Sharp XV-Z21000: Εντυπώσεις και συγκρίσεις

Reaction score
4
Re: Sharp XV21000:Εντυπωσεις και συγκρισεις

Μολις γυρισα απο το συγκριτικο και επειδη ειπα οτι δεν θα μιλησω μεχρι να μιλησουν πρωτα οι παλαιοτεροι και εμπειροτεροι , θα σας πω μονο τα εξης.
Εγινε συγκριτικο στα ακολουθα μηχανηματα:

Sharp XV21000 vs Sony Ruby
Sharp XV21000 vs Optoma H81
Sharp XV21000 vs SIM2

Σημερα λοιπον ειδα τον καλυτερο προβολεα που εχω δει στην ζωη μου.
Για να το κανω πιο ευκολο , το ρουμπινι και τον optoma τους εχω ξαναδει.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.912
Απάντηση: Sharp XV-Z21000: Εντυπώσεις και συγκρίσεις

Πολύ αργείτε να πείτε κάτι. Αυτό δεν λέγεται καταιγισμός εντυπώσεων μεσιέδες.

ΑΝΤΕ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ.

Reaction score
62
Καλά ο Sharp δεν παίζεται σε εικόνα. Ο Ruby ειδικά δείχνει λίγος μπροστά του!! Ξεκούραστη εικόνα, μεγάλη φωτεινότητα, παρά τα λίγα ANSI του, τρομερή λεπτομέρεια, ειδικά σε HD εικόνα. Παραφωνία?? Το οτι είδα rainbow, παρότι είμαι DLPάκιας!!:crazy_1::crazy_1:

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.912
Απάντηση: Sharp XV-Z21000: Εντυπώσεις και συγκρίσεις

Rainbow ?
Ε τότε δεν τον παίρνω. :happy_5: :happy_5: :happy_5:

Reaction score
62
Λοιποοοοον...ποιός θα αναλάβει το review??? Για να μη γράφουμε τα ίδια!!! Νομίζω ο κατάλληλος είναι ο Zoglair ή (και) ο Ανδρέας, αφού έχουν και τις περισσότερες τεχνικές γνώσεις!!

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Re: Sharp XV-Z21000: Εντυπώσεις και συγκρίσεις

Είδα και εγώ rainbow... περισσότερο από ότι είχα δει στον optoma και τους άλλους 1080p dlp...

Αλλά ειλικρινά δεν με ένοιαξε καθόλου!!!!

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53

Ας περιμένουμε τον zoglair να ξεκινήσει το review...

Πάντως ήταν απολαυστικό απόγευμα!

Τελικά είχε δίκιο το Hitech για το διθυραμβικό review του και τα κοσμητικά επίθετα που χρησιμοποίησε για τον Sharp! Βέβαια έχω κάποιες ενστάσεις για την τελική του άποψη στην σύγκριση με την ναυαρχίδα της Sony...

Reaction score
62
Είδα και εγώ rainbow... περισσότερο από ότι είχα δει στον optoma και τους άλλους 1080p dlp...

Αλλά ειλικρινά δεν με ένοιαξε καθόλου!!!!
Ούτε κι εμένα με ένοιαζε, αλλά έχει απίστευτη εικόνα ρε γμτ, γιατί δεν κάναν κάτι και γι' αυτό???? Βέβαια ψύλλους στ' άχυρα ψάχνω, αλλά κάτι χιλιάδες ευρώπουλα είναι αυτά, που ζητάει!!!

Reaction score
1
<table border=1><tr><td>Πάνελ</td><td>0.8" HD2+ DLP (τροχός 5x / 7 τμημάτων)</td></tr><tr><td>Ανάλυση</td><td>1920χ1080</td></tr><tr><td>Φωτεινότητα</td><td>1000 Ansi Lumnes</td></tr><tr><td>Αντίθεση</td><td>12000:1</td></tr><tr><td>Φακός</td><td>1:1.35x, f/2.5-8, F=32.5-44.0mm (χειροκίνητο zoom και focus)</td></tr><tr><td>Lens Shift</td><td>Κάθετο</td></tr><tr><td>Ίριδα</td><td>Χειροκίνητη (3 επίπεδα)</td></tr><tr><td>Απόσταση για 100"</td><td>4.1 - 5.5μ</td></tr><tr><td>Θόρυβος</td><td>31db</td></tr><tr><td>Τιμή</td><td>€8.000</td></tr><tr><td>Ιστοσελίδα</td><td>http://sharp-world.com/products/video_projector/xvz21000/index.html</td></tr></table>

Μέχρι εχθές, ο Sim2 HT3000 ήταν - για μένα - ο κορυφαίος προβολέας της νέας γενιάς. Όχι πια... Λίγες ώρες πριν, παρέδωσε τα σκήπτρα στον Sharp XV-Z21000. Έναν προβολέα καλύτερο σχεδόν σε όλα τα σημεία και, ταυτόχρονα, κατά €4.000 φτηνότερο!

