Τελειώνει μάλλον ο πόλεμος...

Status
Not open for further replies.
Reaction score
2
Αμαν πια, ξεκολατε με το "ποιος την εχει μεγαλυτρη". Μεχρι και οι γυναικες παραδεχονται οτι δεν μετραει τοσο "happy_1"

Ρε bliz, ξεκολα. Ποσα δισκακια των 200Gb νομιζεις οτι θα κυκλοφορησουν και θα ειναι προσιτα και χρησιμα στο ευρυ κοινο? Ποσο νομιζεις οτι θα αντεχουν? Ποιος θα ειναι τοσο βλαμμενος ωστε να εμπιστευτει τοσα δεδομενα σε ενα μονο δισκακι τετοιας χωρητικοτητας? Εδω δεν εμπιστευομαστε δισκους ανω των 500Gb με τον φοβο απωλειας δεδομενων, και εσυ μου λες για δισκακι με 200? Ελεοτικ. Το ιδιο ισχυει και για το 100ρι HD-DVD βεβαια. Ενα παιχνιδακι εντυπωσεων ειναι, και προσωπικα ποσως με ενδιαφερει η υπαρξη τους, και δεν στεκει καν σαν επιχειρημα κατ εμε. Ποιος την εχει μεγαλυτερη my ass...

Reaction score
4
Πειτε γρηγορα Blue Ray και μετα πειτε γρηγορα HD-DVD και θα δειτε ποιος θα κερδισει..... :happy_4:

Reaction score
164
Οχι!... το bitrate ειναι πολυ σημαντικο οταν μιλαμε για την ιδια αναλυση... αντιστοιχα στις καμερες δεν ειναι τα Mpix αλλα το να δεις μια φωτο 6mpix που εχει πιασει 510kb... και την ιδια φωτο 6mpix που χρειαστικε κανονικα 3.5mb (normal-SuperFine)...
Ειδικα στα Mpeg4 φορμα φαινεται η διαφορα ευκολα... αλλα στα σκοτεινα σημεια περισσοτερο...
Το σκεπτικό μου ήταν ότι από κάποιο σημείο και πάνω το bitrate αρχίζει να γίνεται μαρκετίστικο κόλπο.

Reaction score
0
Το ιδιο ισχύει και για το 100ρι HD-DVD βεβαια.
Δεν μπορεί να φτάσει 100GB είπαμε το HD-DVD.
(μέχρι 60 θα μπορούσε αν τυχών επιβιώσει μερικά χρόνια ακόμα)

Reaction score
2
Συγγνωμη, εκει κολλησες τωρα? Την ουσια του ποστ την εννοιωσες, η περασε και δεν ακουμπησε?

Reaction score
0
Την ουσία την είπαμε.
Κάποτε μας φαινόταν μεγάλο το cd και λίγα χρόνια μετά χωρίς να το καταλάβουμε μας φαίνεται μικρό το DVD , έτσι είναι αυτά.
(ευτηχώς τα 200GB είναι πολλά , και θα μεγαλώσουν τον χρόνο ζωής όσο είναι δυνατόν)

Reaction score
3
Απάντηση: Re: Τελειώνει μάλλον ο πόλεμος...

Συγγνωμη, εκει κολλησες τωρα? Την ουσια του ποστ την εννοιωσες, η περασε και δεν ακουμπησε?
Ψιτ μικρέ... είσαι αναιδής:prof:

Αλλά πολύ σε πάω :happy_5: :cool_4:

Reaction score
164
Θα έλεγα ότι η χωρητικότητα που είναι αρκετή έχει να κάνει με το media που επικρατεί τη συγκεκριμένη περίοδο.
Όταν το cd ήταν στο φόρτε του, μας έφταναν 650ΜΒ, όσο ένα μουσικό cd.
Μετά βολευτήκαμε με το DVD που χωρούσε σε μία ταινία.
Στο άμεσο μέλλον θα βολευτούμε με το BR/HD-Dvd, όποιο επικρατήσει, μια χαρά αφού θα χωράει μία ταινία. Για τι άλλο, πέρα από ταινίες, θα μπορούσε να χρησιμέψει ένα δισκάκι;
Για να βάλουμε μέσα καμία 60ρια χιλιάδες MP3 που θα θέλει ένα μεροκάματο για να το γράψει, για να το συνδέσουμε στο home cinema;
Για backup; Ποιός έχει 100gb δεδομένων, αν δεν έχει data center; Και αν έχει τόσα, τα εμπιστεύεται σε ένα δισκάκι;
Ποιός θα κάθεται να γράφει δισκάκια όταν οι δίσκοι θα έχουν άφθονη χωρητικότητα; Όταν οι solid state μνήμες είναι προ των πυλών;
Όταν το download ενός προγράμματος θα απαιτεί λιγότερο χρόνο από το setup του;

