Onkyo: O πρώτος HD-Αudio πολυκάναλος ενισχυτής

Reaction score
5
@argi
μα δε χρειαζονται υποχρεωτικα 7.1 τα νεα φορμα...
και η συζητηση γινεται γιατι καποιοι (οπως και εγω), ψαχνουν αυτη την εποχη να αγορασουν ενισχυτη.. εγω προσωπικα δε θα εδινα με τιποτα κοντα 1000ευρω για να παρω κατι που να μην υποστηριζει decoding στα τα νεα format... DD true audio, DTS HD master, κλπ...
ετσι, ψαχνομαι να δω τι παιζει στην αγορα... ουτε συγκιτικα κανω, ουτε καιγομαι να παιξω BR-HDdvd, σημερα... σε 1 χρονο ομως εγω δε θελω να αλλαζω ενισχυτη που θα εχω παρει τωρα...
καποιοι που εχουν ηδη, φυσικα να περιμενουν να βγουν "ολα" στην ελληνικη αγορα και ειναι ασκοπη η αναβαθμηση τωρα...!

Reaction score
7
Εγώ βασικά ψήνομαι για τον TX-SR705 γιατί έχει Phono Stage (θέλω να ακούω και τα παλιά βινυλιά μου) και Pre-Outs. Τώρα χρησιμοποιώ έναν παλιό Sony STR-DB940 για χρήση Home Cinema. Αλλά δεν ξέρω τι να κάνω. Να περιμένω και από άλλες εταιρίες ή να χτυπήσω τον Onkyo; Γεγονός είναι ότι μου αρέσουν πολύ οι ενισχυτές της, αλλά σιχαίνομαι τον Έλληνα αντιπρόσωπο που τους πουλάει σε κάτι τιμές ΦΥΛΑΚΗ! Περιμένω και από τη Yamaha κανένα νέο μοντέλο (εκτός του 661 που δεν αποκωδικοποιεί τα νέα φορμά ήχου).

Reaction score
4
@argi
μα δε χρειαζονται υποχρεωτικα 7.1 τα νεα φορμα...
Οχι αλλα ειναι σαν να εχεις πορσε και την τρεχεις μονο με 120 χιλ.

Η αποκωδικοποιηση στα νεα φορμα αν θυμαμαι σωστα θα εμπεριεχει για το καθε ενα απο τα τεσσερα surround διαφορετικη πληροφορια.
Οποτε σε 5.1 συστημα η (surround) πληροφορια μιας HD ταινιας θα γινεται mixed σε δυο μονο surround ηχεια... Δεν χανεις λοιπον ?

Βεβαια ολα αυτα ενδιαφερουν τους λατρεις του surround ηχου σε μια ταινια... Κατι ανωμαλους δηλ σαν εμενα που θελουν να ακουν ακομα και το περπατημα της ακριδας πανω στο κλαρι του δεντρου :happy_9:
Οι υπολοιποι μπορουν σιγουρα να ζησουν και με 5.1 συστημα.

Αλλωστε και τεσσερα ηχεια μεσα σε ενα σαλονι ειναι δυσκολο να μπουν εκτος αν ο χωρος ειναι αρκετα μεγαλος ...

Reaction score
4
Περιμένω και από τη Yamaha κανένα νέο μοντέλο (εκτός του 661 που δεν αποκωδικοποιεί τα νέα φορμά ήχου).
Να ρωτήσω γιατί ντε και καλά μας έχει μπει η εμμονή ότι πρέπει να αγοράσουμε καινούριους ενισχυτές με τα καινούρια φορμα ήχου?

Προσέξτε κάτι …

Ο HD ενισχυτής θα είναι ποιο ακριβώς από έναν σημερινό ενισχυτή και δεν θα έχει καμία διαφορά σε δυνατότητες τόσο από ρευμα όσο και από απόδοση – ποιότητα …
Για ποιον λόγο λοιπόν να προβούμε στην αγορά ενός νέου ενισχυτή με 1.000 ευρω και να μην δώσουμε 500 – 600 ευρω και να πάρουμε ένα ίδιο μηχάνημα σε ρεύμα και σε ποιότητα από την στιγμή που για να ακούσουμε τα νέα φορμα το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένα HD η BLU RAY dvd player με αναλογικές εξόδους 5.1 η ακόμα καλύτερα 7.1
Τα νέα φορμα ήχου τα περίφημα αυτά decoders τα έχουν τα dvd επάνω…

Μαζί με όλα αυτά τα καλούδια με τα hdmi τα νέα φορμα κτλ αν οι νέοι ενισχυτές παρουσίαζαν και κάτι καλύτερο σε δυνατότητες απόδοση κτλ τότε ναι και εγώ θα έπαιρνα ένα…
Αλλά δυστυχώς για να πάρουμε κάτι καλό από πλευρά ρεύματος θέλουμε τουλάχιστον 1.500 ευρω…
Οπότε γιατί για ένα HD decoder και δυο τρία hdmi που θα έχει επάνω ο καινούριος ενισχυτής να δώσουμε ένα σκασμό χρήματα?

