ΡΕΥΜΑ.

Reaction score
0
Δεν καταλαβαινω τιποτα απο το τελευταιο.
Εαν με το ολισθηση δεν εννοεις ολισθηση Συχνοτητας τοτε για τι σοι ολισθηση μιλας ??
Για αλλη μια φορα εκεινο το μεγεθος που χαρακτηριζεται απο ολισθηση ειναι η φαση και η Συχνοτητα. πχ μπορουμε να λεμε "τσουλαει η συχνοτητα". Ποτε δεν λεμε "τσουλαει η ταση". Γι αυτην χρησιμοποιουμε αλλους ορους. πχ λεμε "Η ταση συνεχως μεταβαλλεται"
Το να χρησιμοποιουμε αυθαιρετα τεχνικους ορους, που απλα εχουμε ακουσει, χωρις να εχουμε μαθει να μεταχειριζομαστε σωστα, μπορει οδηγησει σε παρεξηγησεις, χασιμο χρονου και ΣΠΑΣΙΜΟ ΝΕΥΡΩΝ. :mad_3: :mad_3: :mad_3: :mad_3: :mad_3: :mad_3: :mad_3: :mad_3: :mad_3: :mad_3: :mad_3: :mad_3: :mad_3: :mad_3:
Μιχάλη συγνώμη. Συγχώρεσε τα κακά τεχνικά ελληνικά μου.
Σου απαντώ με τα δικά σου σχήματα
http://www.audiocraftworks.gr/gr/pages/arthra/erotapant/ACline.htm

Αναφέρομαι στο παράδειγμα που εσύ ονομάζεις "ψαλίδισμα" το οποίο επίσης μπορείς να συνδιάσεις με το παράδειγμα των transient στοιχείων που εσύ αναφέρεις ως υψίσυχνα παράσιτα και το οποίο επίσης μπορείς να συνδυάσεις με μεταβολές και στην περίοδο (που απ ότι φάνηκε κατάλαβες ότι για μένα είναι η ολίσθηση). Για μένα όλα τα παραπάνω είναι συνιστούν ολισθήσεις αφού για να περιγράψω την κυματομορφή κατά φουριέ σωστά θα πρέπει να φτάσω σε ν αριθμό τάξεων. (δεν σου γράφω το ν για να μην μαλώσουμε και για αυτό). Και επειδή ψαλίδισμα, και υψίσυχνα και μεταβολές δικτύου είναι ψιλοαπρόβλεπτα (από το εάν θα μπει κάποιος στο ασανσερ, μέχρι το εάν θα ανάψει το φούρνο του ενω εχει αναμένο και τον θερμοσιφωνα και έχει βάλει και πληντήριο "happy_1" ) άρα και η ανάλυση κατά φουριε της επόμενης κυματομορφής δίνει άλες αρμονικές (σε πλάτος και συχνότητα) μίλησα με τον γενικότερο όρο ολίσθηση, συμφωνώντας - εάν θυμάμαι καλά - μαζί σου από το πρώτο μου ποστ!

Και εάν τελικά συμβαίνουν αυτά μπορείς να εξηγήσεις εάν τελικά το πρόβλημα είναι πρωτίστως στο εύρος των αρμονικών ή στην συχνοτητά τους (για μένα είναι στη συχνότητα και για αυτό μιλάω για ολίσθηση συχνοτήτων)? Και για να το κλείνω, πιστεύεις ότι το καλώδιο-πολύμπριζο με τα τόσα ευεργετικά αποτελέσματα που σου είχαν δώσει αφορούσε την εξομάλυνση του amplitude ή των συχνοτήτων (δηλαδή ζεσταινότανε ας πούμε και εάν ζεσταινότατε τι σε κάνει να υποψιάζεσαι ότι ήταν λόγω του amplitude και όχι του frequency?)

Ελπίζω να έδωσα τις απαραίτητες διευκρινήσεις.

