Γιατί υπάρχουν ηχεία διαφορετικής ευαισθησίας;

Reaction score
9
Κατι δειχνει ομως. Δεν μπορει ολα αυτα τα παραδειγματα να ειναι τυχαια.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.793
Τεχνολογικές εξελίξεις σε μαγνητικά υλικά, και χρήση ιδιαιτέρων/σπάνιων/νέων μαγνητικών υλικών και κραμάτων, έχει επιτρέψει την κατασκευή ηχείων με μεγαλύτερη ευαισθησία από ότι στο παρελθών. Και μάλιστα με μείωση του όγκου του μαγνήτη.

Νέα υλικά που χρησιμοποιούνται στην εξωτερική ανάρτηση και στην αράχνη παρουσιάζουν υπο προϋποθέσεις καλύτερα αποτελέσματα απόσβεσης από κλασικά υλικά.
Επί του πρακτέου;; Ορίστε οι παράγοντες που καθορίζουν την ευαισθησία, (συν ένας που δεν φαίνεται).

Attachments

Reaction score
0
Επί του πρακτέου;; Ορίστε οι παράγοντες που καθορίζουν την ευαισθησία, (συν ένας που δεν φαίνεται).

Δώσε πράμμα…

Σε αυτά τα σημεία θεωρώ ότι βοηθά η τεχνολογική εξέλιξη σε υλικά.
Δηλ.
Μαγνήτης (μαγνητικό πεδίο), και χρήση ιδιαιτέρα μαγνητικών υλικών (ορισμένα σπάνια και ακριβά).
Spider(εδώ είναι γενικότερο θέμα του τι θέλουμε να επιτύχουνε, γρήγορη απόσβεση / ομαλότητα / σκληρή ανάρτηση με ελάχιστες μετατοπίσεις κ.ο.κ.)
Ποιότητα πηνίου (ανοχές σε ρεύμα κ.ο.κ., αν και εδώ δεν ξέρω κατά πόσο όντος υπάρχουν μεγάλες διαφορές)

Η εξωτερική ανάρτηση πιθανολογώ ότι έχει μικρότερη σημασία στην ευαισθησία.
Η μάζα του κώνου σίγουρα επηρεάζει το όλο σύστημα και καθώς είναι η μάζα που κινείτε… έχει σχέση.

Απλά πράγματα και κατανοητά –άποψή μου – ως εδώ.

(και το Xoverεπηρεάζει αλλά ας περιορίσουμε την κουβέντα σε ένα μεγάφωνο αρχικά).

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.793
Οκ! Λίγο πιο συγκεκριμένα; Αφού για δεδομένη συχνότητα και δεδομένη πυκνότητα του αέρα, ας πούμε στην επιφάνεια της θάλασσας, ή έστω 20 μέτρα πάνω από αυτή, (στο Deep Blue της Μήλου ας πούμε, χο, χο), και δεδομένη τάση από τον ενισχυτή, η ευαισθησία εξαρτάται από την επιτάχυνση του διαφράγματος, πώς μπορεί να επιταχυνθεί αυτό περισσότερο; Τι πρέπει να μεταβληθεί; Τι πρέπει να αυξηθεί και τι να ελαττωθεί;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.237
Αυτο το θεμα παραειναι ΕΙΔΙΚΟ για να συζητηθει διεξοδικα εδω, καθως χρειαζονται γνωσεις σχεδιαστη μεγαφωνων.... Σε γενικες γραμμες τα λεει καλα ο EAR.... αλλα οπως ειναι φυσικο παραμενει στις γενικες γραμμες.... Που συνοψιζονται στο πολυ γνωστο οτι "ποιοτητα και ποσοτητα αποτελουν αντικρουομενες σχεδιαστικες παραμετρους".... Το κλειδι στην ολη υποθεση λεγεται ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ των μεγαφωνων αναλογα την χρηση.

Έτσι ΑΚΡΙΒΩΣ.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.793
Οκ. Λοιπόν, ο Νίκος θα πσαρέπσει, εμείς θα φάμε κι εσύ θα πλύνεις τα πιάτα.

Reaction score
9
Τα λαμπρά μυαλά του Forum μπορούν να συνεχίσουν εδω:

http://www.foratom.org/

Ευχαριστούμε που μας κάνατε την τιμή τόσο καιρό και ασχοληθήκατε με εμάς τους "ποταπούς".

Ευχαριστώ.

Reaction score
13
Καλά, να το παρατήσουμε τότε;

Οχι οχι
Δεν εννοουσα αυτο.
Απλα θα σου προτεινα να βαλεις τα πλαισια της συζητησης εκει που θελεις να εστιασεις, γιατι δεν ειναι λιγες οι φορες που παρομοιο θεμα εχει πλατιασει.

