Featured Καλωδια ηχειων ..... ( μακρυτατο )

Reaction score
107
Ε, οπότε, αφήστε εκτός τις "γνώμες" και τις "απόψεις" κάθε "Μήτσου του μπετατζή" κι επικεντρωθείτε εκεί και σε αυτούς που πρέπει.

(γενικά μιλάω, δεν "τη λέω" στον @fleurdelis)
Στατιστικά μιλώντας προτιμώ πτυχία απο εμπειρικους σε οτιδήποτε. Πτυχία όμως. Δηλαδή μηχανικό μόνο κάποιον που εχει τελειώσει Πανεπιστήμιο και όχι οτιδήποτε άλλο

Reaction score
3.821
Να σε πω και κατι μρε Ανδρεα μου λοιπει ο Χερ Ντοκτορ τετοιο ωραιο νημα και να εχει εκκοφαντικη
σιωπη;;:thumbsdown:

Κι εκείνος άσχετος είναι , καλύτερα που δεν συμμετείχε σε αυτό εδώ το νήμα.
Είναι και υπερ των class-D ενισχυτών, δεν τους αποκαλεί ψηφιακούς , ποτέ δεν μετράει διαφορές στάθμης μεταξύ δύο δειγμάτων με το κινητό, παίζει να μην έχει καν smart phone. Μετράει και τα ηχεία με μικρόφωνο και περιστρέφεται γύρω-γύρω σαν τον Δερβίση.

Και δεν φτάνουν όλα τα παραπάνω, ενώ όλοι εμείς περιμένουμε να μας φέρει από Αμερική ο Μητσοτάκης τα νέα αυτοκίνητα που θα κινούνται με υδρογόνο , εκείνος αγόρασε ηλεκτροκίνητο που με το πρώτο χιόνι σταματά να παίζει ακόμα και το ραδιόφωνο.

Reaction score
3.014
Να σε πω και κατι μρε Ανδρεα μου λοιπει ο Χερ Ντοκτορ τετοιο ωραιο νημα και να εχει εκκοφαντικη
σιωπη;;:thumbsdown:
Δεν ξέρω φιλάτε, εγώ μαλλιάς είμαι ακόμα με κοτσίδια, δεν ξέρω τι κάνουν οι καραφλοχαιτουλες του φόρουμ.

Μάλλον ακούει την μουσικούλα του όσο οι υπόλοιποι κοντεύουν να παίξουν μπουκέτα.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.876
Ποιοι είναι αυτοί ;
Έκαστος εφ’ ω ετάχθη, αγαπητέ.

Δεν θα σας κάνω εγώ μαθήματα ούτε θα παίξω στο "παιχνίδι" να ονομάσω κάποιον και να βρει κάποιος πάτημα για να ξεκινήσει τις προσβολές εκατέρωθεν. Πολλές από τις απορίες λύνονται διαβάζοντας παλαιότερα threads του forum - ευτυχώς τα γραπτά μένουν.

Όταν χρειάστηκε, στο παρελθόν, ερεύνησα και κατέληξα. Κάντε κι εσείς το ίδιο. Απλώς, μην αφήσετε τον "Μήτσο τον μπετατζή" να "χτίσει" το "σπίτι" σας με την "άποψή" του για το πώς "χτίζεται" ένα "σπίτι". Σε όποιο θέμα σας ενδιαφέρει, κάνετε τις ανάλογες προεκτάσεις κι αντιστοιχίες.

Reaction score
566
Δεν θα σας κάνω εγώ μαθήματα ούτε θα παίξω στο "παιχνίδι" να ονομάσω κάποιον και να βρει κάποιος πάτημα για να ξεκινήσει τις προσβολές εκατέρωθεν. Πολλές από τις απορίες λύνονται διαβάζοντας παλαιότερα threads του forum - ευτυχώς τα γραπτά μένουν.

Όταν χρειάστηκε, στο παρελθόν, ερεύνησα και κατέληξα. Κάντε κι εσείς το ίδιο. Απλώς, μην αφήσετε τον "Μήτσο τον μπετατζή" να "χτίσει" το "σπίτι" σας με την "άποψή" του για το πώς "χτίζεται" ένα "σπίτι". Σε όποιο θέμα σας ενδιαφέρει, κάνετε τις ανάλογες προεκτάσεις κι αντιστοιχίες.
όσοι γραφουν και δίνουν οδηγίες, ενώ δεν διαθέτουν πτυχίο και πιστοποίηση από φορέα στο αντικείμενο, μπετατζηδες σαν τον Μητσο είναι. Δεν πιστεύω να έχεις διαφορετική άποψη ;

