BBQ Weber Spirit, Schickling and other grills in action

melina

Cargo 200
Reaction score
47.029
Εβαλε κρύο σήμερα. Ταλανίστηκα.
Δεν μπορεί να ψένουν οι κρυόκωλοι γερμανοί με -10 και εμείς τα παλληκάρια να κιοτεύουμε στο +3, σκέφτηκα, και τόλμησα.

Καλή χρονιά να έχουμε παίδες και του χρόνου με υγεία!

IMG_5852.JPG

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.801
Ερώτηση προς τους μύστες-ψήστες του φόρουμ:

Για την ψησταριά μου είχα πάρει μια μπουκάλα Coral Gas Prime (10kg). Από πολλές πηγές διάβασα ότι το βάρος της κενής μπουκάλας είναι 6,7kg (και άρα 16,7 όταν είναι γεμάτη), οπότε παρακολουθούσα το βάρος της για να την αντικαταστήσω έγκαιρα.

Τελευταία φορά που ξεκίνησα να ψήσω ήταν στα 8,5 περίπου, οπότε λέω φτάνει. Κάποια στιγμή όμως μετά από αρκετή ώρα άρχισε η ψησταριά να χάνει θερμοκρασία και όσο και να την άνοιγα δεν μπορούσε να ανεβάσει. Λέω θα τελείωσε, κακώς θεώρησα ότι έφτανε.

Όταν την έβγαλα και τη ζύγισα όμως, ήταν/είναι ~7,85 κιλά, δηλαδή αρκετά παραπάνω από αυτό που θα έπρεπε να είναι αν είχε αδειάσει.

Άρα, το ερώτημα είναι:
- Μήπως ναι μεν δεν είναι άδεια, αλλά όταν κοντεύει να αδειάσει δεν μπορεί πια να "δώσει" και άρα θέλει αντικατάσταση;
- Μήπως όταν φτάνει σε αυτό το σημείο δεν χρειάζεται αντικατάσταση αλλά πρέπει απλά να ανοίξεις τον ρυθμιστή και να συνεχίσεις να τη χρησιμοποιείς μέχρι να αδειάσει; Άρα μήπως είναι φυσιολογικό/αναμενόμενο αυτό και εγώ απλά δεν το γνωρίζω;
- Μήπως έχω χαλασμένη ζυγαριά; ( αλλά τόσο πολύ; )
- Μήπως δεν είναι τελικά 6,7 κιλά η άδεια (δύσκολο, γιατί το έχω διασταυρώσει από πολλές κριτικές, προδιαγραφές κλπ.)

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
111.794
Την κούνησες να δεις αν ακούγεται ότι έχει μέσα;

gonis

Luger
Reaction score
12.715
Την κουρτίνα ένα,έχει συμβεί και σε μένα.
Προς το τέλος δεν ανέβαζε θερμοκρασία
Μου έχει συμβεί βέβαια και το άλλο,να ψήνω σε 200+ και να σβήσει απότομα!

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.801
Την κούνησες να δεις αν ακούγεται ότι έχει μέσα;
Ναι, ακούγεται ένα πλίτσι-πλίτσι, αλλά δεν είναι εύκολο να καταλάβεις πόσο λίγο είναι αυτό το λίγο που έχει μέσα.

Το ΑΙ λέει και το άλλο:

"Όταν χρησιμοποιείτε την ψησταριά σε υψηλή ένταση για πολλή ώρα, το υγραέριο εξατμίζεται γρήγορα μέσα στη φιάλη. Αυτή η διαδικασία (εξάτμιση) απορροφά θερμότητα, με αποτέλεσμα η φιάλη να παγώνει εξωτερικά. Όσο πιο άδεια είναι η φιάλη (όπως η δική σας με μόλις 1,15 κιλά), τόσο πιο γρήγορα πέφτει η εσωτερική πίεση, με αποτέλεσμα η ροή προς την ψησταριά να μειώνεται δραματικά και η θερμοκρασία να πέφτει."

