Τελειώνει μάλλον ο πόλεμος...

Status
Not open for further replies.
Reaction score
14
Kαι με την ευκαιρία της αναφοράς στο θέμα με τον όρο "πειραματισμός στα νέα φορμάτ" πρέπει να καταλάβουν κάποιοι πως η έννοια αυτή έχει υπόσταση μόνο σε επίπεδο hardware...
Γιατί έχοντας πάρει (πολλές) αγαπημένες μου ταινίες στην κατά το δυνατόν καλύτερη μεταφορά τους για ποιόν πειραματισμό μιλάμε???
Πειραματίζεσαι όταν αγοράζεις ένα μηχάνημα και περιμένεις να δείς αν θα επικρατήσει και δεν επενδύεις πάνω του....
Εσύ φίλε BANTAS δεν περίμενες και ενώ δεν είσαι ,όπως δηλώνεις ,οικονομικά για "πειράματα" , πήγες και πήρες το ps3 για τα παιχνίδια που ΘΑ βγούν , ΑΝ πιάσει η κονσόλα και για να βλέπεις τις λίγες ταινίες που νοικιάζουν επέιδή έχει πλάκα....
Νομίζω λοιπόν πως η παρατήρηση σου με άμεση αιχμή σε εμένα και τις επιλογές μου είναι τελείως λανθασμένη..

Reaction score
0
Δεν χρειάζεται να το γυρίζετε στο προσωπικό.
Προσωπικά έχω τη δυνατότητα να πάρω και HD-DVD αλλά δεν θα το κάνω ακόμη. Αν δω ότι το πράγμα πηγαίνει πραγματικά προς τα εκεί δεν θα μείνω απ' έξω προφανώς αλλά αυτή τη στιγμή δεν βιάζομαι καθώς δεν έχω την ανάγκη να βλέπω τα πάντα σε HD ούτε καμία διάθεση να μπω στο τρυπάκι της αναζήτησης διαφορών της τάξης του 1% και μικρότερες.
Όποιο από τα δύο και αν επικρατήσει του χρόνου πιθανότατα θα πάρω player, γιατί δε σκοπεύω να μείνω για πάντα με το PS3. Αν επικρατήσει το BR που είναι το πιθανότερο ίσως το καθυστερήσω λίγο παραπάνω, προϋπόθεση όμως είναι να βγαίνουν τα πάντα σε HD (σε ένα από τα δύο φορμά τουλάχιστον) και βέβαια ταυτόχρονα με το DVD. Υπό τις παρούσες συνθήκες δεν πρόκειται να έχω δύο players για να παίζω τις με το σταγονόμετρο κυκλοφορίες του κάθε στρατοπέδου.

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τελειώνει μάλλον ο πόλεμος...

Από τα 70 hd-dvd τα 35 τα πήρα από τα amazon /play και τα υπόλοιπα τα έφερε ένας φίλος μου από Νέα Υόρκη σε τιμές (κρατήσου..) από 9.90 δολλάρια εως 18...Εσύ δεν θα έπαιρνες ταινίες high definition σε αυτές τις τιμές????:happy_9:
Απο 7,5 ευρω εννοειτε οτι θα τις επαιρνα! :cool_3:

Λοιπον να πω κατι που ειχα παρατηρησει και παλαιοτερα και μου ειχατε πει οτι "λαθος καταλαβες". Εχετε διαβασει πουθενα καποια τεχνικη αναλυση που αποδεικνυει οτι το blu ray ειναι κατωτερο του hddvd? Αν ναι, παρακαλειστε να δωσετε το link. Αν οχι, τοτε ξαναλεω οτι με τα λεγομενα σας δινετε αυτην την εντυπωση, και ατομα που δεν ασχολουνται και πολυ με το θεμα πχ. ο Κωνσταντινος, υιοθετουν λαθος αποψεις.

Απ'την στιγμη που τα δυο format ειναι ισαξια, με μια υπεροχη του blu ray στην χωρητικοτητα και στην "μαγικη" επιφανεια που δεν γρατζουνιεται, ο μονος λογος διαφορας ποιοτητας στην εικονα ειναι το transfer και ο codec. Τελεια και παυλα.

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Τελειώνει μάλλον ο πόλεμος...

