Τελειώνει μάλλον ο πόλεμος...

Status
Not open for further replies.
Reaction score
164
Re: Απάντηση: Τελειώνει μάλλον ο πόλεμος...

Η αλήθεια είναι πως η Sony αυτή τη φορα δειχνει να εχει μαθει από τα λάθη του παρελθόντος και δεν πάει μόνη της σαν την καλαμιά στον κάμπο .
Πάντως το παράξενο είναι το ότι δεν βλέπω άλλες μεγάλες εταιρίες ηλεκτρονικών να ακολουθούν ούτε τη μία, ούτε την άλλη. Μάλλον τις αφήνουν να φαγωθούν και μετά αν δουν τι θα γίνει.

Reaction score
5
Ο πόλεμος έχει όντως κριθεί, αλλά όσο η έκβασή του καθυστερεί να ανακοινωθεί στους άμεσα ενδιαφερόμενους (τους καταναλωτές δηλ.), τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος για μία "πύρρειο" νίκη του blu ray..
μην ξεχάσετε να βγείτε στην ομόνοια να κανετε τζέρτζελο για την "πύρρειο" νίκη του BR ωσάν το δυό χιλιάδες τέσσερα που πήραμαν το γιούρο παιδια!

Ρε ποιος πόλεμος;; Ρε πάτε με τα συγκαλά σας ολ τουγκέδερ ναουμ;

Reaction score
164
A τώρα είναι η Philips..
Και τότε η Philips ήταν:

Philips contributed the general manufacturing process, based on video LaserDisc technology. Philips also contributed the Eight-to-Fourteen Modulation (EFM), which offers both a long playing time and a high resilience against disc handling damage such as scratches and fingerprints, while Sony contributed the error-correction method, CIRC

Κάτι μου λέει ότι η Philips έκανε το 90% της δουλειάς: Και το πώς θα κατασκευάζονται, και το EFM και την επίστρωση.

Φίλε unfo, όταν μία εταιρεία καινοτομεί (και δεν είναι πάνω από 2-3 παγκόσμια στον τομέα των καταναλωτικών ηλεκτρονικών που το επιχειρούν) λογικό είναι να παρουσιάζει νέα φορμά και ακόμα λογικότερο πολλά από αυτά να αποτυγχάνουν..
Ναι, κάποια αποτυγχάνουν. Αλλά της Sony απέτυχαν παταγωδώς όλα! Τι να πρωτοθυμηθώ...
Τα Beta; (πλήρης αποτυχία στο consumer τομέα)
Τα Minidisc; (πλήρης αποτυχία)
Το Atrac; (πλήρης αποτυχία, υιοθέτησαν τελικά το MP3)
Το Hi8; (Κανένας άλλος κατασκευαστής δεν το υποστήριξε)
Το Digital8; (ομοίως)
Tο MicroMV; (πλήρης αποτυχία)
Τα UMD; (μεγάλη αποτυχία)
Τα Memorystick; (το πρώτο ήταν αστείο. Οι άλλες εκδόσεις δεν υποστηρίχθηκαν από κανέναν άλλο κατασκευαστή)
Το MMCD; (πλήρης αποτυχία)
Το DAT; (πλήρης αποτυχία σε consumer επίπεδο)
Μερικές από τις πατέντες της ήταν απλά άτυχες, αν και πολύ καλές (πχ Beta, Minidisc, Dat)
Άλλες ήταν ηλίθιες τακτικές (UMD, MicroMV κτλ)
Αλλά είχαν και φοβερές ιδέες, όπως το walkman...
Από όόοοολες αυτές τις προσπάθειες, το BR είναι η πιο σοβαρή και γι αυτό τα πάει καλά.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Τελειώνει μάλλον ο πόλεμος...

Και τότε θα έχουμε ίσως μία επανάληψη της κατάληξης του πολέμου SACD-DVD-A. Το SACD νίκησε μεν (δεν υπάρχουν παρά μόνο για δείγμα πιά DVD-A) αλλά καταδικάστηκε να φυτοζωεί..

