Canon 30D Vs Canon eos400

Reaction score
4.389
Ξέρω η διαφορά τιμής είναι κοντά στα 300ευρώ αλλά αξίζει αυτή η διαφορά ???
Αν κάποιος τις έχει δοκιμάσει έστω για λίγο θα με ενδιέφερε πολύ η γνώμη του. Γιατί τα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν λένε πολλές φορές την αλήθεια.
Ποία θα προτιμούσατε αν είχατε προϋπολογισμό 800 ευρώ και για να φτάσετε στην 30D θα έπρεπε να ζοριστείτε αρκετά???

Reaction score
14
Αν τις πιάσεις και τις 2 στα χέρια σου θα καταλάβεις.

Η μία (400D) είναι ένα "πλαστικό" παιχνιδάκι ενώ η άλλη (30D) μια ημιεπαγγελματική μηχανή.

Οι διαφορές τους είναι αρκετές με πολλές από αυτές να γέρνουν την πλάστιγγα υπέρ της 30D.
Π.χ το Viewfinder.
Αυτό της 30D είναι όνειρο. Της 400D από τα μέτρια. Προς κακά.

Από την άλλη η 400D είναι "10άρα". Ενώ η 30D "8άρα"
Δεν θεωρώ σοβαρή αυτή τη διαφορά σε πραγματικές συνθήκες.
Πιθανότατα να φανεί σε τεράστιες εκτυπώσεις ή σε "γενναία" crops.
Η 400D είναι σίγουρα πιο....φορητή.
Στην κατηγορία των SLR...εμένα προσωπικά αυτό δεν μου αρέσει.

Η πρόταση μου είναι να πας να τις "δοκιμάσεις" και τις 2.
Θεωρώ πολύ σημαντικό η μηχανή σου να σου ..κάθεται στο χέρι. :happy_6:
Είμαι σίγουρος για το πια θα σε "τραβήξει" και για ποιούς λόγους.

Πάντως έχε υπόψη σου οτι τελικά, την διαφορά στο αποτέλεσμα (φωτογραφία) δεν θα την κάνει το σώμα.
Θα την κάνει ο φακός.
Οι φθηνοί φακοί της Canon κατά κοινή ομολογία είναι μάπα.
Ειδικά αυτός του kit της 400D.
Ο οποίος κάνει μόλις ένα κατοστάρικο. :shock: :?
(To UV φιλτράκι μου και to polarizer μου κοστίζουν 130€)

Προυπολόγισε οπωσδήποτε κάτι μεταξύ 300 και 700 € για φακό zoom.
Κάτι σε 18-70 (28-105 στα 35mm) ή παραπάνω είτε Sigma-Tamron είτε Canon.
Δυστυχώς σε Canon δεν θα βρεις τίποτα της προκοπής πριν το 500άρικο.

Συνοψίζοντας.

Ή αγοράζεις το "φθηνό σώμα" με τον ακρβό φακό και μένεις όπως είσαι....ή αγοράζεις το ακριβό
σώμα με τον φθηνό φακό και σε δεύτερο χρόνο πετάς τον φακό (κυριολεκτικά) και αγοράζεις έναν
της προκοπής να ευχαριστηθείς την επένδυσή σου.

Για αναλυτικότατες πληροφορίες και τα πιο αξιόπιστα τεστ της "αγοράς"...

CAnon EOS 400D

Canon EOS 30D

:happy_4:

Η οικονομική διαφορά των 2 σωμάτων σε ...οικονομικό κατάστημα είναι πάνω από 300 €

Reaction score
2
+1 και από μένα για την 30D.

