Τι ειδαμε στο συγκριτικο Sim-Ruby-Benq

Reaction score
15.548
Απάντηση: Τι ειδαμε στο συγκριτικο Sim-Ruby-Benq

χμ..!!!!!!!
Καλα τα πατε.....
Ακριβως ετσι ειναι τα πραγματα......
Συγκριτικο ειναι οταν τα μηχανακια παιζουν κοντα στο καλυτερο τους....

Οτιδηποτε αλλο ειναι απλως μια ματια....

Βλεπω φως στο τουνελ..!!!!!!!!!.....για να δουμε.....

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Τι ειδαμε στο συγκριτικο Sim-Ruby-Benq

Συγκριτικο ειναι οταν τα μηχανακια παιζουν κοντα στο καλυτερο τους....
Δεν θα μπορούσα να διαφωνήσω με αυτό, αλλά...

Στον Ruby για παράδειγμα, όταν ενεργοποιείς την ίριδα οι ουρανοί χορεύουν samba. Όταν την απενεργοποιείς, βλέπεις πέπλο.

Ποιο είναι το καλύτερο σε αυτήν την περίπτωση;

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Τι ειδαμε στο συγκριτικο Sim-Ruby-Benq

Πέραν της πλάκας, η γνώμη μου είναι, καλιμπράρισμα την προηγούμενη μέρα και επιβεβαίωση την ημέρα του τέστ οτι όλα είναι ΟΚ. Οταν ολα είναι ΟΚ το τέστ είναι ΟΝ.
Συμφωνώ και εγώ με σένα Γιάννη,γιατί αυτό που είδα προχτές ειδικά από το SIM δεν το περίμενα(έχοντας διαβάσει και τα reviews από το εξωτερικό).Αλλά αναρωτιέμαι,μήπως ζητάμαι πάρα πολλά?Καλιμπράρισμα για το SIM κάποιες ώρες και άλλες τόσες Χ2 για τους άλλους και την επόμενη μέρα το συγκριτικό,με απαραίτητη την παρουσία των συντονιστών και στη συνέχεια επεξεργασία των φωτογραφιών και ποστάρισμα στο AVSite(απο τους zoglair&chrisapo).Eντάξει καλή η αγάπη και το ψώνιο για το αντικείμενο, αλλά το κόστος από τις χαμένες εργατοώρες αυτών των ανθρώπων τις υπολογίζει κανείς?Εγώ προσωπικά δε θα τολμούσα να το ζητήσω και δε πιστεύω να "επέτρεπα" με το τρόπο μου να μου το ζητήσουν.Βέβαια το πώς θα δοθεί βιώσιμη λύση για "σωστά" συγκριτικά και "μεταφορά" των εξαγόμενων συμπερασμάτων στα υπόλοιπα μέλη του AVSite θέλει πολύ σκέψη και αμοιβαίες υποχωρήσεις τόσο στις προσδοκίες των συντονιστών όσο και στις "απαιτήσεις" των μη συμμετεχόντων στο συγκριτικό!

Reaction score
384

Στον Ruby για παράδειγμα, όταν ενεργοποιείς την ίριδα οι ουρανοί χορεύουν samba. Όταν την απενεργοποιείς, βλέπεις πέπλο.

Τον πουλας, οπως εκανα κι εγω

Reaction score
15.548
Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι ειδαμε στο συγκριτικο Sim-Ruby-Benq

Η μη αυτοματη ιριδα ειναι για σωστη απεικονιση....

Το αν εχει πεπλο η οχι δεν το ξερω με σιγουρια μιας και εχω δει 2-3 σκηνες και δεν ειχαν πεπλο.....αλλα προβληματα ναι.....
Εσυ δεν ξερω σε τι συνθηκες χωρου τον ειδες,με τι ρυμθμισεις και με τι υλικο.....
Επισης δεν ξερω τι εννοεις πεπλο.....!!!!
Υπαρχουν πολλα πεπλα..!!!!!

