Featured Καλωδια ηχειων ..... ( μακρυτατο )

Reaction score
7.153
Αν και δεν καταλαβαίνω την ειρωνεία, θα σου απαντήσω.
Στη συζήτηση δε συμμετέχω γιατί με ενοχλούν αφόρητα τα "σεντόνια".
Την είπα λοιπόν στο φίλο μου τον thva γιατί έχει μία απίστευτη τάση για "σεντόνι" και δεν το αλλάζει με τίποτα.
Πάντως μπράβο σου που ξέρεις, που κρεμάει και που σταματάει το ρημάδι μου!!!
Πιθανότατα να ήταν για άλλον αυτή η απάντηση που γνωρίζονται προσωπικά αλλά με τόσες μάχες που δίνει εναντίον όλων των επιστημόνων και όχι μόνο να μπερδεύτηκαν τα κουότ😂
Εγώ κάτι τέτοιο κατάλαβα😀

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.474
Την είπα λοιπόν στο φίλο μου τον thva γιατί έχει μία απίστευτη τάση για "σεντόνι" και δεν το αλλάζει με τίποτα.
Ζητω συγγνώμη η απάντηση πήγαινε στο Γιάννη Μάρκου
Που γνωρίζω και έχω το θάρρος να κάνω καλαμπούρια
Προφανώς πάτησα κάτι λάθος.
Ζητώ συγγνώμη

Reaction score
23.594
Ιδέα σου είναι ότι γραφω σεντόνια. Placebo. :D

Εξάλλου δικαιολογούμαι. Οι audio people έχουν πίσω ιστορικό δεκαετιών και χρειάζεται μεγάλο catching up to do για να τους φτάσει κάποιος. :D

Αυτού του ντίθερ τιν πάλι βρε Mak the Chem ; Τέλος πάντων ότι και να είναι βάζω στοίχημα ότι και για αυτό θα έχουν γραφτεί εκατoμμύρια σελίδες στο ίντερνετ απο τους audio people και για το οποίο θα διαφωνούν και θα τσακώνονται. :D

Last edited:

Reaction score
23.594
Ζητω συγγνώμη η απάντηση πήγαινε στο Γιάννη Μάρκου
Που γνωρίζω και έχω το θάρρος να κάνω καλαμπούρια
Προφανώς πάτησα κάτι λάθος.
Ζητώ συγγνώμη
Εισαι φίλος με τον John , λές αυτά που λες για τα καλώδια και ζεις ακόμη ; Δεν το πιστεύω. :D

Τελος πάντων, άμα βρεθείτε πες του ότι έκανες πλάκα για τα καλώδια εδω και ήθελες να μετρήσεις αντιδράσεις και ότι δεν άλλαξες γνώμη απο παλιά ή έχεις ενδοιασμούς ότι ακουγονται διαφορές. Είναι καλό και αγαθό κατά βάθος παιδί ο John και θα το πιστέψει. :D 😍

Last edited:

Reaction score
23.594
10 ανθρωποι που γραφουν εδω οι 5 προσπαθουν απλα να επιβαλουν την προσωπικη τους αποψη πανω στο θεμα και οι αλλοι 5 χρησιμοποιουν κανονες της Φυσικης και των audio Ηλεκτρονικων οπως τους βολευει .

Τον Null τεστ του stereophile ηταν μεταξυ ενος ακριβου ενισχυτη της κονραντ τζονσον και ενος κατα πολυ φτηνοτερου που εφιαχνε ο Καρβερ
Γιατι απλα δεν εκατσαν να τους ακουσουν ?
γιατι Thva και Astronaut Jr οι μεταβλητες που εισαγουν ο χωρος, τα καλωδια, τα ηχεια, η πηγη, κλπ κλπ και φυσικα η προσωπικη αποψη δεν παραγουν χρηστικο αποτελεσμα .
Οποτε γιατι απλα δεν εκατσαν να τους μετρησουν και να συγκρινουν το αποτελεσμα ?
γιατι το συνολο της μετρησης μεθοδολογια , πηγη, καλωδιο, τεχνητα φορτια ,οργανο Α ( οντως πανακριβο και σοβαρο ) και οργανο Β ( επισης πανκριβο και σοβαρο ) , θορυβος του ενος εργαστηριου η του αλλου και χιλια δυο τετοια ψιλολογια δημιουργουν μεταβλητες στο αποτελεσμα

