Τι ειδαμε στο συγκριτικο Sim-Ruby-Benq

Reaction score
7
Στα χρωματα ο Sim φαινεται καλυτερος , ειδικα στην φωτο με την πρωην Κρουζ ο benq εχει πολυ εντονα τα χρωματα του με μια ταση προς το κοκκινο στο δερμα. Στην φωτο με το "υποβρυχιο;" παροτι ο sim ειναι πιο φωτεινος στο φοντο ο ηλιος με το αεροπλανο μου φαινεται οτι πιο σωστο . Γενικα ο benq εχει πολυ πιο εντονα χρωματα απο τον sim .Στο βαθος πεδιου μπερδευτικα , στην φωτο του Αλεξανδρου μοιαζει πολυ πιο σκοτεινος ο sim και με εντονο κοκκινο :crazy_1: πιο ισορροπημενη η εικονα του benq . Δυσκολα πραγματα :crazy_2:

Reaction score
0
Απάντηση: Τι ειδαμε στο συγκριτικο Sim-Ruby-Benq

Σκέψου νάταν και ρυθμισμένος ο Sim...

Προς το παρόν:

Αρρύθμιστος Sim vs ρυθμισμένος Benq= 2-0 χαλαρά και με γκολ από τα αποδυτήρια....:bravo: :bravo:

Reaction score
1
Εδώ θα δείτε τα ψηλά Ire σε όλο τους το μεγαλείο, καθώς και τη θερμοκρασία λευκού, τη διαφορά της οποίας δεν κατέστη δυνατόν να αμβλύνουμε. Όχι λόγω αδυναμίας μηχανημάτων αλλά λόγω χρόνου.

Attachments

Reaction score
15.548

Μπραβο παιδια....
Ολα ωραια....
Οι foto βεβαια ετσι οπως τις βλεπω ειναι για κλαματα....
Δεν ξερω τι φταιει...
Οι δυο προβολεις παιζουν με διαφορετικο τελειως gamma χαμηλα και μαλλον λαθος κοντραστ....για φωτεινοτητα δεν ξερω....
Οσον αφορα το χρωμα τωρα.....τι να πω....!!!!! θα πω το ποιο απλο και ας βγαλει ο καθε ενας την αποψη του......
....δεν μπορω να δεχτω οτι ενας προβολεας της σημερον ημεραν 1080 ρυθμιζμενος χρωματικα να δειχνει πρασινα τοσο πολυ......ολη η εικονα σχεδον ειναι πρασινη....!!!!!!ποστ 19 και 3 foto (beng)....Αλεξανδρος.....

Το τι φταιει δεν ξερω(ισως το μονιτιρ μου....!!!!)αλλα μην βγαζεται κανενα συμπερασμα για καποιο μηχανακι απο αυτα τα δυο sim και beng απο τις εικονες που εχουν μπει....
Ισως ομως και να κανω λαθος....!!!!!!

Reaction score
1
Νίκο γιατί δεν μου εμφανίζει την δεύτερη με το "πλοίο" απο το fifth element:?:
Γιατί την έχει καπαρώσει ο Ανδρέας :happy_5:

By the way, σήμερα τα πήγες περίφημα! Λίγο τα σκοτεινά (που ακολουθούν) να δουλέψουμε και είμαστε για πανευρωπαϊκό.

Reaction score
0
Γιατί την έχει καπαρώσει ο Ανδρέας :happy_5:

By the way, σήμερα τα πήγες περίφημα! Λίγο τα σκοτεινά (που ακολουθούν) να δουλέψουμε και είμαστε για πανευρωπαϊκό.
Tι εννοείς:?::?:
Thanks αλλά πρέπει να κάνουμε κάτι με το sharpness πιστεύω...

Reaction score
1
Ακολουθεί ο φόβος και ο τρόμος τόσο των προβολικών όσο και των φωτογραφικών μηχανών.

(Σκέφτομαι ότι θα δει ο kefalas τη σκηνή με τη Φόστερ και θα φρίξει με το πράσινο... Ρε μπας και είναι γαύρος; :))

Attachments

Reaction score
1
Για αύριο σας έχω:

1. Σκηνές από high definition
2. Sim2 vs Ruby (με πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα)
3. Διαγράμματα

Reaction score
1

O Κώστας (Κεφάλας) έχει δίκιο.
Οι φωτό δείχνουν λες και τις έχετε τραβήξει από κινητό τηλέφωνο.
Κάντε κάτι γιατί είναι άδικο τόσος κόπος να πηγαίνει χαμένος.