Reaction score
2
Λόγω τιμής; Έχει ο Τσακ; Θα τις φάμε αν δεν επικρατήσει! :happy_5:
Επισης, ως γνωστoν:

-Ο Τσακ Νορρις εχει μετρησει μεχρι το απειρο, 2 φορες
-Η μονη λυση για το αρθρο 16 ειναι να πει ο Τσακ Νορρις οτι δεν του αρεσει.
-Some kids piss their name in the snow. Chuck Norris can piss his name into concrete.

Τα αγαπημενα μου :happy_9:
http://4q.cc/index.php?pid=fact&person=chuck&id=rur9phuogvp68kloai8ec7u7yk85jsy2

Reaction score
0
Όταν το cd ήταν στο φόρτε του, μας έφταναν 650ΜΒ, όσο ένα μουσικό cd.
Μετά βολευτήκαμε με το DVD που χωρούσε σε μία ταινία.
Στο άμεσο μέλλον θα βολευτούμε με το BR/HD-Dvd, όποιο επικρατήσει, μια χαρά αφού θα χωράει μία ταινία. Για τι άλλο, πέρα από ταινίες, θα μπορούσε να χρησιμέψει ένα δισκάκι;
1)Στο Pc δεν τίθεται καν θέμα , το HD-DVD είναι μικρό και απλά δεν αξίζει να ασχοληθεί κανείς.

2)Και τώρα απλά σκεφτείτε αν ήταν το DVD 3 φορές μεγαλύτερο ... με 30GB το χxbox360 θα ήταν άνετο και το HD-DVD περιττό.
Η να ήταν 3 φορές μικρότερο... με 3.5GB πχ, θα το είχαμε φάει στη μάπα.

ΥΓ
Οπότε ο όγκος μετράει όπως και να το δούμε... όταν έχουμε το μεγάλο με ελάχιστο extra κόστος και εμείς διαλέγουμε το μικρότερο , θα το βρούμε μπροστά μας.

Reaction score
164
Spresv, :happy_5::respect
Blizard, για πες μου τι θα έβαζες μέσα σε ένα δισκάκι των 100GB; Έτσι, από περιέργεια... Και τι δίσκους έχεις στο pc σου;

Το 360 σου έχει δώσει την εντύπωση ότι ζορίζεται με το DVD; Γιατί εγώ βλέπω ότι το PS3 ζορίζεται, παρ' όλο το BR...

To μέγεθος μετράει, μόνο ως υποκατάστατο και παρηγοριά για την έλλειψη ποιότητας. Μας δίνουν το φτηνότερο και θέλουμε το ακριβότερο. Θα το βρούμε μπροστά μας.

Reaction score
0
Δεν έχουμε 100, αλλά 60GB και 200GB... αυτό που είναι 3 φορές μεγαλύτερο υπερτερεί.
Δεν μπορώ να πάω στο μέλλον και να σου πω τι ακριβώς θα κάναμε, αλλά μπορούμε να πάμε στο παρελθόν για να καταλάβεις.

1)Θα προτιμούσες να είχαμε αντί το dvd των 9GB, ένα με 6 layer και 30GB σύνολο ?
(προφανώς ναι.... τόσο είναι οι ταινίες του HD-DVD)

2)Θα προτιμούσες να είχαμε ένα DVD των 3.5GB με καλό codec της MS αντί των 9GB?
(Προφανώς όχι, πάλι το μεγαλύτερο θέλουμε)

3)Θα ήθελες ένα BR των 200 ή ένα HD-DVD των 60 ?
(προφανώς εδώ αλλάζει , αλλά μόνο γιατί δεν μπορούμε να δούμε μακριά και έχουμε βολευτεί που είναι στην αρχή λίγο πιο φτηνό.)

