CDP with preamp

Reaction score
239
Προσφατα ακουσα το audio aero capitole reference το οποιο εχει λειτουργια και προενισχυτη απ οτι μου ειπε ο αντιπροσωπος. το ακουσμα του ηταν υπεροχο, πολυ λεπτομερες και αρκετο καλο χαμηλο το οποιο πιστευω εχανε λογω λαθος τοποθετησης των ηχειων. επισης θυμιζε σε καποιο βαθμο αναλογικο μηχανημα. Αυτο που θα ηθελα να μαθω καθως ασχετος με τα τεχνικα θεματα ειναι το εξης.

1. Εχει οντως λειτουργια προενισχυτη και περνει το σημα του και το αυξανει
2. Ειναι απλα ενα volume controller/reducer το οποιο απλα κατεβαζει το ηδη υπαρχων σημα

Σκοπευω να κανω αρκετες αλλαγες στο συστημα μου και μια απ αυτες ειναι η αγορα cdp μ ενα player σαν αυτο θα μπορουσα να ανεβω κατηγορια και να μην αγορασω προ αυτη τη στιγμη.

Λιγο backround, εχω παραγγειλει τα ml summit τα οποια θα ειναι κομματι και του home cinema και του δικαναλου συστηματος. Σαν δικαναλο συστημα εκτος απ τους υφισταμενους ενισχυτες και ενα πικαπ δεν εχω κατι αλλο! δλδ μουσικη ακουα απο ενα dvd player και σαν προ εχω ενα lexicon. Στο home cinema και τα 2 μηχανηματα ειναι κορυφη αλλα σε δικαναλες ακροασεις ειμαι σιγουρος οτι θα αδικο σε τρομερο βαθμο τα ηχεια μου και ειναι κριμα να δωσω τοσα λεφτα και να μην τα εκμεταλλευομαι σε μεγαλο βαθμο

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.745
Απάντηση: CDP with preamp

Καλησπερα .
Το συγκεκριμενο σι ντι δεν το γνωριζω.
Μια ερωτηση στον αντ/πο θα σε διαφωτιζε αρκετα.
Οσο για τον preamp , επειδη εχω ακουσει αρκετα τους lexicon,θα πρεπει να δωσεις αρκετα χρηματα για να ξεπερασει σε αποδοση τον MC 12 που σκεφτεσαι ν αγορασεις.

Reaction score
239
Nικο γεια σου

μιλαω καθαρα για το δικαναλο κομματι του συστηματος, ειναι καλος ο λεξικον αλλα δεν νομιζω σε δικαναλες ακροασεις να κοντραρετε με δικαναλους προ? εσυ τι λες? Τωρα εχω τον 8 που νομιζω ηχητικα θα ειναι ο ιδιος με τον 12

και κατι αλλο που με προβληματιζει, αν δειτε το κομματι που εχω για την κατασκευη του 'σπιτικου σινεμα' ο λεξικον βρισκετε σε ρακ και ειναι ενωμενος με τους μονομπλοκ με 15μ rca καλωδιο. ενω η λυση ενος cd player θα ειναι πολυ καλη γιατι θα μπει μεταξυ τους

Εξαλλου η αγορα cdp θα γινει γιατι δεν εχω ενα της προκοπης και η ακροαση με το denon 1930 ειναι λες και οτι ακους ειναι απο Mp3 χωρις βαθος και καθολου αναλυση οποταν υπαρχουν 3 λυσεις

1. cdp με προ τον λεξικον
2. cdp με λειτουργια προενισχυτη
3. cdp με καθαρο δικαναλο προενισχυτη (παρολο που εχω πικαπ η χρηση ειναι μηδαμινη οποταν ο προ θα δουλευει 95% με το cdp

Reaction score
239
Θα στειλω ενα email στην Γαλλια και να ρωτισω και τον αντιπροσωπο για το συγκεκριμενο

D

deleted user 10898

Guest
The Captiole Reference is a CD player that has a built-in, very high-quality, linestage and a volume control. This player is a classic that sounds so much better than the competition at its price point, even ignoring the fact that it also has a built-in linestage, and really excels at being able to bring the rest of a system up to point where it becomes much more enjoyable to listen to.

καταρχην αφου εχει volume, εαν δεν σε ενδιαφερει η επιλογη μεταξυ αλλων συσκευων πχ ραδιο κλπ βαλτο επανω στον τελικο σου και δες πως παιζει... εαν χρειαζεσαι δηλ το gain που θα εχει ενας προ... εαν παιζει γλυτωνεις χρηματα και εχεις και πιο "αμεσο" ηχο απο την πηγη στον τελικο.
Νικος

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.002
Έχει σημασία πού είναι το volume. Εάν μετά το volume ακολουθεί κάποιο στάδιο ενίσχυσης ή ένας buffer, τότε εντάξει. Εάν το volume είναι ακριβώς στην έξοδο, τότε η χρήση της συσκευής αντενδείκνυται με χρήση μακρού καλωδίου Interconnect.

Reaction score
239
Kωστα αν παρω ena cdp με προενισχυση σαν αυτο τοτε μιλαμε για 50cm με 1m καλωδιο απ τους ενισχυτες οποταν δεν τιθετε θεμα

Reaction score
239
απ τον κατασκευαστη The volume control, performed in the analog domain to keep the whole digital resolution, is achieved by a ladder attenuator invisible to the signal. This analog output stage, competing with the best preamplifiers, drives most of the amplifiers on the market. Moreover, in case of long interconnect cables, it will allow the use of a separated preamplifier by setting the volume control to a 2Vrms output without loss of quality.

D

deleted user 10898

Guest
Έχει σημασία πού είναι το volume. Εάν μετά το volume ακολουθεί κάποιο στάδιο ενίσχυσης ή ένας buffer, τότε εντάξει. Εάν το volume είναι ακριβώς στην έξοδο, τότε η χρήση της συσκευής αντενδείκνυται με χρήση μακρού καλωδίου Interconnect.
μαθαμε και κατι σημερα... :happy_4:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.179
Members
38.302
Νεότερο μέλος
giorgosfs90