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.876
όσοι γραφουν και δίνουν οδηγίες, ενώ δεν διαθέτουν πτυχίο και πιστοποίηση από φορέα στο αντικείμενο, μπετατζηδες σαν τον Μητσο είναι. Δεν πιστεύω να έχεις διαφορετική άποψη ;
Δεν θα παίξω το "παιχνίδι". :)

Reaction score
566
Δεν θα παίξω το "παιχνίδι". :)
Αν θες μπορώ να γίνω πιο συγκεκριμένος κι επειδή όπως είπες τα γραπτά μένουν, έχω ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα να σου δώσω απ εδώ μέσα. Θες να το κάνω ; (που θα λέγε και ο Τσάτ τζι πι τι ; :p)

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.121
Οι στιχουργικές διασκευές πάντως βρίσκουν μέσα από την αφηρημένη τους ιδιότητα μιαν ευχέρεια να γίνονται πιο ... συγκεκριμένες

Ο Σάκης ο άξιος μπετατζής των ηλεκτρονικών
και των στατιστικών σπουδαίος αρχιερέας
στου avsite τον καφενέ έμπαινε να μας πει
μυστήρια επτασφράγιστα απόδοσης ωραίας

Διπλά καλώδια έλεγε να μπαίνουνε στο κρος
μετρώντας στάθμες με κινητό πληροφορία μπαζώνει
και με τρανζίστορ γρήγορα να πάρουν όλα μπρος
του Faraday ο κλωβός την τρίχα τη σηκώνει

Νυχτιάτικα τον κατάτρεχε null tester πυρετός
τρελός όσο δεν έφτανε ένα 'ναύτη να φιμώσει
τότε λοιπόν ξεσπάθωνε ενάντια στα class D
και πώς το φαύλο ντιεσπί αγνές ψυχές θα λιώσει

Θεέ των μαύρων ψηφιακών ελέησον μπετατζή
σαν τάξη Α να τ'άκουγε προτού τα κακαρώσει

Τον μπετατζή πλαισίωνε ο Ούστ ο απόκληρος
ένας Θηβαίος το άκουγε αυτό από άλλα μέλη
μα εκείνος πάντα απτόητος έβαζε χα χα χα
χορεύοντας με νοήματα σα να ταν τσιφτετέλι

Μέσα σε ποστ κατεβατά ξεδίπλωνε μια ζωή
τους Audio People χλεύαζε με λόγια τσεκουράτα
μα φύλλο δεν κουνιότανε στου δάσους τη βοή
δέντρα όσα κι αν τράνταζε του δεν έπαιρνε στράτα

Θα φύγει κάποτε θα πει και θα το εννοεί
αφού για όλα φταίει αυτός η πλήξη ας τελειώνει
θεέ της πάρλας τον άοκνο ελέησον τον Ούστ
με δέκα σειρών ποστάρισμα όλους ν'αποστομώνει

Reaction score
107
Ακριβώς αυτό! Ο Μήτσος όμως ξέρει καλύτερα απο τον αρχιτέκτονα πως θα πέσει η πλάκα. Όταν όμως πέσει το σπίτι θα πάρει την ευθύνη που το έβγαλε εκτός προδιαγραφής; Σίγουρα όχι....

Reaction score
11.933
Αν θες μπορώ να γίνω πιο συγκεκριμένος κι επειδή όπως είπες τα γραπτά μένουν, έχω ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα να σου δώσω απ εδώ μέσα. Θες να το κάνω ; (που θα λέγε και ο Τσάτ τζι πι τι ; :p)
Εγώ θέλω.

Reaction score
10.000
Εγώ πάντως έχω ήσυχη την συνείδηση μου, τον είχα προειδοποίησει ότι η παρουσία του σε μια έκθεση χαιεντ θα μπορούσε να έχει απρόβλεπτες συνέπειες στον ψυχισμό του. :biggrin:

Επειδή όμως θέλω το καλό του και ξέρω πως διαβάζει ότι ποσταρω (αν μελετούσε περισσότερο βέβαια τις γραφές μου δεν θα συνέβαινε ολο αυτό, θα είχε λυτρωθει) θα του πω ότι το μοναδικό αντίδοτο που μπορεί τώρα να τον συνεφέρει είναι η λίστα μουσικής που έφτιαξα. :D
Λιγη διαφήμιση ακόμη :biggrin:

Reaction score
23.718
Εντάξει, με το σκεπτικό σου ( σας ) δεν θα προτιμήσω ένα πολιτικό μηχανικό να μου σχεδιάσει το σπίτι, αλλά θα εμπιστευτώ τον Μήτσο τον μπετατζή που ρίχνει πλάκες 40 χρόνια τώρα.
Από που πρέκυψε πάλι τέτοια ανάλυση του τι θέλω να πω ;

Δεν είπα αυτό.