Στο null test δεν υπαρχουν τετοια πραγματα ουτε καμμια μεταβλητη βαλε οτι θελεις πηγη καλωδια οργανα κλπ στην τον ενα ενισχυτη απεναντι στον αλλο και το τεστ εχει πετυχει οταν τα ζητουμενο στην μεση ειναι ενα τελειο μηδενικο.

Πως το εκαναν
--Αποφασισαν μια Α ισχυ τυπου 25W
--Ζητησαν τους δυο ενισχυτες να εχουν ιδια
--THD
--Bandwidth
--Slew rate

Για εναν Ηλεκτρονικο Audio σημερα αυτο ειναι υποθεση μιας ωρας αν ξερει τι θα σκαλισει να πλησιασει το ενα μηχανημα στο αλλο ...
Στο null test ομως δεν υπαρχει η λεξη "πλησιασει" πρεπει να ειναι καραμπαμ ακριβως για να βγαλει ΜΗΔΕΝ

Οποτε ο Carver σπαταλησε λιγο πανω απο 12 ωρες οχι για την αρχη λειτουργιας αυτο ζητημα να του πηρε 10 λεπτα ηξερε ακριβως τι επρεπε να πειραξει Το ζητημα ηταν και καταναλωθηκε χρονος για να φερει το αποτελσμα ΑΚΡΙΒΩΣ ιδιο οχι περιπου για να βγει το null test

Αυτο σημαινει οτι οι δυο ενισχυτες αυτοι ειναι ιδιοι ??????? Ουτε για αστειο

Αντιστοιχα με τον null tester των καλωδιων εχουν κανει ακριβως το ιδιο πραγμα δλδ εχουν βαλει δυο απολυτα ιδιους ενισυτες τον ενα κοντρα στον αλλο με αποτελσμα ΜΗΔΕΝ και η μονη μεταβλητη ειναι το καλωδια που αν παραξουν καποια διαφορα την ενισχυει σε μεγαλο βαθμο για να μπορεις να την δεις.
Η ερωτηση ειναι ποιος ενισχυτης ?
με ποσο bandwidth?
με ποσο slew rate ?
με ποσο θορυβο
με ποσο THD
τι εμπεδηση εισοδου /εξοδου
Αντισοτοιχα και αυτο το null test βγαζει μηδενικο αποτελσμα αλλα μονο στα συγκεριμενα ερωτηματα και πιθανον στα ερωτηματα αυτα να εναι και αξιοπιστο το αποτελεσμα. Αλλα ειναι τα καλωδια ιδια 1000% ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΧΙ

η ερωτηση ειναι χρηστικο αυτο το αποτελεσμα ?
ειναι μονο οταν ο
ενισχυτης /προενισχυτης ,το bandwidth,το slew rate ,ο θορυβος, το THD και η εμπεδηση εισοδου /εξοδου που εχεις στον χωρο σου ειναι σχετικα κοντα στις συνθηκες του τεστ .....
Ναι κάτι τέτοιο έχω καταλάβει περίπου και εγώ.

Ή όπως λένε και οι Αμερικάνοι γιατί δεν είμαι ηλεκτρονικός : I knew it. I didn't know know it but i kenw it.

Reaction score
5.016
Τον Null τεστ του stereophile ηταν μεταξυ ενος ακριβου ενισχυτη της κονραντ τζονσον και ενος κατα πολυ φτηνοτερου που εφιαχνε ο Καρβερ ....Γιατι απλα δεν εκατσαν να τους ακουσουν ?
Στην πραγματικοτητα τους ακουσαν. Και τα νεα δεν ηταν καλα για τον πανακριβο ενισχυτη.