Η αυτοματη ιριδα ειναι για να βλεπεις μια ωραια εικονα εντυπωσιακη.....
Εαν δεν ασχολεισαι με την εικονα και ψυριζεις την μαιμου,ειναι οτι καλυτερο ο Ruby μεχρις αυτην την στιγμη.....(χωρις να εχω δει τον jvc που τοσα λενε)

Πιστευω δε......οτι δεν υπαρχει προβολεας χωρις να δειχνει πεπλο αν ειναι καλα ρυθμιζμενος....!!!!!!
Υπαρχουν πολλα πραγματα που μπορεις να κανεις για να μην εχει πεπλο ενας προβολεας......φτανει να δεχεσε οτι καπου αλλου θα ειναι κουκουρουκου.
Εαν τα θελεις ολα σωστα στον προβολεα,τοτε θα δεις το πεπλακι σου.

Δεν υπαρχει με λιγα λογια ταινια χωρις πεπλο......
Αυτο γινετε και λογο υλικου αλλα και προβολεα....

Reaction score
0
Να πω και 'γω λίγα πράγματα, ξεκινώντας από το μήλο της έριδος.

Δυστυχώς, αποδείχτηκε για άλλη μια φορά ότι τα φωτογραφικά ντοκουμέντα βλάπτουν σοβαρά την υγεία. Παρά τη θέληση και την καλή μου διάθεση, είναι αδύνατον να βοηθήσω τον κόσμο να σχηματίσει άποψη εκ του μακρόθεν. Έχοντας εξ' αρχής αποκλείσει την απόλυτη καταγραφή των δεδομένων, ήλπιζα σε μια εξαγωγή συμπερασμάτων με βάση τη συγκριτική διαδικασία. Φτάσαμε όμως σε σημείο που γινόμαστε μάρτυρες μιας διαστρέβλωσης των γεγονότων κατά την οποία οι πράσινοι προβολείς έσονται κόκκινοι και αντιστρόφως. Και επειδή το ανθρώπινο λάθος είναι απείρως πιο κατανοητό από τις ακατανόητες ιδιότητες των φωτονίων, βρίσκομαι αίφνης στη δυσάρεστη θέση να αποδεικνύω πως δεν είμαι ελέφαντας και δεν ανακατεύω τράπουλες.

Δύο από τις φωτό που δημιούργησαν πρόβλημα είναι οι εξής:

http://www.avsite.gr/vb/attachment.php?attachmentid=1490&d=1170915821
http://www.avsite.gr/vb/attachment.php?attachmentid=1491&d=1170915831

Ειδικά στην δεύτερη παρατηρούμε ένα ντεγκραντέ κάτω από τον Sim2 καθώς και την εικόνα αριστερά να είναι σαν παγωτό φυστίκι. Αυτά δεν συνέβησαν στην πραγματικότητα.

Την φωτό αυτή την ανέβασα στις 1:30 το πρωί. Τέτοια ώρα, και όταν είμαι από το πρωί επί ποδός για την προετοιμασία, δεν έχω καλλιτεχνικές ορέξεις. Το κύριο μου μέλημα είναι να μην κάνω λάθος και να μην μπερδέψω τις φωτό κατά τη διαδικασία του κόψε/ράψε/ανέβασε.

Αντε και είχα κατά νου ότι οι μηχανές - σαν τους ανθρώπους - είναι δυνατόν να γίνουν ξενιστές δαιμόνων. Τι θα έπρεπε να κάνω;

Να κάτσω να βάψω το Sim2 και να ξεβάψω τον BenQ; Να θυμηθώ σε κάθε πόζα τι ήταν αυτό που έβλεπα και τι είναι αυτό που παίρνω ώστε να ρετουσάρω ανάλογα; Μα τότε δεν παραθέτω shots, κάνω επίδειξη ψηφιακής επεξεργασίας.

Να ανεβάσω μία-δύο ενδεικτικά; Για παράδειγμα αυτή:

http://www.avsite.gr/vb/attachment.php?attachmentid=1498&d=1170926956

Η οποία μπορεί να δείξει εύκολα τη διαφορά στην ευκρίνεια.

Έχω το φωτογράφο 4 ώρες ήδη. Ο άνθρωπος θέλει να φύγει γιατί είναι βραδινός στη δουλειά του και εμείς φλυαρούμε. Ε, δεν θα βρεθώ και στα καλύτερά μου εάν εξαντλήσω τα όρια της λογοκρισίας μου. Το παλληκάρι, μου έχει αποδείξει ότι ενδιαφέρεται. Κάθεται σπίτι του, μελετάει το αποτέλεσμα και την επόμενη φορά διορθώνει. Όσο μπορεί να διορθώσει με τους περιορισμούς που του έχουμε βάλει.