Αυτό που είπα είναι ότι ο «πολιτικός μηχανικός» και ο «Μήτσος ο μπετατζής» οφείλει - και στην τελική το κάνει με το καλό ή με το ζόρι στην πραγματική ζωή και στην πράξη - να σέβεται ο ένας τον άλλον και να συνεργαστούν σωστά καθώς και οι δύο χρειάζονται ο ένας τον άλλον για να ολοκληρωθεί ένα έργο. Στην πράξη και σε αυτή την συνεργασία υπαρχουν ζητήματα που ο ένας γνωρίζει καλύτερα απο τον άλλο και μπορεί ακόμη και να διορθώσει ο ένας τον άλλον ή να διδαχθεί πολλά απο αυτόν. Και ο ρόλος τους είναι ξεχωριστός.

Εσυ τώρα κι κάποιοι άλλοι συγκεκριμένοι συμμετέχοντες δεν νομίζω να είστε ουτε ο πολιτικος μηχανικός - στην αποτυχημένη κατά τα αλλά αναλογία και παρερμηνευση σου στα λεγόμενα μου - αλλά ούτε και ο Μητσος ο μπετατζής. Εσείς ψάχνετε ποιον να ακολουθήσετε σαν οπαδοί. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Το θέμα είναι να πάρεις απο τον καθένα ότι μπορείς και να καταλαβαίνεις ότι εάν κάτι δεν το γνωρίζει καλά να μην επιμένεις. Γνωρίζει ο καθένας 1000 άλλα πράγματα καλά και αυτά κοίτα να μάθεις ή να εξερευνησεις με αυτόν. Και σίγουρα όχι με αέναες και ανούσιες κοντρες καθώς όπως είπα δεν είσαι ουτε ο ένας ουτε ο άλλος. Οι δυο αυτοί θα συνεννοηθούν μια χαρά (έστω μετα απο κάποιες μικρές συγκρουσεις και διαφωνίες). Εσυ δεν ξέρεις , δεν νοιωθείς να το κάνεις αυτό , δεν εχεις τις γνωσεις τους και να ασχολείσαι μόνο με σκοπό να αποφασισεις με ποιον θα «πας» ή όχι είναι απλώς οπαδιλίκι.

Εγώ όπως είδες διαφώνησα με πιο πολλά ζητήματα απο αυτά που έχεις επαναλαβει εκατό φορες και σε άλλα νήματα και που σε απασχολούν προσωπικά αλλά δεν έχουν σχέση με το νημα πάλι όμως δεν οδηγήθηκα σε κάποιου είδους τσακωμό ή να το τραβήξω για 20 σελίδες απο τις σαράντα. Και οι δύο σας έπρεπε να υποχωρήσετε πολύ πιο νωρίς απο αυτή την όποια διαφωνία σας. Προσωπικά έγραψα πόστ λέγοντας ότι και οι δυο έχετε δίκιο απλώς ο ένας ανέφερε τα πλεονεκτήματα και ό άλλος μειονεκτήματα. Δεν δέχεσαι ότι εγώ το κατάφερα ή δεν με χωνεύεις ρε παιδί μου ; Τότε να σου πω κάποιον άλλον που κράτησε τέτοια σωστή στάση. Ο Bhutia που όπως βλέπεις , εάν και μικρότερη η συμμετοχή του, τήρησε αυτά που σου λέω. O @Bhutia και εγω είμαστε ο πολιτικός μηχανικός (απλώς εγω μόνο όταν θέλω, και με οποιον κρίνω σωστό). Όπως και του @wizzy απο ότι διάβασα η στάση και η λογική.

Εάν εννοείς ότι δεν είσαι μεν ο πολιτικός μηχανικός αλλά εμπιστευτηκες τους γιατρούς (που πάλι όμως δεν είναι ο πολιτικός μηχανικός) που μάλλον θεωρείς ότι έχουν την Πανεπιστημιακή κατάρτιση να αποκρυπτογραφήσουν τι λέει ο πολιτικός μηχανικός ή ότι εμπιστευτηκες μόνος σου πολιτικούς μηχανικούς μετά απο έρευνα ... πάλι δεν σου εξασφαλίζει ότι κατάλαβες σωστά τα λεγόμενα τους ή ότι αυτοί ναι μεν γνώστες αλλά μιλάνε κάτω απο ένα συγκεκριμένο concept που πάλι δεν το κατανοείς ή εάν και θεωρητικά σωστά αυτά που λένε, κάποιοι δεν μπορουν , δεν θέλουν , διαλέξανε άλλο δρόμο που δεν τους είναι χρήσιμα αυτά αλλά άλλα ή θεωρούν ότι το αποτέλεσμα της θεωρητικής αυτης κατάρτισης τους και απτελέσματα τους δεν οδηγούν ποσοστιαία στην βελτίωση που θα ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν ώστε αυτοί να πειραματίζονται.

