ΗΧΟΣΥΣΤΗΜΑ 2.000€ ΜΕ ΕΝΕΡΓΑ ΗΧΕΙΑ 2.1

melina

Cargo 200
Reaction score
46.185
Είχα δοκιμάσει και εγώ κάποτε presonus, ένα ηχείο για κεντρικό μαζί με το sub τους. Δεν μου άρεσε η χροιά του και προτίμησα τότε τα yamaha.
Αλλά αυτά είναι και γούστα για αυτό πρότεινα να τα ακούσει ο ίδιος στο μαγαζί αν γίνεται, χωρίς να πω κάτι και υπάρχει προκατάληψη αλλά βλέπω εδώ πάνε τα bad reviews σύννεφο :roflmao:

Reaction score
9.937
Είχα δοκιμάσει και εγώ κάποτε presonus, ένα ηχείο για κεντρικό μαζί με το sub τους. Δεν μου άρεσε η χροιά του και προτίμησα τότε τα yamaha.
Αλλά αυτά είναι και γούστα για αυτό πρότεινα να τα ακούσει ο ίδιος στο μαγαζί αν γίνεται, χωρίς να πω κάτι και υπάρχει προκατάληψη αλλά βλέπω εδώ πάνε τα bad reviews σύννεφο :roflmao:
Τα Yamaha που λες είναι εγγύηση Δεν έχω βρει κάτι αρνητικό στον κυβερνοχώρο.

Αυτό που προσπαθώ να καταλάβω είναι αυτό το powerful 6ιντσο που γράφουν για τα Ascilab στην σελίδα τους τι εννοούν. :biggrin:

Reaction score
2.365
Ούτε 8 σαμπ δε ρίχνουν ζεστή κουβέρτα στις αποκρουστικές αρμονικές γκαζοτενεκεδων. Πρώτα τα ηχεία μετράνε

Reaction score
11
Δεν έχεις άδικο, αλλά..

Υπάρχει το οικονομικό πρισόνους.

Κατά τη γνώμη μου, το S8 είναι αξιόλογο, αλλά μάλλον δε φτάνει το μπάτζετ.

Άρα αυτό είναι ένα καλό σύστημα, το μπάτζετ φτάνει!
2 x Presonus Sceptre S8 https://www.artsound.gr/el/product/presonus-sceptre-s8-ενεργό-studio-monitor-2-δρομων-90w-8-τεμάχιο-μαυρο/
2 sub Presonus Eris Pro Sub 10 https://www.athensproaudio.gr/el/presonus-eris-pro-sub-10.html
Σύνολο 2.200€
Θα μπορούσαν τα sub να αντικατασταθούν από αυτά KRK S10G4 https://www.thomann.de/gr/krk_s10g4.htm
ή κάποια άλλα σε αυτήν την τιμή;

Last edited:

Reaction score
237
@Audiophile Διάβασες την απάντησή μου; Έχεις να μας πεις κάτι;
Εχεις πολύ καλό σύστημα και ειλικρινά δεν γνώριζα την ANTHEM ως εταιρεία κατασκευής Hi Fi ενισχυτών. Από μια γρήγορη ματιά στο website της εταιρείας φαίνεται ότι έχουν μελετήσει σοβαρά την Class D τοπολογία και το ηχητικό αποτέλεσμα πρέπει να είναι αντίστοιχο με τη ποιότητα κατασκευής.

Παρόλα αυτά πιστεύω ότι τα 1.000 watt ισχύος για την οδήγηση του MId/High section των 802 είναι πέραν των δυνατοτήτων των συγκεκριμένων ηχείων, υποθέτω όμως ότι η επιλογή αυτή έγινε για πρακτικούς λόγους καθώς βλέπω ότι η σειρά M διαθέτει ένα και μοναδικό μοντέλο τον Μ1. Εχω 4 ερωτήσεις:

1. Τι προενισχυτή έχεις στο σύστημα σου
2. Με ποιό τρόπο διαχώρίζεις την έξοδο του προενισχυτή ώστε να οδηγείς δύο ενισχυτές ανα κανάλι (L / R).
3. Ειχες κάποιον άλλο ενισχυτή στο σύστημα σου πριν καταλήξεις στους Μ1
4. Που βρίσκω στο AV site τη παρουσίαση του συστήματος σου

Reaction score
9.937
Too much power στα 96db στο 1 μετρό
Όλα τα ηχεία μπορούν να βγάλουν 96dB στο 1 μέτρο.
Το ερώτημα είναι σε ποιες συχνότητες και με τι κόστος παραμόρφωσης.