Τέλος πάντων, αυτή η ιστορία δεν πρόκειται να επαναληφθεί. Θα κάνω μια σοβαρή συζήτηση με τον Χρήστο και θα αποφασίσουμε από κοινού για τα μελλούμενα. Όχι τίποτε άλλο, αλλά τα ακούει και από πάνω.

SIM2

Θα ήθελα να επικεντρώσω την παρουσίασή μου σε αυτόν τον προβολέα μιας και είναι η πρώτη φορά που τον γνωρίζουμε. Τον BenQ τον έχουμε ήδη καλύψει στην προηγούμενη παρουσίαση, ο δε Ruby είναι αρκετό καιρό μαζί μας και έχει γίνει αφορμή για αναρίθμητες κριτικές.

Εχθές το πρωί, ο Ανδρέας ασχολήθηκε με τις ρυθμίσεις του Sim2 και τον έφερε σε ένα ικανοποιητικό γι' αυτόν επίπεδο, έχοντας ως αναφορά αποκλειστικά και μόνον την απόδοση του μηχανήματος σε γνώριμες σκηνές, πέρα από θερμοκρασίες και λοιπές τυποποιήσεις. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτό που έβλεπε ήταν κατ' ανάγκη σε παράβαση των ορίων του D65. Απλά, δεν υπήρχε η δυνατότητα μετρήσεων.

Κάποια στιγμή με κάλεσε με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και εντυπώσεων.

Οι εντυπώσεις μου από τη χθεσινή προβολή είναι διαφορετικές - σε υπερθετικό ίσως βαθμό - από την προχθεσινή.

Το πρόβλημα, πιστεύω, στην επίδοση του Sim2 στο συγκριτικό, είχε να κάνει περισσότερο με τις προσδοκίες και λιγότερο με την απόδοσή του αυτή καθ' εαυτή. Προσδοκάς από ένα μηχάνημα της τάξεως των 12.000 να παίζει και να συμπεριφέρεται ανάλογα.

Όμως, μηχανήματα σαν το Sim2 δεν είναι γνώριμα. Κάθε κατασκευαστής έχει τη δική του φιλοσοφία περί μενού, ρυθμίσεων και προδιαγραφών. Είναι εύκολο για έναν calibrator να πάρει στα χέρια του ένα καινούριο μοντέλο μιας σειράς που γνωρίζει ήδη, και να το φέρει σε ικανοποιητικό επίπεδο σε σύντομο χρονικό διάστημα, π.χ. μιάμιση ώρα. Όταν, όμως, μιλάμε για ένα μηχάνημα το οποίο δεν έχει ξαναδουλευτεί, τότε τα πράγματα παύουν να είναι απλά θέμα χρόνου. Χρειάζεται διάβασμα, και πολλές φορές (όπως και στην περίπτωσή μας) πρόσβαση στο service μενού. Σε πολλές περιπτώσεις χρειάζεται να αφιερώσεις έως και μέρες. Κάτι που όπως αντιλαμβάνεστε δεν είναι εφικτό στα πλαίσια των παρουσιάσεων που κάνουμε.

Τη μέρα του συγκριτικού, ο Sim2 έδειξε τα αναμενόμενα, από ένα μηχάνημα της κατηγορίας, σε θέματα ευκρίνειας και βάθους πεδίου. Η θερμοκρασία του είχε πρόβλημα, αλλά αυτό είναι κάτι που ρυθμίζεται. Εκεί που υστέρησε ήταν το μαύρο του, ο κορεσμός των χρωμάτων και ο λόγος αντίθεσης. Οι τρεις αυτοί παράγοντες του έδωσαν αυτό που αποκαλούμε "πέπλο".

Οι "ρυθμίσεις" του Ανδρέα δεν κατάφεραν να βελτιώσουν το μαύρο του προβολέα. Εκτόξευσαν, όμως, στα ύψη τον κορεσμό και την αντίθεση. Η διαφορά ήταν τόσο δραματική που ξαφνικά ο Ruby ήταν αυτός που μου έδωσε την εντύπωση ότι στερείται ζωντάνιας και contrast!