Ο Sharp είναι φωτεινότερος. Δεν περίμενα ότι θα πω κάτι τέτοιο, αλλά είναι γεγονός. Είναι σε θέση να δώσει την ώθηση που χρειάζονται οι φωτεινές σκηνές, ώστε να κόψει πρώτος το νήμα. Να δώσει τη γυαλάδα που απαιτείται ώστε να ζωντανέψει η εικόνα μας. Να δώσει, τέλος, ένα καινούριο νόημα στην έννοια της τρισδιάστατης απεικόνισης. Μια φωτεινότητα που ελέγχεται πλήρως σε όλο το φάσμα των IRE. Δεν καίει τα λευκά και δεν κρασάρει τα μαύρα. Συνεχίζει να γράφει σε μέρη που δεν πιάνει ...μελάνι. Εκεί που οι άλλοι σταματούν. Το μαύρο του είναι ένα κλικ πιο φωτεινό από του Sim2. Αυτό, όμως, δεν ήταν αρκετό στο να τον εμποδίσει να καθαρίσει τη μάχη γρήγορα και αναίμακτα.

Η αντίθεση του μπορεί να μην εντυπωσιάζει όσο αυτή του JVC, είναι όμως σταθερή σε όλες τις σκηνές, σκοτεινές, ημιφωτεινές και φωτεινές. Είναι πράγματι εντυπωσιακό να βλέπεις προβολέα με τόση σταθερότητα στην απόδοσή του ανεξάρτητα από το υλικό και τα δρώμενα.

Τα χρώματά του είναι φυσικά και ξεκούραστα. Και επιδέχονται ρυθμίσεις σε όλα τα επίπεδα. Η θερμοκρασία του, εάν ρυθμιστεί σύμφωνα με το D65, τείνει προς το ψυχρό με ταυτόχρονη προβολή του μπλε. Μια μείωση, όμως, κατά 500 βαθμούς Kelvin είναι αρκετή ώστε να επέλθει η αρμονία και η ανεξίτηλη ομορφιά της φύσης.

Ο φακός του είναι απλά καταπληκτικός. Λαμπρός και ευκρινής, γεμίζει την οθόνη απ' άκρη σ' άκρη με διαστημική ακρίβεια. Δίνει την εντύπωση προβολέα μεγαλύτερης ανάλυσης.

Το μενού του είναι υπερπλήρες και λειτουργικό. Όμορφο, με εικονίδια σε κάθε ρύθμιση, θυμίζουν κάτι από ...Windows!

Είναι τελικά ο τέλειος προβολέας;

Μα όχι βέβαια. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Δυστυχώς, ο Sharp υποφέρει από τα εξής:

• Έχει αυξημένο rainbow
  • Είναι θορυβώδης
  • Δεν μαγεύει τους θιασώτες του αβυσσαλέου μαύρου
  • Δεν διεκδικεί τον τίτλο του καλύτερου design

Που τοποθετείται, όμως, σε σχέση με τον ανταγωνισμό;

Τον Sim2 ξεχάστε τον. Η τιμή του ήταν υπερβολική ακόμη και χωρίς τον Sharp. Τώρα, απλά, δεν έχει λόγο ύπαρξης.

Ο Ruby, στα 8500 ευρώ είναι ο πιο κοντινός του. Στα χρήματα μόνον. Καθότι σε επιδόσεις ...δεν! Ήταν τόση η διαφορά σε ταυτόχρονη θέαση που ψάχναμε να βρούμε γιατί είχε πέπλο!

Ο HD1, στα 5500; Απευθύνεται σε διαφορετικό κοινό. Τρίτσιπος ο ένας, μονότσιπος ο άλλος. Απόλυτο μαύρο και κοντράστ στα χαμηλά IRE ο ένας, "βάλτε τα γυαλιά σας" ο άλλος. Πιο αναλογικός ο JVC, πιο τηλεορασάτος και πιασάρικος ο Sharp.

Η επιλογή είναι δική σας!

Reaction score
62
Όσον αφορά το design, δεν νομίζω να υπάρχει πιό "κακομούτσουνος" από τον Sim2!!!

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53

Δεν θέλω να το γράψω αλλά πρέπει...

Όπως είπα και πριν με τέτοια εικόνα μπαίνει σε μεγάλο δίλημμα όποιος βλέπει rainbow. Για μένα το φαινόμενο rainbow ήταν πάντα απωθητικό για την συγκεκριμένη τεχνολογία. Όμως...

Η εικόνα που είδαμε στον Sharp περιγράφεται σε μία φράση:

"Να δώσει τη γυαλάδα που απαιτείται ώστε να ζωντανέψει η εικόνα μας."

Πρέπει να το δείτε! Πρέπει να το δείτε! Πρέπει να δείτε την γυαλάδα στα πρόσωπα των πρωταγωνιστών ή στην αντανάκλαση στο τζάμι ενός κτιρίου για να το καταλάβετε. Αυτή η γυαλάδα που σε άλλους κορυφαίους προβολείς ήταν λίγο "ξεπλυμένη" λίγο υποφωτισμένη (για να μην καεί το λευκό) λίγο θαμπή, στον Sharp ήταν τόσο φυσική τόσο τέλεια που πραγματικά μιλάμε για φωτογραφία!