εχοντας δοκιμάσει και τις δύο η 400d είναι σίγουρα πιο πλαστικούρα και δεν ξέρω πόσο θα σου κρατήσει (η 30d έχει σώμα από μαγνήσιο και weather sealing αν δεν κάνω λάθος). επισης θα έχεις και κάποιο πρόβλημα να μοντάρεις μεγάλους ζοομ φακούς λόγω του πλαστικού mount (δεν αντέχει τόσο βάρος)

από την άλλη η 30d είναι πιο βαριά και μαζί με ένα καλό L φακό την νοιώθεις ακόμα πιο βαριά σε σχέση με την 400d.

σε γενικές γραμμές αν θες κάτι φθηνό αλλά όχι τόσο αξιόπιστο πάρε την 400d.
αν θες κάτι να σου κρατήσει αρκετά χρόνια πάρε την 30d.

από θέμα ποιότητας φωτογραφίας και δυνατοτήτων και οι δυο είναι πάνω κάτω τα ίδια (ISO, noise, κλπ.).

εγώ πήρα πριν ένα χρόνο την 30d μαζί με τον 24-105L/4 από Hong Kong και δεν το μετάνιοσα ποτέ (ίσως λίγο λόγο του βάρους της μαζί με τον L).

Τώρα ψάχνω να βρω ποιο φακός θα είναι ο πρώτος μου prime :happy_9:. η Canon έχει τόσους ωραίους φακούς που έχω χαζέψει :crazy_1:

Reaction score
4.389
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Την μηχανή την θέλω για αρκετά χρόνια και για διασκέδαση και μόνο δεν είναι σχετικό με το επάγγελμα μου ούτε είμαι γνώστης του αντικειμένου.
Σαν αντοχή και ποιότητα ίσως να αξίζει τα 300 ευρώ παραπάνω η 30D απλώς δεν ξέρω με το πέρασμα των χρόνων αν τα 8 megapixel είναι πολύ λίγα.

Reaction score
164
απλώς δεν ξέρω με το πέρασμα των χρόνων αν τα 8 megapixel είναι πολύ λίγα.
Μην φοβάσαι, με το πέρασμα των χρόνων δεν μειώνονται τα megapixels. :happy_8:
Σοβαρά τώρα, τα 8 είναι υπεραρκετά για κάθε φυσιολογική χρήση. Μην "ψαρώνεις" με τα μαρκετίστικα κόλπα των megapixel. Πάρε μια φωτογραφία 8mp κάνε της απλό scale στα 12mp και θα δεις ότι η φωτογραφία παραμένει πολύ καλύτερη από κάποιες που βγάζουν οι 12ρες compact, γεμάτες θόρυβο, παραμορφώσεις και χρωματικές εκτροπές.

Reaction score
2
από την στιγμή που λές ότι το budget σου είναι 800euro και θα ζοριστείς να ανέβεις παραπάνω, πάρε τωρα την 400d με τον κιτ φακό και μην κοιτάξεις πίσω...
μια συμβουλή: οπωσδήποτε πάρε μαζί και τον 50/1.8 φακό (περίπου 80euro) για φωτογραφίες σε εσωτερικους χώρους με φυσικό/ελάχιστο φωτισμό και όταν έχεις περισότερα λεφτά και εμπειρία (το βασικότερο), πάρε κάποιο καλύτερο φακό ανάλογα με το στυλ φοτογραφιών που βγάζεις (πορτρέτα, σπορ, τοπία, κλπ.)

Reaction score
5
Το σώμα αλλάζει. Ιδιαίτερα τώρα που μπήκαμε στα ψηφιακά.
Οι φακοί μένουν. Και όταν με το καλό πάμε σε full frame dSLR καλό θα ήταν να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους φακούς μας.

Προσωπικά πήγα πρόσφατα σε 400D (το κέλυφος είναι πλαστικό, αλλά έχει ατσάλινο σκελετό), και στον 17-40 L, μαζί με τον 50/1.8 (τόσο φθηνός που είναι κρίμα να μην τον πάρεις). Έρχεται και ένας 28-135 ελπίζω σύντομα.
Βέβαια έχω και ένα αναλογικό body Canon και ήθελα οι φακοί να είναι διαθέσιμοι και για αυτό.

