Σύγκριση δυο συσκευών…..

Reaction score
2
Ποια είναι η πιο άρτια κατά την γνώμη σας σύγκριση μεταξύ δυο συσκευών ας πούμε cd player και ενός dac;H ταυτόχρονη αλλαγή Α-Β από την μια πηγή στην άλλη (με τον επιλογέα εισόδων του προενισχυτη;)Η θα πρέπει να ακούσω παράδειγμα 2-5 κομμάτια με το ένα και μετά με το άλλο; Το transport εννοείται ότι θα είναι κοινό πάντα δηλαδή του cd player.Μπορεί να βοηθήσει κανείς;

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.630
Καλησπέρα.
Τα συγκριτικά έχουν πάντα μεθοδολογία ανάλογη του βαθμού αξιοπιστίας των αποτελεσμάτων που θέλουμε να πάρουμε. Η πιο σωστή λύση είναι πάντα ένα τυφλό test. Στο ερώτημά σου, η απάντηση είναι οι αλλαγές AB. Παρόλα αυτά, για να αξιολογήσεις μια συσκευή και να δεις αν μπορείς να ζήσεις με αυτήν, πρέπει να... ζήσεις με αυτήν. Άρα κράτα την μερικές μέρες και άκουσέ την όσο περισσότερο μπορείς.

- Αν έχεις όρεξη για διάβασμα, δες τα παρακάτω 3 link, μια γενική παλιότερη κουβέντα, την ακριβή μεθοδολογία ενός blind test και μια απόπειρα εφαρμογής της, που κάναμε για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=29545
[URL="http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=37028"]http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=37028[/URL]
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=30381

Reaction score
2.332
Η καλύτερη μέθοδος είναι να ακούσεις δέκα φορές το CD που μας έστειλε ο Τσαρουχάς πρώτα με το CDplayer και μετά άλλες δέκα με το DAC.

Το μέλος Luxman θα σε βοηθήσει στις λεπτομέρειες γιατί το έχει ακούσει πάνω από 400 φορές.

Reaction score
2
Κατ΄αρχην Νίκο σ΄ευχαριστω για την βοήθεια σου.Συμφωνω με αυτήν την μεθοδολογία που αναφέρεις διαβάζοντας και τα 3 link προσεκτικά.G.kar νομίζω να μην σοβαρολογείς !!!Τυχαία έκανα παλαιοτερα αυτό το test με mp3 σε 320 και 256 συμπίεση και από την πολύ προσπάθεια να ακούσω διαφορές κόντεψα να χάσω την ακοή μου!Το παράλογο για μένα ρε παιδιά είναι ότι …ίσως…τυχαία δεν βλέπω διαφορές σε Α-Β test ούτε και στις δυο συσκευές που προανεφερα!Κατ’επεκταση μου κίνησε την περιέργεια αλλάζοντας interconnect και καλώδιο ρεύματος στην μια από τις δυο συσκευές για να ακούσω διαφορά (υποτίθεται),μάταια όμως!ΤΟ χειρότερο όλων είναι ότι έκανα αυτή τη δοκιμή τηρώντας τους ίδιους κανόνες ενός blind test και σε άλλα 3 συστήματα κάποιον φίλων και με διαφορετικές συσκευές αλλά και με τις ίδιες που ήδη δοκιμαζω!!!ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟ!!!Ας υποθέσω ότι κάνω λάθος γιατί ……
Δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα θα επισκεπτω σύντομα γιατρό!H θα ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΩ ΡΙΖΙΚΑ.Ποτε δεν είναι αργά!Δεν θέλω να ισοπεδώσω τα πάντα, αλλά στα συγκεκριμένα δοκίμια και με τα συγκεκριμένα συστήματα διαφορά δεν υπάρχει για ¨μενα¨αλλα και για κάποιους άλλους.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.971
Κατ΄αρχην Νίκο σ΄ευχαριστω για την βοήθεια σου.Συμφωνω με αυτήν την μεθοδολογία που αναφέρεις διαβάζοντας και τα 3 link προσεκτικά.G.kar νομίζω να μην σοβαρολογείς !!!Τυχαία έκανα παλαιοτερα αυτό το test με mp3 σε 320 και 256 συμπίεση και από την πολύ προσπάθεια να ακούσω διαφορές κόντεψα να χάσω την ακοή μου!Το παράλογο για μένα ρε παιδιά είναι ότι …ίσως…τυχαία δεν βλέπω διαφορές σε Α-Β test ούτε και στις δυο συσκευές που προανεφερα!Κατ’επεκταση μου κίνησε την περιέργεια αλλάζοντας interconnect και καλώδιο ρεύματος στην μια από τις δυο συσκευές για να ακούσω διαφορά (υποτίθεται),μάταια όμως!ΤΟ χειρότερο όλων είναι ότι έκανα αυτή τη δοκιμή τηρώντας τους ίδιους κανόνες ενός blind test και σε άλλα 3 συστήματα κάποιον φίλων και με διαφορετικές συσκευές αλλά και με τις ίδιες που ήδη δοκιμαζω!!!ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟ!!!Ας υποθέσω ότι κάνω λάθος γιατί ……
Δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα θα επισκεπτω σύντομα γιατρό!H θα ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΩ ΡΙΖΙΚΑ.Ποτε δεν είναι αργά!Δεν θέλω να ισοπεδώσω τα πάντα, αλλά στα συγκεκριμένα δοκίμια και με τα συγκεκριμένα συστήματα διαφορά δεν υπάρχει για ¨μενα¨αλλα και για κάποιους άλλους.
Είσαι ισοπεδωτικός ρε! Ακούς εκεί... Δεν ακούει διαφορές... :happy_9: :happy_9: :happy_9:

Reaction score
2
Καλησπερα Κωστα νομιζω οτι δεν εισαι δικαιος!Δεν γνωριζεις καν τις συσκευες που εχω συγκρινει μεταξυ τους,γιατι απο κεκτημενη ταχυτητα δεν τις εχω καν.... αναφερει.Μπορει βεβαια να εχεις και τελικα δικιο αν οι διαφορες ειναι τοσο μικρες που δεν ακουγονται στα ταλαιπωρημενα αυτια μας!Οι συσκευες ειναι:
1. cd player audio analogue maestro 24/96
dac:wadia 25

2.cd player Rotel 965BX
dac:audio alchemy 3.0

3.cd player Sony 777es
dac:philips cd recorder 760

Reaction score
2.332
Mήπως έβαλες ανάποδα τις φίσες των καλώδίων ρεύματος στο πολύπριζο ?
Δεν εξηγείται αλλιώς.

Reaction score
2
Για να καταλάβω εσείς ακούτε διαφορές στις πηγες;Παντα σε σύγκριση Α-Β με αλλαγή των εισόδων στον προ για να εξηγουμαστε.Και αν ναι είναι μεγαλες;Όχι δεν είμαι από βόλο!

Reaction score
13
Για να καταλάβω εσείς ακούτε διαφορές στις πηγες;Παντα σε σύγκριση Α-Β με αλλαγή των εισόδων στον προ για να εξηγουμαστε.Και αν ναι είναι μεγαλες;Όχι δεν είμαι από βόλο!
Oπως τα περιγραφεις μπορει να υπαρχει πραγματι θεμα εγρηγορσης/εκνευρισμου και ελλειψης αυτοσυγκεντρωσης κατα τις ακροασεις.

Reaction score
2
Ίσως… αλλά το θεωρώ τραβηγμένο πολύ, 4 άτομα να είναι όλοι στην κατάσταση που περιγράφεις !Δεν μου απάντησες όμως ακούς διαφορές ;Και αν ναι είναι μεγάλες κατα την γνώμη σου;

Reaction score
13
Ίσως… αλλά το θεωρώ τραβηγμένο πολύ, 4 άτομα να είναι όλοι στην κατάσταση που περιγράφεις !Δεν μου απάντησες όμως ακούς διαφορές ;Και αν ναι είναι μεγάλες κατα την γνώμη σου;
Διαφορες ΝΑΙ εχω πολλες φορες ακουσει μεταξυ πηγων, απο μικρες εως ιδιαιτερα εμφανεις, κυριως στην τονικη ισορροπια. Ομως δεν πρεπει να κανεις τις συγκρισεις σε πολυ υψηλες εντασεις διοτι εκει το αυτι χανει την διακριτικη του ικανοτητα και τεινει να τα ακουει ολα ιδια. Φυσικα εξαρταται και απο το υπολοιπο συστημα κατα ποσον θα αναδειξει τυχον διαφορες. Κατι που δεν σχετιζεται απαραιτητα με την τιμη του.

Reaction score
2
Εδώ θέλω να διορθώσω κατι.Εννοω τις διαφορές δυο ψηφιακών πηγών. Η σύγκριση έγινε με την ίδια ακριβώς στάθμη μεταξύ τους;Το παράξενο βέβαια είναι ότι και εγω έβλεπα διαφορές παλαιότερα όταν η σύγκριση γινόταν χωρίς την μεθοδολογία που ανέφερε ο Νίκος παραπάνω, στην οποία διαπιστώνω του εν λόγω του αληθές ,αλλά με τον κλασσικό για μένα τότε τρόπο βάζοντας το ίδιο cd και ακούγοντας 1-2 κομμάτια στην μια περίπτωση με cd player και στην άλλη σαν transport το cd player και το dac χωρίς να ελέγχω αν οι δυο πηγές είχαν ΑΚΡΙΒΩΣ την ίδια ενταση.Παντα μιλάμε για τις ίδιες συσκευές!Φανταζομαι τις όποιες διαφορές που ακούς στα cd player να ακολουθείς την ίδια ακριβώς διαδικασία ενός blind test.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.630
Γιάννη προχώρα άφοβα. Το αν ακούς διαφορές ή όχι είναι θέμα πολλών παραμέτρων και όχι ΩΡΛ. Απλά για να είσαι σίγουρος για το αποτέλεσμα, θα πρέπει το test να πληροί όλες τις προϋποθέσεις.

