Πρωτες εντυπωσεις απο Jvc Hd-1

Reaction score
4
Δεν ειμαι και τοσο σιγουρος.
Η μαλλον δεν ειμαι καθολου σιγουρος.
Παντως θα περιμενω το συγκριτικο για να μιλησω.
Οι απο μνημης συγκρισεις ειναι ακριβως οτι και οι μετα Χριστον προφητες...:cool_4:
Κατι ειδες εσυ.....που φυσικα ουτε με κινεζικα βασανιστηρια δεν στο βγαζουμε πριν το συγκριτικο.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.524
Επειδή είμαι εντελώς πτώμας και επειδή η κάτω γνάθος είναι σε κάποια μοκέτα του ιντερκοντινένταλ θα πω μόνον δύο πράγματα.

- Το προβόλι είναι ότι καλύτερο έχω δει ποτέ.
- Ο pearl μπροστά του είναι σαν φτωχός συγγενής.

Αν μάλιστα αυτό που είδα είναι όντως out of the box, πρέπει όλοι να στείλουμε ευχαριστήριες επιστολές στην jvc, τόσο για την δημιουργία αυτής της μηχανής, όσο και για την τιμολογιακή πολιτική που ακολουθεί... :respect:

p.s. Είμαι πολύ περίεργος να μας πει κάποιος κάτοχος καλοστημένου crt, την άποψή του για το μαύρο του jvc... :happy_4:

Reaction score
34
Πάντως διακρίνω μια "υποβόσκουσα κρυφοπροτίμηση" και επιλογη value for money τον optoma 81. Aυτη είναι η γνώμη μου και θυμηθέιτε το αργότερα: Αν είναι αυτή η τιμή του προβλέπω μικρο κατρακύλισμα τιμών των άλλων 1920 Χ 1080.

Αντρεα η κίνηση πως ήταν; ειναι τοσο καλη όσο περιγράφουν σε ξένα φόρα;

Reaction score
0
Απάντηση: Πρωτες εντυπωσεις απο Jvc Hd-1

Δεν μπορείτε να κρατήσετε το στόμα σας κλειστό.... Λυσάξατε...
Λοιπόν.
Αυτά που θα γράψω είναι καθαρά προσωπικές απόψεις, κι επειδή δεν θέλω να είμαι άδικος, δεν θα μιλήσω καθόλου για την "σύγκριση" JVC-Pearl. Ας πούμε οτι ήταν, κατά τη γνώμη μου, μια "ατυχής" έμπνευση της JVC, τίποτε άλλο.
Για τον JVC τώρα.
Με τόσα που έχουμε διαβάσει πάνω κάτω ήξερα τι να περιμένω και το μηχάνημα δεν με απογοήτευσε, αντίθετα ήταν εξεραιτικό.
Πάρα πολύ καλά ρυθμισμένος, απίθανο gray scale και πάρα πολύ καλή χρωματική παλέτα. Contrast που σπάει κόκκαλα.
Φωτεινότητα επαρκής, θα ήθελα λίγο παραπάνω.
Ευκρίνεια πάρα πολύ καλή αλλά δεν είναι μονότσιπος DLP. Αυτό πάρτε το όπως θέλετε, αν και ξέρω οτι οι 8 στους 10 θα το δείτε αρνητικά.
Χρώματα, είπαμε, πάρα πολύ καλά.
Κίνηση, θα δούμε...
Μαύρο, απίθανο.
Overall ίσως το καλύτερο μηχάνημα που έχω δεί.
Αν και ο Optoma έχει καλύτερη ευκρίνεια (sharpness) και περισσότερο φώς που θα του δίνει σίγουρα προβάδισμα σε φωτεινά ηλιόλουστα HD κλιπάκια, προσωπικά προτιμώ τον JVC χωρίς δεύτερη σκέψη.
Η δυσκολία για μένα είναι στη σύγκριση με τον Ruby. Εκεί ζορίζομαι λίγο....
Περισσότερο φώς ο Ruby και καλύτερα χρώματα.
Περισσότερο contrast ο JVC και περισσότερη λεπτομέρεια χαμηλά...
Το ίδιο σχεδόν μαύρο, απίθανες σκοτεινές σκηνές και οι δύο αλλά περισσότερο "εντυπωσιακός" ο Ruby...
Δεν ξέρω... έχω μπερδευτεί... Θέλω να τον ξαναδώ με την ησυχία μου...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
728
Αυτά που θα γράψω είναι καθαρά προσωπικές απόψεις, κι επειδή δεν θέλω να είμαι άδικος, δεν θα μιλήσω καθόλου για την "σύγκριση" JVC-Pearl. Ας πούμε οτι ήταν, κατά τη γνώμη μου, μια "ατυχής" έμπνευση της JVC, τίποτε άλλο.
Μπαμπη, ναι μεν αλλα...
Για σκεψου και τις αλλες παρουσιασεις εταιρειων που μας "πετουν" ενα μηχανημα, κατω απο τα φωτα, που δεν ξερουμε πως παιζει κλπ κλπ
Εδω τουλαχιστον υπηρχε καλος χωρος, οι ανθρωπο απαντησαν ευγενεστατα σε ολες τις ερωτησεις μας , και κυριως , υπηρχε μετρο συγκρισης.
Και αλλωστε η συγκριση ναι μεν αδικουσε τον Sony αλλα ηταν "fair" απο την αποψη οτι και τα δυο μηχανηματα ηταν μη καλιμπραρισμενα και επαιζαν out of the box

