Μια Firehawk στο προθάλαμο!...

Reaction score
1
Μετά από αρκετούς μήνες αναμονή, η Firehawk αναπαύεται επιτέλους στη κούτα της στο προθάλαμο του σπιτιού! Και τι κούτα, όπως μπορείτε να δείτε κοντεύει να φτάσει στο ταβάνι τοποθετημένη όρθια!<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
Νιώθω την ίδια ακριβώς γλυκιά αναμονή που ένιωθα όταν είχα φέρει το κουτί Silverstone για το HTPC στο σπίτι και καθόμουν και το χάζευα. Σε πλήρη αντίθεση με τις παλιές μου συνήθειες, να ανοίξω δηλαδή στα γρήγορα τη κούτα και να χαζέψω το περιεχόμενο, η Firehawk θα παραμείνει για αρκετές μέρες ακόμα στη κούτα της, μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι προετοιμασίες για τη σωστή της τοποθέτηση. Και είναι τόσα πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν, που στη σκέψη τους και μόνο με πιάνει πονοκέφαλος! wall_1 wall_2
Αλλά μην νομίζετε ότι θα τραβήξω όλο το μανίκι μόνος μου. Θα στρώσω για τα καλά τον Κεφάλα στη δουλειά, μια και πιάνουν τα χεράκια του από τέτοια μαστορέματα! Άλλωστε, ακόμα και σήμερα μου μαθαίνει λέξεις από την αλφαβήτα της βιντεοπροβολής που μου είναι εντελώς άγνωστες: άκου εκεί «αλφαδολάστιχο»! :mrgreen: :cool_11:

Attachments

NIX

Reaction score
0
Απάντηση: Μια Firehawk στο προθάλαμο!...

Με γεια ρε φιλε!
Επιτελους!
:bravo:

Αλλά μην νομίζετε ότι θα τραβήξω όλο το μανίκι μόνος μου. Θα στρώσω για τα καλά τον Κεφάλα στη δουλειά, μια και πιάνουν τα χεράκια του από τέτοια μαστορέματα!
Ωραιο πραμα οι πραγματικοι φιλοι :cool_4:

Θελεις να σου δανεισω το μαστιγιο μου? Με τον Ανδρεα τελειωσαμε τα χοντρα,δεν το χρειαζομαι προς το παρον. :happy_9:

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.919
Απάντηση: Μια Firehawk στο προθάλαμο!...

Με γειά σου Παναγιώτη. Αλφαδολάστιχο είναι ο καλύτερος τρόπος για την απόλυτη οριζοντίωση.
Μάλλον δεν έκανες μπετατζής όμως.

Αλήθεια τι είναι εκείνο στην φωτό, δίπλα στο όρθιο κουτί; Ο γενικός της ΔΕΗ;

Reaction score
152
....σε νιωθω!!!
εδω και 2 μηνες εχω μια 123"stewart ξαπλωμενη στο σαλονι και θα περιμενει λιγους μηνες ακομα τον Β.Λ να της εξηγησει το ονειρο....:lol::lol::lol:

Reaction score
14
πως αντέχετε??? Να περιμένετε????

Εγώ είμαι έτοιμος να ξεσκίσω τα χαρτόνια απο το μαγαζί μεσα!!!!

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Μια Firehawk στο προθάλαμο!...

Αλήθεια τι είναι εκείνο στην φωτό, δίπλα στο όρθιο κουτί; Ο γενικός της ΔΕΗ;

Χιχιχιχι, Μιχάλη με έκανες να σκάσω από τα γέλια! :cool_11: :cool_11: :cool_11:
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p> </o:p>
Αυτός είναι ο κουλοχέρης μου, γερμανική κατασκευή του 1954 παρακαλώ και που φυσικά δουλεύει ακόμα άψογα! Αυτός μαζί με το jukebox AMI του 1957 είναι τα δύο καμάρια μου στο σπίτι, τα υπόλοιπα (προβολέας, HTPC κτλ.) έρχονται σε δεύτερη μοίρα…

