Συνδέσεις hdmi/component - συμβατότητα fps

Reaction score
4
Βρε τα μπερδέψαμε πάλι! Το desktop είναι στατικό, φαντάσου ένα παγωμένο game, δεν αλλάζει το frame, έχουμε 0fps. Για να μην βγάλουμε τα μάτια μας, η οθόνη ανανεώνεται 60-100-όσες φορές αντέχει, έχει πχ 60Hz ανανέωση (refresh rate) που είναι σταθερή, ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ Ο Η/Υ.

Μόνος σου τα λες: Το μεγάλο κουτί της τηλεόρασης έχει το δικό της frame rate. Ποιός σου λέει ότι είναι 60fps.

Blizard, για να μην βολοδέρνεις, μια απλή ερώτηση, από αυτές που δεν απαντάς ποτέ:
Το frame rate πιστεύεις ότι είναι το ίδιο με το refresh rate;
Το refresh rate καθορίζει το frame rate;
Απλή απάντηση θέλω: "Ναι, είναι το ίδιο/Όχι δεν είναι το ίδιο"
Εγω παντως εχω την ταπεινη αποψη και μπορει να κανω και λαθος οτι τετοια θεματα δεν υπαρχουν σε fixed αναλυσεις πχ στα 60hz που μπορουν πια οι καινουργιες 1080p να διαχειριζονται ευκολα.
Σε αυτες τις fixed προσπαθουν να παιξουν και οι κονσολες για να μην ξεφυγουν τα πραγματα και πιανουν το μεγαλυτερο κοινο.
Τα πραγματα γινονται πολυπλοκα και ομιχλωδες οταν αναφερομαστε σε pc.
Εκει χανεται το πραγμα και εκει ειναι η μονη περιπτωση πιστευω που αρχιζει να μην ισχυει 1hz = 1 frame.
Τωρα βεβαια ολα αυτα παντα απο προσωπικη αντιληψη και τιποτα αλλο.

Reaction score
164
Ναι .... ας το λέμε ανανέωση για να τελειώσουμε.
Δηλαδή μία οθόνη με refresh rate 100Hz θα δείχνει 100fps;
Αν αυτό κατάλαβες, σε παραπέμπω σε προηγούμενη παράθεση του Smooth Criminal
"This is where we reach our first misconception: the flickering visible on some computer screens is actually not related to FPS, it has to do with Refresh Rate; FPS and Refresh Rate are two separate and independent things"

Αν μετά από τόσα κατάλαβες ότι είναι το ίδιο, σηκώνω τα χέρια ψηλά.

Reaction score
0
Δηλαδή μία οθόνη με refresh rate 100Hz θα δείχνει 100fps;
Αν αυτό κατάλαβες, σε παραπέμπω σε προηγούμενη παράθεση του Smooth Criminal
Η οθόνη ανανεώνει 100 φορές, το pc στέλνει 100 φορές εικόνα εφόσον μπορεί (κοιτάς τα hz), και αν κουνάς το mouse συνεχώς θα είναι 100 διαφορετικές....

Ασε τις CRT απέξω γιατί είναι άλλη υπόθεση και το μόνο που θα κερδίσουμε είναι να σου προσφέρουμε θέματα να διαφωνείς.... ας μείνουμε στις TFT που δεν έχει τίποτα άλλο να πεις.

Reaction score
164
Η οθόνη ανανεώνει 100 φορές, το pc στέλνει 100 φορές εικόνα εφόσον μπορεί (κοιτάς τα hz), και αν κουνάς το mouse συνεχώς θα είναι 100 διαφορετικές....

Ασε τις CRT απέξω γιατί είναι άλλη υπόθεση και το μόνο που θα κερδίσουμε είναι να σου προσφέρουμε θέματα να διαφωνείς.... ας μείνουμε στις TFT που δεν έχει τίποτα άλλο να πεις.
Όντως. Έχω μείνει άφωνος. Όπως έλεγε και η παλιά μου υπογραφή, με κέρδισες λόγω πείρας!:happy_5:
Πάω να το πω σε όλους! Το refresh rate είναι ίδιο με το frame rate! :happy_5: :happy_5: :happy_5: :happy_5: :happy_5: :happy_5: :happy_5: :happy_5:

Καλό σας βράδυ. Ήταν άλλη μια βραδυά γέλιου. Μαζί σας, την επόμενη φορά που οποιοσδήποτε αναφέρει κάτι για το PS3. Το επόμενο επεισόδιο έχει τίτλο "Γιατί τα demos είναι καλύτερα από τα παιχνίδια":happy_4:

Πες μου κάτι, τελευταίο: Γιατί έβγαλαν TFT τηλεοράσεις με refresh rate 100Hz; Πήπως με το νέο update το PS3 θα φτάνει τα 100fps; Μήπως τις σχεδίασαν οι ίδιοι που σχεδίασαν την φτηνιάρα (μου χρωστάς το γιατί, ε; ) mb του 360 με τα πηδηχτά τσιπάκια; Μήπως τελικά δεν τους έμαθες ότι refresh rate και frame rate είναι το ίδιο; Μήπως έχεις εσύ λάθος; Για σκέψου το λίγο...

exile

Videocameras
Reaction score
4.511

Aν επιτρεπετε να μπω κι εγω στην συζητηση ,αυτο οτι το pc στελνει 100 φορες την εικονα εφοσον μπορει(κοιτας τα Hz )πως το βλεπουμε??Και που????