Reaction score
164
Δεν έχουμε 100, αλλά 60GB και 200GB... αυτό που είναι 3 φορές μεγαλύτερο υπερτερεί.
Δεν μπορώ να πάω στο μέλλον και να σου πω, αλλά μπορούμε να πάμε στο παρελθόν για να καταλάβεις.

1)Θα προτιμούσες να είχαμε αντί το dvd των 9GB, ένα με 6 layer και 30GB σύνολο ?
(προφανώς ναι.... πχ , τώρα δεν θα είχαμε καν ανάγκη το HD-dvd)
Όχι, τόσα χρόνια βολευόμουν μια χαρά με τα Single Layers DVD.

2)Θα προτιμούσες να είχαμε ένα DVD των 3.5GB αντί των 9?
(Προφανώς όχι, πάλι το μεγαλύτερο θέλουμε)
Αδιάφορο για μένα.

3)Θα ήθελες ένα BR των 200 ή ένα HD-DVD των 60 ?
(προφανώς εδώ αλλάζει , απλά γιατί δεν μπορούμε να δούμε μακριά)
Αν οι ταινίες ήταν 200GB, θα ήθελα ένα BR. Αν ήταν 60, ένα Hd-DVD. Νομίζω ότι το ξεκαθάρισα πιο πάνω.

Είμαι σε μία κατηγορία που το backup μεγάλων αρχείων είναι απαραίτητο. Δεν υπάρχει περίπτωση οικιακός χρήστης να έχει τόση ανάγκη σε αποθηκευτικό χώρο όσο εμείς, με τα ασυμπίεστα βίντεο. Προτιμούμε τους εξωτερικούς σκληρούς δίσκους γιατί ένα project πχ 40Gb απαιτεί ώρες για να βγει από το backup σε DVDR. Πόσο χρόνο χρειάζεται για να γραφτεί ένα BR και πόσο για να ανακτηθούν τα δεδομένα;

Έχεις την τάση να ζητάς χώρο χωρίς να έχεις τι να τον κάνεις και χωρίς να παραδέχεσαι ότι το μοναδικό είδος αρχείου που απαιτεί τεράστιο χώρο είναι το HD video. Αυτό, είτε σου αρέσει είτε όχι θα χωράει σε ένα δίσκο, είτε λέγεται HD-Dvd είτε BR. Αν το καλύτερο ποιοτικά video το έχει το Hd-DVD δεν ενδιαφέρει κανέναν ο παραπάνω χώρος.

ΕΣΥ τι τα θέλεις τα 100GB;

Reaction score
1
Ναι δυστυχώς....γιατί κατάλαβαν σε τι ανθρωποειδή απευθύνονται...
Που ΔΕΝ καταλαβαίνουν ΟΥΤΕ απο ποιότητα ΟΥΤΕ από εικόνα...
Το μόνο που καταλαβαίνουν είναι το "καινούριο" προιόν και πολλοί τίτλοι για να χορταίνει το μάτι..
Και εντάξει εγώ δεν θα πάω να πάρω αυτό το χάλι.
Αλλά έπαψαν να ποντάρουν σε "εμένα"....
Κρίμα.
παρεξηγησα το σχολιο σου, νομιζα πως αναφεροσουν στη τακτικη των blockbuster να νοικιαζουν μονο blu-ray επειδη εκανες quote στον blizzard.