Να σαι καλά, και να είσαι βέβαιος ότι δεν σε ειρωνεύτικα. Τα ελληνικά του audio δεν τα μιλάω καλά γιατί απλά ποτέ δεν χρειάστικε. Παντελώς ασχετος πάντως δεν είμαι και είναι κρίμα να αντιμετωπίζεις τους εν δυνάμει συνομιλητές σου ως τέτοιους. Φαίνεται από την δουλειά σου ότι φυσικά και έχεις αφοσιωθεί στο αντικείμενο αυτό περισσότερο από τον καθένα εδώ.

Ελπίζω να σε κάλυψα.

Και κάτι που ξέχασα. Σε κάποια APC (off-line) μπορείς να ορίσεις (και μάλιστα από software) το πότε θες να μπει σε ισχύ +/- x V. Θα προσπαθήσω να βρω συγκεκριμένο μοντέλο να σου στείλω.
Τα βρήκα... βλέπε.. http://www.laaudiofile.com/smartups.html και ακόμη καλύτερα... http://www.laaudiofile.com/images/smartupspwrpar.jpg

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
το εν λογο μηχανημα δεν φτιαχνει απλα το ρευμα αλλα και το ρεζερβαρει που σημαινει αν εχεις ενα τελικο 200 βατ και τον γκαζωσεις καταλαβαινεις τι εχεις πριν και τι μετα απιστευτα δυναμικα αλλο πραμα .Βεβαια καποιοι το χλευαζουν γιατι δεν εχουν οχι μονο τα 3 χιλιαρικα αλλα και αλλα που θα αγοραζαν πριν φτασουν το exact βελτιωσεις υπαρχουν και πανω στο exact αλλα ας δουμε καποια στιγμη πραγματικα τι κανει και μετα βλεπουμε .Αραγε τα λεφτα που ζηταει ειναι too muchγια αυτο που κανει

Reaction score
13
Φαινεται οτι η δικη σου λαθος χρηση του ορου και η δικη μου απωλεια της υπομονης κατεληξαν σε "δι-ολίσθηση", ευτυχως ελεγχομενη.
Δεν μπορεις να φανταστεις τι τραβαω καθημερινα (εκτος φορουμ) προσπαθωντας να απαντησω σε ενδιαφερομενους για πχ "προ-προ". Εγω καταλαβαινω οτι ζηταει MC step-up stage, τρωμε 20 λεπτα στο τηλ. ωσπου καποια στιγμη αποδεικνυεται οτι θελει RIAA stage (MM phono preamp) χωρις βαθμιδα προ-προ. Αντε μετα βγαλε ακρη.

Το θεμα για μενα εληξε εαν συμφωνησεις οτι εκφραζεις λανθασμενα αυτο :

Για μένα όλα τα παραπάνω είναι συνιστούν ολισθήσεις

Οι Αρμονικες και αλλες τσαχπινιες που μετρουνται φασματοσκοπικα ΔΕΝ ειναι ολισθησεις. Ολισθηση ειναι ενα φαινομενο που εχει συνεχεια στον χρονο και οχι spots στην κλιμακα της συχνοτητας της Αναλυσης κατα Φουριε.

Και εάν τελικά συμβαίνουν αυτά μπορείς να εξηγήσεις εάν τελικά το πρόβλημα είναι πρωτίστως στο εύρος των αρμονικών ή στην συχνοτητά τους (για μένα είναι στη συχνότητα και για αυτό μιλάω για ολίσθηση συχνοτήτων.

Για πολλοστη φορα, για μενα το βασικοτερο προβλημα ως προς τον πιθανο κινδυνο και την ΔΥΣΚΟΛΙΑ αντιμετωπισης ειναι οι αυξομειωσεις του πλατους (ή ευρους οπως λες) της τασεως, ειτε αυτες ειναι αργα εξελισσομενες (Long term instability), ειτε ταχυτατα, εν ειδει κορυφων (peaks) Οτιδηποτε σχετικο με την συχνοτητα του δικτυου θεωρω ως δευτερευον ή τριτευον, και σε μεγαλο βαθμο αντιπετωπιζεται ικανοποιητικα απο τους μετ/στες της συσκευης, ή το κυκλωμα ενος διακοπτικου τροφοδοτικου.

... πιστεύεις ότι το καλώδιο-πολύμπριζο με τα τόσα ευεργετικά αποτελέσματα που σου είχαν δώσει....