αν με εβαζαν ομως να επιλεξω ποιο απο τα 2 format θελω να επιβιωσει στην αγορα, θα διαλεγα το blu-ray....επειδη εχω ηδη στη κατοχη μου ενα blu-ray player ενσωματωμενο στο ps3 μου το οποιο αγορασα ως παιχνιδοκονσολα. ...
Κατι το οποιο το εχω πει πολλες φορες.

Να πω κι εγω για μενα? Αγορασα το ps3 μεταχειρισμενο ενος μηνος 400 ευρω, γιατι σ'αυτην την τιμη θα αργησει πολυυυυ να φτασει, για τα παιχνιδια που ΘΑ βγουν, και για τις blu ray ταινιες, ημουν σχεδον σιγουρος οτι θα επικρατησει το blu ray(μονο και μονο εξαιτιας του ps3).

Σε οποιαδηποτε αλλη περιπτωση απλα θα περιμενα να πεσουν οι τιμες, οπως κανει ΟΛΟΣ ο κοσμος.

Reaction score
14
Δεν χρειάζεται να το γυρίζετε στο προσωπικό.
Προσωπικά έχω τη δυνατότητα να πάρω και HD-DVD αλλά δεν θα το κάνω ακόμη. Αν δω ότι το πράγμα πηγαίνει πραγματικά προς τα εκεί δεν θα μείνω απ' έξω προφανώς αλλά αυτή τη στιγμή δεν βιάζομαι καθώς δεν έχω την ανάγκη να βλέπω τα πάντα σε HD ούτε καμία διάθεση να μπω στο τρυπάκι της αναζήτησης διαφορών της τάξης του 1% και μικρότερες.
Όποιο από τα δύο και αν επικρατήσει του χρόνου πιθανότατα θα πάρω player, γιατί δε σκοπεύω να μείνω για πάντα με το PS3. Αν επικρατήσει το BR που είναι το πιθανότερο ίσως το καθυστερήσω λίγο παραπάνω, προϋπόθεση όμως είναι να βγαίνουν τα πάντα σε HD (σε ένα από τα δύο φορμά τουλάχιστον) και βέβαια ταυτόχρονα με το DVD. Υπό τις παρούσες συνθήκες δεν πρόκειται να έχω δύο players για να παίζω τις με το σταγονόμετρο κυκλοφορίες του κάθε στρατοπέδου.
Έγινε προσωπικό φίλε marvin...
Και δεν μπορώ να καταλάβω πως και ο ίδιος ο BANTAS δεν συμφωνεί πως πρακτικές εταιριών του στύλ " δώστους πράγμα και ότι να 'ναι..αυτοί θα το πάρουν ", δεν τον εξοργίζει και δεν νιώθει ότι τον θεωρούν ανθρωποειδές...
Η sony και το blu-ray βγήκε με αυτή τη λογική ...Και βάζει μυαλό σιγά-σιγά βελτιώνοντας κατά πολύ την ποιότητα στους hd δίσκους..αλλά μόνο στα έργα "κράχτες"..
Αν τώρα το Νο1 υποστηριχτής του hd-dvd η Universal από εκεί που είχε τα κορυφαία σε ποιότητα δισκάκια τα βγάζει upscaled dvd's με λίγο καλύτερη εικόνα μάλλον στο ίδιο κοινό ποντάρει.
Που βλέπει να αγοράζει και να νοικιάζει blu-ray χωρίς να πολυσκοτίζεται για το αν με 18 δολλάρια έπαιρνε καλύτερο προιόν ή εάν το 1 δολλάριο επανενοικίασης κάποιου τίτλου τους φαίνεται ασήμαντο και οι μ@λ@κες[/EMAIL">μ@λ@κες"]μ@λ@κες θα το ξαναδώσουν...
Ο κάθε giorgio , bantas , marvin μπορεί "για πλάκα " να δώσει 1.8 ευρώ για να νοικιάσει ένα bluray που έχει ξαναδεί σε dvd..
Eμένα όμως με ενδιαφέρει να έχει πραγματικά καλύτερη εικόνα από το προηγούμενο φορματ αλλιώς θα θεωρήσω τον ευατό μου εξαπατημένο που πάνε να μου τα ξαναπάρουνε πλασάροντάς μου κάτι που δεν αξίζει τα χρήματά μου...
Πόσο μάλλον το εννοώ αυτό όταν αγοράζω μια ταινία...