Και σίγουρα όλοι άσχετα με το ποιο επιμέρους θέμα και ζήτημα ενδιαφερονται και άσχετα με την συνεισοφρά αυτού του ζητήματος και σε τί ποσοστό στην ηχητικη εμπειρία και βελτίωση της .... ανήκουν όλοι στο χόμπι.

Αυτά από εμένα για να κλείσει αυτο το ζήτημα. Δεν έχω τίποτε άλλο να πω και να απαντήσω σε άλλα ειρωνικά κλπ σχόλια άλλων ή άλλα spin - αρίσματα. Τα δικαιολογώ καθώς όπως λέει και θεωρεί ο Bhutia έχω την κάποια ευθύνη μου. Αλλά και τίποτε για το μέλλον καθώς ο νηματοθέτης ο ίδιος δεν βλέπω να συμμετέχει και αυτά που λέτε οι υπόλοιποι χωρίς αντίλογο απο αυτόν εγω τα θεωρώ ενός είδους hijacking του νήματος του που δεν θα δείχνατε κατα την γνώμη μου και έτσι όπως σας ξέρω και σας έχω κόψει κανεναν ενδοιασμό να το κάνετε και στον πολιτικο μηχανικό και στον μπετατζή εάν διαφωνούσαν με αυτό που θέλετε και θεωρείται εσεις ως άποψη. Ακόμη και εάν ο ίδιος ο πολιτικός μηχανικός σας έλεγε τα limitations του project του εσεις θα τον διορθώνατε.

Last edited:

Reaction score
12.761
@thva Ούτε εγώ είπα αυτό που κατάλαβες, ενώ πιστεύω ότι ήμουν πολύ σαφής. Είπα αλληγορικά, αυτό που έχω πει και νωρίτερα σε αυτό το νήμα: ότι δηλαδή, το γεγονός ότι ο Σάκης είναι τεχνικός μηχανημάτων για 40 χρόνια και δουλειά του είναι να επισκευάζει κυκλώματα, δεν τον καθιστά ειδήμονα και γνώστη άλλων συγγενικών αντικειμένων, όπως καλή ώρα αυτό της ακουστικής χώρου και των τεχνολογιών που σχετίζονται με αυτή ( π.χ. DSP ). Οι δε απόψεις του περί DSP, δείχνουν ότι έχει μαύρα μεσάνυχτα γι´αυτό. Δεν είναι κακό, το κακό είναι ότι δεν το παραδέχεται και προσπαθεί να μας πείσει για το αντίθετο, ότι δηλαδή αυτός τα γνωρίζει όλα κι εμείς πρέπει να κάνουμε μόκο επειδή έχει 40 χρόνια στο κουρμπέτι. Δεν πάει έτσι. Όταν κάποιος προσπαθεί να επιβληθεί, να αντλήσει κύρος απο κάτι άλλο που διαθέτει, σημαίνει ότι απαιτεί τον εξ'ορισμού και άνευ όρων σεβασμό στο πρόσωπό του, μόνο που η ζωή με έχει μάθει ότι τον σεβασμό τον κερδίζεις, δεν τον επιβάλεις. Και τον κερδίζεις με επιχειρήματα και ντοκουμέντα, όχι με μπαρουφολογίες και κλισέ περασμένων δεκαετιών.

Στο παράδειγμα που σου έδωσα, ο Μπάμπης ο μπετατζής είναι ένας πολύ έμπειρος μπετατζής, ξέρει να καλουπώνει με κλειστά μάτια, να ρίχνει πλάκα αλφάδι και τεφαρίκι, αλλά μάτια μου, δεν είναι καταρτισμένος, δεν είναι η δουλειά του να σχεδιάζει το κτήριο. Όσο έμπειρος και αν είναι στον τομέα του, δεν μπορεί και δεν έχει το δικαίωμα να παρεμβαίνει σε ένα άλλο, συγγενικό τομέα, παρά μόνο αν το σπουδάσει και το εξασκήσει στο πεδίο. Με άλλα λόγια, δεν ήταν προσβλητικό το σχόλιό μου προς τον Μπάμπη τον μπετατζή και αδίκως χτυπιέσαι να τον υπερασπιστείς. Αντιθέτως, ήταν και πολύ κολακευτικό δεδομένου ότι αναγνωρίζω στον Μπάμπη τον μπεταταζή ότι γνωρίζει πολύ καλά τη δουλειά του. Το ότι όμως γνωρίζει πολύ καλά τη δουλειά του δεν σημαίνει ότι πρέπει να αξιώνει και στο τέλος να του αποδοθεί σεβασμός για οτιδήποτε έχει να κάνει με τον κλάδο της οικοδομής, γιατί πολύ απλά δεν κατέχει όλες τις ειδικότητες αυτού του κλάδου, αλλά μόνο μία.

