Infrared photography - το έχετε δοκιμάσει ποτέ?

Defkalion

Administrator
Reaction score
913
Λοιπόν επέστρεψα από Ασία και... επιτίθομαι με Υπέρυθρα :cool_3:

Ξεκινάω με Σιγκαπούρη:

::: ::: ::: :::

::: :::

ΟΥΦ!!! :crazy_3: :crazy_3:

Reaction score
50
Πολύ όμορφες φωτογραφίες! Μου θυμίζουν κάτι σκηνές από θρίλλερ που εμφανίζεται ένα γνωστό τοπίο σε... τρομακτικό mode :)

Reaction score
5
Δάκη, σωστά υποθέτω ότι βαζοβγάζεις το φίλτρο για να καδράρεις;

Κοίταξα και το φίλτρο για 77mm για τον ευρυγώνιό μου, κάνει σχεδόν $300! :-(

Defkalion

Administrator
Reaction score
913
Άκη σωστά υποθέτεις, αφού με το φίλτρο επάνω δε βλέπεις απολύτως τίποτα. :)

Αν ήξερα ότι σε ενδιαφέρει θα σου έφερνα ένα φίλτρο από τη Σιγκαπούρη, το R72 της Hoya που είναι και αυτό που έχω εγώ, στα 77mm είχε 100 ευρώ, πολύ φτηνά.

Reaction score
5
Ευχαριστώ Δάκη, μάλλον θα πάρω ένα μικρότερο για κάποιον άλλο φακό μου, αν δεν βρω καμιά καλή ευκαιρία στο Ebay.

Defkalion

Administrator
Reaction score
913
Thanks preve.

Άκη, έχε υπόψη σου ότι υπάρχουν φακοί που κάνουν για υπέρυθρα, και φακοί που δεν κάνουν, γιατί παράγουν πολύ έντονα hot spots στο κέντρο. Επίσης εξαρτάται και τι μηχανή έχεις.

Αν θέλεις γράψε εδώ τον εξοπλισμό σου να σου πω τι μπορείς να κάνεις.

Reaction score
164
Rebel XTi/400D. Έχω διαβάσει αρκετούς στο internet να την χρησιμοποιούν για IR.
Φακοί οι 17-40 f4 L, 28-135 f3.5-f5.6 IS, 50 f1.8 MKII.
Απ'ότι είδα εδώ: http://heim.ifi.uio.no/~gisle/photo/ir.html#lenses
όλοι είναι μέσα στους "κάνουν" ;-)
Αν πάρεις και έναν EF 100-300 θα έχουμε τους ίδιους φακούς! :happy_8:

GTX

Reaction score
39
Για τον 17-70 της Sigma ξέρουμε κάτι? Γιατί δε τον βλέπω στις λίστες, βέβαια είμαι και τυφλός "happy_1""happy_1"

Reaction score
164
Για τον 17-70 της Sigma ξέρουμε κάτι? Γιατί δε τον βλέπω στις λίστες, βέβαια είμαι και τυφλός "happy_1""happy_1"
Έμ, πες το άνθρωπέ μου! Γι' αυτό δεν σε πειράζει που το Shuffle δεν έχει οθόνη! :happy_5::happy_5::happy_5:

GTX

Reaction score
39
Έμ, πες το άνθρωπέ μου! Γι' αυτό δεν σε πειράζει που το Shuffle δεν έχει οθόνη! :happy_5::happy_5::happy_5:
:cool_11::cool_11::cool_11:

Πάω πάσο πραγματικά δε μπορώ να πω τίποτα.

:cool_11::cool_11::cool_11:

Reaction score
5
Δεν ξέρω βρε Γιώργο, αλλά τρίτες μάρκες φακών θα έπαιρνα πολύ δύσκολα. Κάνουν reverse engineer τα APIs μηχανής-φακών και έτσι αν αργότερα πάρω κάποιο άλλο body, ΚΑΝΕΙΣ δεν μου εγγυάται ότι θα δουλεύει πλήρως.
Την έχω δει "φτιάχνω ένα μικρό σύστημα" με φακούς σε βάθος χρόνου κι όχι αγοράζω κάτι που θα παίζει για 1-2-3 χρόνια και μετά ποιός ξέρει...Μόνο αν κάποιος τρίτος φακός είναι ΤΟΣΟ πια καλός και όπως τον θέλω που δεν μπορώ να βρω αντίστοιχο Canon/Nikon, θα το σκεφτώ...

GTX

Reaction score
39
Ώπα ώπα μη μου τα αλλάζεται τώρα :happy_5::happy_5::happy_5:
Εγώ άσχετος είμαι, τώρα πήρα την πρώτη μου SLR και άκουσα συμβουλές εδώ και πήρα τον Sigma...βρείτε τα μεταξύ σας :happy_5::happy_5::happy_5:

Καλά πέρα από την πλάκα, η αλήθεια είναι οτι το θέμα του φακού δεν είχα τον χρόνο να το ψάξω όσο θα ήθελα γιατί βιαζόμουν να πάρω τη μηχανή σε ταξίδι. Δεν μπορώ να πω οτι με έχει απογοητεύσει σε τίποτα μέχρι τώρα σε καμία περίπτωση, ίσως βέβαια δεν έχω και τις γνώσεις ακόμα, μιάς και εγώ αυτή τη στιγμή είμαι στη φάση που βλέπω τις φώτο που τράβηξα εγώ και δε το πιστεύω οτι είναι δικές μου, παίζει ρόλο και η μηχανή βέβαια. Έχω διαβάσει που λέτε σε άλλες συζητήσεις οτι γενικά τους καλούς φακούς τους κρατάς και δεν τους αλλάζεις όπως ίσως το σώμα, εν γνώση μου λοιπόν πήρα ένα φτηνό φακό χωρίς την πρόθεση να τον παντρευτώ. Αν και αυτή τη στιγμή όπως είπα είμαι απόλυτα ικανοποιημένος και από το σώμα και από τον φακό τον οποίο βρήκα πολύ εύχρηστο για τη χρήση που του κάνω.

Defkalion

Administrator
Reaction score
913
Γιώργο εάν σε ενδιαφέρει το υπέρυθρο, να ψάξω για το φακό σου να δω τι παίζει.

GTX

Reaction score
39
Γιώργο εάν σε ενδιαφέρει το υπέρυθρο, να ψάξω για το φακό σου να δω τι παίζει.
Ναι, Δευκαλίων μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρον, θα το ψάξω και μόνος μου φυσικά αλλά αν βρείς τίποτα θα το εκτιμούσα :crazy_3:

Απ'οτι είδα στο link που έβαλες για τη μηχανή μου (30D) λέει Long exposure time, color not confirmed. Μπορεί να βγάλει αλλά παίζει να είναι μονόχρωμα?

Defkalion

Administrator
Reaction score
913
Ναι, αλλά σίγουρα θα βρούμε κάποιον που να την έχει δοκιμάσει για να μας πει τι παίζει.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.092
Members
38.287
Νεότερο μέλος
tenten300