Τι ειδαμε στο συγκριτικο Sim-Ruby-Benq

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.919
Απάντηση: Τι ειδαμε στο συγκριτικο Sim-Ruby-Benq

Αν και δεν βγαίνουν ασφαλή συμπεράσματα από τις φωτό, μπράβο σε όλους σας για την προσπάθεια.
Εμένα μου αρέσει λίγο πιο πολύ ο Sim.
Αν ρυθμιστει σωστά μάλλον θα έχει να δείξει καλύτερες εικόνες.
Μπορούν άραγε οι δύο προβολείς αν ρυθμιστούν στην ίδια φωτεινότητα μετρημένη με όργανο να αναμετρηθούν στο πανί;

Reaction score
14
Λυπάμαι, αλλά αυτό που γράφεις μου φέρνει στο νου το "όποιος είναι έξω από το χορό πολλά τραγούδια ξέρει...".

Συγχώρα με zoglair...δεν υπήρχε πουθενά στις δηλώσεις μου μομφή για το "άτομο".

Παρατηρήσεις έκανα. Αν ο chrisapo γνωρίζει όντως αυτά που πιστεύεις οτι γνωρίζει είναι σίγουρο οτι μπορεί να κάνει πολύ καλή χρήση αυτών.

Πέρα από αυτό....
Δεν είναι ανάγκη να παρίσταμαι σε όλες τις παρουσιάσεις του AVsite για να γνωρίζω πως γίνονται, τι συνθήκες επικρατούν
και τι χρειάζεται "φωτογραφικά" για να αναπαραχθούν.

Έχω σαφή άποψη.
Και για τον εξοπλισμό και για την επάρκεια φωτογραφικής γνώσης.
Χρόνο δεν έχω.
Ίσως και τακτ πολλές φορές. :happy_8:

:happy_4:

Reaction score
4.847
Εμένα πάντως μου φένεται θολός ο sim και πολύ πιο ευκρινές ο benq.
Με μια διόρθωση στο πολύ πρασινίζον χρώμα του πιστεύω οτι θα τον προτιμούσα
by far

Reaction score
0
Με ποιά δουλεύεις chrishapo;

1) Διακρίνω ένα μικρό προβληματάκι στο white balance.
2) Jpeg ή RAW; ;-)
3) Η μηχανή από μόνη της δεν βγάζει τίποτε. :prof:
Καλημέρα φίλε preve.
white balance θα μπορούσε να διορθωθεί αλλά πιστεύω θα είχαμε ελάχιστο αποτέλεσμα με τάση τον κορεσμό των χρωμάτων. JPEG FINE τραβάω και αυτό θα μπορούσε να διορθωθεί με RAW ΑΛΛΑ!!! στο 95% των "σκηνών" που τραβάμε έχοντας απο 2 έως 25 sec. πολλές φορές έκθεση θα χρειαζόταν 4 - 50!!! sec για κάθε φωτογραφία κάθε φορά!!! κατά συνέπεια πολύ χρονοβόρο.
Όσο για την μηχανή το ξέρουμε αυτό...:cool_4::cool_4:

Με λίγα λόγια και χωρίς να στενοχωριόμαστε, έχουμε calibration απο την μία απο τα παιδιά αρκετά χρονοβόρο, λίγο να πούμε καμιά μ@#$κια, να έχουμε και calibration της μηχανής που σίγουρα θα έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα το χάσαμε νομίζω το πραγματικό νόημα των συγκριτικών, βέβαια απο την άλλη σας καταλαβαίνω και εμένα δεν μου αρέσουν οι φωτό, ούτε με θίγει ούτε προσβάλομαι σαν ερασιτέχνης φωτογράφος αλλά κάθε φορά θα προσπαθούμε για το καλύτερο και θα το πετύχουμε (π.χ. στο προηγούμενο συγκριτικό οι "εικόνες" των προβολέων ήταν τελέιως "άκρη" με αποτέλεσμα το εκνευριστικό βινιετάρισμα "το στραβό pause". Το διορθώσαμε κάπως έχοντας πλέον τις εικόνες κοντά side by side, αν και το καλύτερο για μένα θα ήταν να τραβάμε μια μια τις "εικόνες" των προβολέων με τον 50άρη 1.8 Nikor που σημαίνει ο Δημητράκης ο Τσάλας αν δεν κάνω λάθος θα πρέπει να περιμένει 2μιση περίπου λεπτά για την κάθε φωτογραφία!!!:crazy_1::crazy_1::crazy_1: Αυτά έχω να πώ εγώ και θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ για τα καλά του λόγια τον Νίκο zoglair και όλα τα άλλα παιδιά που περνάμε άψογα και πιστεύω πως δεν υπάρχουν αλλού αυτές οι "εκδηλώσεις"...
Συγχαρητήρια στον Αντρέα!!!