Αν δεν νοιάζει κάποιον αυτό, τότε ο Sigma 30/1.4 (κοντά στο 50 σε αντίστοιχη 35mm), που είναι σχεδιασμένος για τις dSLR με μικρότερο από 35mm αισθητήρα, είναι ίσως η καλύτερη επιλογή. Standard φακός που αφήνει πολύ φως να περάσει.

Δες και εδώ αφού διαβάσεις τα παραπάνω. Το παλικάρι ξέρει τι λέει (συνήθως).

Reaction score
2
The more expensive Canons are metal on the inside and plastic on the outside. The Rebel XTi is plastic everywhere except the lens mount. It should be rugged enough to survive a few drops, some rain, and dust. Very likely you'll want to trade the camera in for a new and improved model before the mechanicals or electronics fail.
απότι λεει και ο τύπος παραπάνω, η 400d είναι όλη πλαστικό εκτός από το mount... Πάντως και πάλι μέχρι να χαλάσει σε 3-4χρόνια θα έχουν βγει πολύ καλυτερα σώματα :)

Reaction score
5
Πάντως δεν κατάλαβα αν τα 800 ευρώ είναι ΚΑΙ για body ΚΑΙ για φακό.
Αν είναι, σίγουρα θα πήγαινα για την 400D με τον κιτ φακό και τον 50/1.8 όπως πρότεινε ο giannis.k. Αν είναι μόνο για body, πάλι την 400D θα έπαιρνα με 680 ευρώ (μόνο body), και δώσε τα ρέστα μέχρι ένα χιλιάρικο, για έναν καλό zoom (και τον 50/1.8 ίσως).
Πάντως αναλόγως την χρήση, μια μηχανή θα κρατήσει πολλά χρόνια έτσι κι αλλιώς. Εδώ κόσμος έχει τραβήξει δεκάδες χιλιάδες φωτογραφίες με την 300D, και ήδη χιλιάδες με την 400D, και δεν έχουν πρόβλημα. Εδώ κόσμος έχει κάτι compact των 2 Megapixels και δουλεύουν ακόμα...μην κολλάμε σε τέτοια πράγματα.

Reaction score
5
απότι λεει και ο τύπος παραπάνω, η 400d είναι όλη πλαστικό εκτός από το mount... Πάντως και πάλι μέχρι να χαλάσει σε 3-4χρόνια θα έχουν βγει πολύ καλυτερα σώματα :)
Το dpreview λέει:
Plastic (Stainless Steel chassis)

Τι να σου πω. Εδώ την έχω και δεν μου κάνει για εντελώς πλαστική. Είναι compact μεν, αλλά αρκετά solid δε...

Reaction score
14
Το σώμα αλλάζει. Ιδιαίτερα τώρα που μπήκαμε στα ψηφιακά.

Η λέξη ψηφιακά είναι το κλειδί.
Αντίθετα με τα αναλογικά σώματα οπού μπορέι να περάσει κανείς μια ζωή μαζί τους.
Σύμφωνα με αυτή τη λογική ...ψηφίζω το φθηνό σώμα. :happy_6:

Οι φακοί μένουν. Και όταν με το καλό πάμε σε full frame dSLR καλό θα ήταν να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους φακούς μας.
Σωστότερα, θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους παλαιούς αναλογικούς (35mm) φακούς μας.
Όχι τους "ψηφιακούς" πετσοκομένους κατα 1,5 ή 1,6 FOV factor.
Επίσης...αν ....ταιριάζουν στην μοντούρα του μελλοντικού σώματος. :happy_6:
(Η Canon εδώ δεν έχει ...την καλύτερη των παραδόσεων.)