Reaction score
6
Απάντηση: Τελειώνει μάλλον ο πόλεμος...

To BR είναι το καλύτερο από τα 2 συστήματα, με ανώτερο μέγεθος και bandwith και αυτό μπορεί να το καταλάβει και κάποιος τελείως άσχετος πανεύκολα.
Επίσης οι λίγο πιο σχετικοί μπορούν να καταλάβουν πως όταν σταματήσει το HD-DVD , οι ταινίες του μπορούν να μεταφερθούν σε BR χωρίς να χάσουν ποιότητα ... και ίσως να γίνουν και καλύτερες αν εκμεταλλευτούν τις extra δυνατότητες.
.
Όπως έχουμε πει ηδη ( αλλα και αποδείξει ), το BR είναι καλύτερο μονο θεωρητικά.
Αυτό το καταλαβαίνει ο οποιοσδήποτε εχει γευτεί εικονα από HDDVD.
Επισης το bandwith των BD που χρησιμοποιεί AVC σε καμια περίπτωση δεν είναι μεγαλυτερο από αυτων των HDDVD που χρησιμοποιούν VC1.
H μάλλον είναι ,αλλα και εδώ θεωρικά καθως κανένας τιτλος BD δεν χρησιμοποιεί αυτές τις δυνατότητες που του δινει ο επιπλέον χωρος

Αν παρακολουθήσετε την διαβάθμιση του bandwith σε ταινιες BD θα δειτε πως το average bitrate δεν είναι υψηλότερο από το average των HDDVD και του VC1.
H επιπλέον χωρητικότητα των δισκων BD καταναλώνετε σε ελάχιστο βαθμο ( είναι μετρημένοι στα δακτυλα οι δίσκοι που καταλαμβάνουν και τα 50gb ενός BD) και αυτό συνήθως γινετε για τον ασυμπίεστο ηχο ( ηχο για τον οποίο το dvdforum εχει δεχτεί το μη απωλεστικο DD και DTS)και καποια extra σε mpeg2

Ετσι εχουμε πολλούς τιτλους των 35 – 40 gb που για την ταινία χρησιμοποιούν στην καλύτερη περίπτωση τα 30gb όταν βέβαια η ταινία το απαιτεί.

Επίσης οι λίγο πιο σχετικοί μπορούν να καταλάβουν πως όταν σταματήσει το HD-DVD , οι ταινίες του μπορούν να μεταφερθούν σε BR χωρίς να χάσουν ποιότητα
.
Αυτό είναι σωστό και ισως το ιδανικό θα ηταν να έχουμε BD με κωδικοποίηση VC1.
( και player Τoshiba η Pioneer)

Reaction score
6

Αν δεχθούμε ότι:

-Το HD-DVD έχει παρουσιάσει εξαιρετικές ταινίες από άποψη ποιότητας, τόσο καλές που απαιτούνται προβολικά χιλιάδων ευρώ για να τις απολαύσει κανείς σε όλο τους το μεγαλείο.
Πιστεύετε ότι επιπλέον bandwidth και χωρητικότητα θα βελτίωναν και άλλο την εικόνα;

Όπως αναφέρω παραπανω το επιπλέον bandwidth δεν χρησιμοποιείται από το BD/AVC.
Και δεν χρησιμοποιείται όχι από τσιγκουνιά αλλα γιατί δεν υπάρχει λόγος

Αν δεχθούμε ότι:
Μήπως το BR χρειάζεται τον επιπλέον χώρο λόγω φορμά/κωδικοποίησης κτλ ενώ το Hd-dvd είναι μια χαρά;
Ενας λογος που θα δικαιολογούσε το επιπλέον bandwidth ισως είναι το AVC ,που καθως φαινετε θελει περισσότερο χωρο για να αποδώσει ανάλογα με το VC1.