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Τι ειδαμε στο συγκριτικο Sim-Ruby-Benq

....................., ούτε με θίγει ούτε προσβάλομαι σαν ερασιτέχνης φωτογράφος αλλά κάθε φορά θα προσπαθούμε για το καλύτερο και θα το πετύχουμε....................

Συγχαρητηρια για το "υφος" και το "ηθος" στα γραφομενα σου συνονοματε, που αποδεικνυεις οτι εισαι πραγματικος χομπιστας :cool_4:

Reaction score
3
Αφού πρώτα ευχαριστήσω κι εγώ τον Αντρέα, τους 3 συντονιστές και τον chrisapo για την όλη προσπάθεια που κατέληξε σε ένα ακόμα επιτυχημένο τεστ, θα πω και γω 2 λόγια για αυτά που είδα:
Κατ' αρχήν, αφήνοντας στην άκρη το θέμα του κόστους και με μόνο κριτήριο τα μάτια μου και την μικρή εμπειρία που έχω σε προβολείς, οφείλω να ομολογήσω ότι:
1. Οι διαφορές των 1080p προβολέων είναι τόσο πια μικρές που πρέπει να τις ψάξεις για να τις βρεις.
2. Και χτες παρατήρησα αυτό που είχα παρατηρήσει και την περασμένη φορά μεταξύ Optoma 81 & BenQ, δηλαδή σε άλλες σκηνές δείχνει καλύτερα κάτι ο ένας και σε άλλες ο άλλος!
Ειδικότερα: Στην πρώτη "κόντρα" Sim & BenQ μου άρεσε περισσότερο ο BenQ.
Αν και τα χρώματά του δεν με ικανοποίησαν πλήρως (ειδικά το κόκκινο), πιστεύω ότι ήταν πιό κοντά στο φυσικό. Το λευκό του BenQ και το μαύρο του μου φάνηκαν καλλίτερα από αυτά του Sim.
Όταν βέβαια παίξαμε HD οι διαφορές έγιναν αμελητέες αλλά και πάλι πιστεύω ότι ο BenQ ήταν ένα τικ παραπάνω από τον Sim.
Στη δεύτερη "κόντρα" μεταξύ Ruby (Sony) & Sim είδα μεγαλύτερες διαφορές υπέρ του Ruby (καλύτερο μαύρο και άσπρο). Βέβαια παίζοντας λίγο με τις ρυθμίσεις, βλέπει κανείς ότι μπορεί να φέρει τις εικόνες αρκετά κοντά, σε σημείο μάλιστα που να δυσκολευτεί κανείς να βγάλει ασφαλές συμπέρασμα για το ποιός έχει την καλύτερη εικόνα, με αποτέλεσμα να μένει ως μοναδικό κριτήριο η προσωπική γνώμη του καθενός. Με βάση λοιπόν αυτή (προσωπική γνώμη) πιστεύω ότι ο Ruby κέρδισε στα σημεία τον Sim.
Συμπέρασμα:
Αν θα ήθελα να τους βάλω σε μια σειρά προτίμησης, θα έλεγα,
1. Ruby
2. BenQ
3. Sim
ΥΓ. Περιμένοντας τον Toshiba 1080p.........