Κι εμείς μείναμε με το CD..
Η καταδίκη των DVD-A & SACD ήταν το ότι δεν μπόρεσαν να αντιγραφούν... Οπως και το ότι ποτέ δεν έπεισαν τον απλό κοσμο για το πόσο χρειάζεται την βελτιωμένη τους ηχητική ποιότητα, έναντι του cd.

Τα πιο επιτυχημένα μέσα, είναι αυτά που μπορούν να αντιγραφούν εύκολα και χωρίς απώλεια ποιότητας: Τα cd & τα dvd. Απλά και ξεκάθαρα.

Reaction score
5
Λοιπόν... Οποιος ξανανοίξει thread για τον πόλεμο των κόσμων...ε....του BR με το HDDVD ηθελα να πω, 6 μήνες ban.

Και δεν αστειεύομαι... Είμαι Γλόμπαλ Moderator εγώ...

Βρε τι πάθαμε με αυτά τα αναθεματισμένα...

Reaction score
1
Απάντηση: Τελειώνει μάλλον ο πόλεμος...

Καταλαβα που το πατε!!! Συμφωνω, ποιος πολεμος?

Τωρα αρχιζει ο πολεμος, να αλλαξοπιστησουν οι οπαδοι του hddvd... :mad_4:

Reaction score
5

να αλλαξοπιστησουν οι οπαδοι του hddvd...
Κύριε, κύριε <σηκώνει το χέρι του> μπορώ να μείνω άθρησκος εγώ; :happy_5:

Reaction score
164

Καταλαβα που το πατε!!! Συμφωνω, ποιος πολεμος?

Τωρα αρχιζει ο πολεμος, να αλλαξοπιστησουν οι οπαδοι του hddvd... :mad_4:
Αν και άθρησκος, επί του θέματος, μπορώ να έχω ένα BR player με 200E και θα γράφω τα καλύτερα! :happy_5:

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Απάντηση: Τελειώνει μάλλον ο πόλεμος...

... μπορώ να μείνω άθρησκος εγώ; :happy_5:
Δικαιωμα σου, αλλα τα λευκα προσθετονται στην εξουσια! :crazy_3:

Reaction score
5
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τελειώνει μάλλον ο πόλεμος...

Δικαιωμα σου, αλλα τα λευκα προσθετονται στην εξουσια! :crazy_3:
άθρησκος είπα μάστορα... όχι άθεος :prof:

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Απάντηση: Τελειώνει μάλλον ο πόλεμος...

...μπορώ να έχω ένα BR player με 200E και θα γράφω τα καλύτερα! :happy_5:
Δεν θα αργησει πολυ, οι κινεζοι εργαζονται πυρετωδως!!!

Reaction score
19
Θα κάνω quote τον εαυτό μου (πολύ μ'αρέσει να το κάνω αυτό, ειδικά όταν λέω σοφά πράγματα :happy_5:) από ένα post μου στην insomnia (πάλι με τον bliz τσακωνόμουν, εγώ πάντως unforgiven εξαντλήθηκα εκεί :happy_5:) σχετικά με τις ανάγκες αναβάθμισης που έχει ο κόσμος.
Η μεγάλες στροφές και οι αλλαγές προτύπων γίνονται μονάχα αν βολεύουν τον κοσμάκη. :prof:

http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?p=1008625#post1008625

neted said:
Τα DVD και οι TFT ήταν πολύ πιο εύκολο στοίχημα να κερδηθεί.
Συνήθως ο κόσμος δεν αποζητά τόσο την ποιότητα παρά την ευκολία.
Θα κάνει δηλαδή πολύ πιο εύκολα στροφή 180 μοιρών στις συνήθειες του αν η νέα συνήθεια είναι πρωτίστως πιο βολική και μέτα, αν είναι και ποιοτική, δεν χάλασε κανέναν.
Αλλά το θέμα της ποιότητας από μόνο του δεν είναι ικανό να ανατρέψει εύκολα κάτι εδραιωμένο, από τη στιγμή μάλιστα που και η σημερινή ποιότητα είναι υπεραρκετή για τον μέσο χρήστη.