Η παρακολούθηση του Sim2 πλάι-πλάι με τον Ruby ήταν μια εμπειρία που με οδήγησε σε υπαρξιακού τύπου ερωτήματα σχετικά με το τι ακριβώς βλέπουμε, ή νομίζουμε ότι βλέπουμε. Παρακολουθώντας υλικό 2.35:1, έβλεπα τις μπάρες του letterbox με εμφανέστατη την διαφορά μαύρου υπέρ του Ruby.

Και όμως... Μέσα στο κάδρο της ταινίας τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Ο Sim2 ήταν αυτός που έδινε την εντύπωση ότι είχε βαθύτερο μαύρο. Πολλές φορές κάναμε pause και βλέπαμε την ίδια σκηνή από διαφορετικές γωνίες ώστε να μπορέσουμε να εξηγήσουμε κάτι πέρα από τη λογική.

Ο λόγος, βεβαίως, ήταν η αντίθεση. Το μαύρο είναι η μία παράμετρος της αντίθεσης. Υπάρχει και το λευκό. Υπάρχει και ο κορεσμός των χρωμάτων. Η ζωντάνια του Sim2 ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής. Ξεγελούσε το μάτι και έδινε την εντύπωση ότι το μαύρο του είναι βαθύ και βελούδινο. Έβλεπα τις γκρίζες μπάρες του letterbox και δεν μπορούσα να πείσω το μάτι μου ότι δεν είναι δυνατόν η ταινία να έχει περισσότερο μαύρο από αυτές.

Είδα πλάνα όλων των ειδών. Σε όλα, πλην ενός, η υπεροχή του Sim2 ήταν ολοφάνερη. Εκεί που τα πράγματα αντιστρέφονταν ήταν πλάνα του σύμπαντος και των αστεριών του.

Προσέξτε, όχι σκούρα πλάνα γενικώς. Για παράδειγμα στο SinCity, σε σκηνές που υπήρχε έστω και μία περιοχή με λευκό (όπως τα γυαλιά του psyco), ή χρώμα (Marvin και η blond), το Sim2 επικρατούσε. Μάλιστα, σε σκηνές με πληροφορία χαμηλών IRE, ο Sim2 όχι μόνο έδεινε την εντύπωση βαθύτερου μαύρου αλλά και έδινε 70% περισσότερη πληροφορία από ότι ο Ruby.

Τα χρώματα του Sim2 ήταν πλούσια και φυσικά. Η ευκρίνεια και το βάθος πεδίου, υποδειγματικά. Όλα αυτά, διατηρώντας τον αναλογικό χαρακτήρα του Ruby και όχι τον ψηφιακό των BenQ και Optoma.

Νομίζω πως είμαι σε θέση να πω ότι ο Sim2 HT3000 είναι ο καλύτερος προβολέας που έχω δει.[/QUO

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Nα πω πως εχω ηδη γραψει ενα μακροσκελεστατο κειμενο σχετικα με τις εμπειριες των τελευταιων ημερων το οποιο ομως δεν καταφερα να περασω χθες βραδυ καθως ειχα προβλημα με την εισοδο μου στο AVSite απο την οικια μου.
Ελπιζω πως με την επιστροφη μου στο σπιτι μου αυτο το απογευμα δεν θα συναντησω το ιδιο προβλημα και θα καταφερω να περασω τις αποψεις μου:cool_4:

Reaction score
1

Τον πουλας, οπως εκανα κι εγω
Αμ, δεν έχεις και άδικο Δημήτρη...

Ο Ruby δεν έχει ίριδα. Τελεία και παύλα.

