Sharp XV-Z21000: Εντυπώσεις και συγκρίσεις

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
"Και που θα σταματησει αυτη η ιστορια?" ρωτησε ο Νικος(zoglair)υπονοωντας πως καθε τοσο βλεπουμε βιντεοπροβολεις τον εναν καλυτερο απο τον αλλο.
Πουθενα Νικο!Πουθενα!
Η τεχνολογια δεν σταματαει, δεν γυρναει πισω.
Οσο περναει ο καιρος οτι βλεπουμε θα ειναι καλυτερο απο τα προηγουμενα.
Αν και ολα ειναι σχετικα...

Ακριβως πριν δυο ημερες ο Στεργιος Γιωτας ειχε γραψει:
Σύμφωνα με τις παραπάνω, το μηχάνημα έχει το υψηλότερο ansi contrast που έχει μετρηθεί ως τώρα σε μονότσιπο dlp προβολέα, οπότε στα φωτεινά μάλλον θα παίζει χωρίς αντίπαλο. Το μαύρο του επίσης είναι πολύ καλό για dlp, αλλά σε καμία περίπτωση δε φθάνει αυτό του jvc. Επίσης, η πρώτη χτυπητή αδυναμία του είναι ότι χρειάζεται εξωτερικό επεξεργαστή εικόνας για να αποδώσει το μέγιστο των δυνατοτήτων του, που σημαίνει τουλάχιστο άλλα 2 χιλιάρικα καπέλο στη τιμή. Δυο ακόμη σημεία άξια προσοχής είναι ο χρωματικός τροχός 5Χ (ενδεχόμενη ύπαρξη rainbow) και η χρήση στατικής ίριδας πολλαπλών βημάτων(αντί δυναμικής). Στην πράξη πρέπει να τον συγκρίνει κανείς με κάποιον από τους sim2, jvc, ruby για να διαπιστώσει τι πουλιά πιάνει και αν φέρνει κάτι πραγματικά καινούργιο στην κατηγορία τιμής του.<!-- / message --><!-- edit note -->
Φανταστειτε πως αισθανομουν που ειχα ηδη τον βιντεοπροβολεα στην κατοχη μου και ειχα διαπιστωσει "ιδιοις ομμασι" σχεδον ολα απο τα παραπανω.

Παμε απο την αρχη ομως...
Στο πραγματικα υπεροχο και πληρεστατο μενου του XV21000(θα σας θυμισει παρα πολυ τον 12000) οι επιλογες στην ιριδα ειναι οντως στατικες:
High Brightness
Medium
High Contrast
Xθες επεμενα να παιξουμε στην πρωτη επιλογη θυσιαζοντας καποιο περισσοτερο μαυρο που θα ειχαμε εαν παιζαμε στις αλλες δυο καθως διαπιστωσα το μεγαλειωδες punch και το τρισδιαστατο βαθος που απεδιδε ο βιντεοπροβολεας στο 70-80% των σκηνων μιας ταινιας.
Με λιγα και απλα λογια ο Sharp XV21000 θα αποδωσει καλυτερα απο οποιον βιντεοπροβολεα γνωριζετε στις:
1)Φωτεινες σκηνες εξωτερικου χωρου
2)Φωτεινες σκηνες εσωτερικου χωρου
3)Ημιφωτεινες σκηνες εξωτερικου χωρου
4)Ημιφωτεινες σκηνες εσωτερικου χωρου
5)Σχεδον σκοτεινες σκηνες εξωτερικου χωρου
6)Σχεδον σκοτεινες σκηνες(μονο ενας απλος διακριτικος φωτισμος) εσωτερικου χωρου
7)Θα δωσει μεγαλυτερη πληροφορια ακομα και στις απολυτα σκοτεινες σκηνες

Που δεν θα ειναι καλυτερος?
Μα στην αποδωση του μαυρου στις απολυτα σκοτεινες σκηνες.
Εκτος και αν...
Εκτος και εαν επιλεξετε καποια αλλη απο τις δυο ρυθμισεις της ιριδας σε βαρος ομως της φωτεινοτητας και του βαθους.
Τοτε το μαυρο του θα γινει απειλητικα βαθυ.
Ισως οχι οπως του JVC.
Αλλα απο την αλλη στον JVC δεν εχεις επιλογη να τον κανεις φωτεινο,με punch, τρισδιαστατο:crazy_1:

Ο Sim2 θα αποτελουσε ενα μεγαλο ερωτηματικο για μενα.
Ο Ιταλος ομως, περα απο την υπεροχη εικονα του, μας ειχε αφησει καποια ερωτηματικα σχετικα με την δυνατοτητα επεμβασης στο μενου του για χρωματικη ρυθμιση καθως και καποιες ανομοιομορφιες στον κορεσμο του.Η τιμη του δε...αφηστε τα...
Στο τεστ που ειχαμε κανει την περασμενη εβδομαδα ηταν ο μεγαλος νικητης στα φωτεινα αλλα εχανε στα σκοτεινα απο τον JVC
Η εικονα του εντυπωσιαζε ομως με την ευκρινεια της σε τετοιο σημειο που ακομα και στα ημισκοτεινα πλανα "τα εδινε" στον HD1

Χθες ομως παρεδωσε τα σκηπτρα αμαχητι στον Sharp ο οποιος διεκδικησε αμεσα μεγαλυτερο ευρος δυνατοτητων και πεδιου και υπερισχυσε του αντιπαλου του με ευκολια στα αδυναμα του σημεια(σκοτεινα πλανα) αλλα και στα δυνατα(φωτεινα, ευκρινεια, βαθος)

Για τον Optoma HD81 τι να πουμε που να μην το εχουμε πει?
Εξαιρετικο μηχανακι για τα χρηματα του και ισως μια απο τις καλυτερες αγορες.
Εκει που τερματιζει ομως ξεκιναει ο Sharp αρα η οποιαδηποτε συγκριση ηταν αδικη και διχως οικτο.

Ο Sony Ruby ηταν εως χθες απο τους πολυ αγαπημενους μου βιντεοπροβολεις.
Περιμενα πως στα δυνατα του σημεια(χρωματα, μαυρο) θα δωσει μαχη μεχρι εσχατων.
Οσο και εαν προσπαθησε με πολυ αξιολογη χρωματικη διακυμανση, το μονο που καταφεραμε χθες με τις συνεχεις προσπαθειες του Βαγγελη ηταν να τον φερουμε πολυ κοντα στον Sharp.
Και παλι ομως "σηκωνε" λευκη σημαια στην ευκρινεια και το βαθος και βεβαια, την φωτεινοτητα.Που να παιξεις σε αυτα τα γηπεδα εαν δεν εισαι DLP?:shock:

Οπως ισως παρατηρησατε δεν σας μιλησα καθολου για τιμες.Οταν παρακολουθω και κρινω ενα μηχανημα το τελευταιο που με απασχολει ειναι η τιμη.Θεωρω πως η κριση γινεται ετσι διχως bias.Φυσικα ειναι προφανως το πρωτο που μας απασχολει και αναπουεκτα, οσο και εαν αδιαφορησουμε, ειναι κατι που το μαθαινουμε ειτε θελουμε ειτε οχι.
Ο Sharp λοιπον ειναι υπεροχος, ανεξαρτητου τιμης.
Ειναι οτι καλυτερο εχω δει μεχρι σημερα και καλα θα κανετε να το δειτε και εσεις, ειδικα εαν ειστε στην αναζητηση προβολεα στην σχετικα υψηλη κατηγορια τιμης.

Για rainbow, εγω δεν μπορω να σας μιλησω.

Για κινηση, ισως ειναι αστειο να αναφερομαστε σε αυτη την κατηγορια τιμης.Σε ολους τους προβολεις κυμανθηκε απο παρα πολυ καλη εως αριστη.

Τελος, επειδη πολλα παιδια μου ζητουν βαθμολογιες, μεσω των συζητησεων που εχουμε, η ακομα και μεσω πμ, αυτο που μπορω να κανω ειναι να δωσω μια γενικη εικονας η οποια θα αφορα τελευταιους βιντεοπροβολεις που εχω δει και σαφως θα εχει υποκειμενικα κριτηρια.Αριστα παιρνει παντα το καλυτερο μηχανημα και αυτο δεν σημαινει πως ειναι αριστο σε ολους τους τομεις.Μην ξεχνατε πως δεν υπαρχει τελειος βιντεοπροβολεας.

Sharp XV21000:100
Sim2 HT3000:92
Sony Ruby/JVC HD1:89
Benq w10000:85
Optoma HD81:84

Reaction score
1
Έχοντας την τύχη να είμαι μάρτυρας (κυριολεκτικά και μεταφορικά) της «σταύρωσης» κάποιων γιγάντων (λέγε με Sony και Sim) να συμπληρώσω και εγώ από τη μεριά μου, στα όσα πολύ εύστοχα αναφέρθηκαν μέχρι τώρα από τους χθεσινούς συνδαιτυμόνες, μερικά σχόλια-συμπεράσματα τα οποία πηγάζουν από ορισμένα θεωρητικά ερωτήματα που λίγο ως πολύ μας έχουν βασανίσει όλους πολλές φορές μέχρι σήμερα:
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>