VHS -> DVD = ευκολία (και ποιότητα)
CRT -> TFT = ευκολία (η ποιότητα παίζεται)
blizard said:
Από που και ως που ήταν ευκολία το dvd ?
Πήγες από το video στο οποίο είχες και δυνατότητα για εγγραφές σε ένα εντελώς νέο πρότυπο απλά και μόνο για την ποιότητα του.

Με το blueRay η διαφορά ποιότητας θα είναι πολύ μεγαλύτερη από τότε, και όσοι έχουν παιδιά η θέλουν παιχνιδομηχανή , θα τους λείπει μόνο η TV.
Και όσο περνάει ο καιρός και εμφανίζονται φτηνές 1080p τηλεοράσεις , όλο και πιο εύκολα θα γίνονται τα πράγματα.
(ήδη υπάρχουν 37ιντσών lcd monitor κάτω από 2000 ευρώ, σε ένα χρόνο τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα)
neted said:
Δεν είναι πασιφανέστατη η ευκολία του dvd?
Όχι κασσέτα = πολύ πιο εύκολη αποθήκευση και συντήρηση ταινιοθήκης, όχι εκνευριστικό rewind, μικρότερο μέγεθος συσκευής, μηδενική απώλεια ποιότητας σε βάθος χρόνου, πολύ πιο βολικό για τα videoclubs etc...
Και τώρα με τα επιτραπέζια recorders επαναλαμβάνεται η ίδια ιστορία.

Και τα DATs προυπήρχαν του DVD για φοβερές εγγραφές και αναπαραγωγές. Βλέπεις να πιάσαν πουθενά εκτός από ειδικά στούντιο;
Και τα SACD και DVD-Audio που ήταν και πιο mainstream, εμπορικώς άπατα πήγαν, τρανή απόδειξη ότι ο κόσμος δεν εγκαταλείπει τις συνήθειες του με την πρώτη ευκαιρία για την ποιότητα.

Οι HD-Ready τηλεοράσεις θα πιάσουν γιατί είναι ΚΥΡΙΩΣ λεπτές και εύκολες στην τοποθέτηση. Αλλά για την ποιότητά τους λίγοι θα πάρουν χαμπάρι και ακόμα λιγότεροι θα επιζητήσουν Full-HD.

Reaction score
14
Όταν σήμερα στην Ελλάδα με 500 ευρώ παίρνεις ένα κορυφαίο hd-dvd player και σύντομα με 200 κινέζικο προιόν , πρέπει να είναι ηλίθιος κάποιος που ζητάει το απόλυτο ποιοτικά και ποσοτικά από το high definition , ώστε να μην ακολουθήσει ΚΑΙ αυτή την πλατφόρμα...
Ίδιο μέγεθος δίσκου , ίδιο κουτί , ίδια ιδέα....
Αν είσαι φαν της εικόνας και σου περισσεύουν χρήματα για αγορές δίσκων hd και bluray, το ξαναλέω , πρέπει να είσαι ηλίθιος ή εντελώς τσιφούτης ("happy_1" ) ώστε να μην πάρεις και hd-dvd..
Mόνο οι υπότιτλοι είναι ένα σοβαρό θέμα για κάποιους..
Άλλο θέμα αν τους καλύπτουν οι 20 με ελληνικά που κυκλοφορούν...
Αν είσαι απλά κάποιος που θέλει πολύ καλύτερη εικόνα κάποιες φορές από το dvd , με το ps3 κάνεις την δουλειά σου μιά χαρά...
Όμως αν μου ζητούσαν να πω τη γνώμη μου για τα πράγματα όπως έχουν σήμερα θα έλεγα αυτό που βλέπω..
Έχω περίπου 70 hd-dvd και από αυτά η εικόνα είναι καταπληκτική στα 50 τουλάχιστον...
Έχω περίπου 30 bluray και η εικόνα είναι καταπληκτική** στα 5...
Αυτή είναι η πραγματικότητα.
Απλά ο καταναλωτής επιλέγει σύμφωνα με τια ανάγκες του..
Για να είμαι ειλικρινής ποτέ μου δεν πίστεψα πως ο μέσος όρος είναι σε θέση να καταλάβει διαφορές τέτοιου τύπου....
Και δεν τον νοιάζει...
Το ρίσκο που πήρε η Sony με την ενσωμάτωση bluray της βγαίνει για το format...
Aφού δεν έχει ούτε ένα* παιχνίδι το μπουρ...λο:)happy_9: ) ο κάτοχος παίρνει να δει καμιά ταινία....Και κυρίως να νοικιάσει στην Αμερική....
Δεν καταλαβαίνουν τα "ζώα" από hd ,αλλά αφού το έχουν θα νοικιάζουν....
( αν καταλάβαιναν θα είχε γίνει πανικός και με τα 2 φορμάτ..είναι πολύ ανώτερα από το dvd)
Το 360 έδωσε επιλογή και επιβεβαιώνει απλά πως ελάχιστοι ενδιαφέρονται για high definition...
Σαν προιόν το bluray έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να επιβιώσει λόγω ps3..
Αν δεν ήταν αυτό θα είχε βουλιάξει σε 10 μέρες...
Σαν αποτέλεσμα όμως στην αναζήτηση της καλύτερης και πιο σταθερά ποιοτικής εικόνας σε περισσότερους δίσκους ,ΣΗΜΕΡΑ , είναι χωρίς αμφιβολία το hddvd..
Διαλέγεις και παίρνεις...
Και αν είσαι λίγο πιο παθιασμένος με τον κινηματογράφο πρέπει να έχεις και τα δύο...Το κόστος δεν είναι τόσο σημαντικό για ανθρώπους που δίνουν πχ 2500 χιλιάρικα για μια σκ@τοτηλεόραση που σε 5 μήνες θα την βγάζουν προσφορά στα 1100....