Στην θέση σου θα έπαιρνα τον Yamaha που λες και θα έπαιζα με αναλογική σύνδεση.
Τώρα βέβαια αν τον βλέπετε τον ενισχυτή και σαν upscaler και σας ενθουσιάζουν οι υποδοχές και οι έξοδοι hdmi καλά θα κάνετε να τα πάρετε.

[FONT=&quot]Εγώ το εχω ψάξει και κατά την ταπεινή μου άποψη πραγματικά δεν αξίζουν αυτοί οι ενισχυτές… Έχουν πάνω κάτω τα ιδια ρεύματα και δεν προσφέρουν τίποτα παραπάνω από αυτούς που έχουμε ήδη.[/FONT]

Reaction score
7
Να ρωτήσω γιατί ντε και καλά μας έχει μπει η εμμονή ότι πρέπει να αγοράσουμε καινούριους ενισχυτές με τα καινούρια φορμα ήχου?

Προσέξτε κάτι …

Ο HD ενισχυτής θα είναι ποιο ακριβώς από έναν σημερινό ενισχυτή και δεν θα έχει καμία διαφορά σε δυνατότητες τόσο από ρευμα όσο και από απόδοση – ποιότητα …
Για ποιον λόγο λοιπόν να προβούμε στην αγορά ενός νέου ενισχυτή με 1.000 ευρω και να μην δώσουμε 500 – 600 ευρω και να πάρουμε ένα ίδιο μηχάνημα σε ρεύμα και σε ποιότητα από την στιγμή που για να ακούσουμε τα νέα φορμα το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένα HD η BLU RAY dvd player με αναλογικές εξόδους 5.1 η ακόμα καλύτερα 7.1
Τα νέα φορμα ήχου τα περίφημα αυτά decoders τα έχουν τα dvd επάνω…

Μαζί με όλα αυτά τα καλούδια με τα hdmi τα νέα φορμα κτλ αν οι νέοι ενισχυτές παρουσίαζαν και κάτι καλύτερο σε δυνατότητες απόδοση κτλ τότε ναι και εγώ θα έπαιρνα ένα…
Αλλά δυστυχώς για να πάρουμε κάτι καλό από πλευρά ρεύματος θέλουμε τουλάχιστον 1.500 ευρω…
Οπότε γιατί για ένα HD decoder και δυο τρία hdmi που θα έχει επάνω ο καινούριος ενισχυτής να δώσουμε ένα σκασμό χρήματα?

Στην θέση σου θα έπαιρνα τον Yamaha που λες και θα έπαιζα με αναλογική σύνδεση.
Τώρα βέβαια αν τον βλέπετε τον ενισχυτή και σαν upscaler και σας ενθουσιάζουν οι υποδοχές και οι έξοδοι hdmi καλά θα κάνετε να τα πάρετε.

[FONT=&quot]Εγώ το εχω ψάξει και κατά την ταπεινή μου άποψη πραγματικά δεν αξίζουν αυτοί οι ενισχυτές… Έχουν πάνω κάτω τα ιδια ρεύματα και δεν προσφέρουν τίποτα παραπάνω από αυτούς που έχουμε ήδη.[/FONT]
O Sony που έχω έχει παλιώσει και κάνει κάτι κουλά με τον επιλογέα εισόδων επίσης το PS3 που θέλω να συνδέσω δεν έχει αναλογικές εξόδους. Και επίσης δεν έχω σκοπό ακόμα να πάρω ξεχωριστό Bluray/hd-dvd Player αν δεν πέσουν αρκετά οι τιμές και δεν ξεκαθαρίσει το τοπίο με αυτά τα φορμά. Επιπλέον δε νομίζω ότι ο Yamaha 661 έχει κάτι ιδιαίτερο (εκτός από την τιμή) σε σχέση με τον TX-SR705. Βέβαια ο Yamaha θα μπορούσε να συνεργαστεί άνετα με το PS3 αφού περνάει σήματα LPCM από την HDMI του. Αλλά αφού αγοράζω ενισχυτή και σίγουρα θα τον κρατήσω πολλά χρόνια γιατί να μην πάρω κάποιον που να έχει και decoders για τα νέα formats ήχου;

Reaction score
4
Αμα θελουμε περισσοτερο ρευμα βαζουμε και εναν τελικο για τα μπροστα ηχεια και αναπνεει και ο ενισχυτης μας οδηγωντας καλυτερα τα surround μας.