Αναφέρθηκες στους δόκτορες και τον Bhutia. Πέραν του ότι ειδικά ο Bhutia κάνει μπαμ ότι όχι μόνο απλά γνωρίζει αλλά είναι μέσα στα κόλπα, οι δόκτορες έχουν κάτσει να διαβάσουν γιατί ενδιαφέρονται πραγματικά γι'αυτό το χόμπι και θέλουν την ωμή αλήθεια και όχι το παπατζιλίκι του εκάστοτε εμπορίσκου. Υπήρξαν οντιοφίλ χαϊεντάδες και καλωδιάδες, λαμπάτοι και τα συναφή, αλλά κάποτε αποφάσισαν να αναζητήσουν την αλήθεια και αλήθεια είναι κάτι που αποδεικνύεται όχι μόνο στη πράξη, αλλά και στη θεωρία, κάτι που δεν μπορεί να ισχύσει στη περίπτωση του high end με τη κακή έννοια του όρου. Και προσωπικά, πιο πολύ θα εμπιστευτώ κάποιον που έχει κάνει τα ίδια μ'εμένα στο παρελθόν και μελετώντας και πειραματιζόμενος έχει ανακαλύψει τις ανακρίβειες και τα λάθη που τόσο καιρό μας δίδασκαν οι εμπορίσκοι για να πουλάνε τη πραμάτεια τους. Όταν ο Μπάμπης ο μπετατζής μιλάει για αέρινες χροιές και λοιπά παπατζιλίκια, ο Ear σου πετάει ένα διάγραμμα ακουστότητας και σου εξηγεί γιατί ακριβώς πρέπει να έχεις τίγκα το δωμάτιο στα subs, γιατί τα διαολεμένα τα ηχεία με τα μεγαφωνάκια των ελαχίστων ιντσών δεν κάνουν για γούφερ και δεν θα μπορέσουν ποτέ να καλύψουν το σκοπό της ύπαρξής τους ( να αναπαράξουν σωστά το μπάσο ), ενώ αν τους ζητήσεις μετρήσεις απο το σύστημά τους, θα στις τρίψουν στα μούτρα. Μπορούν να σου πουν ( όπως το έχω κάνει κι εγώ ) με ακρίβεια πού και με ποιο τρόπο έχουν στήσει το μικρόφωνο για να πάρουν μετρήσεις, τις οποίες μετρήσεις τις παίρνουν με μικρόφωνα που είναι σχεδιασμένα και καλιμπραρισμένα γι'αυτή τη δουλειά, να παίρνουν μετρήσεις και όχι με ένα κινητό που δεν είναι δουλειά του να κάνει μετρήσεις, ενώ δεν μπορεί να τοποθετηθεί με ακρίβεια ούτε μπορεί να μετρήσει κατευθυντικά προς το αντικείμενο που μετράει. Και σου λένε οι δόκτωρες να διαβάσεις Toole αν δεν τους πιστεύεις. Τώρα, αν νομίζεις ότι ο Μπάμπης ο μπετατζής έχει τις γνώσεις του Toole, δεν ξέρω, να το κοιτάξεις. Σου λένε επίσης για τις μελέτες της Harman πάνω στη ψυχοακουστική, αλλά ούτε απο αυτό χαμπαριάζεις. Και μετά γυρίζεις να μας πεις ότι δείχνουμε ασέβεια σε κάποιον που εργάζεται στο κλάδο 40 χρόνια και μας κάνεις και υποδείξεις ότι θα έπρεπε να πάρουμε μαθήματα απο αυτόν. Ναι. Σε ό,τι αφορά στην επισκευή κυκλωμάτων, θα πάρω μαθήματα αν θελήσει να μου τα δώσει. Σε θέματα ακουστικής και hifi όμως, με όλο το σεβασμό, αλλά έχει μαύρα μεσάνυχτα.