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
728

Παλι απο το ιδιο site το περιφημο μενου του pixel adjust το οποιο ειδαμε χθες ζωντανα και σε δραση:cool_4:

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Πρωτες εντυπωσεις απο Jvc Hd-1

Μπαμπη, ναι μεν αλλα...
Για σκεψου και τις αλλες παρουσιασεις εταιρειων που μας "πετουν" ενα μηχανημα, κατω απο τα φωτα, που δεν ξερουμε πως παιζει κλπ κλπ
Εδω τουλαχιστον υπηρχε καλος χωρος, οι ανθρωπο απαντησαν ευγενεστατα σε ολες τις ερωτησεις μας , και κυριως , υπηρχε μετρο συγκρισης.
Και αλλωστε η συγκριση ναι μεν αδικουσε τον Sony αλλα ηταν "fair" απο την αποψη οτι και τα δυο μηχανηματα ηταν μη καλιμπραρισμενα και επαιζαν out of the box
Οτι ήταν ευγενέστατοι δεν το συζητάω... Οτι ήταν πρόθυμοι να κάνουν ακόμα και τούμπες, αρκεί να τους το ζητήσουμε, μαζί σου.
Ο χώρος πολύ καλός και προσεγμένος κι εδώ μαζί σου.
Αν έλειπε κι ο Pearl απ' το δωμάτιο θα ήταν μια τέλεια παρουσίαση.
Τέλος πάντων, ας μείνουμε στα του προβολέα κι ας μην επεκταθούμε στο θέμα της "σύγκρισης" γιατί το βλέπουμε από λίγο διαφορετική οπτική γωνία.
Για μένα σύγκριση out of the box δεν υπάρχει... Τη θεωρώ αστεία. Το κάνεις μόνο για να δείς ποιό μηχάνημα βγαίνει καλύτερα καλιμπραρισμένο από τη μαμά του.
Αν θές να δείς ποιό είναι καλύτερο μηχάνημα, που εδώ μιλάμε για εντελώς άλλο πράγμα, συγκρίνεις μηχανήματα όσο το δυνατόν καλύτερα ρυθμισμένα, εξαντλείς τα όριά τους, και μετά τα βάζεις A-B.
Έτσι νομίζω τουλάχιστον.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
728
Τέλος πάντων, ας μείνουμε στα του προβολέα κι ας μην επεκταθούμε στο θέμα της "σύγκρισης" γιατί το βλέπουμε από λίγο διαφορετική οπτική γωνία.
Για μένα σύγκριση out of the box δεν υπάρχει... Τη θεωρώ αστεία. Το κάνεις μόνο για να δείς ποιό μηχάνημα βγαίνει καλύτερα καλιμπραρισμένο από τη μαμά του.
Αν θές να δείς ποιό είναι καλύτερο μηχάνημα, που εδώ μιλάμε για εντελώς άλλο πράγμα, συγκρίνεις μηχανήματα όσο το δυνατόν καλύτερα ρυθμισμένα, εξαντλείς τα όριά τους, και μετά τα βάζεις A-B.
Έτσι νομίζω τουλάχιστον.
Δεν νομιζω πως το βλεπουμε απο διαφορετικη οπτικη γωνια, συμφωνω σε ολα οσα λες.
Απλα η συγκριση, η οποια συγκριση, θεωρω πως ειναι πολυτιμη.
Και εσυ και εγω στα αρχικα μηνυματα μας εχουμε δηλωσει ξεκαθαρα τους ενδοιασμους μας για το τι θα γινοταν στην πραγματικοτητα εαν τα μηχανηματα ηταν ρυθμισμενα η εαν ηταν ρυθμισμενα διαφορετικα εαν θες.
Περα απο αυτα ομως υπαρχουν δεδομενα σημεια/παραμετροι οι οποιες θα παραμεινουν ακομα και εαν ειχε καλιμπραρει τον εκαστοτε προβολεα και ο Θεος ο ιδιος.Εκει λοιπον εστιαζεται η μονη διαφωνια μου.