Ερώτημα 1<SUP>ο</SUP> : Τελικά υπάρχει το καλύτερο «μάυρο»;
<o:p></o:p>
Όπως συζητήσαμε αρκετά εχθές τελικά το καλύτερο μαύρο είναι μάλλον μία προσλαμβάνουσα κατάσταση-αίσθηση που το μάτι του καθενός μας αντιλαμβάνεται διαφορετικά.
Αφού θεωρητικά το μαύρο ορίζεται ως η απόλυτη απουσία φωτός, πρακτικά το πόσο καλά θα αποδώσει ένα μηχάνημα είναι μία υποκειμενική αντίληψη.
Γιατί είναι αδύνατο να εξηγηθεί πώς ένας προβολέας (Sharp) που έπαιζε στο High Brightness της ίριδας με ρυθμίσεις από το Βαγγέλη Λάμπρου, να αποδίδει τόσο καλά όσο ένας γίγαντας (Sony) στον οποίο είχε ενεργοποιηθεί η αυτόματη ίριδα και βεβαίως είχαν γίνει παρομοίως οι απαραίτητες ρυθμίσεις και μετρήσεις!
Και ναι, όταν τα μηχανήματα πρόβαλαν “black screen” το μάυρο του Sony ήταν σαφώς εντονότερο, στην πράξη όμως οι διαφορές ήταν από ελάχιστες έως ανύπαρκτες (και μάλιστα με το Βαγγέλη να προσπαθεί αρκετά συχνα με μικρορυθμίσεις να “φέρει” το Sony κοντά στον Sharp).

Eρώτημα 2<SUP>ο</SUP>: Η τεχνολογία προβολής (λάμπας) έχει ουσιαστική σημασία;
Τελικά όπως αποδείχθηκε η τεχνολογία ενός μηχανήματος και ο τρόπος που χρησιμοποιεί για να “φωτίσει το πανί” μας από μόνη της δεν παίζει κάποιο ουσιαστικό ρόλο για να βγάλει έναν γεννημένο νικητή. Και αυτό γιατί όπου δοκιμάστηκε ο Sharp και με όποιον αντίπαλο ήταν ευκρινώς καλύτερος.
Μοναδική ΙΣΩΣ εξαίρεση η σκηνή με τα σκαλιά -που ο Γίαννος (Dream) έχει ποστάρει παραπάνω -στην οποία αν το παίδευες πολύ- στην κορυφή της σκάλας μπορούσες να διακρίνεις ελάχιστα παραπάνω λεπτομέρεια στα σκαλιά. Αφήστε βέβαια που πάθαμε πλάκα στην αρχή νομίζοντας και βλέποντας ότι ο Sony είχε τέτοιο πέπλο που συγκριτικά με το Sharp έμοιαζε να είναι μάχη LCD vs DLP...

Ερώτημα 3<SUP>ο</SUP> : Contrast και Φωτεινότητα είναι πράγματι άξια αναφοράς;
Χωρίς καμία αμφιβολία ναι! Πεντακάθαρες εικόνες, πάρα πολύ συμπαγής προβολή, γεμάτα χρώματα, καταπληκτικές λεπτομέρειες, κανένα κάψιμο ή κορεσμός στα πλάνα. Ό,τι και να σας πούμε φίλοι μου μόνο αν τα δείτε με τα μάτια σας θα το πιστέψετε!
Τα δύο αυτά στοιχεία -όσο παραδοξο και αν σας φαίνεται το θέμα της φωτεινότητας σε σχέση με τις τιμές που ο Zoglair μας ανέφερε παραπάνω!- είναι τόσο καλά "δεμένα" στο μηχάνημα αυτό που σε κάνουν να απορείς αν τελικά ο κατασκευαστής τα “μέτρησε” τα πράγματα σωστά, γιατί τελικά δεν πιστεύες αυτό που βλέπεις!
Ακόμη και ο υπογράφων που μέχρι εχθές δήλωνε fan του Sim σπό εχθές έχει νέο πρωταθλητή ο οποίος είναι “όνομα και πράγμα”: SHARP! (μέχρι νεωτέρας βεβαίως-βεβαίως…;-) )

Ερώτημα 4<SUP>ο</SUP>: Τελικά αξίζει τα λεφτά του;

Εδώ παράλληλα με τις συγκρίσεις ένα ερώτημα που ξεκίνησε από το Γενικό και το Dream έφτασε να γίνει μέτρο σύγκρισης.
Η αλήθεια είναι βέβαια πως όλα τα μηχανήματα που είδαμε εχθές έπαιζαν πραγματικά αρκετά κοντά. Οι λεπτομέρειες όμως ήταν αυτές που έδιναν το προβάδισμα. Όπως πολλές φορές έχει αναφερθεί, όποιο από τα παραπάνω μηχανήματα κι αν στήσει κάποιος στο ταβάνι του θα είναι απόλυτα ικανοποιημένος, γιατί πολύ απλά δεν θα μπαίνει στη λογική συγκρίσεων όπως κάναμε εμείς εχθές...
Όμως, αν κάποιος έχει τη διάθεση να επενδύσει τα χρήματα που απαιτεί ο Sharp θα έχει κάνει ίσως την ποιο εξαιρετική αγορά αυτή τη στιγμή.