Οι βασικοί παράμετροι είναι η διάμετρος της μεμβράνης και η διαδρομή που κάνει η μεμβράνη. Μην πιάσουμε τα υλικά κατασκευής μιας μεμβράνης γιατί αυτό είναι τρικ για να πουλήσουν το εμπόρευμα τους στους αδαείς.

Μπορεις να παίξεις με αυτές τις 2 παραμέτρους, δηλαδή μεγαλύτερη διάμετρος με μικρότερη διαδρομή ή μικρότερη διάμετρος με μεγαλύτερη διαδρομή αλλά γεγονός είναι ότι η μεγαλύτερη μεμβράνη με την μικρότερη διαδρομή ειναι η καλύτερη επιλογή.
Η μικρότερη διαδρομή δεν οδηγεί σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις στην συμπεριφορά του ηχειου/μεμβράνης.

Αν δεν με πιστεύεις, ρώτα την τεχνητή νοημοσύνη να δεις τι θα σου απαντήσει :)

Τι εννοεί ο ποιητής με το παουερφουλ 6ιντσο μπορω νά φανταστώ. Μπούρδες :biggrin:

Reaction score
11
Άρα αυτό είναι ένα καλό σύστημα, το μπάτζετ φτάνει!
2 x Presonus Sceptre S8 https://www.artsound.gr/el/product/presonus-sceptre-s8-ενεργό-studio-monitor-2-δρομων-90w-8-τεμάχιο-μαυρο/
2 sub Presonus Eris Pro Sub 10 https://www.athensproaudio.gr/el/presonus-eris-pro-sub-10.html
Σύνολο 2.200€
Θα μπορούσαν τα sub να αντικατασταθούν από αυτά KRK S10G4 https://www.thomann.de/gr/krk_s10g4.htm
ή κάποια άλλα σε αυτήν την τιμή;
Τελικά τα Sceptre S8 δεν υπάρχουν, είχε μείνει η τιμή στο site. Πάντως αρχίζω και απογοητεύομαι... μου φαίνεται δύσκολο να μην μπορώ να φτιάξω ένα αξιοπρεπές σύστημα ενεργών με μπάτζετ 2.000€. Δεν ψάχνω το τέλειο, δεν υπάρχει τέλειο! Τα Kali in 8; και με ποια subs;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.871
αν κρινω απο το σπινοραμα του S6 δεν πιστευω οτι εχει ελπιδες.
Μια χαρά είναι το σπινοραμα του S6.

Δηλαδή τι "μια χαρά"; Άριστο είναι.

Άριστο.

Να εκφράσω κι εγω τις αμφιβολίες μου για τα Presonus ?
Όσον αφορά τα S8, έχω διαβάσει εκατοντάδες σοβαρούς στουντιάδες να τα εξυμνούν σε βαθμό κακουργήματος, και να τα προτιμούν σε σχέση με άλλες καταξιωμένες μάρκες, ακόμα και σε σχέση με genelec.

Μάλιστα πολλοί εστιάζουν στο απίστευτο μπάσο που βγάζουν αυτά τα ηχεία.

Reaction score
11.861

Άριστο.

Όσον αφορά τα S8, έχω διαβάσει εκατοντάδες σοβαρούς στουντιάδες να τα εξυμνούν σε βαθμό κακουργήματος, και να τα προτιμούν σε σχέση με άλλες καταξιωμένες μάρκες, ακόμα και σε σχέση με genelec.

Τα S8 όπως λες,, όχι τα eris...

Ndis

Titika
Reaction score
4.869
Έχωντας τα μικρά 1961 και δυάδα xtz cinema 1.12 edge για nearfield τολμώ να πω ότι τα 1961 monitor θα υπερκαλύψουν τις απαιτήσεις του φίλου. Τα σαμπς άλλωστε θα κάνουν το heavy lifting

Reaction score
4.831
Λίγα λόγια για τα eris :laugh: .
Η αλήθεια είναι ότι λόγω τσιγκουνιάς εκείνο τον καιρό δεν πήρα τα sceptre.....

gid

Reaction score
10.349

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.351
Τελικά τα Sceptre S8 δεν υπάρχουν, είχε μείνει η τιμή στο site. Πάντως αρχίζω και απογοητεύομαι... μου φαίνεται δύσκολο να μην μπορώ να φτιάξω ένα αξιοπρεπές σύστημα ενεργών με μπάτζετ 2.000€. Δεν ψάχνω το τέλειο, δεν υπάρχει τέλειο! Τα Kali in 8; και με ποια subs;
https://www.skroutz.gr/s/12245711/Genelec-8030C-Icheio-Studio-Monitor-5-100W-Temachio-Mayro.html

x2

x2

Reaction score
2.297

Άριστο.

