Featured Καλωδια ηχειων ..... ( μακρυτατο )

Reaction score
12.722
Προσεξε το λαθος σου
θεωρεις οτι ο null tester δεν εισαγει κανενα περιορισμο στο συστημα
What if ο null tester δεν εχιε την δυνατοτητα να αναλυσει την διαφορα ?
Για 1000η φορα οι ιδιοτητες του χωρου δεν επιρεαζουν την διαφορα
Εδω κοιτας να δεις αν εντοπιζεις διαφορα
δεν κοιτας να δεις τις επιδοσεις του συστηματος
το ιδιο τεστ μπορει να το κανεις με το συστημα στημενο στην κουζινα
Δεν μετρας τις επιδοσεις του συστηματος
μετρας να δεις αν μπορεις να εντοπισεις διαφορα του Α με το Β ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ
Αρχικά, να ξεκαθαρίσουμε ότι έθεσα το ζήτημα του χώρου σε απάντηση του σχολίου σου σχετικά με ενισχυτές χιλιάδων ευρώ που τους "πατάει" το δικό σου ταπεινό σύστημα αναφέροντας το συχνοτικό εύρος των ηχείων σου, όχι ως προς το ζήτημα των καλωδίων που συζητάμε σε αυτό το νήμα.

Σχετικά με τον null tester. Ο άνθρωπος δίνει λεπτομέρειες για τη κατασκευή του μηχανήματος, με πόση λεπτομέρεια το σχεδίασε και κατασκεύασε, αναφέρει τις συχνότητες στις οποίες μπορεί να λειτουργήσει, πως σκόπιμα δεν το έφτιαξε για να αναλύσει συχνότητες που δεν είναι ακουστές και ίσως επηρέαζαν αρνητικά τη δοκιμή ( artifacts ) και δείχνει να κάνει αυτό που υποστηρίζει ο κατασκευαστής: να ενισχύει κατά 80db τη διαφορά μεταξύ των δύο πηγών που συγκρίνονται. Και δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να απορριφθεί το αποτέλεσμα της δοκιμής με την ΥΠΟΘΕΣΗ ότι ΙΣΩΣ δεν μπορεί να αναλύσει τη διαφορά και να μη γίνει αποδεκτό με βάση τα δεδομένα που παρέχει ο Ethan Winer? Αυτή είναι η δουλειά του null tester, να εντοπίζει τις διαφορές μεταξύ Α και Β. Και όλο αυτό σε σχέση με τί; Με το μικρόφωνο ενός κινητού που δεν είναι η δουλειά του να κάνει μετρήσεις ακριβείας και χωρίς να έχει αποσαφηνιστεί καν η μεθοδολογία της μέτρησης, που στηρίχτηκε το κινητό, με ποιο τρόπο, προς τα που κοίταζε η κάψα κλπ?
Θέλεις να υποθέσουμε ότι δεν κάνει καλά τη δουλειά του; Εκεί στη Harman που υποστηρίζουν ότι δεν μπορεί κανείς να ακούσει διαφορές μεταξύ καλωδίων σε double blind ABX test, είναι χαζοί και αφοριστικοί επίσης; Και γιατί να πρέπει να εμπιστευτώ τα αυτιά του εκάστοτε χρυσαυτιά και όχι τα δικά μου;
Ανέφερα κάτι νωρίτερα καθόλου όμως για αστείο ότι όσοι δεν ασχολούνται με αυτά είναι ευτυχισμένοι.
Αλλά άλλο είναι να μην ασχολείσαι και άλλο να τα αφορίζεις όλα επειδή δεν ασχολείσαι.
Εκτώς αν ασχολείσαι και έχεις ακούσει ανεπηρέαστα, unbiased που λεν και στο χωριό μου.

Reaction score
3.814
Το ψηφιακό null testing είναι ακόμα καλύτερο, καθότι το σήμα δεν περνάει από ενεργό κύκλωμα ούτε καν παθητικό.
Τα ενεργά κυκλώματα μπορεί να μην είναι κατάλληλα για αυτό το σκοπό καθότι μπορεί να περιλαμβάνουν ανάδραση που μειώνει την παραμόρφωση , ή μπορεί να συμπεριφέρεται ως ένα ιδανικό φορτίο για τα καλώδια που σημαίνει ότι μπορεί να σκεπασει ενδεχομένως κάποιες σχεδιαστιές ατέλειες.
Ενώ με την ψηφιακή σύγκριση (null testing) δύο σημάτων δεν μεσολαβούν κυκλώματα παρά μόνο μαθηματικοί αλγόριθμοι .
Εγώ με ψηφιακή μέθοδο διενεργώ τις δοκιμές μου

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.510
Αρχικά, να ξεκαθαρίσουμε ότι έθεσα το ζήτημα του χώρου σε απάντηση του σχολίου σου σχετικά με ενισχυτές χιλιάδων ευρώ που τους "πατάει" το δικό σου ταπεινό σύστημα αναφέροντας το συχνοτικό εύρος των ηχείων σου, όχι ως προς το ζήτημα των καλωδίων που συζητάμε σε αυτό το νήμα.
Δυστυχως εχεις περασει σε αλλη πλευρα και εχεις πληρη αδυναμια να καταλαβεις τι συζηταμε , επι μακρον συζηταμε για μηλα και απαντας για πορτοκαλια ....Το τι θα παιξει στον χωρο το Α μηχανημα η το Β δεν παιζει απολυτως κανενα ρολο εδω συζηταμε για τις μετρησεις που παιρνεις απο το ενα η το αλλο μηχανημα.
Παραμενει γεγονος οτι ενα μικρο μηχανημα ( οχι απαιραιτητα το δικο μου ) εχει καθε πιθανοτητα να ειναι δεκαδες φορες πιο γρηγορο απο ενα μεγαλο ασχετα αν το μεγαλο ειναι ακριβο η φτηνο . Οπου υπαρχει τεραστια ( συκριτικα) ισχυς ο σχεδιαστης ειναι υποχρεωμενος να ειναι προσεκτικος .

Δειχνει οτι ενω εχεις γνωσεις να συμμετεχεις στην συζητηση υπαρχει πολυ σοβαρο θεμα να αντιληφθεις τι συζηταμε .