Λες ότι είχαμε διαμάχη που θα μπορούσε να είχε λήξει πολύ νωρίτερα και ότι έκανα hijacking στο νήμα του. Παραλείπεις όμως να αναφέρεις ότι πήρε διαστάσεις διαμάχης επειδή ρωτούσα κάτι συγκεκριμένο και απαντούσε με ανακρίβειες και άσχετα πράγματα. Ρωτούσα κάτι συγκεκριμένο για τον null tester ως προς τα καλώδια και μου απαντούσε με το συγκριτικό του Carver. Τελικά, μετά απο καμιά εικοσαριά σελίδες, παραδέχτηκε ότι Α+(-Α)=0 δηλαδή ότι αν προσθέσουμε σε ένα σήμα το ακριβώς αντίστροφό του, θα πάρουμε σιγή. Κάτι που κατάφερε ο Winer με τον null tester του δοκιμάζοντας καλώδια διαφορετικού τρόπου κατασκευής και διαφορετικού κοστολογίου. Είχαμε διαμάχη γιατί εγώ ζητούσα ευθείς και ξεκάθαρες απαντήσεις και αντ'αυτών έπαιρνα άσχετες πληροφορίες ( π.χ. αρχές λειτουργίας ενισχυτών όταν ρωτούσα για τον null tester ), επίκληση στη πολυετή εμπειρία του ( άρα εγώ που δεν έχω τόση εμπειρία είμαι άσχετος και κατ'επέκταση δεν είναι αυτός που δεν απαντά, αλλά εγώ που δεν μπορώ να καταλάβω, ενώ όντως δεν απαντούσε ).

Μιλάς για οπαδισμό και για κλίκες. Βρε thva, σοβαρά τώρα; Μιλάς σ'εμένα για οπαδισμό όταν απο τη στιγμή που τόλμησα να εκφράσω διαφορετική άποψη απο τους γκουρού, μου έκοψαν τη καλημέρα και άρχισαν τον χλευασμό και την ειρωνία; Σοβαρά; Ακόμα κι εσύ έχεις αρχίσει τις τελευταίες ημέρες μια άνευ προηγουμένου επίθεση επί παντός επιστητού επειδή σου θίξαμε τη τάξη Α, τους γλόμπους και τη παραμόρφωση που ωραιοποιεί το ακουστικό σου σύνολο, ενώ το μόνο που είπαμε είναι ότι αν θέλουμε να μιλάμε για HiFi, δεν υπάρχει χώρος για παραμόρφωση, ιδανικά ένα σύστημα πρέπει να αναπαράγει ενισχυμένο το σήμα χωρίς παρεμβολές, 1:1 όπως λέω και ότι τα ηχοσυστήματα δεν είναι όργανα μουσικής. Και άρχισες να ξετυλίγεις τη κοσμοθεωρία σου περί ακουστικής, περί αρμονικών και πάει λέγοντας και ότι εμείς δεν γνωρίζουμε τί εστί HiFi και ότι το HiFi οφείλει να παραμορφώνει.
Η ουσία είναι ότι κάθε άλλο παρά απο οπαδισμό πάσχουμε, δεν είμαστε εμείς οι μη-οντιοφίλ αυτοί που βλέπουμε τα ηχοσυστήματα σαν προέκταση του εγώ μας. Θα μου πει κάποιος ότι δεν παίζει καλά το σύστημά μου και θα βάλω τη γάτα μου ( που δεν έχω ) να κλάψει. Άλλων τα συστήματα χτίζονται με βάση το αυτί και το γούστο του κατόχου τους, άρα οποιαδήποτε κριτική αυτομάτως μεταφράζεται σε κριτική για τον εαυτό τους, το παίρνουν ( παίρνετε ) πατριωτικά και αρχίζει η επίθεση. Εμείς οι υπόλοιποι, απλά δεν μπορούμε άλλο τη μπαρούφα, η οποία μπαρούφα έχει κάνει πολύ κακό στο χώρο και αντί να κάθονται να ασχολούνται νέοι άνθρωποι με το αντικείμενο, στρέφονται αλλού ( και να σου πω, καλά κάνουν ). Ειπώθηκε για παράδειγμα ότι στην έκθεση ακόμα και εκθέτες έλεγαν άσχημα πράγματα για το DSP. Τί περιμένεις ακριβώς να σου πουν; Ότι με το DSP καταρρίπτεται ο μύθος των grande σχεδιάσεων στο κροσόβερ και ότι όντας ενεργά τα ηχεία, δεν θα δικαιολογούνταν τα υπέρογκα ποσά που ζητάνε για ψαροκασέλες; Ποιος έχει να χάσει απο την ευρεία χρήση του DSP στο τιουνάρισμα του ηχείου; ΟΕΟ?

Συνοψίζοντας λοιπόν και εν κατακλείδι, ουδέποτε υποστήριξα ή διεκδίκησα το ρόλο ούτε του πολιτικου μηχανικού, ούτε του Κωσταυτιά, ούτε του Μπούτχια, ούτε του Toole, ούτε κανενός. Το αν σέβομαι ή όχι τους ανθρώπους που συναναστρέφομαι, το γνωρίζουν πολύ καλά οι άνθρωποι που συναναστρέφομαι. Σαν άνθρωπος όμως, θεωρώ κοροϊδία το να δείξω ψεύτικο σεβασμό για τους τύπους ενώ απαιτώ να μου εμπνεύσει ο άλλος τον σεβασμό και όχι να μου τον επιβάλει. Και στη προκειμένη περίπτωση, θα μου εμπνεύσει τον σεβασμό κάποιος που θα μου αποδείξει ότι έχει γνώσεις γι'αυτό που μιλάει και δεν θα προσπαθήσει να μου επιβληθεί προμοτάροντας κάτι άσχετο με το θέμα ( δηλαδή, τη πολυετή εμπειρία του σε κάτι που δεν έχει απολύτως καμία σχέση με αυτό που συζητάμε ), πολλώ δε μάλλον, όταν ταυτόχρονα απαξιώνει τους συνομιλητές του επειδή αυτός έχει 40 χρόνια στο κουρμπέτι και όποιος του πάει κόντρα, απλά είναι άσχετος.