Εδω παλι δεν καταλαβαινω ή δεν θυμαμαι σε ποιο πολυμπριζο αναφερεσαι.

..... αφορούσε την εξομάλυνση του amplitude ή των συχνοτήτων (δηλαδή ζεσταινότανε ας πούμε και εάν ζεσταινότατε τι σε κάνει να υποψιάζεσαι ότι ήταν λόγω του amplitude και όχι του frequency?

Ζεσταινοτανε ? Θυμησε μου ποτε ειπωθηκε αυτο.

.... είναι κρίμα να αντιμετωπίζεις τους εν δυνάμει συνομιλητές σου ως τέτοιους (ασχετους)

Πραγματι θα ηταν κριμα. Και οχι μονο. Θα ηταν Αγενεια και Γαιδουριά. Πιστευω ομως οτι δεν λειτουργω ετσι οπως λες.
Εκτος και εαν εκλαμβανεις την μονολεκτικη απαντηση "Λαθος" σαν τετοια. εκφραζομαι ετσι διοτι προσπαθω να εμπλακω οσο το δυνατον λιγοτερο σε παραπερα ζημωση ενος θεματος που θεωρω "elementary my dear", ηγουν θεμελιωδες.

Ωστοσο μιλωντας για ασχετοσυνη, αυτη εχει καποιες διαβαθμησεις.
- Επιγνωση της αγνοιας = απαρχη της μαθησης
- Αγνοια της αγνοιας = δυσκολα τα πραγματα

Ελπίζω να σε κάλυψα.

Και εγω

Και κάτι που ξέχασα. Σε κάποια APC (off-line) μπορείς να ορίσεις (και μάλιστα από software) το πότε θες να μπει σε ισχύ +/- x V.

Σε αυτο ΑΚΡΙΒΩΣ (περι Tolerance) εχω αναφερθει ηδη πιο πριν.

Τελος μην νομιζεις οτι εχω προσωπικα με κανενα. Σπανια κοιταζω ποιος εχει γραψει αυτο στο οποιο απανταω. Δεν εχει νοημα εξαλλου. Ουτως ή αλλως πολυ λιγοι βγαινουν να μιλησουν εδω επωνυμα. :cool_3:

Reaction score
13
το εν λογο μηχανημα δεν φτιαχνει απλα το ρευμα αλλα και το ρεζερβαρει που σημαινει αν εχεις ενα τελικο 200 βατ και τον γκαζωσεις καταλαβαινεις τι εχεις πριν και τι μετα .......
Αααααλλος εσυ.

ΛΑΘΟΣ - ΔΕΝ φτιαχνει τιποτα οσο εχεις την ΔΕΗ....

επι ΛΑΘΟΥΣ - προφανως κραταει τις μπατταριες ζωντανες. Και αυτο με την προυποθεση οτι δεν τις εχεις στραγγιξει στο τελευταιο Black Out, γιατι εαν το εχεις κανει Bi-BI μπατταριες...

επι ΛΑΘΟΥΣ - Πριν απο τι, μετα απο τι.... Αφου για να αλλαξει κατι, πρεπει να γινει Black out. Και μονο τοτε δουλευει ο Inverter που εχει μεσα.
Εξαλλου οι ανθρωποι στο λενε καθαρα. Η δουλεια που προοριζεται να κανει ειναι σου δωσει χρονο να προλαβεις να σβησεις την οθονη.
ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΗ ντιαρ Αρτζι. Σορρευ αμπαουτ δαττ.

Επιτρεψε μου να σου εκφρασω τον θαυμασμο μου για την ποικιλια χαρακτηρισμων που διαθετεις α-λα-καβανς.
Το εννοω! .... Αμπσολουτλυ Ρημαρκαμπωλ ! ! ! :cool_4:

Reaction score
0
Να σας διηγηθώ μια ιστορία, έχει πολύ πλάκα....

Όλα ξεκίνησαν όταν κατέβηκα στην Αθήνα το σωτήριο έτος 1992 για να αγοράσω τα (μεταχειρισμένα και σε πολύ καλή κατάσταση και πολύ φτηνά) Magnepan SMG 3aII, από τον Ιωνά, στο EXCLUSIVE AUDIO.

