Tesla

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
23.046
Τι εννοείς "δεν πρόλαβες"; Αύριο λήγει η προσφορά.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
34.157

Συμπέρασμα
Η τιμή των €61,900 που κοστίζει το αυτοκίνητο της δοκιμής μας δεν είναι σε καμία περίπτωση ευκαταφρόνητη, ωστόσο δεδομένης της ισχύος και του στησίματος του στις στροφές, αλλά και τον αυτοκινητόδρομο νομίζω ότι η απόκτηση του μοιάζει με ληστεία στο πορτοφόλι του Elon Musk!

Δεν υπάρχει ηλεκτρικό SUV που να είναι πιο εύστοχα στημένο για γρήγορη οδήγηση, ενώ τα θερμικά SUV’s που κοστίζουν δύο ή και τρεις φορές περισσότερο μειονεκτούν σε ότι αφορά το μέτρο και την ισορροπία στην ρύθμιση της ανάρτησης-και ας μην μιλήσω για επιδόσεις με την επιτάχυνση των 3,5 δλ για το 0-100 του ΜΥ να ντροπιάζει όλα τα SUV’s κάτω €200K..

Σε ότι με αφορά τα αυτοκίνητα που έχω οδηγήσει όλα αυτά τα χρόνια αυτό είναι το πιο καλοστημένο SUV ασχέτως καυσίμου και κόστους, ενώ βρίσκεται και κοντά τόσο στην i4 M50 όσο και στο ομόσταυλο Μ3 που με ενθουσιάζει σε κάθε του εκδοχή και μοντέλο.

Είναι μάλλον η κορυφαία επιλογή για κάποιον που επιμένει σε αμάξωμα τύπου SUV και οι Ασιάτες δεν μπορούν να κάνουν τίποτε για αυτό, ωστόσο σε ότι με αφορά η συμβίωση μαζί του έχει απλά μετατρέψει την αναμονή για να οδηγήσω κάποια στιγμή το Μ3 Performance σε μια βαθιά περιέργεια και προσμονή.

Μέχρι τότε αυτό είναι το καλύτερο SUV της αγοράς!

TGD

Thread Gravedigger
Reaction score
11.584
Και η εταιρεία που φτιάχνει ΑΥΤΟ ισχυρίζεται ότι δεν είναι αυτοκινητοβιομηχανία...

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
93.737
Και η εταιρεία που φτιάχνει ΑΥΤΟ ισχυρίζεται ότι δεν είναι αυτοκινητοβιομηχανία...
Πρέπει να βρουν κάτι να πουν για τον λόγο που πέφτουν κατακόρυφα οι πωλήσεις ενώ των ανταγωνιστών ανεβαίνουν. Λένε πως δεν τους νοιάζει. Αυτό.
Είναι ο ορισμός του gaslighting.

Εναλλακτικά θα έπρεπε να πουν πως οι πωλήσεις πέφτουν επειδή ο CEO είναι φασίστας. Ε δεν γίνεται.

alexis

Reaction score
34.157
Βολτούλα σήμερα με ένα Model 3 που είχα για 90'. Δύο οι λόγοι. Ο βασικός αν μπαίνει στο δρόμο προς το σπίτι και γενικά στο γκαράζ. Το πρώτο το κατάφερε το δεύτερο δεν. Ούτε μέχρι τα μισά. Είναι χαμηλό. Ο δεύτερος λόγος η κατανάλωση σύμφωνα με τα δικά μου δεδομένα. Όπως οδηγώ εγώ.

Έκανα Γλυφάδα - Ανάβυσσο - ανάβαση στον Άγιο Κωνσταντίνο και πίσω. Κλιματισμός στο Auto στους 21° C. Στο δρόμο όπως θα οδηγούσα και ένα θερμικό. Συνολική κατανάλωση 12.4kWh/100km. Μπαταριά έφυγα με 97% SoC και επέστρεψα με 87%. Στα δικά μου δεδομένα αυτό θα σημαίνει συνολικό κόστος μετακίνησης 0.75€. Με το θερμικό που έχω 10€.

