DENON AVR 3808

Reaction score
41
ΩΡΑΙΟ ΑΣΤΕΙΟ!ΕΓΩ ΒΑΣΙΚΑ ΠΗΓΑ ΣΕ DENON ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ 2 SURROUND HXEIA A KAI B KAI O DENON ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ,ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ONKYO 900 ΛΟΓΩ 2 HDMI OUT,MIA ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ TV KAI MIA ΓΙΑ ΠΡΟΤΖΕΚΤΟΡΑ.ΟΜΩΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙ SWITCH ΕΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΕΞΟΔΟ ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΧΑΛΑΣΤΗΚΑ.
έλα μην πανικοβάλεσαι! Για να γελάσουμε το είπα!
Εκεί που τον έχεις πάντως δεν ξέρω αν είναι η σωστή θέση.
Δεν αερίζεται καθόλου από πάνω και το μοτόρι ζεστένεται!

Reaction score
0
Απάντηση: DENON AVR 3808

Καλοριζικος φιλε μου...Και εγω εχω τον 3806....Ειναι πολυ καλα μηχανηματα.Βασικα μαλλον δεν ξανακλαζω μαρκα...Να τον χαιρεσε.

Reaction score
968
Μα ο onkyo 875 εχει και καλυτερων χαρακτηριστικων burr brown και τον επεξεργαστη του PS3 για βιντεο με ανωτερα χαρακτηριστικα απο αυτον του denon και παραπανω watt (στα 8ohm και οχι στα 6 που δηλωνει ο denon)...
Πως γινεται να πληρωνω οτι παιρνω... αφου παιρνω λιγοτερα...? Ή απλα ειναι η αισθηση του "οτι πληρωνει παιρνει κανεις" για να χαιρομαι?
Μπορεις να μου πεις ΤΙ πληρωνω?

Η διαφορά είναι στην ποιότητα. Η ποιότητα δεν φαίνεται ποτέ στα χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, ίδιοι περίπου ενισχυτές μπορεί να έχουν μεγάλη διαφορά τιμής γιατί χρησιμοποιούν διαφορετικής ποιότητας ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές τροφοδοσίας. Η διαφορά τιμής δεν είναι στα τσιπάκια.
Αλλά βασικά τι συγκρίνουμε τώρα? Onkyo 875 με τι?

Reaction score
5
Αλλά βασικά τι συγκρίνουμε τώρα? Onkyo 875 με τι?
με τον denon 3808...

οταν λες γενικα ανωτερη ποιοτητα πλην των χαρακτηριστικων (στα ηλεκτρονικα DACs, κλπ που υπερεχει ο ΟΝΚΥΟ)... αλλα πχ.πυκνωτων, τροφοδοτικων, συνδεσεων, συναρμολογησεων και οτι αλλο μπορει να ειναι που δεν εχω γνωση, τους εχεις ανοιξει και συγκρινει για να μου πεις οτι αυτα στεκουν και στα συγκεκριμενα μοντελα (και οχι γενικα denon vs onkyo)?

Γιατι ως απλος user τα χαρακτηριστικα μπορω να κοιταω και ως μουσικος να βρω να τους ακουσω απο ηχο με τα ηχεια που εχω... αλλα δε μπορω να πειθομαι απο θεωριες "οτι πληρωνεις παιρνεις" λες και μιλαω με πωλητη χωρις κατι συγκεκριμενο αφου στα χαρτια πληρωνω παραπανω στον DENON κατι που ΔΕΝ παιρνω σε σχεση με τον ΟΝΚΥΟ...

εκτος αν ενα γραφικο μενου (που ειναι ωραιο δε λεω!) και ενα internet radio ανεβαζει τοσο πολυ την τιμη ωστε κουτσουρεβουν ολα τα χαρακτηριστικα και τον δινουν ιδια τιμη...

Δε ξερω... βοηθησε με γιατι ειμαι σε φαση αγορας (εξ ου και ανεφερα και τον yamaha 2800)...!

Reaction score
968
με τον denon 3808...

οταν λες γενικα ανωτερη ποιοτητα πλην των χαρακτηριστικων (στα ηλεκτρονικα DACs, κλπ που υπερεχει ο ΟΝΚΥΟ)... αλλα πχ.πυκνωτων, τροφοδοτικων, συνδεσεων, συναρμολογησεων και οτι αλλο μπορει να ειναι που δεν εχω γνωση, τους εχεις ανοιξει και συγκρινει για να μου πεις οτι αυτα στεκουν και στα συγκεκριμενα μοντελα (και οχι γενικα denon vs onkyo)?