Προσωπικά πήγα πρόσφατα σε 400D (το κέλυφος είναι πλαστικό, αλλά έχει ατσάλινο σκελετό), και στον 17-40 L, μαζί με τον 50/1.8 (τόσο φθηνός που είναι κρίμα να μην τον πάρεις). Έρχεται και ένας 28-135 ελπίζω σύντομα.
Βέβαια έχω και ένα αναλογικό body Canon και ήθελα οι φακοί να είναι διαθέσιμοι και για αυτό
.

Καλή επιλογή φακών.
Ο 17-40L....τελικά ...μάλλον...είναι υπερτιμημένος.
Υπάρχουν πολύ βολικότερα ζοομ φακουδάκια από τις Sigma-Tamron σε καλύτερα λεφτά και στο ίδιο οπτικά επίπεδο ποιότητας.
Ο 28-135 σε ψηφικό σώμα με 1,6 FOV γίνεται... δύσκολος...για καθημερινή χρήση. (Τα σαφάρι εξαιρούνται) :happy_8:

Reaction score
14
.
Σαν αντοχή και ποιότητα ίσως να αξίζει τα 300 ευρώ παραπάνω η 30D απλώς δεν ξέρω με το πέρασμα των χρόνων αν τα 8 megapixel είναι πολύ λίγα.

Τι είναι αυτό που θα ήθελες να κάνεις με την μηχανή και (πιστεύεις ότι) δεν αρκούν τα 8 megapixels;

Reaction score
5
Η λέξη ψηφιακά είναι το κλειδί.
Αντίθετα με τα αναλογικά σώματα οπού μπορέι να περάσει κανείς μια ζωή μαζί τους.
Σύμφωνα με αυτή τη λογική ...ψηφίζω το φθηνό σώμα. :happy_6:
Ακριβώς γιαυτό προτείνω κι εγώ φθηνό σώμα.

Σωστότερα, θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους παλαιούς αναλογικούς (35mm) φακούς μας.
Όχι τους "ψηφιακούς" πετσοκομένους κατα 1,5 ή 1,6 FOV factor.
Επίσης...αν ....ταιριάζουν στην μοντούρα του μελλοντικού σώματος. :happy_6:
(Η Canon εδώ δεν έχει ...την καλύτερη των παραδόσεων.)
Αυτό εννοώ φυσικά. Γι'αυτό μίλησα για τον Sigma 30/1.4 που είναι "ψηφιακός" φακός.

Το EF παίζει από το 1987. Δεν είναι δα και λίγο. Η Nikon είναι ίσως λίγο καλύτερη σ'αυτό, αλλά σάμπως δεν έχει incompatibilities (παλιοί φακοί - νέα σώματα, νέοι φακοί με παλιά σώματα); Πολλές απ'ότι διαβάζω.

Το θέμα είναι ότι διάφοροι παλιότεροι Sigma/Tamron/Tokina κλπ δεν παίζουν με τα νέα σώματα Canon που βγαίνουν, γιατί δεν έχουν αγοράσει το API, αλλά το έχουν κάνει reverse engineer. Έτσι, όταν το firmware μιας νέας μηχανής υποστηρίζει μια δυνατότητα, που ήταν στο αρχικό spec, αλλά που μόνο η Canon ξέρει, τότε πολλοί παλιοί φακοί τρίτων εταιρειών ΔΕΝ παίζουν ή θέλουν αναβάθμιση από την εταιρεία στην καλύτερη. Αυτός είναι λόγος για να προτιμούμε Canon φακούς.
Ελπίζουμε όλοι, να αγοράσουν το API και τρίτες εταιρείες, για να δουλεύει καλύτερα ο ανταγωνισμός.