Σχετικά με τον null tester. Ο άνθρωπος δίνει λεπτομέρειες για τη κατασκευή του μηχανήματος, με πόση λεπτομέρεια το σχεδίασε και κατασκεύασε, αναφέρει τις συχνότητες στις οποίες μπορεί να λειτουργήσει, πως σκόπιμα δεν το έφτιαξε για να αναλύσει συχνότητες που δεν είναι ακουστές και ίσως επηρέαζαν αρνητικά τη δοκιμή ( artifacts ) και δείχνει να κάνει αυτό που υποστηρίζει ο κατασκευαστής:

Ακριβως, αυτο ειναι μια λαθος εκλογικευση που προερχεται γενικα απο τον χωρο το PRO Audio και για λογους ισχυος και ασφαλειας τα συστηματα ειναι αυστηρα περιορισμενα σε ενα συγκεριμενο καθηκον .
Θα σου δωσω ενα απλο παραδειγμα Ενα συνηθες προβλημα στους ενισχυτες ειναι η ταλαντωση ....Ταλαντωση σημαινει οτι ενα τρανσιστορ αρχιζει απο μονο του να αγει και να παραγει καποιο εργο και φυσικα να καταναλωνει ενεργεια χωρις να υπαρχει καν σημα στην εισοδο του. Αυτο αποσταθεροποιει τον ενισχυτη και μπορει να καει ακομα και αν δεν υπαρχει εισοδος σημα και εξοδος με καποιο φορτιο .... Αλλιως εκει που καθεται ο ενισχυτης να ανεβαζει θερμοκρασιες ανευ λογου και αιτιας .

Παρολο οτι ο ενισχυτης ειναι σχεδιασμενος για ακουστικη δλδ 20ΗΖ-20ΚΗΖ τα οργανα που τον μετρανε πρεπει να ειναι ανοιχτα επιπεδου 100MHZ για να μπορεσουν να εντοπισουν το προβλημα .
Αντιστοιχα και ο null tester και γενικα οποιοδηποτε οργανο χρησιμοποιεις πρεπει να ειναι ετοιμο να δεις προβληματα τα οποια μπορει να μην ειναι ακροασιμα με το αυτι.
το null tester απο την στιγμη που ειναι σχεδιασμενο με τελεστικους υποφερει απο ολα τα προβληματα που υποφερει ενα οποιοδηποτε κυκλωμα ΠΧ ενας προενισχυτης που ειναι σχεδιασμενο με τελεστικους ευρος, ταχυτητα, θορυβος, απορριψη θορυβου τροφοδοσιας και δεκαδες αλλοι παραμετροι .
Με λιγα λογια ενα τοσο generic κυκλωμα μπορει να εντοπισει ελαχιστες διαφορες και αν μπορει να μετρησει κατι αυτο ειναι μια πολυ χοντρικη εκτιμηση .

να ενισχύει κατά 80db τη διαφορά μεταξύ των δύο πηγών που συγκρίνονται.

Το ιδιο λεμε 80db ενισχυση απο εναν τελεστικο ειναι σχεδον εξω απο τα ορια ασφαλειας του και οπως ας πουμε και στα phono stages που η ενισχυση ειναι 60db υπαρχει θορυβος το ιδιο αφορα και αυτη την διαταξη που σημαινει οτι ενισχυση 80db οταν μιλαμε για προενσχυτη , ενισχυτη η καποιο οργανο αναποφεκτα θα ενισχυσεις και θορυβο μαζι .
Στα πικαπ βγαινει ως βομβος στα οργανα ΕΠΙΡΕΑΖΕΙ την μετρηση

Και δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να απορριφθεί το αποτέλεσμα της δοκιμής με την ΥΠΟΘΕΣΗ ότι ΙΣΩΣ δεν μπορεί να αναλύσει τη διαφορά και να μη γίνει αποδεκτό με βάση τα δεδομένα που παρέχει ο Ethan Winer?

Δεν ειναι υποθεση, ειναι εφαρμοσμενη πρακτικη βασισμενη σε στοιχεια και μετρησειςμε πανακριβα οργανα . Εδω συζητας να αξιολογησεις διαφορες και επιδοσεις ενος καλωδιου στα 20ΚΗΖ οταν το μετρητικο σου συστημα δεν παει παραπανω απο 18 ΚΗΖ.
Και εγω νομιζα οτι θα κανω μετρησεις με ενα καπασιτμετρο που εκανε 40 Ευρω αλλα οταν πληρωσα 4000 καταλαβα τι ΔΕΝ μπορει να μετρησει ενα οργανο των 40 ευρω .....
Ενω χρησιμοποιω παλμογραφο απο την ηλικια των 16 ετων και πλεον σημερα εκτος του οτι εχω 10 παλμογραφους που εκτελουν διαφορες μετρησεις και γεννητριες χαμηλης παραμορφωσης κλπ κλπ
Μονο οταν πληρωσα το spectrum analyser εκτος του οτι μου εξηγηθηκαν πραγματα τα οποια οι παλμογραφοι δεν μπορουσαν να εξηγησουν μου αποκαλυψαν και πραγματα τα οποια ο παλμογραφος δεν μπορει να δει .

Αυτή είναι η δουλειά του null tester, να εντοπίζει τις διαφορές μεταξύ Α και Β. Και όλο αυτό σε σχέση με τί; Με το μικρόφωνο ενός κινητού που δεν είναι η δουλειά του να κάνει μετρήσεις ακριβείας και χωρίς να έχει αποσαφηνιστεί καν η μεθοδολογία της μέτρησης, που στηρίχτηκε το κινητό, με ποιο τρόπο, προς τα που κοίταζε η κάψα κλπ?
Θέλεις να υποθέσουμε ότι δεν κάνει καλά τη δουλειά του; Εκεί στη Harman που υποστηρίζουν ότι δεν μπορεί κανείς να ακούσει διαφορές μεταξύ καλωδίων σε double blind ABX test, είναι χαζοί και αφοριστικοί επίσης; Και γιατί να πρέπει να εμπιστευτώ τα αυτιά του εκάστοτε χρυσαυτιά και όχι τα δικά μου;

Και παλι εδω επεμβαινει η αδυναμια σου να κατανοησεις τι συζηταμε ,και δεν σε αφηνει να καταλαβεις το ζητουμενο
θα μπορουσες να χρησιμοποιησεις ενα μικροφωνο που κανει 2 ευρω και αντιστοιχα εναν κινεζικο ενισχυτη που κανει 10 ευρω και ενα ζευγαρι ηχεια logitech για υπολογιστη
Το ζητουμενο δεν ειναι να διακριβωσεις τις επιδοσεις του συστηματος , Ουτε να δεις ποσο καλα παιζει το συστημα στον χωρο σου η ποσο καλα μετραει το μικροφωνο σου .
Το ζητουμενο εδω ειναι να διακριβωσεις αν υπαρχει διαφορα με το ενα καλωδιο η το αλλο ΜΟΝΟ .