Στην ερωτηση για την επιταχυνση του διαφραγματος απαντω οτι επιταχυνει πιο γρηγορα

- οταν το βαρος του κωνου συν το 1/2 απο το βαρος της αναρτησης μειωθουν.
- οταν απο τα χαρακτηριστικα της αναρτησης (spider), μειωνεται η Αποσβεση, ενω δεν εξαρταται απο την σταθερα του ελατηριου.
- οταν η πισω πλευρα του κωνου του μεγαφωνου βλεπει μικροτερη αντισταση του ογκου του αερα μεσα στην καμπινα.

τα λιγωτερο φωτεινα μυαλα ας μας πουν εαν εγκρινουν ή οχι, καθως στην μακροχρονη εμπειριοκρατικη τους ενασχοληση με αυτο το θεμα μπορει να εχουν παρατηρησει κατι διαφορετικο.

Reaction score
9
Πρωτα απο ολα κανω χιουμορ. Δευτερον μου καθεται καπως ρε παιδι μου να λες " Παιδια αυτα δεν ειναι για σας, που να σας εξηγω τωρα....". Πρωτον δεν ειναι ευγενικο, δευτερον δειχνει επαρση ανθρωπων που θελω να τους καρπαζωσω οποτε εχω την ατυχια να βρεθω διπλα τους. Γενικα η επραση ειναι κακο πραγμα.
Anyway στο θεμα μας.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.793
- οταν απο τα χαρακτηριστικα της αναρτησης (spider), μειωνεται η Αποσβεση, ενω δεν εξαρταται απο την σταθερα του ελατηριου.
- οταν η πισω πλευρα του κωνου του μεγαφωνου βλεπει μικροτερη αντισταση του ογκου του αερα μεσα στην καμπινα.
:444:

Και τί άλλο;

Reaction score
0
Οχι οχι
Δεν εννοουσα αυτο.
Απλα θα σου προτεινα να βαλεις τα πλαισια της συζητησης εκει που θελεις να εστιασεις, γιατι δεν ειναι λιγες οι φορες που παρομοιο θεμα εχει πλατιασει.
Έχεις δίκιο…

Στην ερωτηση για την επιταχυνση του διαφραγματος απαντω οτι επιταχυνει πιο γρηγορα

τα λιγωτερο φωτεινα μυαλα ας μας πουν εαν εγκρινουν ή οχι, καθως στην μακροχρονη εμπειριοκρατικη τους ενασχοληση με αυτο το θεμα μπορει να εχουν παρατηρησει κατι διαφορετικο.

Τα παραπάνω ακούγονται απόλυτα λογικά.
Προσωπικά θα τα περιέγραφα ‘ανάποδα’… ίσως λόγω ελλιπούς ενασχόλησης με το θέμα.

Να προσπαθήσω να προσθέσω κάτι για την επιτάχυνση που θεωρώ λογικό και εάν θέλετε με διορθώνετε.

-Όταν πολλαπλασιάσουμε το μαγνητικό πεδίο

Με την ίδια τάση όπως λες στο αρχικό ερώτημα θα πρέπει να παίξουμε με την αντίσταση/μορφή του πηνίου είτε για να αυξήσουμε το ρεύμα ή την διαδρομή που μπορεί να κάνει το πηνίο ή και τη γενικότερη μορφή του, για να επιτύχουμε καλύτερη επιτάχυνση λόγο καλύτερου πηνίου.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.793
... θα πρέπει να παίξουμε με την αντίσταση/μορφή του πηνίου είτε για να αυξήσουμε το ρεύμα ή την διαδρομή που μπορεί να κάνει το πηνίο ή και τη γενικότερη μορφή του...
Πώς!

Reaction score
0
αυτό ήταν κατσάδα τώρα?
"πώς!"
ή ερώτημα
"πώς?"

παίδες δεν είναι θέμα... είναι πολύ πιθανό να λέω κοτσάνες.
Αυτό που σκεπτόμουν είναι:
Για το μαγνητικό πεδίο, με χρήση μαγνητικών υλικών που δημιουργούν πεδίο μεγαλύτερης έντασης ή μεγεθύνοντας τον όγκο του μαγνήτη.
Για το πηνίο με τη μορφή σπείρες, διάσταση σπείρας κ.ο.κ.

Reaction score
13
Πρωτα απο ολα κανω χιουμορ. Δευτερον μου καθεται καπως ρε παιδι μου να λες " Παιδια αυτα δεν ειναι για σας, που να σας εξηγω τωρα....". Πρωτον δεν ειναι ευγενικο, δευτερον δειχνει επαρση ανθρωπων που θελω να τους καρπαζωσω οποτε εχω την ατυχια να βρεθω διπλα τους. Γενικα η επραση ειναι κακο πραγμα.
Anyway στο θεμα μας.
- Το χιουμορ σου ειναι καπως προσωπικο και δεν το καταλαβα.

