Denon 3806 vs denon 3805

Reaction score
56
Καλημέρα παιδιά και χρόνια πολλά σε όλους.Σκέφτομαι να αναβαθμίσω τον ενισχυτή μου και ενώ είχα καταλήξει στον 3806 βρηκα και τον 3805 σε πολύ καλύτερη τιμή, ποιον να διαλέξω αφου η διαφορά τούς είναι το Hdmi και το σήστυμα ισοστάθμισης και αν αξίζει αύτη.Για να σας βοηθήσω θα οδηγήσει τα Tannoy Arena και έχω στήσει Htpc με τον Sanyo Z2 και βρίσκονται σε ένα χώρο 35τμ.

ΣΑς Ευχαριστώ και εύχομαι τα καλύτερα για το 2007
Αχιλλέας

Reaction score
50
Αχιλλέα καλωσήρθες και καλή χρονιά! Νομίζω πάνω κάτω τα είπες και μόνος σου. Οι διαφορές είναι κατά κύριο λόγο αυτές που λες. Οδηγικά δε νομίζω να διαφέρουν καθόλου (και να διαφέρουν θα'ναι ασήμαντη η διαφορά). Τώρα για τις θύρες HDMI εγώ δε θα έσκαγα και ιδιαίτερα, ακόμα νομίζω ότι έχουμε μέλλον μέχρι να γίνουν ιδιαίτερα χρήσιμες οι HDMI ενός ενισχυτή (εκτός αν τις θες για switcher που μάλλον δεν τις θες).

Τώρα, η βασική διαφορά είναι το σύστημα ισοστάθμισης. Εδώ έχει ένα κάποιο νόημα η αναβάθμιση. Δυστυχώς ο μόνος σίγουρος τρόπος να σου πει κάποιος κατά πόσο αξίζει το σύστημα αυτό είναι να πάρει έναν 3805 κι έναν 3806 στο ίδιο σύστημα, να κάνει την ισοστάθμιση με τον 06, να κάνει τις ρυθμίσεις με τον 05 και να συγκρίνει (παρόλαυτά οι κριτικές για το σύστημα ισοστάθμισης των καινούριων Denon είναι ιδιαίτερα κολακευτικές). Επειδή αυτό όμως είναι μάλλον δύσκολο, νομίζω ότι εξαρτάται καθαρά από σένα. Καταρχήν πόσο μεγάλη είναι η διαφορά τιμής; Φαντάζομαι αρκετά μεγάλη απ' αυτά που λες. Το θέμα είναι, δίνεις τα χρήματα για τον 3806 ή θα πιεστείς πολύ; Αν είναι να πιεστείς ίσως να έπαιρνες τον 05 (δεδομένου άλλωστε ότι η ρύθμιση των ηχείων γίνεται μια φορά). Αν όχι ίσως να πήγαινες στον 06 (δεδομένου ότι το σύστημα - κατά τα λεγόμενα - αξίζει τα λεφτά του). Α, μην ξεχάσω, πλεονέκτημα του 06 είναι και το καλύτερο τηλεκοντρόλ σε σχέση με του 05 (δεν το'χω δει του 05 αλλά απ' ό,τι καταλαβαίνω δεν πρέπει να'ναι τόσο λειτουργικό). Από 'κει και πέρα... it's up to you!

Reaction score
56
Αχιλλέα καλωσήρθες και καλή χρονιά! Νομίζω πάνω κάτω τα είπες και μόνος σου. Οι διαφορές είναι κατά κύριο λόγο αυτές που λες. Οδηγικά δε νομίζω να διαφέρουν καθόλου (και να διαφέρουν θα'ναι ασήμαντη η διαφορά). Τώρα για τις θύρες HDMI εγώ δε θα έσκαγα και ιδιαίτερα, ακόμα νομίζω ότι έχουμε μέλλον μέχρι να γίνουν ιδιαίτερα χρήσιμες οι HDMI ενός ενισχυτή (εκτός αν τις θες για switcher που μάλλον δεν τις θες).

