Τί είναι επιτέλους οι "χροιές";

D

deleted user 10898

Guest
ομως δεν ειναι δυνατο να ξερεις με ποιο τροπο εγινε η καθε εγγραφη αρα αυτο ΔΕΝ ειναι κατι που πρεπει να μας αφορα. αυτο που μας αφορα ομως ειναι η πιστη αναπαραγωγη αυτου που τελικα ο ηχοληπτης επελεξε να γραψει στο δισκακι. εκει λοιπον υπεισερχεται η παραγοντας "το συστημα μου" το οποιο πρεπει να διαμορφωουμε με καποια κριτιρια.
ποια λοιπον ειναι τα κριτηρια αυτα? γιατι μου αρεσε ο λαμπατος ενω καταλαβαινα πως δεν ειναι πιστη αποδοση της πραγματικοτητας αλλα μαλλον "τονισμενη" σε συγκεκριμενα σημεια? γιατι προτιμω αναλυση σε συμφωνικα εργα τοση ωστε να ακουω "τα βηματα στην ορχηστρα" που δεν θα ακουγα ισως στην πραγματικοτητα? μηπως ολα ειναι τελειως υποκειμενικα? τι ασχολουμαστε τοτε με την "βελτιωση" του συστηματος μας, αφου αυτο ειναι κατι τελειως υποκειμενικο αμεσα εξαρτημενο απο τα προσωπικα μας γουστα?
Νικος

Reaction score
4
Απάντηση: Τί είναι επιτέλους οι "χροιές";

Νομίζω είναι υποκειμενικό και λειτουργεί όπως μια απόχρωση χρώματος. Εσένα σου αρέσει το τάδε και εμένα κάποιο κοντινό του.

Ενδιαφέρον θα είχα να ξέραμε πως το πετυχαίνουν.
Υπάρχει έλεγχος στο αποτέλεσμα ή το καθένα είναι διαφορετικό ?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.086
ομως δεν ειναι δυνατο να ξερεις με ποιο τροπο εγινε η καθε εγγραφη αρα αυτο ΔΕΝ ειναι κατι που πρεπει να μας αφορα. ...
Αυτό που θέλω να πω, είναι πως η τακτική να πηγαίνεις πρώτα στο τάδε σπίτι και να ακούς το τάδε σύστημα και μετά να πηγαίνεις στο δείνα σπίτι να ακούσεις το δείνα σύστημα, σε διαφορετικό χώρο και με διαφορετικό ηχητικό υλικό, και μετά να αποφαίνεσαι για τις "χροιές" είναι εντελώς παράλογο. Είναι τέτοιας έκτασης οι επεμβάσεις που έχει στη διάθεσή του ο παραγωγός, που κάνει στο ηχογραφημένο υλικό ό,τι θέλει. Ό,τι θέλει.

Πήγα εδώ και άκουσα σαξόφωνο, και μετά πήγα εκεί και άκουσα μπαγλαμά και οι χροιές του μεν είναι είναι έτσι, και του δε γιουβέτσι. Ήμαρτον!

Reaction score
3
Πήγα εδώ και άκουσα σαξόφωνο, και μετά πήγα εκεί και άκουσα μπαγλαμά και οι χροιές του μεν είναι είναι έτσι, και του δε γιουβέτσι. Ήμαρτον!
Παρατήρησες όμως ότι εδώ το σαξόφωνο δεν είχε καλή στερεοφωνική εικόνα και εκεί ο μπαγλαμάς δεν είχε σώμα;

Μήπως θα έπαιζε καλύτερα το σαξόφωνο εκεί και ο μπαγλαμάς εδώ; :135:

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.171
Αυτό που θέλω να πω, είναι πως η τακτική να πηγαίνεις πρώτα στο τάδε σπίτι και να ακούς το τάδε σύστημα και μετά να πηγαίνεις στο δείνα σπίτι να ακούσεις το δείνα σύστημα, σε διαφορετικό χώρο και με διαφορετικό ηχητικό υλικό, και μετά να αποφαίνεσαι για τις "χροιές" είναι εντελώς παράλογο.
+1000

Εκτός κι' αν άκουσες κάτι... εξαιρετικά εξαιρετικό! Εκείνo το συνδυασμό LAM - VERITY σ' εκείνη την έκθεση πχ....

