300

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: 300

Παιδιά ήρεμα με τα spoiler please!

Εγώ θα πρέπει να κάνω υπομονή μέχρι τις 26 του μήνα οπότε και θα πάω να το δω στο bfi London IMAX® Cinema. :cool_1:

minas

Πισιά
Reaction score
3.989
Στην πραγματικότητα, οι Σπαρτιάτες είχαν ενισχύσεις από από πολλούς Έλληνες, αλλά ειδικά τους Θεσπιείς, και όχι τους Αρκάδες. Οι Θεσπιείς μάλιστα ήταν οι μόνοι που παρέμειναν μέχρι τέλους στο πλευρό των Σπαρτιατών.
blizard, για να απαντήσω στην ερώτησή σου,
[spoiler alert]
παρουσιάζονται αρκάδες συμπολεμιστές των σπαρτιατών που όμως φεύγουν πριν την τελική μάχη.
[spoiler end]

Και βεβαίως οι έφοροι της αρχαίας Σπάρτης δεν είχαν σχέση με μαντεία, αλλά ήταν αιρετοί αξιωματούχοι, εξ' ου και η νωρίτερη αναφορά.

Προφανώς όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την εξαιρετική ταινία, και παρατέθησαν απλά για την αποκατάσταση της ιστορικής ορθότητας μέσα στο τρέχον θέμα. Τέτοια λαθάκια θα υπάρχουν τόσα όσα έχουμε όρεξη να ψάξουμε. Παρόλα αυτά, η ιστορική ακρίβεια της ταινίας δε με απασχόλησε ποτέ και είναι μάλλον η καλύτερη του είδους που έχω δει.

Reaction score
2
Μόλις γύρισα κι εγώ απο την προβολή.

Α-ΨΟ-ΓΗ!!! Απλά απίστευτη! Επειδή την περίμενα πάρα πολύ φοβόμουν μήπως είχα πολλές προσδοκίες και απογοητευόμουν απο το αποτέλεσμα. Οι 300 όμως όχι μόνο δεν απογοητεύουν αλλά σου δίνουν περισσότερα απο όσα περιμένεις.

Ναι, η ταινία δεν είναι τέλεια και υπάρχουν ελλατώματα αλλά προσωπικά τίποτα απο αυτά δεν μπορούσε να σβήσει το χαμόγελο απο τα χείλια μου σε όλη την διάρκεια της προβολής το οποίο συνέχιζει ακόμα και τώρα...

Θέλω να την δω 300 φορές!!!! :crazy_3:

edit: Παιδιά προσοχή λίγο με τα spoilers. Κρίμα να χαλάσουμε την ταινία σε όσους δεν την έχουν δει.

HV

Reaction score
0
Δεν χαλιεται αυτη η ταινια αφου κακα τα ψεματα περα απο τις "σαλτσες" του Miller ( Παραμορφωμενοι εφοροι ,τερατομορφους ανθρωπους και περιεργες στολες ) και του σκηνοθετη οτι βλεπουμε στην ταινια περιμενουμε να γινει βαση ιστοριας.
mina εγω δεν θυμαμαι μεσα σε οτι βιβλιο εχω ξεφυλισει ανα καιρους ποτε να κατεφτασαν ενισχυσεις απο την κορινθο που ειχαν ταχθει στον λεωνιδα.

GTX

Reaction score
39
Φοβερή ταινία!!!! :bravo::bravo::bravo:

Έχω καιρό να διασκεδάσω τόσο πολύ με ταινία. Πααααααρα πολύ καλό, δε βαρίεσαι ούτε στιγμή αντίθετα τελειώνει και θες κι άλλο.