The Carver / Stereophile Magazine Challenge

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.474
Ναι κάτι τέτοιο έχω καταλάβει περίπου και εγώ.

Ή όπως λένε και οι Αμερικάνοι γιατί δεν είμαι ηλεκτρονικός : I knew it. I didn't know know it but i kenw it.
Για τη ιστορία και μόνο ό Carver το ξανακανε 2 χρονια πιο μετα όπου σε μια έκθεση που συμμετείχαν όλοι στην Αμερική θα γινόταν ενα blind test για ενισχυτές και περισσότερο ( φοβαμαι) για χλευασμό προσκάλεσαν τον Carver να συμμετέχει τελευταία στιγμή με τα τότε μηχανήματα που είχε ταιβανεζικα και πολυ φτηνή κατασκευή.....Η μαύρη σειρά με τα VU.

O Carver πάει στο περιπετρο ακούει για 3 λεπτά τον ενισχυτη που εχει να ανταγωνιστεί τους ζητάει μια ωρα να προετειμαστει ,πάει στο εργαστήριο που ήταν δίπλα γαργαλάει το μηχάνημα του και το βάζουν να παίξει δίπλα σε εναν ενισχυτη που εκανε 8 φορές την αξία του Carver .

Κανένας δεν μπορούσε να καταλαβει διαφορά ούτε καν αυτοι που τους έφτιαξαν ο Carver τον είχε πλησιάσει παρα πολυ .

Ειναι κρίμα που ο καυμος του Carver ήταν πάντα η τροφοδοσία των ενισχυτών και δούλευε πανω σε αυτο χρονια πολλά
Το αληθινό του ταλέντο ήταν οι ενισχυτές όχι η τροφοδοσία.

Προς τιμήν του οι δύο εφευρέσεις του πανω στην τροφοδοσία η τάξη G και το Track down Conversion κάτι σαν την τάξη Η, δόθηκαν στην κοινότητα δωρεάν και βιομηχανίες ολόκληρες κέρδισαν απο αυτο και το pro audio έγινε πιο αποδοτικό ( όχι καλύτερα σε ήχο)

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.474
Προσεξτε αν θελετε για πιο λογο κερδισε ο Carver το τεστ.
Ο Carver κερδισε το τεστ γιατι οι ανθρωποι που το διοργανωσαν ειναι παντελως ασχετοι με τα Audio ηλεκτρονικα και διοργανωσαν ενα τεστ το οποιο ειναι αχρηστο στον τελικο χρηστη και εγινε μονο για τα likes της εποχης .

Η δουλεια του Carver ηταν πολυ απλη και εγινε ως παρακατω :
---το πρωτο που επρεπε να κανει ηταν να ματσαρει το gain, αστεια υποθεση αλλαζεις μια αντισταση η την κανεις ρυθμιζομενη και φερνεις το gain ακριβως με ακριβεια δεκαδικου ψηφιου .

---Το δευτερο που επρεπε να κανει ο Carver ηταν να αποκτησει το ιδιο bandwidth
Στην συγκεριμενη περιπτωση επρεπε να ΜΕΙΩΣΕΙ το bandwidth απο το μηχανημα του το οποιο ηταν μακραν ψηλοτερο απο τον ανταγωνισμο ωστε το μηχανημα του να αποκτησει παρομοια συμπεριφορα Γιατι ? γιατι το μηχανημα του Carver ηταν σχεδον το 1/3 σε ισχυ απο τον ανταγωνισμο και αρα δεν ειχε κανενα λογο να μην ειναι ανοιχτο .
Σε μικρη ισχυ δεν παιζει ρολο ...Σε μεγαλη ισχυπρεπει να εισαι προσεκτικος γιατι ο ενισχυτης σου καιει tweeter για πλακα .