1000014322.jpg

Κάπως σπαστικά τα φλας με κουμπιά. Οκ κάναμε τη δουλειά μας αλλά δεν. Κάποια στιγμή άρχισε να δροσίζεται η πλάτη και τα πόδια. Μετά από κάποια λεπτά σταμάτησε. Είχε ανάψει τα αεριζόμενα καθίσματα μόνο του. Μια άλλη στιγμή θέλησα να κάνω δεξιά. Άναψα φλας κανονικά. Είχε κίνηση, και μια μηχανή να έρχεται από πίσω ανάμεσα στα οχήματα. Η μηχανή ερχόταν κάπως πατημένη μάλλον. Το όχημα μου πήρε το τιμόνι και επέστρεψε στην λωρίδα που ήταν πριν. Δεν πρόλαβα καν να αντιδράσω.

Επιστρέφοντας το στην Tesla, κάτσαμε να δούμε το Y Standard που είχε έξω σε μαύρο. Τελικά δεν είναι και τόσο κακό όσο το είχα κράξει, αλλά μόνο σε σκούρα χρώματα. Το ίδιο και μέσα. Τρώγεται. Το ύφασμα στα καθίσματα είναι πολύ καλό. Θυμίζει τζιν. Θα έπρεπε όμως να έχει 30k-35k, όχι 40k. Μέσα είχε ενα Y Premium σε Stealth Gray (μάλλον, δεν ρώτησα), με λευκά καθίσματα. Οκ, αυτό ήταν ωραίο. Πρώτο Tesla που μπαίνω με λευκά καθίσματα. Η διαφορά είναι αισθητή προς το καλύτερο για μένα. Σπάει η μαυρίλα. Έτσι οπως ήταν το έπαιρνα, αν δεν είχε 51k. :biggrin:

Αυτά για σήμερα. Πάει το 3 το ξεχνάμε. Το Υ οκ, αλλά. Θα γίνει και σε αυτό test drive κάποια στιγμή. Γενικότερα κόστος συντήρησης αστείο. Δεν υπάρχει αντίπαλος. Πουθενά.

Το κτήριο στη Βάρης Κορωπίου όντως έρχεται. Τελος 2026 αρχές 2027. Αλλά δεν θα κάνει πωλήσεις. Service, φανοποιεία, παραλαβές, R&D, και κάτι άλλο που ξέχασα. Τους είπα να βάλουν και Superchargers. 🙂

Last edited:

alexis

Reaction score
34.157
🤣🤣😁

ΥΓ. Υπολόγισε πόσα λεφτά μαζεύεις σε 5 χρόνια. 😎
Πολλά. Πάρα πολλά. Αλλά αυτά αφορούν εμένα, και με ένα ηλεκτρικό με τα ελάχιστα δυνατά κοστολόγια συντήρησης.

Αν δεν έχεις φωτοβολταϊκά, και αν πάρεις κανένα ηλεκτρικό με 1000τόσα ευρώ κόστος ασφάλισης, αλλά τόσα σε ελαστικά, κάνεις χλμ (20k-30k το χρόνο), και θες και 600€-800€ service κάθε 40.000χλμ (υπάρχουν τέτοια believe me) τότε ..........

Προσωπικά, 600άρια και 800άρια για service ηλεκτρικού κάθε 40.000χλμ δεν πληρώνω.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.775
αλλά τόσα σε ελαστικά,
Αυτό ειλικρινά δε ξέρω γιατί το λένε.

Στο Τέσλα Y LR έχω ξεπεράσει τα 50.000 χλμ με τα μαμά ελαστικά, και έχουν ακόμα πολύ ψωμί.

Και κλείνω 25.000 χλμ με τα 4-seasons ελαστικά, που είναι σα καινούρια.

Με 2 σετ ζαντολάστιχα που έχω και τα αλλάζω ανά σαιζόν, παίζει να φτάσω συνολικά κοντά στα 100.000 χλμ για να αλλάξω τα πρώτα 4 λάστιχα, και τα "χειμερινά" θα έχουν ακόμα πολύ ψωμί..
Προσωπικά, 600άρια και 800άρια για service ηλεκτρικού κάθε 40.000χλμ δεν πληρώνω.
Μεγαλύτερη απάτη δεν υπάρχει.

Εγώ σας τα έχω πει για τον όμιλο βαγκ, τα σέρβις τους στα BEV είναι μια ξεκάθαρη απάτη.

