BenQ W9000 VS Epson TW1000 - Τι είδαμε!

Reaction score
0
Να πω και εγω αυτα που ειδα....αλλα παντα με δεδομενο οτι δεν ειμαι σε θεση να κρινω λεπτομερειες αφου δεν εχω αρκετα εξασκημενο ματι. (σε κατι φασεις ακουγα σχολια "ο ταδε ειναι πιο ετσι , ο αλλος πιο αλλιως και εψαχνα να το βρω......αλλα ματαια :( ). Λοιπον για εμενα (που δεν βλεπω καθολου rainbow) ο BenQ ηταν καθαρος νικητης, κυριως λογω της φωτεινοτητας, αλλα και αυτης της ζωντανιας που εχουν στα χρωματα τους οι DLP. Μπορει να ειναι ψευτικα, μπορει να μην ειναι αυτο που τραβηξε ο σκηνοθετης (μπορει και να ειναι δεν ξερω) αλλα γενικα μου αρεσει αρκετα περισσοτερο η εικονα ενος DLP. Ισως οφειλεται (θελω να πιστευω) και στο καλυτερο native contrast που εχουν απο τους LCD. Γεγονος ειναι παντως οτι η DLP εικονα (σε συνδιασμο παντα με υψηλη φωτεινοτητα, που δεν εχω δει ποτε "σκοτεινο" DLP) μου δινει την αισθηση οτι εχει πιο πολυ "punch" η εικονα...ειναι πιο εντυπωσιακη!
Γι' αυτο λοιπον και μου αρεσε πιο πολυ ο BenQ.
Αποκει και περα και ο Epson ηταν μια χαρα για τα λεφτα του, αλλα πιθανον σε συγκριση με καποιον δυνατο 720p να αλλαζα γνωμη.

Μετα οταν μπηκε στη θεση του Epson o W500 , και ειδαμε εσωτερικη μαχη BenQ με 1080p DLP VS 720p LCD, βγηκαν και αλλα συμπερασματα για εμενα.
Καταρχην δε χρειαζεται να μιλησουμε για νικητη....το ξεραμε πριν καν αναψουν. Ωστοσο ο W500 δεν ηταν τοσο ασχημος οσο θα περιμενα. Ειχα την εντυπωσει οτι θα τον λιωσει ο W9000 διπλα του αλλα για το απαιδευτο ματι μου δε συνεβη κατι τετοιο. Προφανως και δεν ειχε την ζωντανια του μεγαλου (ειναι και LCD...) και πιθανοτατα θα ειχε και αρκετο pixelation αφου ειναι D5 χωρις κανενα smoothscreen κλπ (εγω δεν ειδα αλλα αλλοι λογικα ειδαν), αλλα αυτο που με εκανε να μην τον θεωρησω "λιωμενο" ειναι οτι βλεπωντας Fantastc4 HD-DVD οσο και να προσπαθουσα δε μπορουσα να δω παραπανω λεπτομερεια στον 1080p. Σιγουρα αυτο εγινε με κινουμενη εικονα και σε αποσταση απο την οθονη, αλλα και παλι δεν εχει νοημα να ψαχνεις τη διαφορα κολημενος στην οθονη και σε παυση....σημασια εχει να τη βλεπεις σε κανονικες συνθηκες θεασης. Το μονο που διεφερε λοιπον απο τετοιες συνθηκες ειναι οτι αν τους ειχα σπιτι μου, στην αποσταση απο την οποια εβλεπα θα παιζανε σε 30-40% μεγαλυτερο καδρο. Αυτο θα βοηθουσε τον 1080p αλλα αμφιβαλω αν θα δημιουργουσε ξαφνικα ΤΗΝ διαφορα στη λεπτομερεια.