Γιατι ως απλος user τα χαρακτηριστικα μπορω να κοιταω και ως μουσικος να βρω να τους ακουσω απο ηχο με τα ηχεια που εχω... αλλα δε μπορω να πειθομαι απο θεωριες "οτι πληρωνεις παιρνεις" λες και μιλαω με πωλητη χωρις κατι συγκεκριμενο αφου στα χαρτια πληρωνω παραπανω στον DENON κατι που ΔΕΝ παιρνω σε σχεση με τον ΟΝΚΥΟ...

εκτος αν ενα γραφικο μενου (που ειναι ωραιο δε λεω!) και ενα internet radio ανεβαζει τοσο πολυ την τιμη ωστε κουτσουρεβουν ολα τα χαρακτηριστικα και τον δινουν ιδια τιμη...

Δε ξερω... βοηθησε με γιατι ειμαι σε φαση αγορας (εξ ου και ανεφερα και τον yamaha 2800)...!
Δεν καταλαβαίνω γιατί λες ότι ο 875 έχει καλύτερους DACs από τον AVR-3808. Λίγο που κοίταξα το internet είδα ότι έχουν ακριβώς τον ίδιο τύπο. Αλλά η ποιότητα κατασκευής δεν είναι στα τσιπάκια. Τα τσιπάκια είναι πάμφθηνα και δεν κόστίζουν τίποτα για τις εταιρείες. Τα λεφτά είναι στην ποιότητα των τροφοδοτικών (ηλεκτρολυτικοί και μετασχηματιστές), την οποία δεν την βλέπεις εύκολα στα χαρακτηριστικά, αλλά αφού ανοίξεις το καπάκι. Η τιμή όμως είναι πάντα ενδεικτική. Ότι πληρώνεις παίρνεις από ποιότητα κατασκευής. Όπως και στα αυτοκίνητα. Τα λεφτά δεν είναι στα άλογα, αλλά στην ποιότητα κατασκευής. Αυτή ανεβάζει την τιμή σε όλα.

Reaction score
968
Κάτι πολύ ανησυχητικό για τον 875 είναι ότι διαθέτει στάμπα THX με τιμή 1350 ευρώ (Γερμανίας). Ο 3808 χωρίς καμία στάμπα THX έχει τιμή Γερμανίας 1500 ευρώ. Εάν είσαι πονηρός, αυτό είναι αρκετά ύποπτο για την ποιότητα κατασκευής του Onkyo.

Reaction score
5
Δεν γινεται ετσι συζητηση με φρασεις "Αν ειμαι πονηρος"...

Burr-Brown:
PCM1791A 113dB SNR $ 3.00/ea Denon 3808, 4308
PCM1796 123dB SNR $ 6.50/ea Onkyo 805/875/905, Denon 5308

οπως βλεπεις ο "φθηνιαρικος" ΟΝΚΥΟ ΔΕΝ "φοραει" οτι ο "πονηρος" denon αλλα κατι καλυτερο... επισης ο "φθηνιαρικος" ΟΝΚΥΟ φοραει οτο ο απλησιαστος DENON 5308 (~5.000ευρω)...

3808-video-Faroudja FLI-2310 (οτι τα πολυ φθηνα μοντελα της ΟΝΚΥΟ)
875-video-HQV-REON-VX (επεξεργαστη που αναλογο σε χαρακτηριστικα εχει μονο ο 5308 παλι)
"HQV Reon-VX processing is far superior to Faroudja. Faroudja is the sort of processing you find in most $1000-$1500 LCDs and $100 DVD players. HQV is the sort of processing you find in $8000 to $15000 displays and $800-$2000 DVD players." -AVSforum-

δε μου εχεις εξηγησει γιατι θεωρεις το να πληρωσω παραπανω λεφτα θα εχω και παραπανω πραγματα... για μια κατηγορια τιμης ~1500ευρω... (ασχετα που στην αγορα επεσαν οι τιμες των ΟΝΚΥΟ γιατι ειναι ηδη 3 μηνες...)
Μπορει να εισαι πονηρος αν διαλεξεις τον ακριβοτερο... αλλα μπορει να εισαι και θυμα... fifty-fifty ειναι...

αλλα το να λες παρε τον πιο ακριβο, να με πονηρευει ο φθηνος, για σταμπα THX ειναι φθηνος, κλπ... δεν ειναι επιχειρηματα οταν στα χαρτια τρωει ητα μεγαλη...

Να μην αναφερω και την πονηρια της DENON... 7x160 αλλα στα 6ohm... (δηλαδη 120 στα 8...) - 7x140@8Ohm o ONKYO και διαφορα αναλυτικα χαρακτηριστικα τροφοδοτικων και ηλεκτρονικων που εγω δε καταλαβαινω...

Μ'αρεσουν οι DENON... αλλα μηπως εγιναν "φιρμα" Hi-Fi και στην Α/V κατηγορια πουλανε φυκια για μεταξωτες κορδελες με σταμπα DENON?

Reaction score
0
Και μην ξεχναμε και την τροφοδοσια.

