ForthNet 2play: Με τι ταχύτητες κατεβάζετε;

Reaction score
0
Απάντηση: ForthNet 2play: Με τι ταχύτητες κατεβάζετε;

Αμέσως μετά τα τεστ από περιέργεια μπήκα στο μενού του modem για να δω αν έχει αλλάξει κάτι και... μου έβγαλε σαφώς χειρότερη κατάσταση ADSL γραμμής από εσένα Ανδρέα! Αυτό σημαίνει οτι αν κάνεις τεστ με τον IDM (δες την προηγούμενη σελίδα) θα τα πας καλύτερα!

Attachments

Reaction score
6

Κατά αρχην σε ευχαριστω για το τεστ που εκανες και για τα χρήσιμα συμπερασματα σου.
Με βοηθάς πολύ.
Θα δοκιμάσω το IDM για να δω αν τελικα τα παω καλυτερα αλλα δεν καταλαβα για πιο λογο μετα από την δοκιμή που εκανες τα στοιχεια του ρουτερ σου εγινα χειροτερα.

Reaction score
0

Απλώς ο θόρυβος της γραμμής "παίζει" προφανώς ανάλογα με την κίνηση. Αν το καλώδιο ήταν μόνο του και μακριά από πηγές θορύβου θα είχε σταθερό θόρυβο. Αλλά όταν είναι μαζί με δεκάδες ή εκατοντάδες άλλα καλώδια, κάποιο ποσοστό παρεμβολής θα υπάρχει όταν μιλάμε για χιλιόμετρα μήκους. Χθές μου είχε δείξει για λίγο 8.4db!
Αυτό που δεν έχω προσέξει ακόμα είναι αν χειροτερεύει η σύνδεση μετά από ..βροχή! Αυτό κάποιες φορές συνέβαινε με τον ΟΤΕ, μάλλον θα πέρναγε νερό στις επαφές...

Reaction score
6

Δοκίμασα το IDM και όπως ειπες η διάφορα που ειδα ήταν μεγάλη.
Από 6-8mb έφτασα να κατεβάζω από 15-20 mb χτες το βράδυ.
Πριν από λιγο το ξαναδοκίμασα και δεν ξεπέρασα τα 10 mb .
Τσεκαροντας τo Noise Margin ειδα πως επεσε στα 5,4 db και φυσικα αυτό δικαιολογεί την πτώση της ταχύτητας.

Ένα δεν καταλαβα .
Γιατι όταν η μονάδα db είναι χαμηλή θεωρείται υψηλός θόρυβος ενώ όταν είναι υψηλή (πχ 17db) θεωρείται καλο.

Εκτος αν δεν κατάλαβα καλα

Reaction score
0

Δοκίμασα το IDM και όπως ειπες η διάφορα που ειδα ήταν μεγάλη.
Από 6-8mb έφτασα να κατεβάζω από 15-20 mb χτες το βράδυ.
Χαίρομαι που βγήκε κάτι απ' αυτό και πέτυχες καλή ταχύτητα! :cool_4:

Ένα δεν καταλαβα .
Γιατι όταν η μονάδα db είναι χαμηλή θεωρείται υψηλός θόρυβος ενώ όταν είναι υψηλή (πχ 17db) θεωρείται καλο.
Γιατί το noise margin αναφέρεται στο περιθώριο (margin) μεταξύ του διαθέσιμου λόγου σήματος προς θόρυβο (SNR) της γραμμής και του ελάχιστου αντίστοιχου λόγου που μπορεί το μόντεμ να λειτουργήσει σε κάποια ταχύτητα.

Όσο μεγαλύτερο είναι το περιθώριο αυτό τόσο πιο μεγάλη ταχύτητα μπορεί να επιτευχθεί και τόσο πιο ανεκτική είναι η σύνδεση σε εξάρσεις παρεμβολών (θόρυβο) από γειτονικές γραμμές ή άλλα προβλήματα.

Επίσης στις μεγάλες ταχύτητες οι παρεμβολές αυξάνονται γιατί εκτός από το φάσμα συχνοτήτων αυξάνεται και η ισχύς (output power) που βάζει το κάθε μόντεμ στη γραμμή. Γι' αυτό σε κάθε αναβάθμιση ταχύτητας του παρόχου, το noise margin παρατηρείται να πέφτει.
Η επόμενη αναβάθμιση προφανώς θα είναι adsl2+ για πραγματικά 20-25Μbits... αλλά άγνωστο πότε.

Reaction score
6
Μάλλον σε εμένα την κάνανε την επόμενη αναβάθμιση, γιατί εδώ και μια εβδομάδα ο router μου συχρονίζει στο ... απόλυτο 0 !!!
Τι άλλο router δοκίμασα, τi πριζάκι άλλαξα... τίποτα...
Από 15500 σε Fast Mode που συγχρόνιζε εδώ και σχεδόν ένα μήνα που έγινε 2play, πήγε στα 16500-17800 ΑΛΛΑ σε Interleaved Mode, συνδέεται για περίπου 1 λεπτό και μετά το SNR πέφτει στα 3 και τέλος στο 0 !!! Και μετά περιμένεις κανένα τρίωρο μπας και ξανασυνδεθεί...
Ήθελα να ξέρω τι σκ@τ@ σκαλίσανε και το χαλάσανε....!!!!Από την Τετάρτη έχω βαρεθεί να τους παίρνω τηλέφωνο (και να περιμένω στην αναμονή) μπας και το φτιάξουνε... Το Σάββατο μια κοπέλλα που μίλησα μου ζήτησε πίστωση 24 ωρών για να αποκατασταθεί η βλάβη (η οποία υφίσταται ακόμα φυσικά..!!)