Αυτο που μου εμεινε τελικα απο τα 1080p ηταν οτι η εικονα τους μου φαινοταν πιο συμπαγης , σα να βλεπεις σε ανοικτο παραθυρο. Αυτο το ειδα και στον W9000 και στον TW1000. Λες και ο W500 ειχε pixelation παρολο που δεν το αντιλαμβανομουνα. Οποτε τελικα αυτη η "συμπαγης" εικονα ηταν που εδωσε το προβαδισμα στους 1080p για εμενα , (και που οδηγει και σε πιο τρισδιαστατη αισθηση), αλλα για να ειμαι ειλικρινης περιμενα κατι παραπανω....περιμενα να νιωσω και καποια απωλεια αναλυσης στον W500 (που δεν ειναι και κανενας κορυφαιος 720p στην τελικη...) κατι που δεν συνεβη.

Τελικη μου αποψη, τιμια μηχανηματα ολα , τον Epson και στον W9000 θα τους συστηνα σε καποιον που διαθετει ακριβως τα λεφτα που κοστιζουν αφου δεν παιζει κατι καλυτερο εκει (εν αμικρο ερωτηματικο για τον epson μηπως καποιος 720p τον βαλει κατω). Τον W500 δε θα τον προτεινα στα 1200 ευρω, αλλα δεν ειναι και καμια ληστεια...ενας απλα καλος προβολεας ειναι, αλλα υπαρχουν πολυ δυνατοι αντιπαλοι κοντα σε αυτα τα λεφτα που δεν τους ξεπερναει (HD70, AX100, HD1000).

Συγχαρητηρια για τη διοργανωση , μακαρι την αλλη φορ ανα ερθουν ακομα περισσοτερα νεα μελη!

Reaction score
170
Απάντηση: BenQ W9000 VS Epson TW1000 - Τι είδαμε!

Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, το εικονοσχόλιο είναι προφανώς ειρωνικό και έχει να κάνει με την... οργιώδη συμπεριφορά των μαντράχαλων στο χθεσινό τεστ :crazy_3:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
pls stand by...
Ακολουθουν και αλλες αποψεις
Πλουσιο φωτογραφικο υλικο
Και φυσικα "ζωντανη" HD βιντεοσκοπηση απο οσα ειδαν τα ματια μας...

Reaction score
3
Απάντηση: BenQ W9000 VS Epson TW1000 - Τι είδαμε!

Εγώ πάντως έχω μια απορία μη τεχνικής φύσεως.
Ενώ στην φωτό, (που υπάρχει στα πρώτα ποστ), υπάρχουν κενές θέσεις, πως γίνεται να είσασταν ο ένας πάνω στον άλλο, όπως ειπώθηκε πιό πάνω;

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Re: Απάντηση: BenQ W9000 VS Epson TW1000 - Τι είδαμε!

Εγώ πάντως έχω μια απορία μη τεχνικής φύσεως.
Ενώ στην φωτό, (που υπάρχει στα πρώτα ποστ), υπάρχουν κενές θέσεις, πως γίνεται να είσασταν ο ένας πάνω στον άλλο, όπως ειπώθηκε πιό πάνω;
Η φωτογραφια ειναι πριν ξεκινησουμε και υπηρχαν ηδη αρκετα ατομα στον μεσα χωρο...
Οταν ξεκινησαμε, "που σε πονει και που σε σφαζει"
Ακομα πονουν τα ποδαρακια μου απο την ορθοστασια...

Reaction score
1
Καταρχήν Μπράβο σε όλους για την προσπαθεία.

Μας έχετε μπερδέψει παιδιά.......:confused:

Οι χρωματικές ρυθμίσεις δείχνουν τον Epson με πιο "θέρμη" εικόνα και τον Benq με πιο "ψυχρή"....

O λόγος της διαφοράς; Δεν μπορούν να έρθουν με ρυθμιση πιο κοντά στο ιδανικό;

Ο Δημήτρης λέει ότι ο Epson είχε οριακά καλύτερη ευκρίνεια, ας πουμε ότι δεν υπήρχαν διαφορές. Οι φωτό και κάποιοι συμφορουμήτες δείχνουν τον Benq, να υπερέχει και να έχει καλυτερη οξύτητα, λόγω ίσως του μονού τσιπ. Μήπως η μεγαλύτερη οξύτητα ωθεί κάποιον σε λάθος συμπεράσματα ως προς την ευκρίνεια.