550W o Denon, 870W o Onkyo.

H Onkyo στην Ελλαδα καταδικαζεται απο την αντιπροσωπεια της.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
:crazy_1: r u serious ?
πλακωσες τον 38 με οτι βρηκες μπροστα σου η νομιζεις οτι οτι εβαλες πανω θα γινουν το ιδιο ευγευστα με μαυτα που βαζεις στο μπαρμπεκιου
κριμα
δωστου αερα πριν ειναι αργα
και διαβασε και κανα προσπεκτους επι τουτου:cool_4:

Reaction score
968
Δεν γινεται ετσι συζητηση με φρασεις "Αν ειμαι πονηρος"...

Burr-Brown:
PCM1791A 113dB SNR $ 3.00/ea Denon 3808, 4308
PCM1796 123dB SNR $ 6.50/ea Onkyo 805/875/905, Denon 5308

οπως βλεπεις ο "φθηνιαρικος" ΟΝΚΥΟ ΔΕΝ "φοραει" οτι ο "πονηρος" denon αλλα κατι καλυτερο... επισης ο "φθηνιαρικος" ΟΝΚΥΟ φοραει οτο ο απλησιαστος DENON 5308 (~5.000ευρω)...

3808-video-Faroudja FLI-2310 (οτι τα πολυ φθηνα μοντελα της ΟΝΚΥΟ)
875-video-HQV-REON-VX (επεξεργαστη που αναλογο σε χαρακτηριστικα εχει μονο ο 5308 παλι)
"HQV Reon-VX processing is far superior to Faroudja. Faroudja is the sort of processing you find in most $1000-$1500 LCDs and $100 DVD players. HQV is the sort of processing you find in $8000 to $15000 displays and $800-$2000 DVD players." -AVSforum-

δε μου εχεις εξηγησει γιατι θεωρεις το να πληρωσω παραπανω λεφτα θα εχω και παραπανω πραγματα... για μια κατηγορια τιμης ~1500ευρω... (ασχετα που στην αγορα επεσαν οι τιμες των ΟΝΚΥΟ γιατι ειναι ηδη 3 μηνες...)
Μπορει να εισαι πονηρος αν διαλεξεις τον ακριβοτερο... αλλα μπορει να εισαι και θυμα... fifty-fifty ειναι...

αλλα το να λες παρε τον πιο ακριβο, να με πονηρευει ο φθηνος, για σταμπα THX ειναι φθηνος, κλπ... δεν ειναι επιχειρηματα οταν στα χαρτια τρωει ητα μεγαλη...

Να μην αναφερω και την πονηρια της DENON... 7x160 αλλα στα 6ohm... (δηλαδη 120 στα 8...) - 7x140@8Ohm o ONKYO και διαφορα αναλυτικα χαρακτηριστικα τροφοδοτικων και ηλεκτρονικων που εγω δε καταλαβαινω...

Μ'αρεσουν οι DENON... αλλα μηπως εγιναν "φιρμα" Hi-Fi και στην Α/V κατηγορια πουλανε φυκια για μεταξωτες κορδελες με σταμπα DENON?

Κατ΄αρχήν δεν με ενδιαφέρει απολύτως τι θα αγοράσεις. Αυτό που προσπάθησα ανεπιτυχώς να σου εξηγήσω είναι ότι η διαφορά τιμής δεν είναι στα τσιπάκια των 6 ευρώ, αλλά στην ποιότητα κατασκευής ενός μηχανήματος, ιδιαίτερα σε εξαρτήματα όπως είναι οι ηλεκτρολυτικοί πυκνωτές και οι μετασχηματιστές τροφοδοσίας. Υπάρχουν πολλοί βέβαια που ψωνίζουν με τα προσπέκτους. Σε λίγο θα μας κάνεις να πιστέψουμε ότι η Onkyo είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Reaction score
5
Κατ΄αρχήν δεν με ενδιαφέρει απολύτως τι θα αγοράσεις. Αυτό που προσπάθησα ανεπιτυχώς να σου εξηγήσω είναι ότι η διαφορά τιμής δεν είναι στα τσιπάκια των 6 ευρώ, αλλά στην ποιότητα κατασκευής ενός μηχανήματος, ιδιαίτερα σε εξαρτήματα όπως είναι οι ηλεκτρολυτικοί πυκνωτές και οι μετασχηματιστές τροφοδοσίας. Υπάρχουν πολλοί βέβαια που ψωνίζουν με τα προσπέκτους. Σε λίγο θα μας κάνεις να πιστέψουμε ότι η Onkyo είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα.
Δεν καταλαβαινω το υφακι σου... :crazy_1:

Προσπαθησες, ΤΙ, ανεπιτυχως? να μου επιβαλεις την γνωμη σου χωρις να την εξηγησεις? ετσι προσπαθεις εσυ? "παρε αυτο ειναι καλυτερο, γιατι δε θα σου πω.. αλλα ετσι ειναι"... ???