Δεν ξέρω αν αυτό που λέει σημαίνει πως μπορεί να την ανάψεις την άλλη μέρα και να είναι πάλι ΟΚ, ή ότι όταν φτάσεις σε τόσο χαμηλή στάθμη, είναι ώρα για αλλαγή.

abcd

Super Moderator
Reaction score
111.794
η φιάλη να παγώνει εξωτερικά.
Έχω δει πάγο σε θερμάστρα επαγγελματική φίλου μαγαζάτορα. ;)

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.801
Έχω δει πάγο σε θερμάστρα επαγγελματική φίλου μαγαζάτορα. ;)
Η αλήθεια είναι πως την είχα αναμμένη κάνα δίωρο εκείνη τη μέρα και η θερμοκρασία (του αέρα εννοώ) ήταν κάτω από 5C (πριν καμιά βδομάδα που έκανε τσωλόκρυο). Οπότε ίσως συνετέλεσε αυτό.

Αλλά το ερώτημά μου δεν απαντήθηκε! Εσείς δηλαδή τις αλλάζετε πριν τελειώσουν "για σιγουριά"; Και σε ποιο σημείο; Ή συνήθως "σας πάνε" μέχρι το τέλος;

gonis

Luger
Reaction score
12.715
Η αλήθεια είναι πως την είχα αναμμένη κάνα δίωρο εκείνη τη μέρα και η θερμοκρασία (του αέρα εννοώ) ήταν κάτω από 5C (πριν καμιά βδομάδα που έκανε τσωλόκρυο). Οπότε ίσως συνετέλεσε αυτό.

Αλλά το ερώτημά μου δεν απαντήθηκε! Εσείς δηλαδή τις αλλάζετε πριν τελειώσουν "για σιγουριά"; Και σε ποιο σημείο; Ή συνήθως "σας πάνε" μέχρι το τέλος;
Όταν έχω κόσμο,πριν ζυγίζω και αν είναι το περιεχόμενο κάτω από 2 κιλά την αντικαθιστώ.Υπαρχει και η λύση της δεύτερης φιάλης αν έχεις χώρο φύλαξης οπότε την αφήνεις μέχρι τέλους.Εγω δεν έχω γιατί ζω σε διαμέρισμα.

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
38.612
Μήπως ναι μεν δεν είναι άδεια, αλλά όταν κοντεύει να αδειάσει δεν μπορεί πια να "δώσει" και άρα θέλει αντικατάσταση;
:thumbsup:

Εγω εχω δυο για να μην ξεμεινω σε καμια κρισιμη φαση.

melina

Cargo 200
Reaction score
47.029
Και εγώ με δύο μπουκάλες είμαι πλέον. Η πρώτη στη νέα ψησταριά με άφησε σχεδόν στη μέση ενός ψησίματος και το αποτελείωσα μετά κόπων και βασάνων κουνώντας τη δυνατά (ναι, κουνώντας τη δυνατά πέρα δώθε) κάθε 5-10 λεπτά. Η ανάδευση ανέβαζε λίγο τη θερμοκρασία του υγρού και ανέβαζε λίγο πίεση και κάπως το κράτησα ζωντανό. Για να μην την ξαναπάθω πήρα δεύτερη μπουκάλα αλλά και το παρακάτω εξάρτημα 8-) για να έχω μια πιο άμεση ένδειξη για το περιεχόμενο, τουλάχιστον να μην ξεκινάω ψήσιμο όταν είναι στο τελείωμα και με αφήσει πάλι στη μέση. Δεν έχω ακόμα τελειώσει μπουκάλα με το νέο ρυθμιστή με τον ενδείκτη αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δεν μπορεί να την πάει κανείς στο μηδέν. Ισως μόνο με πολύ κούνημα κάπως να τη στραγγίζεις αλλά αυτό είναι ανέβα να φιλήσεις κατέβα να γ@μήσεις και ειδικά σε συνθήκες κρύου να μην αξίζει τον κόπο για να πάρεις 1 Kg (€2), το καλοκαίρι με τη ζέστα ίσως είναι καλύτερα.

λινκ

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.509
Στο πλάι και πάνω στη σχάρα, την ψήνεις τη φιάλη.
Ζεσταίνεται και βγάζει.
Με δική σας και του ζιζικ ευθύνη.

