universal remote control ή pda

Reaction score
0
Ψάχνω για ένα universal remote control, προγραμματιζόμενο, αλλά με όριο τιμής τα 100€.
Εχει δοκιμάσει κανείς κάποιο σε αυτό το όριο τιμής που να είναι της προκοπής? Εχω ακούσει σε αυτήν την κατηγορία για τα sunwave, τα logitech (harmony), kameleon και κάποια άλλα... Δεν εχω πρόβλημα να αγοράσω και από ίντερνετ, αν πρόκειται για κάποιο που δεν έρχεται Ελλάδα.

Θέλω να ελένχω τα εξής:
projector epson tw600
dvd player philips 763SA
dvd player helios H4000 (δεν είναι συμβατό με κάποιον από τους default manufacturer codes, αρα μόνο με προγραμματισμό του R/C)
A/V receiver Yamaha RXV540
video panasonic (όχι απαραίτητα)
Κάποια LCD ΤV που πιθανόν να προστεθεί σύντομα.

Από την άλλη, έχω διαβάσει ότι κάποια pda (που εχουν irda), μπορούν με πρόγραμμα να κάνουν και αυτήν την δουλειά. Υπάρχει κάποιο που να έχει και gps ενσωματωμένο (θελω να χρησιμοποιώ destinator)? Πόσο πρακτική είναι αυτή η λύση? Την εχει δοκιμάσει κανείς?

Eυχαριστώ...

Reaction score
164
Έχω το Harmony 525. Εϊναι φτηνό (68€), έχει πολλές δυνατότητες, δεν κολλάει, δεν παρουσιάζει προβλήματα, τεράστια βάση συσκευών, είναι εργονομικό. Μειονεκτήματα; Για να προγραμματιστεί χρειάζεται σύνδεση στο internet και έχει πολύ μέτρια ποιότητα κατασκευής (τα πλαστικά και μερικά κουμπιά τρίζουν, έχει μπει σκόνη κάτω από την οθόνη, οι γωνίες ξέφτισαν).

Reaction score
0
Ξέχασα να αναφέρω, οτι θέλω οπωσδήποτε να ειναι φωτιζόμενο, και ότι το θέλω για να αντικαταστήσει τις "φυσιολογικές" λειτουργίες των υπολοίπων τηλεκοντρόλ μου...

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Reaction score
0
.. και πάνω που έλεγα να συμπιέσω το κόστος του στα 60 - 70€, από 100€ που έλεγα να δώσω αρχικά... :lol: :cry: :cry: :cry:

Reaction score
0
Έχω το Harmony 525. Εϊναι φτηνό (68€), έχει πολλές δυνατότητες, δεν κολλάει, δεν παρουσιάζει προβλήματα, τεράστια βάση συσκευών, είναι εργονομικό. Μειονεκτήματα; Για να προγραμματιστεί χρειάζεται σύνδεση στο internet και έχει πολύ μέτρια ποιότητα κατασκευής (τα πλαστικά και μερικά κουμπιά τρίζουν, έχει μπει σκόνη κάτω από την οθόνη, οι γωνίες ξέφτισαν).
Mιας και είπα τελικά να μην ξεπεράσω τα ~70€, κοίταζα τα 525/555... Δεν καταφερα να βρω ποιες είναι οι διαφορες τους! (φυσικά πλην του χρώματος φωτισμου, και το λιγο διαφορετικό layout). Ξερει κανείς?

Οι τιμές που τα βλέπω στο δίκτυο, παίζουν πάρα πολύ πάντως...

Reaction score
0
Mιας και είπα τελικά να μην ξεπεράσω τα ~70€, κοίταζα τα 525/555... Δεν καταφερα να βρω ποιες είναι οι διαφορες τους! (φυσικά πλην του χρώματος φωτισμου, και το λιγο διαφορετικό layout). Ξερει κανείς?

Οι τιμές που τα βλέπω στο δίκτυο, παίζουν πάρα πολύ πάντως...

Δώθηκε τελικά η παραγγελία για ένα 555, παρά τα όποια παράπονα διαβασα για την ποιότητα κατασκευής, συν την πρώτη ταλαιπωρία των χρηστών για την αρχική του εγκατάσταση και την ονλάιν καταχώρηση των συσκευών...
Η διαφορά του με το 525 είναι οτι εχει δυο έξτρα απευθείας πλήκτρα για τον χειρισμό των λειτουργιών εικόνας / ήχου (ή κάτι τέτοιο τέσπα...)
Τιμή 65€...

