτο τελικα απεχει παρα πολυ απο την πραγματικοτητα .
οι προδιαφγραφες που γραφουν οι κατασκευαστες πολλες φορες ειναι κατω απο ιδανικες συνθηκες και στην πραξη δεν φτανουν εκει που λενε τα specs ακριβως .

ενα μηνα τους πηρε
ενα μηνα
απογευματινο ονομαστηκε το project γιατι εγινε εξω απο τις εκαπιδευτικες διαδικασιες
το καθε τιο εδω μεσα θελει μεταφραση
Ελεος ρε πουστη μου πια
και εσυ που εμπορευσαι καλωδια απο οτι ειδα αφιερωσε ενα απογευμα κανε ενα τεστ και γραψε αυτο που μετρησες εδω. αν θελεις βοηθεια εδω ειμαστε
Άρα, δεν είδες ακόμα το video. Εγώ θα περιμένω να τοποθετηθείς επί του αποτελέσματος της δοκιμής.
By the way και το δικό μου ηχείο ξεκινά απο τους 30 κύκλους -3db, αλλά το θέμα είναι τί ψάρια πιάνει μέσα στο χώρο και στη θέση ακρόασης καθώς ο χώρος είναι αυτός που καθορίζει το τί θα ακούσουμε ( και τί όχι, ανεξαρτήτως του τί μπορούν να κάνει το ηχοσύστημα ). Αυτό, μόνο μια μέτρηση θα στο πει.

daharis666

Moderator
Reaction score
84.295
τι κάνω εγώ λέει?

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.510
Ενδιαφέρον. Είδες το video?
με εχετε κρατησει στο μαγαζι και η ωρα ειναι 12,30να απανταω αυτο που ρωτατε .
η πρακτικη που χρησιμοποιει αυτος ο ανθρωπος ειναι αυτα που ηξερε ο χωρος στην ουσια 15-20 χρονια πισω
ενω στην θεωρια αυτα που λεει αυτος ειναι σωστα στην πραξη δεν ειναι ετσι .

Αν παρεις αυτη την συσκευη που εχει κατασκευασει σωστα αυτος ο ανθρωπος με τα μεσα που ειχε τοτε και αλλαξεις τους τελεστικους που χρσιμοποιει με σημερινους ( ο τοτε εχει ταχυτητα 3ΜΗΖ ο σημερινος εχει ταχυτητα 300ΜΗΖ ) εκει θα αρχισει να αποκαλυπτει πραγματα τα οποια ο ανθρωπος αυτος δεν εχει δει .

40-45 χρονια πριν ο nelson Pass εκανε ακριβως το ιδιο κανοντας null τεστ αναμεσα στα δυο καναλια του ιδιου ενισχυτη γαι να εντοπισει διαφορες μεταξυ των δυο καναλιων

40-45 χρονια πριν ο Bob Carver Κληθηκε απο το περιοδικο Stereophile σε ενα δωματιο ξενοδοχειου για να κανει ενα null test μεταξυ ενος πανακριβου ενισχυτη και ενα δικο του σχετικα φτηνιαρικο ενισχυτη .
Σε λιγοτερο απο 24 ωρες ο Bob το εκανε και κερδισε το στοιχημα ......

οχι γιατι ο bob ηταν καλυτερος απλα γιατι την εποχη εκεινη μπορουσαν να μετρησουν πολυ λιγα πραγματα
Αν σημερα γινοταν το ιδιο πραγμα ο bob δεν θα ειχε καμμια απολυτως ελπιδα .....