Προβολέας χωρίς ίριδα είναι σαν αυτοκίνητο χωρίς γκάζι.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Εαν μπορουσα να χωρισω αυτο το τεστ σε ενοτητες αυτες θα ηταν:
1.Οτι ειδα-στα βιαστικα-πριν απο το κυριως συγκριτικο
2.Οτι ειδα-επισης βιαστικα-στο κυριως συγκριτικο με το μυαλο μου να ταξιδευει αλλου
3.Οτι ειδα την επομενη με τον zoglair
4.Oτι ειδα σημερα με τον Βαγγελη Λαμπρου και τον Λευτερη Κουκουρακη(αργοτερα ηρθαν και ο stelexos με τον Κων/νο Διονυσατο)
5.Οτι θα δω την Δευτερα
Εαν δεν ειναι αυτο "Μακρυ Καυτο Τεστ" τοτε ποιο ειναι?
Δεν θα ακολουθησω την συμβουλη του browser και για χαρη συντομιας θα αφησω εξω τις δυο πρωτες ενοτητες.
Παντως θα ηθελα να πω πως η πρωτη-παραδοξως-συμφωνει στα σημεια με τις 3 και 4
Η 2 δεν θα ειχε μεγαλες διαφορες απο οσα γραψατε οι περισσοτεροι απο εσας.
Καθως η 1 μου εδωσε μεγαλες διαφορες μεταξυ του Benq και του Sim2(και οι οικονομικες διαφορες μεταξυ τους ειναι τεραστιες)πρεπει να πω πως η 3 και 4 επικεντρωθηκαν καθαρα στην αντιπαραθεση μεταξυ Ruby και HT3000
Παμε ομως απο την αρχη.
Οι περισσοτεροι απο εσας με γνωριζετε.Ειμαι δηλωμενος DLPακιας και στο παρελθον δεν εχω διστασει να προταξω την προτιμηση μου αυτη προς την συγκεκριμενη τεχνολογια βιντεοπροβολεων.
Ο Sony Ruby ειναι απο τα μηχανηματα εκεινα που μπορουν να σε κανουν να αλλαξεις τα πιστευω σου, ακομα και να αλλαξοπιστησεις.
Το μαυρο του ειναι αναφορας, και τα χρωματα του επισης.
Σημερα με τις ρυθμισεις του Βαγγελη ειδαμε ενα διαφορετικο μηχανημα, αξιο να φερει το ονομα Ruby.
Kαμμια σχεση με τα των προηγουμενων ημερων.
Εαν καποιος εβλεπε αυτον τον βιντεορποβολεα μονο του θα μπορουσε να παρει μεχρι και ορκο για τις δυνατοτητες αλλα και την σιγουρη πρωτια.
Ο Sim2 HT3000 "βασανιστηκε" λιγο απο τα χερακια μου διχως να ρυθμιστει.
Ο λογος ηταν οτι σημερα περιμεναμε 2 ευγενεστατους τεχνικους απο την αντιπροσωπο εταιρεια "Βιντεορυθμος" οι οποιοι θα περναγαν το νεο software αλλα και θα μας επετρεπαν προσβαση στο εργοστασιακο μενου το οποιο περιλαμβανει ολες εκεινες τις δυνατοτητες για να ρυθμιστει σωστα ενας βιντεοπροβολεας.Δυστυχως ο κωδικος που ειχαμε δεν εκανε και επρεπε να παρουμε νεο.Ηδη γνωριζω πως εχουμε τον νεο κωδικο και την Δευτερα θα προχωρησουμε(για αυτο και η ενοτητα 5)
Αυτο που εκανα λοιπον ηταν να αλλαξω την θερμοκρασια λευκου σε περιπου 5.950 k και να επιλεξω μια διαφορετικη προρυθmιση gamma-στην συγκεκριμενη περιπτωση επαιξα μεταξυ EN3 και ΕΝ5.Επισης βαζοντας τopattern του pluge χαμηλωσα λιγο την φωτεινοτητα(δυστυχως στον Sim2 οι "σκαλες" αλλαγης ειναι μεγαλες αρα χρειαζεται μικρα και προσεκτικα βηματα).
Τελος απενεργοποιησαμε το brilliant colours καθως διαπιστωσαμε πως δημιουργουσε μια κοκκινιλα στην κλιμακα του γκρι.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Ο ενας διπλα στον αλλο
Βαζοντας τον
Ruby διπλα στον Sim2 και σε σκηνες απο απλο DVD, στην συγκεκριμενη περιπτωση το DVD του zoglair αλλα και τον "Μονομαχο" σε κανονικη εγγραφη διπιστωσαμε τα εξης(αναφερομαι στην σημερινη ημερα καθως την θεωρω την τελειοτερη-εως σημερα-απο πλευρας εμπειριων)