Τώρα, η βασική διαφορά είναι το σύστημα ισοστάθμισης. Εδώ έχει ένα κάποιο νόημα η αναβάθμιση. Δυστυχώς ο μόνος σίγουρος τρόπος να σου πει κάποιος κατά πόσο αξίζει το σύστημα αυτό είναι να πάρει έναν 3805 κι έναν 3806 στο ίδιο σύστημα, να κάνει την ισοστάθμιση με τον 06, να κάνει τις ρυθμίσεις με τον 05 και να συγκρίνει (παρόλαυτά οι κριτικές για το σύστημα ισοστάθμισης των καινούριων Denon είναι ιδιαίτερα κολακευτικές). Επειδή αυτό όμως είναι μάλλον δύσκολο, νομίζω ότι εξαρτάται καθαρά από σένα. Καταρχήν πόσο μεγάλη είναι η διαφορά τιμής; Φαντάζομαι αρκετά μεγάλη απ' αυτά που λες. Το θέμα είναι, δίνεις τα χρήματα για τον 3806 ή θα πιεστείς πολύ; Αν είναι να πιεστείς ίσως να έπαιρνες τον 05 (δεδομένου άλλωστε ότι η ρύθμιση των ηχείων γίνεται μια φορά). Αν όχι ίσως να πήγαινες στον 06 (δεδομένου ότι το σύστημα - κατά τα λεγόμενα - αξίζει τα λεφτά του). Α, μην ξεχάσω, πλεονέκτημα του 06 είναι και το καλύτερο τηλεκοντρόλ σε σχέση με του 05 (δεν το'χω δει του 05 αλλά απ' ό,τι καταλαβαίνω δεν πρέπει να'ναι τόσο λειτουργικό). Από 'κει και πέρα... it's up to you!
Η διαφοπά είναι γύρω στα 300Ε και η αλήθεια είναι ότι δεν θα με ζορίσει ιδιάιτερα αν πραγματικά αξίζει το σύστημα ισοστάθμισης του

Reaction score
56
Μάνο να σε ρωτήσω και κατι ακομα για τα καινουρια dts και doly digital forma που θα εχουν ολες οι ΗD ταινιες.Ο 3806 θα μπορει εστω και αναλογικά να τα παίξει?
Ευχαριστω για την βοήθεια

Reaction score
14
Μάνο να σε ρωτήσω και κατι ακομα για τα καινουρια dts και doly digital forma που θα εχουν ολες οι ΗD ταινιες.Ο 3806 θα μπορει εστω και αναλογικά να τα παίξει?
Ευχαριστω για την βοήθεια
Εννοείται.

Οι μεγάλες αλλαγές ήρθαν/έρχονται στην εικόνα και όχι στον ήχο.

Όσο για το σύστημα ψηφιακής ισοστάθμισης του 3806...αν και θα το χρησιμοποιήσεις μία φορά...καλύτερα να το πληρώσεις.
Για να μην ζεις με την ιδέα δήλαδή.... ;)

Reaction score
50
Αχιλλέα απ' τη στιγμή που θα στέλνεις αναλογικό σήμα στον ενισχυτή και θα έχει γίνει η αποκωδικοποίηση αλλού (στο player προφανώς) ο ενισχυτής θα παίξει.

Τώρα αφού μπορείς να δώσεις τα παραπάνω χρήματα δώστα να μην έχεις το σαράκι :) Άσε που και το τηλεκοντρόλ θα σε βολέψει περισσότερο (μπορεί να μη φαίνεται σημαντικό αλλά μην ξεχνάς ότι 99% αυτό θα χρησιμοποιείς - εκτός αν έχει κανένα άλλο universal).

Ό,τι κι αν πάρεις καλές αγορές και πες μας εντυπώσεις!

Reaction score
56
Και πάνω που είχα σχεδόν καταλήξει στον 3806 να σου και ο Yamaha Rx-v2700(αχ όσο πιο πολύ τα ψάχνεις μπερδεύσαι).Καμία γνώμη και γι' αύτον?