Τελικα βασιζεις καπου τη γνωμη σου οτι ο 3808 ειναι καλυτερος απο τον 875?

Εγω, ναι, το ειπα... βασιζομαι στα προσπεκτους... ειμαι ασχετος απο ηλεκτρονικα περαν απο αυτων που διαβαζω... αλλα και σαν ασχετος σου δικαιολογησα αυτο που ειπα οτι ο ΟΝΚΥΟ ειναι καλυτερα εξοπλισμενος με αυτα τα λιγα που εχω διαβασει για να κανω μια εποικοδομητικη κουβεντα, να δω που κρυβεται ο λακος...

Το να θελω να μαθω κατι παραπανω απο το "παρε το ακριβοτερο γιατι ΘΑ ειναι καλυτερο" γιατι σε εκνευριζει? το "καλυτεροι πυκνωτες και μετασχηματιστες" χωρις να δεις αυτα τα μηχανηματα απο που το εχεις βγαλει?

Και αφου δε σου αρεσει που καποιοι ψωνιζουν με τα προσπεκτους, γιατι τους ωθεις να ψωνισουν με φημες χωρις βαση και δικαιολογια απο διαφορους μεσα απο φορουμ (πχ.εσενα στην προκειμενη)..?

Δε σε ξερω... συζητηση κανουμε... αν μπορεις να φερθεις καλυτερα και να μου εξηγησεις για να μαθω, θα χαρω ιδιαιτερως... αλλα στα τυφλα προτιμω την τυφλα των προσπεκτους απο φημες αγνωστων!
Αν παλι δε θες να μου εξηγησεις... τοτε ειναι αλλο θεμα... δικο σου!

Ευχαριστω παντως

Reaction score
150
Συγνώμη που επεμβένω αλλά μιας κι έχω μια 10ετη εμπειρία στα ηλεκτρονικά καθώς κάποτε πουλούσα χονδρική, το ότι πληρώνεις παίρνεις δεν ισχύει πάντα.

Στην περίπτωση Denon vs Onkyo και ύστερα από 150 ώρες διάβασμα στα μεγαλύτερα site και forums του χώρου το συμπέρασμα είναι ότι οι Denon πουλάει ακριβά χωρίς λόγο. Επίσης το να συγκρίνεις το 875 με τον 3808 δεν υπάρχει σύγκριση, με το 4308 κάτι γίνεται και πάλι τον 875 θα έπαιρνα αν μου τους χάριζαν γιατί στο Video processing τους πατάει και τους δυο.

Τώρα αν θέλετε να πιστεύται το ότι πληρώνεις παίρνεις whatever makes you happy αλλά καλά θα κάνει να συνέλθει η Denon γιατι και Sony την είχε δει κάπως με διάφορα προίοντα και απο market maker έγινε market taker (Consoles, TVs, Cameras και άλλα..)

Αυτό δεν σημαίνει οτί ο 3808 δεν είναι καλός. Απλά είναι ακριβός για αυτά που προσφέρει. Επίσης τον βρίσκεις σε στοκ παντού ενώ ο 875 έχει ουρές και έλλειψη παγκοσμίος. Επίσης για κοιτάχτε και τα EISA.

Εγώ συγκεκριμένα περιμένω τον Onkyo TX NR905 1800 Ευρώ στη Γερμανία (γυρω στα 2900 Ελλάδας μου είχαν πει).

Reaction score
0
ΦΟΒΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗΚΑ Ο 875 ΕΓΩ ΕΧΩ ΤΟΝ 3802 ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΑΠΟΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΤΕ...ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ Ο 875 ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΚΑΛΕΣ ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ DENON ΣΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΙΚΩΠΟΙΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ 3808???ΠΟΣΟ ΚΑΝΕΙ Ο ONKYO STREET PRICE??

Reaction score
8
Απάντηση: Re: DENON AVR 3808

ΦΟΒΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗΚΑ Ο 875 ΕΓΩ ΕΧΩ ΤΟΝ 3802 ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΑΠΟΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΤΕ...ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ Ο 875 ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΚΑΛΕΣ ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ DENON ΣΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΙΚΩΠΟΙΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ 3808???ΠΟΣΟ ΚΑΝΕΙ Ο ONKYO STREET PRICE??

1650 ο 875 περίπου:happy_4:

Reaction score
8
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: DENON AVR 3808

Που μπορώ να τον βρω σε αυτή τη τιμή ???

Κατσε να ερθει, γιατι απο οτο εχω ακουσει καποια λιγα κοματια ηταν παραγκελια στην εδω αντιπροσωπεια. wall_1

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.248
Members
38.294
Νεότερο μέλος
Bill87