Οι Σπαρτιάτες παρουσιάζονται ως οι πιο badass ever χαρακτήρες σε ταινία :cool_1:

Τα μόνα αρνητικά που έχω να πω είναι για την ελεεινή αίθουσα 6 στο Village του Φαλήρου :mad_3: Βέβαια μόνο εμένα πρέπει να με πείραξε τόσο πολύ :happy_5: Αλλά αυτό που είδα εκεί δε το έχω ξαναδεί ποτέ σε κινηματογράφο, η οθόνη έκανε τραπέζιο!!!!!!!!!! Οι κάτω γωνίες βγαίναν έξω από το πλαίσιο της οθόνης δεξιά και αριστερά, μιλάμε δεξιά ήταν έξω γύρω στο μισό μέτρο :respect: Γενικότερα έχοντας δει τα HD trailer της apple, η ποιότητα της εικόνας με απογοήτευσε, τα χρώματα ήταν ψόφια και η εικόνα θολή ενώ μιλάμε για άλλη μια ταινία με κόκκο. Καλά δε περίμενα να είναι όπως το trailer αλλά στην αρχή ειδικά που είναι πιο σκοτεινή νόμιζα οτι βλέπω cam, μιλάμε στα σκοτεινά πλάνα χανόταν κάθε λεπτομέρεια μέσα στη μαυρίλα.

Της βάζω 9/10 ναι μου άρεσε τόσο πολύ :cool_4:
Πιστεύω είναι must have σε HD-DVD Blu-ray :happy_9:

Reaction score
59
διαβαστε την κριτικη του Δημητρη Δανικα απο την εφημεριδα ΝΕΑ !!!

Χάρτινη πατσαβούρα

Θα μου πείτε, τι σημασία έχει αν η Σπάρτη είναι Sparta, ο Λεωνίδας Λεονάιντας, ο Ξέρξης Ζέρξης και οι Θερμοπύλες Ηot Gates; Ουδεμία. Μόνο τον Παπαθεμελή η τόση ιστορική ακρίβεια ενδιαφέρει. Σημασία έχει η αισθητική και ιδεολογική ουσία. Και αυτή είναι μία. Χάρτινη, χιτλερική πατσαβούρα

Καλώς τους. Όχι μόνο τους «300» αλλά και τους άλλους τόσους. Με επικεφαλής τον Φρανκ Μίλερ και την Λιν Βάρλεϊ του ομότιτλου εικονογραφημένου κόμικς και τον Ζακ Σνάιντερ τον σκηνοθέτη. Οι οποίοι φορτώνουν στις πόλεις-κράτη της Αρχαίας Ελλάδας, τον Ράμπο, τον Σβαρτσενέγκερ, τον Χίτλερ και το «Law and order» του σημερινού πλανητάρχη. Έτσι από πλάκα, από διαστροφή, από εντεταλμένη υπηρεσία. Αδιάφορο τι από όλα είναι. Το αποτέλεσμα ενδιαφέρει και ύστερα, πολύ ύστερα η αιτία.

Και το αποτέλεσμα είναι τόσο χάρτινο, τόσο έωλο, τόσο αντιδραστικό και στρατοκρατικό, όσο η αρία φυλή του Γκέμπελς και οι ισχυρισμοί του Μπους για χημικά όπλα μαζικής καταστροφής στη Βαγδάτη. Αγαπητοί μου, οι τύποι φαίνεται να θεοποιούν τον Λεωνίδα αλλά στην πραγματικότητα, πλαγίως αναφέρονται στην Τεχεράνη. Ως εξής. Η χθεσινή Περσία είναι το σημερινό Ιράν. Επομένως αιμοσταγείς, κανίβαλοι, υπανάπτυκτοι, τρομοκράτες, ζόμπι, άθλιοι και βρικόλακες οι Πέρσες, δηλαδή οι Ιρανοί πολιτικοί, πολίτες και φαντάροι. Θα μου πείτε, μα ήταν κατακτητές και η Περσία αυτοκρατορία. Ωραία. Και οι Σπαρτιάτες που πλακώνονταν με τους Αθηναίους, οι Αθηναίοι με τους Θηβαίους, οι Θηβαίοι με τους Σπαρτιάτες και οι Μακεδόνες με όλους τι ήταν; Φιλάνθρωπες κυρίες; Και ο Ιούλιος Καίσαρ, ο Μεγαλέξανδρος; Μπας και ήταν ζωντανές, μετακινούμενες, πολιτιστικές πρωτεύουσες του κόσμου και κανείς μέχρι σήμερα δεν το πήρε χαμπάρι;