Σημείωση:
Ας μου επιτραπεί από τον Αντρέα, τους συντονιστές, διαχειριστές και τον Γενικό μας να κάνω μια προτροπή-διευκρίνηση σε παλιά και νέα μέλη.
Τα τεστ και οι παρουσιάσεις που γίνονται σε προβολείς δεν είναι αποκλειστικά για συγκεκριμένα 5-10 άτομα που δηλώνουν συμμετοχή για να παρευρεθούν. Είναι ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ.
Γι αυτό και θα ήθελα να δω, από την επόμενη κιόλας παρουσίαση ή τεστ, μια διαφορετική σύνθεση από παλαιότερα αλλά και νεότερα μέλη, για να υπάρχει άλλωστε και ένας πλουραλισμός στις απόψεις επι των προβολέων και να γνωρίσουν όσο το δυνατό περισσότερα μέλη την όλη δουλειά που γίνεται.
Άλλωστε όσο πιο πολλές απόψεις εκφράζονται και από όσο το δυνατό διαφορετικά μέλη τη κάθε φορά, τόσο πιό ασφαλή συμπεράσματα βγαίνουν.
Τελειώνοντας, θα κάνω μια ευχή:
Την επόμενη φορά που θα γίνει παρουσίαση ή τεστ να μου πει ο Αντρέας "Κων/νε, ήδη έκλεισαν τις θέσεις και μάλιστα νέα μέλη"
Αυτό θα το ευχαριστηθώ, ακόμα και θα το πανηγυρίσω.
Εμπρός λοιπόν, τι περιμένετε κλείστε από τώρα συμμετοχές γιατί νομίζω ότι κάτι υπάρχει και μάλιστα πολύ σύντομα._

Reaction score
1
Εμένα από τα screenshots μου φαίνεται πιο συμπαγής η εικόνα του SIM
+1
Μπράβο βρε Φίλιππε, όχι μόνο φαίνεται πιό συμπαγής, αλλά δείχνει και πολύ περισσότερη λεπτομέρια επάνω στην οθόνη (ειδικά σε πλάνα με βάθος πεδίου), ενώ από την άλλη μου φαίνεται ότι ο BenQ μάλλον υπερτονίζει (καίει; ) στα φωτεινά σημεία του πλάνου το λευκό χάνοντας πληροφορία από την εικόνα. ;-)

Επίσης εντύπωση μέχρι στιγμής (αναφορικά πάντα με το θέμα της απόδοσης του λευκού χρώματος) μου έχει κάνει η σκηνή από το μονομάχο στο Post #28, όπου στο κοντινό πλάνο των στρατευμάτων υπάρχει εντελώς διαφορετική απεικόνιση στη λεπτομέρια και στην απόδοση του "φωτός" του πλάνου.... (προσέξτε ότι υπάρχει μία μετατόπιση του "φωτεινού" σημείου στο κάδρο το οποίο βρίσκεται προς τα αριστερά στο SIM ενώ στο BenQ βρίσκεται προς το κέντρο του πλάνου! ) :shock:

Reaction score
1
Και αρχίζουμε τη σεκάνς με Sim2 vs Ruby...

O Sim2 έμεινε στη θέση του, και τη θέση του BenQ πήρε ο Ruby. O οποίος Ruby, είχε και την αποκλισούλα του, όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει η κυρία Sony.

Θα πρέπει, ανερυθρίαστα να σας αποκαλύψω, ότι ενώ το Sim2 το αφήσαμε στην ησυχία του, το Ruby όλο και το σκαλίζαμε. Όποτε βλέπαμε κάτι που δεν μας άρεσε, τσουπ, ο "Στρατηγός" κ. Μπάμπης Κολέζας το διόρθωνε επί τόπου.

Attachments

GTX

Reaction score
39
Ρε παιδιά να πω κάτι? Χωρίς παρεξηγήσεις. :happy_4:

Μου φαίνεται οτι το πάτε λίγο λάθος το πράγμα. Στα συγκριτικά που κάνουμε η ουσία είναι αυτό που είδαν οι παρευρισκόμενοι και όχι οι φωτογραφίες, γιατί οπως είναι πλέον γνωστό σε όλους μας, από τις φωτογραφίες δεν μπορούμε να βγάλουμε σωστά συμπεράσματα. Άρα αντί να βάζετε τις φωτογραφίες για να πούμε εμείς που δεν είμασταν εκεί τί βλέπουμε, γράφτε όσοι είσασταν εκεί τί είδατε και αφήστε τις φωτογραφίες για να πάρουμε απλά μια γενική εικόνα ή να δούμε αν φαίνεται σε αυτές αυτό που είδατε.

Είμαι λάθος???