* νόμιζα πως είχε το motorstorm...αλλά αυτό είναι τόσο μεγάλο όσο ένα demo...και ότι είναι να δεις το έχεις δεί την πρώτη μέρα...δεν προσφέρει κάτι παραπέρα...δυστυχώς ,γιατί είναι πολύ εντυπωσιακό...

** όσοι έχετε bluray ΜΗΝ τολμήσετε να μη πάρετε το apocalypto...
Έχει σε κάποιες σκηνές πάρα πολύ mosquito noise αλλά γενικά είναι υλικό αναφοράς....έπαθα πλάκα..9,9 λόγω κόκκου σε πολλά σημεία...
ΔΕΝ μαμιέται...10......είναι φοβερό στο σύνολό του....!!!

Reaction score
14
καλα...
εδω δεν ξέρουμε τι γάλα πίνουμε (http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=37965 ) κι εσείς μιλάτε για τα HD...
Eσύ δεν ξέρεις...γιαυτό και πίνεις όλες τις μ@λ@κίες και κοίτα τα χάλια σου...
Μίκραίνει το κεφάλι σου και μεγαλώνουν τα αυτιά σου με αυτά τα μεταλλαγμένα...:happy_5: :happy_5: :happy_5:

Reaction score
14
Ρε δεν είναι σάπια...είναι άποψη...
Πως υπάρχει το τυρί με τρύπες ? Έτσι υπάρχει και το blu-ray με τρύπες...
Κάνει ρεύμα και δεν ανεβάζει θερμοκρασία...
Είναι σαν τα αεριζόμενα δισκόφρενα.....

Reaction score
1
Λοιπόν... Οποιος ξανανοίξει thread για τον πόλεμο των κόσμων...ε....του BR με το HDDVD ηθελα να πω, 6 μήνες ban.

Και δεν αστειεύομαι... Είμαι Γλόμπαλ Moderator εγώ...

Βρε τι πάθαμε με αυτά τα αναθεματισμένα...
Σώπααα..

Καταρχάς δε σε προσκάλεσε κανείς να συμμετέχεις στο παρόν thread..

Κατά δεύτερον, σε προκαλώ να με κάνεις ban τώρα αμέσως ως μεγάλος moderator που είσαι..

Status
Not open for further replies.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.323
Members
38.300
Νεότερο μέλος
jazzzu4ia