Γιατί:
1) σίγουρα δεν αξίζει να δώσεις τα ~4.000€ παραπάνω για να πάρεις τον Sim παρά μόνο αν σε ενοχλεί το rainbow που είδαμε σε ορισμένες μόνο σκοτεινές σκηνές.
2) αν είναι να διαλέξεις μεταξύ Sony και Sharp o νικητής στην πλειοψηφία των σημείων είναι αυτός που έχει το όνομα…, ο “οξύς”!
3) τελικά, όπως ο Ανδρέας για άλλη μία φορά μας απέδειξε (κάνοντας τα “μαγικά” του) υπάρχουν οι διαφορές -λεπτομέρειες ίσως, αλλά υπάρχουν- που δεν μπορούσαμε να αντιληφθούμε σε σχέση με το "ταβάνι" δυνατοτήτων του Optoma, άρα τα ~3.000€ διαφορά έχουν τη σημασία τους, και που του δίνουν το τελικό προβάδισμα στο Sharp στο foto-finish…

Συμπερασματικά,

Τι μου άρεσε στον Sharp XV-Z21000:
  • H ποιότητα της εικόνας (από όποια μεριά και αν την αξιολογήσεις και σε όποια σύγκριση),
  • Η φωτεινότητα και η ευκρίνεια που είναι σημεία αναφοράς,
  • Το πολύ εύχρηστο drop-down menu για τις ρυθμίσεις του,
  • Το τηλεχειριστήριο που είναι ένα από τα καλύτερα και πληρέστερα που έχω δεί (με την εξαίρεση του Optoma που λατρεύω τον μπλε φωτισμό του…),
  • Η πολύ καλή διαχείριση της θερμότητας -που σε σύγκριση με το Sony στον οποίο έβραζες αυγό- έδειχνε πως το μηχάνημα παίζει “απροβλημάτιστα”,
  • Η τιμή του, η οποία είναι εντελώς τίμια για αυτά που το μηχάνημα προσφέρει
Τι δεν μου άρεσε στον Sharp XV-Z21000:
  • Το design του το οποίο είναι μάλλον χοντροκομμένο σε σύγκριση με την ομορφία του Optoma και Sim (βέβαια γούστα είναι αυτά!),
  • Ο θόρυβος από το ανεμιστηράκι, ο οποίος δεν είναι βέβαια και τρομερά ενοχλητικός, αλλά αν “στήσεις αυτί” το μηχάνημα κάτι έχει να σου πεί…,
  • Τo RBE, το οποίο προφανώς είναι απότοκο του 5x τροχού (αλλά αφού το Γενικό δεν τον ενόχλησε φανταστείτε πόσο αμελητέο είναι μπροστά στη συνολική εικόνα και εντύπωση που το μηχάνημα σου δίνει!),
  • Η ίριδα η οποία δεν είχε αρκετές διαβαθμίσεις (π.χ. σε σχέση με το Sony), αν και τελικά ακόμη και αυτές οι λίγες (3) που ήταν διαθέσιμες, σε συνδιασμό με τις υπόλοιπες δυνατότητες του μηχανήματος έκαναν το πρόβλημα να μοιάζει ότι είναι μία μίκρή παραφωνία στο όλο σύνολο…
Και τέλος δεν μου άρεσε ότι αυτή τη στιγμή δεν διαθέτω το budget για να τον αποκτήσω τον μέχρι στιγμής προσωπικό νικητή…:twisted: :roll:
Όποιος όμως φίλος είναι τυχερός, απλά… GO FOR IT!!! ;-) :mrgreen: <o:p></o:p>

