On Telecom τηλεφωνία+10mbit adsl2+videoondemad= 35€

Reaction score
14
Re: Απάντηση: On Telecom τηλεφωνία+10mbit adsl2+videoondemad= 35€

Noise Margin ~7db και σε μένα...

Δεν έχω disconects όμως...

Γενικά όλα παίζουν καλά...
Καλορίζικη η γραμμή σου Χρηστάρα!!!
Αντε να σε ξαναέχουμε μαζί μας και τα βράδυα!!!!:cool_4: :cool_4: :cool_4: :cool_4:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
93.533
Απάντηση: On Telecom τηλεφωνία+10mbit adsl2+videoondemad= 35€

Χρηστο δοκιμασε αυτο ftp://files.gentoo.gr/snapshots/portage-latest.tar.bz2
και δες την ταχυτητα που κανεις down
Τα περισοτερα τεστ λενε ψεματα.Αυτο ειναι απο σερβερ της χολ
Με ελληνικούς servers η On δεν τα πάει καλά γιατί δεν έχει μπει ακόμα στο ΑΙΧ (τουλάχιστον μέχρι πριν λίγες βδομάδες που το παρακολουθούσα).
Άρα η κίνηση δρομολογείται μέσω servers του εξωτερικού.
Το speedtest.net όταν επιλέξεις "Αθήνα" μετράει την ταχύτητα από το σπίτι σου μέχρι την On Telecoms μιας και η On "σπονσοράρει" το site προσφέροντας τον server της για τη μέτρηση και ευνοώντας έμμεσα τους χρήστες της αφού δεν παρεμβάλλεται άλλος κόμβος. Είναι ο πιο αξιόπιστος τρόπος για να τεστάρεις την ποιότητα της σύνδεσης σου. Από κει και πέρα μπαίνει στο παιχνίδι η σύνδεση της On με το διεθνές δίκτυο που δυστυχώς έχει "μπουκώσει".

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Re: On Telecom τηλεφωνία+10mbit adsl2+videoondemad= 35€

Αυτή την στιγμή κάνω το πρώτο σοβαρό test να μετρήσω την γραμμή της ΟΝ...

Με reget deluxe βλέπω σταθερά πάνω από 11 Μbps!!!!

11000!!!!!!!

Reaction score
5
Εγώ αυτή τη στιγμή, ύστερα από ενα τηλέφωνο με πολλά παράπονα επειδή μου έκανε συνεχώς disconnects η γραμμη, μου την εφτιαξαν (ελπιζω γιατί συνεχιζει να κάνει κάτι περίεργα) και με ανεβασαν στα 15996Kbps...

Κατεβαζα από το site της NVidia με 1590KB/s

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Re: On Telecom τηλεφωνία+10mbit adsl2+videoondemad= 35€

Χρήστο με καινουργια γραμμή ειναι η αλλαξες πάροχο και αν αλλαξες πόσο καιρό σου πήρε ?
Έκανα μεταφορά της γραμμής της ΟΝ σε νέα διεύθυνση όπου από ότι φαίνεται είμαι πολύ πιο κοντά στο Κέντρο του ΟΤΕ και ο χαλκός είναι σαφώς καλύτερος...

Έχω noise margin 11 και atten. 30 στο downloading... φυσικά είχα συμπαραστάτη τον Σωτήρη!

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

Από σημερα είμαι και εγώ ON παράλληλα με την TELLAS.

Ετσι έχω σήμερα ΟΝ στα :

[FONT=Verdana, Arial]Up Stream [/FONT][FONT=Verdana, Arial]751 (Kbps.)[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial]Down Stream [/FONT][FONT=Verdana, Arial]12284 (Kbps.)[/FONT]

και

[FONT=Verdana, Arial]Operation Data[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial]Upstream [/FONT][FONT=Verdana, Arial]Noise Margin [/FONT][FONT=Verdana, Arial]5 dB, [FONT=Verdana, Arial]Attenuation 18 dB[/FONT]
[/FONT]

[FONT=Verdana, Arial]Downstream Noise Margin 5 dB, Attenuation 28 dB[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial][/FONT]
και νομίζω ότι είμαι καλά , θα ζητήσω να μου την ανεβάσουν στα 16 Mbit για να δούμε τι παίζει.
Πάντως σε combine download απο Rapid share σε διάφορους server, κατέβαζα συνολικά στα 13.000 Kbps περίπου.

Αντίστοιχα στην TELLAS κατεβάζω σε combine speed περίπου απο 800 - 12.000 Kbps και εχω 12 Mbit / 1Mbit με Attenuation 26.