Εκτώς αν ασχολείσαι και έχεις ακούσει ανεπηρέαστα, unbiased που λεν και στο χωριό μου.
Το ψηφιακό null testing είναι ακόμα καλύτερο, καθότι το σήμα δεν περνάει από ενεργό κύκλωμα ούτε καν παθητικό.
Τα ενεργά κυκλώματα μπορεί να μην είναι κατάλληλα για αυτό το σκοπό καθότι μπορεί να περιλαμβάνουν ανάδραση που μειώνει την παραμόρφωση , ή μπορεί να συμπεριφέρεται ως ένα ιδανικό φορτίο για τα καλώδια που σημαίνει ότι μπορεί να σκεπασει ενδεχομένως κάποιες σχεδιαστιές ατέλειες.
Ενώ με την ψηφιακή σύγκριση (null testing) δύο σημάτων δεν μεσολαβούν κυκλώματα παρά μόνο μαθηματικοί αλγόριθμοι .
Εγώ με ψηφιακή μέθοδο διενεργώ τις δοκιμές μου
Δωσε μας ενα παραδειγμα τι ακριβως εννοεις Ψηφιακο Null testing διοτι εγω με τι γνωσεις που εχω δεν μπορω να το αντιληφθω και ζητω συγγνωμη που οι γνωσεις μου δεν φτανουν και σε κουραζω .
Ιδανικα θα ηθελα να μου πεις την διαταξη
Τυπου ας πουμε εχω αυτη τη πηγη
εχω αυτο τον ενισχυτη
εχω αυτα τα ηχεια
εχω αυτη το συστημα μετρησης
και διενεργω την μετρηση μου με αυτο τον τροπο

Ευχαριστω πολυ

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.510
@ https://www.avsite.gr/forum/members/astronaut-jr.43629/

Το τεστ αυτο αν ποτε μπορεσεις να το κατανοησεις επιβεβαιωνει κατ επαναληψη μια ελαχιστη διαφορα σε σταθμη με τον πενιχρο τροπο που το κανει απο την στιγμη που ολες οι συνθηκες ειναι ιδιες και ενα αθλιο μετρητικο συστημα επιβεβαιωσε μια διαφορα σταθμης εχεις την ενδειξη οτι εδω μεταξυ δυο απολυτως ιδιων πραγματων υπαρχει καποια διαφορα .

Αυτη , αν μπορεσεις ποτε να καταλαβεις τι λεμε, ειναι η εκκινηση , εκει ξεκιναει μια συζητηση και ολοι μας παραθετουμε τις αποψεις μας να εξηγησουμε που προερχεται αυτη η διαφορα .

στην κουβεντα αυτη ουτε ο χωρος ουτε οι επιδοσεις του συστηματος παιζουν καποιον ρολο
στεκομαστε στην διαπιστωση κατ επαναληψη της διαφορας σταθμης και ΜΟΝΟ, και προσπαθουμε να εξηγησουμε γιατι συμβαινει αυτο .

Last edited:

Reaction score
5.028
...εκει ξεκιναει μια συζητηση και ολοι μας παραθετουμε τις αποψεις μας να εξηγησουμε που προερχεται αυτη η διαφορα .

Αυτη η διαφορα που καταγραφτηκε, καλυτερα θα ηταν να επαληθευονταν με ντεσιμπελομετρο,
αν θυμαμαι καλα ηταν της ταξεως των 0,7 dB, αρκετα μεγαλυτερη απο ο,τι δινουν τα θεωρητικα μοντελα.
Με δεδομενο οτι το Oehlbach, ομοαξονικο με διπλη θωρακιση, πιθανοτατα εχει μεγαλυτερη παρασιτικη χωρητικοτητα,
υπαρχει πιθανοτητα να αλληλεπιδρα με συγκεκριμενους ενισχυτες για λογους που εσυ θα γνωριζεις καλυτερα απο εμας;
Μηπως δηλαδη ολα τα ομοαξονικα λιγο πολυ παρουσιαζουν αυτη την πτωση με ορισμενους ενισχυτες;
Το θεωρητικο μοντελο αφηνει απ εξω τον ενισχυτη.
Αυτο θα μπορουσε να επαληθευτει βεβαια και συγκρινοντας το Oehlbach με ενα τριτο συμβατικης τεχνολογιας.

Last edited:

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.510
Αυτη η διαφορα που καταγραφτηκε, καλυτερα θα ηταν να επαληθευονταν με ντεσιμπελομετρο,
αν θυμαμαι καλα ηταν της ταξεως των 0,7 dB, αρκετα μεγαλυτερη απο ο,τι δινουν τα θεωρητικα μοντελα.
Με δεδομενο οτι το Oehlbach, ομοαξονικο με διπλη θωρακιση, πιθανοτατα εχει μεγαλυτερη παρασιτικη χωρητικοτητα,
υπαρχει πιθανοτητα να αλληλεπιδρα με συγκεκριμενους ενισχυτες για λογους που εσυ θα γνωριζεις καλυτερα απο εμας;
Μηπως δηλαδη ολα τα ομοαξονικα λιγο πολυ παρουσιαζουν αυτη την πτωση με ορισμενους ενισχυτες;

Συμφωνω απολυτα με αυτο που λες και πραγματι εκει ξεκιναει η συζητηση για να καταλαβουμε που οφειλεται η διαφορα (τον κομματι αυτο το αφηνω ανοιχτο για συζητηση )
το να την επαληθευσεις με ακριβοτερα οργανα δεν εχει καποια ουσια γιατι οταν η πηγη ειναι ροζ θορυβος και οι συνθηκες ειναι ιδιες και στα δυο τεστ ( δεν αγγιζουμε τιποτα , δεν αλλαζουμε θεση , δεν βρισκονται ανθρωποι η αλλα κινητα πραγματα στον χωρο και δεν υπαρχει τελικα καμμια μεταβλητη ) τελικα δεν υπαρχει λογος να ψαχτεις με καποιο καλυτερο συστημα μετρησης, οταν μαλιστα και στις 10 μετρησεις εβγαλες το ΙΔΙΟ αποτελεσμα
Αφιερωνεις την ενεργεια σου και την δουλεια σου να καταλαβεις το γιατι υπαρχει διαφορα .

