LUXMAN
Επαγγελματίας
- Μηνύματα
- 1.995
- Reaction score
- 69
Ειναι Ελληνες ;; Ειναι μελη του φορουμ ;; Αυτα τα γραψανε στο AVSITE ;;
Ελα , βοηθησε μας λιγο !!
Ελα , βοηθησε μας λιγο !!
[FONT="]Στην [FONT="]διπλοκαλωδίωση [/FONT](biwiring) χρησιμοποιούμε μία γραμμή μεταφοράς του σήματος ανά περιοχή συχνοτήτων, τοποθετώντας ένα ζεύγος αγωγών για τις μεσαίες/υψηλές συχνότητες και ένα για τις χαμηλές. Οι αγωγοί έχουν κοινό σημείο τις εξόδους του ενισχυτή αλλά τροφοδοτούν ξεχωριστά φίλτρα στα ηχεία. [/FONT][FONT="]
[/FONT]
Κώστα σε ευχαριστούμε !![]()
Εάν νομίζετε ότι με τη διπλοκαλωδίωση, από το connecting cable 1 περνούν μόνον οι μεσοϋψηλές, και από το connecting cable 2 περνούν μόνον οι χαμηλές συχνότητες, συγγνώμη παιδιά, αλλά έχετε μαύρα μεσάνυχτα. Καλύτερα να ασχοληθείτε με κάτι άλλο.
Αυτά...
Όπως στο είπα. Και μπορώ να στο αποδείξω οποιαδήποτε στιγμή, με ένα μεγάφωνο της απολύτου επιλογής σου.Κώστα σε ευχαριστούμε !
Μόλις απέδειξες ότι ο Δημήτρης Σταματάκος έχει μαύρα μεσάνυχτα
και πρέπει να ασχοληθεί με κάτι άλλο ..........
Το ίδιο είχα κάνει στις ιδιοκατασκευές μου....20 χρόνια πριν.Για να ίκανοποιείται πλήρως η διπλοκαλωδίωση με την έννοια του απόλυτου συχνοτικού διαχωρισμού σε κάθε καλώδιο, θα πρέπει τα μεγάλα μήκη καλωδίων στο συγκεκριμένο σχέδιο του Δ.Σ. (τα Connecting Cable 1 & 2) να βρίσκονται μεταξύ εξόδου των δυκτυωμάτων cross και μεγαφώνων (εκεί τέρμα δεξιά δηλαδή, όπου στο σχέδιο εμφανίζονται πολύ μικρά μήκη καλωδίων.
Τέτοια διάταξη εφάρμοζα από παλιά στα Magnepan, έχοντας το εξωτερικό cross των ηχείων κολλητά στον κάθε τελικό, και μετά (υποχρεωτικά) διπλοκαλωδίωση. Και φυσικά είναι χαζομάρα για κάθε κάτοχο Magnepan σειράς 3 να έχει το εξωτερικό κρος κοντά στο ηχείο κι όχι κοντά στον τελικό!!!!
Το αντίθετο ισχύει: μιλούν για διαφορετικά πράγματα και έτσι προκύπτει μία οιονεί διαφωνία :cool_3:Νομίζω ότι ουσιαστικά όλοι το ίδιο λέτε για το συγκεκριμένο θέμα
Αυτό είχα εφαρμόσει επί 15ετία και εγώ στην ιδιοκατασκευή μου, συνυπολογίζοντας την πρόσθετη αντίσταση των καλωδίων στον υπολογισμό του cross over. Αλλά αυτά είναι ζητήματα τεχνικής φύσης, άσχετα με το high end. Το high end είναι ένας χώρος, όπου τη μια στιγμή δεν ισχύει τίποτα, ενώ την άλλη στιγμή ισχύουν τα πάντα. Όλα είναι στον αέρα, ή μάλλον, τους βολεύει να είναι όλα στον αέρα, ώστε ο καθένας να λέει ό,τι του καπνίσει, ενώ αν του αντιμιλήσεις με πέντε πράγματα τεκμηριωμένα, σε κοιτάει σαν να είσαι από άλλο πλανήτη.Για να ίκανοποιείται πλήρως η διπλοκαλωδίωση με την έννοια του απόλυτου συχνοτικού διαχωρισμού σε κάθε καλώδιο, θα πρέπει τα μεγάλα μήκη καλωδίων στο συγκεκριμένο σχέδιο του Δ.Σ. (τα Connecting Cable 1 & 2) να βρίσκονται μεταξύ εξόδου των δυκτυωμάτων cross και μεγαφώνων (εκεί τέρμα δεξιά δηλαδή, όπου στο σχέδιο εμφανίζονται πολύ μικρά μήκη καλωδίων.
Τέτοια διάταξη εφάρμοζα από παλιά στα Magnepan,...