Last edited:

Reaction score
2.586
Εγώ σας τα έχω πει για τον όμιλο βαγκ, τα σέρβις τους στα BEV είναι μια ξεκάθαρη απάτη.
τι εννοείς; έχουν αναφερθεί κινέζικα με μεγαλύτερο κόστος.

στο id3 με σέρβις ανά 2 ετία, έδωσα 241 ευρώ τη μία φορά και 250 την άλλη
στο συνεργείο της αντιπροσωπείας και χωρίς συζήτηση, δηλαδή το αφήνω και κάντε ότι νομίζετε ότι χρειάζεται

τώρα αν η αλλαγή υγρών φρένων ανά 2ετία που περιλαμβάνεται είναι υπερβολή,
είναι άλλη συζήτηση,
μπορεί να μην την κάνει κάποιος και να δώσει πολύ λιγότερα

Reaction score
26.589
Τα υγρά (υδραυλικά λάδια για την ακρίβεια) φρένων δεν πρέπει να μένουν παραπάνω ασχέτως χρήσης καθώς απορροφούν υγρασία και δεν λειτουργούν οπως πρέπει.
Τώρα για τα υπόλοιπα λεφτά των 240 ευρώ θεωρώ οτι είναι ολίγον ξεπέτα καθώς δεν δικαιολογουνται από τις εργασίες αλλά και πάλι για το παρελθόν της kosmocar είναι τσάμπα

• Like
Reactions: TGD

alexis

Reaction score
34.157
Αυτό ειλικρινά δε ξέρω γιατί το λένε.

Στο Τέσλα Y LR έχω ξεπεράσει τα 50.000 χλμ με τα μαμά ελαστικά, και έχουν ακόμα πολύ ψωμί.

Και κλείνω 25.000 χλμ με τα 4-seasons ελαστικά, που είναι σα καινούρια.

Με 2 σετ ζαντολάστιχα που έχω και τα αλλάζω ανά σαιζόν, παίζει να φτάσω συνολικά κοντά στα 100.000 χλμ για να αλλάξω τα πρώτα 4 λάστιχα, και τα "χειμερινά" θα έχουν ακόμα πολύ ψωμί..
Αυτό μου το είπαν χθες και στην Tesla. Πως πελάτες τους λένε πως αλλάζουν ελαστικά στα 60.000χλμ - 80.000χλμ. Αν κάνεις αλλαγή χειμερινά- καλοκαιρινά θα φτάσεις και παραπάνω. Δεν ξέρω που ωφεληθείτε αυτό. Να έχει σχέση η τετρακίνηση ίσως; Ή να συμβαίνει και στα RWD; Δεν έχω ιδέα. Θα παίξει και αυτό το ρόλο του προφανώς. Τα τυπικά service στην Tesla πάνε κανένα 100αρικο το απλό και κανένα 150άρι το μεγάλο μου είπε. Δεν έχει κάτι άλλο.

Μεγαλύτερη απάτη δεν υπάρχει.

Δεν ξέρω τι συμβαίνει με την VAG. Δεν έχω ψάξει ούτε πρόκειται. Για άλλους λέω.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.775
τι εννοείς;
Τα περισσότερα τα έχω γράψει. Κοστολογια δεν θυμάμαι απ'έξω, πρέπει να τα ψάξω και βαριέμαι.

Ενδεικτικά:

1. Είχα εξ'αρχης ένα θέμα με το φρένο, που έκανε μικροκινήσεις στο τιμόνι. Ήταν βέβαιο ότι προέρχονταν από κάποιο μπροστινό δισκόφρενο. Το πήγα 3 φορές για να το διορθώσουν, τη μια δε βρήκαν τίποτα, την άλλη βάλανε ξερωγω κάνα λάδι, την τρίτη φορά που συμπληρώθηκαν 6 μήνες (και μόλις βγήκαν εκτός εγγύησης τα φρένα) ανακάλυψαν επιτέλους (όπως τυχαίως) ότι είναι στραβός ο δίσκος και έπρεπε να αλλαχτούν τα εμπρός δισκόφρενα, με δικιά μου επιβάρυνση. Γιατί εγώ στραβωσα το δίσκο (δήθεν) με πολύ απότομο φρενάρισμα μέσα σε βροχή, και τέτοια χαζά.

