Canon 30D Vs Canon eos400

Reaction score
14
Αυτό που λες γίνεται και με compact των 4 Megapixels. Πρόσεχε, μιλάμε για σωστή φωτογραφία, με μπόλικο φως, σε ISO 100, με καλό επεξεργαστή και noise reduction.
Θα συμφωνήσω απόλυτα.

Τώρα προφανώς με μια dSLR με πολύ μεγαλύτερο αισθητήρα (σε διαστάσεις, όχι απαραίτητα pixels), 'πιάνεις' περισσότερο φως για τις ίδιες συνθήκες, άρα οι εκτυπώσεις θα είναι πολύ καλύτερες.

Χμμμ...όχι απόλυτα.
Λόγω σκοτεινότερων φακών από τις μικρούλες compact εννοώ. :happy_6:

Με την δυνατότητα της αύξησης της ευαισθησίας (ISO) χωρίς την αντίστοιχη αύξηση του θορύβου...ναι. :cool_4:
Επίσης λόγω μεγάλων διαστάσεων σένσορα οι διαβαθμίσεις των τόνων και του κοντράστ δεν έχουν καμμία σχέση με αυτές μιας compact.

Reaction score
14
Για μια καλή καθαρή από πιξέλιασμα εκτύπωση τουλάχιστον Α4 χαρτί θα ήθελα με άνεση να γίνετε. Και γιατί όχι αν ποτέ τύχει και για κάτι πιο μεγάλο.

Ρίξε μια ματιά σε αυτό (Πηγή Dpgr.gr)

Είναι λίγο "παλιό" αλλά πιστέυω ότι θα σε βοηθήσει να σχηματίσεις άποψη.

Πέρα από αυτό και από τον γενικό κανόνα οτι για μια σωστή εκτύπωση χρειαζόμαστε 300ppi έχε
υπόψη σου το εξής.
Τα σύγχρονα εκτυπωτικά μηχανήματα με τους αλγορυθμους interpolation που χρησιμοποιούν μπορούν
να βγάλουν "τέλειο" Α4 από κοντά ....2 mp!!!
Φαντάσου τι μπορεί να γίνει με 8. Οπωσδήποτε αφισσέτα του μισού μέτρου.

Τέλος θα ήθελα να σε αποτρέψω από το κυνήγι των τεχνικών χαρακτηριστικών και να σε προτρέψω να ασχοληθείς
με την μαγεία της ίδιας της φωτογραφίας.
Αυτή (η φωτογραφία) δεν κρύβεται ούτε στο megapixel ούτε στο σώμα, ούτε στο φακό.
Κρύβεται στο μυαλό και στο μάτι.
Είναι σίγουρο ότι με μια DSLR....οποιαδήποτε DSLR...θα μπορέσεις να υλοποιήσεις αυτό που βλέπουν το μυαλό και
τα μάτια σου.

Επέτρεψέ μου ένα παράδειγμα.
Η φωτό που ακολουθεί προέρχεται από αρχείο 5 mp.
(Και είναι αρκετά συμπιεσμένη.)

Μάλλον δεν έπαιξε κανένα ρόλο η ποσότητα των mp... ε; :)

Η συγκεκριμένη φωτό μπορεί να τυπωθεί άριστα σε μέγεθος σαφώς μεγαλύτερο του Α4.

Attachments

Reaction score
4.385
Με κατατοπίσατε για το θέμα ανάλυσης αλλά με μπερδέψατε εκεί που είχα κατασταλάξει προς την EOS400.

Οι full frame τί κανουν χονδρικά??

Reaction score
14
Με κατατοπίσατε για το θέμα ανάλυσης αλλά με μπερδέψατε εκεί που είχα κατασταλάξει προς την EOS400.

Οι full frame τί κανουν χονδρικά??

Άααααασε...είναι πολλά τα φράγκα Άρη... :crazy_1:
Θες μόλις 2.500 € για το φθηνότερο σώμα (Canon 5d) αν δεν κάνω λάθος.