Δυστυχώς τέτοια σύνδεση δεν είναι εφικτή σε όλα τα ηχεία με ενσωματωμένο μέσα στην καμπίνα κρος, ...
Φίλε Ηλία δεν είναι ακριβώς έτσι !Εγώ που είμαι και ολίγον μπούφος περί τα ηλεκτρικά δεν καταλαβαίνω πως είναι δυνατόν το εξωτερικό καλώδιο σύνδεσης από τον ενισχυτή να μεταφέρει υψηλές ή χαμηλές συχνότητες προς το ηχείο.
Ολες τις μεταφέρει , είτε έχουμε μονή-διπλή-τριπλή-πενταπλή ή πεντάμορφη καλωδίωση.
Νομίζω ότι ουσιαστικά όλοι το ίδιο λέτε για το συγκεκριμένο θέμα.
Αυτό που λέει ο φίλος EAR αφορά ουσιαστικά τον εσωτερικό σχεδιασμό του ηχείου .
Κι αν δεν είναι το ακριβότερο από όλων των άλλων, έχει εκείνη την καστομιά με τη μουστάρδα στα καλώδια, που δεν την ξέρουν οι άλλοι". Κάτι σαν τους εγωιστές μουσικούς της αυτοσχεδιαζόμενης jazz, που μαζεύονται, ...
Φίλε Costas EARΗ αλήθεια είναι κάπου στη μέση (όπως πάντα).
Και υπάρχει και ένας αδόκιμος όρος που μπερδεύει τα πράγματα. Τι πα να πει "περνούν" οι χαμηλές συχνότητες? Ντροπή μεσιέ Κόγια μου! (χαχαχαχααχα).................
Απάντησέ μου σε παρακαλώ στα παρακάτω :Αυτό είχα ..................κάνει διακρίσεις στα αμπέρ που ζητάει το γούφερ ή το τουήτερ; Μωρέ, δείπνο χαϊεντάδων...
Ρεύματα ή "ρεύματα"? Τάσεις ή "τάσεις"? Συχνότητες ή "συχνότητες"? Frequency ή quefrency? Spectrum ή cepstrum? Filter ή lifter? :happy_6:Τα "ρεύματα" που διαρρέουν τους κλάδους υψηλών συχνοτήτων και τους κλάδους χαμηλών δεν είναι ακριβώς ίδια ! Σίγουρα στα καλώδια που αφορούν στον τομέα υψηλών συχνοτήτων περνούν "χαμηλές συχνότητες".
1. Όσοι θίγονται από τη σατιρική μου διάθεση.Απάντησέ μου σε παρακαλώ στα παρακάτω :
1) Ποιοι είναι τέλος πάντων οι hiεντάδες στους οποίους με
επαναλαμβανόμενη εμμονή αναφέρεσαι;
2) Σε τι σε χαλάει η διαρκής δική μου προτροπή "δοκιμάστε και αν δείτε
διαφορά και νομίζετε ότι αξίζει να την πληρώσετε προχωρείτε.."
Δεν είναι τίμια ή νομίζεις ότι ενέχει δολιότητα και σκοπιμότητες;
Οταν λες εμμέσως ή αμέσως στον άλλον δοκίμασε χωρίς εξαίρεση
οτιδήποτε από ηλεκτρολογικό καλώδιο του πράκτικερ και ομοαξονικό
τηλεοπτικό 75Ω μέχρι οτιδήποτε έχεις την δυνατότητα να δοκιμάσεις
που βλέπεις κάτι μεμπτό;
Ας σχηματίσει ο άλλος μόνος του γνώμη για το αν υπάρχουν διαφορές
και ποιες είναι αυτές.
3) Τι προτείνεις τέλος πάντων για τα καλώδια ηχείων;
4) Ποια η γνώμη σου για τις τοποθετήσεις των άλλων δύο (πλην
Σταματάκου) που προανέφερα ; Σχημάτισες την άποψη ότι και
αυτοί ανήκουν στη κατηγορία των "κλαπέντων hiεντάδων";
Και για να μη λές ότι υπεκφεύγω: Τα καλώδια ηχείων είναι γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας σε μορφή εναλλασσόμενου ρεύματος μεταβλητής τάσης και μεταβλητής συχνότητας, η οποία -συχνότητα, πάντως, είναι χαμηλή, σε όλες τις περιπτώσεις. Επομένως, εκτός της χαμηλής αντίστασης, καλόν είναι να έχουν και τα άλλα δύο ηλεκτρικά μεγέθη τους σε χαμηλό επίπεδο, ειδικά αφού το οδηγούμενο φορτίο είναι χαμηλό. Για να επιτευχθεί αυτό, δεν προϋποτίθεται υψηλό κόστος. Όμως, από τη στιγμή που είναι τεχνικά εφικτή η υλοποίηση ενεργού ηχείου, ή μονομπλοκ ενισχυτή, τα καλώδια ηχείων είναι άχρηστα, ή πολύ μικρού μήκους. Αν αυτό δεν το χωράει το μυαλό σας ρε Βασίλη, λυπάμαι. Τουλάχιστον, έκανα μια προσπάθεια, κάτι είναι κι αυτό...