Ο 28-135 σε ψηφικό σώμα με 1,6 FOV γίνεται... δύσκολος...για καθημερινή χρήση. (Τα σαφάρι εξαιρούνται) :happy_8:
Επειδή έχω καλύψει το wide-angle και στο 35mm και στο x1.6, με τον 17-40, είπα να πάω στον 28-135 IS, για το telephoto κομμάτι. Εντάξει, στο x1.6 είναι περισσότερο telephoto! :-D

Reaction score
3
Θα συμφωνήσω με τον ak1s και τον preve σχετικά με την επένδυση στο φακό. Οι φακοί μένουν τα σώματα αλλάζουν. Ειδικά τώρα με τις ψηφιακές που οι τεχνολογίες αλλάζουν πολύ γρήγορα μια χαρά θα είσαι με τη 400D. Εγώ προσωπικά θα περίμενα το full frame για να σκεφτώ αλλάγή. Για το grip ίσως θα ήταν σκόπιμο να κοιτάξεις το battery grip, και θα "κάτσει" πολύ καλύτερα στο χέρι σου

Reaction score
1
εαν θελεις την 400 για χρηση εντος ( παιδια κλπ) μαλλον θα χρειαστεις και φλας
εγω τουλαχιστον το χρειαστηκα

Reaction score
4.389
Τι είναι αυτό που θα ήθελες να κάνεις με την μηχανή και (πιστεύεις ότι) δεν αρκούν τα 8 megapixels;
Για μια καλή καθαρή από πιξέλιασμα εκτύπωση τουλάχιστον Α4 χαρτί θα ήθελα με άνεση να γίνετε. Και γιατί όχι αν ποτέ τύχει και για κάτι πιο μεγάλο.

Reaction score
4.389
α.
μια συμβουλή: οπωσδήποτε πάρε μαζί και τον 50/1.8 φακό (περίπου 80euro) για φωτογραφίες κλπ.)

Πού τον έχουν τόσο αν θέλεις στείλε ένα πμ γιατί εγώ τον βρήσκω τουλάχιστον 100 και πάνω

Reaction score
2
και ο Κατερέλος (katerelos.gr) και το adorama (adorama.gr) τον έχουν περίπου τόσο. προσωπικά θα διάλεγα τον κατερέλο λόγω του καλού ονόματος που έχει στην αγορά.
επίσης πάντα υπάρχει και το idealo.de για αγορές από ιντερνετομάγαζα Γερμανίας.

εαν χαζεύεις σε forums, το κορυφαίο site με κριτικές και απόψεις για DSLR είναι το dpreview.com, ενώ από Ελλάδα πολύ καλό είναι και το dpgr.gr

φιλικά,
Γιάννης

Reaction score
5
Για μια καλή καθαρή από πιξέλιασμα εκτύπωση τουλάχιστον Α4 χαρτί θα ήθελα με άνεση να γίνετε. Και γιατί όχι αν ποτέ τύχει και για κάτι πιο μεγάλο.
Αυτό που λες γίνεται και με compact των 4 Megapixels. Πρόσεχε, μιλάμε για σωστή φωτογραφία, με μπόλικο φως, σε ISO 100, με καλό επεξεργαστή και noise reduction.

Τώρα προφανώς με μια dSLR με πολύ μεγαλύτερο αισθητήρα (σε διαστάσεις, όχι απαραίτητα pixels), 'πιάνεις' περισσότερο φως για τις ίδιες συνθήκες, άρα οι εκτυπώσεις θα είναι πολύ καλύτερες.

Τονίζω και πάλι, μπόλικο φως, γιατί οι ψηφιακές μηχανές πάσχουν από 'θόρυβο' λόγω απουσίας φωτός.

Τα πολλά pixels βοηθούν να κάνεις crop μια σκηνή, και πάλι να έχεις αρκετά megapixels ώστε να βγει καλή η εκτύπωση.

Όπως είπαν και άλλοι, για τις dSLR στα επίπεδα τιμών που συζητάμε, το επόμενο στάδιο είναι το full frame. Μέχρι να πέσει κάτω του χιλιάρικου (δολάρια) όμως, έχουμε λίγα χρόνια.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • loggeo
    Projectors
  • spylab
    Shalom

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.358
Members
38.301