- Υπαρχουν θεματα που πραγματι ειναι πολυ ειδικα. Με λιγα λογια αφορουν εξειδικευμενους συζητητες. Δεν ισχυριζομαι οτι ειμαι οσο εξειδικευμενος οσο θα ηθελα στο θεμα αυτο.
Περιμενω να μαθω μερικα πραγματα. Παρουσιες σαν την δικη σου μονιμως ξενερωνουν αυτου του τυπου τις συζητησεις, χωρις να εχουν τιποτε να προσφερουν, καθως δεν ενδιαφερονται για την καθαροαιμη Τεχνικη προσεγγιση, αλλα εμπλεκουν μαυρη μαγεια, καφεμαντεια, βασκανια και αλλα ευτραπελα. Για να μην αναφερω την μονιμη και στημενη αμφισβητηση προς οποιονδηποτε εχει καταθεσει εδω καποιο αξιοσημειωτο και χρονοβορο Πονημα - Παρουσιαση μηχανων - Τεχνικη αναλυση. Τελικα προκυπτουν δεκαδες ποστ σε καθε θεμα που το 90% δεν προσφερουν το παραμικρο στο θεμα.

- Λαθος εξελαβες το περι επαρσης. Ισως και εγω δεν το ειπα οπως επρεπε. Παντως μην περιμενεις και σπουδαιες ευγενειες οταν ο σκοπος σου ειναι να κουραζεις μονιμως και να φθειρεις τον συνομιλητη σου. Δεν υπαρχει χρονος για τετοιο παιχνιδι.

- Ειμαι εδω για να με καρπαζωσεις. Εαν σου πεφτω μακρυα να ερθω πιο κοντα για να σε ευκολυνω. (Ελα καλα .. χιουμορ κανω. Δεν το καταλαβες ?)

- Γενικα η επαρση ειναι κακο πραγμα.

- Anyway στο θεμα μας δεν ειπες τιποτα ....

Reaction score
9
- Το χιουμορ σου ειναι καπως προσωπικο και δεν το καταλαβα.

Μαλλον δεν το καταλαβες.

- Υπαρχουν θεματα που πραγματι ειναι πολυ ειδικα. Με λιγα λογια αφορουν εξειδικευμενους συζητητες. Δεν ισχυριζομαι οτι ειμαι οσο εξειδικευμενος οσο θα ηθελα στο θεμα αυτο.
Περιμενω να μαθω μερικα πραγματα. Παρουσιες σαν την δικη σου μονιμως ξενερωνουν αυτου του τυπου τις συζητησεις, χωρις να εχουν τιποτε να προσφερουν, καθως δεν ενδιαφερονται για την καθαροαιμη Τεχνικη προσεγγιση, αλλα εμπλεκουν μαυρη μαγεια, καφεμαντεια, βασκανια και αλλα ευτραπελα. Για να μην αναφερω την μονιμη και στημενη αμφισβητηση προς οποιονδηποτε εχει καταθεσει εδω καποιο αξιοσημειωτο και χρονοβορο Πονημα - Παρουσιαση μηχανων - Τεχνικη αναλυση. Τελικα προκυπτουν δεκαδες ποστ σε καθε θεμα που το 90% δεν προσφερουν το παραμικρο στο θεμα.

Μα ακριβως αυτο λεω και εγω. Οτι θελω να μαθω, οτι μπορω τελος παντων.

- Λαθος εξελαβες το περι επαρσης. Ισως και εγω δεν το ειπα οπως επρεπε. Παντως μην περιμενεις και σπουδαιες ευγενειες οταν ο σκοπος σου ειναι να κουραζεις μονιμως και να φθειρεις τον συνομιλητη σου. Δεν υπαρχει χρονος για τετοιο παιχνιδι.

- Ειμαι εδω για να με καρπαζωσεις. Εαν σου πεφτω μακρυα να ερθω πιο κοντα για να σε ευκολυνω. (Ελα καλα .. χιουμορ κανω. Δεν το καταλαβες ?)

- Γενικα η επαρση ειναι κακο πραγμα.

- Anyway στο θεμα μας δεν ειπες τιποτα ....
Δεν εχω κατι να πω επι του θεματος γιατι δεν εχω ιδεα. Για αυτο και ζητησα να μην παρατησουμε τη συζητηση. Σου εξηγησα και σε Pm τι εννοουσα με το καρπαζωμα. Εννοω οτι τυπους που τους διακατεχει επαρση οταν τους γνωριζω μου ερχεται να τους καραπαζωσω. Δεν την εχεις ξαναακουσει την εκφραση?

Στην τελικη δεν ειμαι και υποχρεωμενος να ξερω ολα τα τεχνικα, γιατι ειναι το hobby μου, εσενα ειναι η δουλεια σου. Δεν γουσταρω ρε παιδακι μου να εμβαθυνω τοσο πολυ, ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ. Για μενα ολο αυτο το hobby ειναι κατι που με βοηθαει να χαλαρωνω οταν γυρναω απο τη δουλεια. Χεστηκα γιατι ενα ηχειο ειναι 93 db και για ποιο λογο.

Για μενα ενα μηχανακι η παιζει η δεν παιζει. Δεν με νοιαζει το γιατι.

Συγγνωμη αν παρεξηγησες καποια πραγματα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.645
Members
38.216
Νεότερο μέλος
milisios