Παρένθεση:
Mέχρι τότε, αν μου έλεγες για καλώδια ρεύματος θα γελούσα....και θα σε κορόϊδευα!

Πάω λοιπόν στο εν λόγω μαγαζί, βλέπω στημένα τα ηχεία που θα αγόραζα. Είχε και συνδεμένο με τα ηχεία (το είχα ζητήσει) ίδιο με το δικό μου ενισχυτή (Μusical Fidelity 180) ώστε να ακούσω τα ηχεία όπως θα τα οδηγεί ο ενισχυτής μου στο σπίτι μου.

Ο εν λόγω ενισχυτής ήταν μια υλοποίηση σε 2 κουτιά, το ένα κουτί ήταν το τροφοδοτικό, κι το άλλο περιείχε τα εισχυτικά κυκλώματα (mosfet 100watt). Τα δυό κουτιά συνδέονταν μεταξύ τους με ένα καλώδιο με 5πολικό βύσμα, της μαμάς εταιρίας. Ο ON/OFF διακόπτης βρισκόταν στο κουτί της τροφοδοσίας, και είχε πλάκα γιατί έκλεινες το διακόπτη και ο ενισχυτής συνέχιζε να παίζει για καναδυό λεπτά, μέχρι να εξαντληθεί η ενέργεια που είχε αποθηκευτεί στους πυκνωτές σταθεροποίησης του τροφοδοτικού.

Ακούω λοιπόν τα ηχεία, ρίχνω κάτι χαμόγελα μέχρι τα αυτιά, κλείνω τη συμφωνία.

Μετά ο Ιωνάς μου λέει : "κάτσε τώρα να ακούσεις ένα καλώδιο ρεύματος".

Απαντώ: "ρε δε μας χέ..."

Επιμένει: "κάτσε ρε και άκου!"

Τες πα, ξεκινάει να παίζει ένα κομμάτι. Ακούω προσεκτικότατα. Αυτός έχει ήδη συνδέσει το δεύτερο καλώδιο ρεύματος στο ίδιο πολύμπριζο που ήταν συνδεδεμένο και το μαμά καλώδιο ρεύματος του ενισχυτή που έπαιζε. Ξαφνικά πατάει το pause στο cd player, και χωρίς να κλείσει τον ενισχυτή αλλάζει το καλώδιο ρεύματος που τροφοδοτούσε το τροφοδοτικό. Πατάει το play και συνεχίζει το κομμάτι. Η διακοπή δε διήρκησε πάνω από 3 δευτερόλεπτα.

ΕΠΑΘΑ ΠΛΑΚΑ! Η διαφορά ήταν απίστευτη! Καλύτερο μπάσσο, πιο ελεγχόμενο, πιο μαλακά πρίμα, μεγαλύτερη ανάλυση, πιο γλυκά μεσαία, λιγότερο ενοχλητικές οι φωνές, πολλές και μεγάλες οι διαφορές!

ΔΕ ΠΙΣΤΕΥΑ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΟΥ!

Του λέω: "Τι έγινε ρε συ? Πως διάλο εξηγείται ευτή η διαφορά στον ήχο?"

Μου απαντάει : "Μαύρη μαγεία Κώστα μου, μακάρι να ήξερα γιατί ακούγεται διαφορά..."

Βλέπω τα καλώδια από την μπρίζα στον τοίχο μέχρι τον ενισχυτή. Χρησιμοποιούσε ένα DIY πολύμπριζο της πλάκας, 8 θέσεων, με πολύ λεπτό καλώδιο ρεύματος μέχρι την μπρίζα, και μήκους τουλάχιστον 15 μέτρων. Δηλαδή είχε 15 μέτρα καλώδιο απο "λαμπατέρ" και μετά αλλάζοντας το τελικό 1,5 μέτρο καλωδίου πριν τον τελικό υπήρχε σαφέστατη και μεγάλη μάλιστα διαφορά στον ήχο! Απίστευτο! Μαύρη μαγεία....