Παντως δεν μπορω να μην αναφερω πως με δυσκολια εκρυψα καποια χαμογελα αμηχανιας καθως ηρθα στην πραγματικα δυσκολη θεση που ερχονται και τα παιδια που παρακολουθουν ενα συγκριτικο.Οταν δεν γνωριζεις πως πραγματικα παιζει ενα μηχανημα(η πως εχει ρυθμιστει) το μυαλο αρχιζει και δουλευει αναποδα...:pc:

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Πρωτες εντυπωσεις απο Jvc Hd-1

Περα απο αυτα ομως υπαρχουν δεδομενα σημεια/παραμετροι οι οποιες θα παραμεινουν ακομα και εαν ειχε καλιμπραρει τον εκαστοτε προβολεα και ο Θεος ο ιδιος.Εκει λοιπον εστιαζεται η μονη διαφωνια μου.
Συμφωνούμε εδώ... Απόλυτα. Και θα σου πώ και πού έχω τους ενδοιασμούς μου.
Πατερνάκι για να δούμε σύγκλιση δεν είδαμε. Αυτό που μας έβαλε ο τύπος, το πράσινο δηλαδή, ήταν ως μη γενόμενο. Τι να συγκλίνει το πράσινο; Με τον εαυτό του;
Εκεί χρειάζονται λευκές γραμμές για να δούμε τι παίζει.
Αφού δεν είδαμε λοιπόν πατερνάκια, (ά ρε Βογιατζάκη... τι ζημιά μου έχεις κάνει...:happy_4: ), προσπαθούσα να καταλάβω τι γίνεται κοιτώντας τα menu και τις ακμές. Εκεί φαινόταν καθαρά οτι ο JVC σε σχέση με τον SONY ήταν ασύγκριτα καλύτερος.
Όταν όμως πάγωσε η εικόνα και είδαμε τα αστεράκια, εκεί ΄κόλωσα λίγο... Αντί το αστεράκι να είναι λευκό ήταν σχεδόν τρίχρωμο. Αυτό που μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση όμως ήταν οτι τό ίδιο σφάλμα είχε και ο SONY.
Αυτό δεν είναι λογικό... Θα έπρεπε στον SONY, βάσει αυτών που είδαμε στα menu, να είναι πολύ χειρότερα τα πράγματα αλλά δεν ήταν. Γιατί;

Πρέπει οπωσδήποτε να το δούμε το μηχάνημα και μάλιστα σύντομα... Πρέπει να διευκρινήσουμε κάποια πραγματάκια, κάποιες λεπτομέρειες...