Πάντως βλέπω οτι τα συγκριτικά μας πλέον έχουν περάσει σε άλλο επίπεδο :cool_4:
Μπράβο σε όλους :bravo::bravo:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Ρε παιδιά να πω κάτι? Χωρίς παρεξηγήσεις. :happy_4:

Μου φαίνεται οτι το πάτε λίγο λάθος το πράγμα. Στα συγκριτικά που κάνουμε η ουσία είναι αυτό που είδαν οι παρευρισκόμενοι και όχι οι φωτογραφίες, γιατί οπως είναι πλέον γνωστό σε όλους μας, από τις φωτογραφίες δεν μπορούμε να βγάλουμε σωστά συμπεράσματα. Άρα αντί να βάζετε τις φωτογραφίες για να πούμε εμείς που δεν είμασταν εκεί τί βλέπουμε, γράφτε όσοι είσασταν εκεί τί είδατε και αφήστε τις φωτογραφίες για να πάρουμε απλά μια γενική εικόνα ή να δούμε αν φαίνεται σε αυτές αυτό που είδατε.

Είμαι λάθος???

Πάντως βλέπω οτι τα συγκριτικά μας πλέον έχουν περάσει σε άλλο επίπεδο :cool_4:
Μπράβο σε όλους :bravo::bravo:
Καμμια αντιρρηση Γιωργο.
Τα παιδια που ηταν παροντες εχθες μπορουν να ξεκινησουν να αναφερουν την δικη τους εμπειρια.Ηδη ο Κων/νος το εκανε.
Προσωπικα θα περιμενω λιγο να ακουστουν και αλλοι, αν και για να ομολογησω ολη την αληθεια, απο το πρωι δεν κανω τιποτα αλλο απο το να βλεπω τους δυο βιντεοπροβολεις μαζι(Sony-Sim2) ετσι ωστε να εχω-και συνεπως να μπορω να μεταφερω-μια πολυ πιο ολοκληρωμενη αποψη.:cool_4:

Reaction score
14
Λοιπόν, είμουν εκεί, και με χαρά είδα 3 απο τους κορυφαίους προβολείς της αγοράς στα 1080p.

Δεν έχω δει καμία από τις φωτογραφίες του zoglair/chrisapo γιατί θέλω να έχω νωπή την γνώμη των ματιών μου, αυτήν δηλαδή που αποκόμισαν από την Live παρουσίαση.

Τα συναισθήματα μου ανάμεικτα, μπερδεμένα, όχι τελείως ξεκαθαρισμένα.
Θα αρχίσω λέγοντας κάτι που είπε ο Διονυσάτος. Οι διαφορές στα ποιοτικά μηχανήματα μιας υψηλής κατηγορίας αρχίζουν και γίνονται αντιληπτές με μικροσκόπιο πλέον. Αν πάρεις κάθε ένα προβολέα και τον βάλεις σε ένα δωμάτιο να παίζει μόνος του, ο κάθε ένας θα ευθύνεται για την πτώση του σαγονιού σου στο πάτωμα. Όλοι είναι εντυπωσιακοί και όλοι παίζουν πολύ καλά.

Και στους τρεις εχθές διέκρινα καλή ευκρίνεια, καλό φακό, πολύ καλή φωτεινότητα και το βασικότερο εικόνα που με λίγη ρύθμιση από εδώ και λίγο καλιμπράρισμα από εκεί, έρχονται σε επίπεδα που βγάζουν μάτια.

Θα ξεκινήσω από τον SONY. Όταν ένα μηχάνημα 1 έτους, καταφέρνει να είναι τόσο ψηλά στο συγκριτικό, όταν δηλαδή μετά ένα χρόνο κυκλοφορίας, τα R&D departments της κάθε Benq, SIM, OPTOMA, Panasonic, δεν έχουν καταφέρει να ερευνήσουν, και να παράγουν ξεκάθαρους νικητές, αυτό σημαίνει ή ότι δεν μπορούν ή ότι οι διαφορές στην ποιότητα εικόνας είναι τόσο μικρές που για να φέρεις 5% βελτίωση θα πρέπει να αυξήσεις το κόστος παραγωγής/πώλησης κατά 50% και βάλε... κάτι εμπορικά ασύμφορο ίσως?