οχι τα συμπερασματα του με την σημερινη τεχνολογια ειναι οχι λαθος αλλα σιγουρα ανεπαρκεις και το προβλημα του ειναι οτι απο την σχολη που προερχεται PRO AUDIo παιρνουν πολλα πραγματα ως δεδομενα .
Η σπουδη του KEN ISHIWATTA πανω στα HDAM αποκαλυπτει απο μονη της το λαθος του

τι εκανε ο ΚΕΝ ? ηθελε ενα μπαφερ για ενα CD player και ολοι του ελεγα να βαλει 5532 τελεστικο ο ΚΕΝ σκεφτηκε οτι το 5532 εχιε 110 τρανσιστορ στο καθε καναλι για αν ειναι ευελικτος ( να μπορει να ειναι drop in σε δεκαδες εφαρμογες ) συν οτι πολλα απο αυτα ηταν σχετικα με το PSRR δλδ ηταν διαταξεις που εχιε μεσα ο τελεστικος για να σου επιτρεπει να τον τρεχεις καλα ακομα και με μαπα τροφοδοτικα Οποτε 110 τρανσιστορ 110 επι ο θορυβος . Συν το cross talk καναλι με καναλι

τι εκανε ο τυπος εγδυσε τον τελεστικο κρατησε μονο 7 τρανζιστορ που χρειαζοταν για την δουλεια και επειδη αυτο που εφιαξε θα εβαζε εβαζε θορυβο τροφοδοσιας εκανε το τροφοδοτικου τουμπανο να μην εχει θεμα
αποτελεσμα ?
το 5532 οριακα θα παει 18ΚΗΖ σε χρηση Audio με ασφαλεια με ενα crosstalk γυρω στα 92db
ενω το HDAM μπορει να παει σχεδον MHZ αν χρειαστει και το crosstalk ειναι 109db
Τι κερδισε περισσοτερη αναλυση

εχιε δεκαδες αλλα παραδειγματα ανθρωπων που σκεφτηκαν ετσι και κερδισαν
το νουμερο ενα DAC στον κοσμο ειναι κατασκευασμενο με αυτη την λογικη και πουλαει 50Κ το καθε κομματι

Ολα αυτα ταπραγματα που συζηταμε εχουν απτο αποτελεσμα στα συστηματα που εχουν καποια επαρκη αναλυση ( συνηθως αυτο το κανουν οι απλες κατασκευες ) Σε ολα τα αλλα συστηματα οι διαφορες θα καταναλωθουν μεσα στα προβληματα που εχει το μηχανημα

τι νοημα εχει να προσπαθεις να μετρησεις τι διαφορα εχει ενα καλωδιο στα 20Κ με ενα μηχανημα που δεν παει 18

Last edited:

daharis666

Moderator
Reaction score
84.295
στην υπογραφη σου λεει αποκλειστικος αντιπροσωπςο κλπ κλπ που να ξερω εγω τι κανει ο καθενας
αν δεν ξέρεις....

μην τις πετάς...;)

daharis666

Moderator
Reaction score
84.295
ενω εσυ που θεωρησες οτι ενα τετοιο project εγινε απο 40 ανθρωπους σε ενα απογευμα δεν την πεταξες
εξισώνεις αυτά τα δύο ποστ?
και ζητάς κ σοβαρότητα?
Να σοβαρευτουμε λιγακι
σε ένα τέτοιο νήμα...και με την μεθοδολογία που βλέπω σίγουρα όχι

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.510
Άρα, δεν είδες ακόμα το video. Εγώ θα περιμένω να τοποθετηθείς επί του αποτελέσματος της δοκιμής.

By the way και το δικό μου ηχείο ξεκινά απο τους 30 κύκλους -3db, αλλά το θέμα είναι τί ψάρια πιάνει μέσα στο χώρο και στη θέση ακρόασης καθώς ο χώρος είναι αυτός που καθορίζει το τί θα ακούσουμε ( και τί όχι, ανεξαρτήτως του τί μπορούν να κάνει το ηχοσύστημα ). Αυτό, μόνο μια μέτρηση θα στο πει.
Προσεξε μπερδευεις κατι
Το ποσο καλα παει το ηχειο σου ειναι μια βαση για να ξεκινησεις αντιστοιχα το ιδιο,και για τον ενισχυτη, τις πηγες κλπ
ειναι προφανες οτι στους χωρους μας υπαρουν προβληματα και οι μετρησεις που εχουν παρθει σε ενα τελειο περιβαλον τυπου ανοηχοικο δωματιο ειναι πρακτικα απιθανο να παρθουν η να επαναληφθουν στα σπιτι μας.