Reaction score
26.490
Θεωρώ οτι η δήθεν για λόγους ασφαλείας μη πλήρωση στα βενζινάδικα ειναι τεράστια απάτη με σκοπό τελικά να πληρώνεις το αέριο 3 φορές πάνω απο ότι στα αυτοκίνητα που ειναι και καλά ασφαλέστερα στο γέμισμα (έλεος)

melina

Cargo 200
Reaction score
47.029
Δεν μπορείς να ξέρεις ο κάθε ένας που θα γεμίσει μια φιάλη στο βενζινάδικο πως θα τη μεταχειριστεί και τι μ@λακία θα κάνει και αν θα βάλει σε κίνδυνο άλλους.

Τουλάχιστον τώρα την παίρνεις "σφραγισμένη", που σημαίνει ότι κάποιος τη γέμισε ακολουθώντας κάποιους κανόνες ασφαλείας (θερμοκρασία-πίεση σε εγκαταστάσεις), έβαλε τη σωστή ποσότητα μέσα, έχει κλείσει σωστά τον διακόπτη.
Αμφιβάλλω ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει σε ένα βενζινάδικο τηρώντας ευλαβικά κανόνες και προφυλάξεις σε κάθε γέμισμα φιάλης μέσα στον κακό χαμό με αυτοκίνητα γύρω γύρω, πλυντήρια και μέσα στην πόλη.

Αν δεν κάνω λάθος ακόμα και τα "βενζινάδικα υγραερίου" είναι συγκεκριμένα, ξέρω ότι κάποτε πριν πολλά πολλά χρόνια ήταν 4-5 σε όλη την Αθήνα κοντά σε "βιομηχανικές περιοχές" - τώρα δεν έχω εικόνα. Σίγουρα θέλει άλλη άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας από ότι ένα υγρό βενζινάδικο.

Αυτό που έχει ίσως ενδιαφέρον είναι για όσους έχουν ήδη εγκατάσταση φυσικού αερίου να κάνουν ότι χρειάζεται και με την κατάλληλη ψησταριά (ή μετατροπή) να κάνουν χρήση του φυσικού αερίου.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
100.120
Δεν μπορείς να ξέρεις ο κάθε ένας που θα γεμίσει μια φιάλη στο βενζινάδικο πως θα τη μεταχειριστεί και τι μ@λακία θα κάνει και αν θα βάλει σε κίνδυνο άλλους.

Τουλάχιστον τώρα την παίρνεις "σφραγισμένη", που σημαίνει ότι κάποιος τη γέμισε ακολουθώντας κάποιους κανόνες ασφαλείας (θερμοκρασία-πίεση σε εγκαταστάσεις), έβαλε τη σωστή ποσότητα μέσα, έχει κλείσει σωστά τον διακόπτη.
Αμφιβάλλω ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει σε ένα βενζινάδικο τηρώντας ευλαβικά κανόνες και προφυλάξεις σε κάθε γέμισμα φιάλης μέσα στον κακό χαμό με αυτοκίνητα γύρω γύρω, πλυντήρια και μέσα στην πόλη.

Αν δεν κάνω λάθος ακόμα και τα "βενζινάδικα υγραερίου" είναι συγκεκριμένα, ξέρω ότι κάποτε πριν πολλά πολλά χρόνια ήταν 4-5 σε όλη την Αθήνα κοντά σε "βιομηχανικές περιοχές" - τώρα δεν έχω εικόνα. Σίγουρα θέλει άλλη άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας από ότι ένα υγρό βενζινάδικο.

Αυτό που έχει ίσως ενδιαφέρον είναι για όσους έχουν ήδη εγκατάσταση φυσικού αερίου να κάνουν ότι χρειάζεται και με την κατάλληλη ψησταριά (ή μετατροπή) να κάνουν χρήση του φυσικού αερίου.

Είστε μαζοχιστές τελικά... :p :biggrin:

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • abcd

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.417
Members
38.696
Νεότερο μέλος