Πραγματικα τον ενισχυτη τον βλεπω μονο ως οδηγηση ηχειων.
Δεν λεω... Να εχει και το tunner του και τις απειρες υποδοχες για διαφορα μηχανηματα.

Σε καμια περιπτωση ομως δεν τον βλεπω σαν upscaler και σαν decoder.

Eιναι περισσοτερο ψυχολογικο για παιδια που δεν ξερουν (οπως ο antony6 :happy_8:)
η αναγκαιοτητα αγορας νεου AV με hdmi γιατι ενθουσιαζονται στην ιδεα οτι με ενα μονο καλωδιο συνδεεις ενα σωρο μηχανακια...

Εγω παντως να δωσω 500 ευρω παραπανω για να παρω ενα ιδιο ενισχυτη σε δυνατοτητες με αυτον που εχω δεν το κανω...

Θα πλεξω πλεξουδες λοιπον και ας γινεται ο χαμος απο τα καλωδια πισω στο rack μου...

Ασε δε που ακομα και εμφανισιακα ντρεπεσαι να τα βαλεις στο rack. (τουλαχιστον απο οτι εχει κυκλοφορησει)
Ο ενισχυτης μου ειναι ο VSX 1015 S της Pioneer και αποφασισα οτι δεν τον αλλαζω με τιποτα ... Απο τους ομορφοτερους εμφανισιακα !!!
Πασχει βεβαια απο ρευμα αλλα με εναν τελικο αυτο διορθωνεται :cool_4:

Reaction score
4
O Sony που έχω έχει παλιώσει και κάνει κάτι κουλά με τον επιλογέα εισόδων επίσης το PS3 που θέλω να συνδέσω δεν έχει αναλογικές εξόδους. Και επίσης δεν έχω σκοπό ακόμα να πάρω ξεχωριστό Bluray/hd-dvd Player αν δεν πέσουν αρκετά οι τιμές και δεν ξεκαθαρίσει το τοπίο με αυτά τα φορμά. Επιπλέον δε νομίζω ότι ο Yamaha 661 έχει κάτι ιδιαίτερο (εκτός από την τιμή) σε σχέση με τον TX-SR705. Βέβαια ο Yamaha θα μπορούσε να συνεργαστεί άνετα με το PS3 αφού περνάει σήματα LPCM από την HDMI του. Αλλά αφού αγοράζω ενισχυτή και σίγουρα θα τον κρατήσω πολλά χρόνια γιατί να μην πάρω κάποιον που να έχει και decoders για τα νέα formats ήχου; Συν του ότι θέλω Phono-Stage και pre-outs για να οδηγώ τα μπροστινά κανάλια με τον NAD μου.
Στην δικη σου την περιπτωση που δεν εχεις καινουριο ενισχυτη σκεφτεσαι σωστα. :cool_4:
Αλλα γιατι να δωσεις 500 ευρω περισσοτερα για HD AV reciever απο την στιγμη που θα κανεις την ιδια δουλεια και με τον yamaha 661 ???

Αν δεν κρατησεις το PS3 σαν βασικο dvd player και παρεις blu ray η HD dvd τοτε παρε τον Yamaha που ειναι αξιολογο μηχανημα ...

Aν κρατησεις το PS3 ως HD player η τελος παντων θες να ακους και τα παιχνιδια σου με τα νεα HD forma ηχου τοτε ειναι μονοδρομος η αγορα καινουριου HD reciever...

Θα το ξαναπω αλλα θεωρω κοροιδια τα χρηματα που ζηταν οι νεοι AV recievers απο την στιγμη αυτο που χρυσοπληρωνεις (hdmi και new hd decoders) θα τους πληρωσεις ξανα δευτερη φορα στην αγορα που θα κανεις για ενα HD dvd...