Τα ιδια πραγματα βλεπουμε αλλα μαλλον τα αξιολογουμε διαφορετικα.
Εγω βλεπω κατ αρχην μια αποκριση πιο κοντα σε λουνα παρκ παρα σε σαλονι.
Το Roller coaster εχει πλακα δε λεω, αλλα νομιζω στο audio ειναι προτιμοτερη η Autobahn και δη η κατωφερης.
Screenshot_1.jpg
Αναμεσα στο επανω και το κατω ηχειο, θα προτιμουσα σαφεστατα το κατω.
Screenshot_8.jpg

Παρομοιως και με βαση την εκτιμωμενη αποκριση εντος δωματιου.
Screenshot_2.jpg
Screenshot_9.jpg

Οπως και με την διασπορα στον οριζοντιο και τον καθετο αξονα (δεν μπορω να ανεβασω αλλα screenshots)
Και θα το σφραγιζα με την παραμορφωση που στα Ascilab C6B παραμενει κατω του 3% ακομα και στα 96db αν τa κοψεις με ενα high Pass
Screenshot_13.jpg

Η δικη μου αξιολογιση με αυτα που βλεπω για τα S6 θα ηταν "not terrible" και θα αφηνα τα αριστεια για το Ascilab.

Με την προυποθεση οτι θα μπουν δυο sub ως βασεις για τα Ascilab που θα καλυπτουν τις συχνοτητες απο τα 100-200Ηz και κατω (αναλογα τα sub και κατα ποσο θα παιζουν καλα πανω απο τα 100Hz)σε αυτο το κοστολογιο δεν νομιζω οτι υπαρχει κατι καλυτερο.

Reaction score
9.937
Τα ιδια πραγματα βλεπουμε αλλα μαλλον τα αξιολογουμε διαφορετικα.
Εγω βλεπω κατ αρχην μια αποκριση πιο κοντα σε λουνα παρκ παρα σε σαλονι.
Το Roller coaster εχει πλακα δε λεω, αλλα νομιζω στο audio ειναι προτιμοτερη η Autobahn και δη η κατωφερης.
View attachment 381892 Αναμεσα στο επανω και το κατω ηχειο, θα προτιμουσα σαφεστατα το κατω. View attachment 381893
Παρομοιως και με βαση την εκτιμωμενη αποκριση εντος δωματιου.
View attachment 381894 View attachment 381895
Οπως και με την διασπορα στον οριζοντιο και τον καθετο αξονα (δεν μπορω να ανεβασω αλλα screenshots)
Και θα το σφραγιζα με την παραμορφωση που στα Ascilab C6B παραμενει κατω του 3% ακομα και στα 96db αν τa κοψεις με ενα high Pass View attachment 381897

Η δικη μου αξιολογιση με αυτα που βλεπω για τα S6 θα ηταν "not terrible" και θα αφηνα τα αριστεια για το Ascilab.

Με την προυποθεση οτι θα μπουν δυο sub ως βασεις για τα Ascilab που θα καλυπτουν τις συχνοτητες απο τα 100-200Ηz και κατω (αναλογα τα sub και κατα ποσο θα παιζουν καλα πανω απο τα 100Hz)σε αυτο το κοστολογιο δεν νομιζω οτι υπαρχει κατι καλυτερο.
Το μόνο που θέλω να παραθέσω ειναι αυτό.
Ο φίλος θα ακούει στα 2,5μετρα σε χώρο αφροντιστο
Βρείτε μετά το καλύτερο :fuckyou:

Η καμπύλη ηχητικής ισχύος υποδεικνύει πόσο έντονα διεγείρεται το δωμάτιο, και επομένως το διάχυτο ηχητικό πεδίο μέσα σε αυτό, από το μεγάφωνο. Όσο περισσότερη αντήχηση έχει ένα δωμάτιο, τόσο πιο σημαντική γίνεται αυτή η καμπύλη. Όσο πιο ακριβής είναι το μοτίβο διασποράς ενός μεγαφώνου, τόσο χαμηλότερα βρίσκεται η καμπύλη ηχητικής ισχύος κάτω από την καμπύλη του παραθύρου ακρόασης. Και εδώ, είναι σημαντικό η καμπύλη να είναι όσο το δυνατόν παράλληλη με τις δύο καμπύλες που βρίσκονται από πάνω της.

Reaction score
11

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.601
Members
38.579
Νεότερο μέλος
Jiovani75