Reaction score
14
O smooth είχε ανέκαθεν την πιο τίμια συμπεριφορά απέναντι στο format war..
Γουστάρει το ps3 και το bluray αλλά δεν ανέχεται να σκάει χρήματα για να βλέπει "χιονάκια" μαζί με την ταινία του..
Και θα αγοράσει μόνο όταν πραγματικά θα αξίζει ο δίσκος τα χρήματά του...
Eγώ πχ τώρα ήθελα πολύ την ταινία Sneakers σε hd-dvd...
Βγήκε και είναι μετριότατη για τα εώς τώρα δεδομένα της Universal...
Αν τρέξω να το πάρω θα είμαι από ηλίθιος εώς το απόλυτο θύμα του καταναλωτισμού...
Αφού το έχω σε dvd θα το ΞΑΝΑπληρώσω ( ενοικίαση-αγορά ) ΜΟΝΟ αν αξίζει πραγματικά...
Μόνο που δεν σκέφτονται όλοι έτσι και οι εταιρίες το γνωρίζουν...

Reaction score
6

ΑΛΛΟ ΤΟ FORMAT ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑΙΝΙΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟ.
Το BD είναι απλώς ένα δισκος μεταφοράς δεδομένων.
Αυτό που θα έπρεπε να σε προβληματίσει είναι ο τροπος κωδικοποίησης που χρησιμοποιεί.

Βέβαια έχω δει ότι σε αρκετές έβαζαν mpeg2 codec στην BR version, πιθανόν για να μην πληρώνουν κερατιάτικα στην MS για τον codec της...
Γιατι δεν λες πως δεν προτίμησαν ούτε τον AVC για να μην πληρώνουν κερατιάτικα στη Sony ( και μάλιστα πιο ακριβά)

Reaction score
6

Οπότε γιατί να μην έχουμε την επιπλέον χωρητικότητα; Ξέρουμε την ποιότητα των μέσων προβολής μετά από 3 ή 4 χρόνια; Μπορεί το επιπλέον bitrate τότε να είναι χρήσιμο και με το παραπάνω.
Η ουσία είναι πως όσο μεγαλύτερη είναι η χωρητικότητα, τόσο περισσότερο θα ζήσει το format. Μην ξεχνάμε ότι στο 3ωρο King Kong που εκθειάζετε τόσο δεν χώρεσε το Dolby TrueHD.
Δεν διαφωνω πως είναι χρήσιμος ο επιπλέον χωρος βλεποντας μελλοντικα μια πιθανη εξέλιξη.
Εξέλιξη όμως δεν βλεπω να ερχετε την στιγμη που το παρον φορματ αδυνατεί εδώ και 1 – 1,5 χρονο να πατήσει στα ποδια του.
Από την άλλη στο King Kong εξ αρχης φαινεται πως δεν ειχαν προθεση να βαλουν True HD.
Αν ειχαν τετοια προθεση δεν θα γεμιζαν τον τιτλο με 5 soundtrack ( πραγμα που οσο και αν εψαξα δεν βρηκα σε αλλον τιτλο)

Reaction score
6

Το BR θα είναι πάμφθηνο όμως και με 200GB !!!
.
Όπως το BD ανακοίνωσε ότι μπορει να βγάλει δισκους των 200gb ετσι και το HDDVD ανακοίνωσε δισκους των 100gb.
Από την άλλη οση υπομονή εχει καποιος ώσπου να μαυρίσουν τα μαλλιά του admin άλλη τοση και παραπάνω θα πρεπει να εχει για να δει αυτούς τους δισκους.
100 και 200;
Για να βαλουν μεσα τι ;
Για να παιξουν με τι;
Αστεία πράγματα.

Reaction score
6

Δεν μιλάω τόσο πολύ για την ανάλυση, όσο για contrast, κορεσμό χρωμάτων κλπ. Η όποια εμπειρία μου από το HD μου έχει δείξει ότι η ανάλυση παίζει το ρόλο της αλλά αυτά που σε κάνουν να νομίζεις ότι άλλαξες μάτια είναι τα υπόλοιπα.
Σωστος.

Reaction score
5
Μήπως το πολύ Bitrate είναι σαν τα mp στις ψηφιακές; Μαρκετίστικο κόλπο, πολλές φορές άχρηστο, που σε καμία περίπτωση από μόνο του δεν κάνει την διαφορά;

Οχι!... το bitrate ειναι πολυ σημαντικο οταν μιλαμε για την ιδια αναλυση... αντιστοιχα στις καμερες δεν ειναι τα Mpix αλλα το να δεις μια φωτο 6mpix που εχει πιασει 510kb... και την ιδια φωτο 6mpix που χρειαστικε κανονικα 3.5mb (normal-SuperFine)...
Ειδικα στα Mpeg4 φορμα φαινεται η διαφορα ευκολα... αλλα στα σκοτεινα σημεια περισσοτερο...