Τέλος πάντων, το καλώδιο το αγόρασα, ήταν πανάκριβο, πολύ προσεγμένη κατασκευή, με θωρακίσεις και τέλος πάντων καμιά σχέση με το απλό καλώδιο, αλλά με τίποτα δε δικαιολογούσε την τιμή του (κοντά στις 20.000 δρχ), αλλά με αυτό το θέμα (της τιμής) ήχα ήδη συμβιβαστεί, ως γνήσιος Hi-END-άς....

Από τότε έδινα σημασία και στη φάση και στα καλώδια ρεύματος που χρησιμοποιούσα.

Ασχέτως της σύνθεσης των κατά καιρούς ηχοσυστημάτων που διέθετα, κάθε αλλαγή ακόμα και καλωδίου ρεύματος ήταν ακουστή.
Μιχάλη να που συνάντησες και κάποιον που σου λέει ότι έχεις πει κάτι ενώ το έχει πει κάποιος άλλος - και τα έχει μπερδέψει. :sad: Την ιστορία αυτή την είχε πει ο Κώστας EAR.

Οχι ότι ήταν η πρώτη... δες αυτό

"Πάρε ένα off line UPS, δώστου χαμηλό tolerance στην τάση και άκουσε.

Δηλαδη συμφωνεις μαζι μου (και διαφωνεις μαζι σου). Σεταρωντας το UPS ως προς το Tolerance τασεως, δηλωνεις στο μηχανημα ποσο μεγαλες αποκλισεις τασεως (Βολτ) μπορεις να ανεχθεις, ωστε να μην περναει στα καλα καθουμενα σε λειτουργια με μπατταριες.

Την περιφημη ολισθηση γιατι την αναφερεις??
Ασε που δεν υπαρχει ρυθμιση Tolerance συχνοτητας στα UPS. "

Σου λέω δηλαδή ρύθμισε το με βάση την τάση έτσι ώστε να μην δουλεύει από τις μπαταρίες και θα δεις ότι ενώ η τάση ας πούμε είναι στα 220V και δεν παρεμβάλεται το UPS ο ήχος δεν θα είναι το ίδιο καλός με το όταν έχεις εξασφαλίσει ότι η κυματομορφή σου είναι το "καθαρό" ημίτονο που σου δίνει ένα on-line UPS. Δηλαδή σου έλεγα ότι τα 220 όπως είναι από την ΔΕΗ δεν έχουν καμία σχέση με τα 220 που παίρνεις από το UPS και για αυτό έλεγα ότι μάλλον δεν είναι τόσο θέμα τάσης περ σε αλλά ολισθήσεων.

Για να το κλείνουμε όμως απλά να πω ότι για μένα τον μη ειδήμονα του ήχου σε όλα αυτά, τάσεις και συχνότητες κλπ είναι απλά εργαλεία που βοηθάν να κατανοήσω ή όχι κάτι και τίποτα παραπάνω. Μιας και μιλούσαμε για τον φουριέ αλλιώς επηρεάζει τον ήχο εάν παίξεις με την 3ή ή 5ή αρμονική και αλλιώς εάν παίξεις με την ένταση. Ασε που αρμονική σε αρμονική μπορείς να έχεις και δυσανάλογο αποτέλεσμα ως προς το πόσο επηρεάζει τον ήχο που ακούμε. Λες δηλαδή μα καλά είναι δυνατόν η 5η να αλλάζει τόσο τον ήχο, όσο δεν τον αλλάζει η 2η ας πούμε κλπ κλπ. Με αυτές τις εμπειρίες λοιπόν προσωπικά τείνω να τα βλέπω από την οπτική της συχνότητας ("ολισθήσεων" κλπ) και όχι με την οπτική του πλάτους.

Νομίζω πάντως ότι καλύτερα να ρωτούσες τι εννοούσα (όπως ρώτησε άλλος) πριν αρχίσεις τους αφορισμούς με τα λάθη και τα σκορ. Δεν με πέτυχες και στην καλύτερη στιγμή μου για ποδοσφαιρικούς όρους...

Τέλος από μένα και συγνώμη για την παρανόηση. Πάντως εάν μπορούσες να εξηγήσεις αυτό το περίεργο πολύμπριζο του Κώστα, με τα πολύ λεπτά κι όλας καλώδια κλπ θα το εκτιμούσαμε όλοι μας.