Reaction score
62
Ας γράψω λοιπόν κι εγώ τις εντυπώσεις μου από το χθεσινό τέστ:<o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
Sharp vs Sony:<o:p></o:p>
Δεν μπορώ να πώ, ο Sony με εντυπωσίασε και σαν εικόνα, αλλά και με το μαύρο του, που ήταν από τα πιο βαθυά, που έχω δει σε προτζέκτορα. Δεν έλειπαν μάλιστα σκηνές, που ορκιζόμουν ότι παίζει καλύτερα από τον Sharp!!! Αλλά σε γρήγορες εναλλαγές, ή αυτόματη ίριδα του Sony, μας τα έκανε μαντάρα!! Αποτέλεσμα? Να χάνεται πληροφορία σε σχέση με τον Sharp, που, παρότι ήταν πολύ πιο φωτεινός από τον Sony, δεν καταλάβαινα καμία διαφορά. Σε πολύ φωτεινές σκηνές από την άλλη, έβλεπες ένα πέπλο, πράγμα, που στον Sharp δεν υπήρχε!! Αυτά ανάγκαζαν το Βαγγέλη να κάνει αρκετές διορθώσεις κατά τη διάρκεια της προβολής, αλλά ο Sony και πάλι ήταν ένα βήμα (μικρό) πίσω. Μπορώ να πώ ότι ο Sony μου άρεσε, αλλά ο Sharp έκλεψε την παράσταση!!!<o:p></o:p>
Sharp vs Optoma:<o:p></o:p>
Εδώ τι να αναλύσω?? Ο καημένος ο Optoma όλα τα έδωσε!! Ζορίστηκε, φυσούσε, ξεφυσούσε, αλλά τον Sharp δεν τον έπιανε πουθενά!! Ούτε στην φωτεινότητα, ούτε στην ευκρίνεια, ούτε στο μαύρο… Σε όλα ο Sharp ήταν ένα βήμα παραπάνω!!! Τι κι αν είχε scaler… Κρίμα όμως γιατί ήταν άνιση μάχη για τον Optoma, ενώ μεμονωμένα είναι πολύ καλό μηχανάκι. Δεν χρειάζεται περισσότερη ανάλυση. Νομίζω ότι ο Sharp τον χτύπησε ανελέητα!!!<o:p></o:p>
Sharp vs Sim2<o:p></o:p>
Χεχε!! Εδώ είχαμε μάχη γιγάντων!! Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή δυσκολεύτηκα πολύ να βρώ διαφορές στην εικόνα!! Μου φαινόταν σε μερικές σκηνές ο Sharp, πιο φωτεινός και σε άλλες ο Sim. Είχα μπερδευτεί πολύ!! Και πράγματι διπλα δίπλα οι διαφορές ήταν ελάχιστες. Χρωματική απόδοση ισάξια, απόδοση λευκού το ίδιο και το μαύρο αρκετά καλό και στους 2. Αλλά, καθώς περνούσε η ώρα, και συνήθιζε το μάτι μου, άρχισαν να φαίνονται διαφορές!! Η εικόνα του Sharp μου φάνηκε πιο φυσική και πιο ξεκούραστη στο μάτι. Άρχισα να διακρίνω λεπτομέρειες στην εικόνα, που ο Sim δεν μπορούσε να αποδώσει ή τις απέδιδε φτωχά. Σε μερικές σκηνές, μου φαινόταν ότι ο Sharp είχε πλουσιότερη γκάμα χρωμάτων. Τελικά για τα μάτια μου ο Sharp νίκησε στα σημεία τον Sim.<o:p></o:p>
Ελαττώματα?? Υπήρχαν μερικά πράγματα που με χάλασαν (!!!!!). Το ένα ήταν το αυξημένο rainbow, που, αν και εμένα δεν με ενοχλεί, σίγουρα θα λειτουργήσει ανασταλτικά σε κάποιον που τον πειράζει. Επίσης περίμενα περισσότερες ρυθμίσεις για την ίριδα. Ειδικά από την πρώτη σκάλα (τελείως ανοιχτή), μέχρι τη μεσαία, η διαφορά είναι τεράστια. Από τη μεσαία στην κλειστή ίριδα δεν έχει τόσο μεγάλη διαφορά. Η ίριδα πάντως καλό είναι να μένει ανοιχτή. Γιατί στις μικρότερες σκάλες, παίρνουμε μεν καλύτερο μαύρο, αλλά χάνεται πολύ πληροφορία!!!<o:p></o:p>
Τι μου έκανε εντύπωση?? Η μεγάλη φωτεινότητα του Sharp, παρότι δηλώνει μόνο 1000 Ansi Lumens!!!! Βέβαια το προβόλι είχε γράψει μόνο 13 ώρες και δεν ξέρω τι παίζει με 150+!!<o:p></o:p>
Αν πούμε ότι ο Sharp παίρνει 10/10 τότε έχει ως εξής:<o:p></o:p>
Sony: 8/10<o:p></o:p>
Optoma: 7/10<o:p></o:p>
Sim2: 9/10<o:p></o:p>

GTX

Reaction score
39
Εγώ μόνο ένα πράγμα έχω να πω...