Οι δυο βιντεοπροβολεις ειναι πολυ κοντα σε επιπεδο ευκρινειας με τον
Sony να εχει ενα πολυ μικρο-εως αμελητεο- προβαδισμα.
Ο
Sony υπερεχει επισης κυριως χρωματικα.Ο Sim2 ειναι παρα πολυ καλος αλλα εχει μια ταση προς το κιτρινο η οποια δειχνει δυσκολο να εξαλειφθει.Στο "punch" οι δυο προβολεις ειναι ισαξιοι.Στο μαυρο νικητης βγαινει ο Sony.
Αρα πρωτος γυρος για τον Sony?Μμμ, οχι ακριβως.
Διαβασατε καλα τι σας εγραψε ο
zoglair προηγουμενως?
Για να παρουμε αυτη την εικονα απο τον
Sony η ιριδα πρεπει να μπει ειτε στο "Auto", ειτε κατα δευτερο λογο στο "off".
Ελα ομως που σε αυτες τις σκαλες υπαρχουν τεχνουργηματα φοβερα και τρομερα που θα κανουν τον επιδοξο ιδιοκτητη να θελει να ασκησει την γνωστη τεχνη του χαρακιριου εμπρος στον καθρεφτη.Αυτα τα τεχνουργηματα δεν ειναι παντου ορατα αλλα στο τελος...ειναι.
Η μονη μας λυση λοιπον ειναι να τοποθετησουμε την ιριδα στην επιλογη "
on".Και ω του θαυματος!Τα τεχνουργηματα εξαφανιζονται ως δια μαγειας.Ως δια μαγειας επισης εξαφανιζεται και η υπεροχη εικονα που ειχαμε εως εκεινη την στιγμη.No more punch guys!
Παει και η ευκρινεια και μενουν μονο τα χρωματα και το μαυρο για να δωσουν ενα ειδικο βαρος στο εξαιρετο μηχανημα.
Προσοχη, το μαυρο ειπα οχι η αντιθεση.Η αντιθεση ηταν απο την αρχη με το μερος του
Sim2.Ο οποιος πλεον κοιταζει υποτιμητικα τον αντιπαλο του(εδω αρχιζει και το υποκειμενικο)
Μπροστα μας εχουμε πλεον μια εικονα που προτιμαμε να ξεχασουμε.
Οπως προτιμαμε να ξεχασουμε προσωρινα και τα τεχνουργηματα και να δωσουμε αβανταζ στον
Sony βαζοντας την ιριδα στην θεση "Auto" και παλι.Εξ αλλου high definition θα δουμε τωρα...
Εαν στο
HD ολοι οι προβολεις βελτιωνονται(κατι που δεν συμβαινει στην πραγματικοτητα) θα ελεγα πως ο Sony βελτιωθηκε κατα 3 και ο Sim2 κατα 7
Αλλαγη του σκηνικου και παλι δηλαδη με τον
Sim2 να παιρνει τα ηνια δημιουργωντας ενα υπεροχο βαθος με ευδιακριτα ολα τα δευτερα πλανα και με tον Sony να αγωνια να τον φτασει.Υπηρξαν σκηνες μαλιστα οπου-με δυσκολια, μην φανταστειτε οτι ολα ηταν φορα παρτιδα-εγινε αντιληπτη ελλειψη πληροφοριας.Επισης ενα σχετικο "καψιμο" το οποιο για να διορθωθει επρεπε να χαλασουμε ολα τα υπολοιπα.Διπλα οι αντιστοιχες σκηνες πληρεις και ορθες.
Ολα τα υπολοιπα(χρωματα, μαυρο, ανιθεση) εμειναν ως ειχαν με τον
Sim2 να "ξεγελαει" στο θεμα του μαυρου.Η καλη αντιθεση βλεπετε.
Τωρα δεν θελω να φανταστειτε τιποτα μεγαλες διαφορες.
Μιλαμε για μικροδιαφορες(εκτος ισως της δυναμικης της εικονας) τις οποιες μονο μερικοι μουρλοι θα αντιλαμβανοντουσαν.
Ολα αυτα ομως εγιναν με τον
Sim2 αρρυθμιστο.Με δεδομενο οτι εκτιμω πραγματικα τον Ruby και την...λαμπα του, ιδου ο επιλογος μου:
Ακομα και εαν ο "Ιταλος" μεινει ως εχει και δεν εχουμε τιποτα βελτιωσεις την Δευτερα αποσπα την ψηφο μου και τον θεωρω ηδη ενα απο τα καλυτερα ψηφιακα μηχανηματα που εχω δει.Για να μην πω τιποτα παραπανω και με αρχισετε στα πμ....