Και να στο κανω ακομα πιο λιανα υπεθεσε οτι το ιδιο σου το μικροφωνο εχει κακη αποκριση συχνοτητας
βαζεις το καλωδια Α και βγαζει μια σταθμη Α
αν βαζεις το καλωδιο Β που θεωρητικα ειναι καλυτερο και βγαζει 0,7db παραπανω τοτε σαφως σημαινει οτι το μικροφωνο σου μετραει καποια διαφορα .
Αν το μικροφωνο ηταν κακο ( και το συστημα μετρησης ) δεν θα εβγαζε απολυτως καμμια διαφορα ειδικα απο την στιγμη, και που συμφωνα με τον κυριο Κογια η διαφορα οφειλεται σε καλυτερη αποκριση συχνοτητας .

Οποτε εδω κραταμε την ουσια οτι υπαρχιε καποια διαφορα
εαν ενα καλυτερο μικροφωνο μετρησει και σου απαντησει οτι τελικα η διαφορα ειναι 0,836db η πληροφορια αυτη ειναι παντελως αχρηστη γιατι εμεις ζηταμε να μαθουμε ΓΙΑΤΙ υπαρχιε διαφορα οχι ποση ακριβως ειναι

wnet

Nearfield
Reaction score
18.574
@east electronics , δεν έχω καταλάβει (και το λέω τελείως καλοπροαίρετα) αν έχεις βρει τις απαντήσεις σου και θες να μας οδηγήσεις και μας εκεί ή αν αναζητάς και συ απαντήσεις και λες μπας κι απ' την κουβέντα βγει κάτι...

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.510
@east electronics , δεν έχω καταλάβει (και το λέω τελείως καλοπροαίρετα) αν έχεις βρει τις απαντήσεις σου και θες να μας οδηγήσεις και μας εκεί ή αν αναζητάς και συ απαντήσεις και λες μπας κι απ' την κουβέντα βγει κάτι...
Με απολυτη ειλικρινια
δεν ειμαι κατασκευαστης καλωδιων και δεν θα γινω ποτε
δεν εχω την προθεση να προωθησω ενα προιον να πουλησω καποιο προιον η καποια υπηρεσια
αν με ρωταγες πριν απο 20 χρονια θα ελεγα περιπου και εγω τα ιδια πραγματα τυπου υπολογισμος του φιλτρου της χωρητικτητας που επιδρα κλπ
Οταν καποια στιγμη με εβαλε καποιος να κανω το τεστ ( με το ζορι για να ειμαστε ειλικρινεις ) εντοπισα την διαφορα με αυτο τον απλο τροπο αρχικα
Ακολουθησαν εκτεταμενες μετρησεις διαπιστωθηκε με απολυτη ακριβεια και μακραν καλυτερο εξοπλισμο οτι υπηρχε διαφορα και απο κει και περα αρχισε η ερευνα να καταλαβουμε το γιατι συμβαινει αυτο .

Να σου θυμησω οτι εκτος απο τα εργαλεια και οργανα που διαθετω λογο της σχεσης με το ΕΜΠ εχω και 5 ανθρωπους εκει που μπορω να ζητησω μια συμβουλη να εξηγησω κατι που δεν καταλαβαινω. Οι καθηγητες εκει προχωρησαν οπως και ο Κογιας ας πουμε και σου λενε ναι βεβαια τοση χωρητικοτητα= τοσο φιλτρο =τοσο αυτο και τοσο εκεινο αρα οτι θεμα εχεις ειναι εκτος ακουστικης.
Οταν ομως κληθηκαν οι ιδιοι να διπιστωσουν το προβλημα με μετρησεις και παρουσια τους η καταληξη ειναι οτι τα ηλεκτρικα φαινομενα που εχουν τα καλωδια αποτελουν εμποδιο στην ομαλη μεταφορα του σηματος ασχετα σε πιο συχνοτικο σημειο επεμβανει το συντονισμενο φιλτρο που δημιουργουν .

Αυτο μεχρι αυτη την στιγμη η Φυσικη που ξερουμε δεν το γραφει πουθενα η τσπ δεν το διακριβωνει με ενα τροπο τετοιο ωστε να εφαρμοστει στην πραξη στον τομεα μας .

-----------------------------------------------------------------------------------
Το κερδος απο αυτο για τον μεσο ακροατη ειναι μικρο πλην ομως προσθετικο οπως πολλες φορες εχουμε πει Θα βρει τον δρομο του στον ακροατη που νοιαζεται για την λεπτομερια και μετραει και την μια τριχα στο συστημα του εχει ψαξει τα παντα και αυτο του προσφερει το κερασακι στην τουρτα ....ΤΟΣΟ ΟΣΟ λιγο απο αυτο και λιγο απο κεινο . Οποτε αν παει με αυτη την τεχνολογια σε ιντερκονεκτ, ηχειων και ρευματος το συνολικο αποτελεσμα ειναι σοκαριστικο αλλα μην ξεχναμε οτι και το κοστος ειναι αστρονομικο .

Μην ξεχναμε οτι η συζητηση για τα ιντερκονεκτ ειναι παρενθετικη και σκοπο μονο ειχε να ενεργοποιησει την σκεψη σε ορισμενους ανθρωπους να καταλαβουν οτι πραγματα τα οποια εχουν παρει αψηφιστα τελικα δεν παιζουν και λιγο ρολο.

Το προβλημα ειναι οτι η διαφορα που υπαρχει στα καλωδια ηχειων δεν ειναι στην ιδια κατηγορια ειναι κυριολκετικα θεαματικη και ειναι σιγουρα πραγμα το οποιο θα μπορουσε να βοηθησει πολυ κοσμο
την αποψη μου επιβεβαιωνουν και αλλοι κατασκευαστες Audio Quest, Kimber, Monster cable και πιθανον και αλλοι που δεν εψαξα
το επιβεβαιωνει η εμπειρια μου, οι ακροασεις μου αλλα και οι μετρησεις μου οι οποιες επειδη αφορουν το προσωπικο μου συστημα και αποψη δεν θελω να δημοσιευσω .

Οπως βλεπεις βρεθηκαν αρκετοι που φροντισαν να βγαλουν την σκατοψυχιά τους στο προσωπο μου πολλες φορες χωρις ουτε καν να με γνωριζουν εμενα προσωπικα η την εκταση της δουλειας μου ,
αλλοι που δεν εχουν ιδεα τι συζηταμε εξεφρασαν αποψεις που απλα για να αποπροσανατολισουν την συζητηση , επιτημα μελη σε θρονο που επειδη λενε κατι πρεπει να κατεβασουμε τα βρακια μας,
η ανθρωποι που το συστημα τους, το βαθος των γνωσεων τους η της ακροασης τους , δεν χρειαζεται η δεν υποστιριζει τοση λεπτομερια να εκφραζουν αποψεις για κατι το οποιο δεν κατανοουν .