Ο SIM & BENQ όταν άρχισε το συγκριτικό, είχαν μεγάλη χρωματική διαφορά, με κανέναν να μην είναι "σωστός". Ο BENQ κοκκίνιζε πολύ και τα πρόσωπα και δέρματα ήταν σαν να είχαν φάει ξύλο ή να είχαν εκτεθεί σε ηλιοθεραπεία. Ο SIM από την άλλη είχε κακό white balance, μπλέδιζε/πρασίνιζε, αλλά Overall σε εικόνα που δεν έδινες βάση στο καθαρό λευκό και μαύρο ήταν ομορφότερος στο μάτι. Όχι σωστότερος, ομορφότερος. Και εδώ με έβαλε σε σκέψεις, το σωστό είναι καλό ή το όμορφο (και καταλαβαίνετε τι εννοώ?)

Σε μαύρο και λευκό ο BENQ ήταν ΝΤΑΝΓΚ..!! Απλά τέλειος. Αλλά στην χρωματική του παλέτα αυτήν που έχω συνηθίσει εγώ να θεωρώ καλή, αλλού για αλλού. Ο SIM μαύρο, γκρι σκούρο με πράσινη ώχρα, ενώ το λευκό του επηρεασμένο από την -R και την +Β & +G είχε τα λάθη του. Εδώ να επισημάνω αυτό που ανέφερε ο Nikos(Zoglair) ότι η έλλειψη ξεχωριστών ρυθμίσεων RGB gain/bias δεν επιτρέπει στον caliβrator να εργασθεί με τον παραδοσιακό ορθόδοξο τρόπο.

Τα 20 τόσα preset gamma settings, ίσως να τον φέρουν αλλά σίγουρα όχι όσο εύκολα έχουν μάθει οι ειδικοί. Φανταστείτε ένας λιγότερο έμπειρος, απλός χρήστης πόσο θα δυσκολευθεί ή όχι???????
Μήπως η ευκολία με τα preset είναι τελικά ένα μεγάλο ΥΠΕΡ παρά ένα μεγάλο ΚΑΤΑ??? Όσο το ξανασκέφτομαι όμως ένα μηχάνημα 11,500 Ευρώ δεν θα σε βάλει σε δύσκολη οικονομική θέση να δώσεις και 300 για καλιμπράρισμα? Άρα πάλι με μπερδεύει και σας μπερδεύω και εγώ ξανά...!!!

Η εικόνα από τον SIM μετά από κάποιες αλλαγές στο gamma που κάναμε, ήρθαν ακόμα περισσότερο στα δικά μου "Likeings", και άρχισε να με κερδίζει ακόμα πιο πολύ. Πολλές φορές έδειχνα στους διπλανούς μου την δεξιά οθόνη σαν καλύτερη, όσο και αν η αριστερή (BENQ) ήταν τεχνικά ορθότερη.

Μόλις βάλαμε και τον SONY να παίξει, εδώ μου έφυγε ο κόμπος από τον λαιμό, αυτός που μου είχε αφήσει ο PEARL...!!! Είδα εικόνα άξια του ονόματος της SONY.

Είμαι ψωνισμένος SONAKIAS, και οφείλω να παραδεχθώ ότι έχει να κάνει με εικόνα, DVDrecorder, βιντεοκάμερα, φωτογραφική και TV, έχω μια αγάπη για την SONY. από την θέαση με τον PEARL, ήμουν σκασμένος....!!! Μέχρι που είδα την εικόνα του RUBY. Αυτό είναι ρουμπίνι!!

Σε πρώτη φάση όταν τον κουβάλαγαν τον κύριο να τοποθετηθεί στο pedestal του, λέω μήπως άνοιξαν κανα SCANJET??? Τεράστιο σαν σκάνερ, αφού κάποιος ρώτησε τον έχετε ανοίξει μήπως είναι άδειος μέσα??? Η λάμπα η Xenon Που έχει και το σύστημα ψύξης είναι υπεύθυνα για το 1/2 του όγκου του!

O SONY Με τις ρυθμίσεις που του είχαν κάνει τα παιδιά της συντονιστικής ομάδας του avsite, έπαιζε πολύ πολύ καλά. Και σύμφωνα με αυτά που είδα εχθές τους νίκησε και τους δύο. Όχι εύκολα αλλά τους νίκησε. Καλό μαύρο, πολύ καλό λευκό, σωστά χρώματα, καλές ρυθμίσεις εύκολο μενού, κλασσική φιλοσοφία SONY δηλαδή.

