ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΠΟΡΙΑ!!!

Reaction score
1
Περιγραφή Κατάστασης.

Εδώ και 2 μέρες χρησιμοποιώ εναν CAV A-10. Τα ηχεία μου είναι τα Chario Syntar 200T (2x6.5", 110w/4ohm με ελάχιστη τα 3οημ σύμφωνα με την chario, 90 db).

Χτες λειτουργούσα τον ενισχυτή σε στάθμες κάτω από το μισό που για αυτόν τον ενισχυτή είναι ήδη δυνατά. Ολα λειτουργούσαν μια χαρά. Κάποια στιγμή, σε ενα κομμάτι απο το cd Κρόταλλα, τον δυνάμωσα στα 2/3 του επί ενα 10 λεπτο. Ξαφνικά διαπίστωσα οτι σταμάτησε να παίζει το ενα ηχείο. Χαμήλωσα τον ενισχυτή, τον έκλεισα για μερικά δευτερόλεπτα και όταν τον ανοιξα τα 2 ηχεία λειτουργούσαν και πάλι κανονικά.

Να αναφέρω οτι δεν είχε ζεσταθεί ιδιαίτερα ο ενισχυτής ούτε οι μπόρνες των ηχείων είχαν ζεσταθεί όπως που έχει συμβεί με τον YAMAHA 2500.

Τι μπορεί να έφταιξε?

1. Υπάρχει περίπτωση να έχει επηρεαστεί κάποιο εκ των 2 τρφοδοτικών του?
2. Υπάρχει περίπτωση να έχει επηρεαστεί κάποια εκ των 2 λαμπών του σταδίου προενίσχυσης?
3. έχει κάποιο κύκλωμα προστασίας που εκοψε στιγμαία το ενα κανάλι?
4. Μπορεί το ηχείο να εχει κατι αντίστοιχο??

Το κακό είναι ότι ο εν'λόγω ενισχυτής εχει πολύ φτωχό εγχειρίδιο και γενικά δεν βρίσκεις ευκολα πληροφορίες για αυτόν στο web.

Reaction score
13
Περιγραφή Κατάστασης.

Εδώ και 2 μέρες χρησιμοποιώ εναν CAV A-10. Τα ηχεία μου είναι τα Chario Syntar 200T (2x6.5", 110w/4ohm με ελάχιστη τα 3οημ σύμφωνα με την chario, 90 db).

Χτες λειτουργούσα τον ενισχυτή σε στάθμες κάτω από το μισό που για αυτόν τον ενισχυτή είναι ήδη δυνατά. Ολα λειτουργούσαν μια χαρά. Κάποια στιγμή, σε ενα κομμάτι απο το cd Κρόταλλα, τον δυνάμωσα στα 2/3 του επί ενα 10 λεπτο. Ξαφνικά διαπίστωσα οτι σταμάτησε να παίζει το ενα ηχείο. Χαμήλωσα τον ενισχυτή, τον έκλεισα για μερικά δευτερόλεπτα και όταν τον ανοιξα τα 2 ηχεία λειτουργούσαν και πάλι κανονικά.

Να αναφέρω οτι δεν είχε ζεσταθεί ιδιαίτερα ο ενισχυτής ούτε οι μπόρνες των ηχείων είχαν ζεσταθεί όπως που έχει συμβεί με τον YAMAHA 2500.

Τι μπορεί να έφταιξε?

1. Υπάρχει περίπτωση να έχει επηρεαστεί κάποιο εκ των 2 τρφοδοτικών του?
2. Υπάρχει περίπτωση να έχει επηρεαστεί κάποια εκ των 2 λαμπών του σταδίου προενίσχυσης?
3. έχει κάποιο κύκλωμα προστασίας που εκοψε στιγμαία το ενα κανάλι?
4. Μπορεί το ηχείο να εχει κατι αντίστοιχο??

Το κακό είναι ότι ο εν'λόγω ενισχυτής εχει πολύ φτωχό εγχειρίδιο και γενικά δεν βρίσκεις ευκολα πληροφορίες για αυτόν στο web.

Πιθανοτατα συνεβει το 3.
Επισης αναλογως πως ειναι σχεδιασμενο το τροφοδοτικο/α ισως υπηρξε overcurrent protection.
Επισης αυτο που θεωρεις "2/3", προφανως κρινοντας απο την θεση του ποτανσιομετρου Εντασης, δεν αντιστοιχει στα 2/3 της μεγιστης Ισχυος αλλα σε πολυ παραπανω.