Καί επειδή φαίνομαι λίγο αρνητικός, θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι. Σε ένα review ή σε ένα συγκριτικό μ' ενδιαφέρουν περισσότερο τα αρνητικά παρά τα θετικά.
Ακόμα κι όταν διαβάζω περιγραφές μηχανημάτων από τους ιδιοκτήτες τους δίνω πολύ μεγαλύτερη σημασία, και εμπιστεύομαι πολύ περισσότερο, αυτούς που στέκονται κυρίως στα αρνητικά τους κι όχι σ΄αυτούς που γράφουν μόνο ύμνους.

Ο καινούριος JVC είναι μάλλον το καλύτερο μηχανάκι που έχω δεί... Πραγματικά καταπληκτικό.
Είμαι όμως λίγο "κουμπωμένος" γιατί όταν όλοι σου μιλάνε για το Θεό πάς κι εσύ να δείς το Θεό. Όταν λοιπόν αντί για το Θεό βλέπεις τον Άγιο Πέτρο, άψογος είναι δεν λέω...αλλά ... έ, μουδιάζεις λίγο...

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Re: Πρωτες εντυπωσεις απο Jvc Hd-1

Όταν όμως πάγωσε η εικόνα και είδαμε τα αστεράκια, εκεί ΄κόλωσα λίγο... Αντί το αστεράκι να είναι λευκό ήταν σχεδόν τρίχρωμο. Αυτό που μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση όμως ήταν οτι τό ίδιο σφάλμα είχε και ο SONY.
Αυτό δεν είναι λογικό... Θα έπρεπε στον SONY, βάσει αυτών που είδαμε στα menu, να είναι πολύ χειρότερα τα πράγματα αλλά δεν ήταν. Γιατί;

Στρατηγέ μου, δεν πρέπει να παραξενεύεσαι καθόλου. Απλώς στην περιοχή του πάνελ που έβλεπες τα μενού του JVC η σύγκλιση ήταν καλή, ενώ στη περιοχή που έβλεπες τα αστεράκια τρίχρωμα, η σύγκλιση ήταν κουκουρούκου!

Τέλος πάντων, σε τέτοιους προβολείς όπως RS1, Ruby, Pearl κτλ., αν δεν τους βάλεις πατερνάκι 1080 με λευκές γραμμές πάχους ενός πίξελ σε μαύρο φόντο, δεν βγάζεις άκρη για τη σύγκλιση…

Reaction score
0

Γιατι , αμα τους βαλεις αυτο το πατερνακι που λες Παναγιωτη, θα δεις τη συγκλιση του πανελ?

Reaction score
1
Εχουμε και λεμε...
Στην ιδια παλι σκηνη με τα αστερια, και μεσα στο λευκο των αστεριων και σε 2-3 απο αυτα μπορουσες να διακρινεις μια μικρη αποκλιση.Η ιδια αποκλιση ομως δεν ηταν ορατη οταν παιξαμε μεσω καποιων patterns.

Αντρέα, θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω οριζοντίως και καθέτως με την παραπάνω επισήμανσή σου. Είναι εντελώς αδύνατον, πάντα κατά την ταπεινή μου άποψη, να διακρίνεις κάποιο πρόβλημα σε απόσπασμα ταινίας, και το ίδιο πρόβλημα να μην μπορείς να το δεις σε εξειδικευμένο πατερνάκι! Μην τρελλαθούμε κιόλας εντελώς!

Reaction score
0

Κι ομως ειναι Παναγιωτη. Ρωτα και τον Κεφαλα.

Σου θυμιζω προσφατα , στην εκθεση, το θεμα της συγκλισης που το ειδαμε πολλοι.

Ουτε πατερν ειχε ουτε pause. Κινουμενη εικονα ηταν..

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
728
Αντρέα, θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω οριζοντίως και καθέτως με την παραπάνω επισήμανσή σου. Είναι εντελώς αδύνατον, πάντα κατά την ταπεινή μου άποψη, να διακρίνεις κάποιο πρόβλημα σε απόσπασμα ταινίας, και το ίδιο πρόβλημα να μην μπορείς να το δεις σε εξειδικευμένο πατερνάκι! Μην τρελλαθούμε κιόλας εντελώς!
Και ποιος ειμαι εγω που θα διαφωνησω μαζι σου καλε μου φιλε?:cool_4:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.530
Members
38.194
Νεότερο μέλος
led106