---Το τριτο ηταν οτι επρεπε να εχει το ιδιο THD με τον αναταγωνισμο . Αλλα αυτο ειναι trick question γιατι το τεστ μετραει απλα την ποσοτητα την αρμονικης παραμορφωσης και οχι το ειδος των αρμονικων .... σημαινει οτι δυο μηχανηματα που εχουν το ιδιοTHD δεν σημαινει οτι θα παιζουν το ιδιο .....
Οποτε ο Cαrver πλακωσε στην πολωση το μηχανημα του ωστε να αποκτησει την ιδια ΠΟΣΟΤΗΤΑ αρμονικης παραμορφωσης με τον ανταγωνισμο .
Φυσικα αυτο γινοταν επειδη το τεστ εγινε σε συγεκριμενη ισχυ Το μηχανημα του Carver δεν μπορουσε να σηκωσει τοση πολωση ουτε απο πλευαρας τροφοδοσιας ουτε απο πλευρας ψυξης ....Λιγο παραπανω ισχυς και θα γινοταν καρβουνο .

--- Το τεταρτο και τελευταιο ηταν η ταχυτητα οπου και παλι ο Carver επρεπε να υποβαθμισει το μηχανημα του γιατι ηταν πολυ πιο γρηγορο ειχε πιο γρηγορα οδηγα και εξοδου και αρα υποστηριζε μεγαλυτερες ταχυτητες απο τον ανταγωνισμο ....Εκει επειδη εκει δεν γινοταν κατι αρχισε να προσθετει πυκνωτες miller που ειναι τα speed brakes του ενισχυτη ωστε τελικα να Μειωσει την ταχυτητα και να συναντησει τις αναγκες του τεστ
Σωστα γιατι το μηχανημα του ανταγωνισμου επειδη ηταν μεγαλυτερο με περισσοτερα τρανσζιστορ και οπου υπαρχουν περισσοτερα η ταχυτητα πεφτει και ειδικα εκει τα τρανσιστορ ηταν και πιο αργα .....Τα μικρα μηχανηματα εχουν πολυ ευκολα την δυνατοτητα να αναπτυσουν μεγαλες ταχυτητες συχνα αστρονομικες σε μια ισχυ τυπου 60 max 100W Οσο μεγαλωνει η ισχυς τον να σκεφτεις να αφησεις ανοιχτες μεγαλες ταχυτητες μπορει μεχρι και να καταστρεψει τον ενισχυτη .

Συμπερασμα :
Ηταν καλυτερο ο ενισχυτης του Carver ?
οχι βεβαια ο ενισχυτης του Carver ηταν ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ προσφερε καποια πραγματα που ο ανταγωνισμος δεν μπορουσε να προσφερει και ΔΕΝ μπορουσε να προσφερει αλλα πραγματα που προσφερε ο ανταγωνισμος .

Το οτι ο Carver σκαλισε το μηχανημα του για να βγει το null test και φυσικα το εβγαλε αλλα μονο για την συγκεριμενη ισχυ Οποτε αυτο για τον τελικο Χρηστη ειναι αχρηστο πανηγυρικα

οποτε δεν υπαρχει καλυτερος ενισχυτης μεταξυ των δυο ο καθενας εχει ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΣΚΟΠΟ

Reaction score
23.594
Τα μικρα μηχανηματα εχουν πολυ ευκολα την δυνατοτητα να αναπτυσουν μεγαλες ταχυτητες συχνα αστρονομικες σε μια ισχυ τυπου 60 max 100W Οσο μεγαλωνει η ισχυς τον να σκεφτεις να αφησεις ανοιχτες μεγαλες ταχυτητες μπορει μεχρι και να καταστρεψει τον ενισχυτη .
Γιατί ακριβώς γίνεται αυτό East ?

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.474
Με Νυχια και με δοντια κρατιεμαι να μην το κανω επωνυμα δεν ειναι οτι φοβαμαι να τρεχω στα Δικαστηρια η αληθεια ειναι οτι βαριεμαι .