Καλά ρε κουφάλες κάνατε συγκριτικό στα μουλωχτά?????? :mad_3::mad_3::mad_3:

Τί θα γίνει ρε παιδιά έχει κουραστεί το θέμα, κάθε μήνα θα αλλάζουμε τον προβολέα που λιγουρευόμαστε??? Είχαμε τον 81, μετά θέλαμε το Benq, μετά θέλαμε το SIM, μετά θέλαμε το JVC τώρα θέλουμε τον Sharp...

Reaction score
3
...κάνατε συγκριτικό στα μουλωχτά????? :mad_3::mad_3::mad_3:
Κι εγώ την ίδια απορία έχω. Αλλά εδώ που τα λέμε, συνέχεια τα ιδια άτομα πήγαιναν με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ποικιλία στις απόψεις όσων έβλεπαν και σύγκριναν.
Κι από αυτή την άποψη, σωστό είναι να γίνεται συγκριτικό μόνο από τους ειδήμονες και μετά να γίνεται και με μέλη.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Re: Sharp XV-Z21000: Εντυπώσεις και συγκρίσεις

Θα ήθελα εδώ να συγχαρώ και να ευχαριστήσω ακόμα μία φορά τον Ανδρέα, τον zoglair και τον Βαγγέλη Λάμπρου και για αυτό το συγκριτικό!

Ξόδεψαν πολλές ώρες προετοιμασίας για να δούμε την "μάχη των γιγάντων"!

Reaction score
3

Δηλαδή, θα γίνει παρουσίαση και στα μέλη;

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Δηλαδή, θα γίνει παρουσίαση και στα μέλη;
Κων/νε, πιστευω πως οι συντονιστες θα ανακοινωσουν συντομα τις διαδικασιες κατω απο τις οποιες θα γινονται τα συγκριτικα απο εδω και περα.Σαφως και δεν θα γινει επαναληψη του συγκριτικου καθως αυτο απο μονο του προυποθετει αρκετο "τρεξιμο".

Reaction score
1
Ηλεκτρικό zoom & focus έχει ?
Άναφέρεται στον πίνακα χαρακτηριστικών του post #12

Καλά ρε κουφάλες κάνατε συγκριτικό στα μουλωχτά?????? :mad_3::mad_3::mad_3:
Κι εγώ την ίδια απορία έχω

Όπως (πολύ ορθά) έχετε παρατηρήσει, η πολιτική των συγκριτικών του avsite έχει αλλάξει. Τα συγκριτικά δεν προαναγγέλλονται και συνεπώς δεν υπάρχει δυνατότητα δημόσιας πρόσκλησης ενδιαφέροντος και άρα ευρύτερης συμμετοχής μελών.

Αυτό έγινε κατόπιν ωρίμου σκέψεως και σωρείας προβλημάτων - τόσο πρακτικών όσο και λειτουργικών - που η προηγούμενη μέθοδος μας προκαλούσε.

Ο χώρος, όπως πολύ καλά γνωρίζουν όσοι τον έχουν επισκεφτεί, είναι περιορισμένος. Μια προαναγγελία - συνοδευόμενη ή μη από δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος - κινδυνεύει πολύ εύκολα να δυσαρεστήσει ούτως ή άλλως κάποια από τα μέλη μας τα οποία απλά δεν πρόλαβαν να δηλώσουν συμμετοχή. Πολλές φορές, μέλη τα οποία δήλωναν συμμετοχή δεν μπορούσαν - για τον α' ή β' λόγο να φανούν συνεπείς - με αποτέλεσμα να στερούν τη δυνατότητα από άλλα μέλη. Άλλες φορές πάλι, είχαμε το φαινόμενο της αθρόας προσέλευσης - ακόμη και μελών που δεν είχαν δηλώσει συμμετοχή - με αποτέλεσμα το αδιαχώρητο και τη μη ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας. Τελικώς, οποιαδήποτε προσπάθεια - στοιχειώδους έστω - οργάνωσης έπεφτε στο κενό.

Τα αποτελέσματα είναι γνωστά και νωπά: Φωνές διαμαρτυρίας και, πολλές φορές, κακόβουλης κριτικής. Κριτικής σε μια προσπάθεια που στηρίζεται στην καλή θέληση και υλοποιείται σε βάρος του ελεύθερου χρόνου τον οποίον κάποιοι προσφέρουν αφειδώς.

Οι ατομικές προσκλήσεις και η μη ανακοινώσιμη μέρα και ώρα διεξαγωγής των συγκριτικών μας βοηθούν αφενός στην επίλυση οργανωτικών και χωροταξικών προβλημάτων, αφετέρου στην υλοποίηση μιας εύρυθμης και ουσιαστικής διαδικασίας.