Αν ο epson έχει όμως παρόμοια ευκρίνεια με τον Benq και όχι αρκετά λιγότερη, πως μπορούν κάποιοι από τους παρευρίσκοντες να θέτουν το ερώτημα ότι ίσως ένας καλός 720αρης να έχει καλύτερη ευκρίνεια από τον epson; Μήπως το ίδιο θα ίσχυε και για τον Benq;

Μηπως εννοούμε τελικά οτι η διαφορά ευκρίνειας δεν είναι ιδιαίτερα εμφανής και μια καλύτερη επιλογή είναι ενας 720αρης με καλύτερα χαρακτηριστικά στις υπόλοιπες παραμέτρους της εικόνας;

Μήπως θα πρέπει να έχουμε και καμιά επανάληψη (σε μεγαλύτερο χώρο) για να δούμε και όλοι οι υπόλοιποι.:happy_9:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Ο Δημήτρης λέει ότι ο Epson είχε οριακά καλύτερη ευκρίνεια, ας πουμε ότι δεν υπήρχαν διαφορές. Οι φωτό και κάποιοι συμφορουμήτες δείχνουν τον Benq, να υπερέχει και να έχει καλυτερη οξύτητα, λόγω ίσως του μονού τσιπ. Μήπως η μεγαλύτερη οξύτητα ωθεί κάποιον σε λάθος συμπεράσματα ως προς την ευκρίνεια.
Ανδρεα, για διαβασε σε παρακαλω ξανα το κειμενο του Δημητρη.
Που αναφερει οτι ο Epson ηταν πιο ευκρινης απο τον Benq?

Reaction score
3
Απάντηση: Re: Απάντηση: BenQ W9000 VS Epson TW1000 - Τι είδαμε!

Η φωτογραφια ειναι πριν ξεκινησουμε και υπηρχαν ηδη αρκετα ατομα στον μεσα χωρο...
Οταν ξεκινησαμε, "που σε πονει και που σε σφαζει"
Ακομα πονουν τα ποδαρακια μου απο την ορθοστασια...
Το φαντάστηκα αυτό που λες (συγγνώμη για το ολίγον εκτός θέματος ποστ),
αλλά το έγραψα με σκοπό να καταλάβουν, όλοι εκείνοι που έχουν ξαναέρθει και ήρθαν και χτες (είτε κλάφτηκαν:happy_8: , είτε πίεσαν :happy_5: , είτε εκβίασαν"happy_1" ), ότι θα πρέπει να βοηθάμε στην ομαλή διεξαγωγή των συγκριτικών, όχι μόνο με την παρουσία μας αλλά και με την απουσία μας.
Νομίζω ότι πρέπει, πέρα από τα αστεία, να σκεφτόμαστε και λίγο την κούραση και των διοργανωτών.
Αυτά εν ολίγοις, συγγνώμη και πάλι για το εμβόλιμο ποστ.

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Re: BenQ W9000 VS Epson TW1000 - Τι είδαμε!

Ελαφρώς καλύτερη ευκρίνεια από τον Epson (πρόκειται για τον τρίτο TW1000 που βλέπω και για άλλη μια φορά είχαμε εξαιρετική σύγκλιση, με μόνο πρόβλημα κάποιες χρωματικές διαθλάσεις του φακού που δεν υπήρχαν στον W9000, εξ ου και η, ελαφρώς το τονίζω, υψηλότερη ευκρίνεια).
Mea Culpa. Το αντίστροφο λέει ο Δημήτρης.

Αλλά τονίζει την πολύ μικρή διαφορά. Τα υπόλοιπα όμως;

Αν τα μάτια μου βλέπουν μου τόσο λάθος τα γραφόμενα φανταστείτε τι παθαίνω με τους προβολείς; Θα σας βγάλω έναν 480 με έναν 1080 τους ίδιους..."happy_1" Με πήραν τα χρονάκια.... η ίσως τα 25χρονια μπροστά από υπολογιστές να έχουν κάνει τη ζημιά.