Με πλησιαζει ενα "ΜΕΣΟ " και ενας reviwer , (ενας ριβιουερ που εσεις διαβαζετε τι γραφει και πατε και αγοραζετε καλωδια ηχεια ενισχυτες κλπ ) και μου ζηταει το εξης:

Να διαλεξει ενα μηχανημα πελατου μου χαλασμενο η ασυντηρητο να το παρει, να το ακουσουν ,να το μετρησουν, να καταγραψουν τις εντυπωσεις και τα προβληματα που θα εντοπισουν .,
Να το επιστρεψουν να γινουν επισκευες και αναβαθμισεις ,
και το μηχανημα να ξαναπαει πισω να γινουν ακροασεις και μετρησεις και να καταγραψουν και παλι τις εντυπωσεις και τις διαφορες και να δημιουργησουν ενα αρθρο γυρω απο αυτο το θεμα .

Καταλαβαινει καποιος οτι αυτο για εμενα σημαινει προβολη και φυσικα τζαμπα διαφημιση .

Τους λεω φυσικα και ναι απλα δωστε μου μια δυο μερες να δω ποιος απο τους πελατες μου δινει οκ για αυτη την διαδικασια και θα σας ενημερωσω .

Βρισκω ενα μηχανημα αλλα επειδη εγω ειμαι αλητης το παιχνιδι δεν το επαιξα τιμια
Πηρα το μηχανημα του πελατη και εκει που ειχε πυκνωτες 10,000 στην τροφοδοσια τους εκανα 4700 ( μεταχειρισμενους 40 ετων )
εκει που ειχε 100uf στην αναδραση τον εκανα 10UF (μεταχειρισμενους 50 ετων )
εκει που η πολωση ηταν 50ma σε καθε καναλι την ρυθμισα 5ma σε καθε καναλι
ο πυκωτης εισοδου που ηταν 3.3uf τον εκανα 0,47 και ειδικα ο συγκερκριμενος που εβαλα ηταν 2 ελαττωματικοι πυκνωτες 60 ετων .

Στην Ουσια υποβαθμισα οτι γινοταν , τα ρευματα, την ταχυτητα ,αυξησα την παραμορφωση μειωσα το ευρος εκανα το μηχανημα ΔΡΑΜΑ ωστε η διαφορα μετα την αναβαθμιση η αποκατασταση να ειναι μερα με νυχτα .

3 μερες μετα δεχομαι ενα τηλεφωνημα .

****Καλημερα ειμαι ο ταδε ....Καλωστον του λεω
Εχουμε πολυ σοβαρο θεμα με το μηχανημα και θελουμε να μαθουμε αν ο πελατης πουλαει αυτο το μηχανημα η αν μπορουμε να βρουμε ενα μηχανημα το οποιο ειναι ακριβως το ιδιο γιατι ο στοχος μας ειναι να το χρησιμοποιουμε εδω ως μηχανημα αναφορας και βαση αυτου να κανουμε συγκριτικα τεστ σε σημερινους ενισχυτες .
το μηχανημα αυτο παιζει εξωπργαματικα καλα και θα μας ειναι παρα πολυ δυσκολο να φυγει απο εδω ******

Εχω αρχισει και βγαζω αφρους απο το στομα , η πιεση μου εχει παει 1800, εχω αρχισει να τραυλιζω και ειμαι μεταξυ εγκεφαλικου και εφραγματος ..... Με τεραστια δυσκολια απανταω ναι βεβαιως δωστε μου λιγο χρονο να το ψαξω
2 μερεςμετα τους καλεσα και τους ειπα οτι επειδη η διαδικασια πηρε καποιο χρονο ο πελατης μου θελει να προχωρησει τις επισκευες και να παραλαβει το μηχανημα του και δεν το πουλαει ......
επεστραφει το μηχανημα φιαχτηκε εφυγε στον πελατη και δεν τους ξαναμιλησα ποτε .....

τα συμπερασματα δικα σας

Reaction score
3.788
ίσως ο συγκεκριμένος ενισχυτής καθώς και τα συνοδά του , να είχαν την ικανότητα να αντλήσουν τη μουσική πληροφορία , που κρύβεται μέσα σε μια ηχογράφηση υψηλής ανάλυσης.
Κάποια συστήματα δεν μπορούν εκ των πραγμάτων , αλλα αυτό είναι μια άλλη ιστορία ...

