Calibration

Reaction score
1
Μα αν κανω zoom για να καλυψω τα κενα θα χασω απο την ωφελιμη εικονα. Δηλαδη αν της στειλω σημα 720p μεσω HDMI (που αναγνωριζει σαν αναλυση 1280χ720) ο scaler κανει το ιδιο πραγμα? Περιεργο μου φαινεται...

Reaction score
1
Και μένα μου φαίνεται περίεργο που σου φαίνεται περίεργο :)

Όταν στέλνεις 720χ1280 (hdmi), η Panasonic - επειδή ΔΕΝ έχει πάνελ 720χ1280 - αφαιρεί από 1280 για να γίνει 1024 και προσθέτει στο 720 για να γίνει 768. Με άλλα λόγια, κατακρεουργεί το σήμα.

Όταν στέλνεις 768χ1024 (VGA), η Panasonic το απεικονίζει ως έχει. Από κει και πέρα, το τι θα περιέχει το σήμα σου το κανονίζεις εσύ. Ρυθμίζεις το desktop στα 768χ1024 και λες στον Player να μη διατηρήσει το original AR της ταινίας αλλά να κάνει zoom (κάθετο stretch) σε όλη την οθόνη.

Μην ξεχνάς το γεγονός ότι η Panasonic μπορεί να έχει 16:9 εμφάνιση αλλά το πάνελ της είναι 4:3. Που σημαίνει ότι τα pixels της δεν είναι τετράγωνα αλλά μακρόστενα, κάτι σαν κάψουλες δηλαδή.

Τέλος πάντων, όλα αυτά είναι περί ορέξεως... Αν σε ικανοποιεί το αποτέλεσμα τότε αυτά που λέω δεν έχουν καμία απολύτως σημασία. Άλλωστε, το θέμα σου αφορούσε το calibration!

Reaction score
1
Βασικα με αυτα και με αυτα μου εκανες την καρδια περιβολλι.. Μου φαινεται οτι θα παει για αποσυρση και θα χτυπησω καμια philips οπως ηθελα αρχικα να κανω για να τελειωνει το θεμα. Μεχρι να γινει ομως αυτο θα κρατησω αυτη (ουτως η αλλιως δεν προλαβαινω να την χαρω και πολυ, μονο τα βραδια). Καμια ιδεα για το calibration?

Reaction score
1
Βασικα με αυτα και με αυτα μου εκανες την καρδια περιβολλι.. Μου φαινεται οτι θα παει για αποσυρση και θα χτυπησω καμια philips οπως ηθελα αρχικα να κανω για να τελειωνει το θεμα. Μεχρι να γινει ομως αυτο θα κρατησω αυτη (ουτως η αλλιως δεν προλαβαινω να την χαρω και πολυ, μονο τα βραδια). Καμια ιδεα για το calibration?
Σου συνιστώ να μη σκέφτεσαι έτσι. Δεν υπάρχει καλή και κακή τηλεόραση. Υπάρχει value for money. Να είσαι βέβαιος πως εάν η Panasonic είχε HD πάνελ δεν θα στοίχιζε 1.100 ευρώ. Τη γνώση που αποκόμισες θα πρέπει να τη χρησιμοποιήσεις για τη μεγιστοποίηση της επένδυσης που έκανες και όχι για την απαξίωση της. Η ίδια γνώση, επίσης, θα σε βοηθήσει την επόμενη φορά να είσαι πιο επιλεκτικός και σίγουρος για την αγορά σου.

Όπως σου είπα και στο προηγούμενο μνμ, σημασία έχει να σε ικανοποιεί αυτό που βλέπεις ανεξάρτητα από τις τεχνικές λεπτομέρειες. Την αλλάζεις μόνον αν δεν σε ικανοποιεί και αφού εξαντλήσεις τις δυνατότητας ρύθμισης που σου παρέχει. Δεν την αλλάζεις επειδή το πάνελ της είναι Χ*Υ και όχι Ζ*Ω.

Όσο για τη ρύθμιση, σου απάντησα στο Post #7.

... Θα μπορέσεις (εύκολα) να ρυθμίσεις 3 πολύ βασικά πράγματα με τα αντίστοιχα πάτερν του τίτλου 12: την φωτεινότητα (C02), την αντίθεση (C14) και τον κορεσμό των χρωμάτων (C06), με τη βοήθεια των ενσωματωμένων polarized φίλτρων....

Reaction score
383
1024x768 ειναι μια χαρα για 42 ιντσες.
Αγχωνεσαι χωρις λογο.

Reaction score
1
Καθαρα για τα πρακτικα αν και offtopic:

Η πρωτη μου επιλογη ηταν η philips στην οποια εχω μια αδυναμια.. Δεν το επαιρνα αποφαση. Καποια στιγμη ειχα κοιταξει και την panny λογω hitech. Τοτε ειχε 2300 οποτε δεν ασχοληθηκα παραπανω. Πριν απο ενα μηνα ομως ειδα οτι επεσε στα 1100 και την χτυπησα μολις την ειδα. (Ομολογουμενως η κινηση ηταν λιγο αυθορμητη). Ως value for money δεν λεω ειναι πολυ καλη επιλογη. Οπως και να εχει.. Καποια στιγμη θα παροπλιστει και θα χτυπησω καποια απο τις αναμενομενες philips..

Το προβλημα τωρα ειναι οτι δεν υπαρχει HD υλικο για να την αξιοποιησω.

Και ontopic:

Τελικα θα χτυπησω το DVE. Θα βρω και ενα φωτομετρο και θα πειραματιστω λιγο. Σιγουρα ομως θα εχω αποριες (πρωτη φορα που calibrαρω γαρ) οποτε λογικα θα χρειαστω βοηθεια.. :)

Reaction score
0
Καλημέρα σε όλους.

Μετά απο πολύ καιρό απραξίας επιστρέφω για μια ερώτηση.

Ποιά είναι η τελευταία έκδοση του DVE? Αυτή με HD-DVD? Βρήκα αυτό εδώ

http://www.ramelectronics.net/html/Video-calibration.html

Υπάρχει κάτι σε blue ray?

Θέλω να ρυθμίσω το σύστημα μου σε 1080.

Όχι σε professional με αισθητήριο μέτρησης.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.494
Members
38.189
Νεότερο μέλος
gianniszaza