Νομίζω εκεί ακριβώς ξεχώρισε ο Sharp. Με HD υλικό δίνει εικόνα που σε κινηματογράφο δεν μπορείς σήμερα. Κατηγορηματικά! Όλη η διαφορά είναι στην φωτεινότητά του και στην εντυπωσιακή του ισορροπία σε όλες τις σκηνές. Η απουσία της αυτόματης ίριδας ίσως είναι το μυστικό.

Εν κατακλείδι νομίζω ότι σήμερα είδαμε εικόνα αναφοράς!

Και το rainbow? Ναι έχει rainbow. Αλλά ίσως η εικόνα ήταν τόσο ζωντανή που ο εγκέφαλος το ξεχνάει...

Παρεπιπτόντως και ο Sim έχει εντυπωσιακή εικόνα. Αν ήταν φτηνότερος από τον Sharp θα το συζητούσα. Αλλά και πάλι η φωτεινότητα και η ζωντάνια του Sharp κάνει την διαφορά.

Από την άλλη και τον Sony τον κερδίζει άνετα με την σταθερότητά του σε όλες τις σκηνές. Θέλει λίγο δουλειά ακόμα η sxrd τεχνολογία...

Reaction score
4
Τον sharp απλα δεν χορταινες να τον βλεπεις. Εχει εικονα γυαλι απο ακρη σε ακρη. Τα χρωματα του ζωντανα και τοση ευκρινεια που μπορει να κοπεις. Φωτεινος και οπου χρειαστηκε σκοτεινος αρκετα. Το κοντραστ του ειναι ολα τα λεφτα. Τα παντα δειχνουν "ζωντανα" μπροστα σου.
Πραγματικα δεν μπορει να συγκριθει με τιποτα μα τιποτα με τον ruby και οσο περνουσε η ωρα τοσο μεγαλωνε και η διαφορα του με τον sim στα ματια μας. Ενω στην αρχη ηταν πολυ κοντα μετα απο 15 λεπτα θεασης οι διαφορες εβγαζαν ματι.
Ειναι δυσκολο να φανταστω πως θα υπαρξει καλυτερη εικονα απο του sharp αλλα αυτα τα εχουμε ξαναπει και πεσαμε εξω.
Σε μερικες σκηνες ειδικα του εδινα 100 στα 100.
Κορυφαιος.!!!!!!!!
Εξωτερικα ειναι απο τους πιο ασχημους προβολεις που εχω δει αλλα μικρο ρολο παιζει αυτο.
Παντως και εγω πρωτη φορα στην ζωη μου ειδα rainbow κατι που δεν με ενοχλησε καθολου μπορω να πω αλλα οπως και να το κανουμε θα ειναι το μεγαλο του μειον για πολυ κοσμο.
Α να μην ξεχασω να αναφερω για το σκληρο καρυδι Optoma81 που ηταν εκει , σκυλι μαυρο, παντα κοντα σε ολα . Που με λιγα χαιδεματα στο μενου του πλησιαζε και εβγαζε δοντια στα μοντελα με 2 και 3 φορες την τιμη του.:bravo:

Reaction score
62
Να συμπληρώσω ότι σχεδόν όλη την ώρα του τέστ, ο Sharp έπαιζε με τις ρυρθμίσεις, που του είχε κάνει ο Βαγγέλης στην αρχή. Τον Sony, τον πείραζε συνέχεια, μπάς και δώσει καλύτερη εικόνα από το Sharp, αλλά δεν!!:happy_4:

Reaction score
14

ερχονται φωτογραφίες, ανεβαίνουν στον σερβερ σε λίγο

Reaction score
14

Εμπρόσθιος

Οπίσθιος

Απο επάνω...

Τελικά οφείλω να πώ και εγώ ότι η εικόνα του SHARP είναι σε απλά Αγγλικά: "as sharp as it can get"

Reaction score
14

Λιγα τα lumens στα χαρτιά αλλά ο πλέον φωτεινός projector Που εχουν δεί τα μάτια μου!

Reaction score
14

απο design δεν διεκδικεί δάφνες αλλά εχοντας την τύχη να εχει ο Ανδρέας τον "ΠΑΛΙΟ ΤΟΥ" αδελφό τον XVZ9000E στο μαγαζί (βλέπε φωτό) είναι φανερό οτι οι designers του νέου στολιδιού της SHARP είχαν αρκετά κέλυφη (cases) απο τον παλιό στην αποθήκη και απλά δεν μπήκαν στον κόπο να σχεδιάσουν νέο κέλυφος! Το μόνο αρνητικό του σημείο... είναι το Look του... μαι χοντροκοπιά χωρίς καμμία φινέτσα. κρίμα τους...~!

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.690
Members
38.598
Νεότερο μέλος
OCAMI