75 ΜΒ αρχείο

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.474
Η ταχυτητα ενος ενισχυτη ειναι ενα μεγεθος μετρησιμο και ειναι χρηστικο για τον μεσο ακροατη καθως καθοριζει σε καποιο βαθμο τις χροιες που θα παιζει ενας ενισχυτης ......Πολυ χοντρικα ενας αργος ενισχυτης δεν εχει κανενα προβλημα να παιζει φανταστικα ενα πιανο και μια φωνη αλλα αν ζητησεις να παιξεις μεγαλα συνολα η μεγαλα bpm το αποτελεσμα ειναι κακο . και τουμπαλιν φυσικα
Η ταχυτητα ενος ενος ενισχυτη ειναι αμμεσα συνδεμενη με την αποκριση συχνοτητας , το ευρος του ενισχυτη και την συνολικη παραμορφωση .

Η ταχυτητα καθοριζεται απο το κυκλωμα αλλα κυριως απο την επιλογη των ημιαγωγων οταν φιαχνεις εναν ενισχυτη με τρανσζιστορ 3 ΜΗΖ ο ενισχυτης θα ειναι αργος και με 30 η και 50 ΜΗΖ θα ειναι γρηγορος ....

επι του πρακτεου ομως ενας γρηγορος ενισχυτης για παραδειγμα τα πριμα του θα ειναι τοσο αερινα που θα μπορουσες να χαιδεψεις το πιατινι με μια τριχα και να ακουστει ..... Αυτο ειναι λοιπον χρηστικο σε εναν ακροατη που ακουει τζαζιες οπου υπαρχουν πατηματα στα τυμπανα και στα πιατινια και οχι κοπανηματα .

Αντιστοιχα ενα ακροατης που ακουει ροκ οταν διαπιστωνει οτι τα πιατινια παιζει και να σκεπαζουν ( για παραδειγμα χοντρικα ) την ηλεκτρικη κιθαρα θεωρει οτι το αποτελεσμα δεν ειναι σωστο και θα επιλεξει εναν πιο αργο ενισχυτη που δεν εχει ακρα και εξ ορισμου φωτιζει καλυτερα την μεσαια περιοχη που ειναι και το κυριο ζητουμενο του ακροατη σε αυτη την περιπτωση .

οποτε υπαρχει αγοραστικο κοινο και για το ενα πραγμα και για το αλλο ...και σωστα οι αποψεις των ακροατων να τους αρεσει ο Α ενισχυτης σε σχεση με τον Β γιατι ταιριαζει πιο πολυ στην ακροαση τους και η επιλογη αυτη ειναι αμμεσα συνδεμενη με την ταχυτητα του ενισχυτη .

Τωρα στο καθαρα τεχνικο μερος οσο ανεβαινει η ισχυς ο σχεδιαστης πρεπει να ειναι προσεκτικος με την ταχυτητα γιατι υπαρχουν θεματα.
Ταχυ μηχανημα σε μεγαλη ισχυ πολυ ευκολα θα καιει τα tweeter σε οποιοδηποτε ηχειο , αυξανεται η παραμορφωση γιατι ζητας απο 10 τρανσιστορ να αγουν την ιδια στιγμη πραγμα το οποιο δεν μπορει να γινει και τελος με ανοιχτες ταχυτητες υπαρχαι παντα ο κινδυνος για αυτο ταλαντωση ( κατασταση οπου ενα τρανσιστορ αρχιζει να αγει απο μονο του χωρις σημα η φορτιο που σημαινει οτι ειναι απολυτα ικανο να τιναξει στον αερα τον ενισχυτη )
Αρα εκει ο σχεδιαστης αρχιζει τα μαζεματα και τους συμβιβασμους