Για να τιμωρήσω τον εαυτό μου θα ξαναδιαβάσω σιγα-σιγα όλα τα ποστς 3 φορές:happy_9: .

Reaction score
4
Εγω με την σειρα μου δεν θα ηθελα για αρχη να πω πολλα πραγματα και να μπω σε λεπτομεριες, αλλα να αναφερω τα χοντρα χοντρα που ειδα μιας και δεν θελω να αδικησω κανεναν και κανενα μηχανημα.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
Περα απο τα γελια και τον τρελο χαβαλε που ριξαμε για αλλη μια φορα (κοντευα να κατουρηθω σε καποια φαση/ηταν και οι μπυρες), σε πολλα σημεια ειδαμε μια ανιση μαχη.<o:p></o:p>
Για παραδειγμα.
Ειμασταν αναγκασμενοι να βλεπουμε ολη την ωρα τα μηχανακια να δουλευουν με τους scaler τους μιας και το σημα μας ηταν λογω τεχνικων προβληματων σε 1080i.
Αυτο μπορει να ηταν υπερ του ενος προβολεα ή του αλλου ή κατα και των δυο.<o:p></o:p>
Ακομη βλεπαμε αρκετη ωρα εναν επσον με πεθαμενα τα λευκα του σε σημειο κιτρινου και να χανει πληροφορια στα σκοτεινα σε σημειο που οσο και να ανεβαζες την φωτεινοτητα να μην βλεπεις διαφορά καμια παρα τα μαυρα του να γινονται γκρι.<o:p></o:p>
Με το που αλλαξαμε προς το τελος την μαγικη ρυθμιση απο normal σε expand στην εισοδο του Hdmi του, πλησιασε απειλητικοτατα τον benq αλλα εκει και μονο εκει φανηκε οτι η πραγματικη τους διαφορα ηταν ενα δυο κλικ παραπανω σε φωτεινοτητα και γυαλαδα υπερ του benq.<o:p></o:p>
Η διαφορα ομως δεν ηταν τοσο μεγαλη.<o:p></o:p>
Παρολα αυτα ο benq ηταν καλυτερος. Οχι πολυ, αλλα σιγουρα καλυτερος.<o:p></o:p>
Ειχε την φωτεινοτητα με το μερος του και την φυσικη γυαλαδα και την ευκρινεια ενος DLP.<o:p></o:p>
Πραγματικα ο επσον ειναι ενα καλο μηχανημα ,με τιμη που τον κανει ακομη καλυτερο αλλα πειναει για χειρουργικες ρυθμισεις για να σου δειξει τι μπορει να κανει.
<o:p></o:p>
Εγιναν οι απαραιτητες ρυθμισεις αλλα αμα δεν "ζησεις" αρκετες ωρες με το μηχανημα ειναι αναποφευκτο οτι εκτος απο τα βασικα, δεν θα τον πας στα ορια του.<o:p></o:p>
Και ο επσον ηθελε να φτασει ψηλα απο θεμα καλιμπραρισματος για να σταθει διπλα στον benq.<o:p></o:p>
Ο επσον που ειδα δεν ηταν στα ορια του ουτε καν στην μεση ενω ο benq λογω τεχνολογιας σε κερδιζε χωρις πολλα πολλα.<o:p></o:p>
Εβλεπες ενα φωτεινο καθαρο προβολεα που τιποτα να μην πειραξεις θα δεις τα θετικα του οσο και να καταλαβαινες οτι ηθελε το πειραγματακι του.<o:p></o:p>
Οσο αφορα τον πρωτο LCD της Benq στα 720p , μιλαμε για ενα καλο και τιμιο μηχανημα αλλα πισω απο τον πανασονικ 100 που βλεπαμε σαν αντιπαλο.<o:p></o:p>
Σε θεμα κινησης ειδα τον benq στιγμαια να μου δινει καλυτερη αλλα οτι αλλο και να συγκρινω, ο πανασονικ ηταν μπροστα.<o:p></o:p>
Χωρις πολλα πολλα βλεπαμε την διαφορα που υπηρχε στα μεγαλα μοντελα , περιπου την ιδια και στα μικροτερα LCD υπερ του πανασονικ.<o:p></o:p>

