Μια Firehawk στο προθάλαμο!...

Reaction score
6
Απάντηση: Re: Μια Firehawk στο προθάλαμο!...

4. Θεεικό μαύρο μεν αλλά ρε παιδί μου ζαλιζόσουν μετα απο λίγο, νόμιζες οτι ήσουν στην απαρχή της εισόδου μαύρης τρύπας.
Το ιδιο πράγμα ειπα μόλις είδα το μαύρο room του Nix.<o:p></o:p>
:cool_11::cool_11:

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Εμείς που έχουμε σκετο τοιχο, αν βαλουμε ως πλαισιο γυρω απο τα ορια της οθονης μας, αντι για απλο ξυλο παχους 1εκ. (όπως τώρα) πλαίσιο πχ. 10εκ και στην ουσία "βυθίσουμε" την οθονη πιο μεσα, θα έχουμε αντιθετο αποτέλεσμα?
Θα χασουμε σε αισθηση μαυρου και 3D?
Ναι γιατι η περιφερειακή ανάκλαση του ξύλου πέφτει μέσα στην οθόνη.
Αν δεν γίνεται αλλιώς ντύσε τουλάχιστον το ξύλο με βελούδο στο πλαινό γύρισμα που βλέπει την οθόνη.
Οταν υπάρχει έστω και ελλάχιστα φωτισμένος ο περίγυρο, πέφτει η αίσθηση του 3Δ.

Σας βλέπω πάντως έτοιμους για μεγάλα κόλπα.:happy_4:

Reaction score
1
5ο τρυκ: ΠΡΟΣΟΧΗ στο ταβανι, ευθύνεται για τα περισσότερα προβλήματα. ΜΑΤ χρώμα, με μοντέρνο γκρί ως η καλύτερη επιλογή

Βάγγο, συμφωνώ απολύτως με τα παραπάνω! Εδώ και πολύ καιρό θέλω να μασκάρω το κομμάτι του ταβανιού που εφάπτεται με την οθόνη με μαύρο βελούδο, αλλά το έτερον ήμισυ εκφράζει πεντακάθαρες απειλές κατά της σωματικής μου ακεραιότητας, οπότε… θέλω δεν θέλω υποχωρώ! wall_1
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p> </o:p>
Να πω πάντως ότι δεν συμφωνώ ότι όποιος βάψει το ταβάνι με μια απόχρωση γκρίζου χρώματος θα γλυτώσει και από τις αντανακλάσεις. Μπορεί να γλυτώσει έστω και ένα μεγάλο μέρος από αυτές, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα τις εξαφανίσει. Εδώ ο δικός μου Ben Q8700 είναι τοποθετημένος σε προέκταση της βάσης μήκους τριάντα εκατοστών (απέχει δηλαδή από το ταβάνι σχεδόν σαράντα εκατοστά) και στις προβολές το ταβάνι μου λάμπει ολόκληρο σαν φάρος! Φανταστείτε τώρα που στους περισσότερους, ο προβολέας εφάπτεται στο ταβάνι, άρα το πρόβλημα είναι πολύ χειρότερο!
<o:p> </o:p>
Επίσης πρέπει να κάνουμε σαφές, ότι όσο πιο σωστός γίνεται ο χώρος μας από άποψη αντανακλάσεων με διάφορα μασκαρίσματα κτλ., τόσο πιο πολύ αποκαλύπτεται η αδυναμία των ψηφιακών προβολέων όχι να αποδώσουν, αλλά έστω να προσεγγίσουν το σωστό μαύρο! Προσωπικά έχω αρχίσει να σκέφτομαι σοβαρά τη πιθανότητα να στραφώ σε CRT προβολέα προκειμένου να αποκτήσω αυτό που ονομάζουμε αξιοπρεπές μαύρο!

