- Μηνύματα
- 59.820
- Reaction score
- 146.234
Yes, they (we) are cooked.
Πραγματικά πολύ ανταγωνιστικά αυτοκίνητα.
Yes, they (we) are cooked.
Τον χρήστη κυρίως τον ενδιαφέρει ο χρόνος και η απόσταση. Η διαφορά στο έξοδο σε χρήμα δεν είναι σημαντικό, τουλάχιστον για όσους δεν γράφουν εκατοντάδες χιλιόμετρα την μέρα.το μη προφανές, είναι οτι σε ποσοστό μπαταρίας/χλμ την καλύτερη επίδοση είχε το skoda μαζί με το Υ ενώ το χπενγκ ήταν κάπου 8% χειρότερο πα΄ρα την ικανότητα φόρτισης με μεγαλύτερη ισχύ.
Σαφώς και το κάθε αυτοκίνητο προσφέρει διαφορετική εμπειρία, έχει άλλα δυνατά σημεία κλπ. και τελικά ο καθένας θα επιλέξει με βάση τα δικά του κριτήρια. Αυτό λέμε κι εμείς τόσο καιρό.Το κάθε όχημα προσφέρει διαφορετική εμπειρία. Pick your poison.
Και επιπλέον είναι ΚΑΙ επικίνδυνο.Σαφώς και το κάθε αυτοκίνητο προσφέρει διαφορετική εμπειρία, έχει άλλα δυνατά σημεία κλπ. και τελικά ο καθένας θα επιλέξει με βάση τα δικά του κριτήρια. Αυτό λέμε κι εμείς τόσο καιρό.
Και τώρα αυτό γίνεται 100% σαφές και από τα παραπάνω τεστ, όπου φαίνεται ότι το Tesla δεν έχει την καθολική υπεροχή που προσπαθείτε να μας πείσετε ότι έχει (ποιοτικά και ποσοτικά), ούτε απέναντι στους Γερμανούς, ούτε απέναντι στους Κινέζους.
Δεν είπα ποτέ πως τα Tesla έχουν υπεροχή στην ταχύτητα φόρτισης. Πουθενά. Και δεν το έχω πει επειδή δεν έχουν.καθολική υπεροχή που προσπαθείτε να μας πείσετε ότι έχει (ποιοτικά και ποσοτικά)

Ακόμα συμβαίνει; νόμιζα πως διορθώθηκε αυτό. Τι software version είχε το συγκεκριμένο;Στην διαδρομή το Model Y είχε και 4 phantom brakings
Σύντομα θα πάψει αυτό να είναι κριτήριο. Λίγο το plug and charge, λίγο που θα γίνουν πιο διαδεδομένα τα φορτιστήρια με pos, λίγο που ανοιξαν πολλά superchargers για όλους, αυτό αρχίζει και γίνεται non issue.Αυτό που έχω πει, και είναι αντικειμενική αλήθεια, είναι πως λόγω του δικτύου των Superchargers και της υποδειγματικής λειτουργίας τους, ένα Tesla είναι η καλύτερη επιλογή στο εξωτερικό
Δηλαδή το πραγματικό πλεονέκτημα το αποκτάς με επιπλέον 8000 ευρώ από την τιμή αγοράς; Υποχρεωτικά; Αλλιώς είσαι χειρότερα; χμμμμμμ.......Δεν είπα ποτέ πως τα Tesla έχουν ποιοτικό εσωτερικό ας πούμε, ή ότι το Autopilot είναι ότι καλύτερο (όχι FSD, το Autopliot). Δεν το είπα επειδή δεν ισχύει.
Ως γνωστόν, βλέπουμε για άλλη μια φορά πως σε πραγματική εμβέλεια και σε χαμηλότερη κατανάλωση (υψηλό efficiency) το Τέσλα θριαμβεύει.Προβλέψιμη εμβέλεια με αυτές τις συνθήκες (με 120χλμ/ ώρα στους 5 βαθμούς):
- Tesla Μodel Y AWD 377χλμ (79kWh Battery)
- Skoda Enyaq Coupe RS 356χλμ (79kWh Battery)
- XPENG G6 AWD Performance 338χλμ (80,6kWh Battery)
Δεν ισχύει αυτό, κανένας (ούτε γω) δεν θεωρεί τα Τέσλα τέλεια σε όλα.το Tesla δεν έχει την καθολική υπεροχή που προσπαθείτε να μας πείσετε ότι έχει
Χεστήκαμε για το plug & charge, tap-to-pay (δηλαδή πληρωμή με κάρτα χωρίς λογαριασμούς, apps κλπ.) αρκεί.Θα εκπλαγείτε από το πόσα ηλεκτρικά δεν έχουν plug & charge. Και πάρα πολλά από αυτά δεν θα αποκτήσουν ποτέ, καθώς δεν είναι μόνο θέμα software.