2. Στο έτος ζήτησαν αλλαγή στα υγρά του κλιματιστικού. Στο έτος! Αλλαγή, όχι συμπλήρωμα. 2,5 κατοσταρικα, είπα οκ, αφού αναφέρεται υποχρεωτική αλλαγή, αλλά διαμαρτυρήθηκα γιατί αυτό δεν έχει κανένα νόημα. Τελικά τότε δεν έγινε διότι δεν βρήκαν μηχάνημα να τα αλλάξουν (έχει ειδικό μηχάνημα, πολύ ακριβό, που τότε είχαν μόνο ένα στην Αθήνα).

3. Πέρσι τα άλλαξαν τα υγρά του κλιματιστικού. Βρήκαν μηχάνημα, σε εξωτερικό συνεργάτη. Το κλιματιστικό εν τω μεταξύ, έκανε τα τελευταία χρόνια μερικές διακοπές λειτουργίας, τραγικές σε ένα ταξίδι μέσα στον καύσωνα του καλοκαιριού, που το είχαν αποδώσει στο σοφτγουερ. 2,5 ώρες στο δρόμο, σάουνα..

4. Τριγμοί από την ηλιοροφή, από τον πρώτο μήνα χρήσης. 3-4 φορές το πήγα, δεν το έφτιαξαν. Τελικά το έφτιαξα μόνος μου, με οδηγίες που βρήκα σε φορουμς χρηστών.

5. Υγρά φρένων αλλάζουν αέρα Πατέρα. Χωρίς νόημα, και βεβαίως τα φρένα του αυτοκινήτου δεν είναι το "ατού" του. Με τις αλλαγές υγρών, δεν γίνονται "καλά" τα φρένα.

6. Διακοπές σύνδεσης του κινητού τηλεφώνου στο Android auto. 2-3 φορές το πήγε η σύζυγος, πλέον ούτε εγγύηση ούτε τίποτα, όλο κάτι κάνουν δήθεν, "καθαρίζουν" το σοφτγουερ, δεν με έχουν πείσει ότι γνωρίζουν το σπορ.

Γενικώς είμαι πολύ ικανοποιημένος από το αυτοκίνητο, δεν έχει βγάλει τίποτα τρομερό.
Εξαιρετικό προϊόν είναι.
Και συγκριτικά με θερμικά, δεν το συζητάμε, το κόστος συντήρησης είναι αστείο. Στα 95.000 χλμ είναι, το νιώθω σα καινούριο.

95 το ένα, 75 το άλλο. Σύνολο 170.000 ηλεκτρικά χιλιόμετρα.

Το "άλλο", ξέρεις τι κόστος συντήρησης έχει ως τώρα; Ένα φίλτρο αέρα.. 😂😁🤣

Και το σοφτγουερ "πετάει" στο "άλλο". 😎

Δεν υπάρχει σύγκριση.

alexis

Reaction score
34.157
Θυμήθηκα τώρα και τον μέγα hater Jerry rings everything. Πριν βγει ο Trump όλα μέλι γάλα. Μετά άρχισε το πάρτι. Πήρε Rivian, και η Rivian δεν το αφήνει ούτε 12v μπαταρία να αλλάξει εκτός. Ούτε μόνος του. Μόνο σε αυτούς και τον χρέωσαν $750. Έγραψε μετά πως αν κάνει χίλια κομμάτια το Cybertruck στον κήπο η Tesla θα του στείλει το manual να το μοντάρει ξανά μόνος του. Ήθελα να του γράψω καλά να πάθει αλλά.....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.775
Αν κάνεις αλλαγή χειμερινά- καλοκαιρινά θα φτάσεις και παραπάνω. Δεν ξέρω που ωφεληθείτε αυτό.
Τα καλοκαιρινά ελαστικά, φθείρονται σημαντικά όταν τα χρησιμοποιείς το χειμώνα, σε χαμηλές θερμοκρασίες. Σκληραίνουν οι γόμες και έρχονται οι ρηγματώσεις. Το ιδανικό εύρος λειτουργίας τους, δεν συμπεριλαμβάνει πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, κάτω από 10°C τα ζορίζεις.
Και μειώνονται οι επιδόσεις τους, δεν "κρατάνε" όπως στις ιδανικές θερμοκρασίες.