Πάμε τώρα στους τριακόσιους της Sparta. Αν και εξωτερικά περιγράφουν ένα από τα πιο ηρωικά κεφάλαια της αρχαίας, ελληνικής, ιστορίας, στην πραγματικότητα αναφέρονται στην υστερία εναντίον της «διεθνούς τρομοκρατίας» και στο σύνθημα του Λευκού Οίκου «Law and order», ο νόμος και η τάξη του πλανητάρχη. Έτσι φορτώνουν στους Σπαρτιάτες, το ιδεολόγημα του Ράμσφελντ. Φορτώνουν ακόμα και στη σωματική διάπλαση των μαχητών, τους μυς του Ράμπο και του Εξολοθρευτή. Φορτώνουν στους τριακόσιους, κάθε ίχνος από τα χαρακτηριστικά της αρίας φυλής. Φορτώνουν στον Λεονάιντας το φρόνημα ενός Αμερικανού στρατηγού στη Βαγδάτη. Φορτώνουν στους Πέρσες όλα τα τέρατα που επινόησε η λογοτεχνία και η οθόνη, από τα ζόμπι μέχρι τον Χαλκ και τους Άλιεν που καταβροχθίζουν ανθρώπινη σάρκα με το καλημέρα. Φορτώνουν και στην Αθήνα, δηλαδή τη σημερινή Ευρώπη, την παρακμιακή ευημερία. Έτσι το μήνυμα ελήφθη. Αφού οι Αθηναίοι είναι ομοφυλόφιλοι και διεστραμμένοι, ε τότε μόνο οι Σπαρτιάτες, δηλαδή οι Αμερικανοί, είναι άντρες αληθινοί.

Μην ακούω βλακείες. Η Ιστορία της ανθρωπότητας κολυμπάει σε ωκεανούς αίματος και αναπτύχθηκε βαδίζοντας ανά τους αιώνες σε δισεκατομμύρια χιλιόμετρα καυτής άμμου. Και ο έσχατος απόφοιτος Ιστορίας γνωρίζει ότι η αυτοκρατορία των Αχαιμενιδών ήταν ένας από τους μεγάλους, αρχαίους φάρους προόδου και πολιτισμού και πως αρκετοί από τους μεγάλους βασιλείς, μεταξύ των οποίων ο Δαρείος και ο Ξέρξης, ήταν κυβερνήτες σοφοί. Το ξέρουν αλλά πώς αλλιώς θα χαϊδέψουν τα ρατσιστικά αντανακλαστικά των λευκών μαζών, Ευρωπαίων και Αμερικανών; Με την Ιστορία; Σας γελάσανε. Με καλοφτιαγμένη, ηλεκτρονική, χιτλερική πατσαβούρα. Τώρα αν κάποιος θεατής πιστεύει ότι το σημερινό ισοδύναμο του Λεωνίδα είναι ο Μπους, της Σπάρτης η Ουάσιγκτον και οι Θερμοπύλες είναι πάνω κάτω το ίδιο με τα γιούρια στη Βαγδάτη, ε τότε σηκώνω τα χέρια ψηλά και λέω: Χαϊβάνια άντε γεια!

Με δυο λόγια: Ο Λεονάιντας (Τζέραρντ Μπάτλερ) εγκαταλείπει πίσω στην Sparta την γυναίκα του Γκόργκο και παρέα με τριακόσιους ευσταλείς Ράμπο και με σύνθημα Law and order, κλείνουν τα στενά των Hot Gates και μέχρι να δείξει ο Εφιάλτης τον δρόμο στον κανίβαλο Ζέρξη, σκοτώνουν χιλιάδες Πέρσες ζόμπι, δημιουργώντας πανύψηλα τείχη από νεκρά πτώματα βάρβαρων Περσών!

ΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΘΕΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ !!!!!!!!

GTX

Reaction score
39
WTF??????