Reaction score
1
Σωκράτη, μου κάνεις την καρδιά περιβόλι...

Αν είναι φωτό κινητού τότε κακώς παιδεύεται ο Χρήστος, κακώς βγάζω και γω τα μάτια μου...

Reaction score
0
Ε, όχι ρε παιδιά και φωτό κινητού ήμαρτον!!! ξέρεις τι είναι να τραβάς με σχεδόν απόλυτο σκοτάδι και ξέρεις πως βγάζει αυτή η μηχανή???...παπάδες. Τώρα το αποτέλεσμα αν θέλεις προσωπική καθαρά άποψη (θα τσιτώσω...το Νικόλα zoglair χωρίς να το θέλω γιατί ξεκινήσαμε όμορφα και είπαμε "επιγραμματικά" να δείξουμε κάποια "αποσπάσματα", "δείγματα" αν θέλεις των προβολικών μέσων με όλες όμως τις δυσκολίες του χρόνου και του τόπου, αφού επιμένεις ότι φαίνονται έτσι) δεν μου αρέσει ούτε εμένα δεν αντιπροσωπεύουν επουδενί το "μάτι". Αν σου δείξω φωτό που βγάζει η μηχανή θα καταλάβεις...εξάλλου το συζητήσαμε το θέμα και με τον Γιάννη Dream και συμφώνησε.
Πάντως θα παρακαλούσα τον Νίκο να μου επιτρέψει να ποστάρω 3-4 φωτό όπως τις επεξεργάζομαι εγώ(τρόπος του λέγειν ένα ψιλοsharpening κάνω) για να δώ κάτι.
Αυτά.

Reaction score
4
Το πρασινο κανει μπαμ Οκ αλλα το δυσκολο ειναι τουλαχιστον για μενα οτι εκει που παω να βγαλω νικητη τουλαχιστον για τα δικα μου απειρα ματια ερχεται η επομενη φωτο συγκρισης και βγαινει ο αλλος νικητης. Σοβαρα τα εχω χασει. Το μονο σιγουρο για μενα που δεν αλλαζει ειναι οτι ο sim γραφει καλυτερα στο βαθος πεδιου κατι που προσωπικα μου αρεσει πολυ να το βλεπω. Γενικα βλεπω τον sim να δινει περισσοτερη πληροφορια στο πανι κατι που για μενα τουλαχιστον απο αυτες τις φωτο τον σπρωχνουν μπροστα απο τον benq.
Βασικα πολυ μπερδεμα και περιμενω απο εσας που τα ειχατε μπροστα σας τα μηχανακια και πολυ πιο εμπειρα ματια να μας πειτε.

Ειναι αδικο να περιμενουμε απο τις φωτο να μας δωσουν πληρη εικονα οσο και να προσπαθουν τα παιδια. Δεν γινεται.
Χιλια μπραβο σε ολους.

Reaction score
14
Ε, όχι ρε παιδιά και φωτό κινητού ήμαρτον!!! ξέρεις τι είναι να τραβάς με σχεδόν απόλυτο σκοτάδι και ξέρεις πως βγάζει αυτή η μηχανή???...παπάδες.

Με ποιά δουλεύεις chrishapo;

1) Διακρίνω ένα μικρό προβληματάκι στο white balance.
2) Jpeg ή RAW; ;-)
3) Η μηχανή από μόνη της δεν βγάζει τίποτε. :prof:

Reaction score
0

Βρε συ, τι τις εκανες τις φωτο ??

Καμμια σχεση.....ακομα και χρωματικα δειχνουν σχεδον αναποδα .

Ο sim ηταν πρασινος ας πουμε κι ο benq κοκκινος , κι εδω φαινονται εως και αναποδα.
Χωρια τα υπολοιπα...

Zoglair, τι ακριβως διαδικασια κανεις πριν τις ανεβασεις ?

Καλημερα !

Reaction score
1
Χρήστο, να ξέρεις ότι έχω μηδενική ανοχή σε υπονοούμενα, εξυπνάδες, προσβολές, κλπ

Όταν αναλαμβάνω μια εργασία, οποιαδήποτε εργασία, τη φέρω εις πέρας χωρίς λάθη και παραλείψεις.