Reaction score
0
Το παρελαβα σημερα...
Για την βαση καταχωρημενων συσκευών, το λιγότερο που μπορώ να πω είναι "ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ". Ειχε έτοιμη στην database του μεχρι και τις ρυθμίσεις του Helios H4000... Μεχρι και τις "περιεργες" επιλογές του upscale, 50/60Hz κλπ... και μιλάμε για συσκευή 2 μηνών στο εμπόριο.
Το μόνο που δεν είχε καθόλου (δεν βρήκα) είναι για τηλεχειριζόμενα subwofer... Οπότε το crystal audio 12' δεν το περασα καθόλου μεχρι τώρα (θα πρεπει να προγραμματιστεί εξαρχής, αν και δεν εχει καν κατηγορία για sub...)

Reaction score
0
Απάντηση: Re: universal remote control ή pda

ενοικιαζεται ελευθερος χρονος πληρ εντος:pc: :pc: :pc:
Από τις 27/12 που το παρέλαβα, μόλις τις τελευταίες μέρες κατάφερα να ασχοληθώ λίγο με κάποια σεταρίσματα, και μπορώ πια να πω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος...
Χρειάζεται όμως χρόνο για να έρθει στα μέτρα του χρήστη. Αλλά μετά κάνει παπάδες...
Εχει αισθητήρα κίνησης και "ξυπνάει" μόλις το σηκώσω από το ραφάκι του.
Τα "activities" είναι όλα τα λεφτά. Με πατημα ενός κουμπιού, ανοίγει yamaha AVR, epson projector, helios dvd, επιλέγει hdmi στον epson <-> helios, επιλέγει input dvd στον ενισχυτή για τον ήχο, και έτοιμος... :happy_2:

Reaction score
5
Την τελευταια φορα που σεταρα το δικο μου επαιξε καλα. Μετα απο λιγο επρεπε να παταω το HELP για να λειτουργησουν καλα και πληρως τα activities... και απο τοτε θελει το HELP καθε φορα...
Με εκνευρισε. Και δεν ασχοληθηκα απο τοτε...

Σας το εχει κανει και εσας;

Reaction score
0
Απάντηση: Re: universal remote control ή pda

Την τελευταια φορα που σεταρα το δικο μου επαιξε καλα. Μετα απο λιγο επρεπε να παταω το HELP για να λειτουργησουν καλα και πληρως τα activities... και απο τοτε θελει το HELP καθε φορα...
Με εκνευρισε. Και δεν ασχοληθηκα απο τοτε...

Σας το εχει κανει και εσας;
Δεν εχω χρησιμοποιήσει ποτέ το κουμπί help...

Reaction score
0
Ξέρεις, ήθελα να αγοράσω ένα ίδιο. Το μόνο που με κολλάει είναι αν μπορεί να ελέγξει και τον δορυφορικό δέκτη PANASAT της NOVA. Μήπως το έχεις τσεκάρει;

Reaction score
164
Δυστυχώς δεν το έχω τσεκάρει. Αλλά αφ' όσον το remote έχει δυνατότητα εκμάθησης οποιουδήποτε τηλεκοντρόλ, δεν πιστεύω ότι θα έχεις το παραμικρό πρόβλημα. Αν έχεις σύνδεση internet (απαραίτητο για να το προγραμματίσεις), που έχεις, και δεν σε πειράζει η πολύ μέτρια ποιότητα κατασκευής, πάρτο άφοβα. Λύνει χέρια.

Reaction score
1
Παιδια η βαση της Logitech ειναι ΑΧΑΝΗΣ. Εχει τα παντα, ακομα και μουφες dvd player αγορασμενα απο super-market της γειτονιας. Πριν κανα χρονο που το χα δοκιμασει ειχα μεινει!

Reaction score
786
Αφελης ερωτηση σχετικα με το 525:
Οταν λεμε οτι η συνδεση internet ειναι απαραιτητη για τον προγραμματισμο τι εννοουμε?

Επισης μπορουμε να το "μαθουμε" εντολες απο αλλο χειριστηριο πχ Air Condition, πανί προβολεα, MCE remote κλπ? Μιλαω για iR remotes παντα.

Tελος, τι διαφορες εχει το 525 με το 555? Στο site της Logitech φαινονται ιδια, αλλα το 555 εχει 20 λιρες παραπανω...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.492
Members
38.189
Νεότερο μέλος
gianniszaza