NIX

Reaction score
0

Προσωπικά έχω αρχίσει να σκέφτομαι σοβαρά τη πιθανότητα να στραφώ σε CRT προβολέα προκειμένου να αποκτήσω αυτό που ονομάζουμε αξιοπρεπές μαύρο!
Ωχ! Δήλωση.:happy_9:

Ομως,αν ρε Πανο σε καιει τοσο το αξιοπρεπες μαυρο (αξιοπρεπες ειναι understatement) παρε DILA.Θα εχεις τα καλα και των δυο κοσμων.
Δεν θα εχεις την οξύτητα και το ANSI των μονοτσιπων DLP αλλα απο CRT καλυτερα θα ειναι.Βεβαια δεν θα εχεις και το βαθυ-βαθυ μαυρο των 9ιντσων CRT αλλα θα εισαι κοντα και επισης δεν νομιζω η Μαρια να σε αφησει να κρεμασεις τον ελεφαντα στο ταβανι.:cool_11:

Εν ετει 2007 η αγορα CRT ειναι τρελλα.

Reaction score
47
Καλοριζικη η οθονη, αλλα ξαπλωσε την στο πατωμα γιατι θα παρουσιασει ζαρες. Αν ειναι τοποθετημενη καθετα για πανω απο 3 ημερες ισως να ειναι αργα.

Reaction score
1
Καλοριζικη η οθονη, αλλα ξαπλωσε την στο πατωμα γιατι θα παρουσιασει ζαρες. Αν ειναι τοποθετημενη καθετα για πανω απο 3 ημερες ισως να ειναι αργα.

Τώρα μάλιστα, μου έφτιαξες τη μέρα! Ήταν τοποθετημένη όρθια για περισσότερο από δύο μήνες στην Ηχοέκφραση, οπότε υποθέτω ότι θα έχει γίνει ήδη χάλια! wall_1
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p> </o:p>
Anyway, δεν ανησυχώ ιδιαίτερα, αν έχει ζάρες θα αντικατασταθεί…

Reaction score
1
Λοιπόν, τα πήρα στο κρανίο και πήγα και άνοιξα κατευθείαν τη κούτα! :mad_3:
Στη φωτογραφία μπορείτε να δείτε το περιεχόμενο: τέσσερα συνολικά τεμάχια, μία σακούλα με τις οδηγίες χρήσης και τις βίδες συναρμολόγησης, τον κύλινδρο που περιέχει την οθόνη, τα δύο μεγάλα κομμάτια του πλαισίου και τέλος, τα δύο μικρότερα.
Τα πάντα ήταν άψογα συσκευασμένα και τοποθετημένα. :cool_4: Θέλω να πιστεύω ότι το υλικό της οθόνης τόσο άψογα συσκευασμένο σε αυτόν τον άκαμπτο κύλινδρο, δεν θα έχει πάρει χαμπάρι από οριζόντια ή κάθετη τοποθέτηση. Θα δούμε…
Το μήνυμα του φίλου μας θέλω να πιστεύω ότι πρέπει να απευθύνεται στις ηλεκτρικές οθόνες της Stewart, ειδικά αν έρχονται συναρμολογημένες κατευθείαν από το εξωτερικό. Σε μια τέτοια περίπτωση, μου ακούγεται απόλυτα λογικό να πρέπει η οθόνη να τοποθετείται μονάχα οριζόντια.. ;-)

Attachments

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Και όμως....
Η ρημάδα η stewart έχει φροντίσει ακόμη και η ηλεκτρική να μην κάνει ζάρες.
Πως; Εχει βιδωμένο το κάτω σίδερο της οθόνης στη πίσω πλευρα του κουτιού.
Ετσι το βάρος του κατα τη μεταφορά δεν τραβάει μαζί και το πανί οταν μεταφέρεται κάθετα αφού μένει σταθερά κολλημένο στο κουτί.

Φυσικά αν τη τοποθετήσετε μόνοι σας μην ξεχάσετε, πριν την λειτουργήσετε, να ξεβιδώσετε τι 2 βίδες.

Εντάξει υπάρχουν οθόνες, υπάρχει και η Stewart.
Βεβαια ρούκουνες την κατηγορούσατε, τη βλαστιμούσατε και την ειρωνεύοσασταν....λέγωντας πόσο μπορεί να κάνει ένα %$^πανί και το χρεώνει τόσο;....αλλά μόλις σας έκατσε η ευκαιρία τη τσιμπήσατε στο λεπτό.:cool_1:

Και δεν θέλει πολύ μόλις να ανοίξεις τη κούτα, αφού έχετε δει και άλλες, καταλαβαίνεις τι θα πει Stewart. \
Που να δεις Πανο με τι επιμέλεια και με τι υλικά είναι τυλιγμένα και συσκευασμένα τα πλαϊνά σίδερα:cool_4:

NIX

Reaction score
0

Εντάξει υπάρχουν οθόνες, υπάρχει και η Stewart.
Βεβαια ρούκουνες την κατηγορούσατε, τη βλαστιμούσατε και την ειρωνεύοσασταν....λέγωντας πόσο μπορεί να κάνει ένα %$^πανί και το χρεώνει τόσο;....αλλά μόλις σας έκατσε η ευκαιρία τη τσιμπήσατε στο λεπτό.:cool_1:
Οταν ο Παναγιωτης μου ειπε οτι παρηγγειλε την Firehawk δεν πιστευα στ`αυτια μου.Ηταν τοσο κατα των οθονων που το θεωρουσα αδυνατο οτι θα επαιρνε οθονη ποτε,πιο πολυ για Goo τον εκοβα.

Τελικα κανεις δεν μπορει ν`αντισταθει σε μια Stewart. :happy_9:

Απ`οτι φαινεται δεν ειμαι μονο εγω ευελικτος!

Reaction score
6

Ωραια λεξη αυτη ρε.

Μα καθολου δε ντρέπεσαι;;<!--[if gte vml 1]><v:shapetype id="_x0000_t75" coordsize="21600,21600" o:spt="75" o:preferrelative="t" path="m@4@5l@4@11@9@11@9@5xe" filled="f" stroked="f"> <v:stroke joinstyle="miter"/> <v:formulas> <v:f eqn="if lineDrawn pixelLineWidth 0"/> <v:f eqn="sum @0 1 0"/> <v:f eqn="sum 0 0 @1"/> <v:f eqn="prod @2 1 2"/> <v:f eqn="prod @3 21600 pixelWidth"/> <v:f eqn="prod @3 21600 pixelHeight"/> <v:f eqn="sum @0 0 1"/> <v:f eqn="prod @6 1 2"/> <v:f eqn="prod @7 21600 pixelWidth"/> <v:f eqn="sum @8 21600 0"/> <v:f eqn="prod @7 21600 pixelHeight"/> <v:f eqn="sum @10 21600 0"/> </v:formulas> <v:path o:extrusionok="f" gradientshapeok="t" o:connecttype="rect"/> <o:lock v:ext="edit" aspectratio="t"/> </v:shapetype><v:shape id="_x0000_i1025" type="#_x0000_t75" alt="" style='width:18.75pt; height:11.25pt'> <v:imagedata src="file:///C:\DOCUME~1\0EEF~1\LOCALS~1\Temp\msohtml1\08\clip_image001.gif" o:href="http://www.websmileys.com/sm/happy/552.gif"/> </v:shape><![endif]--><!--[if !vml]-->:cool_11::cool_11:<!--[endif]-->

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Re: Απάντηση: Re: Μια Firehawk στο προθάλαμο!...

Οταν ο Παναγιωτης μου ειπε οτι παρηγγειλε την Firehawk δεν πιστευα στ`αυτια μου.Ηταν τοσο κατα των οθονων που το θεωρουσα αδυνατο οτι θα επαιρνε οθονη ποτε,πιο πολυ για Goo τον εκοβα.

και οχι μόνο Stewart αλλά και Firehawk !!!!!!!:cool_1:

Reaction score
14
αρχίζω και πρασινίζω απο ζήλεια...

σιγά σιγά θα Στιουαρτέψουμε και εμείς που θα πάει!!!

NIX

Reaction score
0

Ωραια λεξη αυτη ρε.