Οι full frame έχουν αισθητήρα με τις ίδιες διαστάσεις που έχει το καρέ του 35mm φιλμ.
Αυτό λύνει το πρόβλημα της οπτικής "ασυμβατότητας" με τους φακούς που έχουν φτιαχτεί για φιλμάτες μηχανές.
Επίσης το μεγάλύτερο εμβαδόν βοηθάει στην "καλύτερη" καταγραφή της πληροφορίας.
Το "καλύτερη" μπορεί να οριστεί ως contrast, χρωματικότητα, εύρος Ev..κλπ.

Reaction score
14
Για κοίτα και αυτή
(Την Χ όχι την απλή.)

Η δική μου πρόταση παραμένει η εξής.
Πήγαινε και πιάσε τις 2-3 μηχανές που "κοιτάς".
Δες τον τρόπο χειρισμού τους, τα μενού τους, το viewfinder τους.
Δες ποιά..."νοιώθεις" (και σε νοιώθει) καλύτερα.
Αγόρασε αυτήν που σου κάθεται καλύτερα στο χέρι. (Και στην τσέπη).

Reaction score
164
Άααααασε...είναι πολλά τα φράγκα Άρη... :crazy_1:
Θες μόλις 2.500 € για το φθηνότερο σώμα (Canon 5d) αν δεν κάνω λάθος.
Τo "κακό" όμως είναι και αλλού: Οι Full frame "ξεβρακώνουν" οποιονδήποτε φακό από αυτούς που αγοράζουμε για τις 1.6Χ και χαιρόμαστε. Οι FF νιώθουν άνετα μόνο με φακούς με κόκκινη ρίγα. Και εκεί πέφτουν τα πολλά λεφτά...
Βλέπεις, εμείς οι 1.6Χ, πέρα από το ότι έχουμε φτηνούς τηλεφακούς, από το καρέ κρατάμε το καλό κομμάτι, το κέντρο. Στα άκρα είναι που γίνεται το πανηγύρι και εκεί που ξεχωρίζουν οι πάρα πολύ καλοί φακοί (η κόκκινη ρίγα που λέγαμε πιο πάνω) από τους υπόλοιπους.

Reaction score
4
Εκτός απο τα προαναφερθέντα μαι μιας και δεν είδα να αναφέρετε πουθενά, βάλε στα (υπερ) θετικά της 30D την οθόνη LCD.
Ειναι εξαιρετικά πρακτική, οταν τραβάς με οτιδήποτε πλην του πλήρους αυτόματου mode (και φυσικά μια τέτοια μηχανή δεν την παίρνεις για να τραβας σε Auto συνέχεια). Φίλος που είχε το αντίστοιχο με εσένα δίλημα (για την ακρίβεια δεν είχε καθόλου δίλημα, ήθελε να πάρει την 400 αλλά μετα απο μια πλύση εγκεφάλου, κατέληξε στην 30) αναρωτιέται, πως θα ήταν η "φωτογραφική" ζωή του χωρίς αυτό το LCD....

Πάντως σε γενικές γραμμές, στις συγκεκριμένες κατηγορίες, την ποιότητα την κάνει ο φακός και όχι το σώμα... Οπότε καλύτερα επένδυσε εκει. Ειδικά σε φακούς που είναι σχεδιασμένοι για αναλογικές και full frame ψηφιακές μηχανές, έτσι ώστε να μπορείς να τους χρησιμοποιήσεις αργότερα...

Reaction score
4.385
Το lcd μάλλον εννοείς που έιναι στο πάνω μέρος του σώματος της μηχανής??
τι πληροφορίες έχει εκεί??

Reaction score
4
Στην 10D που έχω εγώ, έχει πληροφορίες για διάφραγμα, ταχύτητα, επιλεγμένος τρόπος φωτομέτρησης, διόρθωση φωτομέτρησης, αριθμό φωτογραφιών, επιλεγμένος τρόπος εστίασης, και άλλες πολλές που εμφανίζονται με το πάτημα διαφόρων κουμπιών....