Η ουσία ήταν και είναι η ενημέρωση των χιλιάδων αναγνωστών του avsite, που ούτως ή άλλως είναι αδύνατον να έχουν εξ ιδίων εμπειρία. Πέραν αυτού, η πόρτα της Ηχοέκφρασης είναι πάντοτε ανοιχτή και ο χώρος της φιλόξενος.

Ελπίζουμε στην κατανόησή σας.

Reaction score
0
Απάντηση: Sharp XV-Z21000: Εντυπώσεις και συγκρίσεις

:respect: μαλιστα ,μαλιστα:smoking:
τι σημαινει punch:sad:
ωραια και σαφεστατα αυτα που γραψατε..πρωτη φορα βλεπω να συμφωνειτε με το χαϊτεκ:happy_5: Το παιδι που ποσταρε τις φωτο απλα να πω :respect: σαφεστατες !! Εγω πειστηκα,μια που πιστευω οτι η φωτεινοτητα + ο ελεγχος στο μαυρο μπορει να μην δινουν τα τελεια νουμερα αναφορας ,αλλα ειναι απολαυση οταν βλεπεις μια ταινια :cool_4: rainbow το παρακαμπτω γιατι ποτε δεν ειδα παρα μονο σε εναν nec πριν 4-5 χρονια:happy_8: Δυο πραγματα πρεπει να λυσω..ενα ειναι ο θορυβος(ειπαμε βιτσια ειναι αυτα)και το δευτερο η τιμη του..στο δευτερο τα 8 χιλιαρικα ειναι η τελικη τιμη??εε φανταστικε ανδρεα?

Reaction score
4
Re: Απάντηση: Sharp XV-Z21000: Εντυπώσεις και συγκρίσεις

:respect: μαλιστα ,μαλιστα:smoking:
τι σημαινει punch:sad:
ωραια και σαφεστατα αυτα που γραψατε..πρωτη φορα βλεπω να συμφωνειτε με το χαϊτεκ:happy_5: Το παιδι που ποσταρε τις φωτο απλα να πω :respect: σαφεστατες !! Εγω πειστηκα,μια που πιστευω οτι η φωτεινοτητα + ο ελεγχος στο μαυρο μπορει να μην δινουν τα τελεια νουμερα αναφορας ,αλλα ειναι απολαυση οταν βλεπεις μια ταινια :cool_4: rainbow το παρακαμπτω γιατι ποτε δεν ειδα παρα μονο σε εναν nec πριν 4-5 χρονια:happy_8: Δυο πραγματα πρεπει να λυσω..ενα ειναι ο θορυβος(ειπαμε βιτσια ειναι αυτα)και το δευτερο η τιμη του..στο δευτερο τα 8 χιλιαρικα ειναι η τελικη τιμη??εε φανταστικε ανδρεα?
Παντως οι φωτος (οπως τα εχουμε ξαναπει) δεν εδειξαν καθολου το μεγαλο οπλο του sharp δηλαδη την γυαλαδα του.

Reaction score
1
Άναφέρεται στον πίνακα χαρακτηριστικών του post #12

Όπως (πολύ ορθά) έχετε παρατηρήσει, η πολιτική των συγκριτικών του avsite έχει αλλάξει. Τα συγκριτικά δεν προαναγγέλλονται και συνεπώς δεν υπάρχει δυνατότητα δημόσιας πρόσκλησης ενδιαφέροντος και άρα ευρύτερης συμμετοχής μελών.

Αυτό έγινε κατόπιν ωρίμου σκέψεως και σωρείας προβλημάτων - τόσο πρακτικών όσο και λειτουργικών - που η προηγούμενη μέθοδος μας προκαλούσε.

Ο χώρος, όπως πολύ καλά γνωρίζουν όσοι τον έχουν επισκεφτεί, είναι περιορισμένος. Μια προαναγγελία - συνοδευόμενη ή μη από δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος - κινδυνεύει πολύ εύκολα να δυσαρεστήσει ούτως ή άλλως κάποια από τα μέλη μας τα οποία απλά δεν πρόλαβαν να δηλώσουν συμμετοχή. Πολλές φορές, μέλη τα οποία δήλωναν συμμετοχή δεν μπορούσαν - για τον α' ή β' λόγο να φανούν συνεπείς - με αποτέλεσμα να στερούν τη δυνατότητα από άλλα μέλη. Άλλες φορές πάλι, είχαμε το φαινόμενο της αθρόας προσέλευσης - ακόμη και μελών που δεν είχαν δηλώσει συμμετοχή - με αποτέλεσμα το αδιαχώρητο και τη μη ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας. Τελικώς, οποιαδήποτε προσπάθεια - στοιχειώδους έστω - οργάνωσης έπεφτε στο κενό.