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Re: Τελειώνει μάλλον ο πόλεμος...

Αυτό δεν είναι γνωστό ? από Σεπτέμβρη δεν περιμένουν να ξεμπερδεύουν με την java και να προσφέρουν και αυτά τα κόλπα ?
Γιαυτό δεν καθυστερεί η fox ταινίες , το matrix όπως είπες κλπ ?

Στο τέλος του χρόνου φέτος θα γίνει η μεγάλη σφαγή, και όπως τα βλέπω από την πορεία του BR μπορεί στις αρχές του 2008 ο πόλεμος να έχει και τελειώσει και τυπικά.

Blizard εχεις μετοχες στη Sony?Δηλαδη αν επικρατησει το hd-dvd θα σε πειραξει τοσο πολυ να παρεις και ενα τετοιο?

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Τελειώνει μάλλον ο πόλεμος...

Γιατι δεν λες πως δεν προτίμησαν ούτε τον AVC για να μην πληρώνουν κερατιάτικα στη Sony ( και μάλιστα πιο ακριβά)

Το "BD licence" περιλαμβάνει και το κόστος του mpeg4 ? ή αυτό είναι το ποσό που δίνουν στην sony (500-3000) ευρώ, και για τους codecs είναι χωριστά ?
http://forum.dvd-forum.at/showthread.php?t=65128

Τουλάχιστον όμως από το link σου είναι σαφές ότι η toshiba και η MS κάνουν προσφορές στα studio του HD-DVD και εκεί σίγουρα είναι όλα φτηνά... αλλά η MS δεν θα έκανε έκπτωση σε όσους ήθελαν τον codec της στο BR... αυτό είναι το θέμα.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Τελειώνει μάλλον ο πόλεμος...

Όπως το BD ανακοίνωσε ότι μπορει να βγάλει δισκους των 200gb ετσι και το HDDVD ανακοίνωσε δισκους των 100gb.
Μέχρι 60 μπορεί το HD-DVD... πάνω από 3 φορές διαφορά.

Blizard εχεις μετοχες στη Sony?Δηλαδη αν επικρατησει το hd-dvd θα σε πειραξει τοσο πολυ να παρεις και ενα τετοιο?
Αν επικρατήσει και δεν έχεις επιλογή Οκ... δεν θα είναι όμως καλό .
Πχ για τα Pc, είναι σχεδόν γελοίο να σε κάνουν να πάς από τα 4.7 στα 15GB μετά από τόσα χρόνια που έχουν περάσει ... σαν να θέλουν να αποτύχουν είναι.
(το dvd ήταν τουλάχιστον 6-13 φορές μεγαλύτερο του CD και είχε νόημα, δεν μας φώρτοσαν πχ ένα format 3GB max!!! )

Και στις ταινίες δηλαδή , είναι η πρώτη φορά που αλλάζουμε format, αν εξαιρέσουμε την αναλογική videokaseta ... η τσιγκουνιά είναι ότι χειρότερο και εδώ.

ΥΓ
Και κάτι άλλο... για τον απλό χρήστη που έχει ένα απλό dvdplayer και οποιαδήποτε HDTV , απλά δεν συγκρίνονται οι SD ταινίες που βλέπει με τις HD .
Σε λίγο που θα πέσουν οι τιμές στο hardware δεν θα έχει κανείς λόγο να μείνει πίσω....

Reaction score
14
και το blood-diamond ειναι VC1 απ'όσο ξέρω!
Δυστυχώς από τα μέτρια προς ψιλοχάλια bd δισκάκια....
Και την ήθελα πολύ αυτή τη ταινία...
Αναμένεται και η hd-dvd έκδοση στην Ευρώπη αλλά δεν ελπίζω πολλά...

** δεν την έχω δει σε hd...Αλλά όταν οι χρήστες την τοποθετούν εκεί με 3 αστεράκια ,ξέρω εγώ....τι να πώ ???

Status
Not open for further replies.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.322
Members
38.299
Νεότερο μέλος
ngk-lighting