Attachments

• 145,3 KB Προβολές: 95
  • 87,8 KB Προβολές: 82

Reaction score
1
Με ποιά δουλεύεις chrishapo;

1) Διακρίνω ένα μικρό προβληματάκι στο white balance.
2) Jpeg ή RAW; ;-)
3) Η μηχανή από μόνη της δεν βγάζει τίποτε. :prof:

Λυπάμαι, αλλά αυτό που γράφεις μου φέρνει στο νου το "όποιος είναι έξω από το χορό πολλά τραγούδια ξέρει...".

Εγώ δεν κατέχω τα της φωτογραφικής μηχανής, αλλά άλλοι που κατέχουν ομολογούν ότι ο chrisapo και καλό εξοπλισμό έχει, και τις απαραίτητες γνώσεις και εμπειρία να τον χρησιμοποιήσει όπως πρέπει. Επίσης, είναι άριστος συνεργάτης και αδαμάντινος χαρακτήρας. Εχει όλη τη θέληση και τη διάθεση να συνεισφέρει στην προσπάθεια που κάνουμε και το αποδεικνύει έμπρακτα, σε αντίθεση με άλλους που περιορίζονται στο ρόλο του κριτή.

Οι συνθήκες θέασης στο χώρο μας, απ' ότι φαίνεται και στο παραπάνω ποστ, κάθε άλλο παρά ευνοούν το ιδανικό αποτέλεσμα.

Εγώ στέκομαι στο γεγονός ότι κάθε φορά το αποτέλεσμα είναι καλύτερο από την προηγούμενη.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Καλημερα και απο εμενα!
Εαν μου επιτρεπετε θα ηθελα να πω δυο λογια.
Χθες συμμετειχαμε γυρω στα 12-13 ατομα σε ενα τεστ πολλαπλης συγκρισης.Μαλιστα κατα την διαρκεια του τεστ τεθηκε το θεμα κατα ποσο τα λεγομενα snapshots αντιπροσωπευουν την αληθεια, ετσι ωστε οι 12-13 να γινουν π.χ.1000, εαν ειναι ποτε δυνατον.
Δυστυχως με τιποτα δεν μπορει κανεις να μεταφερει με ακριβεια αυτα που ειδε.Και κυριως τα χρωματα.
Ας δωσουμε λοιπον προσοχη σε παραμετρους διαφορετικες παρα σε αυτες που μπορουν να αλλοιωθουν με την χρηση ενος μονιτορ.

Περα απο αυτα, αισθανομαι πως το χθεσινο συγκριτικο δεν αντιπροσωπευει στο ελαχιστο παλαιοτερες προσπαθειες μας.
Οι λογοι πολλοι με τον κυριωτερο να ειναι το χθεσινο "πεσιμο" του σερβερ του AVSite.Καταλαβαινετε πως τουλαχιστον το δικο μου μυαλο ηταν εντελως αλλου.
Ως εκ τουτου αναλαμβανω ολες τις ευθυνες για γεγονοτα με τα οποια δεν συμφωνειτε απολυτα ειτε λαμβανατε μερος ειτε παρακολουθειτε τα τεκτενομενα μεσα απο τις οθονες σας.
Παντως ενα γενικο συμπερασμα θα βγει...:cool_4:

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Τι ειδαμε στο συγκριτικο Sim-Ruby-Benq

Χρήστο, να ξέρεις ότι έχω μηδενική ανοχή σε υπονοούμενα, εξυπνάδες, προσβολές, κλπ

Όταν αναλαμβάνω μια εργασία, οποιαδήποτε εργασία, τη φέρω εις πέρας χωρίς λάθη και παραλείψεις.

Το σχολιο περι υποννοουμενων κτλ, σαφως και επιστρεφετε αυτουσιο.

Μια απαντηση επι του ερωτηματως θα ηταν αρκετη.

Η ερωτηση μου ηταν απλη. Οσο ημουν μεσα στην αιθουσα ο benq ηταν κοκκινιζον και ο σιμ πρασινιζον.

Σε αρκετες απο τις φωτο που ηδη ανεβασες , σε μενα τουλαχιστον , φαινονται αναποδα.

Η ερωτηση μου ηταν απλη και ξεκαθαρη.

Αν υπαρχει επιθετικη διαθεση μου το λες αμεσα και το "βουλωνω" ευχαριστως.

Ξαναμανα καλημερα !

Reaction score
0

Edit

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.737
Members
38.604
Νεότερο μέλος