Μετρήσεις καλωδίων ήχου χαμηλής στάθμης -Line Level

Reaction score
3.813
Οποιος θέλει μπορεί να κατεβάσει, πολύ πιο γρήγορα, τα 4 μουσικά δείγματα σε κανονική ανάλυση (CD) 16-bits /44.1 KHz.

καθώς επίσης και σε υψηλή 24-bits /192KHz (αργό κατέβασμα )

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.071
Ζητώ συγγνώμη αν ορισμένες φορές παρασύρομαι άθελά μου σε συζητήσεις που δεν έχουν καμία χρησιμότητα..
Ο καθένας ας κάνει ότι θέλει.
Τα σάβανα άλλωστε δεν έχουν τσέπες
Μόνον τα...βάσανα.:sneaky:

Έστησα -Χαϊεντ - Έκλαψα - Νότων σιωπές - Ρεύματα
Πλήρωσα - Διαφορές - Ξέσκισα - Καλσόν

Χαϊεντ Βάσανα
Η Μουσική δε θα με σώζει, κωλοπιλάλα
κι οι Βαλκυρίες φάλτσα ρίχνουν τη ροχάλα
Καλωδιο-Βάσανα
Ανελκυστήρες σε καλωδιοτραμπάλα
πόσο μ'αρέσει να τους ακούω η κουφάλα

Χαϊεντ Βάσανα

Ααααχ, καλώδια στρίβουν κόμπους στη χτένα
Ααααχ , έντυνα σε fora τα φίδια μου στην πένα
Ααααχ , Μαγώ τη Faraday που κλείνει εμένα
Ααααχ , Δρόμος της απώλειας σκυλιά δεμένα

Fundracar !!

Μα διαφορές όλο δεν βλέπω, θέλω μεγάλες
Μετρώ απόκριση πιατίνια πάνω σε σκάλες
μες τους κλωβούς και στα πόδια δεμένες μπάλες
της φυλακής είναι τα σίδερα τρεχάλες

Κερνιέται πόνος απ' τη μεγάλη νταμιτζάνα
Κι αναρωτιέμαι " πελάτης είμαι ή η πουτ@ν@ "

...Πονάς αγόρι μου ;;

Last edited:

Reaction score
3.813
Οπότε ρίχνω κι εγώ το επόμενο track...

Ο πάγκος της αμαρτίας, όπου χάνουν οι μάνες τα παιδιά και τα παιδιά τις μάνες
Μπαίνει βατ και βγαίνει το παιδί καραφλό λουκάνικο

Θα χρησιμοποιηθεί για το επόμενο test , που σημαίνει ότι θα πρέπει να μελετηθεί σωστά.

Reaction score
3.813
Το ΣΚ που μας πέρασε , επειδή δεν πήγα πουθενά, ακολούθησαν πολλά και διαφορετικά tests καλωδίων (Line Interconnects).

Αν και είχε αρκετό ενδιαφέρον, τελικά με έπεισε ο φίλος και συνάδελφος με τον οποίο κάναμε μαζι τα περισσότερα tests, να μην ξαναδημοσιεύσω κάτι άλλο σχετικό με καλωδια ήχου, αυτής της κατηγορίας.

Δεν έχω καμμία διαθεση για αντιπαράθεση με οποιονδήποτε , είτε αυτός είναι φίλος χομπίστας, είτε το επαγγελμά του είναι σχετικό με την εμπορία & προώθηση προϊοντων ήχου και εικόνας.

Τα δείγματα που είχα ανεβάσει στο Rapidshare τα διέγραψα όλλα. Τα έιχαν κατεβάσει αρκετοί . Ελπίζω κάποιοι να τα βρήκαν χρήσιμα για τη δική τους αυστηρά προσωπική χρήση.

Τέλος πριν διακόψω τη συμμετοχή μου σε αυτό το thread, θα ήθελα ως επίλογο να σας μιλήσω λίγο για το Spotify Lossless που σχετικά πρόσφατα λανσαρίστηκε και προσφέρθηκε στην έκδοση premium χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση.

Παρακάτω έχω συγκρίνει με ψηφιακό τρόπο το μουσικό track No.6 του Rodney Crowell, Ι walk down the Line, που υπάρχει στο Audacity με το αντίστοιχο track που έχω σε CD.
Υπήρχε μία μικρή διαφορά στάθμης με το CD track να είναι κάπως πιο δυνατό σε ένταση κατά 0,35 dB.

Το null RMS difference μετρήθηκε στα -78dB (σχεδόν οριακά στη δυνατότητα του μέσου, το CD).

Μετά από διόρθωση των clock drift, gain , DC offset και συγχρονισμό των δύο δειγμάτων (subsample offset) , προέκυψε ένα τρίτο track με τις διαφορές (delta). Εν ολίγοις , με αυτό τον τρόπο θα μπορείτε να ακούσετε στο σύστημά σας αποκλειστικά και μόνο τις μουσικές διαφορές σε επίπεδο πληροφορίας, αλλά και αρκετό θόρυβο που είναι φυσιολογικός, με ισχυρή ενίσχυση προφανώς.

Καλές ακροάσεις.

Υπάρχει τεράστιο μουσικό υλικό, enjoy !

Reaction score
11.870
Δε μας είπες τελικά τις διαφορές που έπρεπε να ακούσουμε στα 4 τρακς που ανέβασες.
Εγώ δεν έχω τη γνώση να κάνω αυτό:
διόρθωση των clock drift, gain , DC offset και συγχρονισμό των δύο δειγμάτων (subsample offset) , προέκυψε ένα τρίτο track με τις διαφορές (delta)
για να βρω τις διαφορές από τα 4 τρακς.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.741
Με μέτρηση των αυτιών μου στα
αριστερό 30 - 11000
δεξί 80. - 11500
θα ακούσω διαφορές? :)

Reaction score
23.629
Αν και είχε αρκετό ενδιαφέρον, τελικά με έπεισε ο φίλος και συνάδελφος με τον οποίο κάναμε μαζι τα περισσότερα tests, να μην ξαναδημοσιεύσω κάτι άλλο σχετικό με καλωδια ήχου, αυτής της κατηγορίας.
Γιατί ;
Τα δείγματα που είχα ανεβάσει στο Rapidshare τα διέγραψα όλλα.
Γιατί ;
Τέλος πριν διακόψω τη συμμετοχή μου σε αυτό το thread
Γιατί ;

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.627
Members