Reaction score
0
Εκτος απο τον αναλογικο τροπο, υπαρχει και μια αλλη μεθοδος αποσο διαβαζω στο εξωτερικο, που αφορα σε ενισχυτες με hdmi 1.3 αλλα χωρις τους νεους decoders. Θα μου πειτε αυτα λιγο πολυ πανε πακετο...και συμφωνω, αλλα ελα που ας πουμε ο νεος της yamaha εχει το hdmi 1.3 αλλα οχι τους νεους decoders... Σε αυτη τη περιπτωση λοιπον, το bandwidth του hdmi 1.3 ειναι επαρκες ωστε να κανει το decoding του ηχου το HD player (πχ το PS3) και να στειλει με το HDMI την εικονα και τον ηχο σε τελικη ασυμπιεστη μορφη 7.1 οποτε δε θα χρειαστει ο ενισχυτης να κανει κανενα decoding και θα υπαρχει το ιδιο αποτελεσμα.

Κατα τη γνωμη μου, να αγορασει καποιος σημερα ενισχυτη χωρις τα νεα formats δε λεει...καλο ειναι να τα εχει, εκτος αμα αλλαζει εξοπλισμο καθε χρονο. Αποκει και περα οποιος εχει ηδη κατι και καλυπτεται (οπως πχ εσυ homecinema-maniac) καλυτερα ας κανει υπομονη...η αρχη εγινε και τα Χριστουγεννα πιστευω θα υπαρχουν προτασεις απο ολες τις εταιρειες ,και χωρις να ζητανε και τιποτα παραπανω σε τιμες.

Reaction score
5
Κατα τη γνωμη μου, να αγορασει καποιος σημερα ενισχυτη χωρις τα νεα formats δε λεει...καλο ειναι να τα εχει...

Αυτο ακριβως προσπαθω να πω και εγω... γιατι να παρω τον yamaha V1700 και οχι τον onkyo 805 ή τον V2700 αντι τον 905?
ΟΚ θα ακουσω οτι ειμαι ιεροσυλος κλπ... αλλα πριν τους ακουσετε μην κρινεται οτι ειναι τοσο αχρηστοι αυτοι οι νεοι ενισχυτες και οτι εχουν λιγα "ρευματα"...!

οποιος θελει 7.1... ευχαριστηση του... εγω θα απεχω προς το παρον και θα χρησιμοποιω τα 2 "εξτρα" καναλια για διπλοενισχυση των εμπρος... εξαλου για τα sensys DC παω... οχι για 500W ηχεια ωστε να μου λειψει το ρευμα απο εναν 7x130 ενισχυτη με διπλοενισχυση κιολας!... (και 90-100 να βγαζει, ειναι ΟΚ!)
Με καλα ηχεια και καλοστημενο 5.1 συστημα τα αποτελεσματα ειναι εκπληκτικα... και απο οτι λενε στο εξωτερικο τα νεα φορματ δε παιζονται σε ποιοτητα και διαχωρισμο καναλιων...

...και επειδη εχω μια αλεργια με τις αναλογικες μεταφορες σηματων... 1000 φορες η μεταφορα να γινεται ψηφιακα απο την πηγη στον ενισχυτη... και το μονο αναλογικο να ειναι το καλωδιο του ηχειου...

Γιατι αλιως ειναι... BR/hdDVD/DVD/CD(ψηφιακο μεσο) - εξοδος 7.1 RCA (αναλογικο σημα) - AV ενισχυτης (ψηφιακη επεξεργασια) - εξοδος σε ηχεια (αναλογικο σημα)... γιατι να εχω 3 μετατροπες... αντι μονο μιας???
ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ δε θα επαιρνα τωρα AV χωρις 1.3hdmi και ελεγχο νεων φορμα... και ας γλιτωνα 500ευρω οπως λες φιλε HC-maniac...

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.745
Mια χαρα ειναι ολα αυτα τα νεα καλουδια ,αλλα μερικοι ανθρωποι θελουν ν ακουν και μουσικη απο απαιτητικα ηχεια.
πχ εγω ακουω 90%μουσικη και 10% βλεπω ταινιες.η συζυγος το αναποδο!
Να πληρωσω για hdmi 1.3 αφου δεν εχω καν pj?
Aκομη τοσα χρονια στο χωρο εμαθα να περιμενω και να μην κανω τον πιονιερο σε βαρος της τσεπης μου.