Τραγικό να μη μπορείς να δείς μια ταινία και να βλέπεις θεωρίες συνωμοσίας των Αμερικανών παντού :crazy_1::crazy_1::crazy_1:

Θα ήθελα να διαβάσω τί έγραψε για το Pearl Harbor :happy_5::happy_5::happy_5:

Reaction score
786
Τον Δανικα τον συμπαθω, αλλα ωρες-ωρες νομιζω οτι ζει σε ενα παραλληλο συμπαν, οπου ειναι μονος του πανω στο αλογο του και μαχεται εναντιων χιλιαδων ανεμομυλων με χερια γιγαντων.

Πως επρεπε να γυρισουν την ταινια δηλαδη για να μην κανει στο μυαλο του τον συσχετισμο Σπαρτη=ΗΠΑ & Περσια=Ιραν ο Κριτικος Της Εβδομης Τεχνης?!

Reaction score
5
τραγικό γενικά να βλέπεις μια ταινία η οποία δεν είναι ντοκυμαντέρ αλλά ταινία ψυχαγωγικού χαρακτήρα και να το κάνεις θέμα......

Κώστας Φ.

Reaction score
895

O Δανίκας, στην κριτική του για τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, έλεγε ότι στην πραγματικότητα ο Saruman συμβολίζει τον πνευματικό ηγέτη της Χαμάς.
Γιατί, ως γνωστόν, ο Tolkien όταν έγραφε τα βιβλία του LoTR από το 1937 ως το 1949 είχε τη Χαμάς στο μυαλό του. Επίσης, η μάνα και ο πατέρας του Christopher Lee όταν έκαναν το γιο τους κοίταζαν μία φωτογραφία του Sheikh Ahmed Yassin για να βγει φτυστό το καμάρι τους και να καταφέρει να γυριστεί, 79 χρόνια μετά, η προπαγανδιστική αυτή ταινία εναντίον της Χαμάς.

Απλά δεν αξίζει να ασχολείσαι...

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
93.267
Όλοι αυτοί οι κουλτουροκριτικοί είναι για λύπηση. Γιατί νομίζουν ότι κάτι κάνουν και ότι η άποψη τους έχει βάρος.
Ο Δανίκας βέβαια μπορεί να με βοηθήσει έμμεσα σε μια ταινία. Όταν βάζει υψηλό βαθμό, είμαι σίγουρος ότι δε θα μου αρέσει και όταν θάβει, είναι το κατάλληλο έργο για μένα.
Έχουμε βέβαια κι άλλους παρανοϊκούς, όπως ο Χρήστος Μήτσης, ο νέος κριτικός στο Αθηνόραμα, μετά τον αιφνίδιο θάνατο του Μπάμπη Ακτσόγλου. Δίνει στους 300 μηδέν στα πέντε... Ούτε μισό! Και τα σχόλια του είναι πραγματικά για γέλια.

http://www.athinorama.gr/cinema/new/movie.asp?id=8158

HV

Reaction score
0
Εγω θα πω ΕΝΑ αρνητικο σχολιο...
Ο Εφιαλτης κοιτουσε συνεχεια ΚΟΛΟΥΣ :p

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Καλά, τον Μήτση τον στολίζουν κανονικά οι επισκέπτες της σελίδας - αν και οι περισσότεροι το παρακάνουν...Ο admin δεν προλαβαίνει να σβήνει.

Μία από τις πιο συγκρατημένες απόψεις:

"Πρέπει καποια στιγμή να καταλάβετε, όλοι εσείς που κατά την γνώμη σας ο σύγχρονος κινηματογράφος υποφέρει από υποκουλτούρα, ότι δεν απευθήνεστε σε άβουλα ζώα, αλλά σε κοινό με πλήρη επίγνωση του τι να περιμένει από μια ταινία. Ξέρω πολύ καλά για ποιο λόγο θα πάω να δώ το X-Men όπως επίσης ξέρω για ποιο λόγο θα δω το Hours. Ο κινημάτογράφος είναι για να συγκινεί και να προβληματίζει, όσο και για να εντυπωσιάζει και να διασκεδάζει. Αν θέλετε, μπορείτε να περιμένετε τα επόμενα χρόνια για το πότε θα βγάλει έργο ο Αγγελόπουλος, για να ζήσετε την "μαγεία" του δικού σας σινεμά...Μέχρι τότε σκεφτείτε επιτέλους σοβαρά ότι το μόνο που καταφέρνετε είναι να προκαλείτε γέλιο με τις μ-λ-κ--ς που καθεστε και γράφετε. Και αν υπάρχει ένας λόγος που όλα αυτά τα έργα τα λένε Block Buster, είναι γιατί πολύ απλά ο κόσμος σας γράφει στ' α-----α του."

Reaction score
1
Παρά πολύ καλή ταινιά. Έχω βαρεθεί να διαβάζω κριτικές που το θεωρούν μιλιταριστικό ή ακροδεξιό έργο... Τα πράγματα στην αρχαία Σπάρτη θεωρώ ότι ήταν όπως τα περιγράφει η ταινία. Πραγματικά δε μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται συσχετισμός του Λεωνίδα με τον Bush... Ας μη ξεχνάμε ότι η ταινία βασίζεται σε κόμιξ και προσπαθεί να παραμείνει πιστή στην ατμόσφαιρα του τελευταίου... Πραγματικά αξιοθαύμαστη δουλειά... Επίσης η ταινία είναι πολύ τιμιτική, εγκωμιαστική θα έλεγα, για τους αρχαίους έλληνες, οι οποίοι θεωρούνται ότι σταμάτησαν την επέλαση των βαρβάρων στην ευρώπη...

Το είδα στην Αίθουσα 1 του ODEON Starcity με ήχο dts. Η προβολή ήταν άψογη τόσο σε εικόνα όσο και σε ήχο. Ο ήχος δυνατός και με πολύ καλή περιφεριακή αίσθηση και η εικόνα με ζωντανά χρώματα και εξαιρετική οξύτητα. Γενικότερα στο συγκεκριμένο κινηματογράφο οι προβολές είναι πάντα προσεγμένες τεχνικά, με το sound trailer να προβάλλεται πάντα πρίν από την ταινία...

Reaction score
0
Παρα πολύ καλή ταίνια!!!! Ανυπομωνώ να την δω 1080p!!
Την ξαναέβλεπα άλλη μια φορά και σήμερα έυκολα.!!! Μην την χάσετε.
ΖΗΤΩ ο Λεω!

minas

Πισιά
Reaction score
3.989
[...]
mina εγω δεν θυμαμαι μεσα σε οτι βιβλιο εχω ξεφυλισει ανα καιρους ποτε να κατεφτασαν ενισχυσεις απο την κορινθο που ειχαν ταχθει στον λεωνιδα.
Ηροδότου Ιστορία, Βιβλίο Ζ - Πολύμνια, 202

Reaction score
14
'Όταν για μία popcorn ταινία γράφει αυτά που γράφει ο Δανίκας( ποιοοοος????) , το πιό λογικό μου φαίνεται ότι πρέπει επειγόντως να πάει σε κέντρο σεξουαλικής υγείας ...
Έχει διαταραχθεί σοβαρά..."happy_1" "happy_1" "happy_1"

Reaction score
14
Παιδιά , κάντε και κάποιες κριτικές για τις αίθουσες που το είδατε !!
Να ξέρουμε μήπως υπάρχει καμιά προβληματική σε εικόνα ή ήχο...

Reaction score
0
Καλά, ο άνθρωπος μας "θύμισε" ότι ο bush είναι σαν τον Λεωνίδα και το Ιράν σαν την Περσία για να κάνει κακό στην ταινία ?
Γιατί τουλάχιστον στον Bush μάλλον καλό κάνει ….
(Ίσως άκουσε ότι κάτι τέτοια κυνηγά η trιdent και να βάζει δίπλα την διαφήμιση της , γιατί αλλιώς είναι ανεξήγητο.)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.257
Members
38.298
Νεότερο μέλος
Neroponti