D

deleted user 10898

Guest
αυτο δεν το καταλαβαινω...
πηγα και ακουσα το ΣΑΞΟΦΩΝΟ και μετα το ΙΔΙΟ σιντι το ακουσα στο δικο μου και εγινε σαξοφωνακι. δεν πρεπει να σκεφτω εαν το δικο μου το μικραινει η του αλουνου το μεγαλωνει?
help...
Nikos

Reaction score
1.844
Απάντηση: Τί είναι επιτέλους οι "χροιές";

.... αυτο που μας αφορα ομως ειναι η πιστη αναπαραγωγη αυτου που τελικα ο ηχοληπτης επελεξε να γραψει στο δισκακι ....
Νικος
Αυτό που με αφορά είναι αυτό που ακούω πόσο είναι κοντά σ' αυτό που θα άκουγα αν παραβρισκόμουν στο χώρο της ηχογράφησης και άκουγα unplugged. Επειδή φυσικά δεν μπορείς να παραμερίσεις τυχόν παπάρα του ηχολήπτη (υπάρχουν και τέτοιες), περιορίζεσαι να αποφεύγεις "παρεμβάσεις" από το σύστημά σου. Δεν χρησιμοποιείς π.χ. για έλεγχο ποιότητας radio versions, γιατί αυτές προορίζονται για αναπαραγωγή από συσκευές φτωχές σε χαμηλά και πρίμα, άρα είναι τονισμένες στις αντίστοιχες περιοχές.
Αυτό που θέλω να πω, είναι πως η τακτική να πηγαίνεις πρώτα στο τάδε σπίτι και να ακούς το τάδε σύστημα και μετά να πηγαίνεις στο δείνα σπίτι να ακούσεις το δείνα σύστημα, σε διαφορετικό χώρο και με διαφορετικό ηχητικό υλικό, και μετά να αποφαίνεσαι για τις "χροιές" είναι εντελώς παράλογο. ....
Ά εκεί την πήγαινες την εργασία τελικά! :125:
Δίκιο έχεις, αλλά τη ψυχή μας έβγαλες (όπως ο Ιδρυτής άνα πράμα), και τι θα παραδώσουμε όταν έρθει η ώρα; :137:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.086
πηγα και ακουσα το ΣΑΞΟΦΩΝΟ και μετα το ΙΔΙΟ σιντι το ακουσα στο δικο μου και εγινε σαξοφωνακι. δεν πρεπει να σκεφτω εαν το δικο μου το μικραινει η του αλουνου το μεγαλωνει?
help...
Nikos
Κλικ!

Κλακ!

(Hard questions - hard answers)...:125:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.755
(Hard questions - hard answers)...:125:
Εμ, χμ χμ, τώρα είναι το στάδιο που γίνεσαι..... αντικοινωνικός!:135:

Όχι ότι δεν έχεις δίκιο μάνα μου, αλλά τρομάζεις τους πάντες με τα λινκ σου!:131:

Σιγά μη κάτσουν όλοι να γίνουν επιστήμονες επί του αντικειμένου για να βγάλουν άκρη!:139:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.086
help...
Nikos

Γιατρέ μου άκου και μια άλλη ιστορία. Τις προάλλες, πριν καμιά 20ριά χρόνια, πήγα και πήρα το Brothers in arms των Dire Straits, σε CD. Έβαλα το δίσκο να παίξει και καθόμουν σα μαλάκας κι αναρωτιόμουν τί διάολο φταίει και τα drums έπαιζαν έτσι (σαν κινέζικα κατσαρολικά). Ε, λέω, δε μπορεί, μάλλον θα φταίει το CD, κι έτσι πήγα και πήρα το δίσκο και σε βινύλιο. Μαντεύεις το αποτέλεσμα; Τα ίδια σκ@τ& κι ακόμα χειρότερα. Θα μου πεις, εντάξει ρε φίλε, τα ίδια σκ@τ& σε σχέση με τί; Σε σχέση με αυτό που σου γουστάρει εσένα; Να σου πω... Όχι. Τα ίδια σκατά (βαριέμαι να ξαναπατάω shift), τα ίδια σκατά σε σχέση με τους προηγούμενους δίσκους του συγκροτήματος, και ειδικά με εκείνο το ποίημα του '79, το Communique.

Βάζεις το Communique στο πικάπ και σε πιάνει αγαλλίαση, κι ακούς ΜΠΟΤΑ και λες, χαλάλι ρε, να ξηλωθούν τα γούφερ. ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ να σου κάνει την παραγωγή ο παραγωγός της Aretha Franklin! Βάζεις μετά το Money for nothing και λες, ρε πούστη μου, τί μαλακία πήγα κι αγόρασα! Η μέρα με τη νύχτα! Από τη μια ζουμερά ντραμς κι από την άλλη μια δευτεροκλασάτη ηλεκτρονικούρα, μια μαλακία και μισή, (σύνολο μιάμιση). Θέλω να πω δηλαδή, πως εύκολα μπορεί κάποιος να διακρίνει τις χροιές. Λίγη κοινή λογική χρειάζεται, και να τό 'χεις. Άμα δεν τό 'χεις...