Τα 4-εποχών αντίστοιχα, φθείρονται σημαντικά στην καυτή καλοκαιρινή άσφαλτο. Το ιδανικό εύρος λειτουργίας τους είναι μέχρι 25°C.
Και φυσικά, δεν έχουν καλά κρατήματα το καλοκαίρι.

Εάν χρησιμοποιηθεί ξεχωριστό σετ ζαντολάστιχων για κάθε σαιζόν, έχω δει στην πράξη πως έχεις τo καλύτερο δυνατό mileage για κάθε σετ ξεχωριστά, και βεβαίως το καλύτερο κράτημα σε κάθε εποχή.
Κι έτσι τελικά, βγαίνει οικονομικότερη αυτή η χρήση, να έχεις διπλά σετ ελαστικών.

Last edited:

Reaction score
2.586
Τα περισσότερα τα έχω γράψει. Κοστολογια δεν θυμάμαι απ'έξω, πρέπει να τα ψάξω και βαριέμαι.

Ενδεικτικά:

1. Είχα εξ'αρχης ένα θέμα με το φρένο, που έκανε μικροκινήσεις στο τιμόνι. Ήταν βέβαιο ότι προέρχονταν από κάποιο μπροστινό δισκόφρενο. Το πήγα 3 φορές για να το διορθώσουν, τη μια δε βρήκαν τίποτα, την άλλη βάλανε ξερωγω κάνα λάδι, την τρίτη φορά που συμπληρώθηκαν 6 μήνες (και μόλις βγήκαν εκτός εγγύησης τα φρένα) ανακάλυψαν επιτέλους (όπως τυχαίως) ότι είναι στραβός ο δίσκος και έπρεπε να αλλαχτούν τα εμπρός δισκόφρενα, με δικιά μου επιβάρυνση. Γιατί εγώ στραβωσα το δίσκο (δήθεν) με πολύ απότομο φρενάρισμα μέσα σε βροχή, και τέτοια χαζά.

2. Στο έτος ζήτησαν αλλαγή στα υγρά του κλιματιστικού. Στο έτος! Αλλαγή, όχι συμπλήρωμα. 2,5 κατοσταρικα, είπα οκ, αφού αναφέρεται υποχρεωτική αλλαγή, αλλά διαμαρτυρήθηκα γιατί αυτό δεν έχει κανένα νόημα. Τελικά τότε δεν έγινε διότι δεν βρήκαν μηχάνημα να τα αλλάξουν (έχει ειδικό μηχάνημα, πολύ ακριβό, που τότε είχαν μόνο ένα στην Αθήνα).

3. Πέρσι τα άλλαξαν τα υγρά του κλιματιστικού. Βρήκαν μηχάνημα, σε εξωτερικό συνεργάτη. Το κλιματιστικό εν τω μεταξύ, έκανε τα τελευταία χρόνια μερικές διακοπές λειτουργίας, τραγικές σε ένα ταξίδι μέσα στον καύσωνα του καλοκαιριού, που το είχαν αποδώσει στο σοφτγουερ. 2,5 ώρες στο δρόμο, σάουνα..

4. Τριγμοί από την ηλιοροφή, από τον πρώτο μήνα χρήσης. 3-4 φορές το πήγα, δεν το έφτιαξαν. Τελικά το έφτιαξα μόνος μου, με οδηγίες που βρήκα σε φορουμς χρηστών.

5. Υγρά φρένων αλλάζουν αέρα Πατέρα. Χωρίς νόημα, και βεβαίως τα φρένα του αυτοκινήτου δεν είναι το "ατού" του. Με τις αλλαγές υγρών, δεν γίνονται "καλά" τα φρένα.

6. Διακοπές σύνδεσης του κινητού τηλεφώνου στο Android auto. 2-3 φορές το πήγε η σύζυγος, πλέον ούτε εγγύηση ούτε τίποτα, όλο κάτι κάνουν δήθεν, "καθαρίζουν" το σοφτγουερ, δεν με έχουν πείσει ότι γνωρίζουν το σπορ.