Γενικώς νομίζω ότι είμαι κοντά σε κέντρο ΟΤΕ εδώ στην Κηφισιά.
Περιμένω να ενεργοποιηθεί και η ΟΝ TV για να δώ τι παίζει εκεί...

Reaction score
0

[FONT=Verdana, Arial]Downstream Noise Margin 5 dB, Attenuation 28 dB[/FONT]

και νομίζω ότι είμαι καλά , θα ζητήσω να μου την ανεβάσουν στα 16 Mbit για να δούμε τι παίζει.
Mε SNR "μόλις" στα 5dB, ήδη είναι στο όριο η γραμμή σου... ανεβαζοντας ταχύτητα, θα μειωθεί και άλλο... Για κοίτα από λάθη μετάδοσης πως πας... Οπως επίσης και απο αποσυνδέσεις...

Reaction score
14
Πάνο δεν εχεις και πολύ καλά νούμερα είσαι αρκετά χαμηλά. Γνώμη μου αν δεν ΦΛΑΠΠΑΡΕΙ η γραμμή σου να την αφήσεις ως εχει...

Reaction score
24.166
τωρα φταιω εγω να σας τα ριξω να κλαιτε?
down : att 8dB noise margin 19dB , 15227 kbps
up : att 3dB noise margin 12dB , 1023
δε φταιω εγω εσεις το ζητησατε

Reaction score
0
Τα παρακάτω νούμερα τι λένε δηλαδή ρε gurus????? :)

Up Stream
1023 (Kbps.)

Down Stream
12284 (Kbps.)

Operation Data
Upstream
Downstream

Noise Margin
8 dB
9 dB

Attenuation
17 dB
28 dB

Τι ακριβώς σημαίνουν τα noise margin και attenuation???? Ξέρει κανεις???

Reaction score
14
Τα παρακάτω νούμερα τι λένε δηλαδή ρε gurus????? :)

Up Stream
1023 (Kbps.)

Down Stream
12284 (Kbps.)

Operation Data
Upstream
Downstream

Noise Margin
8 dB
9 dB

Attenuation
17 dB
28 dB

Τι ακριβώς σημαίνουν τα noise margin και attenuation???? Ξέρει κανεις???

φιλε darth, τo attenuation σημαίνει πρακτικά εξασθένιση του μεταφερόμενου σήματος. Δηλαδή σε decibel πόση είναι η απώλεια της δυναμης του σήματος που μεταφέρεται μέσα απο την γραμμή σου. Το attenuation επίσης με μπακάλικο τρόπο δείχνει και την απόσταση που εχεις απο το dslam (τηλεφωνικό κέντρο) του Provider σου. Το νούμερο αυτό θές να είναι μικρό κοντά στο 10-15 αν μπορείς. Για μπακάλικους λογαριασμούς αν π.χ. εχεις 15 attenuation το διαιρείς με 13.5 και σου δείχνει χονδρικά ότι είναι 1.2 χιλιόμετρα μακριά απο το αστικό σου κέντρο. Νούμερο πολύ καλό

Το noise margin, είναι το επίπεδο θορύβου που εχει η γραμμή σου. Σε πρακτική κατάσταση δείχνει πόσο καθαρή ή όχι είναι η γραμμη σου. Το νούμερο αυτό το θές να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερο και δή διψήφιο και πάνω απο 15.

Αυτά που κοιτάμε είναι τα download margins & attenuation γιατί εκεί εχουμε την μέγιστη θεωρητική peaked ταχύτητα.

Τωρα για τα δικά σου νούμερα εχεις 28db Attenuation αρα είσαι 2.1χιλιόμετρα μακριά (ικανοποιητικό οχι τέλειο) και 9db noise margin που θα μπορούσε να είναι και 6 και εκεί να είχες σίγουρα disconnects. Με το 9 παίζεις οριακά να είσαι απροβλημάτιστος, γιατί το νούμερο αυτό όσο έυκολα μπορεί να πάει στο 10-12 τόσο ευκολα μπορεί να πάει και στο 5-6db όπου θα εχεις πιθανά προβλήματα. Πάντως είσαι καλά, always other things considering (ΟΤΕ, χαλκός, απόσταση, παλαιότητα δικτύων κλπ κλπ)

Reaction score
0

Ανακοίνωσε και ο ΟΤΕ 24άρια...
Και εκανε και πολύ καλές μειώσεις στις τιμές των 1024/2048/4/8...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.313
Members
38.298
Νεότερο μέλος
johnny_b90