Reaction score
1
Παιδιά, σας ευχαριστώ όλους θερμά για τα καλά σας λόγια.
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p> </o:p>
Μόνο που σκέφτομαι τη μέρα που θα καθίσουμε μαζί με το Κεφάλα να ρυθμίσουμε την εικόνα στη Firehawk, μου έρχεται να κατουρηθώ από τα γέλια! Τις προάλλες είχαμε πάει για μάσα οπότε μου λέει: «Καλά, κάτσε ρύθμισε πρώτα μόνος σου στη Firehawk και μετά θα έρθω να σου πω τι μ@λ@κίες έχεις κάνει»! :cool_11: :mrgreen:

Reaction score
1
Παναγιώτη καλορίζικη και καλοθέατη .

Να ρωτήσουμε χαρακτηριστικά και τιμή ή μήπως είναι....προσωπικά δεδομένα .....?????????

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Παιδιά, σας ευχαριστώ όλους θερμά για τα καλά σας λόγια.
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
Μόνο που σκέφτομαι τη μέρα που θα καθίσουμε μαζί με το Κεφάλα να ρυθμίσουμε την εικόνα στη Firehawk, μου έρχεται να κατουρηθώ από τα γέλια! Τις προάλλες είχαμε πάει για μάσα οπότε μου λέει: «Καλά, κάτσε ρύθμισε πρώτα μόνος σου στη Firehawk και μετά θα έρθω να σου πω τι μ@λ@κίες έχεις κάνει»! :cool_11: :mrgreen:
Την πάτησες....
Εγώ λαλακάς είμαι που του είπα να ρυθμίσουμε "ταχα μου" τον προβολέα παρέα;
Στην ουσία αυτός θα τον ρυθμίσει, οπότε αν δεν του αρέσει ας έχει τον ποπο να το πεί....

Κεφάλας Uber Alles
(Colorτζάκη νόμιζες οτι θα υπήρχε εποχή που οτι θα έλεγα ποτέ να ρυθμίσω CRT με τον Κεφάλα;) "happy_1"

Reaction score
1
Την πάτησες....
Εγώ λαλακάς είμαι που του είπα να ρυθμίσουμε "ταχα μου" τον προβολέα παρέα;
Στην ουσία αυτός θα τον ρυθμίσει, οπότε αν δεν του αρέσει ας έχει τον ποπο να το πεί....

Κεφάλας Uber Alles
(Colorτζάκη νόμιζες οτι θα υπήρχε εποχή που οτι θα έλεγα ποτέ να ρυθμίσω CRT με τον Κεφάλα;) "happy_1"

:cool_11: :cool_11: :cool_11: :cool_11: :cool_11:

Reaction score
1
Re: Όλα τα μαύρα δεν είναι ίδια…

Στη photo μπορείτε εύκολα να διακρίνετε το πόσο διαφορετική αίσθηση του «μαύρου» αποδίδουν διαφορετικά υλικά, αλλά και πόσο διαφορετικά συμπεριφέρονται στον κρίσιμο τομέα για τους περισσότερους τρελαμένους εδώ μέσα, δηλαδή την απορρόφηση του φωτός που προσπίπτει πάνω τους.
Το υλικό με τις πτυχώσεις σαν κουρτίνα που διακρίνετε στη photo, είναι το μαύρο βαμβακερό ύφασμα με το οποίο έχω μασκάρει όλο τον τοίχο γύρω από την οθόνη, καθώς και ολόκληρο τον πλαϊνό δεξί τοίχο. Στο κεντρικό και πάνω μέρος της photo μπορείτε να διακρίνετε εύκολα το που τελειώνει το κεντρικό οριζόντιο κομμάτι από το βαμβακερό ύφασμα, ενώ ακριβώς από κάτω του διακρίνετε το κομμάτι από μαύρο βελούδο που χρησιμοποιώ για να μασκάρω τη πάνω μπάρα στις ταινίες 2,35:1, το οποίο κατεβαίνει με ρολό, ενώ το χειριστήριο του μηχανισμού το βλέπετε στο δεξί μέρος της photo.
Η φωτογραφία τραβήχτηκε βράδυ με όλα τα φώτα του σαλονιού αναμμένα, αλλά επειδή το ενσωματωμένο φλας της Sony A100 είναι πολύ αδύναμο, η photo τελικά βγήκε αρκετά σκοτεινή. Έτσι λοιπόν μέσα από το Photoshop της ανέβασα τη φωτεινότητα στο τέρμα και της κατέβασα αρκετά το contrast, για να είστε σε θέση να διακρίνετε αυτό που βλέπω κι εγώ στο χώρο μου. Το πόσο πιο «μαύρο» δηλαδή σαν αίσθηση φαίνεται το μαύρο βελούδο σε σχέση με το μαύρο βαμβακερό ύφασμα, αλλά το κυριότερο, το πόσο περισσότερο φως από αυτό που πέφτει πάνω του, είναι ικανό να απορροφά το μαύρο βελούδο σε σχέση με το μαύρο βαμβακερό ύφασμα.
Από τη μικρή εμπειρία μου λοιπόν, αυτά τα τριάμισι χρόνια που ασχολούμαι με τη βιντεοπροβολή, έχω καταλήξει στο εξής συμπέρασμα: όσο περισσότερο θέλει κάποιος να οδηγηθεί σε έναν χώρο που θέλει ή προσπαθεί να γίνει bat cave, τόσο θα συνειδητοποιεί ότι η επιλογή του είναι η εξής μία και μοναδική: ΜΑΥΡΟ ΒΕΛΟΥΔΟ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ! :cool_11:

Attachments

NIX

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Όλα τα μαύρα δεν είναι ίδια…

ΜΑΥΡΟ ΒΕΛΟΥΔΟ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ! :cool_11:
Αυτο ειναι σιγουρο!

Με τα χρηματα που κοστιζει το βελουδο αν θελεις να το χρησιμοποιησεις για να καλυψεις ολο το χωρο σου αυτο θα τρως για πολυ καιρο. :cool_11:

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Αμ, δεν έχεις φίλε μου τις σωστές άκρες!...

Αυτο ειναι σιγουρο!

Με τα χρηματα που κοστιζει το βελουδο αν θελεις να το χρησιμοποιησεις για να καλυψεις ολο το χωρο σου αυτο θα τρως για πολυ καιρο. :cool_11:

Χιχιχι, Νίκο μου φαίνεται ότι δεν έχεις τις «σωστές άκρες» για αγορά υφασμάτων. Πώς σου φαίνεται η τιμούλα 4 ευρώ το μέτρο το τόπι με πλάτος 1,50 μέτρο;! :prof: :cool_4:
Χαχαχά, ολόκληρο το σαλόνι μου ντύνω με λιγότερο από 300 ευρώ!!! :cool_11:

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Οταν είχα ξεκινήσει να ρυθμίζω CRT, λίγα χρόνια πριν, με βρίσκει ένας -άγνωστος- που διαβαζε το avforum και με παίρνει τηλέφωνο να πάω σπίτι του να ρυθμίσω ένα E9500 οχι τον Ultra τον απλό, μια αγορα απο τον Spatz.
Δεν θέλω να αναφερθώ στο μηχανημα αλλά στο χώρο.

Οταν μπήκα στο σαλόνι-καθιστικό ενός διαμερισματος στη Καλλιθέα, ΕΠΑΘΑ.
Ειχε ντύσει ΟΛΟ το μπροστινό κομμάτι του χώρου μαζί εως το αριστερό και δεξί του καναπέ θέασης καραBlack βελούδο.