Eχω αφιερωσει παρα πολυ χρονο σε αυτη την ιστορια απλα για να ακαλυψω οτι δεν καθησε καποιος να βαλει χαρτι και μολυβι και να μου αποδειξει οτι κανω λαθος το οποιο φυσικα και ειμαι ετοιμος να δεχτω απλα θα ηθελα μια τεκμηριωση πανω στο θεμα
Αντι αυτου επρεπε να αντιμετωπισω την αγνοια του καθενος που δεν εχει καν καταλαβει τι συζηταμε και τον δογματισμο μερικων που επειδη το ειπαν πρεπει να ισχυει κιολας ......

Last edited:

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.510
""""""Αυτο μεχρι αυτη την στιγμη η Φυσικη που ξερουμε δεν το γραφει πουθενα η τσπ δεν το διακριβωνει με ενα τροπο τετοιο ωστε να εφαρμοστει στην πραξη στον τομεα μας ."""""

Οπως επισης η Φυσικη μεχρι σημερα δεν ειχε ενδιαφερθει/σκεφτει η αξιολογησει ποτε, πως θα λειτουργουσαν καλωδια Audio μεσα σε "κλωβο Φαρανταυ " η καποιο υλικο που εχει κοντινα παρομοια συμπεριφορα

Αυτα ειναι καινουργια πραγματα

Reaction score
12.722
@ https://www.avsite.gr/forum/members/astronaut-jr.43629/

Το τεστ αυτο αν ποτε μπορεσεις να το κατανοησεις επιβεβαιωνει κατ επαναληψη μια ελαχιστη διαφορα σε σταθμη με τον πενιχρο τροπο που το κανει απο την στιγμη που ολες οι συνθηκες ειναι ιδιες και ενα αθλιο μετρητικο συστημα επιβεβαιωσε μια διαφορα σταθμης εχεις την ενδειξη οτι εδω μεταξυ δυο απολυτως ιδιων πραγματων υπαρχει καποια διαφορα .

Αυτη , αν μπορεσεις ποτε να καταλαβεις τι λεμε, ειναι η εκκινηση , εκει ξεκιναει μια συζητηση και ολοι μας παραθετουμε τις αποψεις μας να εξηγησουμε που προερχεται αυτη η διαφορα .

στην κουβεντα αυτη ουτε ο χωρος ουτε οι επιδοσεις του συστηματος παιζουν καποιον ρολο
στεκομαστε στην διαπιστωση κατ επαναληψη της διαφορας σταθμης και ΜΟΝΟ, και προσπαθουμε να εξηγησουμε γιατι συμβαινει αυτο .
α) Προτιμώ να εμπιστευτώ το null test, το οποίο συνάδει με τα αποτελέσματα των δικών μου δοκιμών και μετρήσεων. Θα το εκτιμούσα δε, αν άφηνες στην άκρη τα περί του χώρου, μιας που δεν έβαλα εγώ αυτή τη παράμετρο στη συζήτηση, αλλά εσύ ( επαναλαμβάνω, στη σύγκριση του δικού σου συστήματος με κάποιο ακριβότερο που είχες στη διάθεσή σου). Ευχαριστώ.

Το κερδος απο αυτο για τον μεσο ακροατη ειναι μικρο πλην ομως προσθετικο οπως πολλες φορες εχουμε πει Θα βρει τον δρομο του στον ακροατη που νοιαζεται για την λεπτομερια και μετραει και την μια τριχα στο συστημα του εχει ψαξει τα παντα και αυτο του προσφερει το κερασακι στην τουρτα ....ΤΟΣΟ ΟΣΟ λιγο απο αυτο και λιγο απο κεινο . Οποτε αν παει με αυτη την τεχνολογια σε ιντερκονεκτ, ηχειων και ρευματος το συνολικο αποτελεσμα ειναι σοκαριστικο αλλα μην ξεχναμε οτι και το κοστος ειναι αστρονομικο .
Άντε και να δεχτώ ότι υπάρχει διαφορά. Γιατί πρέπει να θεωρούμε πως είναι προς όφελος του ακροατή, δηλαδή de facto βελτίωση, όταν δεν γνωρίζεις καν που οφείλεται το φαινόμενο, άρα δεν μπορείς να το προβλέψεις και να το ταιριάξεις στη συνέχεια με τα μηχανήματα που θα κληθεί να ενώσει; Και γιατί να μη προτιμήσουμε ένα καλώδιο που έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές ( π.χ. Mogami ), να έχουμε και το κεφαλάκι μας ήσυχο;

η ανθρωποι που το συστημα τους, το βαθος των γνωσεων τους η της ακροασης τους , δεν χρειαζεται η δεν υποστιριζει τοση λεπτομερια να εκφραζουν αποψεις για κατι το οποιο δεν κατανοουν .
Κλασικά, όποιος δεν ακούει διαφορές είναι άσχετος ή δεν έχει καλό ηχοσύστημα. Μια χαρά.

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.510
Τα ιδια παντελακη μου τα ιδια παντελη μου η συγκριση που εκανα εγω και εκει δεν αφορα τον χωρο μου αφορα τις μετρησεις του δικου μου ενισχυτη και ενος αλλου ενισχυτη ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ η συμπεριφορα τους στον χωρο δεν μας αφορα , Ο χωρος δεν εχει καμμια σημασια ουτε στην μετρηση μεταξυ δυο ενισχυτων στον παγκο ουτε σε ενα τεστ μεταξυ δυο πραγματων ΑΒ
ναι φυσικα μπορεις να εμπιστευθεις οποια μεθοδο θελεις ειναι δικο σου προβλημα οχι δικο μου.

Για εναν τεχνικο η εκκινηση ειναι η διαφορα αν ειναι προς τα πανω η προς τα κατω απο εκει και μετα ξεκινας να δεις αν αυτο κανει καλο η κακο.
Οταν διαπιστωνετε 0,7db διαφορα προς τα πανω αρκει να παρεις και μια δογματικη αποψη του Κογια που λεει οτι σωνει και καλα λεει οτι ειναι καλυτερη αποκριση συχνοτητας , αρα αυτο το θελουμε και εγω εχω προσθεσει οτι λογο του κλωβου φαρανταυ που περικλειει το καλωδιο μια ποσοτητα ενεργειας που μπορουσε να φυγει εξω απο το καλωδιο πλεον δεν μπορει και αρα και αυτο ειναι κατι που θελουμε .
Αν οι μεθοδοι και γενικα το συστημα σου δεν μπορει να επιβεβαιωσει μια τετοια διαφορα τοτε και η αναζητηση για κατι καλυτερο δεν εχει και απολυτως καμμια ουσια .