Όταν έκανα την αίτηση στη forthnet για το 2play, ήξερα ότι από τεχνική υποστήριξη... σκίζει...
Αλλά υπάρχει πάντα η ελπίδα ότι "εμένα δεν θα μου συμβεί"... Ε, νά λοιπόν που συμβαίνει , και μάλιστα χωρίς να κάνεις εσύ κάτι, έτσι από μόνο του ξαφνικά, μετά από 20 ημέρες που δούλευε κανονικά, και κανένας δεν ξέρει τίποτα, γιατί (όπως μου λένε στο τηλέφωνο οι "τεχνικοί" της forthnet": "δεν έγιναν εργασίες από εμάς την Κυριακή στο κέντρο που ανήκετε", και γιατί "φταίει ο ΟΤΕ που με τις πυρκαγιές βρήκε ευκαιρία να κάνει εργασίες συντήρησης & αναβάθμισης και απλά σας πήρε η μπάλα", παρόλο που εγώ όπως τους είπα "δεν ανήκω πλέον στον ΟΤΕ, ανήκω σε εσάς και από εσάς περιμένω καλύτερη αντιμετώπιση"
Δυστυχώς για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται το ότι στην Ελλάδα , άρπα-κόλλα γίνονται όλα...

Ουφ, τα είπα και ξαλάφρωσα... Πάω τώρα πάλι να τους πάρω τηλέφωνο να δω τι θα μου πούνε σήμερα...

Reaction score
14
μην ανησυχείς δεν είσαι μόνος. Είχα 8αρα με ΟΤΕ/ΟΤΕΝΕΤ και επαιζε αψογα κλειδωμένο στα 8Mbit απο τον Ιούνιο. Ξαφνικά εχασα την σύνδεση τελείως και μετά απο 6 μερες ο τεχνικός που ήρθε μου είπε μεγάλος θόρυβος 6db και φυσικά αδύνατον να ξαναχρονίσει στα 8. Μόνο στα 2 με κατάφερνε να μην εχουμε disconnect. Τελικά αφού ήταν πρόθυμος να κάνει τα πάντα να δεί μήπως και αλλάξει η ταχύτητα πήγαμε με το Laptop του στο dslam εκει έιχαμε 35db και μετά στο ΚΑΦΑΟ 6.5db και μετά στο box 6db όσο και στο σπίτι μέσα.

Αλλαξε ορια, αλλαξε καλωδια, δοκίμασε απο εδώ δοκίμασε απο εκεί και τελικά με αφησε στα 2Mbit αφού ότι άλλο δεν χρόνιζε. Πληρώνω 8 εχω 2 καλοοοο εεε??

Τώρα όσο και να εχω ψάξει το δίκιο μου δεν βγάζω ακρη πουθενα. Ο ΟΤΕ λεει τα 8 είναι ανέφικτα, και φυσικά σηκώνει χέρια ψηλά!

Τι κάνουμε? Γράμμα στον ΟΤΕ, αλλάζω την σύνδεση μου σε 2? Αφού δούλευε αψογα για 3 μήνες γιατί τώρα πέθανε? Μήπως πήραν την γραμμή μου τα εκλογικά περίπτερα και τα βουλευτικά γραφεία? Μήπως?

Reaction score
620
Αφού δούλευε αψογα για 3 μήνες γιατί τώρα πέθανε? Μήπως πήραν την γραμμή μου τα εκλογικά περίπτερα και τα βουλευτικά γραφεία? Μήπως?
Το πιο πιθανό είναι να στην πήρε κάποιος που είχε γνωστό τον ΟΤΕτζή που κάνει τις μικτονομήσεις στο ΑΚ....Τα εκλογικά περίπτερα και τα βουλευτικά γραφεί έχουν σίγουρα τέτοιους γνωστούς μέσω των γνωστών τους συνδικαλιστών....

Reaction score
0
Paidia kalispera exo 4thnet 24mbs k exo kapoia problimata.Se ores aixmis to internet sernetai katabazo to poli me 120 k peftei sinexos sta 40 -70.. t bradu meta tis 12 katebazo me 600-800 meso oro. ayta einai ta xaraktristika tis router moy

Line Mode ADSL2+ Line State Show Time Line Power State L0 Line Up Time 00:00:12:01 Line Coding Trellis On Line Up Count 1 Statistics Downstream Upstream Line Rate 7166 Kbps 1021 Kbps Attainable Line Rate 8532 Kbps 1149 Kbps Noise Margin 6.1 dB 9.4 dB Line Attenuation 45.0 dB 23.5 dB Output Power 12.4 dBm 19.1 dBm

den exo sigronisi pano apo 8mb. mporei na boithisei kaneis? gt to mesimeri mexri to bradu sernetai k to bradu katebazo sxetika kala. k pos tha kano na sixronisei parapano.? euxaristo poli..

Reaction score
0
Δυστυχώς από τα στατιστικά της γραμμής σου απέχεις αρκετά από το DSLAM κέντρο σου. Τα ίδια χάλια έχω και εγώ και δεν μπορώ να συγχρονίσω με πάνω από 8. Είμαστε οι άτυχοι της υπόθεσης λόγω απόστασης.

Reaction score
0
Μολις εχθες σθυνδεθηκα και εγω με Forthnet 2play και εχω παρομοια χαρακτηριστικα γραμμης. Μηπως δοκιμασε κανενας αλλο modem, εκτος του Siemens για να δει αν υπαρχει διαφορα?

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• spylab
    Shalom
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.082
Members
38.286
Νεότερο μέλος