Reaction score
3.788
Τι είναι η ταχύτητα ενός ενισχυτή;
high Slew Rate

Ένας υψηλός ρυθμός μεταβολής σημαίνει ότι ένας ενισχυτής μπορεί να αλλάξει την τάση εξόδου του πολύ γρήγορα, κάτι που είναι απαραίτητο για την ακριβή αναπαραγωγή σημάτων υψηλής συχνότητας που αλλάζουν γρήγορα. Αυτή η δυνατότητα επιτρέπει καλύτερη παροδική απόκριση και βελτιωμένη πιστότητα σήματος, αλλά μπορεί επίσης να οδηγήσει σε αστάθεια, κουδούνισμα και υψηλότερη κατανάλωση ενέργειας.
Υπάρχουν παραδείγματα τέτοιων ενισχυτών που μπορούν να ενισχύσουν ακόμα και σήματα video.
Αρκετοί τους θεωρούν λάθος για χρήση σε audio και μειώνουν σκόπιμα το slew rate καθώς και το bandwidth (βλ. αγγλική σχολή)

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.474
ίσως ο συγκεκριμένος ενισχυτής καθώς και τα συνοδά του , να είχαν την ικανότητα να αντλήσουν τη μουσική πληροφορία , που κρύβεται μέσα σε μια ηχογράφηση υψηλής ανάλυσης.
Κάποια συστήματα δεν μπορούν εκ των πραγμάτων , αλλα αυτό είναι μια άλλη ιστορία ...

75 ΜΒ αρχείο

βεβαια ... ισως επειδη ο συγκεριμενος ενισχυτης ειχε ψηφιακο null testing μεσα
η εκανε καλυτερη διασπορα του αντικαβλωνιου

κανε μας την χαρη
δεν εχεις καμμια θεση σε αυτο τον χωρο ουτε σε αυτη την συζητηση

Reaction score
3.788
="east electronics, post: 3319381, member: 26135"]
η εκανε καλυτερη διασπορα του αντικαβλωνιου κανε μας την χαρη
Από πότε ανέλαβες εσύ το ρόλο του πορτιέρη στο avsite και δεν το μάθαμε ;

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.474
QUOTE="east electronics, post: 3319381, member: 26135"]
η εκανε καλυτερη διασπορα του αντικαβλωνιου κανε μας την χαρη
Από πότε ανέλαβες εσύ το ρόλο του πορτιέρη στο avsite και δεν το μάθαμε ;
[/QUOTE]

οποιος ειναι αυτος που λεει οτι θα κανει ψηφιακο null testing σε καλωδιο που περναει αναλογικο σημα
ειναι καραγκιοζης η τελειως ασχετος

Οποτε εδω επειδη η συζητηση ειναι πανω εφαρμοσμενες πρακτικες, εμπειρια ετων, και επιστημονικα τεκμηριωμενη απο διαφορους που συμμετεχουν εδω ουτε καραγκιοζηδες θελουμε εδω ουτε χασομερηδες.

Μελη τα οποια δεν εχουν γνωσεις εκφραζουν μια απορια , η αν θελεις ακομα και μια αντιθετη αποψη , το κανουν ευγενικα και το κανουν συνοδευμενοι απο καποιας μορφης επιστημονικης τεκμηριωσης και ΟΧΙ νταβατζιλικι επειδη απλα το ειπαν,
ειναι παντα καλοδεχουμενοι αρχικα απο μενα, υποθετω και απο αλλους , και δινουν βημα για γνωση, συζητηση και ανταλλαγη αποψεων που ειναι χρησιμο για ολους και ειναι και ο τελικος σκοπος αυτου του χωρου .

Reaction score
5.016
Στην Ουσια υποβαθμισα οτι γινοταν , τα ρευματα, την ταχυτητα ,αυξησα την παραμορφωση μειωσα το ευρος εκανα το μηχανημα ΔΡΑΜΑ ωστε η διαφορα μετα την αναβαθμιση η αποκατασταση να ειναι μερα με νυχτα .
Εστω και αν αφαιρεσουμε καποια στοιχεια υπερβολης μπορουμε να δεχτουμε
οτι ο ενισχυτης αυτος αρεσε και πολυ μαλιστα σε ανθρωπους κατα τεκμηριον εμπειρους.
Εχεις καταληξει σε κανενα συμπερασμα ολα αυτα τα χρονια εμπειρικα,
συνδεοντας κατασκευη, μετρησεις (η)και υποκειμενικες εντυπωσεις δικες σου η πελατων, γιατι μπορει να συμβαινει αυτο;