Το θέμα όμως δεν είναι τι δείχνει σε ηρεμία. το θέμα είναι ότι για να αλλάξεις μια ρύθμιση, πχ να αλλάξεις την επιλεγμένη ταχύτητα, δεν χρειάζετε να ανοιγεις την οθόνη στην πλάτη και να παίζεις με κουμπακια για να την αλλάξεις.... Απλά γυρίζεις το dial και επιλέγεις αυτό που θες....
Ούτε μενού, ούτε βελάκια, ούτε επιλογές, τίποτα....

Reaction score
4.385
Μετά από αρκετή αναζήτηση και ανάγνωση συγκριτικών έβγαλα το αποτέλεσμα ότι η ποιότητα της φωτογραφίας της 400D μου αρέσει πιο πολύ ειδικά σαν ευκρίνεια (μάλλον φταίνε τα 10mp) ενώ οι ευκολίες της 30D (5 fps , οθόνη πληροφοριών μικρή) η ποιότητα κατασκευής της, και η μπαταρία της είναι δέλεαρ στον αντίποδα......HELP.!!!!

Reaction score
14
Μετά από αρκετή αναζήτηση και ανάγνωση συγκριτικών έβγαλα το αποτέλεσμα ότι η ποιότητα της φωτογραφίας της 400D μου αρέσει πιο πολύ ειδικά σαν ευκρίνεια (μάλλον φταίνε τα 10mp) ενώ οι ευκολίες της 30D (5 fps , οθόνη πληροφοριών μικρή) η ποιότητα κατασκευής της, και η μπαταρία της είναι δέλεαρ στον αντίποδα......HELP.!!!!

Δεν έχει άλλο help.....πάνε δες τις από κοντά! :happy_8: :happy_9:

Σε εκλιπαρώ να ξεκολλήσεις από τα τεχνικά χαρακτηριστικά.
Από την στιγμή που δεν είσαι επαγγελματίας με πολύ συγκεκριμένες ανάγκες (βλέπε φωτό
κοσμήματος ή άλλα macro) δεν θα καταλάβεις καμμία απολύτως διαφορά είτε με το ένα σώμα είτε
με το άλλο.
Ειδικά με τον φακό που έχεις την δυνατότητα να αγοράσεις.
Το μόνο που θα καταλάβεις και που πραγματικά είτε θα χαίρεσαι είτε θα $#@$σταυρίζεις κάθε φορά που
θα την σηκώνεις είναι το πιάσιμο και ο χειρισμός της.

Προσωπικά φωτογραφίζω με μια Nikon D80.
Πολύ καλός μου φίλος έχει την Canon 5D και φακούς που κοστίζουν όσο ένα πολύ καλό αυτοκίνητο.

Πρόσφατα πήγαμε ένα ταξίδι και κάποια στιγμή συναντηθήκαμε για να χαζέψουμε τις φωτογραφίες μας.
Μου έκανε εντύπωση....οτι εντυπωσιάστηκε με την "ποιότητα" της D80.
Μιας μηχανής που όλα τα reviews βγάζουν εν τέλει πίσω από την 400D στον θόρυβο ή στην "ποιότητα" αν αγαπάς.
( Για εμένα η φωτογραφική ποιότητα είναι σαφώς πιο πολυδιάστατη...αλλά εγώ...είμαι εγώ. :happy_8: )

Αυτό όμως που μου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση είναι οτι αυτή η κριτική προήλθε από έναν χρήστη μηχανής
full frame, που φυσιολογικά και αναντίρρητα...η μηχανή του ρίχνει ξύλο στην δικιά μου.

Για αυτό σου λέω....μην κολλάς στο τι γράφει κάθε ψυχάκιας στο net και πήγαινε πιάσε τις!

Reaction score
5
Και δεν μας είπες τι ΦΑΚΟ σκοπεύεις να αγοράσεις για αρχή. Ή μας είπες; Βαριέμαι να διαβάσω πάλι! :-D
Για λέγε...