Αυτα τα ολιγα (που εγιναν πολλα).<o:p></o:p>

Reaction score
32
Nα εκφράσω και γω τις απόψεις μου.
Πήγα στο συγκριτικό με διάθεση 1080p, με διάθεση Εpson (λόγω ζοομ).
Στην αρχή απογοητευτικα με το ασπρο του Εpson. Στα σκοτεινα πλάνα με το δικό μου μάτι κέρδιζε με διαφορά, στα υπόλοιπα έχανε σε πληροφόρηση με αποτέλεσμα όλοι να είναι υπέρ του BenQ.
Κατόπιν των ρυθμίσεων ήρθε ισσοπαλία.
θα ψηφίσω Epson με ένα κλικ διαφορά για το πιο πρακτικό για νέους και όχι μόνο χρήστες, για το ζοομ του και για τα χρώματα του που μου φάνηκαν πιο κοντά στα πραγματικά (χρώμα δέρματος, φύση).
Αυτό που δεν ένιωσα είναι την διαφορά ενος καλού 780P με τους αναφερόμενους. Διότι όταν είδα τον Panasonic δεν μπορούσα να πω οτι κατάλαβα διαφορά. Δεν είδα το λεγόμενο ουαου effect!!!

Reaction score
1
Τα μηχανήματα ήταν παντελώς αρρύθμιστα σε βαθμό που αν είχαν φωνή θα εκλιπαρούσαν "ρυθμίστε με!". Το calibration ενός προβολέα δεν είναι πολυτέλεια. Είναι ανάγκη, και μάλιστα επιτακτική. Ο καλύτερος προβολέας της αγοράς μπορεί με μια μόνον ρύθμιση, λίγων δευτερολέπτων, να γίνει ο χειρότερος. Συνεπώς, οποιαδήποτε κριτική επί της ουσίας είναι άστοχη, άδικη και επικίνδυνη. Επικίνδυνη γιατί διαμορφώνει κουλτούρα και τάσεις αγοράς διαστρεβλωμένες.

Δεν σας κρύβω πως όταν εχθές είδα το pattern του χρωματικού κορεσμού στον έναν και το λανθασμένο black level στον άλλον, σηκώθηκα κι έφυγα. Θεώρησα πως το συγκριτικό ήταν παρωδία. Καλή η πλάκα και η παρέα, αλλά εγώ προσωπικά αρνούμαι να γίνω πηγή παραπληροφόρησης. Όπως αρνούμαι και να συμμετάσχω, από τούδε και στο εξής, σε επιδείξεις μηχανημάτων τα οποία δεν αγγίζω γιατί εμπιστεύομαι τους "ειδικούς".

Reaction score
11
Τώρα μάλιστα!
Εγώ αυτό που κρατάω σαν συμπέρασμα από αυτά που διάβασα είναι η τελευταία φράση του georgetdm.

Αυτό που δεν ένιωσα είναι την διαφορά ενος καλού 720P με τους αναφερόμενους. Διότι όταν είδα τον Panasonic δεν μπορούσα να πω οτι κατάλαβα διαφορά. Δεν είδα το λεγόμενο ουαου effect!!!

Για διαφορά που δεν είναι αντιληπτή από το μέσο θεατή οι ανωτέρω προβολείς αλλά και άλλοι, ζητούν 1500-2000€ παραπάνω.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Τα μηχανήματα ήταν παντελώς αρρύθμιστα σε βαθμό που αν είχαν φωνή θα εκλιπαρούσαν "ρυθμίστε με!". Το calibration ενός προβολέα δεν είναι πολυτέλεια. Είναι ανάγκη, και μάλιστα επιτακτική. Ο καλύτερος προβολέας της αγοράς μπορεί με μια μόνον ρύθμιση, λίγων δευτερολέπτων, να γίνει ο χειρότερος. Συνεπώς, οποιαδήποτε κριτική επί της ουσίας είναι άστοχη, άδικη και επικίνδυνη. Επικίνδυνη γιατί διαμορφώνει κουλτούρα και τάσεις αγοράς διαστρεβλωμένες.