Τα αποτελέσματα είναι γνωστά και νωπά: Φωνές διαμαρτυρίας και, πολλές φορές, κακόβουλης κριτικής. Κριτικής σε μια προσπάθεια που στηρίζεται στην καλή θέληση και υλοποιείται σε βάρος του ελεύθερου χρόνου τον οποίον κάποιοι προσφέρουν αφειδώς.

Οι ατομικές προσκλήσεις και η μη ανακοινώσιμη μέρα και ώρα διεξαγωγής των συγκριτικών μας βοηθούν αφενός στην επίλυση οργανωτικών και χωροταξικών προβλημάτων, αφετέρου στην υλοποίηση μιας εύρυθμης και ουσιαστικής διαδικασίας.

Η ουσία ήταν και είναι η ενημέρωση των χιλιάδων αναγνωστών του avsite, που ούτως ή άλλως είναι αδύνατον να έχουν εξ ιδίων εμπειρία. Πέραν αυτού, η πόρτα της Ηχοέκφρασης είναι πάντοτε ανοιχτή και ο χώρος της φιλόξενος.

Ελπίζουμε στην κατανόησή σας.
Παντος θα μου επιτρεψουν οι συντονιστες να διαφωνησω με αυτο που γινετε.
Ξερω οτι τα συγκριτικα οπως γινοντουσαν στο παρελθον ειχαν προβληματα σαν και αυτα που προαναφερθηκαν.Ξερω οτι καποια απο αυτα δεν γινανε με τον τροπο που επρεπε και που ηθελαν ολοι. Αλλα το να γινονται με μια κλειστη "κλικα"
ανθρωπων αυτο εγιρει και καποια ερωτηματικα.Μου θυμιζει λιγο τα τεστ των περιοδικων που πολλοι εδω μεσα κατακρινουν για την ορθοτητα τους.
Θα μπορουσατε να τα κανετε λιγο ποιο αυστηρα τα κριτηρια οσον αφορα την προσελευση και την δομη ολου του συγκριτικου χωρις να γινοντα σε κλειστο
"οικογενειακο" κυκλο.
Ξερω οτι πολυ δεν θα συμφωνησετε με τα λεγομενα μου αλλα νομιζω οτι παει να γινει πολυ πριβε το πραγμα.
Μακαρι να εχω αδικο σε αυτο και εσεις να ειστε αυτοι που θα με διαψευσουν .

Reaction score
8.350
Απάντηση: Re: Sharp XV-Z21000: Εντυπώσεις και συγκρίσεις

δεν συμφωνω με την πολιτικη αυτη.Ο τροπος συγκριτικων ηταν ο ιδιος απο καταβολης Φορουμ και ο περιορισμενος αριθμος ατομων μπορει να γινει με
την κλασσικη μεθοδο των Α πρωτων κλπ.
Με αυτο τον τροπο,ανοιγεται απλετος χωρος για να αμφισβητησει ο οποιοσδηποτε πως γινεται η επιλογη των ατομων απο τη διευθυνση.
Και οταν μιλαμε για "κακοβουλη"κριτικη χειροτερευει το πραγμα.

Reaction score
1
babilon & Δημήτρη, οι γνώμες σας σεβαστές και καλοδεχούμενες.

Θα πρέπει όμως να γνωρίζετε, και αν γνωρίζετε σας θυμίζω απλά, ότι όσον αφορά στους προβολείς το μαγείρεμα των αποτελεσμάτων γίνεται πανεύκολα και ελέω πλήθους. Ένα τικ σε μία από τις πολυάριθμες ρυθμίσεις είναι αρκετό ώστε να οδηγήσει ακόμη και τον καλύτερο προβολέα, σε μειονεκτική θέση. Και αν νομίζετε ότι είστε αρκετά έμπειροι ώστε να το καταλάβετε, τότε τι θα λέγατε για λίγα μέτρα καλώδια παραπάνω, για διαφορετική σύνδεση, για λίγο defocus, και ένα μύριο άλλους τρόπους.

Εάν, κατά συνέπεια, η πρόθεσή μας είναι η ανάδειξη του ενός ή του άλλου, αυτό μπορεί να γίνει το ίδιο εύκολα είτε σε στενό οικογενειακό κύκλο είτε σε αμφιθέατρο.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53

Πάντως από ότι έχω δει εκτός από τους αναντικατάστατους (Ανδρέας, Βαγγέλης Λάμπρου, zoglair) σε κάθε συγκριτικό συμμετέχουν και διαφορετικά μέλη.

Δεν μιλάμε δηλαδή για μία "κλειστή" ομάδα ίδιων ανθρώπων... και αυτό οι συντονιστές το κάνουν προφανώς για να ενδυναμώσουν την αξιοπιστία του συγκριτικού.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.699
Members
38.599
Νεότερο μέλος
TMantΖ@13