Ρωτα σχετικα απο εκει που τον αγορασες.

Reaction score
1
Απάντηση: ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΠΟΡΙΑ!!!

το ίδιο ακριβώς συνέβει και χτες σε αντίστοιχες συνθήκες. Μου εχει εξηγηθεί οτι εκοψε το ενα καναλι λόγω προστασίας. Να συμπληρώσω οτι εκοψε το ίδιο παλι καναλι που αντιστοιχεί στο δεξί ηχείο. επίσης οι μπορνες των ηχείων ειχαν ζεσταθεί αρκετά. σημαίνει κατι το οτι κοβει το ιδιο καναλι ?

Reaction score
899
Re: Απάντηση: ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΠΟΡΙΑ!!!

σημαίνει κατι το οτι κοβει το ιδιο καναλι ?
δοκιμασε να συνδεσεις αλλιως τις εξοδους (την αριστερη εξοδο στο δεξι ηχειο κτλ).
αν αρχισει να κοβει το αλλο καναλι, τραβαει περισσοτερο ρευμα το ενα ηχειο απο το αλλο.

αν συνεχισει το ιδιο: α) ειναι λιγο πιο ευαισθητο το ενα καναλι/τροφοδοτικο του ενισχυτη απο το αλλο.
β) για καποιο λογο δινεις λιγο μεγαλυτερη ενταση στο καναλι που κοβει (ισως απο το διαχωρισμο του cd, ισως το κομματι ειναι ετσι, κατι σε balance, κατι στα ιντερκονεκτ με κακες επαφες του αλλου καναλιου...)

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.165
Με ανησυχεί το γεγονός ότι ζεσταίνονται οι μπόρνες του ενισχυτή. Μήπως κανένα συρματάκι από τη καλωδίωση των ηχείων σου βραχυκυκλώνει? Πιθανότατα πάνω στις μπόρες των ηχείων σου ή βραχυκύκλωμα σε κάποιο κλάδο του crossover μου μυρίζει.

Reaction score
1
Με ανησυχεί το γεγονός ότι ζεσταίνονται οι μπόρνες του ενισχυτή
οι μπόρνες των ηχείων (στο πίσω μέρος των ηχείων) ζεσταίνονται οχι του ενισχυτή.

το κακό ειναι οτι (ΜΗΝ ΜΕ ΒΑΡΕΣΕΤΑΙ) αλλά το καλώδιο που φτάνει στα ηχεία (απο τον ενισχυτή) ειναι 15 μέτρα και εχεις "τσόντες" σε 3 σημεία.

Reaction score
1.844

Άρα υπάρχει σοβαρότερο πρόβλημα, αυτό της τοποθέτησης και της διασύνδεσης. Πρώτα δες πως φέρνεις πιο κοντά ηχεία με ενισχυτή και αλλάζεις τα καλώδια με κάτι σαν αυτά (φτηνό και καλό). Με διάμετρο 2,5 χιλ, λόγω της μικρής σύνθετης αντίστασης των ηχείων σου. :123:

Reaction score
1
θα δοκιμασω να συνδέσω τα ηχεία με τον ενισχυτή με ξεχωριστό καλώδιο μικρότερο και χωρις ενωσεις και θα ξαναδοκιμασω.

Reaction score
1
Καταρχήν στα υπαρχοντα καλώδια που καταλήγουν στα ηχεία χρησιμοποιησα μπανάνες γιατί πριν δεν τα ειχα συνδεδεμενα απλά το γυμνό καλώδιο 'χωστό' στην μπόρνα του ηχείου.

Παλι το ίδιο ηχείο σταμάτησε πρώτο. Οι μπόρνες των ηχείων δεν ειχαν ζεσταθεί όπως πριν.

Για να ξαναπαίξει το ηχείο δεν αρκεί να σταματήσω να παίζω μουσική για καποια λεπτά αλλά πρέπει να κλείσω τον CAV για καποια λεπτά.

Μέτρησα επίσης με πολύμετρο την σύνθετη αντίσταση του κάθε ηχείου. Οι παράμετροι μέτρησης ήταν οι ακόλουθες:
1. Στον ΥΑΜΑΗΑ μέσω του οποίου περνούσε το σήμα απο την πηγή μεσω coaxial και από εκεί καταλήγει σε ενα input του CAV μέσω των front Pre-Out του ΥΑΜΑΗΑ, είχα την ενταση στο -5.0 db
2. Την ενταση του CAV Στη μέση
3. Το τραγούδι ήταν ενα από την ηχογράφηση της BRUEMESTER (ή καπως ετσι) και ειναι μόνο με κρουστά και μποτιές. Κατεβαίνει πολύ χαμηλά σε καποια περάσματα.
4. Το πολύμετρο το ειχα στη θέση Ωχ1000. Σωστά ή θέλει στο Ωχ10?