Reaction score
12.761
ωχ.... ο αστροναύτης έπαθε ...thva :p
Ε, είναι στα πλαίσια του χαρακτηρισμού του νήματος ως "μακρύτατο". Αλλά είναι πιο πολύ ένα κύκνειο άσμα μιας που αφενός θυμήθηκα γιατί απείχα του forum για τόσο καιρό, αφετέρου εκτίμησα την ενασχόλησή μου με δίκτυα και υπολογιστές. Άμα ανοίξετε κανένα νήμα της προκοπής για το Linux, θα συμμετάσχω. :p

Reaction score
23.718
@thva Ούτε εγώ είπα αυτό που κατάλαβες, ενώ πιστεύω ότι ήμουν πολύ σαφής. Είπα αλληγορικά, αυτό που έχω πει και νωρίτερα σε αυτό το νήμα: ότι δηλαδή, το γεγονός ότι ο Σάκης είναι τεχνικός μηχανημάτων για 40 χρόνια και δουλειά του είναι να επισκευάζει κυκλώματα, δεν τον καθιστά ειδήμονα και γνώστη ................ κλπ
- Δεν θυμάμαι ποιός το πρωτοάρχισε αλλά μετά απο κάποια στιγμή ασέβαια δίξατε και οι δυο μεταξύ σας. Αλλά γενικώς με τον ορισμό αυτόν δεν εννοούσα τόσο εσένα όσο άλλους. Εσένα είπα ότι έπρεπε να το λήξεις νωρίτερα. Θεώρησες οτι δεν ξέρει ; Ωραια, δεν ξέρει. Τι πας να αποδείξεις με το να τον κάνεις με το ζόρι να καταλάβει κάτι. Και για ένα θέμα που δεν εχει σχέση με το νήμα και ηθελε να επικεντρωθεί ; Εξάλλου το είπε απο την αρχή (και μόνος του σε ανύποτπο χρόνο) ότι με τους class D δεν πολυδουλεύει, τώρα τους κοιτάει που άρχισαν να χαλάνε. Τον ρώτησες ... σου έδωσε μια απάντηση (λαθος σωστή δεν εχει σημασία, αυτή μπόρεσε και έκρινε) ... το ξαναρωτησες .... σου ξαναπαάντησε ότι ξέρει και θεωρεί για το θέμα .... τέλος. Πήγες και εσυ να τον βγάλεις λάθος για 20 σελίδες και για ενα μόνο συγκεκιρμένο θέμα. Και με τεράστιο πάθος λες και σου σκοτώσε και την μητέρα σου. Αυτό εγώ το θεωρώ οπαδιλίκι. Μπορεί να κάνω λάθος και τα κινητρα σου να είναι δαφορετικά. Σαν αυτά που είπες (δοκτορες Bhutia κλπ) ...που πάλι και αυτά (αυτών) τα θεωρώ οποαδιλίκι χα χα.Ακνενας δεν τα ξέρει όλά Αστρονοτ. Και αυτό που βλεέπις σαν εξέλιξη στο dsp δεν είναι ενός ανθρώπου (όπως το νομιζεις) ή κάποιας παοψης. Είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειας πολλών ανθρώπων, πολλών επιστημών και ομάδων τους.

- Για τον Bhuta εννούσα περισσότερο την στάση του. Όχι τις γνώσεις του για το θέμα. Αυτές είναι γνωστές. Πως χειρίστηκε το θεμα επικοινωνιακά εννοώ. Όπως πρότεινε και ο wizzy.