Reaction score
13
Σου λέω δηλαδή ρύθμισε το με βάση την τάση έτσι ώστε να μην δουλεύει από τις μπαταρίες και θα δεις ότι ενώ η τάση ας πούμε είναι στα 220V και δεν παρεμβάλεται το UPS ο ήχος δεν θα είναι το ίδιο καλός με το όταν έχεις εξασφαλίσει ότι η κυματομορφή σου είναι το "καθαρό" ημίτονο που σου δίνει ένα on-line UPS. Δηλαδή σου έλεγα ότι τα 220 όπως είναι από την ΔΕΗ δεν έχουν καμία σχέση με τα 220 που παίρνεις από το UPS

Τωρα μαλιστα. Καταλαβα...
Eτσι ειναι.
Αλλά τα εκφραζεις μπερδεμενα βρε παιδακι μου....

πριν αρχίσεις τους αφορισμούς με τα λάθη και τα σκορ

Εχεις δικιο. Δεν εχουμε ολοι την ιδια αισθηση του χιουμορ.

εάν μπορούσες να εξηγήσεις αυτό το περίεργο πολύμπριζο του Κώστα, με τα πολύ λεπτά κι όλας καλώδια κλπ

ΛΑΘΟΣ. :crazy_3: :crazy_3: :crazy_3:

Ο Κωστας δεν νομιζω οτι απεδωσε την εκπληκτικη Ηχητικη συμπεριφορα στο φτηνο πολυμπριζο με τα 15 μετρα καλωδιο, αλλα στο 1.5 μετρο "ειδικου" καλωδιου τροφοδοσιας που ακολουθουσε.
Και για να το λεει κατι υπαρχει εκει.
Δεν εχω καταληξει τι ακριβως. Πιθανα αυτο το τελευταιο 1.5 μετρο να λειτουργει σαν φιλτρο, με αγνωστες σε μενα Ηλεκτρικες ιδιοτητες.
Ωστε, ΑΥΤΟ ρωταγες τοσον καιρο ?? :crazy_1: :crazy_1:
Τωρα νομιζω : ολα καλα.
:happy_4:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.363
K.K. έχει ΑΠΟΛΥΤΟ δίκιο ο Μ.Σ. για την "δήθεν" σταθερότητα της συχνότητας του ρεύματος της ΔΕΗ.

Τσέκαρε τα ρολόγια της κουζίνας... Ιδίως σε κάποιες περιοχές που λένε ότι παίρνουν ρεύμα από αλβανία μεριά, η κατάσταση είναι δράμα...

Σε μένα υπήρξε πρόβλημα στη CPU που προσπαθούσε να δει αν έχει ρεύμα ο ενισχυτής στην είσοδο.... μου τους έκλεινε.

Γενικά στα ψηφιακά πιθανολογώ πως αυτό μπορεί να είναι και ακουστό πρόβλημα. Τα τροφοδοτικά των ενισχυτών άντε και να χάσουν λίγο από τη στιγμιαία -σε ένα ημίτονο- φόρτιση, αλλά δε βλέπω ουσιαστικό πρόβλημα, σιγά μην αυξηθεί το ripple....

Όπως και νά'χει πάντως, αν ξέρεις πως το ρεύμα σου έχει σταθερή συχνότητα και τάση και δεν διαθέτει "σκουπίδια", είσαι ήσυχος, σωστά?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.048
Ρε Κώστα, πάλι τα ίδια να λέμε; Δεν με ενδιαφέρουν τα σκουπίδια· αυτά είναι δουλειά του τροφοδοτικού. Η σταθερότητα της συχνότητας τηρείται, για βιομηχανικούς λόγους. Όσο για την τάση, ένα σωστά φτιαγμένο τροφοδοτικό μπορεί ακόμα και στα 255 Volt. Τα conditioners και τα ρέστα είναι για σας τους χαϊεντάδες...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.363
Διαφωνούμε. (όλα καλά δηλαδή)

Πολύ καλό το Avatar σου (τώρα το είδα), ζήτω οι ΒΒ!