Reaction score
50
Αχιλλέα τον Yamaha δεν τον έχω ακούσει. Απίστευτες διαφορές δεν πιστεύω να έχουν. Βέβαια, υποτίθεται (και μάλλον αλήθεια είναι) ότι το σύστημα ισοστάθμισης του 3806 είναι καλύτερο, αλλά εφόσον δεν έχω δει στην πράξη και του Yamaha δε βάζω και το χέρι μου στη φωτιά. Επίσης υποτίθεται ότι οι Denon εν γένει είναι καλύτεροι στη μουσική και οι Yamaha υπερτερούν λίγο σε home cinema. Αλλά μη φανταστείς τίποτα τραγικές διαφορές. Τώρα, εκεί που υπερτερεί ο Yamaha είναι στις δυνατότητες από HDMI θύρες. Νομίζω ότι κάνει upscale σε όλα τα σήματα σε 1080p (σε 1080i σίγουρα, αφού έκανε και ο 2600). O Denon αντίθετα κάνει μέχρι 1080i και όχι σε όλες τις εισόδους. Αλλά προσωπικά εμένα κάτι τέτοιο δε θα με απασχολούσε καθόλου, αφού upscale από ενισχυτή (για την ώρα) δεν εμπιστεύομαι. Προτιμώ το σήμα κατευθείαν απ' την πηγή στο μέσο προβολής. Αν εσύ βέβαια πρόκειται να χρησιμοποιήσεις τις εισόδους/εξόδους HDMI τότε σκέψου το. Από την άλλη βέβαια ο 2700 είναι και πιο καινούριο μοντέλο, αν κι αυτά είναι μαρκετινίστικα περισσότερο, συνήθως δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές.

Κοίτα, γενικά μην τρελαίνεσαι ιδιαίτερα. Βέβαια στη φάση του ψαξίματος όλοι θέλουμε το καλύτερο για τα χρήματά μας, αλλά στην τελική νομίζω ότι άπαξ και κάνεις την αγορά δεν το πολυσκέφτεσαι μετά. Και οι δυο ενισχυτές μια χαρά είναι, ίσως ο Denon μια ιδέα μουσικότερος. Αν μπορείς η συμβουλή (όπως πάντα) είναι να πας ν' ακούσεις. Αν όχι, διάλεξε με βάση τα χαρακτηριστικά τους. Αλλά και πάλι, δεν έχεις λόγο να ανησυχείς.

Reaction score
56
Τελικά ανέβασα κι' άλλο τον πήχη και παρήγγειλα τον denon avr-4306.Ευχαριστώ όλους για την ανταπόκριση και την βοήθεια,μόλις τον παραλάβω θα σας πω εντυπώσεις.

Reaction score
2
Εκανες το καλύτερο. Είναι ο κορυφαίος Αv της αγοράς για την στιγμή που μιλάμε. Απλώς η μόνη μου ένσταση είναι ότι θα μπορούσες να περιμένεις λίγο τους νέους επερχόμενους Αv που θα υποστηρίζουν τα νέα ηχητικά φορμά.

Reaction score
56
Εκανες το καλύτερο. Είναι ο κορυφαίος Αv της αγοράς για την στιγμή που μιλάμε. Απλώς η μόνη μου ένσταση είναι ότι θα μπορούσες να περιμένεις λίγο τους νέους επερχόμενους Αv που θα υποστηρίζουν τα νέα ηχητικά φορμά.
Κωστή σ' ευχαριστώ.Οσο αφορά τα νέα ηχητικά φορμά το σκέφτηκα και εγώ αλλά 1ον)τώρα έχω την ευκαιρία να αλλάξω AV και 2ον)επειδή έχω HTPC νομίζω ότι μπορεί μέσω player(π.χ powerDVD 7ultra κτλπ) να γίνει η αποκωδικοποίηση των νέων ηχητικά φορμά.

Reaction score
84
Απάντηση: Re: Denon 3806 vs denon 3805

ΣωστΌ!!!!!!

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.846
Members
38.506
Νεότερο μέλος
costasgera