- Για το dsp σου είπε κάποια πράγματα (μειονεκτήματα) που ικατά την γνώμη και γνώση μου ισχύυν. ¨Εχουν και ακουστό αποτέλεσμα μάλιστα Εγω π.χ. άνετα κατάλαβα ότι τα νέα ενεργά Focal στην έκθεση που άκουσα εχουν ΑΒ ενισχυτικά και τα D&D έχουν D. Εχει και άλλα μειονεκτήματα που -δεν ξέρω - αλλά δεν εχω δεί να τα συζητάτε σοβαρά εσείς που είστε υπέρμαχοι του. Το dsp ανοίγει (άνοιξε ήδη εδω και χρόνια) φυσικά πολλούς ορίζοντες για βελτίωση σε σημαντικά ζητήματα της ηλεκτρο- ακουστικής. Κάποια απο αυτά μπορεί να αποδώσουν καρπούς, κάποια όχι, κάποια μπορεί να κάνουν σε κάποιους τομείς τα πράγματα χειρότερα ηχητικά, σε κάποια μπορεί να συνεισφέρουν. Πάντα μιλάμε καθαρά με ηχητικό και τεχνικό κριτήριο. Όχι εάν είναι φθηνά, δεν καίνε ρεύμα κλπ. Αυτά που ισχυρίστηκε ο East είχα την ευκαιρία (και τύχη) να τα ρωτήσω όπως σου είπα στην έκθεση σε εκτενή συζήτηση μου με ανθρώπους με πτυχίο στην ηλεκτρονική αλλά και στην ακουστική και όχι μόνο μου τα επιβεβαίωσαν (μιας και δεν πιστεύεις τον east) αλλά μου είπαν και πολυ χειρότερα ηχητικά αποτελέσματα τους σε τομείς της ηλεκτροκαουστικής που δεν τα ήξερα, είναι πιο σοβαρά, και δεν εχω δει πουθενά να συζητιούνται εδώ. Μπορεί να εχουν και να μην το γνωρίζω. Χθές που κάθησα λίγο όπως σου είπα να τα ψάξω βρήκα πολύ λίγα site και κυρίως μόνο στο DIY να τα συζητάνε, εξερευνούνε και πρακτικά (τεχνικά) και θεωρητικά που βασίζονται αυτά. Και πάλι συζητούσαν για την διορθωση των μεγαφώνων και όχι αυτήν την χρήση που κάνετε εσείς. Στην χρήση που κάνετε εσεις είναι αναπόφευκτα. Πλέον δεν μπορεί και είναι φυσικά απαρχαιωμένο να πας να ρυθμίσεις με το αυτί. Ιδιως για τα κροσοόβερ. Και ιδιώς για τα ενεργά κροσόβερ που σε ενδιαφέρει είναι πολυ δύσκολο και ακρίβό και για αυτό εχεις κολλήσει κιόλας. Αυτό βάζω στοίχημα δεν σε προειδοποίησε κανένας απο τους πολιτικους μηχανικούς όταν διάβαζες για την ανωτερότητα τους. Τέλος πάντων το προσωπικό σου αυτό θέμα είναι ιδιαίτερο αλλά έστω ότι το επιχείρησες δείχνει ότι έχεις μια ιδεαλιστική προσέγγιση σε αυτό. Θίχτηκες όμως όταν κάποιος στο εντόπισε. Γενικά το θέμα είναι μεγάλο και θέλει δικό του νήμα. Π.χ. "τα μειονεκτήματα του dsp." Όχι να γίνεται μια ανεκδοτολογίκη και προσωπικού (της δικης σου προσπάθειας) περιεχομενου και μάλιστα σε νήμα που ανοίχτηκε με άλλο σκεπτικό, υπόθεση γαι αναρώτηση. Δεν συμφωνείς σε αυτό τουλάχιστον ; Το ίδιο και ο χώρος πιυ έβαλε μέσα ο Ν.Κ. άλλες δέκα σελίδες και αυτό. Εγώ έβαλα την τάξη Α αλλά ήθελα να την συζητήσω με τον East , δεν την συζήτησα με κανέναν άλλον ή προσπάθησα να μην. Ακόμη και απο αυτόν δεν "καλύφθηκα". απολυτα στην αρχη αλλά τουλάχιστον καλύφθηκα επιγραμματικά σε δευτερο χρόνο με την απάντηση του. ¨Αλλη μια σελίδα χαμένη και εκεί. Με το East διαφώνησα και σε πράγματα που εσεις συμφωνείτε (damping factor, slew rate κ.α.). Και άλλα επίσης που δεν είπα. Βλέπεις για το καθένα να επεμενα απο δέκα σελίδες για να τον πεισω και να με πεισεί ; Όχι.

- Επίσης δνε υπερασπιστηκα (υπερασπιζομαι) τον East (εκτός εκει που τυγχανει να συμφωνώ) αλλά υπερασπίστηκα την σωστή επικοινωνία. Η διαφωνία σε κάποια τεχνικά ζητήματα (και το θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα τους) είναι αναποφευκτη και πιθανον και δεδομένη. Δεν είναι εκεί το πρόβλημα (σπάνια είναι) , το πρόβλημα είναι στην επικοινωνία.

Last edited:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.658
Members
38.592
Νεότερο μέλος
George Tzelalis