Θα μου πεις, γιατί ακούγεται έτσι το Brothers in arms. Τί να σου πω, εδώ μπαίνουμε στο καθαρά τεχνικό μέρος. Μπορεί να φταίει το γεγονός ότι αυτουνού του δίσκου του έλαχε η πρώιμη εποχή του CD, όπου δεν ήξεραν τι είχαν στα χέρια τους. Μπορεί να φταίει το αρχικό take και ο Bob Ludvig να μη μπορούσε να το "φέρει" με τίποτα. Μπορεί να φταίει αυτός, που τα έκανε έτσι, μπορεί τα ψηφιακά, που δεν τα κατείχαν τότε. Έχω και μια 9η της DG με τον Καραγιάννη και τη δικιά μας τη Μπάλτσα. Άλλα από ‘κεί, ακόμα χειρότερα. Τα νεύρα μου…

D

deleted user 10898

Guest
Γιατρέ μου άκου και μια άλλη ιστορία.
CC σε ευχαριστω για τις κατευθυνσεις που δινεις.
πολλες φορες πραγματα που διαβαζω εδω ξαφνικα τα βλεπω μπροστα μου και λεω.. "για δες ρε το λεγε ο τετοιος..."

την τριτη ημουν παπακωνσταντινου/θηβαιο την τεταρτη στους linkin park. στο ενδιαμεσο εβαζα/εβγαζα σιντι τους στο συστημα και εκανα ακροασεις οσο το live γεγονος ηταν ακομα στα αυτια μου προσφατο (υπαρχει ακουστικη μνημη? :140:). εκει καταλαβα πολλα περισσοτερα πραγματα για το συστημα μου απο οσα καταλαβα ακουγοντας διαφορα συστηματα εδω και εκει (και μιλαμε για ποοοολυ ακριβα συστηματα).

παντως το θεμα "χροιες" το εμπεδωσα :142::142:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
CC σε ευχαριστω για τις κατευθυνσεις που δινεις.
πολλες φορες πραγματα που διαβαζω εδω ξαφνικα τα βλεπω μπροστα μου και λεω.. "για δες ρε το λεγε ο τετοιος..."
"Τετοιος", ο ημιθεος γιατρε μου?:137:

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.447
Γιατρέ μου άκου και μια άλλη ιστορία. Τις προάλλες, πριν καμιά 20ριά χρόνια, πήγα και πήρα το Brothers in arms των Dire Straits, σε CD. Έβαλα το δίσκο να παίξει και καθόμουν σα μαλάκας κι αναρωτιόμουν τί διάολο φταίει και τα drums έπαιζαν έτσι (σαν κινέζικα κατσαρολικά). Ε, λέω, δε μπορεί, μάλλον θα φταίει το CD, κι έτσι πήγα και πήρα το δίσκο και σε βινύλιο. Μαντεύεις το αποτέλεσμα; Τα ίδια σκ@τ& κι ακόμα χειρότερα. Θα μου πεις, εντάξει ρε φίλε, τα ίδια σκ@τ& σε σχέση με τί; Σε σχέση με αυτό που σου γουστάρει εσένα; Να σου πω... Όχι. Τα ίδια σκατά (βαριέμαι να ξαναπατάω shift), τα ίδια σκατά σε σχέση με τους προηγούμενους δίσκους του συγκροτήματος, και ειδικά με εκείνο το ποίημα του '79, το Communique.

Βάζεις το Communique στο πικάπ και σε πιάνει αγαλλίαση, κι ακούς ΜΠΟΤΑ και λες, χαλάλι ρε, να ξηλωθούν τα γούφερ. ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ να σου κάνει την παραγωγή ο παραγωγός της Aretha Franklin! Βάζεις μετά το Money for nothing και λες, ρε πούστη μου, τί μαλακία πήγα κι αγόρασα! Η μέρα με τη νύχτα! Από τη μια ζουμερά ντραμς κι από την άλλη μια δευτεροκλασάτη ηλεκτρονικούρα, μια μαλακία και μισή, (σύνολο μιάμιση). Θέλω να πω δηλαδή, πως εύκολα μπορεί κάποιος να διακρίνει τις χροιές. Λίγη κοινή λογική χρειάζεται, και να τό 'χεις. Άμα δεν τό 'χεις...

Θα μου πεις, γιατί ακούγεται έτσι το Brothers in arms. Τί να σου πω, εδώ μπαίνουμε στο καθαρά τεχνικό μέρος. Μπορεί να φταίει το γεγονός ότι αυτουνού του δίσκου του έλαχε η πρώιμη εποχή του CD, όπου δεν ήξεραν τι είχαν στα χέρια τους. Μπορεί να φταίει το αρχικό take και ο Bob Ludvig να μη μπορούσε να το "φέρει" με τίποτα. Μπορεί να φταίει αυτός, που τα έκανε έτσι, μπορεί τα ψηφιακά, που δεν τα κατείχαν τότε. Έχω και μια 9η της DG με τον Καραγιάννη και τη δικιά μας τη Μπάλτσα. Άλλα από ‘κεί, ακόμα χειρότερα. Τα νεύρα μου…
Θα βρεις την απάντηση για τον ήχο του "Brothers in arms" στο λινκ που ανέβασε ο Θέμης. Κάλιο αργά παρά ποτέ.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    Shalom

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.317
Members
38.298