Σε τελική κατάταξη εχθές έβαλα στην γενική αξιολόγηση:
1) SONY
2) SIM
3) BENQ

Οι διαφορές τους όμως πολύ μικρές, και φυσικά αν βάλουμε τον παράγοντα value for money τότε οι σειρά αλλάζει με τον BENQ να ανεβαίνει πάνω.

Είναι το πρώτο συγκριτικό που δεν εχω ξεκάθαρη άποψη. Ο SIM "αδικήθηκε" όπως επίσης και ο BENQ, καθώς θέλαμε τουλάχιστον άλλες 5 ώρες καλιμπραρίσματος για να λέμε ότι όλοι έπαιξαν τίμια και δίκαια. O SONY πάντως ήταν καλίτερα ρυθμισμένος πιστεύω.

Reaction score
62
Τελικά, αφού οι διαφορές στην εικόνα είναι αμελητέες, τελικός κριτής θα είναι οι τιμές, που θα παίζουν, ίσως και το κόστος της λάμπας.

Reaction score
0

Είμαι λίγο μπερδεμένος... Ειδικά βλέποντας και τις φωτογραφίες....
Το σίγουρο είναι οτι για να κρίνεις τέτοιους προβολείς θα πρέπει να τους δείς ρυθμισμένους όσο το δυνατόν καλύτερα. Αυτό βεβαίως είναι ανθρωπίνως αδύνατον να γίνει σε 1 ή ακόμα και 2 ώρες. Χρειάζεται πολύ παραπάνω.
Ο Μανούτι είχε πολύ δίκιο όταν μας έλεγε πως για να έχει σαφή άποψη για έναν προβολέα θα πρέπει να τον έχει στο σπίτι του τουλάχιστον για μιά βδομάδα. Κάτι ξέρει αυτός.
Τώρα εγώ τι να πώ;
Πως παίξαν χθές οι προβολείς ή να υποθέσω πώς ΘΑ παίζανε; Και τί, μάγος είμαι;
Εντάξει, κάποια πράγματα φαίνονται αλλά....
Τον Ruby τον έχω δεί να παίζει καλύτερα. Το ίδιο και τον BenQ αλλά θέλει πολύ δουλειά στο service menu του για να βγάλει πολύ ωραία χρώματα.
Είμαι σίγουρος οτι και ο Sim θα μπορούσε να παίξει κι αυτός πολύ καλύτερα... ΄Οταν μιλάμε όμως για προβολέα άνω των 10.000 Ευρώ δεν μου φτάνει να υποθέτω, θέλω και να το δώ.
Αυτό που είδα χθές, και είναι από αυτά που δεν αλλάζουν με τη ρύθμιση, είναι οτι ο Ruby είχε σχετικό πρόβλημα σύγκλισης και ο φακός του Sim στα άκρα είχε aberration. Αντίθετα, ο BenQ ήταν άψογος.
Στην εικόνα τώρα.
Ανεξαρτήτως τιμής και βάσει αυτών που είδα η σειρά είναι Ruby-BenQ-Sim.
Όπως είπα και πρίν, αυτό δεν είναι σοβαρή αξιολόγηση των συγκεκριμένων προβολέων, απλά είναι αυτό που είδα εγώ χθές.