Δεν σας κρύβω πως όταν εχθές είδα το pattern του χρωματικού κορεσμού στον έναν και το λανθασμένο black level στον άλλον, σηκώθηκα κι έφυγα. Θεώρησα πως το συγκριτικό ήταν παρωδία. Καλή η πλάκα και η παρέα, αλλά εγώ προσωπικά αρνούμαι να γίνω πηγή παραπληροφόρησης. Όπως αρνούμαι και να συμμετάσχω, από τούδε και στο εξής, σε επιδείξεις μηχανημάτων τα οποία δεν αγγίζω γιατί εμπιστεύομαι τους "ειδικούς".

Εαν χαιρομαι κατι σε αυτο το site ειναι η δυνατοτητα ελευθερης εκφρασης απο ολους.Και ετσι θα ηθελα να μεινει.
Ισως σε αλλα fora το μηνυμα του zoglair να μην υπηρχε καν, ισως και να υπηρχε αλλα...ολιγον τι διαφορετικο.
Το μονο που εχω να πω για το μηνυμα του λοιπον ειναι συγχαρητηρια-για ακομα μια φορα-για το θαρρος της γνωμης του.:cool_4:

Τωρα εαν συμφωνω μαζι του...
Σε καποια σημεια ναι και σε καποια οχι.
Ο Βαγγελης εκανε τις ρυθμισεις, "αποτυπωσε" τα χαρακτηριιστικα του καθε προβολεα στο laptop του, μπηκε στα εργοστασιακα μενου...και τις εχασε.Δεν του δινω δικαιο η προσπαθω να τον υπερασπιστω ομως εχει παρα πολυ τρεξιμο αυτο τον καιρο(ξερετε τον λογο) και ετσι η εργασια καποιων ωρων πηγε στραφι.
Παρ΄ολα αυτα θα τολμησω να πω πως η διαφορα των δυο προβολεων γινοταν αντιληπτη ακομα και με τις υπαρχουσες ρυθμισεις και εαν αδικηθηκε ενας απο τους δυο περισσοτερο αυτος ηταν ο W9000(επ'αυτου θα ζητουσα και την αποψη του zoglair)
Ειδα τα μηχανηματα και σημερα, εκανα τις δικες μου "ρυθμισεις" και δεν βλεπω τεραστιες διαφορες απο οσα ειδαμε εχθες/η απο οσα εχετε γραψει εως τωρα.

Η δικη μου αποψη οταν εχω λιγο περισσοτερο χρονο.

Υ.Γ.Ελπιζω πως επιτελους ο καθενας καταλαβε τι σημαινει AVSite!

Reaction score
14
δεν σας κρύβω οτι με εχει πάρει κάμποσα τηλέφωνα ο Ανδρέας να μάθει πότε θα ετοιμάσω το βίντεο που γυρίσαμε εχθές. Δεν μου αρέσει όμως το αποτέλεσμα που έχω βιντεοσκοπήσει.

Λέω μέσα μου να το ανεβάσουμε και ας είναι μάπα... Λέω μήπως εκανα λάθος στις ρυθμ'ισεις της κάμερας? Απο την άλλη το ξαναβλέπω και είναι πάλι μάπα στην αρχή...

Αρχίζω και το κάνω fast forward μέχρι που αλλάξαμε την ρύθμιση του hdmi στον EPSON (normal /expanded - ημασταν στο νορμαλ αρχικα), απο εκεί και μετά η λήψη άλλαξε και οι δυο προβολείς αρχισαν να κοντράρονται. Αυτό που μου έκανε αίσθηση ήταν πόσο χαλια ήταν τα πρώτα δείγματα, και πόση διαφορά έκανε ενα κλίκ στον EPSON.