με τα παραπάνω η αντίσταση (βεβαια το πολύμετρο δεν ειναι και κορυφαίο) εδειχνε από 1.5 ohm μεχρι και 20 αλλά τις πιο πολλές φορές ηταν στο 2-3 Ohm.

Για να μετρήσω στο περιπου τα volt που εφταναν στο ηχείο από τον ενισχυτή μετράμε το AC ? εξάλλου στην ενδειξη DCx10 δεν αντιδρούσε το πολύμετρο. Στην ενδειξη AC Vx10 σε καποια περάσματα η βελόνα πετάχτηκε στα 45-50 μάλλον volt αν δεν λεω χοντράδα...αν αληθευει αυτό, πόσα περίπου watt ειναι?

Το θέμα ειναι οτι σε μία απο τις πολλές δοκιμές που εκανα με την σταθμη του YAMAHA στο -15db και για αρκετή ώρα δεν εκοψε το ηχείο.

Θα κάνω και αλλες δοκιμές με νέα καλώδια χωρίς ενδιάμεσες τσόντες και θα σας πω.

Θα δοκιμάσω και απευθείας να παίξει η πηγή με τον CAV να δω τι γίνεται.

Τελος θα αγοράσω αυριο και ενα ψηφιακό πολύμετρο της προκοπής.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.165
Καταρχήν στα υπαρχοντα καλώδια που καταλήγουν στα ηχεία χρησιμοποιησα μπανάνες γιατί πριν δεν τα ειχα συνδεδεμενα απλά το γυμνό καλώδιο 'χωστό' στην μπόρνα του ηχείου.

Παλι το ίδιο ηχείο σταμάτησε πρώτο. Οι μπόρνες των ηχείων δεν ειχαν ζεσταθεί όπως πριν.

Για να ξαναπαίξει το ηχείο δεν αρκεί να σταματήσω να παίζω μουσική για καποια λεπτά αλλά πρέπει να κλείσω τον CAV για καποια λεπτά.

Μέτρησα επίσης με πολύμετρο την σύνθετη αντίσταση του κάθε ηχείου. Οι παράμετροι μέτρησης ήταν οι ακόλουθες:
1. Στον ΥΑΜΑΗΑ μέσω του οποίου περνούσε το σήμα απο την πηγή μεσω coaxial και από εκεί καταλήγει σε ενα input του CAV μέσω των front Pre-Out του ΥΑΜΑΗΑ, είχα την ενταση στο -5.0 db
2. Την ενταση του CAV Στη μέση
3. Το τραγούδι ήταν ενα από την ηχογράφηση της BRUEMESTER (ή καπως ετσι) και ειναι μόνο με κρουστά και μποτιές. Κατεβαίνει πολύ χαμηλά σε καποια περάσματα.
4. Το πολύμετρο το ειχα στη θέση Ωχ1000. Σωστά ή θέλει στο Ωχ10?

με τα παραπάνω η αντίσταση (βεβαια το πολύμετρο δεν ειναι και κορυφαίο) εδειχνε από 1.5 ohm μεχρι και 20 αλλά τις πιο πολλές φορές ηταν στο 2-3 Ohm.

Για να μετρήσω στο περιπου τα volt που εφταναν στο ηχείο από τον ενισχυτή μετράμε το AC ? εξάλλου στην ενδειξη DCx10 δεν αντιδρούσε το πολύμετρο. Στην ενδειξη AC Vx10 σε καποια περάσματα η βελόνα πετάχτηκε στα 45-50 μάλλον volt αν δεν λεω χοντράδα...αν αληθευει αυτό, πόσα περίπου watt ειναι?

Το θέμα ειναι οτι σε μία απο τις πολλές δοκιμές που εκανα με την σταθμη του YAMAHA στο -15db και για αρκετή ώρα δεν εκοψε το ηχείο.

Θα κάνω και αλλες δοκιμές με νέα καλώδια χωρίς ενδιάμεσες τσόντες και θα σας πω.

Θα δοκιμάσω και απευθείας να παίξει η πηγή με τον CAV να δω τι γίνεται.