Reaction score
0
Aκομη τοσα χρονια στο χωρο εμαθα να περιμενω και να μην κανω τον πιονιερο σε βαρος της τσεπης μου.
Αυτο ειναι το ζουμι! Οποιος δε του περισσευουν πρεπει να το εμπεδωσει, οτι η υπομονη ειναι υψιστη αρετη σε τετοιες περιπτωσεις.

Reaction score
383
Οπως και να το δει κανεις, ο Energy εχει δικιο.
Το οτι καποιοι προτιμουν να εχουν 5.1 οταν τα format ειναι 7.1, δεν στεκει.
Το οτι το κανουν για οικονομικους λογους ομως , στεκει 1000%.

Reaction score
4
...και επειδη εχω μια αλεργια με τις αναλογικες μεταφορες σηματων... 1000 φορες η μεταφορα να γινεται ψηφιακα απο την πηγη στον ενισχυτη... και το μονο αναλογικο να ειναι το καλωδιο του ηχειου...

Γιατι αλιως ειναι... BR/hdDVD/DVD/CD(ψηφιακο μεσο) - εξοδος 7.1 RCA (αναλογικο σημα) - AV ενισχυτης (ψηφιακη επεξεργασια) - εξοδος σε ηχεια (αναλογικο σημα)... γιατι να εχω 3 μετατροπες... αντι μονο μιας???
ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ δε θα επαιρνα τωρα AV χωρις 1.3hdmi και ελεγχο νεων φορμα... και ας γλιτωνα 500ευρω οπως λες φιλε HC-maniac...

Θα υπαρχει πραγματικη διαφορα στον ηχο με αναλογικη η ψηφιακη συνδεση ?
Θα ειναι αντιληπτη απο το αυτι ?

Αν ναι τοτε και εγω θα συμφωνουσα μαζι σου ...
Εχω την εντυπωση ομως οτι δεν υπαρχει διαφορα ...
Αν κανω λαθος η αν καποιος ξερει ας με διορθωσει ... :cool_4:

Σαν θεωρια ναι απο την στιγμη που εχουμε να επιλεξουμε αναμεσα απο μια η τρεις μετατροπες η λογικη λεει το πρωτο.
Αν ομως αυτη η διαφορα στον ηχο θα ειναι μονο στα χαρτια τοτε εξακολουθω να επιμενω στους τωρινους ενισχυτες ...

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Onkyo: O πρώτος HD-Αudio πολυκάναλος ενισχυτής

Οπως και να το δει κανεις, ο Energy εχει δικιο.
Το οτι καποιοι προτιμουν να εχουν 5.1 οταν τα format ειναι 7.1, δεν στεκει.
Το οτι το κανουν για οικονομικους λογους ομως , στεκει 1000%.
Εγώ προτιμώ το 5.1 για να γλιτώσω άλλα 2 καλώδια πίσω.......και εκτός αυτού αμφιβάλω ότι τα blu-ray/hd-dvd θα έχουν σύντομα 7.1............:prof:

Reaction score
4
Re: Απάντηση: Re: Onkyo: O πρώτος HD-Αudio πολυκάναλος ενισχυτής

Εγώ προτιμώ το 5.1 για να γλιτώσω άλλα 2 καλώδια πίσω.......και εκτός αυτού αμφιβάλω ότι τα blu-ray/hd-dvd θα έχουν σύντομα 7.1............:prof:
Εννοεις εξοδους αναλογικες.
Γιατι απο οσο ξερω οι Blu ray και HD ταινιες ειναι ολες 7.1

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Onkyo: O πρώτος HD-Αudio πολυκάναλος ενισχυτής

Εννοεις εξοδους αναλογικες.
Γιατι απο οσο ξερω οι Blu ray και HD ταινιες ειναι ολες 7.1
Καμία ταινία blu-ray/hd-dvd δεν έχει 7.1 ήχο.......τουλάχιστον όχι μέχρι στιγμής.........:prof: ...........μόνο 2-3 ταινίες στην Ιαπωνία έχουν.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.745
H μοναδικη αγορα που ειναι hardware driven!!!
Ημαρτον ρε παιδια ,αλλα με εξοργιζει που τοσα χρονια βγαζουν τα μηχανακια-players,a/v receivers-και δεν εχεις τι να βαλεις μεσα να παιξει!!

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
τι λες ρε παλικαρι δεν το παιρνεις για να βαλεις κατι μεσα το παιρνεις για να το κοιτας,:crazy_1: και να λες στους ετσι : παιδια πηρα φρεσκο πραμα που σαλευει :cool_4:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.250
Members
38.295
Νεότερο μέλος
Bill87