και τα καλωδια που χρησμοποιησαμε εμεις εχουν συγκεριμενες προδιαφραφες , Το πως θα ενσωματωθουν ομως σε ενα συστημα εχει λιγο διαφορα και επισης Οσες προδιαγραφες και αν εχουν τα καλωδια ειναι παντελως αχρηστες σε καποιον που δεν ξερει να την διαβασει η δεν ξερει ουτε μπορει να καταλαβει που ακριβως θα επιρεασει η ταδε προδιαγραφη το αποτελεσμα

Συγκεριμενα το καλωδιο που χρησιμοποιησα στο τεστ εχει χωρητικοτητα 200pf ( και μετρημενο ) το μετρα συμφωνα με τον κατακσευαστη στην περιπτωση Α
και 7pf ( και μετρημενο ) στην περιπτωση Β οποτε η διαφορα ειναι αστρονομικη .

Η δε μαρκα δεν λεει απολυτως τιποτα και εχεις κατι λεβεντες στο Χαλανδρι που τοποθετουν MOGAMI καλωδιο 2+ μπλενταζ μικροφωνου σε πικαπ με κεφαλες ΜΜ με την διπλασια χωρητικοτητα απο ενα κατα πολυ φτηνοτερο coaxial 1+μπλενταζ και ο πελατης πληρωσε να αναβαθμισει το πικαπ του και τελικα το χαντακωσε .

Παρα πολυ σωστα Μπορεις να φανταστεις ποιος ειναι ο λογος που κατασκευαζουν και διαφημιζουν ηχεια η ενισχυτες η προενισχυτες που εχουν ευρος 50KHZ για τα ηχεια και κατι αστρονομικα νουμερα για προενισχυτες και ενισχυτες ????

εχει καποια ουσια αυτο οταν ο ανθρωπος ακουει απο 20 μεχρι 20Κ και αυτο μονο στην καλυτερη εποχη της ηλικιας του δλδ τα 20-22 χρονια Απο εκει και μετα αρχιζει κατα περιπτωση η πτωση

Εχει ουσια και μαλιστα πολυ μεγαλη γιατι πραγματα που βρικονται στους 12-14 η 16Κ η και απο την κατω πλευρα στους 40η τους 50 ξεδιπλωνονται καλυτερα οταν τα μηχανηματα ειναι πιο ανοιχτα και φυσικα αυτο το θελουμε

Οποτε εαν η διαφορα 0,7db σχετιζεται με μια συνολικα καλυτερη αποκριση απο τους 10Κ και πανω στους 16 η στους 18 και εσυ προσπαθεις να το ακουσεις αυτο με ενα μηχανημα το οποιο κρεμαει απο τους 10Κ και πανω προφανως αυτο δεν σε βοηαθει πουθενα και κατα πασα πιθανοτητα ειναι απιθανο να σου δωσει καποια διαφορα και σε μετρησεις .

-----------------------------------------------------------------------------------

Η ακουστικη συχνοτητα που δουλευει ενας ενισχυτης ειναι θεωρητικα απο 20ΗΖ μεχρι 20ΚΗΖ θεωρητικα παντα
Για να μπορεσει ενας ενισχυτης να παραξει αυτο το αποτελεσμα γραμμικα τα τρανσιστορ εξοδου που χρησιμοποιει ( στο 90% των περιπτωσεων ) ειναι 30ΜΗΖ (megahertz )

Απο εκει μπορεις να καταλαβεις ποσο ρολο παιζιε η ταχυτητα σε ενα συστημα που παιζει η πρεπει να μετρησει σηματα που ειναι απο 20ΗΖ μεχρι 20ΚΗΖ

Αλλα φανταζομαι αυτα ειναι ψιλα γραμματα για σενα
παρολα αυτα μπορεις να τσεκαρεις στο δικτυο τα τρανσιστορ εξοδου του ενισχυτη σου και θα καταλαβεις

Last edited:

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
84.295
λογο του κλωβου φαρανταυ που περικλειει το καλωδιο μια ποσοτητα ενεργειας που μπορουσε να φυγει εξω απο το καλωδιο πλεον δεν μπορει και αρα και αυτο ειναι κατι που θελουμε .
αυτή η ενέργεια δηλαδή χτυπάει σαν καθρεφτακι εσωτερικά στον κλωβό κ ξαναμπαίνει στο καλώδιο ξέρω ‘γώ;

Reaction score
12.722
Οποτε εαν η διαφορα 0,7db σχετιζεται με μια συνολικα καλυτερη αποκριση απο τους 10Κ και πανω στους 16 η στους 18 και εσυ προσπαθεις να το ακουσεις αυτο με ενα μηχανημα το οποιο κρεμαει απο τους 10Κ και πανω προφανως αυτο δεν σε βοηαθει πουθενα και κατα πασα πιθανοτητα ειναι απιθανο να σου δωσει καποια διαφορα και σε μετρησεις .
Την οποία διαφορά 0,7db και παραπάνω, μπορώ να πάρω με μετρήσιμα επιβεβαιούμενο τρόπο αλλάζοντας τη θέση των ηχείων ως προς τη θέση ακρόασης. Όσο για τους 10Κ και πάνω, υπάρχουν αρκετοί εκεί έξω ( και εδώ μέσα ) που κάνουν το ακριβώς αντίθετο: με εφαρμογή target curves προσπαθούν να μειώσουν την ενέργεια εκεί πάνω, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να ακούγεται πιο ισορροπημένο, πιο φλατ.
Τα ιδια παντελακη μου τα ιδια παντελη μου η συγκριση που εκανα εγω και εκει δεν αφορα τον χωρο μου αφορα τις μετρησεις του δικου μου ενισχυτη και ενος αλλου ενισχυτη ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ η συμπεριφορα τους στον χωρο δεν μας αφορα , Ο χωρος δεν εχει καμμια σημασια ουτε στην μετρηση μεταξυ δυο ενισχυτων στον παγκο ουτε σε ενα τεστ μεταξυ δυο πραγματων ΑΒ
ναι φυσικα μπορεις να εμπιστευθεις οποια μεθοδο θελεις ειναι δικο σου προβλημα οχι δικο μου.
Βαριέμαι να το ψάξω, μιλάω για την αναφορά σου στο πόσο χαμηλά κατεβαίνουν τα ηχεία σου και σχολίασα το ότι ανεξαρτήτως του πόσο χαμηλά μπορεί να κατέβει ένα ηχείο, αυτό που ακούμε έχει να κάνει με το χώρο και πώς αυτός επιτρέπει ή όχι να αναπαραχθούν αυτές οι χαμηλές συχνότητες. Προφανώς δεν συνεννοούμαστε, οπότε ας μην ασχοληθούμε ξανά με αυτή τη λεπτομέρεια.