Κύριοι:
1. Ηταν τρομακτικό. Μόλις το έβλεπες σοκαριζόσουν. Νόμιζες στο χώρο οτι εκτελούταν μυστήρια σατανισμού.
2. Φυσικά και ήταν ανυπαντρος.
3. Δύσκολα θα καθόταν στο δωμάτιο Normal γκόμενα πάνω απο 3λεπτο, αφού θα ψυχοπλακωνόταν και θα την έκανε για αλλού. (μμμ,....ισως για την κρεβατοκαμαρα...λες ρε για αυτο να το έκανε ο πονηρός;;;;....τώρα που το σκέφτομαι....)
4. Θεεικό μαύρο μεν αλλά ρε παιδί μου ζαλιζόσουν μετα απο λίγο, νόμιζες οτι ήσουν στην απαρχή της εισόδου μαύρης τρύπας.

Το πρόβλημα της ανακλάσης είναι απλό και λυμένο.

Καταρχήν δεν χρειάζονται μάυρα βελούδα.
Απλός τοίχος κάνει.

1ο τρυκ: Όσοι έχετ σταθερή οθόνη, τραβήξτε την λίγα εκατοστα απο τον τοίχο με μικρές προεκτάσεις απο πίσω. 10 πόντοι αρκούν. Μόλις ενισχύσατε 50% το μαύρο (ακόμη και σε ασπρο τοίχο) και 100% το ψευδο3Δ.

2ο τρυκ: Αγοράστε ΜΟΝΟ ματ μπογιές. Λέρώνουν πιο εύκολα, δεν είναι εντυπωσιακές ΑΛΛΑ δεν αντανακλούν.

3ο τρυκ: Επιλέξτε οι πιο κολλημένοι κάποιο χρώμα απο τόν καταλογο Neutral του Munsell code. Το σκούρο γκρί αρκεί. Σε οσους πέφτει παντόφλα υπάρχει ο κατάλογος Nearly Neutral που έχει κάποια επαρκή χρωματικότητα πάνω στα γκρί για ανυσηχες νυκοκοιρές.

4ο τρυκ: Επιλέξτε ταπετσαρία αντι χρωμμάτων. Υπάρχουν απιστευτα σχέδια απο τα γνωστα βλαχομπαρόκ, μέχρι σούπερ μοντέρνα. Σε κάποιο σκούρο σχέδιο πιθανόντα θα έχετε κάνει τη καλύτερη επιλογή αφού και ο σκύλος δεν θα γαυγίζει και η πίτα θα είναι γεμάτη.

5ο τρυκ: ΠΡΟΣΟΧΗ στο ταβανι, ευθύνεται για τα περισσότερα προβλήματα. ΜΑΤ χρώμα, με μοντέρνο γκρί ως η καλύτερη επιλογή

Να θυμάστε:
Το βασικό θέμα στη χωροταξία της προβολής δεν είναι η απογύμνωση του λοιπού χώρου γύρω απο αυτόν της θέασης ΑΛΛΑ ο περιορισμός της ανάκλασης και ιδιαίτερα αυτής που μεταφέρει χρώμα....απο ένα κόκκινο πλαϊνό τοίχο για παραδειγμα. Ενα γκρί ανοικτό ή σκούρο (αλλά γκρί οχι κάποιο που γκριζάρει αλλά έχει εμφανή κλίση προς κάποιο χρώμα) θα σας δώσει το 98% του κατάμαυρου.
Δοκιμασμένο :cool_4:

Reaction score
178
Απλός τοίχος κάνει.

1ο τρυκ: Όσοι έχετ σταθερή οθόνη, τραβήξτε την λίγα εκατοστα απο τον τοίχο με μικρές προεκτάσεις απο πίσω. 10 πόντοι αρκούν. Μόλις ενισχύσατε 50% το μαύρο (ακόμη και σε ασπρο τοίχο) και 100% το ψευδο3Δ.
Εμείς που έχουμε σκετο τοιχο, αν βαλουμε ως πλαισιο γυρω απο τα ορια της οθονης μας, αντι για απλο ξυλο παχους 1εκ. (όπως τώρα) πλαίσιο πχ. 10εκ και στην ουσία "βυθίσουμε" την οθονη πιο μεσα, θα έχουμε αντιθετο αποτέλεσμα?
Θα χασουμε σε αισθηση μαυρου και 3D?

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.734
Members
38.604
Νεότερο μέλος
Pamagelo