Πρωτα εγω δηλωνω οτι το σπιτι μου εχει προβλημα , δεν μπορω να το αλλαξω ομως ,νοικιαζω δεν εχω δικο μου σπιτι οποτε ειμαι υποχρεωμενος να παω με αυτο.
Προφανως εχουν γινει διαφορες δουλειες στον χωρο και απο τα 100 προβληματα ισως να ελυσα τα 15
Αυτο ειναι περαν πασης αμφιβολις δεν το συζηταμε παραμενει να υπαρχουν θεματα που δεν μπορω να λυσω .

Ομως αυτα ειναι αδιαφορα σε ενα τεστ ΑΒ τα οποια προβληματα εχει ο χωρος και το συστημα ισχυουν αυτουσια και στις δυο δοκιμες που κανεις, Υποβαλεις τον εξοπλισμο σου και την μετρηση στις ακριβως ιδιες συνθηκες.
Οπως και στo null test που κανει ο τυπος .
Σε ενδιαφερει ΜΟΝΟ να δεις αν μπορεις να εντοπισεις ΔΙΑΦΟΡΑ
εξισώνεις αυτά τα δύο ποστ?
και ζητάς κ σοβαρότητα?

σε ένα τέτοιο νήμα...και με την μεθοδολογία που βλέπω σίγουρα όχι
Η υπογραφη η δικια μου γραφει τι κανω και ποιος ειμαι
Υπεθεσα οτι το ιδιο ισχυει και για σενα
Ο λογος που εχω βαλει την υπογραφη μου ειναι συγκεκριμενος
και ακριβως το ιδιο θα μπορουσε να ισχυει και για σενα η καποιον που εμπορευεται
Οποτε το συμπερασμα που εβγαλα εχει μια λογικη .....

Η δικια σου λογικη λεει οτι ενα τετοιο project μπορει να εχει γινει σε ενα απογευμα ?
κρινε μονος σου

daharis666

Moderator
Reaction score
84.295
η δικιά μου λογική λέει άλλα...

1.πως ένας ιδιώτης μπορεί και μπαίνει σε ένα πολυτεχνείο, να βρίσκει έτσι πρόχειρα 40 φοιτητάκους και να τους πείθει να ασχοληθούν, μαζί με ότι άλλο έχουν να κάνουν παράλληλα, με δυο κομμάτια καλώδιο ?

2. που είναι τα αποτελέσματα μιας τόοοοσο μεγάλης ''απογευματινής'' εργασίας που δεν κατάφερε ποτέ στα χρονικά του όντιο να παρουσιάσει άλλος επιστημονικός φορέας ή ακόμα και κατασκευαστής ?

3. γιατί μετά από τόοοοσα χρόνια εδώ μέσα....και τα άπειρα αντίστοιχα νήματα...βγαίνει τώρα στη φόρα?

έχω και 4,5 κ 6 αλλά λέω να την πέσω

daharis666

Moderator
Reaction score
84.295
Η υπογραφη η δικια μου γραφει τι κανω και ποιος ειμαι
Υπεθεσα οτι το ιδιο ισχυει και για σενα
Ο λογος που εχω βαλει την υπογραφη μου ειναι συγκεκριμενος
και ακριβως το ιδιο θα μπορουσε να ισχυει και για σενα η καποιον που εμπορευεται
Οποτε το συμπερασμα που εβγαλα εχει μια λογικη .....

Η δικια σου λογικη λεει οτι ενα τετοιο project μπορει να εχει γινει σε ενα απογευμα ?
κρινε μονος σου
ο έξυπνος παραδέχεται... ο πονηρός δικαιολογείται.... ο ηλίθιος επιμένει
2 στα 3 μέχρι τώρα....συνέχισε

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.634
Members
38.582
Νεότερο μέλος
NikolasLegend7