Τελος θα αγοράσω αυριο και ενα ψηφιακό πολύμετρο της προκοπής.
Μεγάλε αυτά που μέτρησες είναι αλλού για αλλού. Καταρχάς δε μπορείς να μετρήσεις τη σύνθετη αντίσταση του ηχείου με ένα απλό πολύμετρο. ΠΟΤΕ δε κάνουμε μέτρηση με το ηχείο συνδεδεμένο στον ενισχυτή και μάλιστα όταν αυτός παίζει. Είσαι τυχερός αν δεν έκαψες το πολύμετρο. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να λύσεις τις μονάδες του ηχείου σου και να μετρήσεις τις τιμές τους που πρέπει να είναι γύρω στα 3,8 Ω για μεγάφωνα τετράωμα και γύρω στα 7,3 Ω για μεγάφωνα οχτάωμα. Ρίξε και μια ματιά στο crossover για κατεστραμμένους πυκνωτές και μέτρησε τους με το πολύμετρο σου.

LM

Reaction score
4
Λοιπόν έχω κι εγώ τον Α10 και μου το έκανε και μένα 2 φορές στην αρχή (ηχεία CAV MD I). Προσωπικά πίστεψα ότι μας άφησε χρόνους το ένα κανάλι, αλλά μπροστά στο φόβο των 35 κιλών άρσης βαρών τον έσβησα και ξανάναψα μετά από κανά 10 λεπτο και όλα καλά! Δεν μπόρεσα να βρω το λόγο ή να επαναλάβω τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη αυτό! Στην αρχή επίσης που τον είχα μόλις τον άναβα μου έριχνε την ασφάλεια (μια 10άρα). Παρά το ότι πρέπει να έχει soft start. Άλλαξα την ασφάλεια σε 16άρα, μου το έκανε κάποιες φορές πάλι και μετά απλά δεν το ξανάκανε! Γνώμη μου κοίτα πρώτα τα καλώδια ηχείων σου και τους τερματισμούς τους. Αλήθεια άλλαξες τις προενισχύτριες; Αν όχι δοκίμασε να δεις εάν σου παρουσιάζει το ίδιο πρόβλημα με τις καινούργιες...

Reaction score
1
Μεγάλε αυτά που μέτρησες είναι αλλού για αλλού. Καταρχάς δε μπορείς να μετρήσεις τη σύνθετη αντίσταση του ηχείου με ένα απλό πολύμετρο. ΠΟΤΕ δε κάνουμε μέτρηση με το ηχείο συνδεδεμένο στον ενισχυτή και μάλιστα όταν αυτός παίζει. Είσαι τυχερός αν δεν έκαψες το πολύμετρο. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να λύσεις τις μονάδες του ηχείου σου και να μετρήσεις τις τιμές τους που πρέπει να είναι γύρω στα 3,8 Ω για μεγάφωνα τετράωμα και γύρω στα 7,3 Ω για μεγάφωνα οχτάωμα. Ρίξε και μια ματιά στο crossover για κατεστραμμένους πυκνωτές και μέτρησε τους με το πολύμετρο σου.
To Φαντάζομαι οτι κατι δεν πηγε καλα στην μέτρηση. Θα δοκιμασω να χρησιμοποιήσω μονοκοματα καλώδια για να δω αν εξακολουθεί να ισχύει το πρόβλημα.

μαλλον για ολες αυτές τις μετρήσεις που μου αναφέρεις θα χρειαστώ βοήθεια από καποιον που εχει στοιχειώδεις γνώσεις ηλεκτρονικών-ηλεκτροτεχνικών.

υπάρχει καποιος να μπορεί να ερθει σπιτι να το κεράσω καφέ να δούμε το πρόβλημα?

Reaction score
1
Λοιπόν έχω κι εγώ τον Α10 και μου το έκανε και μένα 2 φορές στην αρχή (ηχεία CAV MD I). Προσωπικά πίστεψα ότι μας άφησε χρόνους το ένα κανάλι, αλλά μπροστά στο φόβο των 35 κιλών άρσης βαρών τον έσβησα και ξανάναψα μετά από κανά 10 λεπτο και όλα καλά! Δεν μπόρεσα να βρω το λόγο ή να επαναλάβω τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη αυτό! Στην αρχή επίσης που τον είχα μόλις τον άναβα μου έριχνε την ασφάλεια (μια 10άρα). Παρά το ότι πρέπει να έχει soft start. Άλλαξα την ασφάλεια σε 16άρα, μου το έκανε κάποιες φορές πάλι και μετά απλά δεν το ξανάκανε! Γνώμη μου κοίτα πρώτα τα καλώδια ηχείων σου και τους τερματισμούς τους. Αλήθεια άλλαξες τις προενισχύτριες; Αν όχι δοκίμασε να δεις εάν σου παρουσιάζει το ίδιο πρόβλημα με τις καινούργιες...
Λαμπες δεν εχω αλλάξει ακόμα.