Μα καθολου δε ντρέπεσαι;;<!--[if gte vml 1]><v:shapetype id="_x0000_t75" coordsize="21600,21600" o:spt="75" o:preferrelative="t" path="m@4@5l@4@11@9@11@9@5xe" filled="f" stroked="f"> <v:stroke joinstyle="miter"/> <v:formulas> <v:f eqn="if lineDrawn pixelLineWidth 0"/> <v:f eqn="sum @0 1 0"/> <v:f eqn="sum 0 0 @1"/> <v:f eqn="prod @2 1 2"/> <v:f eqn="prod @3 21600 pixelWidth"/> <v:f eqn="prod @3 21600 pixelHeight"/> <v:f eqn="sum @0 0 1"/> <v:f eqn="prod @6 1 2"/> <v:f eqn="prod @7 21600 pixelWidth"/> <v:f eqn="sum @8 21600 0"/> <v:f eqn="prod @7 21600 pixelHeight"/> <v:f eqn="sum @10 21600 0"/> </v:formulas> <v:path o:extrusionok="f" gradientshapeok="t" o:connecttype="rect"/> <o:lock v:ext="edit" aspectratio="t"/> </v:shapetype><v:shape id="_x0000_i1025" type="#_x0000_t75" alt="" style='width:18.75pt; height:11.25pt'> <v:imagedata src="file:///C:\DOCUME~1\0EEF~1\LOCALS~1\Temp\msohtml1\08\clip_image001.gif" o:href="http://www.websmileys.com/sm/happy/552.gif"/> </v:shape><![endif]--><!--[if !vml]-->:cool_11::cool_11:<!--[endif]-->
Τσιμπισαμε? :happy_8:

Reaction score
1
Και δεν θέλει πολύ μόλις να ανοίξεις τη κούτα, αφού έχετε δει και άλλες, καταλαβαίνεις τι θα πει Stewart. \
Που να δεις Πανο με τι επιμέλεια και με τι υλικά είναι τυλιγμένα και συσκευασμένα τα πλαϊνά σίδερα:cool_4:

Συμφωνώ απολύτως Βάγγο, όλα τα περιεχόμενα στη κούτα είναι άψογα συσκευασμένα, ειλικρινά αμφιβάλλω αν έχω ξαναδεί ποτέ τόσο προσεγμένη συσκευασία! Παιδιά, χωρίς υπερβολές, αν ξετυλίξω όλο το υλικό της κούτας που αποσβένει τους κραδασμούς (αυτό με τις φούσκες αέρα), θα μπορούσα πιθανώς να κυκλώσω ένα οικοδομικό τετράγωνο! :shock:
Αλλά εκεί που μου έπεσαν τα μαλλιά με την απίστευτη σημασία στη λεπτομέρεια που δίνουν οι άνθρωποι της Stewart, είναι με την ταμπέλα της photo που είναι κολλημένη στον κύλινδρο που περιέχει το υλικό της οθόνης: ούτε λίγο ούτε πολύ, η ταμπέλα σε προειδοποιεί να αφαιρέσεις τα συνδετήρια από τον κύλινδρο πριν τραβήξεις έξω την οθόνη, για να μην τη καταστρέψεις αν τριφτεί επάνω τους! Καταλαβαίνετε φυσικά, ότι για να βάζει αυτή τη ταμπέλα η Stewart, προφανώς κάποιοι μ@λ@κες την έχουν πατήσει ακριβώς με αυτόν τον τρόπο!!! :cool_11: :cool_11: :cool_11:

Attachments

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Re: Μια Firehawk στο προθάλαμο!...

Νίκο, ήμουν και εξακολουθώ να παραμένω απολύτως αρνητικός απέναντι στις οθόνες των 200 και 300 ευρώ που είναι γεμάτες ζάρες και διαμαντάκια, που λυγίζουν στα άκρα τους παραμορφώνοντας την εικόνα, κτλ., κτλ… Θεωρώ ότι δεν έχουν τίποτα ουσιαστικό να προσφέρουν στον καταναλωτή, κι ένας βαμμένος απλός τοίχος με λευκό χρώμα θα αποδώσει την ίδια εικόνα χωρίς κανένα από τα μειονεκτήματά τους, αν δε είναι βαμμένος και με μπογιά Goo θα αποδώσει πολύ καλύτερη εικόνα! :cool_4:
Την ανωτερότητα μιας Stewart δεν την αμφισβήτησα ποτέ, απλώς τις θεωρώ σαφέστατα υπερτιμημένες σαν προϊόντα στις normal τιμές λιανικής που πωλούνται. Στις τιμές της προσφοράς ήταν βεβαίως πειρασμός για πολλούς, αυτό βεβαίως δεν αναιρεί το γεγονός ότι θεωρώ τις τιμές της προσφοράς σαν maximum τιμές στις οποίες θα έπρεπε να πωλούνται κανονικά οι Stewart, αν βέβαια η εταιρεία επιθυμεί πραγματικά να φέρει τα προϊόντα της σε επαφή με μεγάλες μάζες κοινού. Διαφορετικά, θα παραμείνουν στη κατοχή ελάχιστων πολύ ματσωμένων ή πραγματικά τρελαμένων όπως είμαστε εμείς εδώ μέσα, που αποφασίσαμε να ξηλωθούμε κανονικά! wall_1
Αχ, ακόμα με πονάει ο κ@λος μου και το πορτοφόλι μου έχει πλέον κάτι καβούρια να, με το συμπάθιο! wall_2