Reaction score
1
Απάντηση: Συνδέσεις hdmi/component - συμβατότητα fps

Λοιπον εδω το λεει καθαρα:
The refresh rate (or "vertical refresh rate", "vertical scan rate" for CRTs) is the number of times in a second that a display is illuminated. This is distinct from the measure of frame rate in that the refresh rate includes the repeated illumination of identical frames, while frame rate measures how often a display can change from one image to another.
και ειναι αυτο που ελεγε πιο πανω ο unfo. Αλλα δεν βρισκω το λογο απ'τη στιγμη που στελνουμε 60fps να μην τα "διαβαζει" η tv. Και ετσι προφανως οταν στελνουμε 60fps τοτε 1fps=1HZ=1refresh rate.

Πηγη

ΣΩΣΤΟΣ?

Reaction score
164
Ουφ!
Το θέμα είναι ότι οι εταιρίες δεν μας έχουν συνηθήσει σε τσάμπα πράμα. Τα 60fps ίσως να απαιτούν διαφορετική σχεδίαση και άλλο firmware (εδώ πχ η Sony δεν έβαλε στο firmware του PS3 δυνατότητα εξόδου στα 720p για λόγους κόστους). Αυτό που με παραξενεύει είναι ότι δεν υπάρχει καθαρή αναφορά αν το κάνουν. Και επιπλέον, αλλη πηγή πέρα από το PS3 δεν ξέρωμε 60fps. Γιατί να το κάνουν;
Και θεωρητικά 720i θα μπορούσαν να πάρουν, αλλά τέτοιο πρότυπο δεν υπάρχει και δεν ασχολούνται. Με το 1080p/60fps γιατί να το κάνουν;

Reaction score
4
Re: Απάντηση: Συνδέσεις hdmi/component - συμβατότητα fps

και ειναι αυτο που ελεγε πιο πανω ο unfo. Αλλα δεν βρισκω το λογο απ'τη στιγμη που στελνουμε 60fps να μην τα "διαβαζει" η tv. Και ετσι προφανως οταν στελνουμε 60fps τοτε 1fps=1HZ=1refresh rate.

Πηγη

ΣΩΣΤΟΣ?
Και εγω προς τα εκει ειμαι δειλα δειλα....:cool_4:

Reaction score
0
Aν επιτρεπετε να μπω κι εγω στην συζητηση ,αυτο οτι το pc στελνει 100 φορες την εικονα εφοσον μπορει(κοιτας τα Hz )πως το βλεπουμε??Και που????
Το απλό λέω ...στο desctop-properties που σου λέει την δυνατότητα ανανέωσης που έχει ή οθόνη και συγχρονίζεται με αυτή.

Αν είναι στα 60hz, στέλνει 60 φορές το sec στην οθόνη μια εικόνα που υπάρχει στην μνήμη του.
Αν τα προγράματα games προλάβουν και αλλάξουν την εικόνα αυτή στην μνήμη 60 φορές σε ένα sec θα δούμε 60 διαφορετικές εικόνες στην οθόνη μας... αν την αλλάξουν 20 θα δούμε 20 εικόνες από 3 φορές την καθεμία, αν την αλλάξουν 200 θα δούμε 60 αφού μονό τόσες στάλθηκαν.

Καλό σας βράδυ. Ήταν άλλη μια βραδυά γέλιου. Μαζί σας, την επόμενη φορά που οποιοσδήποτε αναφέρει κάτι για το PS3. Το επόμενο επεισόδιο έχει τίτλο "Γιατί τα demos είναι καλύτερα από τα παιχνίδια":happy_4:
Μια βραδιά trolling ... τουλάχιστον να μην βρίζεις και θα σου απαντάω για να περνάει η ώρα σου προσπαθώντας να σε πείσουμε.
Την επόμενη φορά θέλω το πόσα γκόλ έφαγε τελικά o ολυμπιακός από την Γιουβέντους και αν είναι το ίδιο με το πόσο γκόλ έβαλε η Γιούβε στον θρύλο...

Reaction score
0

Πηγη

ΣΩΣΤΟΣ?
δες και τι λέει το link.