Την ασφάλεια μου την ρίχνει και εμένα αρκετές φορές. Ειναι 10Α αλλά οχι soft start. αλλες φορές πάλι ανάβει κανονικά. δεν καταλαβαίνω με ποια λογική γίνεται αυτό.

Reaction score
1
σήμερα θα δοκιμασω να κανω τραμπα τα ηχεία να δω αν το προβλημα ακολουθεί το ηχείο. Αν όχι τότε κατι εχει να κανει με το συγκεκριμένο κανάλι όπως καλωδίωση, επαφές, συνδεσμολογία πολικότητας ή και κατι στον ενισχυτή.

Αν πάλι ακολουθήσει το ηχείο τότε δεν το αποφεύγουμε το ανοιγμα.

Το θέμα ειναι ότι μεχρι κάποιες εντάσεις δεν συμβαίνει τίποτα. ΓΙΑΤΙ???

Reaction score
899
Ειναι 10Α αλλά οχι soft start
[STYLE="inquote"]10 Α ειναι ενοεις η ασφαλεια του πινακα, soft start ενοουμε την εκινηση του ενισχυτη (αν εχει αποτομα τραβηγματα ρευματος, ντεμαραζ κτλ[/STYLE]

σήμερα θα δοκιμασω να κανω τραμπα τα ηχεία να δω αν το προβλημα ακολουθεί το ηχείο.
[STYLE="inquote"]δοκιμασε το, μαζι με το ηχειο να κρατησεις και το μπαλωμενο καλωδιο, οποτε να σιγουρευτεις οτι ελεγχεις τον ενισχυτη και οχι ενισχυτη και καλωδιο μαζι. Δηλαδη θα συνδεσεις τις ακρες των καλωδιων που πανε στο αριστερο καναλι του ενισχυτη, στο δεξι καναλι και αντιστροφα.ΜΗΝ πειραξεις τις αποληξεις καλωδιων στα ηχεια.[/STYLE]

Το θέμα ειναι ότι μεχρι κάποιες εντάσεις δεν συμβαίνει τίποτα.
ΓΙΑΤΙ???
[STYLE="inquote"]οταν τραβαει "μεγαλα" ρευματα (μεγαλα ενοω για την τρεχουσα κατασταση του- παλαιοτητα λαμπων, χαλαρα νηματα στις λαμπες, καλωδιωσεις για πεταμα κτλ, θερμικες ασφαλειες κτλ) κοβει λογω υπεροδηγησης και πρεπει να εκφορτιστει ή ακομα και να κρυωσει, ωστε να ξαναπαρει μπροστα[/STYLE]
:121:

Reaction score
1.844

Αυτά που γράφει ο xenos είναι σωστά, αλλά,

δεν έχει νόημα ν' αλλάξεις τίποτα άλλο πριν πετάξεις τα ματισμένα καλώδια! Εκτός και το κάνεις για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Αν ο στόχος σου είναι να λύσεις το πρόβλημά σου, κάνεις ένα-ένα τα βήματα. Κατάλαβες πως η συνδεσμολογία είναι απαράδεκτη. Άλλαξέ την. Μετά, αναλόγως με τα αποτελέσματα, κινείσαι.

Μη φτάσουμε σε 3-4 σελίδες θέμα κι' εσύ έχεις ακόμα τα ίδια κομματιασμένα καλώδια. :110:

Reaction score
1
σήμερα θα δοκιμασω να κανω τραμπα τα ηχεία να δω αν το προβλημα ακολουθεί το ηχείο.
δοκιμασε το, μαζι με το ηχειο να κρατησεις και το μπαλωμενο καλωδιο, οποτε να σιγουρευτεις οτι ελεγχεις τον ενισχυτη και οχι ενισχυτη και καλωδιο μαζι. Δηλαδη θα συνδεσεις τις ακρες των καλωδιων που πανε στο αριστερο καναλι του ενισχυτη, στο δεξι καναλι και αντιστροφα.ΜΗΝ πειραξεις τις αποληξεις καλωδιων στα ηχεια.
10Α ασφάλεια πίνακα.