Reaction score
4.385
Αν πάρω την 400D με το κιτ εννοείται τότε ίσως πάρω για αρχή τον 50/1.8 που είναι τζαμπέ και προς τα Χριστούγεννα κάποιον για τοπία μέχρι 300 ευρώ.
Αν πάω στην 30D τότε βαριά τον 50/1.8 και στο μέλλον βλέπουμε με άλλο τόπικ για αγορά φακού :)

Reaction score
4.385
Μέσα στον μήνα γιατί έχω κάτι άλλα τρεχάματα τώρα . Το μόνο που θλίβομε είναι ότι κάποια μαγαζιά φωτογραφίας που θα γινόταν η αγορά από εκεί , η διαφορά τιμής που έχουν φτάνει τα 280-300 ευρώ στην 400 και αντίστοιχα στην 30 . Οπότε μάλλον μέσω δικτύου θα την αγοράσω.

Reaction score
14
Το μόνο που θλίβομε είναι ότι κάποια μαγαζιά φωτογραφίας που θα γινόταν η αγορά από εκεί , η διαφορά τιμής που έχουν φτάνει τα 280-300 ευρώ στην 400 και αντίστοιχα στην 30 . Οπότε μάλλον μέσω δικτύου θα την αγοράσω.

Ένα απόλυτα αξιόπιστο είναι το technikdirekt.de :happy_6:

Ελληνικά μαγαζιά με καλές τιμές είναι ο Κατερέλος στο Περιστέρι και το Adorama *** στην Κάννιγγος.
Και τα 2 έχουν "κάποιο" θεματάκι με τις εγγυήσεις.
Αν δεν σκας πολύ όμως για αυτές...προχώρα άφοβα. :cool_4:
Τέλος υπάρχει ο Σταυρινάκης στην Πατησίων & Βερανζέρου.
Λίγο ακριβότερος αλλά με επίσημες εγγυήσεις και με πολύ καλή "συμπεριφορά".

Από το Adorama ψωνίζουμε μόνο αν το αγαθό που μας ενδιαφέρει υπάρχει ...μπροστά μας.
Ούτε από τηλεφώνου ούτε με προκαταβολές και παραγγελίες...ούτε με κανέναν άλλο τρόπο.
Το ζητάμε, μας το δίνουν στο χέρι, το πληρώνουμε, φεύγουμε.
Ούτε θα το φέρουμε την Δευτέρα,ούτε δώστε προκαταβολή, ούτε τίποτα.
Αν κάνεις διαφορετικά θα ταλαιπωρείσαι μέχρι την Δευτέρα...παρουσία. wall_1

Reaction score
4
Σε αντίθεση με το Adorama, επειδή τυγχάνω πελάτης του Κατερέλου, μόνο στα ΠΟΛΥ αξιόπιστα μπορώ να τον κατατάξω. Το θεματάκι με τις εγγυήσεις υπάρχει, αλλά τουλάχιστον στον Κατερέλο, όποτε χρειάστηκε (1 φορά σε ένα φακό) εξυπηρετήθηκα άμεσα και σωστά.

Αλλωστε το service της Canon με το οποίο συνεργάζετε, το θεωρώ πολύ ποιο αξιόπιστο και εξειδικευμένο απο την ίδια την αντιπροσωπεία....

Reaction score
4.385
Μόνο που είμαι Θεσσαλονίκη και λογικά με βολευέι το technikdirekt.de που εδρεύει και εδώ.
Στην Θεσσαλονίκη είδα τις διαφορές τιμής γιατί από εδώ θέλω να αγοράσω για να έχω επαφή με το κατάστημα

Reaction score
164
Μόνο που είμαι Θεσσαλονίκη και λογικά με βολευέι το technikdirekt.de που εδρεύει και εδώ.
Στην Θεσσαλονίκη είδα τις διαφορές τιμής γιατί από εδώ θέλω να αγοράσω για να έχω επαφή με το κατάστημα
To technikdirekt εδρεύει στη Γερμανία.

Reaction score
4.385
Το digitalo.gr όμως που είναι η αντίστοιχη εταιρεία στην Ελλάδα με τις διαφορές τιμών που ανέφερα πιο πάνω εδρεύει στην Θεσσαλονίκη.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.302
Members
38.295