The refresh rate (or "vertical refresh rate", "vertical scan rate" for CRTs)
Much of the discussion of refresh rate does not apply to LCD monitors

Οι lcd δεν έχουν ανάγκη για μεγάλο refresh rate λόγο flickering...δεν είναι σαν μια δέσμη φωτός που περνάει και φωτήζει για λίγο αλλά σαν λαμπάκι που είναι αναμένo και αλλάζει όποτε θέλει να δείξει κάτι άλλο.
Και είναι και πάντα progresive η αλαγή εικόνας , ολη μαζί δηλαδή ...
Είναι εντελώς καθαρά τα πράγματα και δεν δικαιολογείτε τόσο μπέρδεμα , αν είναι για CRT αλλάζει το πράγμα.

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Απάντηση: Συνδέσεις hdmi/component - συμβατότητα fps

δες και τι λέει το link.

Το ειχα δει αλλα ξερω γω... το μυαλο μου αρχισε να χανει frames:happy_5:

Reaction score
164

Το θεμα εληξε!!!
:cool_4: Να μία που το λέει ξεκάθαρα! Αυτό μήπως μας λέει κάτι για τις υπόλοιπες που κάνουν την πάπια;
Επιμένεις δηλαδή ότι είναι το ίδιο... Κατ αρχάς διάβασε όσα έχουμε πει. Δες και την λέξη "much". Όχι όλο... "much"

Δες και το πιο πάνω link. Το βλέπεις ότι η Sony το λέει ξεκάθαρα και το διαφημίζει; Αυτό σου λέει κάτι;
Και ξανα-ματα-ρωτάω: ΓΙΑΤΙ ΕΒΓΑΛΑΝ LCD 100HZ; Προφανώς δεν έχεις ιδέα γιατί...

Μια βραδιά trolling ... τουλάχιστον να μην βρίζεις και θα σου απαντάω για να περνάει η ώρα σου προσπαθώντας να σε πείσουμε.
Αν θεωρείς trolling το να προσπαθώ να σου εξηγήσω κάτι, το οποίο δεν μπορείς ή δεν θέλεις να καταλάβεις, πάω πάσο. Οι υπόλοιποι κατάλαβαν τη διαφορά, το παραδέχτηκαν, εσύ επιμένεις. Δεν πειράζει. Πίστευε ότι refresh rate και frame rate είναι το ίδιο. Πίστευε ότι η Sony είναι ηλίθια που διαφημίζει 1080p/60fps ενώ τό έχουν όλες. Πίστευε ότι η Samsung είναι ηλίθια που βγάζει LCD 100Hz. Πίστευε ό,τι θέλεις αφού αυτό σε κάνει ευτυχισμένο.
Και σε παρατάω με μία παροιμία
"Μην προσπαθείς να κάνεις ένα γουρούνι να χορέψει. Χάνεις το χρόνο σου, ενοχλείς και το γουρούνι". :happy_4:

Reaction score
1

Unfo δεν ειναι μια. Ολοκληρη η σειρα v-series που εχουν πολλοι, υποστηριζει και απο hdmi και απο component 1080p60.
Both of the V-series models feature 1080p input capability via HDMI, as well as PC and HD component inputs. The high-definition component and HDMI inputs are compatible with both 1080/60p and 1080/24p sources.
Πηγη

Reaction score
0
Έχετε καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα τελικά; Μη διαβάζω 15 σελίδες flame χωρίς λόγο...
Μα σε βραδιά Champions League? Και Πρωτομαγιά; Το θεό σας δεν έχετε :happy_4:

Reaction score
164

Unfo δεν ειναι μια. Ολοκληρη η σειρα v-series που εχουν πολλοι, υποστηριζει και απο hdmi και απο component 1080p60.

Πηγη
Ωραία... :)
Οι καινούριες Sony ( KDL-46V3000 and KDL-40V3000 BRAVIA) το υποστηρίζουν και το λένε ξεκάθαρα. Και μάλιστα και από component. Οπότε μια χαρά θα βλέπουμε και με το 360 60fps.
Το ίδιο και η KDL-32XBR4. Οι άλλες;
Και αν είναι αυτονόητο και το κάνουν όλες, γιατί το τονίζει στο δελτίο τύπου η Sony;

Έχετε καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα τελικά;
Ναι, στο ότι είμαι troll. :happy_5:

Reaction score
1

Marvin πρεπει να τα διαβασεις, μαθαινεις αρκετα πραγματα! Καταληξαμε οτι Σιγουρα υπαρχουν τηλεορασεις που δεχονται 60fps αλλα δεν ξερουμε αν δεχονται ολες.

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Απάντηση: Συνδέσεις hdmi/component - συμβατότητα fps

Ναι, στο ότι είμαι troll. :happy_5:

ΥΓ ρε την κωλολιβερπουλ, θα την φαει ομως στον τελικο απ΄την μεγαλη MANTSESTER UNITED

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.108
Members
38.409
Νεότερο μέλος
mmapollo