- Τοποθετώ στο σύστημά μου ενεργά ηχεία, διότι αυτά είναι που έχουν τους λιγότερους συμβιβασμούς από οποιαδήποτε άλλα.
- Aν τα ηχεία μου επέλεξα είναι παθητικά, ή ενός δρόμου, τότε τα οδηγώ με μονομπλοκ τελικούς ενισχυτές, καθένας από τους οποίους είμαι τοποθετημένος τόσο κοντά στο αντίστοιχο ηχείο, ώστε να ελαχιστοποιείται το μήκος του χρησιμοποιουμένου καλωδίου, το οποίο μπορεί να ελαττωθεί τόσο, ώστε να είναι μικρότερο από μισό μέτρο. Φυσικά, ένα μονόδρομο ηχείο σε τέτοια σύνδεση είναι πρακτικά ένα ενεργό ηχείο. Είναι τελείως χαζό, να χρησιμοποιώ μονομπλόκ τελικούς ενισχυτές, και να τους έχω τοποθετημένους στο «ρακ», τον καθένα στο δικό του ράφι, ή παρατεταγμένους δίπλα – δίπλα. Η φύση της σύνδεσης που υλοποιεί ένα καλώδιο interconnect, του επιτρέπει να έχει μεγάλο μήκος, ενώ η φύση της σύνδεσης του ενισχυτή με το ηχείο απαιτεί μικρό μήκος καλωδίου.
- Eάν χρησιμοποιώ στερεοφωνικό τελικό ενισχυτή, ή ολοκληρωμένο ενισχυτή, τότε φροντίζω ώστε το μήκος των καλωδίων να είναι το ελάχιστο δυνατό, προφανώς ίσο και για τα δύο κανάλια, χωρίς να απαγορεύεται η ανισότητα των καλωδίων, ενώ επίσης, φροντίζω ώστε αυτό να είναι όσο γίνεται πιο χοντρό.
- Eάν το επιτρέπουν οι ακροδέκτες του ενισχυτή, αλλά και των ηχείων, δεν χρησιμοποιώ, ΔΕΝ χρησιμοποιώ βύσματα μπανάνας, αλλά σφίγγω την απογυμνωμένη άκρη του καλωδίου στην οπή που παρέχει ο ακροδέκτης. Οι μπανάνες σύνδεσης, όσο ακριβές και αν είναι, εκ φύσεως δεν μπορούν να προσφέρουν την ποιότητα σύνδεσης που προσφέρει μια καλά σφιγμένη βίδα.
- Εάν αυτοί οι ακροδέκτες σύνδεσης δεν δέχονται γυμνό καλώδιο, τότε χρησιμοποιώ βύσματα μπανάνας, σε ποιότητα και τιμή που αντέχει η τσέπη μου, αφού, έτσι κι αλλιώς, έχω κάνει ήδη πολλούς συμβιβασμούς.
Με αδικείς. Η γνώμη μου για τη νοημοσύνη των χαϊνετάδων είναι τρις χειρότερη.Το τελευταίο ερώτημα σχετίζεται με την επαναλαμβανόμενη
προσβλητική για την κατηγορία στάση του Κ.Κόγια που
εκτός των άλλων διατυπώνεται στις κατά καιρούς "υπογραφές" του.
Η πιο πρόσφατη :
Κλάπηκε χαϊεντάς, περιοχή Μπουρνάζι. Ο κλέψας να τον κρατήσει, και να μας επιστρέψει τη γλάστρα.
Στοιχηματίζεις τον ενισχυτή σου; Πριν απαντήσεις, ξανασκέψου το Νόμο του Ohm, ή σκέψου πώς δουλεύει ένα αλεξικέραυνο. Αν χάσω, κερνάω Wahrsteiner σε high end ποτήρι. :happy_8:εγω που την βλεπω ενεργειακα την κατασταση αυτη θα αυτοκαταταγω στους βλαμμενους και θα ασχοληθω με την κηπουρικη (σε χαιεντ επιπεδο παντα) δηλωνοντας οτι οχι δεν περνανε χαμηλες συχνοτητες απο τον καλωδιο που παει στον hf κλαδο για τον λογο οτι η εμπεδηση του κρος μαζι με το tweeter ειναι σημαντικοτατα υψηλοτερη στο κατω φασμα οποτε η ισχυς των χαμηλων συχνοτητων ειναι τοσο μικρη ωστε με ασφαλεια να λεω οτι ειμαι κηπουρος ειμαι κηπουρος ειμαι κηπουρος.