Κατασκευη Ακουστικων Πανελ

Reaction score
383
Ενας πολυ απλος τροπος να κατασκευασετε πανελ για το Home Cinema ειναι ο εξης...

Θα χρειαστειτε τα εξης υλικα:

1. Πανελ υξηλης πυκνοτητας, οπως τα RS80, RS100
http://www.knaufinsulation.co.uk/output/products/page_326.html

Στην Aμερικη χρησιμοποιουν τα 705C απο τους Owens Corning, οπου στην Ευρωπη τα βρισκει κανεις μονο στο Βελγιο.
Συμβουλη μου, παρτε ο,τι ειναι διαθεσιμο στην Ελλαδα, μην αρχισετε τις εισαγωγες.

2. Κολλα για υφασματα, οπως η 3Μ νουμερο 80.

3. Υφασμα ηχοδιαπερατο μεχρι τα 6KHz. Δοκιμαστε τα GOM (Guilford Of Main)

4. Ξυλοκολλα
5. Πινελλο

Reaction score
383
Το πρωτο πραγμα που πρεπει να κανετε ειναι να βαλετε ξυλοκολλα γυρω-γυρω στις ακρες του πανελ, και με τη χρηση του πινελου θα την απλωσετε πιο γρηγορα.
Προσοχη, η κολλα κλεινει τους πορους, αρα υπολογιστε να καλυψετε 1-2 ποντους το πολυ σε πλατος. Με αυτον τον τροπο οι ακρες του πανελ θα γινουν σκληρες σαν πετρα και οι ακμες θα μεινουν ακεραιες οταν τεντωθει το υφασμα.

Επομενο βημα ειναι να τεντωσουμε το υφασμα. Βαζετε την κολλα για τα υφασματα στις ακρες του πανελ ,οπως επισης και 5 ποντους απο την πισω οψη. Καντε το σε μια μερια μονο, και αφηστε το να στεγνωσει.

Αφου στεγνωσει, μπορειτε να βαλλετε κολλα και στην απεναντι μερια και να τεντωσετε το υφασμα. Οι γωνιες θα φαινονται τελειες και το πανελ επαγγελματικο.

Προσοχη....Μην βαλλετε κολλα στο κεντρο του πανελ για να κρατηθει το υφασμα. Δεν χρειαζεται. Το μονο που θα καταφερετε ειναι να κλεισετε τους πορους και να χασετε τις απορροφητικες ιδιοτητες.....

Reaction score
383
Πιστευω οτι ειναι κατι απλο να κατασκευαστει απο τον καθενα.
Υπαρχουν GOM υφασματα σε πολλα χρωματα, ακομα και σε suede.

Καλη επιτυχια!!!

Reaction score
383
Η Knauf υπάρχει στην Ελλάδα:
http://www.knauf.gr
Αυτά τα πάνελ τα έχει? Για δες εσύ που ξέρεις τι να ψάξεις.
Δεν εχουν pdf στο site και ειναι λιγο δυσκολο να ψαξει κανεις, αφου κοιταμε για συγκεκριμενη πυκνοτητα στο υλικο. Αυτο που βρηκε ο Στρατος ειναι το αντιστοιχο του RS100 της Knauf, οσον αφορα την πυκνοτητα.

Reaction score
383
Οποιος παρει τελικα ενα πακετο απο αυτα τα πανελ, ας βαλει 2 σε καθε γωνια του δωματιου, το ενα πανω στο αλλο (240 συνολικο υψος). Βαλτε τα ωστε να σχηματιζεται τριγωνο με τη γωνια.

Φοβερη μπασοπαγιδα. Κοστος μηδεν. Απλα ακουστε το μπασο ποσο γρηγορο θα ακουγεται....

Καντε παιχνιδι με τα πανελ και θα διαπιστωσετε ποσο βελτιωνει (η χαλαει) τον ηχο στο χωρο σας.

Reaction score
383
Εισαι οκ...απο πυκνοτητα
Ειμαι σε ιντερνετ cafe στην Αθηνα , και τα pdf δεν μου ανοιγουν.
Απο αυριο θα δω το site απο το σπιτι μου.

Reaction score
0
Το κόστος τους τους είναι γελίο (κοντά στα 7 ευρό ανά m2 για τον 100άρι).
Μήπως δεν είναι αρκετά hi end ??? :crazy_1:

Reaction score
383
Το προιον θα σου δωσει hi-end αποτελεσματα με τη σωστη χρηση.
Οι εταιρειες που συνεργαζομαι για τα πανελς, τους δινει σχημα, τα κοβει με router στις ακρες, τα περναει απο φουρνο για 90 δευτερολεπτα, και χρεωνει μεχρι και $800 το κομματι.
Εχω δει τη διαδικασια κατασκευης. Η μονη διαφορα ειναι οτι τις ακρες τις βουτανε σε αραιωμενη κολλα, αγνωστης προελευσης. Η ξυλοκολλα που δοκιμασα εκανε την ιδια δουλεια, γι΄αυτο και τη συνηστω.

Σε ενα δωματιο που θελεις να δωσεις την εμφανιση του τεντωμενου υφασματος σε ολοκληρο τον τοιχο, η διαδικασια ειναι αλλη, και δεν γινεται με πανελ, συνηθως.

Reaction score
0
για το HI END αστειευόμουνα φυσικά.... (ίσως η φατσούλα που έβαλά δεν ήταν κατατοπιστική)

οι κατασκευές που προτείνονται στο παρακάτω link πως σας φαίνονται;
http://www.ethanwiner.com/basstrap.html

Εχω την εντύπωση πως αν θέλουμε να σταματίσουμε τις χαμηλές συχνότιτες ένα απλό πανελ δεν φτάνει. Κάνω λάθος;

Reaction score
297
Οι εταιρειες που συνεργαζομαι για τα πανελς, τους δινει σχημα, τα κοβει με router στις ακρες, τα περναει απο φουρνο για 90 δευτερολεπτα, και χρεωνει μεχρι και $800 το κομματι
89 δευτερόλεπτα, μα τόσο άσχετος είσαι? "happy_1" :happy_8:

Reaction score
383
Ενδιαφερον ειναι και τα diffusors οπως αυταhttp://www.silentsource.com/diffusors-rpg-diffusor.html
Ετοιμαζω τωρα κατι τετοιο.
Αλλα εχω να κανω μια ερωτηση .Δημητρη μηπως ξερεις να μου πεις το βαθος των "αυλακιων".
Οι διαστασεις ειναι 57χ57.
Σε μικρο δωματιο τα diffusors δεν δουλευουν. Διαβασε τα papers του ιδιοκτητη της RPG, εξηγει γιατι.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.490
Members
38.188
Νεότερο μέλος
kotsos134