Γενικώς είμαι πολύ ικανοποιημένος από το αυτοκίνητο, δεν έχει βγάλει τίποτα τρομερό.
Εξαιρετικό προϊόν είναι.
Και συγκριτικά με θερμικά, δεν το συζητάμε, το κόστος συντήρησης είναι αστείο. Στα 95.000 χλμ είναι, το νιώθω σα καινούριο.

95 το ένα, 75 το άλλο. Σύνολο 170.000 ηλεκτρικά χιλιόμετρα.

Το "άλλο", ξέρεις τι κόστος συντήρησης έχει ως τώρα; Ένα φίλτρο αέρα.. 😂😁🤣

Και το σοφτγουερ "πετάει" στο "άλλο". 😎

Δεν υπάρχει σύγκριση.
ok, μπορεί να έπεσες σε λεμόνι, τι να πω,
θυμάμαι και για το τέσλα υπήρχε κάποιο θέμα και είχε χρειαστεί να κατέβεις Αθήνα

αλλά για τα σέρβις που είπες, είναι ανά διετία και δεν κοστίζουν ιδιαίτερα,
και η επιθεώρηση σε βασικά κομμάτια, όπως τιμόνι, αναρτήσεις, φρένα κλπ έχει κάποιο νόημα να γίνεται που και που

τα υγρά φρένων πρέπει να αλλάζουν περιοδικά όχι για να γίνουν τα φρένα καλύτερα, αλλά γιατί με το χρόνο χάνουν τις ιδιότητές τους, τα 2 χρόνια μπορεί να είναι υπερβολή, άμα θες δεν τα αλλάζεις,
δεν έκατσα να ασχοληθώ παραπάνω, τα 125 ευρώ το χρόνο που αναλογεί το συνολικό σέρβις, δε μου φαίνεται τρελλό ποσό για να προσπαθήσω να το κάνω 100 ή 80

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.775
Γενικώς, συμφωνούμε.

Ειδικώς:

ok, μπορεί να έπεσες σε λεμόνι, τι να πω,
θυμάμαι και για το τέσλα υπήρχε κάποιο θέμα και είχε χρειαστεί να κατέβεις Αθήνα
Μπα, δεν θεωρώ σημαντικό ένα κατασκευαστικό πρόβλημα που το ανακαλύπτω, και αντικαθίσταται.
Κι ας έχει και κάποιο κόστος.
Σιγά τα ωα.
Μακάρι να ήταν αυτά τα μόνα μας προβλήματα.

Απλώς δείχνω πως μάλλον επίτηδες δεν έβρισκαν το πρόβλημα, μέχρι να βγει εκτός εγγύησης (στο 6-μηνο) για να το πληρώσω.

Ναι, και στο Τέσλα είχα ένα θεματάκι στην εμπρός ανάρτηση. Ασήμαντο, αλλά το ανακάλυψα.
Το πήγα 2 φορές Αθήνα, την πρώτη άλλαξαν τα γνωστά που άλλαζαν σε όλα εκείνη την εποχή, αλλά δεν επιδιορθώθηκε το πρόβλημα.

Τη δεύτερη φορά, άλλαξαν πολλά και ακριβά τμήματα της ανάρτησης, και έφτιαξε.

Καμιά φορά δεν με χρέωσαν στην Τέσλα.
Ούτε 1 ευρώ.

Για 4 έτη παρέχει πλήρη εγγύηση σε οτιδήποτε χρειαστεί αντικατάσταση.

αλλά για τα σέρβις που είπες, είναι ανά διετία και δεν κοστίζουν ιδιαίτερα,
Σε κάποια φάση μου τόνισαν από το επίσημο σέρβις της φολγκζβάγκεν ότι η υποχρέωση για σέρβις είναι ετήσια.

Κάθε έτος, ανεξαρτήτως χιλιομέτρων.

Και το τήρησα, τι να κάνω; Να λέω άλλα εγώ κι άλλα η εδώ αντιπροσωπεία; Βαριέμαι τις αντιπαραθέσεις. Ακόμα και το ίδιο το αυτοκίνητο έλεγε επόμενο σέρβις σε 2 έτη, κι αυτοί επέμεναν κάθε έτος. Βαριέμαι..

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.596
Members
38.719
Νεότερο μέλος
brokenexe