Reaction score
0

θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου,αφήνοντας τα συγχαρητήρια για το τέλος,να πω δύο λόγια(ΜΗ ΒΑΡΑΣ ΑΝΤΡΕΑ!) για το χθεσινό συγκριτικό.Αφού πρώτα κάνω ειδική μνεία στο chrisapo και επιβεβαιώνοντας αυτά που έγραψε για λογαριασμό του ο zoglair,να τον ευχαριστήσω και εγώ για την προσπάθειά του.
Τώρα για αυτά που το ''άπειρο'' μάτι μου είδε στο συγκριτικό:
Α)ΣΥΓΚΡΙΣΗ BENQ ΚΑΙ SIM
1.O SIM καθ'όλη τη διάρκεια(και αυτό ίσως οφείλεται στο δύστροπο,όπως μας εξήγησε ο Βαγγέλης,μενού του)έπαιζε "υπό" του επιθυμητού,ενώ αντίθετα ο BENQ έπαιζε "υπέρ".Κανείς δε μπόρεσε να πιάσει,κατ'εμέ,το επιθυμητό(όπως είχα δεί από τον OPTOMA HD81 στήν πρώτη παρουσίαση του)
2.Θα συμφωνήσω με τον ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟ ΔΙΟΝΥΣΑΤΟ στο ότι αλλού μου άρεσε ο SIM(του έδωσα μεγαλύτερη βαθμολογία στην ευκρίνεια στα χρώματα και στα φωτεινά)και αλλού ο BENQ(βάθος πεδίου και σκοτεινά πλάνα).Στην κίνηση τους βρήκα και τους δύο ισάξιους.
3.Θέλω να κάνω ειδική αναφορά στο κόκκινο του BENQ που θεωρώ οτι είχε πρόβλημα(και μόνο σ'αυτό το χρώμα,φαίνεται άλλωστε χαρακτηριστικά και στα screenshots που περιέχουν πρόσωπα όπως της NIKOL KIDMAN)και στο λευκό του SIM όπου στις σκηνές που έδειχνε χιόνι το έβλεπα προς το μπλε.
4.Στη θέαση υλικού HD οι διαφορές έγιναν ακόμα πιο ανεπαίσθητες και δύσκολα έπαιρνες σαφή θέση για την υπεροχή κάποιου από τους δύο.
Συμπερασματικά και χωρίς να κρίνω δύο στοιχεία α)τιμή και β)δυνατότητα διαφορετικής ρύθμισης του SIM(επ'αυτού υπήρξε μια διχογνωμία μεταξύ ΑΝΤΡΕΑ και ΒΑΓΓΕΛΗ)θα επέλεγα τον BENQ.

Στη συνέχεια μπήκε στο "παιχνίδι" και ο RUBY.Συγκριτικά με τον SIM(αλλά και με τον BENQ)του έδωσα καλύτερη βαθμολογία σ'όλες τις κατηγορίες.Είχε καλύτερη ευκρίνεια,το κόκκινο του ήταν κόκκινο,το λευκό φαινόταν λευκό και το μαύρο ήταν πραγματικό μαύρο(ακούγομαι λίγο σαν "γράφων" του HITECH,αλλά ειλικρινά αυτή την εντύπωση μου έκανε).Ηταν καλύτερος και στο βάθος πεδίου,αλλά και στην κίνηση(ενώ στους πρώτους δε βρήκα διαφορές).Και εκείνο που μου έκανε εντύπωση ήταν οτι ενώ μεταξύ SIM και BENQ στη θέαση υλικού HD οι διαφορές ήταν ανεπαίσθητες,με το RUBY η διαφορά υπέρ του ήταν ορατή και υπολογίσιμη!Το μόνο "ψεγάδι" που μπορώ να του αποδώσω είναι στο θέμα της ίριδας.Δηλαδή σ'άλλες σκηνές αποδίδει καλύτερα στη θέση auto(επιλογή του "ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ"ΜΠΑΜΠΗ ΚΟΛΕΖΑ) και σ'άλλες με την επιλογή στη θέση on(επιλογή του ΒΑΓΓΕΛΗ ΛΑΜΠΡΟΥ).Εύλογα θα αναρωτιέσται:και τί θα κάνουμε?θα παίζουμε με την ίριδα κατά τη διάρκεια της ταινίας και ανάλογα με τις σκηνές θα την αλλάζουμε?Η απάντηση είναι υποκειμενική για τον καθ'ένα ξεχωριστά.Εγώ προσωπικά θα την άφηνα σε θέση ON και δε θα έχανα πολλά σε "συνολική" θέαση.
ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ η σειρά προτιμησής μου ειναι η εξής:
1.OVERALL ΝΙΚΗΤΗΣ:RUBY
2.BEST BUY(σε απόδοση και τιμή):BENQ
3.SIM(με το ερωτηματικό των συγκεκριμένων επιλογών στο μενού του που ουσιαστικά "δένουν" τα εργαλεία ενός CALIBRATOR!)

Ολα αυτά βέβαια μέσα από την,όπως είπα στην αρχή,"άπειρη" ματιά μου,που πιστεύω όμως αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό κομμάτι των επισκεπτών του AVsite!

Και πάλι θα ήθελα να ευχαριστήσω με τη σειρά μου τον ANΤΡΕΑ και τους ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ για το χθεσινό συγκριτικό,στο οποίο χάρηκα και από το γεγονός οτι ήμουν ανάμεσα σε έμπειρους του χώρου όπως ο "ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ"ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΟΛΕΖΑΣ.ο browser κ.α.

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.737
Members
38.604