Reaction score
0
Η σταθερότητα της συχνότητας τηρείται, για βιομηχανικούς λόγους.
Μπααα... Λιγο πάνω λιγο κάτω, τι έγινε δηλαδή. Πάντως εκεί γύρω στα 50 παίζει (sine/cos όπως μουλεγε κάποιος κύριος της δεη)

Παρεμπιπτόντως, σπανίως τροφοδοτικά καθαρίζουν υψηλόσυχνοτικά σκουπίδια -- έχει πάρει το μάτι σου κανένα τέτοιο μηχ/μα; Οι μετα/τες δεν καθαρίζουν πλήρως.

Όσο για την τάση, ένα σωστά φτιαγμένο τροφοδοτικό μπορεί ακόμα και στα 255 Volt. Τα conditioners και τα ρέστα είναι για ... τους χαϊεντάδες...
Μαζί σου για τα κοντίσιονερ. Αλλά δεν συνεπάγεται ότι το πράγμα θα παίζει και τέλεια στα 200 βολτ...

Reaction score
3
Ακόμη το ρεύμα,εκτός απο το οτι δεν είναι σταθερό,έχει μέσα και διάφορες βρωμιές,όπως ραδιοσυχνότητες,οι οποίες δημιουργούν άλλου είδους ακουστικά προβλήματα,προβλήματα τα οποία εντοπίζονται και είναι ιδιαιτέρως ενοχλητικά στα ψηφιακά.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.048
Μπααα... Λιγο πάνω λιγο κάτω, τι έγινε δηλαδή. Πάντως εκεί γύρω στα 50 παίζει (sine/cos όπως μουλεγε κάποιος κύριος της δεη)

Παρεμπιπτόντως, σπανίως τροφοδοτικά καθαρίζουν υψηλόσυχνοτικά σκουπίδια -- έχει πάρει το μάτι σου κανένα τέτοιο μηχ/μα; Οι μετα/τες δεν καθαρίζουν πλήρως.

Μαζί σου για τα κοντίσιονερ. Αλλά δεν συνεπάγεται ότι το πράγμα θα παίζει και τέλεια στα 200 βολτ...
Οι μετασχηματιστές δεν προορίζονται για να κάνουν "καθάρισμα". Άλλη είναι η χρησιμότητά τους.

Reaction score
73
Aγαπητοι φιλοι Μιχαλη και Βασίλη... περιμενω... το αποτελεσμα της ερευνας σας... αν αυτη προκύψει... μη με ξεχασετε...

Ασχετο... γιατι.. σε μενα ρε παιδια δε μου βγαζει το menu του editing και τα smiles... που βαζουμε στο κειμενο μας
για εμφαση...?? ξερει κανενας σας..? Χρησιμοποιω το FIREFOX αλλα δοκιμασα και το ΙΕ... αλλα τα ιδια...
σε σας τα βγαζει...???

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.795
Φίλε hal9000 αυτό κανονίζεται από το προφίλ σου. Το έκανα εγώ για σένα. :cool_4:

Reaction score
0
Οι μετασχηματιστές δεν προορίζονται για να κάνουν "καθάρισμα". Άλλη είναι η χρησιμότητά τους.
Προφανώς η κύρια απασχόληση είναι άλλη. Αλλά καθαρίζουν. Ομως οχι επαρκώς -- π.χ. αν έχεις καπου μετ/τη 1:1 με ακρετά αμπέρ, βάλ'τον στη πρίζα και σύνδεσε το μηχ/μα στον μετ/στη (με μέγιστη προσοχή, βέβαια).
Σαλούδ.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.048
Προφανώς η κύρια απασχόληση είναι άλλη. Αλλά καθαρίζουν. Ομως οχι επαρκώς -- π.χ. αν έχεις καπου μετ/τη 1:1 με ακρετά αμπέρ, βάλ'τον στη πρίζα και σύνδεσε το μηχ/μα στον μετ/στη (με μέγιστη προσοχή, βέβαια).
Σαλούδ.
Όπως νομίζεις.

Staff online

• rose.athens
    Not in the mood Mod
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.237
Members
38.292