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.474
Εστω και αν αφαιρεσουμε καποια στοιχεια υπερβολης μπορουμε να δεχτουμε
οτι ο ενισχυτης αυτος αρεσε και πολυ μαλιστα σε ανθρωπους κατα τεκμηριον εμπειρους.
Εχεις καταληξει σε κανενα συμπερασμα ολα αυτα τα χρονια εμπειρικα,
συνδεοντας κατασκευη, μετρησεις (η)και υποκειμενικες εντυπωσεις δικες σου η πελατων, γιατι μπορει να συμβαινει αυτο;
Ναι βεβαιως

και δυστυχως αυτες ειναι και οι παγιδες που πεφτουν οι ακροατες οταν επιλεγουν ενισχυτη .
για χιλιοστη φορα ειναι τελειως διαφορετικο πραγμα τι μας αρεσει με το τι ειναι σωστο .

το οτι υποβαθμιστηκαν τα ρευματα και η ικανοτητα οδηγησης του ενισχυτη μπορει να μην ειχε σημασια αν στην περιπτωση που εκαναν εκει το δοκιμαστικο η ενταση ηταν χαμηλη η τα ηχεια πολυ ευαισθητα .

Το οτι υποβαθμιστηκε το ευρος και παλι μπορει να μην εχιε σημασια αν τα κομματια που δοκιμασαν ηταν επιπεδου ενα πιανο μια φωνη ....Σε ενα παινο και μια φωνη ολα τα μηχανηματα "παιζουν "

Το οτι αυξηθηκε η παραμορφωση crossover ειναι μια πολυ ιδιαιτερη περιπτωση και να καποιος διαθετει τα μεσα spectrum analyser θα δει οτι σε αυτη την περιπτωση η αυξημενη παραμορφωση και το συνολο των αρμονικων ταιιριαζουν παρα πολυ σαν εικονα με τις παραμορφωσεις και τις αρμονικες των ενισχυτων ηλεκτρικης κιθαρας και αρα ειναι απολυτα πιθανο να προσθετει το σφαλμα αυτο εναν ηχο περισσοτερο γκραντς στον ηδη επιβαρυμενο ηχο της ηλεκτρικης κιθαρας απο τετοια πραγματα
Η στατιστικη λεει οτι οι ακροατες περιγραφουν αυτο το φαινομενο λεγωντας οτι ο ενισχυτης εχει " χαρακτηρα "

Εδω σημαινει οτι το τεστ ειναι λαθος και πολυ περιρισμενο , βασιστηκε στην προσωπικη αποψη του reviewer και οχι σε πραγματικες μετρησεις και επιστημονικα δεδομενα αρα το τεστ του ειναι ΑΧΡΗΣΤΟ

ενας ενισχυτης πρεπει να εχει μια συγκεκριμενη ταχυτητα, ευρος και παραμορφωση για να μπορει απεξω να γραφει οτι ειναι HIFI και θα επρεπε να κανει την δουλεια του δλδ να παιρνει το 1W και να το κανει 100W
ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ Η ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

βεβαιωνω διοτι γνωριζω, οτι ο συγκεριμενος reviewer οτι ουτε εμπειρος ειναι ουτε προερχεται απο καποιον επιστημονικο χωρο .Μαλιστα παραληλα εξασκει και αλλο επαγγελμα τελειως ασχετο με αυτο.
Τωρα απο που και ως που ενα μαλλον μεγαλο ΜΕΣΟ της χωρας το επετρεψε να γραφει κριτικες για συστηματα ειναι μια τεραστια απορια

Ενας οποιοςδηποτε ηλεκτρονικος 21 ετων , με μια γεννητρια τυπου το κινητο του και ενα παλμογραφο ακομα καi PC based των 70 ευρω θα εβρισκε τα λαθη του ενισχυτη σε 5 λεπτα
αρα το τεστ που εγινε δεν ηταν σωστο

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.619
Members
38.579
Νεότερο μέλος
Jiovani75