Ο στόχος της μεθοδολογίας ενός σωστού συγκριτικού, είναι να ελαττώσει όσο γίνεται τον παράγοντα τύχη. Αυτό γίνεται σε ένα Blind test γι αυτό και είναι δύσκολο.

Reaction score
2.332
Εδώ θέλω να διορθώσω κατι.Εννοω τις διαφορές δυο ψηφιακών πηγών. Η σύγκριση έγινε με την ίδια ακριβώς στάθμη μεταξύ τους;Το παράξενο βέβαια είναι ότι και εγω έβλεπα διαφορές παλαιότερα όταν η σύγκριση γινόταν χωρίς την μεθοδολογία που ανέφερε ο Νίκος παραπάνω, στην οποία διαπιστώνω του εν λόγω του αληθές, αλλά με τον κλασσικό για μένα τότε τρόπο βάζοντας το ίδιο cd και ακούγοντας 1-2 κομμάτια στην μια περίπτωση με cd player και στην άλλη σαν transport το cd player και το dac χωρίς να ελέγχω αν οι δυο πηγές είχαν ΑΚΡΙΒΩΣ την ίδια ενταση.Παντα μιλάμε για τις ίδιες συσκευές!Φανταζομαι τις όποιες διαφορές που ακούς στα cd player να ακολουθείς την ίδια ακριβώς διαδικασία ενός blind test.
Υποθέσεις :
Α'. Τη στάθμη, είμαι σίγουρος ότι δεν την ρυθμιζατε σωστά.
Β'. Το υπόλοιπο σύστημα, κυρίως τα ηχείο+χώρος, δεν ήταν κατάλληλα για τέτοιου είδους συγκρίσεις.
Γ' Το μουσικό υλικο που χρησιμοποιήσατε δεν ήταν κατάλληλο.
Δ' Οι πηγές μεταξύ τους ήταν πολύ κοντά ηχητικά, to start with.

Reaction score
2.332
Επίσης θα ήθελα να συμπληρώσω ότι υπάρχουν άνθρωποι εδώ μέσα με μεγάλη εμπειρία που ακούνε διαφορες ακόμα και ανάμεσα σε ίδες πηγές αλλά με διαφορετικά serial numbers

Reaction score
2
Απάντηση: Σύγκριση δυο συσκευών…..

A.Η στάθμη ρυθμίστηκε με την βοήθεια ντεσιμπελομετρου τοποθετώντας το
στην θέση του καθήμενου ακροατή και σε απόσταση (ανάλογα το σύστημα)
από 2-3 μέτρα από τα ηχεία.
Β.Τα blind test έγιναν σε διαφορετικούς χώρους με διαφορετικά ηχεία και
ενισχυτικά όσο το δυνατόν καλύτερα <στημένα>
Ποια κατά την γνώμη σου είναι τα κατάλληλα ενισχυτικα-ηχεια-χωρος για τέτοιου
είδους συγκρίσεις;
Γ.Το μουσικό πρόγραμμα περιλάμβανε από κακές-μέτριες και κορυφαίες
ηχογραφήσεις .Τι θα πρέπει να ακούγαμε συχνότητες μόνο;
Δ.Οι πηγές μπορεί να ήταν ΄΄κοντά΄΄ ηχητικά μεταξύ τους αλλά και οι τρεις;
Σύμπτωση ;Μπορεί…
Δυστυχώς έχω δει ανθρώπους που έβρισκαν μεγάλες διάφορες σε interconnect
(όχι σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ σύγκριση Α-Β), όταν δεν τους είχα αλλάξει 2-3 φορές ΤΙΠΟΤΑ!
Και συνήθως ήταν το δεύτερο interconnect καλύτερο από το πρώτο !Αφού πρώτα τους είχα προδιαθέσει ότι θα τους έβαζα κάποιο (διαφορετικό) καλώδιο στο σύστημα!

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ:

1.Ηχεία:Audio Spectrum Aeolos
Eενισχυτικά:passlabs X2.5-X150.5
Xωρος: περίπου 5x3,5x 3.20τμ
2.Ηχεία : Kharma 1.1
Ενισχυτικά:Cary SLP98-Cary 805 Anniversary Edition
Χώρος περίπου 9x6x3τμ
3.Ηχεία Magnepan MG 3.6R
Ενισχυτικά:Audio Researsh LS 25-BAT VK-220 power supply ( οδηγώντας τα
απρόσμενα καλά)
Xωρος: περίπου 8x6x3.20τμ

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.971
Καρντιά μου μαζί σου, ούτε εγώ ακούω διαφορές, αλλά άντε να το πεις αυτό στους χαϊεντάδες, που έτσι και ακούσουν για τυφλό τεστ, πραφ!, την κάνουν σαν κότες... :happy_9: :happy_9: :happy_9:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.095
Members
38.287
Νεότερο μέλος
tenten300