Reaction score
1
Χτες το βράδυ είχε πέσει το τηλεφώνημα από τον Κεφάλα: «Σου έρχομαι αύριο το πρωί για να στήσουμε τη Firehawk»!
Κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από το πεπρωμένο του, έτσι λοιπόν, παρόλο που ήμουν πτώμα από τη κούραση, συναρμολόγησα το πλαίσιο της Stewart και έκανα όλες τις απαραίτητες μετρήσεις και διορθώσεις στον BenQ όσον αφορά το μέγεθος και τη γεωμετρία του κάδρου.
Σήμερα κατά τις δέκα, σκάει μύτη ο Κεφάλας και αρχίζουμε τα μαστορέματα: τρυπήματα στο τοίχο, το παρθενικό ξετύλιγμα της Firehawk και τοποθέτησή της στο σταθερό πλαίσιο. Και για να μη σας κρύβω τίποτα, εγώ κούμπωνα από τη μια μεριά και ο Κεφάλας από την άλλη, αλλά όταν είχαν κουμπώσει οι τρεις πλευρές και έμενε μόνο η κάτω πλευρά για να κουμπώσει, ανέλαβε πλέον ο Κώστας, μια κι εγώ φοβόμουν ότι θα μου σκιζόταν το πανί! Πάντως το τελευταίο κούμπωμα αποδείχτηκε πολύ ζόρικο, του έφυγε η μαγκιά του Κεφάλα για να το κουμπώσει!
Σε καμιά ωρίτσα είχαμε τελειώσει και η Firehawk είχε πλέον τοποθετηθεί στη θέση της. Ακολούθησε ένα τρίωρο δοκιμών και ρυθμίσεων με τα πατερνάκια του DVE HD-DVD, και αμέσως μετά τι άλλο; Μα η αποθήκη του Van Helsing φυσικά, ξανά και ξανά και ξανά! Δεν χόρταινα να τη βλέπω παιδιά, η αποθήκη τρισδιάστατη και κοντραστάτη, όπως δεν την έχω ξαναδεί ποτέ από το προβολέα μου!!!
Θα αναφερθώ αργότερα αναλυτικά στις ρυθμίσεις αλλά και στην εικόνα της Firehawk, μια και σήμερα είμαι και πάλι ένα πτώμα, όμως το τελικό συμπέρασμα είναι ένα και μοναδικό: είμαι ΑΠΟΛΥΤΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ και ενθουσιασμένος από τη Firehawk, θεωρώ ότι αξίζει τα χρήματα που έδωσα μέχρι και το τελευταίο ευρώ. :cool_4: Τα θετικά στην εικόνα είναι πολλά, ενώ το αρνητικό ένα και μοναδικό: το hot spot. Τι να κάνουμε όμως, δεν γίνεται να πάρεις τόσα πολλά, χωρίς να χρειαστεί να παραχωρήσεις και κάτι…
Στη πρώτη photo βλέπετε το υπέροχο ανάγλυφο σήμα της Stewart στο πλαίσιο, στη δεύτερη το παρθενικό ξετύλιγμα του πανιού της Firehawk και στη τρίτη η οθόνη έχει μπει πλέον στη θέση της.

Attachments

Reaction score
15.548
Απάντηση: Μια Firehawk στο προθάλαμο!...

Παναγιωτη Καλοριζικη και καλες θεασεις....
Εαν την τοποθετουσες ποιο σωστα(ξερεις εσυ) θα ηταν καλυτερα τα πραγματα οβερολ.....

ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ ΠΡΟΒΟΛΕΑ...

Παντος θελει δουλεια το προβολι ακομα.....ΑΡΚΕΤΗ...
Εσυ σκαλιζε...ολο και κατι θα βρεις....

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.726
Members