Γενικά ήταν ένα τέστ που θα έπρεπε να εχει γίνει διαφορετικά και εδώ θα συμφωνήσω με τον zoglair, αλλά για να είμαστε απολυτα επιεικής οι ρυθμίσεις που είχε κάνει με κόπο ο Βαγγέλης, έφυγαν, και το user settings απο οτι μου είπαν εγινε default. Ετσι θα έπρεπε να είμαστε πολύ προσεκτικοί απο εδώ και εμπρός και όλα αυτά (τα οποια προβληματα) να τα γνωρίζουμε ετσι θα μπορούμε να βάζουμε και πολλά "ναι μεν αλλά" στην κριτική μας.

Δεν σας κρύβω οτι η απάντηση του zoglair με έκανε να νοιώσω όμορφα καθώς αυτό που γουστάρω προτίστως στο avsite είναι το οτι η γνώμη μας όσο και να μην αρέσει είναι γνώμη μας!! Αυτό είναι το πρώτο που με έκανε να νοιώσω ότι το avsite είναι διαφορετικό απο πολλά φόρα. Απο την άλλη θα στεναχωριόμουν αν ήμουν ο calibrator, αλλά δεν θα το έβαζα ποτέ κάτω αφού μηχανήματα είναι αυτά και απρόβλεπτα τα κέφια τους!

Reaction score
14
Επισης να συμπληρώσω ότι στην αρχή είμασταν λιγο στο κουκουρουκου και τον ΒENQ τον είχαμε και έπαιζε στα 200W (η ρύθμιση της λάμπας του). Μετά αποφασίσαμε και τον βάλαμε να πάιξει στα 250Watt όπου και εδώ είδαμε τα δόντια του καθώς είναι αρκετά φωτεινός.

Δεν σας κρύβω οτι θα είμαι λίγο αυστηρός στην επιλογή/απόφαση/τυχαίο γεγονός να πάιξουμε με τον BENQ στα 200W. To θέμα είναι ότι εχεις ένα μηχάνημα που είναι πολύ φωτεινό και έχει δύναμη. Ομως για να μήν εχεις μια κάπως άνιση μάχη με τον "αντίπαλο" που είναι λιγότερο φωτεινός, τον κατεβάζεις στα 200 για να μήν φαίνεται ο EPSON λίγος μπροστά στον άλλον? Αν και δεν πιστεύω ότι εσκεμμένα το κάναμε... ευτυχώς το λάθος το διορθώσαμε.

Ετσι μόλις τον βάλαμε στα 250Watt o BENQ εδειξε το Punch του και φυσικά ότι δεν είναι καθολου κακό μηχάνημα. Και αρύθμιστος τα χρώματα του ήταν αρκετά φυσιολογικά, και σαν 1080 προβολέας με άφησε ικανοποιημένο. Δεδομένου οτι η τιμή του είναι σε καλά levels ίσως και να οργανωθεί και Power buy οπότε μετά να είναι ακόμα καλίτερη?

Ενα μικρό μειονέκτημα του BENQ το μεγάλο throw του και το λίγο zoom που έχει 1.16Χ (36.9-43mm) Με βάση το calculator του projeector central η μινιμουν απόσταση για 90" ειναι 4.5μ... Νοτ βέρι γκούντ!

Επίσης λίγες εισόδους είδα, μία HDMI μία Component, Composite, SVideo, και φυσικά με εξέπληξε αρνητικά η υπάρξη των 5 επίχρυσων BNC για σύνδεση με VGA. Το 2007 θα περίμενα απο εναν full HD προβολέα να μήν έχει αυτή την σύνδεση ας έβαζαν το κλασσικό 15pin VGA. (αντε να βρείς τέτοιο καλώδιο άνω των 2 μέτρων)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.736
Members
38.604
Νεότερο μέλος
Pamagelo