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Σημ. Εαν οι ημερες δεν συμπιπτουν ειναι γιατι το κειμενο το εγραψα εχθες αλλα δυστυχως δεν μπορουσα να το περασω.

Reaction score
0
Απάντηση: Τι ειδαμε στο συγκριτικο Sim-Ruby-Benq

Προφανώς ο SIM2 είναι ένας πάρα πολύ καλός προβολέας. Δεν έχω καμία αμφιβολία επ΄αυτού.
Επίσης από το κείμενο του Αντρέα κατάλαβα αρκετά πράγματα, ξέροντας καλά τον Ruby και αντιλαμβανόμενος τι περίπου διορθώθηκε στον SIM2, θα έλεγα οτι στα περισσότερα συμπεράσματα συμφωνώ μαζί του.
Ήθελα όμως να πώ 2-3 πράγματα για τον Ruby διευκρινιστικά, αφού την ημέρα που τον είδα στην "Ηχοέκφραση" έκανε πολλά τρελά.
Δεν θα μιλήσω για μαύρο και χρώματα, αυτά νομίζω είναι αυτονόητα.
Στην αυτόματη ίριδα, προσωπική μου προτίμηση, έχει απίστευτη εικόνα στα χαμηλά και καταπληκτική εικόνα στα ψηλά. Ταυτόχρονα όμως έχει και brightness compression. Καίει κάποια λευκά και κρασάρει κάποια μαύρα με απότέλεσμα να χάνεις κάποια πληροφορία. Η ίριδα, αν και ταχύτατη, είναι λίγο επιθετική. Αυτό όμως διορθώνεται από το service menu, απλά αλλάζεις τις τιμές ανοίγματος-κλεισίματος της ίριδας.
Εγώ δεν το έκανα γιατί δεν με ενοχλούσε.
Ένα άλλο πρόβλημα του Ruby είναι οτι λευκό στο 235 μάλλον δεν θα πάρεις ποτέ. Κλιπάρει. Μέχρι 245 μπορείς να το καταφέρεις, πιο κάτω δύσκολο έως αδύνατο. Το Brightness πρέπει να είναι στο 48-50 και το contrast όχι πάνω από 60-65.
Με την ίριδα στο ON γλυτώνεις από αυτά αλλά πλέον χάνεις πολύ φώς και την εντυπωσιακή εικόνα που τον χαρακτηρίζει.
Για High Definition, αν δεν θές να χρησιμοποιήσεις την αυτόματη ίριδα, τότε κάνεις μιά άλλη ρύθμιση με τον ίριδα στο OFF, εκεί που η λάμπα του έχει όλη την ισχύ της και, όπως όλοι έχουμε δεί, High Definition χωρίς φώς είναι μια σκέτη αποτυχία.
Ίσως αυτά που γράφω να είναι κουραστικά για τους περισσότερους, ίσως να μην ενδιαφέρει και κανέναν, απλά ήθελα να πώ κάποια πράγματα για ένα μηχάνημα που το είχα για ένα χρόνο στο σπίτι μου και θεωρώ οτι το ξέρω πολύ καλά.
Δεν χρειάζεται βεβαίως να σας πώ οτι τον θεωρώ κορυφαίο μηχάνημα, νομίζω γίνεται εύκολα αντιληπτό. Και για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις, όλα αυτά ισχύουν για το δικό μου μηχάνημα, αυτό που είχα εγώ στο σπίτι μου για ένα χρόνο κι αυτό που το ξέρω καλά. Τόσες διαφορές που έχω δεί από μηχάνημα σε μηχάνημα, ίδια μάρκα ίδιο μοντέλο, θεωρώ αυτή τη διευκρίνηση απαραίτητη.

Reaction score
2
http://www.avscience.com/reviews/projector_sim2_ht3000.htm

Σύνδεσμος με εντυπώσεις, σχόλια για το καλιμπράρισμα και μετρήσεις για τον Sim2. Άξιο αναφοράς το νούμερο του ansi contrast που είναι χαμηλότερο από του Sharp. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε και ποια η διαφορά τους στην πράξη.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.737
Members
38.604
Νεότερο μέλος
Pamagelo