Reaction score
3.814
Αντι να πάτε για ούζα ασχολείστε συνεχώς με καλώδια και μηχανήματα ήχου.
Δεν πάτε και για κανένα ψάρεμα. ή έστω και για καμιά προβατίνα στα κάρβουνα;
Δεν γαμ@τε που δεν γαμ@τε ., τι σας φταίνε τα στέρεα ;
Βιντεπροβολέα και ηλεκτρικό αυτοκίνητο δεν έχετε ;
Porca miseria.
Με πολύ αγάπη, πάντα να είστε τόσο αισιόδοξοι

Last edited:

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.510
αυτή η ενέργεια δηλαδή χτυπάει σαν καθρεφτακι εσωτερικά στον κλωβό κ ξαναμπαίνει στο καλώδιο ξέρω ‘γώ;
Ακριβώς αν και η φυσική αυτη την στιγμή προσπαθεί να εκφράσει το φαινόμενο εκ του μηδενός γιατί απο την θεωρία αυτη την στιγμή δεν επιβεβαιωνεται αλλα είναι μετρήσιμα μέγεθος στην πράξη .
Πιο σωστό θα ήταν να πούμε ότι η ενέργεια φορτίζει πεδία γύρω γύρω απο το καλώδιο ενώ όταν ειναι κλεισμένη μεσα σε κλωβο πλέον δεν μπορεί να το κάνει.

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.510
Την οποία διαφορά 0,7db και παραπάνω, μπορώ να πάρω με μετρήσιμα επιβεβαιούμενο τρόπο αλλάζοντας τη θέση των ηχείων ως προς τη θέση ακρόασης. Όσο για τους 10Κ και πάνω, υπάρχουν αρκετοί εκεί έξω ( και εδώ μέσα ) που κάνουν το ακριβώς αντίθετο: με εφαρμογή target curves προσπαθούν να μειώσουν την ενέργεια εκεί πάνω, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να ακούγεται πιο ισορροπημένο, πιο φλατ.

Βαριέμαι να το ψάξω, μιλάω για την αναφορά σου στο πόσο χαμηλά κατεβαίνουν τα ηχεία σου και σχολίασα το ότι ανεξαρτήτως του πόσο χαμηλά μπορεί να κατέβει ένα ηχείο, αυτό που ακούμε έχει να κάνει με το χώρο και πώς αυτός επιτρέπει ή όχι να αναπαραχθούν αυτές οι χαμηλές συχνότητες. Προφανώς δεν συνεννοούμαστε, οπότε ας μην ασχοληθούμε ξανά με αυτή τη λεπτομέρεια.
Έχεις πολυ χοντρό θέμα κοιταξε το .....
Γράφει δεκάδες φορες ότι αν το 0.7 db ήταν θέμα στάθμης ειναι αδιάφορο άχρηστο σε όλους μας
Και αν θελεις 0.7 db στάθμη άσε τα ηχεία εκει που ειναι και άνοιξε το volume 0.7db παραπάνω.....
Το νόημα ειναι οτι αν το 0.7db προέρχεται απο καλύτερη απόκριση συχνότητας όπως λεει ο Κόγιας η απο περισσότερη πληροφορία όπως λέω εγώ και και αλλοι τότε φυσικά ναι και το θέλουμε.

Το τι κανει ο κάθε ένας για να προσαρμόσει το σύστημα του σε ενα χωρο η σύμφωνα με το γούστο του δεν προσθέτει κάτι σε αυτη την συζήτηση ουτε σχετιζεται με αυτο συζητάμε .
Το να έχει το σύστημα σου καλύτερη απόκριση συχνοτήτων με όποιο τρόπο και αν τη κερδίσεις ειναι κατι που το θέλουμε αλλα το πως θα χρησιμοποιήσεις εσύ αυτη τη στάθμη ειναι ενα πολυ διαφορετικό πράγμα .
Η απόκριση και στάθμη δεν σχετίζονται

Τέλος η αναφορά για τα ηχεία μου ειναι η μέτρηση στο ανηχοικο δωμάτιο στον πραγματικό χωρο που παίζουν τα πράγματα ειναι πολυ διαφορετικά.

Λυπάμαι αλλα κάτι πάει πολυ λάθος....απο αυτα που γράφονται δεν καταλαβαίνεις τιποτα .

Σας έχω παρακαλέσει κύριε g.kar για περισσότερες πληροφορίες στο θέμα που δεν γνωρίζω όταν έχετε την καλοσύνη.
Ευχαριστώ πολυ

Reaction score
23.635
Όπως είπαμε (είπα) και σε ένα παραπάνω πόστ μου η απώλεια ενέργειας που αποτελεί απώλεια σήματος και άρα πληροφορίας στην περίπτωση των καλωδίων δεν ανακτάται. (Έχει διαχυθεί σαν θερμότητα και είναι δύσκολο έως αδύνατο ή τέλος πάντων εκτός του scope αυτου που συζητάμε εδώ).

Η θωράκιση των καλώδίων με τιις αρχές του Φαραντέυ οδηγούν δευτερογενώς (έμμεσα) στην μείωση της απώλειας. Δεν δρουν στα εγγενή χαρακτηριστικά του καλωδίου και κυρίως δηλαδή στην αντίσταση του. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με μείωση της αντίστασης (μικρά μηκος, μεγάλη διάμετρο) ή με αύξηση της τάσης και άρα μείωση της έντασης του ρεύματος (P = V*I). Αυτό που κάνουν δηλαδή όπως είπα στο pro audio αυξάνοντας τα volts σε μεγάλα μήκη γύρω στα 80 - 100 V και χρησιμοποιουν step up και step down transformers σε ενισχυτικά και ηχεία αντίστοιχα για να μην χαθεί πληροφορία(σήμα). Έμμεσα γίνεται (έχεις λιγότερη συνολικά χαμένη ενέργεια) γιατί τα μαγνητικά πεδία που σταματάει το γειωμένο φυσικά κατά Φαραντέυ shield προκαλεί την ανάπτυξη ενός ρεύματος σε αυτό και αναπτύσσεται ένα αντίθετο μαγνητικό πεδίο που ακυρώνει το μαγνητικο πεδίο εντός του shield που βρίσκονται τα καλώδια. Έτσι σταματάει και ο θύρυβος αλλά και "ψυχεται" και το καλώδιο. Ιδια πάλι φιλοσοφία και έμμεση επίδραση έχει και το διηλεκτρικό με την ειδική αντίσταση του.