Έγινε προσωπικό φίλε marvin...
Και δεν μπορώ να καταλάβω πως και ο ίδιος ο BANTAS δεν συμφωνεί πως πρακτικές εταιριών του στύλ " δώστους πράγμα και ότι να 'ναι..αυτοί θα το πάρουν ", δεν τον εξοργίζει και δεν νιώθει ότι τον θεωρούν ανθρωποειδές...
Η sony και το blu-ray βγήκε με αυτή τη λογική ...Και βάζει μυαλό σιγά-σιγά βελτιώνοντας κατά πολύ την ποιότητα στους hd δίσκους..αλλά μόνο στα έργα "κράχτες"..
Αν τώρα το Νο1 υποστηριχτής του hd-dvd η Universal από εκεί που είχε τα κορυφαία σε ποιότητα δισκάκια τα βγάζει upscaled dvd's με λίγο καλύτερη εικόνα μάλλον στο ίδιο κοινό ποντάρει.
Που βλέπει να αγοράζει και να νοικιάζει blu-ray χωρίς να πολυσκοτίζεται για το αν με 18 δολλάρια έπαιρνε καλύτερο προιόν ή εάν το 1 δολλάριο επανενοικίασης κάποιου τίτλου τους φαίνεται ασήμαντο και οι μ@λ@κες[/EMAIL">μ@λ@κες"]μ@λ@κες θα το ξαναδώσουν...
Ο κάθε giorgio , bantas , marvin μπορεί "για πλάκα " να δώσει 1.8 ευρώ για να νοικιάσει ένα bluray που έχει ξαναδεί σε dvd..
Eμένα όμως με ενδιαφέρει να έχει πραγματικά καλύτερη εικόνα από το προηγούμενο φορματ αλλιώς θα θεωρήσω τον ευατό μου εξαπατημένο που πάνε να μου τα ξαναπάρουνε πλασάροντάς μου κάτι που δεν αξίζει τα χρήματά μου...
Πόσο μάλλον το εννοώ αυτό όταν αγοράζω μια ταινία...
σαφως και δεν ειναι προσωπικο για μενα, παρεξησα το σχολιο σου αλλα δεν αναφερθηκα αμεσα σε σενα αλλα σ'αυτο το σχολιο. απο κει και περα συμφωνω πως καθε προιον πρεπει να δικαιολογει και την υπαρξη και τη τιμη του. ειμαι λατρης του κινηματογραφου αλλα δεν εχω αγορασει ουτε μια ταινια σε blu-ray . ενω ειναι πολυ εντυπωσιακο σε σχεση με το dvd στο ''αγυμναστο'' ματι μου, προς το παρον μου αρκει το upscale που κανει(ps3) στα dvd. δεν ειναι ρισκο για μενα να νοικιασω ομως και μια ταινια σε blu-ray. τωρα για το τι ρισκο πηρα αγοραζοντας το ps3 ως παιχνιδοκονσολα ειναι μια αλλη κουβεντα τελειως. ειχα δωσει πριν 7 χρονια 530 ευρω στο λανσαρισμα του ps2 οταν ακουγονταν παρομοια σχολια και φοβιες για την κονσολα μ'αυτα που ακουγονται για το ps3. τωρα τα 660 ευρω ειναι επισης πολλα ,αλλα αναλογικα για τη τσεπη μου ειναι περιπου το ιδιο μετα απο αυτο το διαστημα. για να το θεσω απλα δεν θεωρω ρισκο το να αγορασω ενα playstation. και αν εχει ενα dvd ή blu-ray player ενσωματωμενο ακομα καλυτερα. εξελιξη του μηχανηματος και του brand name δεν ειναι? εκει που θελω να καταληξω ειναι πως αυτος ο πολεμος στα ματια ενος καταναλωτη οπως εγω εχει μια διαφορετικη πορεια και η εκβαση του νομιζω θα επηρεαστει αρκετα και απο το ps3 εκτος των συμφωνιων για αποκλειστικοτητες και τις διακυμανσεις ποιοτητας μεταξυ των format. ειμαι 100% σιγουρος οτι το hd-dvd θα ειχε πολυ διαφορετικη τυχη αν η microsoft το ειχε ενσωματωσει στο 360. εχουν αναλυθει ομως και οι λογοι που η microsoft δεν θελει κανενα απο τα 2 format να επιβιωσει...

Reaction score
0
ΕΣΥ τι τα θέλεις τα 100GB;
Δεν είναι μόνο τα 100GB αυτά... το μεγαλύτερο format έχει πλεονεκτήματα και στις ταινίες ή το pc, με τα 25-50.

Από εκεί και πέρα πχ, οι μελλοντικές κονσόλες-pc είναι καλό να μην ψάχνουν κάθε φορά να αλλάξουν μέσο, και να μην αναγκάζονται να συμβιβαστούν όπως είδαμε πρόσφατα με το 360.

Status
Not open for further replies.

Staff online

• PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.317