δυστυχώς εχω και στα δύο καναλια ματισμένα καλώδια (κλαψ!)

Το κακό ειναι οτι τα ηχεία (λόγω εγκατάστασης home cinema) ειναι σε αντίθετες πλευρές από τον ενισχυτή με αποτέλεσμα να θελω περί τα 16 μέτρα για κάθε κανάλι γιατί τα εχω παει τοίχο-τοίχο.

Θα δοκιμασω σήμερα με δύο καινούργια 6μετρα χωρίς τσόντες και θα σας πω τα αποτελέσματα αργά το απογευματάκι...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.082
Δεν πειράζει που είναι ματισμένα τα καλώδια, αρκεί οι ενώσεις τους να είναι όσο γίνεται πιο αγώγιμες. Αν τις έχεις κάνεις πρόχειρα, στρίβοντας τη μια άκρη με την άλλη, ένωσέ τα με ηλεκτρολογική κλέμα, τις βίδες της οποίας πρέπει να σφίξεις καλά, (αλλά χωρίς να κλωτσήσουν οι βόλτες, μην το παρακάνεις). Φυσικά, η αντικατάσταση των καλωδίων είναι προτιμητέα, αλλά να φροντίσεις να προμηθευτείς χοντρά καλώδια, 2,5 καρέ, ή ακόμα περιοσσότερο. 16 μέτρα είναι μεγάλο μήκος για καλώδιο ηχείου. Επίσης, όπως επισημαίνει και ο peter, η αύξηση της θερμοκρασίας των ακροδεκτών στα ηχεία είναι κακό σημάδι, σημάδι που υποδηλώνει πως οι μπανάνες είναι χαλαρές μέσα στις υποδοχές, (ή είναι χαλαρά ενωμένες με το καλώδιο).

Ο ενισχυτής αποκόπτει το ηχείο, πιθανότατα όχι λόγω του καλωδίου, αλλά διότι το ηχείο απαιτεί πολύ ρεύμα από κάποιο επίπεδο ισχύος και άνω, έστω κι αν αυτό δεν συνεπάγεται τη θεαματική θέρμανσή του. Πάντως, ένας ενισχυτής του όγκου, του βάρους και της ισχύος με την οποία προδιαγράφεται ο συγκεκριμένος, δεν δικαιολογείται να έχει αυτή τη συμπεριφορά, εκτός εάν το κύκλωμα προστασίας του είναι ρυθμισμένο πολύ συντηρητικά, ή είναι αρρύθμιστο. Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο, η αντίσταση του συγκεκριμένου ηχείου να καταβαίνει πολύ χαμηλά, αρκετά κάτω από τα 3Ω που προδιαγράφει ο κατασκευαστής, ή να έχει υποστεί βλάβη στο κροσόβερ. Τα μεγάφωνά του παίζουν όλα, ή κάποιο έχει βουβαθεί;

Για το θέμα της 10άρας ασφάλειας, 99% μπορεί να αντικατασταθεί με 16άρα χωρίς να θέτει την εγκατάσταση σε κίνδυνο, αλλά αυτό θα πρέπει να το αποφασίσει ηλεκτρολόγος, που θα κάνει και την αντικατάσταση.

Reaction score
1
Κώστα οι ενώσεις των καλωδίων εχουν απομονοθεί με μονωτική από τα υπόλοιπα καλώδια.

Το πρόβλημα δημιουργείται σε ενταση κοντά στη μέση και πάνω από το μισό του ενισχυτή. επίσης εβαλα μπανάνες σφιχτες και κανουν καλή επαφή τωρα. Επίσης παίζουν όλα τα μεγάφωνα και στα δυο ηχεία κανονικότατα..

την ασφάλεια θα την αλλάξω....

με το volume λίγο πιο κατω απο τη μέσγ πχ παρά 10 που λέμε δεν τρέχει μία...

και ακολούθως παραθέτω τα παρακάτω...::

ΩΧ! όσο εγραφα αυτά εκοψε παλι το ενα ηχείο. νομίζω πως ειναι το ίδιο. απλά από τα δεξιά το εφερα στα αριστερά (οπως τα βλέπουμε από την θέση ακρόασης) και αυτό ΄που εκοβε στα δεξιά τώρα κόβει στα αριστερά.

επίσης πριν από λίγο τελείωσα μία ακόμη δοκιμή και είναι η ακόλουθη:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.291
Members
38.293
Νεότερο μέλος
Μάρη Τ.