Δεν γνωρίζω κατι άλλο εκτός εάν όπως πάλι είπα εάν δουμε το καλώδιο ενεργειακά ως waveguide και αρχίσουμε να μιλάμε για τροχιές ηλεκτρονίων και αλλαγή στιβάδων ανάλογα και το υλικό απο το οποίο είναι το καλωδίο αλλά και την επεξεργασία του (σε περίπτωση καλωδίων) και κρυστάλλωση ή κρυσταλλογραφία του. Αυτά όμως είναι υψηλοενεργειακή συζήτηση χα χα.

Last edited:

Reaction score
3.814
Ο g.kar είναι απασχολημένος .
Παρακαλώ καλέστε αργότερα.
Εκ της ραμματείας

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
84.295
Ακριβώς αν και η φυσική αυτη την στιγμή προσπαθεί να εκφράσει το φαινόμενο εκ του μηδενός γιατί απο την θεωρία αυτη την στιγμή δεν επιβεβαιωνεται αλλα είναι μετρήσιμα μέγεθος στην πράξη .
Πιο σωστό θα ήταν να πούμε ότι η ενέργεια φορτίζει πεδία γύρω γύρω απο το καλώδιο ενώ όταν ειναι κλεισμένη μεσα σε κλωβο πλέον δεν μπορεί να το κάνει.
ακόμα πιο σωστό είναι να πούμε ....ότι η ενέργεια πλέον δεν δημιουργεί πεδίο έξω από το καλώδιο....αλλά μέσα στο καλώδιο....
άρα τι κερδίζουμε? το πεδίο δεν εξαφανίζεται...συνεχίζει να υπάρχει

Reaction score
12.722
Έχεις πολυ χοντρό θέμα κοιταξε το .....
Γράφει δεκάδες φορες ότι αν το 0.7 db ήταν θέμα στάθμης ειναι αδιάφορο άχρηστο σε όλους μας
Και αν θελεις 0.7 db στάθμη άσε τα ηχεία εκει που ειναι και άνοιξε το volume 0.7db παραπάνω.....
Το νόημα ειναι οτι αν το 0.7db προέρχεται απο καλύτερη απόκριση συχνότητας όπως λεει ο Κόγιας η απο περισσότερη πληροφορία όπως λέω εγώ και και αλλοι τότε φυσικά ναι και το θέλουμε.
Αν αυξήσω το volume 0.7db παραπάνω, θα πάρω - υπό ιδανικές συνθήκες - αύξηση 0.7db σε όλο το φάσμα που διαχειρίζεται ο ενισχυτής. Αντίθετα, αν αλλάξω τη γωνία των ηχείων ως προς τη θέση ακρόασης ( toe in / toe out ), δεδομένης της κατευθυντικότητας των υψηλών συχνοτήτων, μπορώ χωρίς να πειράξω το ρυθμιστικό έντασης ή οποιοδήποτε άλλο ρυθμιστικό, να έχω διαφοροποίηση ( αύξηση ή μείωση ) των υψηλών στη θέση ακρόασης. Και τώρα που στο εξήγησα, πες μου εσύ γιατί πρέπει να ασχοληθώ με τα καλώδια με πολλές άγνωστες παραμέτρους, όταν μπορώ να καθορίσω με αρκετή ακρίβεια ( ειδικά αν έχω room treatment ) το πώς θα συμπεριφερθεί το σύστημα στο χώρο.
Και μετά, εγώ είμαι αυτός που έχει χοντρό θέμα.
Το τι κανει ο κάθε ένας για να προσαρμόσει το σύστημα του σε ενα χωρο η σύμφωνα με το γούστο του δεν προσθέτει κάτι σε αυτη την συζήτηση ουτε σχετιζεται με αυτο συζητάμε .
Αν δεν προσθέτει τίποτα στη συζήτηση, τότε γιατί συζητάμε; Εσύ είσαι αυτός που προσπαθεί να μας πείσει αφενός ότι υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά απο ένα καλώδιο, καθώς και για τη σπουδαιότητα αυτής της συμπεριφοράς, ότι προστίθεται πληροφορία.
Τέλος η αναφορά για τα ηχεία μου ειναι η μέτρηση στο ανηχοικο δωμάτιο στον πραγματικό χωρο που παίζουν τα πράγματα ειναι πολυ διαφορετικά.
Εδώ είναι το επίμαχο σημείο:
Που θελω να καταληξω ...Οταν εμενα οι ακροασεις μου ειναι απο εναν ενισχυτη ο οποιος ειναι 65W σε συγκριτικα near field application και εχει ενα ενεργο πραγματικο bandwidth 40KHZ , με εναν προενισχυτη που εχει ενεργο bandwidth 200Khz και ενα ηχειο που ξεκιναει απο τα 29Hz -3db και φτανει μεχρι τα 31ΚΗΖ καταλαβα πολυ απλα οτι ενα απο τα δυο το συστηματα που εχω στο σπιτι τελικα εχει μακραν περισσοτερη αναλυση απο ενα dan di agostino .
Εξήγησέ μου λοιπόν για ποιο λόγο αναφέρεις ότι το ηχείο ξεκινάει απο τους 29 κύκλους -3db και φτάνει στους 31KHz, αν όχι για να μας πείσεις ότι έχεις το γαμάτο ηχείο και που έχω λάθος όταν σου λέω ότι στα παπάκια μας οι 29 κύκλοι του ηχείου, αφού δεν μπορείς να τους ακούσεις ούτε -5db λόγω του χώρου ( τουλάχιστον )
Λυπάμαι αλλα κάτι πάει πολυ λάθος....απο αυτα που γράφονται δεν καταλαβαίνεις τιποτα .
Σίγουρα κάποιος δεν καταλαβαίνει τίποτα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.634
Members
38.582
Νεότερο μέλος
NikolasLegend7